بهترین فیلمهای سامورایی تاریخ سینما
از Seven Samurai تا Yojimbo فیلمهای متعددی هستند که در جمع بهترین فیلمهای سامورایی تاریخ سینما قرار میگیرند.
تعداد بسیار زیادی فیلمهای سامورایی بسیار عالی و موفق در تاریخ سینما ساخته شدند که به طور طبیعی بهترین بهترینهای آنها نیز محصولی از ژاپن هستند. همانطور که ژانر وسترن توانست کابویها را برجسته کند، فیلمهای سامورایی نیز توانست جنگجویان قدیمی ژاپن که عمدتاً از اواخر قرن دوازدهم تا دهه ۱۸۷۰ میلادی زندگی میکردند را بیشتر به مخاطبان امروزی بشناساند. فیلمهای سامورایی فقط روی این شمشیرزنها متمرکز نمیشود؛ بلکه در کنار آن به مسائل دیگری نیز میپردازد.
با این حال، تمرکز روی این شمشیرزنها سبب شده تا اکثر فیلمهای سامورایی به فیلمهای اکشن جذاب و قانعکنندهای تبدیل شوند که برخی از آنها در مقایسه با دیگر آثار تأکید بیشتری روی صحنههای مبارزه دارند. این در حالی است که این آثار بهعنوان درامهای تاریخی جذاب نیز عمل میکنند و حتی برخی از آنها نیز بر اساس چهرههای واقعی از تاریخ ژاپن ساخته شدهاند. فیلمهای سامورایی یک روش زندگی منحصربهفرد و افتخار یا فقدان آن در بین افرادی تأثیرگذار را نشان میدهند و این در حالی است که تاکنون فیلمهای بسیار برجسته و درخشانی در این ژانر ساخته شدهاند. در ادامه همراه با ما باشد تا به معرفی بهترین فیلمهای سامورایی تاریخ سینما بپردازیم.
۱۰. فیلم شورش سامورایی (Samurai Rebellion)
- محصول سال: ۱۹۶۷
- کارگردان: ماساکی کوبایاشی
فیلمسازان ژاپنی اندکی بهاندازه ماساکی کوبایاشی موفق بودهاند و توانستند آثار درخشانی را در کارنامه خودشان جای بدهند. این فیلمساز علاوه بر اینکه در ساخت فیلمهای سامورایی موفق بوده توانسته آثار درام اجتماعی و فیلمهای جنگی خوبی را نیز بسازد. یکی از همین فیلمهای سامورایی موفق وی نیز فیلم «شورش سامورایی» نام دارد که در آن، داستان اعضای یک خانواده سامورایی به تصویر کشیده میشود که در حال بحث درباره این هستند که آیا باید در برابر اربابی که یکی از آنها را ربوده، ایستادگی کنند یا خیر.
فیلم «شورش سامورایی» عمدتاً یک اثر درام خانوادگی به شمار میرود که اتفاقات آن در محیطی تاریخی جریان دارد و داستان آن نیز حول محور چندین کاراکتر مختلف است که روش زندگی سامورایی را در پیش گرفتهاند. از همین رو، این فیلم ممکن است افرادی که به دنبال فیلمهای سامورایی اکشن محور هستند را راضی نکند. با این حال، برای کسانی که به دنبال اثری آرامتر و احساسیتر نسبت به بسیاری از فیلمهای مشابه اکران شده در همان زمان هستند، فیلم «شورش سامورایی» اثری جذاب به شمار میرود که ارزش تماشا کردن را دارد.
۹. فیلم شمشیر عذاب (The Sword of Doom)
- محصول سال: ۱۹۶۶
- کارگردان: کیهاچی اوکاموتو
فیلم «شمشیر عذاب» که در سال ۱۹۶۶ میلادی به روی پرده سینماها آمده بود، رویکردی تاریک، خونین و اغلب اوقات تکاندهنده دارد و همین نیز آن را به یکی از بهترین فیلمهای سامورایی تبدیل کرده است. این فیلم داستان یک شمشیرزن خبره را دنبال میکند که به نظر میرسد هیچ بویی از اخلاقیات نبرده است و وظایف خشونتآمیز مختلفی را برعهده میگیرد و با هر عمل خشونتآمیزی که انجام میدهد، بیشتر و بیشتر به سمت شرارت کشیده میشود.
