معرفی کامل ژانرهای انیمه و نمونههای آن
دنیای انیمه پر از ژانر و زیرژانرهای مختلف است که شاید برای برخی از افراد گیجکننده باشد و در این مطلب قرار است به معرفی کامل آنها بپردازیم.
اگر از علاقهمندان به انیمه باشید و آثار مختلفی را در این دنیای رنگارنگ دنبال میکنید، حتماً متوجه شدید که هر کدام از انیمهها ژانر خاص خودشان را دارند. در حقیقت، ژانرهای بسیار زیادی در دنیای انیمه وجود دارد و این در حالی است که در کنار آنها زیرژانرهای متعدد نیز دیده میشوند. در این مطلب معرفی کاملی از ژانرهای انیمه آورده شده تا شما بتوانید بهتر با آنها آشنا شوید و راحتتر بتوانید به سراغ انیمههای مورد علاقه خودتان بروید. همراه با ما باشید.
۱۳ ژانر اصلی انیمه
اکشن – ماجراجویی – کمدی – درام – برشی از زندگی – فانتزی – جادو – فراطبیعی – ترسناک – رازآلود – روانشناسی – عاشقانه – علمی تخیلی
ژانر اکشن
ژانر اکشن در انیمه شامل به تصویر کشیده شدن سطح بسیار بالایی از اکشنهای شدید است. اغلب اوقات در آثار این ژانر بیننده شاهد نبردهای مهیج و صحنههای مبارزه پر از اکشن است. انیمههای سریالی در این ژانر باعث میشوند تا از تماشای آنها به وجد بیایید و هیجانزده شوید. به طور کلی، ژانر اکشن معمولاً دارای صحنههای جنگی، انیمیشن سازی روان و عناصر بسیار جذابی است که آدرنالین شما را بهشدت بالا میبرد.
نمونه انیمههای سریالی ژانر اکشن
- Kill la Kill
- Gurren Lagann
- Fullmetal Alchemist
- Trigun
- Darker than Black
ژانر ماجراجویی
ژانر ماجراجویی درباره سفر و انجام یک ماجراجویی در مکانی خاص یا در سراسر جهان است و گاهی اوقات ممکن است مقیاس آن به کل کیهان یا حتی ابعاد دیگر نیز گسترش پیدا کند. در این ژانر، کاراکترهای اصلی معمولاً در یک مکان باقی نمیمانند و به ماجراجویی در مکانهای مختلف میروند و معمولاً هدفی همچون جستجوی گنج، پیدا کردن مکانی تازه، شکست دادن یک شرور یا نجات جهان را در سر دارند. انیمههای ماجراجویی به قدری گسترده و انعطافپذیر هستند که معمولاً قسمتهای بسیار زیادی از آنها ساخته میشود و حتی با دیگر ژانرها و بهخصوص ژانر اکشن همپوشانی دارد.
نمونه انیمههای ژانر ماجراجویی
- One Piece
- Fairy Tail
- Hunter X Hunter
- Kino’s Journey
- Spice and Wolf
ژانر کمدی
هدف از انیمههای ژانر کمدی آن است که شما را به خنده بیندازد. اگر این آثار نتوانند شما را بخنداند یا حداقل لبخندی به روی لبان شما بیاورند، پس شکست خوردهاند. البته باید گفت که شوخطبعی موجود در این آثار بستگی به حس شوخ طبعی شما دارد. انیمیشن سازی این آثار ممکن است همانند ژانر اکشن و درام چشمگیر نباشد اما شوخ طبعی موجود در آن سبب شده تا این موضوع کمتر به چشم بیاید. لحظات خندهدار، صحنههای بامزه، دیالوگهای جالب و اتفاقات طنز همگی در انیمههای ژانر اکشن دیده میشوند.
نمونه انیمههای ژانر کمدی
- Gintama
- The Melancholy of Haruhi Suzumiya
- The Devil Is a Part-Timer!
- Daily Lives of High School Boys
- Nichijou
ژانر درام
آثار ژانر درام برای ما اشکهای بسیار زیاد و همچنین موجی از احساسات را به همراه میآورند و اساساً این کاری است که انیمههای این ژانر انجام میدهند. انیمههای درام تمایل دارند تا بینندگان را به تجربیات شخصیتهای داستان پیوند بزنند و همین نیز باعث میشود تا بینندهها بهخوبی بتوانند وضعیت کاراکترها را درک کنند. اگر انیمهای بتواند شما را به گریه بیندازد، در آن صورت باید گفت که این نشانه بسیار خوبی از آن است که درام آن به طور مؤثری عمل کرده است.
نمونه انیمههای ژانر درام
- Clannad
- Anohana: The Flower We Saw That Day
- Your Lie in April
- Kanon
- Little Busters
ژانر برشی از زندگی
وقتی صحبت از انیمههای ژانر برشی از زندگی (Slice of Life) به میان میآید، به معنای آن است که این آثار حول محور زندگی خوب دنیوی هستند. داستانهایی که در این ژانر به تصویر کشیده میشوند به شکلی واقعگرایانه در حوزه زندگی واقعی قرار دارند. هیچ اتفاق عجیب و غریبی در این آثار رخ نمیدهد و همین نیز نکته برجسته آن است. در این آثار زندگی روزمره در پرتویی واقعگرایانه به تصویر کشیده میشود و هیچ چیز غیر عادی نیز این پیش فرض داستانی را از بین نمیبرد.
