معرفی سریعترین کارت گرافیک RTX4090 دنیا با خنک کننده فلز مایع توسط ایسوس در کامپیوتکس ۲۰۲۳
ایسوس در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۳ تایوان از سریعترین کارت گرافیک RTX4090 دنیا پردهبرداری کرد. کارت گرافیک ROG Matrix GeForce RTX 4090 بالاترین بوست کلاک را در بین تمام کارت گرافیکهای RTX4090 دنیا دارد. روی PCB این کارت گرافیک، یک صفحه فلزی کشیده شده است که با ابتکار مهندسین ایسوس تمام سطح چیپست و VRAMها را پوشش میدهد، بدین ترتیب امکان بالابردن کلاک چیپست را در اختیارمان میگذارد. برترین تولید کننده کارت گرافیک گیمینگ در دنیا، تنها به همین بسنده نکرده و به جای استفاده از آب، سراغ فلز مایع رفته است؛ چرا که رسانایی فوقالعاده بالاتری دارد و در سریعترین زمان ممکن میتواند حرارت را دفع کند. البته که استفاده از فلز مایع، یک چالش مهم دارد، آن هم رسانایی الکتریکی است که در صورت استفاده نادرست، ممکن است در معرض تماس با سایر قطعات، اتصال کوتاه ایجاد نماید. ایسوس با توجه به سابقه استفاده از فلز مایع در خنککنندگی لپتاپهایش، این چالش را پشت سر گذاشته و هیچ نگرانیای از این بابت وجود ندارد.
در تولید کارت گرافیک ROG Matrix GeForce RTX 4090، از یک لایه رزین UV برای پوشش کامل سطح PCB استفاده شده است. سپس در ادامه دو لایه محافظتی روی آن قرار میگیرد تا این اطمینان حاصل شود که بدون خطر نشتی از انتقال حرارت فلز مایع بهره میبرد؛ اما استفاده از فلز مایع تنها یکی از عناصر پایین نگه داشتن دما و نویز این کارت گرافیک نیست. در کنار آن ایسوس از یک رادیاتور سفارشی ۳۶۰ میلیمتری نیز کمک گرفته است که وظیفه خنک سازی آن، برعهده سه فن ROG MF-12S ARGB میباشد. فنهای جدید ایسوس برای مدیریت بهتر کابل از اتصال مگنتی زنجیرهای بهره میبرند. بدین ترتیب دیگر مثل گذشته برای سه فن نیاز به سیمکشیهای فراوان ندارید و تنها یک سیم کافیست تا برق این سه فن تأمین گردد. این فنها برای ایجاد جریان هوای بالا، با سرعت ۱۰۰۰ دور دقیقه میچرخند تا دمای هیولای خفته درون خود را زیر ۶۰ درجه سانتیگراد، تحت ۴۵۰ وات TGP نگه دارند.
اکثر کارت گرافیکهای بازار که مجهز به خنککننده مایع لوپ بسته هستند، محتاج به یک فن، علاوهبر فنهایی که روی رادیاتور قرار دارند، هستند تا اجزای نصب شده روی سطح PCB را خنک نگه دارد. اینجاست که بار دیگر مهندسین توانمند ایسوس با به کارگیری صفحه فلزی که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم و همچنین وجود فلز مایع به جای آب، نیاز به این فن را مرتفع ساختند و زیبایی درخشانی به خود کارت بخشیدند. البته که استفاده از یک پمپ سفارشی سازی شده و قدرتمند، سطح خنککنندگی این کارت را نسبت به سایر محصولات ایسوس، یک سر و گردن بالاتر برده است.
کارت گرافیک ROG Matrix GeForce RTX 4090 دارای طراحی جسورانه و مدرنی است که توجهها را در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۳ به خود جلب نمود. ایسوس برای اولینبار از نورپردازی غیرمستقیم AURA در این کارت گرافیک استفاده کرده است. خود کارت متشکل از یک محفظه توخالی که صفحه فلزی روی PCB نیز از طریق آن قابل مشاهده است و یک روکش آلومینیومی که پمپ سفارشیسازی شده را میپوشاند. روکش پشت کارت، استیل ضد زنگ صیقل داده شده است که زیبایی خیرهکنندهای به کارت گرافیک بخشیده است؛ بدین ترتیب خیالتان را برای نصب عمودی و یا افقی کارت، از نظر زیبایی بصری راحت میکند. ایسوس با مخفیسازی کابل برق سفارشی انویدیا یعنی 12VHPWR در لولههای خنککننده اصلی، حجت را تمام کرده و خیالتان را بابت مدیریت کابل نیز راحت کرده است.
