نه! لطفا پیش از دانلود یا خرید بازی مورد نظر صبر کنید!
انگار راهی وجود دارد تا بتوانیم قبل از صرف هزینه و وقت بر سر خرید یا دانلود یک بازی ویدیویی، سلیقه خود را با آن بسنجیم. تمام!
در روزگاری به سر میبریم که روز به روز حجم و قیمت بازی های AAA رو به افزایش است. آنقدر که وقتی میبینیم یک بازی که برایش حسابی وقت و هزینه گذاشتیم، مورد پسندمان نیست، کلی عصبانی میشویم و هرچه میتوانیم از بازی بد میگوییم و بر ضدش صحبت میکنیم (البته با فرض اینکه بازی ویدیوییای پر از باگ و مشکلات به ما تحویل نداده باشند).
تازه بعد از اینکه کامل بازی را پاک کردیم، حالا میرویم که در قسمت نظرات بازی از خجالتش دربیاییم! ولی نه. باید دیگر دست نگه داریم. چون باور کنید این تقصیر شرکت تولید کننده آن بازی ویدیویی نیست؛ تقصیر ما هم نیست! واقعا اینجا چه میگذرد که یکهو در وسط نظراتی که همه مثبت هستند، یکهو یک نظر منفی دیده میشود!؟ یا حتی برعکس، همه منفی مینویسند و یکی مثبت مینویسد و صدها دیسلایک میخورد!؟ آیا این چیزی غیر از وجود سلیقه های متفاوت را میرساند؟
سلیقهها رنگارنگند
همیشه برایم این موارد سوال بودند. تا اینکه یک لحظه آمدم و با خودم فکر کردم ای کاش لیستی از بازی های موردعلاقهام را بنویسم. برگهای نوشتم و آخر دیدم که انگاری ویژگی های مشترکی درمیان نصف لیستم وجود دارد: پارکور، مخفیکاری، تعقیب و گریز، اکشن.
به نظر میرسد هر بازی که با این رنگ و بوها باشد، برایم کما بیش لذت بخش هستند. ولی باقی لیست (که یک Point And Click خیلی ساده را هم شامل میشد)، هیچ سنخیتی با این ژانرها نداشتند! پس انگار نوشتن لیست و به فکر ژانر های مشابه افتادن هم جواب خیلی خوبی نمیداد. چون برخی عناوین برایم استثناهایی در میان ژانر هایی بودند که کمتر به سراغشان میرفتم؛ به عبارت دیگر، این طوری ممکن است خودم را از تنوع و ژانر های دیگر بیخودی محروم کنم.
راه باز و سلیقه دراز!
واقعا که سلیقه همیشه عجیب و غریب و صدالبته دردسرساز است و گاهی اعصاب خردی فجیعی به بار میآورد؛ درست مانند مثالی که در آغاز برایتان آوردم. اما به مرور زمان، با سلیقهام کنار آمدم و فهمیدم یکهویی شیرجه زدن در یک بازی به خاطر “هایپ” یا “دعوت رفقا” همیشه نتیجه خوبی ندارد. متوجه شدم که بهترین راه، سنجش بر مبنای سلیقه خودم است. چون من میخواهم برای خودم کاری کنم؛ نه اینکه به خاطر یک امتیازِ ۱۰ از ۱۰ منتقدی واجب الاحترام یا دعوت رفیقم حرکتی بزنم.
سرتان را به درد نیاورم. خلاصه کلام این است: انگار راهی وجود دارد تا بتوانیم قبل از صرف هزینه و وقت بر سر خرید یا دانلود یک بازی ویدیویی، سلیقه خود را با آن بسنجیم؛ راهی به سوی خداحافظی با اعصاب خرد پس از یک تجربه نامطلوب از یک بازی!
تحقیق، تحقیق، تحقیق …
در وضعیت کنونی، به نظر میرسد که تنها راه برای سنجش بر مبنای سلیقه و افزون بر آن، صرفه جویی در وقت و هزینه، تحقیق باشد و تحقیق و تحقیق.
– خب! ما که با چندتا تریلر و استریم گیم پلی همه چیز را میفهمیم! دیگر چه نیازی است به تحقیق!؟
اشتباه ما همین جاست. چون اگر میفهمیدیم، تا حالا حجم اینترنت و هزینهمان سر یک اثر هدر نمیرفت که بعد بخواهیم با ناراحتی یک بازی را ترول کنیم. ما نیازمند یک روش صحیح تحقیق هستیم. هی! میدانم همه الان دارند مجلس را از آخر ترک میکنند! اما هی! رفقا! صبر کنید! باور بفرمایید که اگر همه این را میدانستند، شاید تا الان نظرات منفی در حالتی از قحطی وجود داشتند (باز هم میگویم که منظورم بازی های بدون باگ است؛ نه امثال Redfall و غیره).
من خودم هم یکبار که نه، تا حالا چندبار فریب تبلیغات بیخود بازیها را خوردهام. از تریلر های پررنگ و لعاب یوبیسافت که اصلا بگذارید نگویم. یادم میآید با دیدن تریلر های Assassin’s Creed Odyssey چقدر حال آمدم. اما بعد از شروع، فهمیدم که رودست خوردم. تمام آن صحنه های پرانرژی مربوط به زمانی هست که حداقل به لول ۱۵ تا ۳۰ رسیده باشیم! یعنی بیش از ۱۵ ساعت کار که تازه بعد از آن موقع شاید برایت اساسینز کرید آنی بشود که تو میخواستی و در تریلر دیدی؛ تازه آن هم شاید!
