گوشها را بنواز؛ فلسفه موسیقی در بازیهای ویدیویی
یکی از ویژگیهای لازم بازیهای ویدیویی، گوش نوازی آنها در زمینه هنر است؛ یعنی مبحث موسیقی. موضوعی که شاید ساده به نظر برسد، ولی پیچیدهتر از آن است که فکرش را بکنید. تا حدی که بر طبق پژوهشهای Milliman (1982)، موسیقی حتی بر شیوه خرج کردن پولهایمان هم اثر میگذارد! با ما همراه باشید …
قبل از همه چیز و برای درک موسیقی و اثر روانشناختی آن، بایستی نگاهی به مواردی انداخت که در شناخت فلسفهاش ما را شدیداً یاری مینمایند: «وزن و ریتم، شعر، حروف گوش آزار و حروف گوش نواز و آشنایی با اثرات موسیقی.»
موسیقی وجود نداشت، اگر…
موزون بودنِ حرکات اغلب توجه انسان را به خود جلب میکند. البته منظور از اصطلاح موزون بودنِ حرکت، در حیطه معنای رقص و حرکات مرتبط با آن نیست. بلکه مقصود ما وزن معین داشتن، هماهنگی و زیبایی در حرکت آوایی است؛ اما با این حال، هرحرکت موزون حتی فیزیکی، همانند توپهایی که دایرهوار در دستان پرمهارت یک شخص میچرخند، برای آدمی خاص به نظر میرسند. زیرا اولا، موزونی در نظر آدمی خوش جلوه میکند و ثانیا، مهارت و هنرمندی ویژهای میطلبد.
موسیقی دقیقا چنین موزونی زیبایی را با خود به یدک میکشد، اما جالب است بدانید که ذاتاً مالکیت آن را ندارد و تنها بازیگریِ نقش حرکت با وزن و هماهنگی دلنشین را دارد. به عنوان مثال:
هر آن که کنجِ قناعت به گنجِ دنیا داد
فروخت یوسفِ مصری به کمترین *ثَمَنی (*ارزشی)
حافظ؛ غزل ۴۷۷
اگر با دقت بیت بالا را بخوانید، متوجه ریتم خاص (Rhythm) آن خواهید شد. ریتم، حرکات یا صداهایی هستند که با الگویی به خصوص تکرار میشوند؛ یعنی همان موزون بودن. برای درک بهتر حرکت موزون در شعر بالا (موسیقی) حالا چنین عبارتی را امتحان و تکرار نمایید: «تَـتَن تَـتَن تَـــتَـتَن تَـن، تَـتَن تَـتَن تَـن تَن (این عبارت شبیه کاری مثل آهنگ زدن با دهان است).»
بنابراین، بیخود نیست اگر که بگوییم ماهیت و موزونی موسیقی بدون وجود شعر امکان نداشت. حتی آن ضرب آهسته و سادهای که با چوب میز کاریتان میگیرید هم، پیام و شعر خاص خودش را دارد و میتواند موجب رنجش یا لذت اطرافیان بشود. اثری عجیب بر ذهن که تمامش برمیگردد به: «حروف گوش آزار و حروف گوش نواز.»
حروف الفبا میتوانند آدمی را بکشند یا زنده نگه دارند
باورکردنی نیست، ولی هرکدام از حرفها قدرتهای مخصوصی دارند. مثلا کسی خیلی از تکرار حروف الفبای “گ”، “ر” و “د” لذت نمیبرد. چون واقعا بعد از مدتی کوتاه سخت میشوند (همین الان لطفا تکرار هرسه را انجام دهید). ولیکن حرفی مثل “م” سختی “گ”، “ر” یا “د”را ندارد و آرامش بیشتری به مخاطب میبخشد. درست همانند زمانی که از طعمی لذت میبرید و میگویید: «مممم… خوشمزه است!» کسی نمیگوید: «ررررر… خوشمزه است!»
حالا بیایید کاربرد چنین حروفی را در واژهها ببینیم. واژههای زیر را بخوانید:
مرگ
!Damn
آیا این واژهها مثبت هستند؟ خیر. قطعا کسی واژههای “مرگ” و “لعنتی” را مثبت نمیبیند. اکنون سوال دوم را جواب دهیم؛ هنگام تلفظ دو واژه قدرت خود را بیشتر خرج چه حروفی کردیم؟ اصولا در تلفظ مرگ، قدرت و فشارمان را خرج “ر” و “گ” میکنیم، درحالی که به راحتی از روی “م” میپریم. یا در واژه Damn، فشار و استرس (Stress) بر روی اولین هجا میرود؛ زیرا ما اینجا حرف “د” را با قدرت تمام تلفظ کردیم (کسی اصلا “دَمممم…” نمیگوید).
پس ملاحظه فرمودید که در هنگام تلفظ واژههای منفی، فشار و استرس را خرج حروف سخت و گوش آزار مینماییم. درحالی که هنگام تلفظ واژههای مثبت، همچون “مادر“، بیشتر حروف “م” و “آ” را به طور غالب احساس میکنیم؛ حروف گوش نواز و آرامی که جوّ منفی حروف “د” و “ر” را بسیار کمتر از حد عادیشان میکنند.
شعر زیر را با حالت طرب و شادی بخوانید تا اثر غالب حروف گوش نواز را متوجه شوید (حتی میتوانید همراهش به صورت منظم دست بزنید تا شادی شاعر را بیشتر بفهمید):
لطفِ خدا بیشتر از جرمِ ماست
نکتهی سربسته چه دانی؟ خموش!