نمونه انیمههای برشی از زندگی
- Barakamon
- Non Non Biyori
- Koufuku Graffiti
- Lucky Star
- Wagnaria
ژانر فانتزی
ژانر فانتزی در درجه اول با جهانهای فانتزی و مکانها و رویدادهای سورئال سروکار دارد. بیشتر اوقات، محیط داستان مربوط به دنیایی جادویی است که در آن، شخصیتها یک ماجراجویی را شروع میکنند و گاهی اوقات آنها از دنیای واقعی به این دنیای فانتزی رفتهاند. در این ژانر، سحر و جادو رایج است و عناصر عرفانی مختلف نیز جزو عناصر سازنده داستان به شمار میرود. در صورتی که محیط و فضای انیمه آنقدر خیرهکننده و رؤیایی به نظر برسد که باعث شود شما مجذوب آن شوید، در آن صورت این یک انیمه فانتزی خواهد بود.
نمونه انیمههای ژانر فانتزی
- No Game No Life
- Nanatsu no Taizai
- Inuyasha
- Escaflowne
- Slayers
ژانر جادو
سحر و جادو در ذات خودش درباره چیزهای جادویی همانند طلسمها و افسونها است و میتواند شامل منابع جادویی، موجوداتی که آرزوها را برآورده میکنند و همچنین ترفندهای شعبدهبازی باشد. یکی از مشهورترین موضوعاتی که در ژانر جادویی وجود دارد، دختران جادویی است.
نمونه انیمههای ژانر جادو
- Puella Magi Madoka Magica
- Magical Doremi
- Magi: Labyrinth of Magic
- Little Witch Academia
- Maria the Virgin Witch
ژانر فراطبیعی
وقتی صحبت از ماوراءالطبیعه به میان میآید، معمولاً به چیزها و رویدادهایی اشاره میشود که عجیب و غریب هستند. برای این دسته، فراطبیعی ممکن است به چیزی اسطورهای، عرفانی، عجیب و غریب یا چیزی خارج از محدود پذیرفته شده واقعیت اشاره داشته باشد. اغلب اوقات در انیمههای این ژانر جنبههایی از ژانر معمایی نیز به چشم میخورد.
نمونه انیمههای ژانر فراطبیعی
- Mushishi
- Blue Exorcist
- Durarara!!
- Bakemonogatari
- Noragami
ژانر وحشت
ژانر وحشت از جمله ژانرهایی است که میتوان بهراحتی آن را تشخیص دارد. معمولاً در این انیمهها ارواح، هیولاها و چیزهای ترسناک وجود دارند. این گونه آثار بیشتر روی جنبههای خونین و خشونتهای بسیار زیاد تمرکز دارند و مهمترین عامل برای اینکه یک اثر ترسناک در نظر گرفته شود، توانایی آن برای ترساندن و به وحشت انداختن بیننده است.
نمونه انیمههای ژانر وحشت
- Junji Ito Collection
- Parasyte -the maxim-
- Another
- School-Live!
- Hell Girl
ژانر رازآلود یا معمایی
چیزی که شاید در تمام انیمههای رازآلود وجود داشته باشد، وجود یک معمای مرکزی است. خواه این معما مربوط به یک رویداد باشد یا یک مکان یا حتی یک شیء، در هر صورت، نوعی معما و راز پیرامون روایت شکل میگیرد. در تاریخ انیمه، محبوبترین انیمهها در این ژانر با حضور کارآگاهها هستند.
نمونه انیمههای ژانر رازآلود
- Detective Conan
- Hyouka
- Eden of the East
- Tantei Opera Milky Holmes
- Gosick
ژانر روانشناختی
انیمههای روانشناختی آثاری هستند که به نحوه عملکرد ذهن و روان میپردازند. این ژانر به همه چیز در سطح روانشناختی و حتی گاهی اوقات فلسفی میپردازد و اغلب اوقات در این آثار بازیهای ذهنی و نبردهایی دیده میشوند که در آن، باید از عقل و هوش استفاده کرد. انیمههای این ژانر با ذهن شما بازی میکنند و کاری میکنند که به فکر فرو بروید.
نمونه انیمههای ژانر روانشناختی
- Death Note
- Mirai Nikki
- Zetsuen no Tempest
- Monster
- Paranoia Agent
ژانر عاشقانه
انیمههای عاشقانه سراسر عشق و لحظات شیرین هستند. این انیمهها این قابلیت را دارند تا با صحنههای عاشقانه لحظات لطیفشان دل بینندهها را گرم کنند و توجه آنها را به دست بیاورند. تمرکز این انیمهها بیشتر روی روابط عاشقانه میان شخصیتها و همچنین عشق در حال شکوفای آنها با یکدیگر است. انیمههای عاشقانه اغلب اوقات با زیرژانر شوجو در ارتباط هستند و گاهی اوقات ترکیب آنها با ژانر کمدی، زیرژانر حارم و درام نیز جالب میشود.
نمونه انیمههای ژانر عاشقانه
- Honey and Clover
- Golden Time
- Toradora
- Lovely Complex
- Special A
ژانر علمی تخیلی
علمی تخیلی ژانری است که عناصر علمی و فناوری را در داستان خودش به نمایش در میآورد. ماشینآلات و انواع فناوریها جز اصلی این سبک به شمار میروند و بیشتر اوقات نیز این انیمهها روی پیشرفت و توسعه علم و فناوری متمرکز هستند. به همین دلیل است که اغلب اوقات این ژانر در ترکیب با زیرژانرهای دیگری همچون مکا و فضایی مورد استفاده قرار میگیرد.
نمونه انیمههای ژانر علمی تخیلی
- Evangelion
- Space Dandy
- Cowboy Bebop
- Knights of Sidonia
- Outlaw Star
زیرژانرهای دنیای انیمه
زیرژانر سایبرپانک
این نوع انیمهها از زیرشاخههای ژانر علمی تخیلی به شمار میروند و معمولاً نیز آیندهای را به نمایش در میآورند که در آن، جامعه در ازای نظم اجتماعی بیشتر با فناوری عجین شده است. معمولاً انیمههای این زیرژانر دنیایی آینده محور و دیستوپیایی را به تصویر میکشند که در آن، فناوری بیش از آنکه مفید باشد، در حال آسیب رساندن است.