کسانی که بیشتر تمایل دارند تا شخصیت اصلی فیلمی که به تماشای آن مینشینند، فردی دوستداشتنی باشد، بهتر است که از تماشای فیلم «شمشیر عذاب» خودداری کنند؛ چراکه شخصیت اصلی این فیلم که با بازی تاتسویا ناکادای است، فردی اصلاحناپذیر است و بیشتر اتفاقات فیلم نیز از دیدگاه وی بیان میشود. با این حال، دیگر بینندهها تماشای این اثر سینمایی را چالشی ارزشمند میدانند؛ چراکه فیلمهای سامورایی اندکی هستند که همانند این اثر حدومرزها را پشت سر گذاشتهاند و همین نیز این اثر را به یک فیلم تلخ و در عین حال حیاتی در این ژانر تبدیل میکند.
۸. فیلم زاتوایچی به فستیوال آتش میرود (Zatoichi Goes to the Fire Festival)
- محصول سال: ۱۹۷۰
- کارگردان: کنجی میسومی
فیلم «زاتوایچی به فستیوال آتش میرود» اثری از مجموعه فیلمی به نام «زاتوایچی» به شمار میرود که در حقیقت، بیست و یکمین فیلم در این فرنچایز به شمار میرود که در سال ۱۹۷۰ میلادی و به کارگردانی کنجی میسومی به روی پرده سینماها آمد. این اثر سینمایی بهترین فیلم ساخته شده بر محوریت شخصیت زاتوایچی به شمار میرود که به لطف برخی از صحنههای مبارزه ماندگار، کاراکترهای فرعی عالی و همچنین پیشفرض داستانی قوی بوده است.
در فیلم «زاتوایچی به فستیوال آتش میرود» شخصیت اصلی با مرد نابینای دیگری دوست میشود، کسی که بهنوعی مربی او میشود و به او کمک میکند تا با یک باند بسیار قدرتمند یاکوزا و شخصیتهای شرور مختلف مقابله کند. این فیلم سرعتی بیامان دارد و میتوان گفت که اکشنی بیوقفه را به نمایش میگذارد و این در حالی است که محیط منحصربهفرد استفاده شده برای این صحنههای اکشن نیز سبب شده تا این اثر سینمایی بهعنوان یکی از ماندگارترین فیلمهای این فرنچایز در ذهن مخاطبان باقی بماند.
۷. فیلم سریر خون (Throne of Blood)
- محصول سال: ۱۹۵۷
- کارگردان: آکیر کوروساوا
اقتباسهای بسیار زیاد و خوبی تاکنون بر اساس آثار شکسپیر ساخته شدند اما باید گفت که فیلم «سریر خون» بهدرستی بهعنوان یکی از بهترین اقتباسها شناخته میشود. این فیلم داستان مکبث را به دوران ساموراییها میبرد و داستان یک جنگجوی جاهطلب را روایت میکند که به او گفته شده چیزهای بسیار بزرگی در آینده در انتظار او است.
همسر به همان اندازه جاهطلب و حیلهگر این جنگجو نیز به او کمک میکند تا تلاش وی برای تحقق بخشیدن به این پیشگویی به ثمر بنشیند، با این حال، تراژدی برای این زوج رقم میخورد چراکه داستان مکبث پایان شادی برای شخصیت اصلی داستان ندارد. این تنها باری نبوده که آکیرا کوروساوا فیلمی بر اساس یا با الهام از یک نمایشنامه شکسپیر ساخته است اما او کاری انجام داده تا فیلم «سریر خون» به یکی از بزرگترین و بهترین آثارش تبدیل شود.
۶. فیلم گرگ تنها و توله: کالسکه بچه در خطر (Lone Wolf and Cub: Baby Cart in Peril)
- محصول سال: ۱۹۷۲
- کارگردان: بویچی سایتو
فیلم «گرگ تنها و توله: کالسکه بچه در خطر» که در سال ۱۹۷۲ میلادی به روی پرده سینماها آمده بود، چهارمین فیلم از مجموعه فیلمهای «گرگ تنها و توله» به شمار میرود که اوج مطلق این فرنچایز است. از نظر روایت، این اثر کم و بیش همان چیزی است که از این دسته فیلمها انتظار میرود. در این فیلم، اوگامی ایتو به مأموریتهای مختلف میرود و این در حالی است که او همچنان هدف انتقامجویانه خودش را دنبال میکند.