گوشِ من و حلقهی گیسویِ یار
رویِ من و خاکِ درِ مِی فروش
حافظ؛ غزل ۲۸۴
حالا بیت اول بحثمان را سعی کنید با همان نوع دست زدن بخوانید:
هر آن که کنجِ قناعت به گنجِ دنیا داد
فروخت یوسفِ مصری به کمترین ثَمَنی
حافظ؛ غزل ۴۷۷
اگر شعر را به درستی خوانده باشید، باید بگویم که هرگز نمیتوانید از شادی و دست زدن برایش بهره بگیرید، چون آن وقت دیگر ارتباط محتوای شعر با موسیقی منطقی نخواهد بود. دلیلش هم واضح است و بیتردید دیگر خودتان میتوانید حدس بزنید: «حروف گوش آزار بر حروف گوش نواز تسلط دارند.» آخر اصلا اینجا شاعر حین سرودن شاد نبوده، بلکه با جدّیت تمام از یوسف فروشان صحبت کرده است.
پس حالا انگار میتوانیم درک نماییم که با صحبتهای گوش آزار میتوان قلب آدمی را کشت یا با محبتی گوش نواز، او را زنده نگه داشت. شگفت انگیز به نظر میرسد! مخصوصا وقتی که بدانیم موسیقی، وابسته به شعر و چنین نکات مهمی است.
اثرات موسیقی، همقدرت با انرژی هستهای
بر اساس پژوهشهای صورت گرفته درباره موسیقی، میتوان ادعا کرد که با قدرتی شبیه قدرت انرژی هستهای روبهرو هستیم. حال، انرژی هستهای میتواند در راستای درمان و پیشرفت استفاده گردد، یا میتواند برای ساخت بمب اتم استفاده شود؛ درست همانند موسیقی که هم میتواند عامل درمان باشد، هم میتواند ذهنها را شکنجه و عذاب نماید.
چنین حرفهایی شعار نیستند. واقعیات و حقایقی هستند که میتوانید در لینکهای قسمت منابع مطالعه بفرمایید. هرچند که گمان نمیکنم بعد از بحثی که درباره حروف گوش نواز و گوش آزار در شعر داشتیم، منکر این امور شوید.
ما به صورت خلاصه و گذرا، اشارههای کوتاهی به نکاتی قابل توجه درباره اثرات موسیقی میکنیم و سپس وارد بحث بازیهای ویدیویی میشویم…
– موسیقیهای شاد میتوانند افسردگی و اضطراب را درمان کنند و حتی درد و بیماری بدن را نیز درمان کنند. گفته شده که این نوع از موسیقی در میان جمع افراد، اثردهی بهتر و بیشتری دارد (در مقایسه با فردی که تنها و بدون حضور هیچ کس به موسیقیهای شاد گوش میدهد).
– موسیقیهایی که در رستورانها پخش میشوند، میتوانند بر میزان خرج پول تاثیر داشته باشند. بدین صورت که هرچه موسیقی اتمسفر آرامتر و ساکتتری را ایجاد کند، مدت زمان بیشتری مردم را نگه میدارد و در نهایت، منجر به خرج بیشتر توسط مشتری خواهد شد.
– در منطقهای برای دور کردن تعدادی اراذل و اوباش از محل سکونتشان، از موسیقی استفاده کردند. حالت و جوّ موسیقی به شکلی پخش میشده که برای آن افراد خلافکار قابل تحمل نمیبود. در نتیجه محل را ترک کردند و این گونه ساکنین از شر آنها راحت شدند.
– انواع خاصی از موسیقیهای خشن و اعتراضی (مانند رپ) میتوانند عامل افزایش جرم و جنایت شوند. پژوهشها میگویند افرادی که چنین موسیقیهایی را گوش میدهند، تا مدتی کوتاه ذهنشان حالتی هجومی میگیرد و مثلا اولین کلمههایی که برای آزمونِ “جای خالی را پر کنید” به ذهنشان میرسد، کلمات منفی (یا به قولی، گوش آزار) هستند.
یکبار دیگر یادآور میشوم که این نکات جالب را میتوانید در لینکهای قسمت منابع مطالعه بفرمایید. ولی پیشنهاد میکنم بعدا دنبال چنین امری باشید و فعلا در ادامه با ما همراهی کنید، چون میخواهیم وارد هستی وسیع موسیقی در جهان بازیهای ویدیویی شویم.
به دنیای هیجان انگیز موسیقی در بازیهای ویدیویی خوش آمدید
به قسمتی از موسیقی زیر گوش دهید و احساسات درونتان را بیان نمایید:
این موسیقی از یکی از بازیهای ویدیویی ژاپنی گرفته شده و همان طور که متوجه شدید، حال و هوای شاد و طنزی دارد. چنین آهنگی تنها زمانی پخش میشد که کاراکترها در حال بازیگوشی، شوخی کردن یا صحبتهای صمیمانه با یکدیگر بودند.
نکته حائز اهمیت اینجاست که اگر در زمان دیگری مثل زمان دعوای پر از ناسزاگویی و جدی کاراکترها شنیده میشد، پارادوکس بصری و شنیداری رخ میداد و ذهن ما را دچار گیجی یا آشفتگی میکرد. مثال دیگری میزنم؛ اصلا قابل تحمل نیست که در Elden Ring، کاراکتر Margit The Fell Omen شخصیت بازی را با سه ضربه بکشد و بعد هنگام نمایش You Died آهنگ شادی مثل همین نمونه پخش گردد.
چنین چیزی فلسفه استفاده از موسیقی در بازیهای ویدیویی را زیر سوال میبرد و به جای برانگیختن درست احساسات به اشتباه در این کار میانجامد.
گویا حرف از برانگیختن درست احساسات شد؛ پس بیایید بیشتر به این موضوع نگاه کنیم. چرا که فلسفه موسیقی در بازیهای ویدیویی درواقع همین مبحث ساده است که در ظاهر، عبارتی بسیار بسیار ساده و در باطن، عمقی عمیق دارد. ضمن اینکه طبیعی است اگر که نتوانیم همه ابعاد آن را بررسی کنیم و تنها به شکلی کوتاه بیانش نماییم.