نمونه انیمههای زیرژانر سایبرپانک
- Ghost in the Shell
- Serial Experiments Lain
- Bubblegum Crisis
- Ergo Proxy
- Texhnolyze
زیرژانر بازی
زیرژانر بازی شامل انیمههایی است که حول ایده بازی و گیمینگ میچرخند. این انیمهها میتوانند یک بازی با ورق، بازی رومیزی، بازی پازل یا حتی یک بازی واقعیت مجازی آنلاین را شامل شوند. تا زمانی که این آثار بر محوریت انجام هر نوع بازی باشند، به این زیرژانر تعلق دارند. گاهی اوقات، حتی انیمههای ساخته شده بر اساس بازیهای ویدئویی را نیز میتوان در این دسته جای داد.
انیمه Yu-Gi-Oh که در سال ۱۹۹۶ میلادی بهعنوان یک مانگا شروع به کار کرد و امروزه به یک فرنچایز بسیار بزرگ تبدیل شده، پیشگام این زیرژانر به شمار میرود و تأثیرات آن را میتوان در آثار امروزی مشاهده کرد.
نمونه انیمههای زیرژانر بازی
- Yu-Gi-Oh!
- Sword Art Online
- Phi Brain: Puzzle of God
- selector infected WIXOSS
- Cardfight!! Vanguard
زیرژانر ایچی
کلمه ایچی برگرفته شده از صدای H در کلمه هنتای است، کلمهای که در ژاپنی معنای منحرف را دارد. این زیرژانر به طور کلی مملو از صحنههای تحریکآمیز جنسی است، البته به طوری که توسط مخاطب عام قابل مشاهده باشد. از سوی دیگر، این انیمهها کنایهها و موقعیتهای طنز را درون خودشان دارند. تولید آثار در این زیرژانر امروزه در حال افزایش است. اغلب اوقات زیرژانر ایچی با کمدی همراه میشود و این دو بهخوبی در کنار یکدیگر کارایی دارند. این در حالی است که کمدی سبب میشود تا این انیمهها حد و مرزهای متناسب با مخاطب عام را رد نکند.
نمونه انیمههای زیرژانر ایچی
- Saekano
- Shimoneta
- High School DxD
- To Love-Ru
- Keijo!!!!!!!!
زیرژانر اهریمنی
اهریمنی در ابتدا یک تم داستانی در انیمهها بود که محبوبیت و رشد داستانها و کاراکترهای اهریمنی سبب شده تا به یک زیرژانر تبدیل شود. زیرژانر اهریمنی نهتنها کاراکترهای شیطانی را شامل میشود بلکه موجودات دیگری همچون هیولاها، دیوها، ارواح و دیگر موجودات شیطانی را در بر میگیرد. نمایش اهریمنها نیز میتوان از پسزمینههای دینی یا فرهنگ ژاپنی باشد. این زیرژانر تنها با ژانر وحشت همسو نیست بلکه با دیگر ژانرها نیز بهخوبی ترکیب میشود.
نمونه انیمههای زیرژانر اهریمنی
- Hataraku Maou-Sama
- Inuyasha
- Chrono Crusade
- Blue Exorcist
- Black Butler
زیرژانر حارم
اگر شخصیت مرد بیمیلی را ببینید که چندین شخصیت زن او را احاطه کردهاند و او را بسیار دوست دارند، در آن صورت احتمالاً در حال تماشای انیمهای از زیرژانر حارم هستید. این نوع انیمهها معمولاً بیش از دو شخصیت زن عاشق را برای یک شخصیت مرد نشان میدهند و اغلب اوقات نیز همسو با ژانر کمدی و عاشقانه هستند. البته این احتمال وجود دارد که این انیمهها اصلاً عاشقانه نباشند و عمدتاً کمدی اسلپ استیک را داشته باشند.
نمونه انیمههای زیرژانر حارم
- Nisekoi
- Maken-ki!
- Sekirei
- To Love-Ru
- High School DxD
زیرژانر جوسی
زیرژانر جوسی بیشتر مربوط به افرادی خاص است و یک دستهبندی کلی در انیمه محسوب میشود. انیمههای این زیرژانر به طور خاص بینندگان زن در محدود سنی ۱۸ تا ۴۰ را مورد هدف قرار دادند و زندگی و عاشقانه را به شکلی بالغانهتر به نمایش در میآورند و معمولاً نیز واقعگرایی بیشتری در آنها به چشم میخورد و فانتزیهای آرمانگرایانه کمتری در آنها دیده میشود. این زیرژانر نسبتاً گسترده است و لزوماً روی جنبههای عاشقانه متمرکز نیست و بیشتر مربوط به روایتی است که بتواند توجه مخاطبان زن بالغ را جلب کند.
نمونه انیمههای زیرژانر جوسی
- Princess Jellyfish
- Chihayafuru
- Paradise Kiss
- Natsuyuki Rendevous
- Nodame Cantabile
زیرژانر هنرهای رزمی
در هر انیمهای که دارای جنگ یا نبرد است، هنرهای رزمی نقشی بسیار مهم دارند. چه این نبردها مبارزه تن به تن باشد و چه شمشیربازی یا جنگ با اسلحه، عناصر هنر رزمی در آنها دیده میشوند. با این حال، انیمههای زیرژانر هنرهای رزمی عمدتاً روی خود هنرهای رزمی و تکنیکهای مربوط به آن تمرکز دارند و بیشتر نبردهای تن به تن و فنی را به نمایش میگذارند. این زیرژانر مدام در حال محبوبتر شدن است و معمولاً نیز با ژانر اکشن همسو است.