تمام شش فیلم اورجینال مجموعه فیلمهای «گرگ تنها و توله» بسیار خوب و جذاب هستند و در این میان، فیلم «گرگ تنها و توله: کالسکه بچه در خطر» با ارائه محتوای طوفانی توانسته خودش را به نقطه اوج و برجسته این فرنچایز تبدیل کند. این اثر احتمالاً خشنترین فیلم در بین این شش فیلم به شمار میرود و در برخی مواقع نیز شبیه به یک فیلم استثماری به نظر میرسد اما توانسته پتانسیل کامل این مجموعه را بهخوبی به تصویر بکشد و این در حالی است که مدت زمان این اثر تنها ۸۱ دقیقه است.
۵. فیلم یوجیمبو (Yojimbo)
- محصول سال: ۱۹۶۱
- کارگردان: آکیرا کوروساوا
فیلم «یوجیمبو» اثری درخشان به شمار میرود که نسبت به دنباله آن به نام سانجورو (Sanjuro) اثری بهتر به شمار میرود. این اثر یک روایت کلاسیک دارد که در فیلمهای دیگر بسیار زیادی مورد استفاده قرار گرفته است و در آن، یک فرد تنها و جذاب وارد شهری میشود که در میان جنگ خونینی بین خلافکارها قرار دارد و در این میان نیز این فرد برای هر دو سمت جنگ کارهایی را انجام میدهد تا هر دو سمت درگیری را به یکباره از بین ببرد.
مشهورترین فیلم ساخته شده بر اساس همین خط داستانی نیز فیلم به خاطر یک مشت دلار (A Fistful of Dollars) ساخته سرجو لئونه است که همین فرض داستانی را دارد تنها با این تفاوت که اتفاقات داستان آن در محیطی غربی جریان دارد. کاملاً قابل درک است که چرا فیلم «یوجیمبو» تا این اندازه در دنیای سینما تأثیرگذار بوده است چراکه به طور کلی، یک فیلم عالی، جمع و جور و فوقالعاده راضیکننده به شمار میرود و یکی از بهترین فیلمهای کارگردانی شده توسط آکیرا کوروساوا است.
۴. فیلم بانوی خونسرد (Lady Snowblood)
- محصول سال: ۱۹۷۳
- کارگردان: توشیا فوجیتا
فیلم «بانوی خونسرد» نیز یکی دیگر از فیلمهای تأثیرگذار سامورایی به شمار میرود و یکی از نمادینترین فیلمهای سامورایی ژاپنی است. فیلمهای انتقامجویانه اندکی بهاندازه این اثر قدرتمند هستند و توانستند برجسته شوند. این فیلم داستان دختری جوان را روایت میکند که برای تبدیل شدن به یک جنگجوی خوفناک در بزرگسالی آموزش دیده تا از این طریق بتواند انتقام خانوادهای را بگیرد که هرگز فرصت شناخت آنها را پیدا نکرده بود.
فیلم «بانوی خونسرد» از سرعت داستانی بسیار خوبی برخوردار است و احساسات در آن موج میزنند و از لحاظ بصری نیز شیک و زیبا به نظر میرسد. این در حالی است که این فیلم با نقشآفرینی درخشان و خارقالعاده میکو کاجی همراه شده، بازیگری که بیشتر برای ایفای همین نقش شهرت دارد. مطمئناً تماشای فیلم «بانوی خونسرد» بسیار برای مخاطبان جذاب خواهد بود ولی پس از تماشای آن ممکن است دیگر فیلمهای کلاسیک سامورایی در مقایسه با آن جذاب و تماشایی نباشند.
۳. فیلم آشوب (Ran)
- محصول سال: ۱۹۸۵
- کارگردان: آکیرا کوروساوا
فیلم «آشوب» یک اثر حماسی و جنگی است که همانند اوج دوران فیلمسازی حرفهای آکیرا کوروساوا احساس میشود. این کارگردان افسانهای زمانی که فیلم «آشوب» را ساخت، در دهه هفتاد زندگی خودش قرار داشت و با اینکه این اثر آخرین فیلم او نبود اما آخرین اثر حماسی وی به شمار میرود که خوشبختانه توانست به تمام جاهطلبیهای خودش دست پیدا کند و به یکی از بهترین ساختههای این کارگردان تبدیل شود.