برانگیختن درست احساسات به دنبال انسجام در روند شنیداری بازی است و به تمرکز و حس و حال مخاطب کمک میکند. هرچه احساسات ایجاد شده با حوادث موجود در بازی ارتباط بیشتری داشته باشد، موجب القای وضعیت واقعی کاراکتر موجود در آن فضای بازی میشود. به نوعی میتوان گفت موسیقی مثل شبیه سازی برای انشای احساسات در بازیهای ویدیویی است.
اکنون به قسمتی از این اثر هنری گوش دهید:
نام موسیقی War In The Bog (جنگ در لجنزار) است که بیارتباط با محتوایش هم نیست. موسیقی احساس هیجان را برمیانگیزد، درحالی که هنگام صحنه حمله به دشمن آن را پخش میکند. همینک به دنبال چنین هیجانی از طرف بازیکن، تمرکز و حس شبیه سازی شده برای او بر روی هجوم بر دشمن میرود، و سپس به دنبال آن، احساساتی که موسیقی برایش به وجود آورده را بدین صورت بروز میدهد.
اما آیا بازی پس از برانگیختن احساساتی مثل هیجان باید ساکت شود؟ همه چیز بسته به موقعیت دارد. برخی آهنگها طوری هستند که احساسات را در پایانشان خاموش میکنند و ذهن بازیکن آماده پذیرش فضای سکوت میشود. ولی برخی حالت Cliffhanger دارند. Cliffhanger موقعیتی است که ما را شدیداً مضطرب یا هیجان زده میکند، چرا که نمیدانیم چه اتفاقی خواهد افتاد (چیزی شبیه تعلیقه).
خب، اگر اینجا بازی سکوت کند، بازیکن پاسخ مورد انتظارش را از گوشهایش نمیگیرد و دچار آزردگی خاطر میشود. پاسخ نادرست هم که دیگر جای خود را دارد، کسی بعد از این آهنگ هیجانی انتظاری برای شنیدن موسیقی فانتزی Age of Mythology را ندارد، و اگر بشنود، احساساتش درهمریختگی پیدا میکنند که باز هم معنایش میشود: آشفتگی!
فراموش نکنیم، این بحث با حرفهای پیشین ما بیارتباط نمیباشد؛ زیرا حروف گوش آزار و گوش نواز استفاده شده در ریتم این آثار هنری هستند که میتوانند بر انشای احساسات و شبیه سازی جوّ حاضر در بازی به شدت اثر بگذارند. مثلا جالب است که بسیاری از بازیهای ترسناک را اگر بیصدا بازی کنید، به طور چشمگیری میزان ترس کاهش مییابد و کمتر دچار وحشت و ترشح آدرنالین میشوید. چنین امری قدرت اثردهی موسیقی را نشان میدهد.
افزون بر این، پشت هرموسیقی یک شعر معنادار خوابیده است، وگرنه دلیل منطقیای برای نامگذاری بر آنها وجود نداشت. به عنوان مثال، کسی صرفا بر چند حرکت موزون، دلنشین و آهنگین، نام جنگ در لجنزار را نمیگذارد. آخر اگر از او بپرسند که چرا این نام را برگزیدی، چه جواب عقلانیای خواهد داشت. اینکه دوست داشته و دلش میخواهد؟ منطقی نیست. قطعا نام انتخابی درحقیقت نشان دهنده محتوا و شعر مخفی پشت موسیقی است و موضوعی عشقی یا بیهوده نمیباشد (عشقی به معنای بدون منطق و صرفا بر مبنای هوس).
افراط در موسیقی، آشفتگی را به بازیکن هدیه خواهد داد
سازندگان بازیهای ویدیویی باید به چنین موضوعی دقت داشته باشند که انسجام را در روند شنیدن حفظ کنند. وگرنه بازیکن بعد از هردور بازی، تا مدتی کوتاه با حالی آشفته از جایش برمیخیزد و احتمالا، احساسات بیش از حد کاذب و بیموردی در او ایجاد میشوند.
پشت سر هم آهنگها را پخش کردن، استفاده افراطی بازی از آهنگهای اعتراضی و شعر منفی انتخاب کردن برای موسیقی، میتواند به جسم و روان بازیکن خدشه وارد نماید، و او را دچار آشفتگی کوتاه مدت کند. آشفتگی به خصوصی که پس از هردور بازی تجربه میشود، در حالتی که شاید حتی خود بازیکن هم روحش از این مسئله خبر نداشته باشد.
البته همین کوتاه مدت بودن آشفتگی، در دراز مدت اثر خود را عاقبت خواهد گذاشت و خلق و خوی بازیکن، فقط به خاطر کارگردانی غلط موسیقی توسط یک آدمیزاد، تغییر خواهد کرد؛ موردی که در پژوهشها نیز اثبات شده است (در قسمت منابع مطالعه بفرمایید).
از طرف دیگر، بحث انسجام همان کمکهایی را به بازیکن میرساند که در حالت عادی، موسیقی به انسان میبخشد. میتواند درمانگر، شادیآور یا انرژیزا باشد و فوایدی که پیشتر گفتیم را به ارمغان بیاورد. پس آنقدرها به انسجام نمیپردازیم، ولیکن نکتهای را از آن بیرون میکشیم؛ نکتهای که میگوید: «گاهی اوقات انسجام نیز میتواند آشفتگی بیاورد!» مفهومش را به شما میسپارم، و از طرفی هم خوشحال میشوم اگر درک خود را از این جمله در قسمت نظرات بیان بفرمایید.