نمونه انیمههای زیرژانر هنرهای رزمی
- Hajime no Ippo
- History’s Strongest Disciple
- Dragon Ball
- Baki the Grappler
- Katanagatari
زیرژانر بچگانه
بسیاری از افراد میگویند که انیمه فقط برای بچهها است اما این موضوع اصلاً درست نیست. در حقیقت، تنها بخش کوچکی از دنیای انیمه مخصوص کودکان و بچهها است که شامل انیمههای زیرژانر بچگانه میشود. این انیمهها ملایم، سبک و روشنفکر هستند که آنها را برای کودکان ۱۲ سال به بالا جذاب میکند.
البته انیمههای زیرژانر بچگانه در پیدا کردن مخاطبان در کشورهای غربی با مشکل مواجه هستند چراکه طرفداران بینالمللی انیمه بیشتر افراد بزرگسال هستند و به انیمههای این زیرژانر علاقهای ندارند. بهعنوان مثال، انیمه Doraemon یکی از بزرگترین فرنچایزها در ژاپن است که اصلاً در آمریکا پخش نشده است.
نمونه انیمههای زیرژانر بچگانه
- Pokémon
- Machine Robo Rescue
- Doraemon
- Digimon
- Chi’s Sweet Home
زیرژانر تاریخی
همانطور که از نامش پیداست، انیمههای تاریخی حول محور رویدادهای تاریخی و لحظات دوران باستان هستند. انیمههای این زیرژانر معمولاً در ژاپن باستان و دوره فئودالی جریان دارند و این در حالی است که برخی از آنها با محیط قرون وسطایی اروپایی به تصویر کشیده میشوند. تا زمانی که محیط و رویدادها قدیمی باشند، میتوان انیمه را تاریخی در نظر گرفت.
نمونه انیمههای زیرژانر تاریخی
- Rurouni Kenshin
- Fushigi Yugi
- Junketsu no Maria
- Samurai Champloo
- The Rose of Versailles
زیرژانر ایسکای
ایسکای به معنای دنیایی دیگر است و این زیرژانر معمولاً داستانی دارد که در آن، شخصیت اصلی به نحوی به جهانی متفاوت انتقال داده میشود. این دنیای جدید اغلب در محیطی فانتزی قرار دارد و گاهی اوقات نیز ویژگیهایی از بازیهای JRPG نیز در آنها به چشم میخورد.
انیمههای این زیرژانر در طول دهه ۲۰۱۰ میلادی بسیار زیاد بودند و در این مدت دنیای انیمه را به تسلط خود در آورده بودند. محبوبترین انیمه در این زیرژانر نیز احتمالاً Sword Art Online است. با اینکه این انیمه دنیایی با واقعیت مجازی را به تصویر میکشد اما محیط فانتزی نیز داشت که بعداً در دیگر انیمهها مورد استفاده قرار گرفت. انیمههای ساخته شده در زیرژانر ایسکای به قدری زیاد و رایج شدند که در حال حاضر واکنشهای خوبی نسبت به آنها وجود ندارد و میتوان گفت که این زیرژانر اشباع شده است.
نمونه انیمههای زیرژانر ایسکای
- Gate
- Konosuba
- Re:Zero
- Sword Art Online
- Flip Flappers
زیرژانر نظامی
همانطور که از نامش پیدا است، این زیرژانر به نحوی مربوط به ارتش و جنگ است و باید گفت که جنگ بخش قابلتوجهی از این زیرژانر را در بر میگیرد. نکتهای که درباره این زیرژانر باید در نظر داشت این است که اغلب اوقات همراه با ژانرهای مکا و اکشن است.
نمونه انیمههای زیرژانر نظامی
- Fullmetal Panic
- Code Geass
- Kantai Collection
- Saga of Tanya the Evil
- GATE
زیرژانر مکا
مکا مخففی برای مکانیکی است (مانند واحدهای مکانیکی یا رباتها) و در هر انیمهای از این زیرژانر میتوان ربات یا لباسی مکانیکی را مشاهده کرد و در حقیقت، همین مهمترین عنصر آن است. در حالی که این زیرژانر با گذر زمان به شهرت میرسد، تقریباً انیمههای آن همیشه از یک فرمول استاندارد برای پیش بردن داستان استفاده میکنند. بهعنوان یک روند کلی، مکا اغلب اوقات در کنار زیرژانر نظامی، علمی تخیلی و اکشن به کار گرفته میشود. این زیرژانر نمادینترین زیرژانر انیمه محسوب میشود چراکه انیمههای بسیار برجسته و ماندگاری در آن عرضه شدند.
نمونه انیمههای زیرژانر مکا
- Lagrange: The Flower of Rin-ne
- Patlabor
- Gargantia on the Verdurous Planet
- Code Geass
- Mobile Suit Gundam
زیرژانر موسیقی
امروزه انیمههای زیرژانر موسیقی چندان محبوب نیستند اما همچنان ساخته میشوند و برخی از آنها نیز جالب به نظر میرسند. این انیمهها معمولاً روی آواز خواندن، رقصیدن یا نواختن آلات موسیقی تمرکز دارند و در ژانرهای بزرگتری همچون کمدی و درام نیز جای میگیرند.
نمونه انیمههای زیرژانر موسیقی
- K-On!
- Beck
- Sound! Euphonium
- Kids on the Slope
- Idolm@ster
زیرژانر پارودی یا تقلیدی
انیمه تقلیدی انیمهای است که در آن تعداد بیشماری ارجاعات به انیمههای دیگر در داستانش وجود داشته باشد. این ارجاعات ممکن است شامل یک مسئله رایج، ارجاع به کاراکتری خاص، یک نماد معروف یا هر تلاشی برای ارجاع به دیگر انیمهها باشند. یکی از انیمههای قابلتوجه در این زیرژانر انیمه Gintama است که اغلب اوقات از عناصر مشابه دیگر انیمهها در داستان خودش به کار برده است.