پی نوشت خودمانی بین من و شما: البته باید اعتراف کنم با وجود اینکه یوبیسافت کمی تو ذوقم زد، ولی آن موقع برایم جذابیت داشت. مخصوصا اینکه چیزی به نام مانع معنایی نداشت و از هر سر و گردنی میشد بالا رفت. لیکن بعد از ۱۵ ساعت تجربه، احساس کردم زیادی سیستمم دارد داغ یا “Overheat” میکند و متاسفانه رها شد.
نوشدارویی به موقع برای سلیقه
باور کنید اگر مدت زمان ناچیزی (حداقل در مقایسه با ۱۵ ساعت!) را گذاشته بودم به پای تحقیق، الان شاید یک عالم حجم اینترنت و چندین ساعت از عمرم پای بازی ویدیویی بهتر دیگری ریخته میشد. بله! این طوری هاست؛ مدت زمان کوتاهی که برای تحقیق صرف میشود، بهتر از تجربه یک اعصاب خردی و هدر دادن هزینه و وقت است.
پس اگر میخواهید دیگر چنین تجربه های تلخی را نداشته باشید، با ما همراه شوید تا در این متن راهنمای کوتاه و ساده، به روش هایی از تحقیق اشاره کنیم (توجه کنید که قرار نیست به ترتیب پیش بروید و اجباری هم نیست که حتما همه را انجام دهید.):
۱. تریلرها و مهمتر از آنها First Minutesها
تریلرها معمولا همان اول ماجرا را نشان نمیدهند. آنها یک راست میروند سراغ مناطقی به نام نقطه عطف یا اوج (Climax) که شما را به وجد بیاورند.
– وای پسر! عجب گیم پلی خفنی! عجب کات سین های جذابی!
این نوع هیجانات را کنترل کنید و تریلرها را صرفا به عنوان آشنایی تماشا کنید. همچنین، “هایپ” شدن هایتان را هم به صورتی منطقی هدایت بفرمایید. چون اگر این هیجان به جواب خود نرسد، از درون شما را نابود و عصبانی میکند.
از تریلرها که بگذریم، به ویدیو های First Minutes میرسیم. ویدیو هایی که دقایق ابتدایی یک بازی را به ما نشان میدهند. اتفاقا یکی از مشهورترین منتقدان بازیها، IGN، معمولا ویدیو هایی به همین نام را منتشر میکند تا افراد دقایق ابتدایی بازی را ببینند. ولی متاسفانه این کار فقط برای بازی های خاصی انجام میشود. این نقص را شما میتوانید مثلا با سرچ First Minutes of X در قسمت ویدیو های جستجوی گوگل برطرف کنید و ویدیو های غیررسمی First Minutes را نگاه کنید. (البته جای X نام بازی مورد نظرتان باشد؛ چون اصولا که انتظار ندارید با سرچ حرف X گوگل نیت ذهن شما را بفهمد!؟)
خب، نگاه کردید؟ عالی! حالا پس از تماشای First Minutesها، با خود یک لحظه فکر کنید و ببینید آیا واقعا این اثر شما را به جلو میکشاند(برایتان تعلیق دارد)؟ یا آنکه به نظرتان ماجرایی حوصلهسربر است؟ بعد از اینکه به خود جواب دادید، یک بار هم به ویدیو های خالی از اسپویل نگاهی بیندازید و بپرید وسط آن! ببینید آیا بازی در آن زمان تصادفی هم جذابیت یا آن حوصلهسربری قبلی را دارد یا نه
۲. بخش Parents Guide از IMDb
شاید برخی از ما نخواهیم صحنه های خاصی را ببینیم. مثلا شاید یکی خوشش نیاید که جلوی خانوادهاش صحنه هایی پر از خون فجیع (Gore) پخش شود. چون بالاخره برخی از افراد، بازیهایشان را درکنار خانوادهشان انجام میدهند. یا من به شخصه هرگز تحمل ترس های حاصل از وجود عنکبوت یا جن هایی با بدن کج و معوج شده یک انسان در فضای بازی را ندارم. طوری که وقتی با کمک IMDb از وجودشان در عنوانی باخبر میشوم، الهی شکر آن بازی ویدیویی را خط میزنم!
البته احتمالا الان نگران اسپویل بشوید که خبر خوب اینکه IMDb آنها را در پنل جدایی با عنوان Spoilers قرار داده. ضمن اینکه دسته بندی مطالب هم به صورت دقیقی انجام شده. از قسمت بد دهانی (Profanity) گرفته تا صحنه های ترسناک و تنشدار (Frightening & Intense Scenes).
۳. جستجو در میان تصاویر گوگل
در ویدیو یا استریم کوتاهی از یک بازی، شما نمیتوانید مثلا تمام کاراکتر های یک بازی را از نظر بگذرانید. نمیتوانید نمایی از تمام محیط های بازی را داشته باشید. اما با یک جستجوی ساده در گوگل، همه چیز در زیر دستان شماست. به عنوان مثال، با سرچ ساده عبارت Kingdom Hearts 3 Characters، تمام طراحی و چهره شخصیت های موجود را در یک نظر میتوانید ببینید.