این کارت گرافیک مجهز به سوئیچ بایوس دوگانه است که این امکان را در اختیار گیمر قرار میدهد تا بین حالتهای سکون و عملکرد بالا، یکی را به سادگی برگزیند. کارت گرافیک ROG Matrix GeForce RTX 4090 با استفاده از تکنولوژی Auto Extreme ایسوس تولید شده است که بدین ترتیب بدون دخالت دست و تنها در یک مرحله عملیات لحیمکاری روی PCB انجام میشود؛ از این رو کارت گرافیک از دوام بیشتر و عمر بالاتری برخوردار است.
کارت گرافیک هیولای ROG Matrix GeForce RTX 4090 در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ میلادی به بازار خواهد آمد.
منتظر گزارشهای بعدی ما از غرفه ایسوس در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۳ باشید.
پر بحثترینها
- گپفا ۲۴؛ امتیاز شما به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن
- ادعای مدیر سابق Sweet Baby: استودیوها سراغ ما میآیند تا داستان بازیهایشان را بهبود دهیم
- مشخصات کامل سختافزار پلی استیشن ۵ پرو فاش شد
- مدیرعامل پلی استیشن: طرفداران باید انتظارات خود را کاهش دهند، PS5 Pro یک کنسول نسل بعدی نیست
- پلی استیشن ۵ پرو با قیمت نجومی وارد ایران شد
- سازنده سابق راکستار: مردم سالها از واقعگرایی GTA 6 صحبت خواهند کرد
- تماشا کنید: گیمپلی چندین بازی روی پلی استیشن ۵ پرو
- ۷ بازی مخفیکاری با پیشرفتهترین هوش مصنوعی دشمنان
- نقد و بررسی فیلم Joker: Folie à Deux | هیچ جوکری وجود ندارد
- تهیهکننده Final Fantasy: اسکوئر انیکس میخواهد بازیهای آینده را همزمان روی Xbox منتشر کند
نظرات
یکم دیگه نیتروژن مایع هم استفاده میکنن تو این کارت گرافیک ها برا مصرف کننده عادی
بعد نیس چون هد چقدر نسلا میرن بالاتر توان مصرفیشون بیشتر میشه و گرمای بیشتری تولید میکنن
اگر بیاد ایران قیمتش سریع مارو می … .
داداش ایران بیاد همه کوشته میشن با قیمتش😂
قیمتش خداس مخصوصا اگهrtxباشه دیگه ته گرونیه الان با قیمت همین کارت گرافیک اگه اشتباه نکنم میشه دوتا سیستم نسل هشتمی ببندی😐واسه اونا قیمت این اندازه قیمت یه بندریه(منظورم اون غذاهای فست فودیه ها نه چیز دیگه😂) واسه ما یک سوم قیمت پرایده😐
تکنولوژی خنک کننده های تراشه ها تو این چند سال فقط به نظر من درجا زده ،مثل باتریها تو موبایل ها و لپ تاپ ها،الان حدود ۱۵ سالی میشه که اخرین تکنولوژی باتری ها به نام لیتیوم(یون،پلیمر)معرفی شده و فقط تو این چند سال فقط تونستن سرعت شارژ و حجم این باتری ها رو کمتر کنن ،حالا خنک کننده کارت گرافیک ها فقط حجیم شده و تعداد فن روی اون بیشتر شده ،خنک کننده های مایع هم با این که بسیار موثر هستن ولی بسیار جا گیر و پمپ اون ها باعث ایجاد نویز میشه،حالا استرس نشت مایع روی مین برد یا کار نکردن پمپ یا سولفاته کردن رادیاتور هم بهش اضافه میشه،همه این ها به کنار ،خنک کننده های مایع تو کارت گرافیک ها(به پردازنده کاری ندارم)قیمت نهایی محصول رو خیلی افزایش میده و خیلی از گیمرها توان خرید یه همچین چیزی رو ندارن،حالا همه این ها رو گفتم تا برسم به این که مخصوصا تو این ۱۵ سال،علم شیمی خیلی از تکنولوژی ساخت تراشه ها و دنیای الکترونیک عقب مونده و الان داره خودشو نشون میده که علم شیمی میتونه کمک بسیار زیادی به این جور مشکلات بکنه ولی همونطور که گفتم دست کم ۱۵ سال ،علم شیمی عقب مونده که دلیلشو واقعا نمیدونم شاید به خاطر این باشه که بشتر بتونن از خریدار پول بگیرن.