البته باید توجه داشت که تقلید از ویژگی دیگر انیمهها میتواند مشکلساز باشد. در قانون کپیرایت ژاپن، استثنایی برای زیرژانر تقلیدی وجود ندارد و استفاده از مطالب دارای کپیرایت بهصورت پارودی ممکن است باعث شکایت استودیوها و دارنده حق کپیرایت شود.
نمونه انیمههای زیرژانر پارودی
- Gintama
- Blood Lad
- Senyuu
- School Rumble
- Excel Saga
زیرژانر پلیسی
زیرژانر پلیسی بر زندگی و مبارزات مجریان قانون در راستای انجام وظیفه تأکید دارد. شخصیتهای مبتنی بر پلیس در انیمههای متعددی به نمایش گذاشته شدهاند و امروزه انیمههای متعددی وجود دارند که میتوان آنها را در زیرژانر پلیسی در نظر گرفت. این زیرژانر تنها به پلیسها اختصاص ندارد و شامل کارآگاهان، بازرسان و مجریان قانون از هر نوعی است.
نمونه انیمههای زیرژانر پلیسی
- You’re Under Arrest
- Psycho-Pass
- Lupin the Third
- Beautiful Bones: Sakurako’s Investigation
- Case Closed
زیرژانر پسا آخرالزمانی
انیمههای پسا آخرالزمانی در واقع آثاری هستند که در دنیایی دیستوپیایی روایت میشوند. این میتواند به معنای آن باشد که این دنیا نابود شده یا اینکه انسانهای آن تقریباً منقرض شدهاند. محیط آخرالزمانی در گذشته صرفاً یک موضوع بود اما افزایش انیمههای این چنینی سبب شد تا در نهایت به یک زیرژانر تبدیل شود. این نوع انیمهها روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا میکنند.
نمونه انیمههای زیرژانر پسا آخرالزمانی
- Sidonia no Kishi
- Shin Sekai Yori
- Attack on Titan
- Sound of the Sky
- Kabaneri of the Iron Fortress
زیرژانر حارم برعکس
انیمههای حارم برعکس معمولاً همان انیمههای حارم هستند که جنسیت شخصیتهای داستان تغییر کرده است. در این نوع انیمهها، یک کاراکتر زن توسط چندین مرد عاشق احاطه شده است. همانند زیرژانر حارم، این انیمهها نیز معمولاً همسو با ژانر کمدی و عاشقانه هستند.
نمونه انیمههای زیرژانر حارم برعکس
- Pretear
- Ouran High School Host Club
- Uta no Prince-sama
- Fruits Basket
- The Wallflower
زیرژانر مدرسه
انیمههای بیشماری هستند که از مدرسه بهعنوان محیط داستانی خودشان استفاده میکنند ولی انیمهای را میتوان جزو این زیرژانر در نظر گرفت که مدرسه محیط اصلی رویدادهایش باشد و با زندگی مدرسه و دانشآموزی سروکار داشته باشد. این نوع انیمهها معمولاً در ترکیب با ژانر کمدی هستند و در برخی از آنها عناصر ژانر درام نیز به چشم میخورد.
نمونه انیمههای زیرژانر مدرسه
- Ansatsu Kyoushitsu
- Great Teacher Onizuka
- Gokusen
- School Rumble
- Azumanga Daioh
زیرژانر سینن
سینن در واقع یک دسته کلی به شمار میرود که به طور خاص مربوط به بینندگان مرد در محدود سنی ۱۸ تا ۴۰ سال است. این انیمههای سریالی اغلب با سبک بالغانهتری روایت میشوند و محتوای صریحتری همچون خشونت و خونین بودن دارند و این در حالی است که داستان آنها تأملبرانگیز و فکری است.
نمونه انیمههای زیرژانر سینن
- Berserk
- Monster
- Ergo Proxy
- Fate/Zero
- Drifters
زیرژانر شوجو
زیرژانر شوجو بیشتر مخاطبان زن بین ۱۰ تا ۱۸ سال را مورد هدف قرار میدهد و انیمههای آن بیشتر اوقات نیز با ژانر عاشقانه و همچنین کمدی همسو هستند. شخصیت اصلی داستان این انیمهها معمولاً زن است و روایتی عاشقانه را بازگو میکند که روی رشد شخصیتی کاراکتر متمرکز است. جهان در این گونه انیمهها اغلب بسیار ایدئال است.
نمونه انیمههای زیرژانر شوجو
- Sailor Moon Crystal
- Gekkan Shoujo Nozaki-kun
- Ao Haru Ride
- Revolutionary Girl Utena
- Pretty Cure
زیرژانر شوجو آی
شوجو آی به معنای عشق دختران است و معمولاً نیز در انیمههای این زیرژانر، شخصیتهای زن جوان نسبت به یکدیگر عشق و علاقه نشان میدهند. عاشقانه در این زیرژانر نسبت به زیرژانر یوری ملایمتر است و به جای به تصویر کشیدن روابط صمیمی، شکوفا شدن احساسات و عشق را به نمایش میگذارد.
نمونه انیمههای زیرژانر شوجو آی
- Aoi Hana
- Blue Drop
- Burst Angel
- Maria Watches Over Us
- Survival Game Club!