با کمک تصاویر، شما میتوانید بررسی کنید که آیا طراحی بازی برای شما چشمنواز است یا آنکه حس بدی را به شما منتقل میکند. مثلا خودم زمانی که صفحه استیم Skyrim را دیدم، شیفته عکس های چشمنوازش در تبلیغات بازی شدم. اما با یک سرچ فهمیدم که نخیر! آنقدرها هم گویا برای من یکی خیلی چشمنواز نیستند و انگار رنگ پریده به نظر میرسند. طوری که پس از مدتی از آن دلزده میشوم (البته آن موقع وسوسه شدم و به سلیقهام گوش نکردم. ولی عاقبت پس شد آنچه شد؛ رهایش کردم!).
۴. حالا تازه گیم پلی!
وقتی مطمئن شدید که اثر مورد نظرتان مراحل قبلی را پاس کرده، حالا وقت بررسی گیم پلی میرسد. اما مسئله اینجاست که حتی در ویدیو های نقد IGN بسیاری از جزئیات گیم پلی ذکر نمیشود و به شکلی بسیار کلی به بازی پرداخته میشود. پس دیدن ویدیو های این چنینی کافی نیست.
اینجا خواندن هم واجب میشود! چون بالاخره هرچه باشد، ویکی پدیای انگلیسی یکی از کاملترینها در زمینه آوردنِ از سیر تا پیاز یک بازی است. به طوری که در بخش گیم پلی هرعنوان معمولا به صورت دقیق اطلاعاتی نوشته شده و به جزئیات به خوبی پرداختهاند. مثلا در صفحه Dishonored 2 میتوانید ریز به ریز مکانیک های مبارزاتیاش را بخوانید و حساب کار دستتان بیاید.
راستی، با انگلیسی مشکلی دارید؟ اشکالی ندارد. چرا که گوگل ترنسلیت برای همین موقعها ساخته شده. میتوانید از ترجمه انگلیسی به فارسی آن کمک بگیرید و مسئله را به همین راحتی حل کنید. اگر هم که حوصله خواندن، حالا چه به انگلیسی و چه به فارسی ندارید، موردی ندارد. ویدیو های غیررسمی از نمایش تمام ویژگیها را ببینید.
پیشنهاد شخصی: Before You Buyهایی که گیمرها و مخصوصا کانال Gameranx میسازند، فوق العاده هستند. از آنها (به ویژه این دومی) به هیچ وجه دریغ نورزید!
۵. مردم چه میگویند؟
نمره IMDb، انجمن های Reddit و GameFAQs (با گیمفا اشتباهی نگیرید!) و همچنین استیم و غیره، کمک شایانی در پیدا کردن نقاط مثبت و منفی میکنند.
درباره نمرات IMDb، تجربهام میگوید که امتیاز های دور و بر ۷ تا ۱۰، معمولا بازی های استاندارد و خوبی هستند. درمورد استیم نیز، من همیشه وارد Community Hub و بعد بخش Reviews یک بازی میشوم. دست آخر هم با انتخاب گزینه Most Helpful در کل زمانها، نظرات مختلف را نگاهی میاندازم. البته اخیر (Most Recently) را نیز نگاهی میکنم. چون شاید بازی قبلا مشکلی داشته و الان بهتر شده.
یا آنکه در انجمن های Reddit یا GameFAQs که گفتم، بررسی میکنم و مطمئن میشوم این بازی Overrated یا Underrated هست یا نه (البته فکر کنم Reddit دیگر از دسترس ما خارج شده باشد.) و الی آخر …
آه! حواسمان کجاست؟ فراموش کردیم که منتقدان هم بالاخره هرچه باشد، جزء مردم محسوب میشوند. ضمن اینکه صحبت آنها منطقیتر از صحبت های عام مردم به نظر میرسد. پس یادتان نرود که نگاهی نیز به نمرات آنها در صفحه ویکی پدیای بازی مورد نظرتان (بخش Reception) بیندازید. ولی هیج وقت مبنای خود را بر منتقد خاصی نگذارید. به فرض مثال، اینقدر گفتیم IGN و IGN، ولی شما IGN را خدای نقد خودتان نکنید. چون برای خودم پیش آمده که دیدهام به یک اثر شش داده بود، ولی به نظر شخصی خودم، یک اثر ده از ده و عالی بود.
خودتان چه فکری میکنید!؟
گاهی اوقات آدمی از این میشنود، میگیرد. از آن میشنود، باز هم میگیرد. اما هیچ وقت به خودش فرصتی نمیدهد که خودش را بشنود و خودش از خودش بگیرد!
ممکن است پیش بیاید که بازی موردنظر شما مورد تنفر اکثریت باشد. برای من یکی که لااقل این مورد پیش آمده. میخواستم به سراغ Kingdom Hearts 3 بروم، اما اکثریت طرفدارانش از داستان بازی بد میگفتند. برخی هم که در داخل کشور معتقد بودند این اثر فقط در حد یک برنامه کودک بهدردنخور است! طوری که شک کردم و چنین فکری به سرم زد که خب لابد این هم از آن Overrated های دیگر تاریخ هست و هرچه همه بگویند، حتما درست است؛ آخر تا نباشد چیزکی، مردم نگویند چیزها. ولی برای بنده که این طوریها اصلا نبود و تجربه جالب و عجیبی بود.