نکته ی جالبی رو اشاره کردین و من هم یه مقدار در این مورد مطالعه کرده بودم گفتم بد نیست بگم:
به طور کلی مشکل اصلی اینه که نرم افزار شبیه سازی برای واکنش های شیمیایی نسبتا بزرگ وجود نداره مثلا تو مهندسی شیمی نمیشه یه برنامه نوشت که بیاد عملکرد یه باتری رو شبیه سازی کنه و بعد اون رو بهینه کنه بخاطر اینکه کامپیوتر های کلاسیک قادر به حل معادله شرودینگر مکانیک کوانتوم برای محاسبه دقیق نتیجه واکنش ها نیستن (یکی از امید های اصلی برای ساخت یک شبیه ساز در علم شیمی کامپیوتر های کوانتومی هستند) بخاطر همین تکنولوژی های مربوط به مهندسی شیمی بدون کمک کامپیوتر ها و با کار های تجربی خیلی سخت و دیر پیشرفت میکنن ازون طرف توی رشته ای مثل مهندسی برق شما برای اینکه عملکرد یک مدار رو شبیه سازی کنید باید معادلات ماکسول رو حل کنید که خوشبختانه راه حل موثری برای انجام این کار با کامپیوتر های کلاسیک وجود داره بخاطر همین کمک کامپیوتر ها مهندسای الکترونیک خیلی راحت تر میتونن عملکرد ترانزیستور ها و مدار های پردازنده ها رو بهبود بدن و باعث چنین نرخ پیشرفت باورنکردنی بشن.
بله ،اینو که واقعا باهات موافقم ،ولی به نظر من شرکت های طراح ریز پردازنده ها هم تا حدودی مقصر هستن و یه جورایی سود هنگفت رو تو توسعه و پیشرفت در بخش ریز پردازنده ها میدونن و بی خیال توسعه و سرمایه گذاری تو بخش علم شیمی شدن و تو آینده نه چندان دور ضربه ش رو میخورن ،به خاطر اینکه هزینه تموم شده محصولاتشون بیشتر از سود براشون هزینه بر خواهد بود و محیط زیست هم صدمه جبران ناپذیری میبینه که این مورد اصلا براشون مهم نیست.
یه مستند دیدم که شیمی دانها دارن یه باطری فوق پیشرفته میسازن که نیاز به لیتیوم و نیکل نداره
لیتیوم و نیکل تو باتری های لیتیوم پلیمری و لیتیوم یونی استفاده میشه که روی ماشین ها ی برقی هم استفاده میشن
وقتی اون ساخته بشه مشکل باتری ها که کلا اوکی میشه
خیلی خوبه
فقط باید مواظب باشیم فلز مایع اش نریزه رو دست هامون!
خودش خداست، قیمتش خدا تر🗿😂
پس ۴۰۹۰ تی آی کی میاد ؟ اما تایتان یه چیز دیگس چون خیلی ساپورت نرم افزاری میشه و کودای بیشتر و قشنگ تر مثل تایتان آر تی ایکس که شک ندارم فیفا رو ایت کی الترا میاره ارزونم هست الان تو ایرون ۳۷ ملیون تومنه جعبه باز خب یه سوال بچه ها چرا اسوس ws z390 pro نمونده ؟ و اصن دسته دو نیست فوری همه خریدن موجودی کارخانه ها رو ؟ گیمینگ و ورک استیشنه دو تا کارت گرافیک میخوره یعنی دو تا x16…
مغزم : تو باید اینو بگیری
جیبم🗿
جیبم 🖕
جیبم
شات د فاک او من 🌚
هم قیمت هم حجم هم قدرتش زیاده
رایگان هم بهم هدیه بدن نه کیسم فضا داره، نه پاورم میکشه، نه مغزم میکشه😅، نه سی پی یوم باهاش سینکه گلوگاه ایجاد میکنه حتی برق خونمون با زیر لود رفتن ۳۰۵۰ چشمک میزنه چه برسه به این
درود گرامی
پاینده باشید
یک چیزی کشف شده که واقعا انقلابی در صنعت اینده میشه فقط مشکلی داره چون انحصار یک شرکت هست قیمت فوق نجومی داره باید سرمایه گذار پیدا بشه برای رقابت باهاش
دنیا داره به سمت تکنولوژی شدن بیشتر میرود و یک مانع مهم سر راه گرما حاصل از پردازش حالا شما یک مایعی داری که تو لوازم برقی رسانا نیست یعنی انقلاب
الان هر لیتر ۶۰$ برای ماده که تبخیر میشه یعنی یک کالا مصرفی یعنی سر گردنه هست انگار
ماده که از اب درست میشه با تغییر در ساختار مولکول
کیمیا گرها با اون همه تلاش نتونستن مس رو به طلا تبدیل کنند اب به
Perfluoro تبدیل کردن این انحصار مشکل داره نه بازی انحصاری که سرمایه گذاری میشه برای جذب فن بیس این میشه رقابت
اینم فرمول :
https://en.wikipedia.org/wiki/Perfluorinated_compound
بفرمایید تولید کنید 🙂
کسی کلیه میخره؟