زیرژانر شونن
شونن به آن دسته از انیمههایی گفته میشود که مخاطبان مرد بین ۱۰ تا ۱۸ سال را مورد هدف قرار میدهد. این انیمهها معمولاً ترکیبی از اکشن و ماجراجویی هستند و اغلب نیز از مانگا اقتباس میشوند. به این ترتیب، این انیمه معمولاً طولانیتر هستند و از جمله آن میتوان به انیمه One Piece اشاره کرد که بیش از هزار قسمت دارد. این انیمهها معمولاً در بین مخاطبان اصلی محبوبیت زیادی دارند و به دلیل داستان نسبتاً ساده و تمرکز روی اکشن، در بین مخاطبان بینالمللی نیز محبوب هستند.
نمونه انیمههای زیرژانر شونن
- Naruto
- One Piece
- Fairy Tail
- Bleach
- Dragon Ball Z
زیرژانر شونن آی
شونن آی به معنای عشق پسرانه است و معمولاً پسران جوان در این انیمهها محبت لطیفی نسبت به یکدیگر نشان میدهند. عاشقانه در زیرژانر شونن آی در مقایسه با ژانر صریحتر یائوی ملایمتر است و معمولاً روی ایجاد رابطه دوستانه و عاشقانه تمرکز دارد و به خود روابط نمیپردازد.
نمونه انیمههای زیرژانر شونن ای
- Hybrid Child
- Gakuen Heaven
- Yuri!!! on Ice
- The Highschool Life of a Fudanshi
- This Boy Caught a Merman
زیرژانر فضایی
محیط فضا همیشه از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و انیمههای بسیار زیادی در فضا جریان دارند و همین نیز سبب شده تا به یک زیرژانر تبدیل شود. هر انیمهای که در کیهان جریان داشته باشد، جزو این زیرژانر قرار میگیرد و این زیر ژانر نیز معمولاً با ژانرهای علمی تخیلی و مکا همسو است.
نمونه انیمههای زیرژانر فضایی
- Outlaw Star
- Cowboy Bebop
- Space Dandy
- Bodacious Space Pirates
- Majestic Prince
زیرژانر ورزشی
انیمههای ورزشی کاملاً گویا هستند و هر انیمههای که کاراکترهای درگیر مسابقات ورزشی را نشان بدهد، در این زیرژانر قرار میگیرد. از جمله ورزشهای محبوب به تصویر کشیده در این زیرژانر نیز میتوان به بسکتبال، تنیس، بیسبال و فوتبال اشاره کرد. تولید این نوع انیمهها رشد قابلتوجهی داشته و این در حالی است که بسیاری از آنها اکشن محور هستند.
نمونه انیمههای زیرژانر ورزشی
- Haikyuu!!
- Ace of Diamond
- Yowamushi Pedal
- Kuroko’s Basketball
- Free!
زیرژانر ابرقدرت
اگر یک انیمه از قدرتهای خارقالعاده و انفجاری استفاده کند، در آن صورت در زیرژانر ابرقدرت قرار میگیرد. اگر در طول داستان شاهد پرتاب توپهای انرژی، حملات مرگبار و نیروهای شرور بودید، این به معنای آن است که شما در حال تماشای اثری از این زیرژانر هستید، زیرژانری که به طور کلی جزو ژانر اکشن محسوب میشود.
نمونه انیمههای زیرژانر ابرقدرت
- Dragon Ball
- Akira
- Toriko
- My Hero Academia
- Tiger & Bunny
زیرژانر تراژدی
همانطور که از نامش پیدا است، زیرژانر تراژدی حول محور رویدادها و پدیدههای غمانگیزی است که در آن، شخصیتها عمیقاً درگیرشان میشوند یا تحت تأثیر آنها قرار میگیرند. تراژدی انواع مختلفی دارد که شامل بلایا، تصادفات، بدبختیها و مرگها میشود. این انیمهها اغلب بسیار دراماتیک هستند و میتوانند احساسات مخاطبان را به بازی بگیرند.
نمونه انیمههای زیرژانر تراژدی
- Tokyo Magnitude 8.0
- Zetsuen no Tempest
- Technolyze
- Clannad
- Hell Girl
زیرژانر خونآشام
از آنجایی که خونآشامها در سراسر جهان بسیار محبوب شدهاند، جای تعجب ندارد که در دنیای انیمه نیز نفوذ کرده باشند. در حال حاضر عناوین بسیار زیادی حول محور خونآشامها وجود دارند که تنها با ژانر وحشت مرتبط نیستند بلکه گاهی اوقات همسو با ژانرهای دیگری همچون کمدی، عاشقانه و درام هستند.
نمونه انیمههای ژانر خونآشام
- Vampire Knight
- Shiki
- Nyanpire
- Hellsing Ultimate
- Vampire Princess Miyu
زیرژانر یائوی
زیرژانر یائوی در مقایسه با زیرژانر شونن آی، رویکردی صریحتر دارد و روابط پسران و مردان را به شکلی بالغانهتر و با تأکید بیشتر روی روابط جدی و صمیمی به نمایش در میآورد.