طرح داستانی فیلم «آشوب» تا حدی از داستان شاه لیر (King Lear) شکسپیر الهام گرفته است که در آن، یک پدرسالار سالخورده تلاش میکند تا آنچه که دارد را بین چندین فرزند خودش تقسیم کند و این در حالی است که این فرزندان بر سر اینکه سهم آنها چقدر بیشتر باشد با یکدیگر درگیر میشوند. این داستان غمانگیز به طرز ویرانگری در این فیلم روایت میشود و این در حالی است که ظاهر و مقیاس این اثر سینمایی بسیار الهامبخش است و استفاده جالب از رنگ و برخی از سکانسهای بسیار بزرگ نیز در موفقیت آن بسیار مفید بودند.
۲. فیلم هاراکیری (Harakiri)
- محصول سال: ۱۹۶۲
- کارگردان: ماساکی کوبایاشی
فیلمهای سامورایی اندکی همانند فیلم «هاراکیری» فرهنگ و شیوه زندگی سامورایی را به نمایش در میآورد و به باد انتقاد میگیرد. این فیلم یک درام آهسته و اغلب تراژدیک است و داستان مردی از یک قبیله سامورایی را بازگو میکند و نشان میدهد که چطور این قبیله روی زندگی وی تأثیر گذاشته است.
فیلم «هاراکیری» نهتنها بهعنوان یکی از بهترین فیلمهای سامورایی دهه خودش شناخته میشود بلکه یکی از بهترین فیلمهای کامل به شمار میرود. این اثر فیلمی است که دائماً پرتنش احساس میشود، به زیبایی فیلمبرداری شده، موضوعات دشواری را کاوش میکند و جنبههای تاریکتر سامورایی را نشان میدهد و از همین رو، یکی از جسورانهترین، خونینترین و بهیادماندنیترین فیلمهای سامورایی محسوب میشود.
۱. فیلم هفت سامورایی (Seven Samurai)
- محصول سال: ۱۹۵۴
- کارگردان: آکیرا کوروساوا
فیلم «هفت سامورایی» اثری درخشان و برجسته از سالی خارقالعاده در تاریخ سینما به شمار میرود و اثری واقعاً بیهمتا و دستنیافتنی است. این فیلم داستان ساکنان شهری را روایت میکند که گروهی از جنگجویان را برای دفاع از شهر خود در برابر راهزنان مهاجم استخدام میکنند. این گروه از جنگجویان نیز به روستاییان آموزش میدهند که چطور از حمله اجتنابناپذیر این راهزنان جان سالم به در ببرند و این در حالی است که در پایان نبردی بسیار بزرگ و طولانی شکل میگیرد.
فیلم «هفت سامورایی» اثری ساختاریافته است که داستان خود را به شیوهای باورنکردنی و مؤثر روایت میکند، در طول مدت زمان سه و نیم ساعته خودش بهراحتی بیننده را با خودش همراه میکند و اصلاً خستهکننده نمیشود. این اثر در زمینه اکشنهای حماسی یک الگوی استاندارد طلایی به شمار میرود و از آنجا که اتفاقات آن در دوران سامورایی جریان دارد و پر از شمشیربازی است، پس بهدرستی بهعنوان بهترین فیلم سامورایی تاریخ سینما شناخته شده است.
در این مطلب به معرفی بهترین فیلمهای سامورایی تاریخ سینما پرداختیم. نظر شما درباره این آثار چیست؟
منبع: کولایدر
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- مورد انتظارترین بازی های سال ۲۰۲۵
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
شاهکار هفت سامورای، از نظر من Kikuchiyo بهترین شخصیتش بود.
اگه این شاهکار رو نگاه نکردید نصف عمرتون به فنا رفته، تنبلی رو بزارید کنار و این شاهکار رو نگاه کنید. نگاه کنید پشیمون نمیشید حالا گفتم بهتون😉
با ساختار سیاه سفیدش حال نمیکنم
ریمستری انیمیشنی چیزی ازش ساخته نشده؟
یه سریال انیمه Samurai 7 داریم. ولی خب توش روبات هم داره.