اصلا بگذارید تمام بحث را همین جا تمام و خلاصه کنم؛ حتی اگر یک بازی ویدیویی مورد تنفر یا علاقه تمام مردم و تمام منتقدان باشد، شما تحقیق خود را بکنید و گوشتان به سلیقه خودتان باشد. مهم نیست دیگران چه میگویند. چون بالاخره شما که گناهکار نیستید (سرِ اینکه یک بازی خاص را دوست دارید یا ندارید!). مهم این است که بازی انتخابی، سلیقه شما را مینوازد و به جای اعصاب خرد، حال خوب را تقدیمتان کند …
اما با این حال، بیایید هرگز از یاد نبریم که هیچ وقت ترول نکنیم!!! هیچ وقت متعصب افراطی نباشیم!!! دفاع خوب است، نقد هم همین طور. ولی با کمک همدیگر، به شکلی کنترل شده و خارج از افراط حرف بزنیم.
شما چه روش های دیگری میشناسید؟
آیا به نظرتان تحقیق با روش های ذکر شده بیهوده است و به آن نیازی نیست؟
راستی، تا کنون چندبار خلاف سلیقه خود پیش رفتهاید؟
ممنونم از همراهی شما
موفق باشید
پی نوشت: سایت PCGameBenchmark هم برای بررسی سازگاری گیم مورد نظر با سیستمتان بسیار پیشنهاد میشود. این سایت، کیفیت اجرای بازی را در یک نمودار متناسب شده با CPU ،RAM و GPU نشان میدهد. چون بالاخره برخی اوقات سلیقهتان با بازی خاصی جور هست، اما سیستم ممکن است جور نباشد!
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
نظرات
والا من سلیقه نمیشناسم هر بازی باشه بازی میکنم .
لعنتیا نت دادین به خاطرش کلی پول رفته اسراف نکنین 💀😂🗿☕
جدا از شوخی شما، بازی سلیقه ای ترین چیزیه که به نظرم وجود داره.
خودم رو میخوام مثال بزنم. عاشق نقش آفرینی ام ولی نمیتونم حتی یه دیقه هم ویچر رو تحمل کنم. یا بر خلاف اکثر افراد از شوتر متنفرم و اصلا اول شخص برام غیر قابل درکه در حالی که پرفروشترین بازی های هر سال همین ها هستن.
ممکن نیس روزی کشتی کج و فیفا بازی نکنم در حالی که اصلا گیم هایی نیستن که ارزش تکرار هر روزه رو داشته باشن…
مهم اینه که عشق کنی با بازی نه این که صرفا فقط هر جور هست بازیش کنی
کاملاااااا میفهمم چی میگی ، منم عاشق نقش افرینی ام و تا همین چند روز پیش اصلا با ویچر ارتباط نمیگرفتم « الانشم خیلی ارتباط بر قرار نکردم باهاش ولی از قبلا بهتره وضعم» و اصلا با شوتر ها اللخصوص شوتر های اول شخص حال نمیکنم ، خوشحال که میبینم من تنها ادمی نیستم که اینجوریم
کامنت های استیم درباره یه بازی >>>> متا و تریلر و…
ردیت>>>>>کامنت های استیم
تو ردیت بیشتر فکت و ایستراگ و نکته های جالب درباره گیمارو میزارن
نمیگم نمیشه اما استیم برا نظر خواهی درباره یه بازی بهتره
وای ردیت🤣🤣🤣
مقاله کامل و کاربردی بود خسته نباشید.
بالاخره اینم یکی از مشکلات گیمراس و توی ایران این مشکل بیشتر هم میشه چون معمولا سخت افزار ها و بودجه های محدودی داریم ،راه حل های خوبی رو نشون دادید. من خودم قبل خرید گیم معمولا اول میام نقد گیمفا یا سایت های دیگه رو میخونم بعدش نمره متاکریتیک(اهمیت کمتری داره اما اگه متا بالا باشه صد در صد یه گیم با کیفیت توی سبک خودشه) و در آخر گیمپلی میبینم که مطمئن بشم پشیمونی در کار نباشه.
سلام و درود
ممنونم دوست عزیز؛ سلامت باشید. 🌹
اولش فکر کردم تبلیغه xd
سلام بر شما!
😂 تبلیغ هست دیگه! تبلیغ سنجش بر مبنای سلیقه!
ممنونم از همراهی شما 🌹
ها ایی طوری که باید هفت خان رستمه وری تا وخوای یه بازی وخری. خان آخر از همه سخت تر بید. خان آخر تهیه هزینه بازی بید
هااااا ایی که وگفتی یعنی چه ؟
هااااا شیر فرهاد درست وگویی 😂
خیلی ممنونم آقای اسدی منم اخیرا تو خرید بایوشاک کالکشن شک دارم نمیدونم خریدش درسته یا نه
شما نظری دارید درباره بایوشاک کالکشن روی ps4?
والله من خریدم همشون رو دانلود کردم هنوز بازی نکردم
داداش بایوشاک شاهکاره…
تو خریدش شک نکن…
نصف عمر گیمریت به فناس اگع بازیش نکنی…
انچه همه خوبان دارند بایوشاک یکجا دارد
بایوشاک المان های مختلفی رو قاطی بازی کرده اما از همه به نحو احسنت استفاده کرده
باید انتخاب کنی
بایوشاک کالکشن داستان خوب و محیط آبی داره
بایوشاک اینفینیت داستان عجیب و غریب و محیط هوای!