گوشها را بنواز
گوشهایم را بنواز… هرچیزی ارزش شنیدنهای عزیزم را ندارد… گاهی غمانگیز برای یکی نشاطآور است … و برای من ملالآور … من، او نیستم … و او نیز، من نیست… آنی را گوش میکنم، که حالم را خوب میکند…
و اما آیا خوب کردنِ حال من با هرآهنگی شدنی است؟… در ظاهر شاید … در باطن؟… باید نگریست…
گوشهایم را بنواز… و بدون فکر، شنیدن را به خود رهای نکنم … که اگر چنین بکنم … روزی دگر را ببینم … دیر یا زود … که من، من نیستم … و من، دوباره من نیستم… اما من هنوز نفهمیدهام … که من واقعا این نیستم…
گوشهایم را بنواز… بنواز اما این بار با سکوت خودت… گاهی سکوت و تفکر… گاهی موسیقی… اعتدال را در بهار و پاییز باید دید… نه همیشه سرد… نه همیشه گرم…
گیسوانت … پر موسیقی باد … :
*جمله آخر از سهراب سپهری است.
…
منابع جهت مطالعه شما
- https://www.cnn.com/2019/02/08/health/music-brain-behavior-intl/index.html
- http://edition.cnn.com/2019/02/08/health/music-in-torture-intl/index.html
- http://edition.cnn.com/2019/02/08/health/music-used-in-healing-intl/index.html
- http://www.acrwebsite.org/search/view-conference-proceedings.aspx?Id=11116
ممنونم از همراهی شما دوستان گیمفایی عزیز 🌹
موفق و تندرست باشید
پر بحثترینها
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- بازی چندنفره Horizon احتمالاً در سال ۲۰۲۵ منتشر خواهد شد
- مایکروسافت: هر دستگاهی میتواند یک ایکس باکس باشد
- گزارش: Final Fantasy 16 روی PC تنها ۲۸۹ هزار نسخه فروخته است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
نظرات
مقاله قشنگی بود !
🌹🥰💐
حالا ینجا قارچ به سرها از بچگی یادمون میدن موسیقی رو شیطان خلق کرده واسه گمراهی آدم/ تباه مغرا
سلام رفیق
البته من دیدم برخیشون مشکلی ندارن؛ منظورشون احتمالا آهنگای خاصی باشه. چون میدونین دیگه، موسیقی داریم تا موسیقی! من خودمم مثلا موافق رپ خیلی نیستم این روزا.
ممنونم از همراهی شما 💐
سلام
کاملا درسته ببخشید میدونم که شما تلاش میکنید ولی بخواط بعضی بی احترامیا هست که متاسفانه به این سایت مراجعه نمیکنم.
سلام خداوند بر شما
🌹🌷🥰
لطفاً یه چیزی بگو که خودت درموردش اطلاعات داشته باشی .
معتقدم اگه چهار تا با شعور مثل نویسنده این مقاله اون بالا مالاها بود
ما الان زندگی خیلی بهتری داشتیم
سلام رضاجان
نه بابا اگه من بالا بودم کشور تاحالا سقوط کرده بود؛ تجربه بهم میگه کار مدیریتیم یه کم ضعیفه 😂
تازه من رشتم انسانی نبوده! اقتصاد و قانون بلد نیستم! 🤕
ممنونم از همراهی شما 💐
موسیقی لست واقعا زیبا هست…
👍💐🌹🎼
شیطون . امروز کلی منو خندوندی
😁😁
توی شیطون چطوری کل مقاله رو در عرض دو سه دقیقه خوندی🤔😁
من داداش چون خودم مقاله مینویسم
واقعا موسیقی یه بازی توی تجربه خیلی خیلی تاثیر میذاره
موسیقی تو اتاق سیو رزیدنت اویل
مخصوصا نسخه ۴
هیچی مثل آهنگ لست آف اس روحو از بدنم جدا نکرد ..
قشنگ روحو ارضا میکنه..
موسیقی بازی nier automata واسه من اینچنین بود
یه کاری باهام کرد که ۳ دقیقه فقط بشینم رد شدن هاگ روی صفحه تلویزیون ببینم
با ps3
ادمو جادو میکنه
آهنگ آخری
پ.ن: لطفا بهترین آهنگ های سری های بازی ویدیویی رو بذارین
سلام و درود بر شما یار عزیز گیمفایی
خودم که فکر نکنم بتونم انجام بدم؛ ولی گمونم قبلا توی گیمفا این کار انجام شده. همین برچسب Game Music روش کلیک کنید، یه صفحاتی هست.
ممنونم از همراهی شما 🌹
Beyond Desolation از TLOU2 واقعا شنیدنش آدمو احساساتی میسازه
گیم یعنی جادو، جادو یعنی موسیقی! موسیقی روح میده گیم و حس در مخاطب ایجاد میکنه. موسیقی شمارو شاد میکنه، گاهی لرزه به تنت میندازه، گاهی احساس ترس ایجاد میکنه و یا حتی گاهی شمارو غمگین و پوچ میکنه.! موسیقی جادو میکند.
مقالات ؛ بررسی ها و … فوق العاده شدن …
درود بر شما 👏👏👏….
سلام رفیق
ممنون از لطف و محبت شما 🌹
متشکرم از اینکه همیشه با ما همراهی میکنید 🌸
عالی بود آقای اسدی
🌹🥰💐
خسته نباشید
سلام فریدجان
سلامت و تندرست باشید
مرسی که همراهی کردی 🌹
تازگیا از هم تیتر میفهمم مقاله مال آقای اسدی هست .