دمت گرم ی نگاهی بش میندازم
اتفاقا ،یه دارکی خاصی بهت میده ،خودم عادت ندارم ،اصلا یا سیاه سفید حال نمیکنم ،ولی این اصلا یه چیز دیگه است
مرسی سعی میکنم ببینمش عاشق ساموراییم
منم عاشقشونم ،اگه اخرین سانورایی هم ندیدی ببین ،
سامورایی ها قابل احترامن ،اسمم برا همین سامورایی
سکانس (اسپویل) شمشیر تو سینگ گذاشتن عجب سکانسی بود واقعا
اسپویل ##
کیکوچیو دیوونه دوست داشتنی
تنها شخصیتی که دیدم هم سرنوشتش و هم سرگذشتش تو فاصله کم نمایش داده بشه که هردو غم انگیز بود …
ببخشید ،ولی اخرین سامورایی کجاستتتتت ؟من اسم ساموراییمو بخاطر اون انتخاب کرد
من که نویسنده مقاله نیستم 😂
درواقع از فیلم ژاپنی داریم صحبت میکنیم اون فیلم محصول آمریکا ژاپن بود اما میتوتست تو لیست باشه چرا که نه
گفتم اشنایی بیام زیر تو ریپلای بزنم 🤣
موافقم ،ولی بازم راجبشون بود ،محل ساخت مهم نیست مهم موصوعش
من یه جا دیدم ،که .فته بودن ،هفت دلاور با الهام از هفت سامورایی ساختن ،دوشتاونم شاهکارن
هفت سامورایی غولیه برای خودش.تک تک سکانس های فیلم قصه گو هستن.بهترین بخشش هم اون بخش پرچم هستش که کامل با تصویر داستان رو تعریف میکنن.این فیلم یه کلاس فیلمسازی کامل هستش
همه آثار فوق العاده و بیشتر آثار با هنر نمایی توشیرو میفونه شکل گرفته دلیل پیشرفت ژاپن سامورایی ها هستن که روح وطن پرستی و جوانمردی فرهنگشون رو زنده نگهداشتن و مردم ژاپن با نگهداشتن و قدردانی کردن باعث شدن نام سامورایی در جهان پخش بشه و لقب قویترین جنگجوهارو صاحب بشن . بنظرم آکیرا کوروساوا هم بهترین روایت داستان رو فیلم سازا داره و در مشهور شدن نام سامورایی نقش بسزایی داشته . وقتی به تاریخ سامورایی ها نگاه میکنیم شبیه فیلم های افسانه ای میمونه نمونش میاموتو موساشی داستان و کتاب های این سامورایی رو بخونید پشیمون نمیشید .
اقا من همه جا میدیم مینوشتن هاراگیری الان متوجه شدم گولمون زده بودن نامردا تلفظ واقعیش یه چی دیگه بوده
تنها فیلم سامورایی دیدم فیلم اخرین سامورایی تام کروز بوده خیلی خوب بود که چرا تو لیست نبود 🗿
فیلم سامورایی واقعی، فیلمی هست که ژاپنی ها ساخته باشن. آخرین سامورایی تام کروز یه فیلم آمریکایی و هالیوودی هست.
منم موندم ،اصلا من برای این ،لقبم سامورایی داره ،چون اون فیلم خیلی روم تاثیر گذاشت
سیزده ادمکش هم میتونست باشه
آخرین سامورایی هم میتونه باشه. اما هر چی که باشه، اثر کوروساوا رو نمیشه کتمان کرد. انگار خودش ۱ رونین بوده که اینقدر تو این فضا تسلط داشته. مثل علی حاتمی که فضای فیلماش بهم خیلی نزدیکه.
جای فیلم سامورایی در برلین واقعا خالی هست در این لیست 🤣
فیلم اخرین سامورایی هم میتونست باشه
کلّی فیلم سامورایی ژاپنی خوب داریم که تو لیست نیست. بعد تو انتظار داری یه فیلم هالیوودی و آمریکایی تو لیست باشه! :///
چ ربطی داره ،اونم راجب سامورایی دیگه ،من خودم یکی از تاپ ترین هام ،خیلی باهاش حال کردم ،اصلا استدلال خوبی نیست اسی دیس
اولاً وقتی ده ها فیلم خوب سامورایی ژاپنی در این لیست نیستن، پس نبودن یک فیلم هالیوودی سامورایی در این لیست هیچ جای تعجبی نداره. گیرم شما خیلی از این فیلم خوشت بیاد دلیلی نیست تو این لیست باشه. شما میتونی لیست خودتو از فیلمهای مورد علاقه ات داشته باشی.