البته اگه اینفینیتی بازی کردی
صد درصد بهت پیشنهاد میکنم
خیلی ممنونم از همه🙏🏻
سلام و درود بر شما
خب انگار دیر رسیدم، دوستان جواب دادن.
ولی خب من خودم هم به شخصه پیشنهاد می کنم اگه که عاشق یه شوتر پر از آشوب و طراحی های عجیب اما جالب و جذاب هستید
ممنونم از همراهی شما 🌹
پی نوشت: البته خودم از بس تو محیط دویدم، دچار سرگیجه و حال بدی شدم و مجبور شدم عاقبت رهاش کنم(motion sickness)! روزگاریست!
مطلب کاملا دقیق و کاملی بود آقای اسدی ممنون از چنین مطلب خوبی
سلام بر شما
خواهش می کنم. خوشحالم که راضی بودید.
ممنونم از همراهیتون 🌹
این مقاله ها مورد پسندن.. با تفکر نکردن کار خودمونو سخت میکنیم انگار تصمیممون در جانب خودمون نیست و در جانب دیگرانه
منم مثل شما از عنکبوت و موجودات چندش حالم بد میشه 🙂 ،اما خب باید گفت که از اونجایی که تحقیق معمولا تهش به اسپویل بخشی از داستان بازی میرسه که عیبی نداره برا همین به شخصه تماشای قسمتی کوچکی از گیم پلی میپردازم ،مهم تر از اون داستان ،همیشه خلاصه ای از بازی که میخوایم بخریم هست خلاصه ای که پایان رو لو نمیده فقط میگه داستان از چه قراره ،بعضی وقت ها ملت از یک بازی به عنوان یک شاهکار یاد میکنند ولی وقتی خودمون بازی میکنیم میبینم اصلا شاهکار نیست که هیچ بدمون هم میاد ،درواقع یکم باید سختگیری رو بزاریم کنار !
سلام!
خب پس خوبه که تنها نیستم در این مورد عنکبوت و غیره 🙂
ممنونم از اینکه همراهی کردید 🌹
به نظرم تا حدودی درست میگید و تا حدودی هم غلط
در کل درسته که سلیقه ها متفاوته و مثلا یکی با ریسینگ حال میکنه یکی با شوتر
ولی کسی که بر اساس سلیقه بازی انتخاب میکنه یعنی برای سرگرمی اون بازیو میخواد
موضوع اینه که الان دیگه بازی ها فقط سرگرمی نیستن و نوعی هنر محسوب میشن و باید سختگیری ها تو نقد ها بیشتر بشه
مخصوصا تو بازی های تریپل ای چون یجورایی نماینده چهره ویدیو گیم برای دیگر هنر های جهانن
(مثلا شما اگه بخوای به یه فیلمباز که میخواد وارد دنیای بازیا بشه یه بازی پیشنهاد بدی به احتمال زیاد یه بازی بزرگ و aaa پیشنهاد میدید مثلا لست آو آس)
وقتی چنین بازی هایی نتونن اون استاندارد هنر بودن و لیاقت هنر بودنو نداشته باشن باید با سر بخورن زمین
به نظرم اون بحث سلیقه بیشتر برای کژوال گیمرا صدق میکنه تا کل بازیا
ممنون که تا اینجا خوندین ببخشید طولانی شد
در مورد اینکه بازی یک هنر هستش کاملاً باهات موافقم و واسه همون لایک دادم. ولی یه بحثی که هست اینه که سلیقه اتفاقاً توی تمام آثار هنری دیده میشه. هنر برای ارضاء روح هست و روحیات هر شخص با دیگری فرق میکنه، پس سلیقه خیلی مطرح میشه. مثلاً توی موسیقی، یکی از راک خوشش میاد، یکی از پاپ خوشش میاد، یکی رپ و … توی فیلم ها یکی از فیلمای دراماتیک و احساسی خوشش میاد، یکی از فیلمای فلسفی، یکی تخیلی و … منظورم اینه که روحیات هر شخص با دیگری فرق داره، یکی میخواد یه بازی تراژدیک و واقع گرایانه پلی بده، خب انتخاب بهتری از لست یا رد دد نداره. یکی میخواد حال دلش خوش بشه و احساس شادی و نشاط رو از بازی بگیره، میره سراغ بازیایی مثل زلدا یا خیلی از بازیای پلتفرمر. و این قضیه توی تمام هنر ها (موسیقی، فیلم، رمان و کتاب، نقاشی و …) دیده میشه.
درسته👍
منظور من اینه که مثلا شما میگی تو موسیقی یکی از پاپ خوشش میاد یکی از راک و…
ولی خب اولین چیزی که اون اثر باید رعایت کنه اینه که«موسیقی» باشه
بازی هم همینه
ناسلامتی هنر هشتمه اول باید هنر باشه تا بهش نگاه کنم
تو چند سال اخیر تمام بازی هایی که براشون هایپ بودم دقیقا به شور و اشتیاقم پاسخ مثبت دادند و حتی بهتر عمل کردند. ولی یه سری بازی بودند که فکر نمیکردم بازی خوبی باشند ولی برعکس اتفاقا بازی خوبی بودند مثل deathloop
اینکه این همه سال خوب بوده حدست بعد جدیدا این بلا سرت اومده ۲ تا نکته داره یک اینکه قدرت تبلیغ بیشتر شده و دو انتظارت جلو تر از ایده های الانه ..