خسته نباشید آقای اسدی
اهنگ توی بازی فقط دووم ، آهنگ bfg_ division از میک گوردون کبیر ( اصلا فاز بر میداری به در و دیوار هم تیر بزنی )
سلام بر شما
پس انگار دیگه خیلی تابلو شدم 😂 ! باید دیگه مسیر رو زیرزمینی برم. 😁
ممنونم از همراهی همیشگی و لطف و محبتتون ❤
آقای اسدی شما فوقالعاده اید😍
این مطلب بی نظیر بود
خیلی به اطلاعات ام افزوده شد
مقاله هاتون همه دارای بار علمی هستند و معلومه که تک تک کلمات با عشق و اشتیاق نوشته شدند.
خیلی ممنون بابت حضورتون آقای اسدی❤️
شما بی نظیرید💎
سلام رفیق
مرسی، مرسی، مرسی… 🌹🌹🌹
چشماتون مقالهها رو خوشگل میبینه 😅
البته که بنده شاگرد اساتید گیمفا هستم و اگه راهنمایی نمیکردن، شاید مقالات اینجور نبود.
ممنونم از همراهی همیشگی شما 🌹
چقد کار خوبی کردید که پوستر مطلبی رو که نوشتید از بازی tlou انتخاب کردید.چون موسیقی متن (تیتراژ) بازی و سریالش کاور شده از یکی از آهنگهای Diablo 3 هست. و فقط کسایی که پلی دادن میدونن کدوم قسمتش😉
حالا باز نایتی داگ بگه ما استعداد داریم.تو یه کاور زنی
من دیابلو بازی نکردم
بفرس اون اهنگو
برو پلی بده خودت پیدا میکنی
اومدی میگی لست اف اس اهنگاشو از رو یه بازی که ۷ ماه قبلش عرضه شده کپی کرده
بهت میگیم کدوم اهنگ میگی برو بازی کن 🤣
خب وقتی داری یه چیزی میگی حد اقل یه دلیلو مدرکی داشته باش😂
آخه راستیاتش میدونی، انقد قشنگ کاور زده (رسما کپی کرده) که آهنگرو برات بفرستم باور نمیکنی این ۷ ماه قبل اون اومده😂
واسه همین میگم برو خودت پلی بده فک نکنی مال tlou دانلود کردم زدم جای دیابلو،.
لینک دانلود خواستی خصوصی پیام بده البته اگه pc داری
حالا نمیدونم چرا هیچ کس به این موضوع اشاره نکرده که تو فهمیدی 😂
برم یه وقت گیر بیارم بازیش کنم
دیابلو چند؟ کدوم ترکش؟ متوجهی که موسیقی متن بازیو گوستاوو سانتائولایا برنده اسکار ساخته و از تو کوچه آهنگساز نیاوردن برا ساخت موسیقی بازی درسته؟
قبل از اینکه بهم حمله کنی بزار اینو بگم که گوستاوو،برنده اسکار (بابت این موسیقی برنده نشده)، این آهنگو خیلی قبلتر از tlou ساخته و اصلا هم هدفش برای انتشارش روی تیتراژ tlou نبوده . این تا اینجا درست.
این آهنگ اول یکم لایت تر بود یعنی یه تعداد از صداها که تو تیتراژ بازیتون میشنوید که تو نسخه اصلی نیست ولی بازم بیس کار و اون صدای گیتار آکوستیک توی بازی دیابلو ۳ هست و بسیار به نسخه تیتراژ شبیه. پس با در نظر گرفتن زمان عرضه بازی ها میتونید نتیجه بگیرید اول برای کدومش اومده.
حالا ممکنه شرکت شیردوشان (سونی) یکم برای آیپیش ولخرجی کرده و حق کپی رایتشم خریده ولی دیگه الکی آهنگو نزنید به نام خودتون.
اصلا نمیگم از تو کوچه یا غار آهنگساز آوردن.بحث من اینه آهنگ تیتراژ از روی دیابلو ۳ کاور شده، حالا یا از طریق گوستاوو سانتائولایا یا آهنگسازهای نایتی داگ.
هی من اصن حمله نکردم! شاید چون ایموجی نبوده اینطور فرض کردی 🙂
اسم دقیق اون ترک دیابلو۳ که ازش کپی کردنو بگو گوش کنم. چون تا جایی که یادمه دیابلو خییییلی تفاوت داشت با تم لست
لعنتی با اهنگ اخر موهای تنم سیخ شد
یاد ps3 م افتادم 🥲
سلام بر تام عزیز و گرانقدر
خب پس به هدفم رسیدم. چون واقعا میخواستم موها رو با یه ضربه آخر از مقاله سیخ کنم! 😁
البته اصلش اینه کا با خودم فکر کردم زیادی آهنگ لست به تیکه آخر میخوره؛ مخصوصا با جمله آخر: گیسوانت پر موسیقی باد.
ممنونم از همراهی همیشگی شما 🌸💐❤
کاملا عالی
گیتار لست تو موزیک ملکوتی شایع استفاده رو گوش کنید
🌹🥰💐
👍✊🌹
موسیقی به دنیا روح میبخشه.
حالا میخواد دنیای واقعی باشه یا دنیای گیم
داشتم فکر میکردم که با موسیقی چه بازی ای خیلی حال کردم….
وای یادش بخیر….crash bandicoot 1 وای پسر NEED FOR SPEED MOST WANTED 2005 خدایا….گذشت دوره ی قدیم هی چه روزایی بود….
با شنیدن آهنگ لست دقیقاً به ده سال پیش پرت شدم. دوره اول روحانی بود و اوضاع مملکت نمیگم خوب بود اما به آشفتگی الآن نبود. گیم پلی استیشن و خود پلی استیشن و پلاس یک ساله شدن رو هم ۸۸۰ هزار تومن. دنیا چه خوب بود. چه میدونستم قراره اینجوری بشه. دلار ۳۲۰۰ بشه ۵۵ و کلی حس منفی دیگه که نمیخوام بازتاب بدم.