نمونه انیمههای زیرژانر یائوی
- Junjou Romantica
- Gravitation
- Super Lovers
- This Boy is a Professional Wizard
- Love Stage
زیرژانر یوری
زیرژانر یوری اساساً نسخهای بالغتر و صریحتر از زیرژانر شوجو آی به شمار میرود که در آن، شخصیتهای زن سن بیشتری دارند و رابطه بالغانه آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
نمونه انیمههای زیرژانر یوری
- Yuri Kuma Arashi
- Sakura Trick
- Strawberry Panic
- Kannazuki no Miko
- Simoun
در این مطلب به معرفی کامل ژانرهای دنیای انیمه و زیرژانرهای آن و همچنین معرفی نمونههایی از هر ژانر پرداختیم. نظر شما درباره دنیای انیمه چیست؟
منبع: reelrundown
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- ناراحتی کارگردان Black Myth: Wukong بابت نبردن جایزه بهترین بازی سال
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- گپفا ۲۵؛ تریلرهای مورد علاقه شما از مراسم The Game Awards 2024
- منبع داخلی: دوران عناوین انحصاری ایکس باکس به پایان رسیده است
نظرات
چه زیادن
توی ماجراجویی ،ناروتو و بلیچ کجان پس ،این ۲ تا با وانیس تیری بیگن یعنی ۳ انمیه کبیره
بنظر من کسی وقتش رو داره حتما Gintama رو ببینه شاهکاره خواستین فیلرهاشو نبینید هرچند اونا هم فوق العادن واقعا با اختلاف بهترین انیمه ساخته شدس با بهترین کاراکترها بهترین داستانها واقعا آدم شخصیت پردازی کاراکترهاشو میبینه حال میکنه کمدیشم درجه یکه حتی با گذشت این همه سال از ساختش.
فصل شیش گینتاما هستم خیلی عالیه، قشنگ دو ماهه که درگیرشم، زیاد وقت انیمه دیدن ندارم این روزا وگرنه زودتر تمومش کرده بودم.
قبل از اینکه گینتاما رو بخواد ببینه باید چندتا انیمه اصلی رو ببینه ،چون تیکه هایی که تو گینتاما میندازن زیاده و رفرنس به خیلی از انیمه های اصلیه ، نظیر بلیچ ، هانتر ایکس هانتر ، ناراتو و فکر کنم فیری تیل
همینطوره
به ” The Disastrous Life of Saiki K” هم رفرنس هم داره
پیشنهاد میکنم این انیمه رو هم ببینید ، من که باهاش خندیدم کمدی خوبی داره.
انیمه خوبی بود ولی نصف دیالوگاشو نفهمیدم از بس سایکو سریع حرف می زد.
یو آیبو رامن ایکوزه :)))
زیر پنجاه تا انیمه سریالی نوب حساب میشن:دی
بیشترین شوخیو با دراگن بال داره
داداش والا فیلر های گینتاما رو رد کنی چیزی ازش نمیمونه ها
بله داش شاهکاره ولی خواهشاً هرچی میشه از کلمه بهترین استفاده نکنید
هرجا میریم یکی میگ فلان چیز بهترین بازیه یا انیمه و…
درحد یا بهتر از گینتاما خیلی هست(البته تو بحث طنز قطعا با اختلاف اوله)
نیست عزیز هیچی مثش نیست و واقعا شاهکاره
کم کارترین ژانرشون روانشناختی و ترسناکه … روانشناختی که اصلا سالی به بارم بزور میدن . چون استودیو های پول پرستشون ریسک نمیکنن مانگاهای روانشتاختی رو انیمه کنن. دم سازند های psycho pass گرم بعد از فصل دوم با وجود اینکه استقبال کمتر شد، ولش که نکردن هیچ با قدرت ادامش دادن . منتظر فصل چهارم این شاهکارم .
تو سبک سنین کم انیمه میسازن.
سایکوپس از خفن ترین انیمه هایی هست دیدم و با اینکه افت شدید داشت فصل دوم دوباره خودش رو برگردوند ولی خیلیا ول کردن برا همون افت
عالی و کامل بود
یکی از مفید تر پست های گیمفا راجب انیمه، این پست واقعاً برای آگاهی بیشتر مردم نیاز بود.
چقدر خوب و با جزئیات عالی بود 👍👌
فقط ایچی و هارم خخخخخخخ
یه ردو اف هیلر معذرت البته دبیرستان دی اکس دی کلا تو این سبک انقلاب به پا کرد از همه هم معروف تره
انیمه های دیگر ژانر ایچی هارم
۱. ردو اف هیلر
۲. شینمای مائو تیستمنت
۳.شیماتسو نو هارم
۴.بررسی کنندگان ایشیزوکو
۵.پیتر گریل
ینی اصلا عاشق توضیح ژانر Yaoi و یوری شدم بیشتر از این نمیشد وارد جزییات شد 😂😂
چه عجب یه اسمی از inuyasha برده شد، اگه ژانر عاشقانه زیاد نگاه میکنید، این انیمه رو از دست ندید، درسته که قدیمی هست، ولی بعد گذر دو دهه از شروعش و یک دهه از پایانش (بخش اولش ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ و بخش دومش ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰) ، هنوز حتی یک ذره هم از ارزشش کاسته نشده، داستان شاهکاری که جوری آدامو مجذوب خودش میکنه که دلش بخواد تا آخرش ببینه چه اتفاقی می افته و بعضی جاهایش انقدر زیبا هست که آدم اشک از چشماش در میاد، موسیقی شاهکاری که آدمو قرق خودش میکنه و باعث میشه حسی که داستان به آدم میده رو قشنگ تر جلوه بده، شاید یکم آرت اش به چشم نیاد ولی زمان خودش شاهکار بوده، ولی زود بهش عادت می کنید (مخصوصاً اگه انیمه های قدیمی نگاه کرده باشید)، در کل اگه نگاهش نکردید حتماً برید نگاه کنید، پشیمون نمیشید.
انیمه بینی که گین تاما ندیده باشه بدرد نمی خوره:دی
از ته قلب میگم ، بلاخره اولین پست بسیار خوبتون در مورد انیمه رو دیدم 🙂
کاش ژانر ها رو به صورت ژاپنی هم اسامیشون رو مینوشتین ، آخه بعدا کسی که میره تو گروههای انیمه ایی فقط با همون اسامیه ژاپنی برخورد میکنه نه معانیشون ..
در مورد عکس پست هم بگم ،ایشون کیلوا هست از انیمه HunterxHunter که تو رسته شونن قرار میگیره ، دومین شخصیت انیمه س و با گون دوستش به ماجراجویی میپردازه .