مقاله قابل تاملی بود
چرا باید بدون تحقیق در مورد کالایی اون رو خریداری کنیم ؟!
روش تحقیق در مورد هر مسعله ای هست که باید اونو اول آموزش ببینید و بعد تحقیق کنید ..
اقای صالح اسدی ، جا داره از شما واقعا یه تشکر ویژه بکنم بخاطر این مقاله مهمی که نوشتین.
سلام و درود
من هم از شما تشکر می کنم بابت اینکه لطف فرمودید و با من همراهی کردید
موفق باشید
First minutes ها گاهی گمراه کننده هستن، برخی بازی ها شروع طوفانی دارن و بعد از چند ده دقیقه به کمای زمستانی میرن، درواقع لحظات اولیه ، در برخی عناوین بنوعی دست مایه سو استفاده قرار میگیره. ویدیوی های before you buy جالب هستن و کمک میکنن به تصمیم آدم برای خرید یا صبر برای تخفیف. در رابطه اون قسمت که: ولی شما IGN را خدای نقد خودتان نکنید. متاسفانه خیلی ها این کار رو کردن و دنیای گیم طوری شده که برای یک بخش قابل توجه از افراد، منتقدان تصمیم میگیرند که چه بازی کنن و چه بازی نکنن.
متاکریتیک همچنان معتبرترین منبعی هست که برای خرید بازی میتونی بهش اعتماد کنی و به من در اکثر موارد در مورد کیفیت بازی جواب درست داده. ولی هر فرد اول باید طبق حرفی که مقاله هم بهش اشاره میکنه به یک خودشناسی در مورد سلیقش برسه و بعد با استفاده از نظرات منتقدان تصمیم نهایی رو بگیره. من به جز یکی دو مورد تا حالا ندیدم منتقدان بازی ای که در سبک دلخواه منه نظرشون با من در جهت مخالف باشه.
متاکریتیک که متاثر از وبسایت هاست و برخی از سایت های بزرگ و تاثیرگذار جنبه ی پیروی از ترند دارن. به گونه ای که به گروهی از بازی ها خیلی ساده میگیرند و از کنار ایرادات آشکاری که دارند میگذرند و انگار نه انگار. درمقابل اما به برخی از بازی ها که با منابع کم و با استقلال بیشتری ساخته شدن بی رحمی بی جا و بی مورد میکنن و گاها باعث تخریب آثار میشن. جدای از یک سری مسائل بی ربط به گیم که اخیرا هم در حال تاثیر گذاری روی نظرات منتقدین هست. بازی های زیادی هستن که تفاوت نظر زیادی بین جامعه گیمر و منتقدان وجود داره. از حیث نقد و بررسی ، منتقدان سینما کم و بیش کیفیت کار به مراتب بالاتری دارند و نظرات جامعه تری رو عنوان میکنن و نمرات واقع بینانهای میدن.
میشه لطف کنی ۱۰ بازی متا بالای ۹۰ نام ببری که به نظرت بازی فوق العاده ای نیستن. و برعکس ۱۰ بازی متا زرد و قرمز نام ببر که به نظرت بازی فوق العاده ای هستن. میخوام ببینم راجع به چی حرف میزنی!
پرسیدن این سوال در فضای مجازی از افراد آنچنان توفیقی برات نداره. چراکه با یه سرچ لیست های بزرگ تر چیزی که میخوای و با توضیحات فراوان ارایه میکنه. منتها لیست وار چنداتایی رو که حضور ذهن دارم برات میگم
اندر ها، مثل گوست آف سوشیما، اسپک اپس، دانته اینفرنو، اینفیمس سکنت سان، پری، داریو کلاب، مس افکت۱، دارگون ایج اوریجینز.الن ویک، کوانتم بریک. Mirror’s edge ،رایز ، اسلیپنگ داگز،فال اوت نیووگاس، است گاردین، بتمن اوریجینز. اوه خیلی بیشتر اگر فکر کنم یادم میاد بخصوص تو بازی های مستقل تر. شاید یه لیست بلند بالا نوشتم بعداً.
اور ها هم ساده اس.
بتمن ارکام نایت ،فوربیدن وست ، دارک سولز ۲ ، سکیرو، (نمرات سکیرو و گوست آف سوشیما عوض شده درست میشه) گیرز چهار. رد دد۲، لست۲،متال گیر۵ هوگ وارترز….
دقیقا سورنا اصلا انقدر نقد های امروزی خیلی گمراه کننده و سرشار از دروغ شدن که تا خودت تجربه نکنی اون اثر رو شاید به درستی خوب یا بد بودن اثر رو درک نکنی. در کل اینجوری بخوای نسبت به خرید محصولی اقدام کنی تو دنیای امروزی مثل قضاوت کردن کتابی از روی جلدش هست بنابراین بهترین راه اینه که نسبت به منتقدی که از چهارچوب های فکری اون طرف مد نطر خوشتون میاد یا فکر میکنید نزدیک به شما فکر میکنه اعتماد کنید.
من به شخصه چون عاشق بازی های hack and slash هستم تجربه هر اثر تو این ژانر واسم واجب حتی اگر اثر متوسطی باشه بنابراین به سلیقه ادم گاهی مربوط هست و بیشتر ادم موقعی راجب یه محصولی که میخواد بخره بره معمولا میره تحقیق می کنه, به این بر میگرده که تازه میخواد وارد ژانر جدیدی مثل souls بشه که ممکنه براورد درستی از این بازی ها نداشته باشه و با خریدش ممکنه پشیمون بشه.