وقتی به اون دوارن نگاه میکنم شعر ادل یادم میافته
When we we younger
And free
دورانی که هیچوقت تکرار نخواهد شد تکرار هم که بشه آدمای خوشحال و پر آرزوی سابق تبدیل شدن به مرده های متحرک که از هیچ چیزی لذت نمی برند
دهه هشتادیا آخرین نسلی بودن که مزه اون شور و ذوق سابق هنوز رو زبونشون مونده
من اینطور فکر نمیکنم. دهه هشتادی اون زمان خیلی بچهسالتر بودش. اگر یک خطکش برای من بذارند و بگن : از کی دیگه آدم قبلی نشدی میتونم بگم تقریباً از دی ۹۶ بود که امید من یکی دیگه رو به زوال رفت……و در خرداد اون سال که دلار ۱۰ تومن شد مرد…….و در شهریور ۹۷ وقتی دلار شد ۱۶ تومن میخ تابوتش بود. دهه هشتادی انقدری بزرگ نشده بود که بتونه “با آرزو” بودن رو به اندازه ما درک کنه چون اون زمان خیلی سنش کمتر بود. همونطور که تو نمیتونی به اندازه پدرت با آرزو بودن رو درک کنی که بخواهی سر ۳۵ سال یا ۴۰ سال خونه بخری…..یا حتی بخواهی مستقلا اجاره نشین باشی.
وقت ویرایش تموم شد ببخشید که زیر نظر کامنتمیدم.
یک فردی بود که میگفت خیلی وقتها گذر زمان لازمه تا ببینی که چقدر توی ورطه هستی و چقدر فاصله داری با دنیای بیرون. مثلاً حرکت از دلار ۳ تومن به ۶۰ تومن وقتی طی ده سال اتفاق میافته به آرام آرام فلاکت زده شدنت عادت میکنی. اما وقتی یک لحظه به اون ثانیهای که مغازه دار به گیفت کارت ۶۰ دلار پلاس گفت “۱۲۰ تومنه چون با دستگاه میخری ۱۰۰ میدم” فکر میکنم، احساس غریبی بهم دست میده. نمیتونم توصیفش کنم اما غریب. انگار آرزویی هست زمانی برات خاطره بوده.
فکر میکنم “انسجام نیز میتواند آشفتگی بیافریند ” برداشتش اینطور باشه که در مقابل زمان و حرکات مختلف باید در یک تعادل قرار داشت. هم ارزشهای قدیمی رو حفظ کرد و هم در برابر تغییرات زمانه، سریع و چابک بود. وقتی که یک انسجام و نظمی که آپدیت نیست و یا در سر جای خودش قرار نگرفته و یا تاریخ انقضائش به سر اومده هنوز هم اونجا اون بیرون وجود داره، میتونم بگم که به آشفتگی و chaos ختم میشه. هدف از انسجام حفظ خود همون کارایی میتونه باشه. وقتی انسجام خودش نمیتونه کارایی رو بوجود بیاره یا بلعکس، دیگه هدف رو نباید وسیله گرفت و بهتره تا کمی یا از انسجامش کاسته بشه یا خودش تا حدودی عوض بشه. این نظر من درباره جمله مقاله شما بود.
سلام پوریا جان
مرسی که جواب سوالم رو دادین 👌👍❤🌹💐
هعی! باور کنید همدردیم. واقعا وضعیت خیلی سرسام آوره. البته به امید خدا یه روز درست میشه… امید به آدم قوت قلب میده و اگه نباشه، انسان درجا جون میده 😔
ان شاءالله همیشه پر از امید و انرژی و نشاط باشی رفیق 😎❤🥰💐🌹
It was just like a song
a sad song
خسته نباشید جناب اسدی عزیز
مقاله بسیار عالی بود 🤝
هر چه بیشتر گذشت مقالات شما هم بهتر و کامل تر شدند 🙏
واقعا در این زمینه با استعداد هستید
خلاصه که واقعا مقاله عالی بود و البته خاطره انگیز ❤️
سلام خداوند بر شما باد 🌹
سلامت باشید
ممنونم
لطف دارید؛ هرچی هست از راهنماییهای اساتید گیمفاست.
مرسی که همیشه با بنده حقیر همراهی میکنید 💐🌹
عالی بود آقای اسدی هنوز درحال خوندن مقاله هستم ولی تا اینجا عالی بود
.
بهترین تجربه از موسیقی تو بازی ها براتون توی کدوم بازی اتفاق افتاده؟ ممنون میشم جواب بدید بقیه کاربر های خوب گیمفا که دارن این کامنت رو می خونن ممنون میشم جواب بدن🙂
سلام رفیق
ممنونم ❤
Age of Empires 3، آهنگ تعقیب تایرنت توی RE2 Remake و آهنگ تعقیب Nemesis توی RE3 Remake و آهنگ تعقیب توی A Plague Tale Innocence (وای. چرا اینقدر عاشق آهنگای تعقیب و گریزم!؟؟؟ حالم خوب نیست!!! 🤣)
آهنگ Cordis die از کالاف بلک آپس ۲ هم خیلی باحال با حوادث و رویدادهای بازی مَچ شده بود.
مرسی از همراهی همیشگی شما 💐🌹
ممنون آره آهنگ تعقیب وگریز A plague tale و RE2 remake عالی بودن کلا تعقیب و گریز چون آدم تو جنب و جوشه موسیقی خیلی موثره
ممنونم از سوالت Peter Parker جان. برای من آهنگ منوی Prince of Persia نسخه ۲۰۰۸. هنوز که هنوزه روی گوشیم دارم، فکر کنم چون تم ایرانی داشت آهنگش انقد به دلم نشسته، مخصوصا اونجاییش که صدای فلوت میاد.