انیمه خارق العاده اییه و اینطور بیان کنم که اگر فکر میکنین ، انیمه نمیتونه خونتون رو پر از آدرنالین کنه ، قطعا این انیمه رو ندیدین !
دیگه ژانرهایی مثل: کمدی و فانتزی که همون کمدی و فانتزی بهشون میگن، معادل ژاپنی براشون استفاده نمیشه. ژانرهایی مثل شونن، شوجو، سینن، جوسی (که در اصل درجه سنی و نوع مخاطب هدف رو نشون میدن) یا ایسکای، ایچی، یوری و… خودشون واژه های ژاپنی هستن. بقیه ژانرها مثل: ترسناک، روانشناختی، ماجراجویی، عاشقانه و… هم که واژه معادل انگلیسیشون یا همین ترجه فارسیشون رو استفاده میکنن. ۱۴-۱۵ ساله که حرفه ایی تو کاره انیمه هستم تو هیچ سایت و فروم و کانالی (داخلی و خارجی) ندیدم مثلاً یه انیمه ترسناک (Horror)، عاشقانه (Romance) یا برشی از زندگی (Slice of Life) رو با اسمی دیگه ایی خطاب کنن. ضمن اینکه برخی از همین اسامی هم تو ژاپنی تقریباً به همین شکل هستن. مثلاً Horror (هورور) به ژاپنی میشه Horaa (هورآ) یا Romance (رومَنس) به ژاپنی میشه Romansu (رومَنسو). هیچکس به Slice of Life نمیگه Jinsei no hito koma
۱۵ ساله حرفه ایی تو انیمه هستی قبول ، تو گروهها اسامی اون ژانرها رو همه ترجمه میگفتن ؟!
تک انیمه رو میشناختی ؟!
خدابیامرز “تک انیمه” :)))
…
یکجوری گفتی تک انیمه الآن کسی ندونه فکر میکنه چی هست :))) یه سایت دانلود انیمه تقریباً آماتور که سالهاست تعطیل شده.
…
پسر خوب. من چندین سال کاربره حرفه ایی فروم معروف Animworld بودم. تک انیمه، انیمه دی.ال، انیمه لیست، انیمه آپ، انیمه چیبی، کیس انیمه، سولریپرزون و ده سایت انیمه ایی داخلی و خارجی انیمه دانلود کردم. تو سایتهای مرجعی مثل مای انیمه لیست و انیمه نتورک نیوز حساب کاربری دارم. تو کجا دیدی مثلاً انیمه فانتزی یا کمدی یا اکشن رو به اسم دیگه ایی خطاب کنن؟؟؟؟
در فروم (خدابیامرز) انیمه ورلد که بزرگترین انجمن انیمه ایی ایران بود هیچکس به Slice of Life نمیگه Jinsei no hito koma بعد تو من داری درس میدی!؟!؟ :///
…
بگو ببینم الآن بقول تو مثلاً به انیمه ترسناک (Horror) تو کانالها و گروه ها چی میگن؟ …. لابد میگن انیمه هورآآ :))))
شخصیت دوم براش زیاده
به نظر من شخصیت دوم کوراپیکا بود(البته ۵۸ قسمتشو تا الان بیشتر ندیدم)
هانتر هانتر روی کاور🌹
فکرشو نمیکردم روزیو ببینم که توی گیمفا انیمه اچی و حارم معرفی بشه.
ژانرای محبوب من عاشقانه، کمدی، اچی، حارم و تا حدودی مدرسه ای هستن.
ممنان
عجب مقاله خوب و کاملی
انیمه های ایسکای کونوسوبا و ری زیرو رو جتا پیشنهاد می کنم ببینید و واقعا توضیحات خوب بودن
الان باز یه دلقک میاد میگه انیمه در نزد ما جایی ندارد
در کل انیمه ها خیلیهاشون خلاقیت هستند و بینشون خوب و بد زیاده و خیلی هاشون کلی خاطره برای ما درست کردن
مثل اینکه اون دلقک اینبار نیومده این حرف رو بزنه
در برشی از زندگی بهترینش که san gatsu no lion باشه رو پیشنهاد میدم
در ژانر موسیقی هم Bocchi the rock رو پیشنهاد میکنم، البته بیشتر به خاطر memeهایی که ازش میسازن
ژانر Gore (خون و خونریزی) از زیر-ژانرهای ژانر ترسناک و سینن هست که توش صحنه های کشت و کشتار با خون و خونریزی زیاد و قطع شدن اعضای بدن نمایش داده میشه.
نمونه انیمههای ژانر Gore :
Gantz
Blood-C
Hellsing Ultimate
Shigurui
Elfen Lied
…
ژانر Iyashikei (آرامش بخش) از زیر-ژانرهای ژانر Slice of Life هست که شخصیتهایی را به تصویر میکشد که در محیطهای آرام زندگی میکنند و قرار است تأثیری آرامش بخش بر مخاطب بگذارد. داستانهای اینگونه مانگا و انیمه ها آهسته و آروم به دور از هیجان زیاد پیش میره.
نمونه انیمههای ژانر Iyashikei :
Mushishi
Natsume’s Book of Friends
داش کارت درسته تو انیمه باید ایدی اینستا و تلگرامت رو حتما بهم بدی
به هیچ عنوان فکر نمیکردم اون چند تا ژانر مورد دارو بزنید👀
فک نکنم اینجا جای مناسبی برای این مقاله باشه. کلی بچه این سایت رو بازدید می کنن.
خیلی ممنون،مقاله جامع و کاملی بود.
دمتون گرم به. این میگن مقاله🤌❤️
Attack on Titan forever ❤️