دقیقا محمد درست میگی نقد های امروزی بیشتر جنبه ی نمایشی دارن تا نگاه نقادانه. با این که حوصله ی بحث احتمالی با یه عده رو ندارم ولی انصافاً گاد رگنوراک اصلا شایستهی نمراتش نیست و از دید انصاف و منطق نمره ۸ یا ۸.۵ و در حالت برسی جدی تر و لحاظ کردن انتظارات از رخداد و موضوعیت رگنوراک ۷.۵ هم راه داره!. اما کیه که جرات بیان اینچیزا رو داشته باشه!. در رابطه با منتقد هم موافقم و خودمم چنین نظری دارم، برای مثل در منتقدان داخل سردبیر همین سایت نگاه مستقل و مشخصی به گیم داره که برای گیمرهایی که متن نقدهاش رو با دقت بخونن میتونه یکی از منابع معتبر برای انتخاب بازی یا زمان مناسب برای خرید بازی باشه. مثلا همون گوست آف سوشیما رو من بازی نکرده بودم و فقط تو خونه بازیش میکردن من گذرا نگاه کرده بودم اما با تعاریف ایشون ترغیب به انجامش شدم و الان تو لیست بازی های خوب من هست. اما مجموع نقد ها لزوما به معنی درست بودن اونا نیست.
غیر از Before you buy بقیه رو انجام میدم، والا قیمتا انقدر بالاست مجبوری تحقیق کنی
خلاصه اینکه اکثر بازی ها رو باید حداقل یک سال بعد از عرضه خرید
سلام!
ها ها! 😅 دقیقا این جوری شده این روزا متاسفانه.
ممنونم از همراهی شما 🌹
من که اول کرکی میزنم خوشن اومد میخرم اینم از مزایای پیسی پلیر بودن((:
این مقاله برا کنسوله دکتر
وگرنه پی سی پلیر ها بین کرک های مختلف گیجمیشن
سلام بر شما دوست عزیز گیمفایی
اتفاقا منم پیسی پلیرم. منتها همون دانلود هم گاهی اوقات حجم و وقت میگیره. مثلا مورتال کمبت با ویدیو های داستانی بین ۶۰ تا ۹۰ گیگی هست. سرعت هم که ماشالا مثل نوره! برای همین خودم یه تحقیقی سر همون کرکی ها هم می کنم که آخرش عصبانی نشم به خاطر راضی نبودن
ممنونم از همراهی شما
تجربه دمو از استیم خیلی خوبه البته که همه بازی ها دمو نمیدن ولی اکثرا دارن
ردفال واقعه نمونه بارز بازی ای بود که باید حتی برای هر گیگ دانلودش هم صبر و تامل و حتی تحقیق هم (!) کرد
نمیدونم چه علاقه ای دارید خودتون رو خریدار بازی نشون بدید .کل ایران دارن هکی و کرکی و اکانت اشتراکی بازی میکنن بعد شما میری ۴ میلیون پول یه بازی ۷۰ دلاری میدی ..باشه
سالهای قبل که محدودیت بودجه اجازه نمیداد بدون تحقیق و دیدن گیمپلی و تریلر و انتظار تخفیف و کاهش قیمت بازی بخریم الان که قیمت چهار میلیون تومنی کلا اجازه نمیده به خرید بازی فکر کنیم.
سلیقه کیلو چنده 😂 پول نت را حرام نکنید
از نظر شخصی بنده گیمر واقعی اونیه که فارغ از سبک و ژانر اثری که خوب هست رو تجربه کنه و خودشو به سبک خاصی محدود نکنه
گیمر واقعی وجود نداره
مبنای گیم لذته که ممکنه برای یک نفر فقط در یک ژانر یا حتی فقط در یک بازی خلاصه بشه
بهترین کار بررسی گیمپلی بازی در یوتوب هست و بررسی های فنی ای که از بازی ها میزارن مثل فریم ریت و رزولوشن و …
خدارو شکر که تنها ۲ تا بازی که خریدم ازشون ناراضی بودم ، ( که البته یکی هم به خاطر نت بود ) و بقیه گیم ها رو هم به خاطر نت ناراضی بودم یا کلا کرکی دانلود کردم و پول ندادم براشون ( نت هم نت نامحدود بود🗿 )
اما جدای از همه اینا بهترین کاری که ی سازنده میتونه بکنه اینه که ۱ یا ۲ ساعت بازی رو فری قرار بده این از همه راه ها مطمئن تره ، مثلا اگه خودم حتی عکس اولین صحنه بازی رو میدیدم دیگه عمرا دانلود میکردم (اشتباهم این بود پیش دانلود کردم)
دم شما گرم اقای اسدی عزیز
من که بشخصه نمیدونم چم شده اصا
هی بازیای مختلف رو میریزم و نصفه کاره ول میکنم و واقعا نمیدوم اخه چرا ؟😐 فلسفه این کار من چیه واقعا
من فک میکنم به رفتاری که خود ادما هم دارن بستگی داشته باشه
مثلا من خودم رفتاری که دارم خیلی دمدمی مزاجم و این واقعا اعصابمو خورد کرده
از بازی خوشم میاد اما ولش میکنم یهو و نمیتونم تمومش کنم
و این عمیقا رنج آوره
ولی به هر حال …🙂
امیدوارم که همه از گیم لذت ببرن و دچار سردرگمی نشن 🙌🤍
سلام بر یه گیمر ساده عزیز
یه چیزی داریم به نام خستگی از گیمینگ. اگه خدای نکرده زیاد تحت استرس های طولانی مدت باشید یا اینکه بیش از حد دیگه همه چی از بازیا دیده باشین، بازی ها دیگه دلچسب نخواهند بود. مثال: موبایل لمسی اوایل خیلی جذذذذذاب و لذت بخش بود! ولی الان یه چیز عادی شده و اون قدر لذت بخش نیست مثل قدیم.