آهنگ منوی Sid Meier’s Civilization IV
آهنگ منوی Max Payne 1
عالی آهنگ پرنس رو منم دوست دارم
اولین کاری که بعد یه بازی جدید گرفتم و اگه از حتی یه آهتگ داخل بازیش خوشم اومد میکنم اینه که میرم فول آلبوم موسیقی متن هاش رو با هزار بدبختی دانلود میکنم
هی آهنگ لست اف واس الان که دارم این کامنت رو میزارم آهنگ داره پلی میشه
مقالتون عالی بود جناب اسدی
سلام بر شما یار عزیز گیمفایی 🌹
ممنونم از همراهیتون؛ لطف دارید 💐
موسیقی سیو روم های رزیدنت اویل ، مین منو halo 1 , موسیقی فایت با باس valus در شادو او کلوسوس و مین منو dying light 1 عالین😍
سلام و خسته نباشید.
واقعا از مقاله لذت بردم.
برای من موسیقی مهمترین بخش یک گیم هست! شاید با خودتون بگید خب چرا گیم بازی میکنی بشین موسیقی گوش بده ولی خب موسیقی وسط حال و هوای گیم هست که روح آدم رو تازه میکنه.
مثلاً بازی crysis 2 خیلی از نظر فنی و محتوایی شاهکار نیست ولی بخاطر موسیقی شاهکاری که داره برای همیشه توی خاطره ی من باقی میمونه.
اصلا اگر موسیقی شاهکار رزیدنت ایول ها نبود شاید من اینقدر عاشق این بازی نمیشدم.
و همچنین موسیقی گوش نواز و شاهکار فاینال فانتزی ها بخش مهمی از خاطرات من رو تشکیل میدن.
متاسفانه چند سالی میشه بازی های ترسناک از موسیقی تعلیقی صرف استفاده میکنم البته این چیز خوبیه ولی نه اینکه تمام بازی موسیقی تعلیقی باشه
سلام بر شما یار و همراه همیشگی ❤
اتفاقا من اصلا نمیگم “بشین موسیقی گوش بده” 🙃؛ کاملا بهتون حق میدم.
ممنونم از همراهی شما 💐🌹🌸
موسیقی وسیله ای برای لمس روح
دقیقا بهترین وصفی که میشه از موسیقی کرد به شخصه موسیقی حماسی میشنوم بدنم یه حالتی میشه انگار میخوای گریه کنی و همزمان حس غرور میده
جا داره که تشکر و خسته نباشید بگم بابت مقاله به جناب اسدی…موسیقی های به یاد موندنی توی بازی ها واقعا زیاده و اونایی که معروف هستن رو اکثرا شنیدن اما دوست دارم از این تریبون یادی کنم از یکی از قشنگ ترین ترین موسیقی بازی های ویدیویی که کمتر کسی ازش تعریف میکنه…موسیقی های سری بازی های stalker. قسمت هایی از بازی بود که دور آتیش جمع میشدن و گیتار میزدن، ترکیب موسیقی خاص اسلاویک با صدای آتیش و صداهای محیط واقعا فوق العاده بود و مشابه این کار با این کیفیت رو توی کمتر بازی ای دیدم تا به امروز. اگه علاقه به سری بازی ها ندارید هم میتونید توی یوتیوب ویدیوهاشو ببینید و لذت ببرید👍🏻
سلام بر شما دوست عزیز گیمفایی
سلامت و تندرست باشید 🌹
ممنونم از پیشنهادتون؛ حتما وقت کردم به امید خدا نگاهی به ویدیوهاش میندازم.
مرسی از همراهی شما 💐
ترکیب موسیقی و گیمپلی یا یه کاتسین احساسی و موسقی ترکیب افسانه ایست
بازم دم شما گرم
🌹🥰💐
Plin plin plon
بسیار عالی بود . اصلا مقاله با آدم ارتباط برقرار میکنه وقتی یه آهنگ در اختیارمون میزاره و ازمون میخواد بهش گوش بدیم و همزمان در موردش صحبت میکنه .
سلام بر سوسمار عزیز و گرانقدر 💐
مرسی از لطف و محبتتون 🥰
و ممنونم از اینکه همیشه با بنده همراهی میفرمایید ❤🌸🌹
فرصت نگاه به ظرایف و زیبایی های دنیا از پنجره ی بینش و افکار شما ، هدیه ایست ارزشمند که در اختیارم ما گرفت .
😍😍😍😍❤❤❤❤
موسیقی فقط موسیقی گوست اف سوشیما
ممنون،متفاوت و زیبا🎈
🥰🌹💐
مقاله زیبا و پر جزئیاتی بود اقا اسدی خسته نباشید
موسیقی به معنای واقعی به حرکات روح و احساس میبخشه
به طوری که شما میتونی با صحنه ارتباط بگیری
مثلا tlou
اون اهنگ زیبا و ارام بخش به محیطی ساکت و خطرناک زیبایی میبخشه
یاdoom اون اهنگ سریع و پر انرژی باعث میشه ادرنالین به سقف خودش برسه و با قدرت پیش بری و دل بزنی به دریا
یا باس فایت های سولز بورن موسیقی سعی داره زندگی غمناک با یه اهنگ سوزناک توصیف کنه و قدرت باس رو با یه اهنگ حماسی به بازیکن القا کنه
سلام بر شما یار گمیفایی عزیز
سلامت باشید
برای منم آهنگ tlou آرام بخش بود و از طرفی هم یه حالت غمناک بهم میداد.