…
ثانیاً سامورایی، یک چیزی مربوط به ژاپن هست. پس اون فیلمی که خود ژاپن درباره چیزی که متعلق به اوناست بسازن نسبت به اون فیلمی که آمریکا بسازه ارجحیت داره. همونطور که وسترن و غرب وحشی چیزی مربوط به آمریکاست و فیلمهای وسترن آمریکایی به فیلمهای وسترن اسپاگتی که ایتالیا و… ساختن ارجحیت داره.
اسماعیل راز موفقیتت چیه که تمام فیلمای دنیا رو دیدی
تمام انیمه های دنیا رو هم نگاه کردی
تمام کمیک های دنیا رو هم خوندی
و تمام کتاب های دنیا را هم همین طور 🤔
ایکاش اینطوری که میگی بودم. ولی حیف که نیستم.
در یک چیز : dis
و عاشقش بودن ،خدایی حیف اسی با این همه دانش رفته تو کار دیس
اسی سنش زیاده چهل سالشه از نسل قدیمه ممکنه فک کنه لایک یعنی بیلاخ و معنی بدی براش داره برا همون دیس میده همیشه
الان دیس دادی به طرف 🤣🤣🤣نسل یک
در جهان فیلمهای سامورایی، شمشیرها به آوازی از هنر، شرافت و هنرمندی میپردازند. در هر برخورد خندهدار یا در هر تراژدی، این فیلمها برای ما دستاوردهای واقعیت و انسانیت را به تصویر میکشند. به وسیلهٔ قهرمانان بینظیر خود، آنها به ستوه آورنده هنر زندگی و ایجاد چشماندازی تلخ و شیرین از دنیا هستند
شخصا همه این فیلمها رو دیدم یکی از یکی بهتر آثار قرن ۲۱ کم نبودن مثل
آخرین سامورایی
سامورایی گرگ و میش، یک آهنگسازی قدرتمند و جادویی که احساسات عمیق در قلب مخاطب رو با خشونت و زیبایی جهان سامورایی رو نمایش میده
عشق و افتخار
سکانس سامورایی فیلم “رویاها” سال ۱۹۹۰ ، نمایش این گروه هنری، با هنرمندی فوقالعاده در استفاده از شمشیرها و حرکات آکروباتیک، همچون رقصی شگفتانگیز است ،در هر صحنه، تماشاگر روح شجاعت و هنر خلاقیت را در شعلههای سامورایی آن احساس میکنه
ممنون از آقای محمدپناه که به این موضوع پرداختن
احساس کردم داری نطق میکنی ،خیلی با حس نوشتی 😅🤩
همشون شاهکارن سامورائی بودن افتخار میخواد که من تو بازی های سولز به دست اوردم 😍😍😍😍
فیلم harakiri محصول سال ۱۹۶۲ عه ولی روایت اثر-تعلیق-پیچش داستانی-اکشن تماما از اثار زمان حال بهتره پیشنهاد میکنم حتما تماشا کنیدش
ابهت ولف ( کاراکتر سکیرو ) نگاه حالا کاراکتر الی لست اف اس نگاه
به غیر از فیلم آخرین سامورایی
همه فیلم های این سبک مال سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۹۰ هستن.
خیلی بده که با کیفیت فیلم های حال حاضر فیلم های سامورایی جدید درست نمیکنن.
فیلمهای سامورایی خوبی هم داریم که برای دهه ۲۰۰۰ به بعد باشن، مثل: When the Last Sword is Drawn 2002
ولی خب ژانر سامورایی هم مثل ژانر وسترن دیگه دوره اش تموم شده.
ب نظرم یوجیمبو بهترین این لیسته
تو این لیست جای شمشیر زن یک دست و سایه شوگان خیلی خالیه
فیلم Lady Snowblood 1973 ساخته شده براساس مانگایی به همین نام نوشته Kazuo Koike و تصویرگری Kazuo Kamimura هست که از فوریه ۱۹۷۲ تا مارس ۱۹۷۳ منتشر شده.
این فیلم یه دنباله داره به اسم Lady Snowblood: Love Song of Vengeance 1974
تارانتینو شخصیت عروس (اوما تورمن) رو با الهام از شخصیت بانوی خونسرد خلق کرده.
فقط کلاسیک گذاشته
به نظرم hidden blade و ۱۳assassin لایق لیستند
قبلا یه همچین لیستی رو دیده بودم و نشستم چندتا از این فیلما رو نگاه کردم (چون علاقه دارم به این سبک فیلم ها).. باید بگم این فیلما زمان خودشون عالی بودن و الان بخوای بشینی نگاه کنی ده دقیقشم نمیشه دید/ هم از لحاظ تصویر بی کیفیتن و هم جذابیت بازی و کارکتری اون زمانو ندارن/
.
سیزده قاتل، تیغ های جاودانگی، شمشیرزن دوره گرد هم قشنگ بودن
حق نواختی
من هیچکدوم ندیدم علاقه ای هم ندارم نگا کنم
هر چی فسیله لیست کردن اسمشم گذاشتن شاهکار
از لحاظ داستانی خوبن ولی این فیلما باید ریمیک بشن و با تکنولوژی پیشرفته الان از نو ساخته بشن/
.
نه کیفیت تصویری و بصری دارن، نه دیگه بازی و دیالوگ های بازیگرا شکل طبیعی داره/ روشن تر بگم، کهنه شدن
اتفاقاً Harakiri ریمیک شده و نسخه ریمیکش هم فیلم عالی ایی هست.
Hara-Kiri: Death of a Samurai 2011
…
ولی اصولاً ریمیک کردن چندان کار مثبتی نیست. شما اگه یک نگاه به فیلمهای ریمیک بندازی میبینی که اکثراً از فیلم اصلی ضعیف ترن.
ضمن اینکه ریمیک کردن باعث میشه دیگه مخاطب سراغ تماشای نسخه اصلی نره. اینکار توهین به نسخه اصلی فیلم هست. فکرکن فیلمهای کوروساوا ریمیک بشن. اونوقت ارزش کوروساوا بعنوان یک فیلمساز چی میشه؟ با ریمیک کردن آثاره برتره تاریخ سینما فقط ارزش هُنری اونا نابود میشه.
تا حدودی موافقم ،ولی هفت سامورایی رو ببین ،۷ دلاور از روش ساختن ،و کلی اثر دیگه ،منبع الهام خیلیا بوده
Seven Samurai
Harakiri
Yojimbo
Throne of Blood
آقا حتما به چهار فیلم نگاه کنید واقعا شاهکاری به تمام معنا بودن..
سون سامورایی یکی از طولانی ترین فیلم های بوده که دیده بودم و به شخصه این فیلم با گذشته این همه سال صد برابر بهتر فیلم های قرن بیست یکم بوده ( منظور از این حرف ها وقتتون با نگاه کردن به فیلم های مسخره امروزی حدر ندین)..
سامورایی گرگ و میش، شرافت سامورایی، تیغه پنهان اینا کوشن تو لیست!!!!
فقط Ran دیدم که چه شاهکاری بود مخصوصا موسیقی آخرش با اون دیالوگ برگ ریزون.
ممنون بابد مقاله
به نظر من فیلم “ریش قرمز” می تونست تو لیست باشه (نظر شخصی)
چرا همه فیلما قدیمی هستن
همشون قبل بدنیا اومدنم ساخته شدن
ژاپنی ها یدفعه فیلم ساختن یادشون رفته؟ 🤔
از وقتی دو بار ترکیدن دیگه یادشون رفته چجوری سامورایی باشن فقط یامته کوداسای بلدن
نمیدونم چندسالته. ولی بیشتر این فیلمها قدیما از تلویزیون پخش شدن. من خودم از تلویزیون دیدمشون.
…
فیلمهای سامورایی خوبی هم داریم که برای دهه ۲۰۰۰ به بعد باشن، مثل: When the Last Sword is Drawn 2002 یا The Twilight Samurai 2002 ولی خب ژانر سامورایی هم مثل ژانر وسترن دیگه دوره اش تموم شده.
…
برخلاف صنعت انیمه ژاپن که در دنیا خیلی طرفدار داره. سینمای ژاپن درحال حاضر چندان بین عامه مردم دنیا مخاطب نداره (بیشتر علاقمندان واقعی به سینما فیلمهای ژاپنی میبینن) برعکس کره جنوبی که فیلمها، سریالها و موسیقیش دنیا رو گرفتن و مخاطب عامه زیاد داره.
تولید فیلم در ژاپن خیلی پُر هزینه است و برای همین صنعت انیمه رشد زیادی داشته چون تولید انیمه هزینه خیلی کمتر و سود زیادی داره.