ممنونم از همراهی شما 💐
آقای اسدی خسته نباشید🌹
مقاله عالی و آموزنده
اون موسیقی از tlou هم من رو به چندین سال قبل برد
زمانی که تازه وارد دنیا گیمینگ شده بودم و زیاد اطلاعات نداشتم ولی کم کم این دنیا منو مجذوب خودش کرد و…
بسیار عالی
انشاالله همیشه موفق باشید
سلام حسام جان
سلامت باشید
ممنونم از لطف و محبتتون
پس انگار خاطرات خوبی رو زنده کردم 😅🌹
ممنونم از اینکه همراهی فرمودید
همچنین؛ ان شاءالله شما هم همیشه موفق و تندرست باشید 🌷🌷🌷🌸
track 4
https://www.ngnl.ir/GameMusics/Details/12/prince-of-persia-warrior-within
سلام رفیق
آهنگش یه حس نمناکی داشت 😅 مرسی 👍🌸🎼💐
ممنونم از همراهی شما 🌹
آقای اسدی ، دمتون گرم 🌹
راستی ، لازمه از نیئر اتوماتا و موسیقی جادویی و بینظیرش نام ببرم ، یا خودتن میرید سراغش و آلبوم موسیقی بیهمتاش ؟
😁😎😇
سلام و درود خداوند بر شما
دم شما هم گرم؛ مرسی که همیشه همراهی میکنید🌹
😅 اتفاقا توی برنامه دارم که ان شاءالله برم سراغش. چشم. حتما به امید خدا. 💐
البته سراغ خود خودش؛ نه فقط آلبومش! 😁
👍🌹❤️
مقاله باحال و قشنگی بود واقعا انقدر به تغییر احساسات توسط موسیقی دقت نکرده بودم
🥰💐🌹
موسیقی میتونه تاثیر خیلی زیادی روی یه فیلم،سریال و یا حتی بازی داشته و اگر خوب و به موقع باشه میتونه تجربه پلیر دو چندان کنه!!!
آقای اسدی چه کردی صبحی قبل از سرکار رفتنم با دل من ،قلمتون جادو میکنه دمتون گرم
سلام سعید جان
والا من که کاری نکردم 😅 لطف دارید
دم شما هم گرم
ممنونم از اینکه همراهی فرمودید 🌹
موسیقی یعنی زندگی/ یعنی جنبش و انرژی/ یار همراه وقتی غمگینی، وقتی خوشحالی، وقتی با رفقایی../ ممنون از خالقان موسیقی
سلام و درود فراوان اقای اسدی
مقاله جالبی بود خسته نباشید🌹
اون موسیقی اخر روح رو از تن ادم جدا میکنه از بس شاهکاره و از کلمه «حروف الفبا میتوانند ادمی را بکشند یا زنده نگه دارند» میشه کلی معنی با تفسیر در اورد.
حقیقتا این مقالتون هوش رو از ادم در میاره و من دیگه واقعا نمیدونم چی بگم😅
بازم خسته نباشید مقالی خیلی جالبی بود🌹
پی نوشت:اون کلمه damn منو یاد ارتور انداخت😂
پی نوشت ۲:مقاله قبلیتون که راجب تاریخ ایران توی بازی های ویدیویی بود رو هم خوندم ولی یادم رفت کامنت بذارم،اونم خیلی مقاله جالبی بود دستتون درد نکنه و امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشید 🌹❤️
سلام بر شما یار و همتای عزیز 🌹
سلامت باشید
مرسیییییی…😅❤💐🌷🌷🌷
جواب پی نوشت۱: 🙃 پس خاطره خوش زنده کردم 😁
جواب پی نوشت۲: ممنونم از لطف و محبتتون؛ همچنین. ان شاءالله شما هم همیشه موفق و تندرست باشید
مقاله ی زیبایی بود
ولی یه اهنگی که شور و هیجان در بدن منو بیشتر میکنه dragon born اسکایریم هست!
👌👍💐❤🎼
مرسی از مقاله خوبتون
آهنگهای DOOM هنوز موهای تن منو سیخ میکنه
🥰🌹💐
عالی
سلام علی جان
ممنونم از لطفت 🌹
موسیقی میتونه رو یه اثر خیلی تاثیر بزاره(مخصوصا توی باسا) مثلا باس gwyn lord of cinder،میتونست با یه آهنگ حماسی حس هیجان رو بیاره،اما ترجیح داد گیمرو احساساتی کنه و جواب داد
چقدر موسیقی لست اف اس عجیب و هنرمندانست!
یه حس غربت سنگین و اشنا،تم اخر الزمانی ، یاد اور تمام اتفاقات گذشته…
مشخصه کار گوستاوو هست.
راجب مقاله هم ک نیازی به تعریف نیست!
🥰💐🌹
❤️
مقاله خیلی خوبی بود خسته نباشید
🥰💐🌹🌸
هیچ بازیی ندیدم مثل ویچر ۳ که موسیقی متنش انقدر فوقالعاده باشه. شاهکار به تمام معنا مخصوصا تو جزیره اسکلگه
یکی از بچه ها بود با گیتار الی مرغ سحر میزد 🙂
مقاله خوبی بود. برای من موسیقی Max Payne 2 از جذابیت خاصی برخوردار هست.
🌹🥰🌷
خیلی خوب بود
ممنون🙏
🌹🙏💐
قبل خوندن حدس زدم مقاله مال آقای اسدی هست مقاله قشنگی ممنون
🥰💐🌹
درود به شما و سپاس فراوان از مقاله فوق العاده جالب با قلم زیبای شما
از نظر بنده در فرانچایز اساسینز کرید؛ موسیقی دو نسخه اول و خصوصا نسخه دوم با آهنگسازی انسان نابغه ای مانند جسپر کید همچنان در کل این سری بعد از گذشت سالها نظیر ندارد !
همینطور موسیقی ای که گوستاوو، شاهکار نسخه اول و دوم بازی تلو رو خلق کرد، با هر بار شنیدن احساسات آدم رو به بهترین نحو برمی انگیزه
🌹👌👍🎼💐