دوره شما هم داره تموم میشه ،
اتفاقا وسترن و سانورایی دوباره داره اوج میگیره ،هیچ وقت هم تموم نمیشه ،اگه یه بار دیگه بشبنی خوب بد زشت یا هفت دلاور ،یا اخرین سامورایی و هفت سامورایی رو نگاه کنی به تازگیش میرسی
اینکه الآن بشینی فیلم هفت سامورایی و هفت دلاور رو نگاه کنی چه ربطی به تموم شدنه دوران ژانر وسترن و سامورایی یا دوباره اوج گرفتنشون در سینما داره؟
…
شما به من بگو در یکی-دو سال گذشته چندتا فیلم سامورایی و وسترن خوب در سینمای ژاپن و هالیوود ساخته شده؟
وقتی در چندسال اخیر چندان فیلمی در این ژانرها ساخته نشده پس حرف از اوج گرفتن نزن.
محبوبیت ژانر وسترن در سینمای هالیوود از اوایل قرن بیستم تا دهه ۶۰ میلادی بود. بهترین فیلمهای وسترن سینما هم در همون دوران ساخته شدن. بعداز اون دیگه ساخت فیلمهای وسترن کاهش پیدا کرد.
مگه تو این ۲ سال فیلم خوبم داشتیم
تازه امسال داره میاد فیلمدی خوب ،بعشدم شما داری از دید ساخته شدن ،میگیمن از دید تماشاگرا
شمشیر زن یکدست
شمشیر زم یک دست چینی هست چون همین شش ماه پیش دیدش باید بگم بسیر فیلم بد و اصلا ساختار داستانیش خوب نیست برای همین کالت نشده …اخه سینمای چین همین الان چیه که باز فیلم های قدیمیش باشه!
همم خدایی سینمای چین اینقدرا هم بد نیست ولی خوب شاید درسته حرفتون ولی من خودم با شمشیرزن یک دست حال کردم.بحث سلیقس دیگه😉
شمشیرزن یکدست (One-Armed Swordsman 1967) یه فیلم چینی هست و ربطی به سامورایی ها نداره.
ممنون بابت این مقاله عالی اجازه بدید دو فیلم هم که خودم بشدت ازشون لذت بردم رو به این لیست اضافه کنم
فیلم sanjuro محصول ۱۹۶۲ با بازی توشیرو میفونه و کارگردانی آکیرا کوروساوا-که قول میدم بیش از یک بار ببینینش و از هر لحاظ چیزی از فیلم یوجیمبو کم نداره.
فیلم ۱۳ assassin محصول سال ۲۰۱۰ به کارگردانی تاکاشی میکه که داستان بشدت تاریکی داره و مطمعنن از دیدنش پشیمون نمیشید
فرهنگ ژاپن دیوانه ام میکنه وطن رستی شون…شاه دوستی شون…پشتکارشون…اخترام همه دنیا رو بدست اوردن و با وفاداری به امپراتور سالها کشورشون رو از دست بیگانه ها و دشمن ها حفظ کردند
عالی ان این ملت
وطن پرستی ژاپنی هام برای نسل قدیمشون بود. الآن دیگه اینطور نیستن.
یه ویدیو دیدم که از ژاپنی ها میپرسیدن: “نظرتون درباره بمباران اتمی ژاپن توسط آمریکا چیه؟” به شکل عجیبی جوابهایی میدادن که آدم شاخ در میاورد! مثلاً یارو میگفت: “کار خوبی کردن، باعث شد جنگ تموم بشه”
بهترین بازی سامورایی تاریخ گیم؟؟…..
Ghost of tsuhima🗿🗿🗿🗿🗿💀
امیدوارم فیلم گوست اف سوشیما هم انقد خوب باشه که به این لست اضافه بشه
پس ۵ تا فیلم رونین کنشین (اسمش تو صدا سیما:شمشیر زن دوره گرد)چی!!!!
رونین نیست و “رورونی کنشین” (Rurouni Kenshin) هست. رورونی به معنی دورگرد هست. رونین (Ronin) به معنی سامورایی بدون ارباب.
…
اونا که لایواکشن انیمه هستن. تازه ۲ تا قسمت آخرشم برای همین ۲ سال پیشه. دیگه جزء تاریخ سینما حساب نمیشن.
بهت پیشنهاد میکنم بری انیمه هاشو ببینی. مخصوصاً Rurouni Kenshin: Trust & Betrayal
کاملا عالی
اکثر فیلم ها از سن بابای منم بیشتره
قضیه چیه فیلم جدیدی توی این سبک ساخته نمیشه؟؟