یا اینکه عذاب وجدان بی دلیلی ممکنه در ناخودآگاه باشه یا…
البته به نظرم شاید علاقه خودتون رو بازی نکردید.
ممنونم از همراهی شما 🌹
خیلی مخلصیم آقا ، بله حق با شماست متاسفانه دنیای بیرون از بس مارو افسرده کرده ک حتی نمیزاره از گیم به این قشنگی لذت ببریم .
درود بر شما 🤍
شیر فردهارد کجاست.به قولش:
ها این تیتر هارو از کجات در وکردی
سلام و خسته نباشید بر شما پسر زحمت کش و کم نمک گیمفا😅❤
سلام رفیق گیمفایی!
ممنونم. سلامت باشید. هه هه! برم پس یه کم نمک بخورم برای دور بعدی گیوتین نامه شاید جواب داد! ❤🌹
ممنونم از همراهی شما
دقیقا بلایی ک سایبرپانک سر من آورد
هیتلر با فرانسه نکرد
ب زور کارگری ۲ میلیون تومن جمع کردم بازی و اوریجینال خریدم
ولی بازی ایی ک عرضه کردن رو کنسول اشغالی بیش نبود
ک اول بازی ب قدری مزخرف بود
من فک کردم کنسول یا مانیتورم خراب شده
ینی دعا میکردم مانیتورم خراب شده باشه
ولی بازی داغون نباشه
ما فقط از جلد بازی قضاوت میکنیم🗿
سلام و درود بر شما
😂
جلد Redfall هم اتفاقا خیلی خوشگل بود!
ممنونم از همراهیتون 🌹
بله کاملا صحیح 🗿
خیر اتفاقا کاور ردفال اصلا قشنگ نبود😄
ولی شما فکر کن تو یک بعد از ظهر گرم تابستون بلاخره پول گرفتی که بری سی دی فروشی و یک بازی بخری
اونموقع نه سیستم مورد نیاز واست مهم بود نه متا نه تریلر
فقط خودت بودی و یه قفسه پر کاور های رنگارنگ از بازی های gta و nfs و pes و کالکشن های بازی و … یک آن چشمت میره سمت کاور بازی Gta san اونو بر میداری و عکسای پشتشو نگاه میکنی و برگات میریزه
میخریش و تا راه خونه کاور بازی رو هزارمرتبه نگاه میکنی و عکساشو جوری تو ذهنت تحلیل میکنی و هزاربار داستانی ت ذهنت از بازی میسازی و خر کیف میشی
حس های خوبی که دیگه وجود ندارن…
اقای اسدی یه مقاله هم در این رابطه بنویسید چون شما دست به قلمتون عالیه یه مقالع در مورد گیمینگ قدیم و جدید و حس حالشون بنویسید
سلام دوباره
بنده اون موقع بچه کوچولو بودم. ولی حس شما رو درک می کنم. هرچند که من بچگیم با رنگارنگی سی دی های کارتون گذشته 😁
البته Age of Empires 3 رو از نزدیک اون موقع دیدم و واقعا از بازی لذت بردم، هنوز هم میبرم و خواهم برد. (این تنها بازی مورد علاقم زمان بچگی بوده! 😂)
ولی ایده خوبی دادید. چشم. ان شاءالله بتونم می نویسم. اگرم که نشد، پیشاپیش ببخشید 🌹
قیمت چیه ما ایرانیم ۴۰۰ میدیم هاردو پر میکنیم😂😂
این اتفاق برای من سر forza horizon افتاد؛ رفتم سراغش کلی حجم اینترنت مصرف کرد ولی خیلی پشیمون شدم
تنها بازی هایی که هیچوقت نا امیدم نکردن بازی های فرامسافتور بودن بازی های دیگرو زورم میاد تموم کنم یا اگه داستانو میرم مراحل فرعیو نمیرم ولی فرامسافتور … بازیاشو چندبار تموم میکنم و دوباره دوست دارم تکرار کنم
ممنون منتظر گیوتن نامه گرالت ویچر هستیم
سلام وحید جان
خواهش می کنم رفیق. چشم. به امید خدا گیوتین نامه چهارم تو راهه. مشکلی پیش نیاد، یکی دو هفته دیگه میرسه.
ممنونم از همراهی شما 🌹
سلام و درود مرسی محمد صالح اسدی جان موفق باشی 🌹
متن اصلا خوبی نبود واقعا در مقایسه با متن های قبلی تون اصلا متن خوبی نبود
در واقع فوق العاده بود (جواد خیابانی)
لذت بردم خسته نباشید
سلام بر فرید عزیز
سکته کردم! گفتم ای خاک بر سرم شد که انگار یکی از همراهان همیشگی ناراحت شده. تا اینکه دیدن جمله آخر (جواد خیابانی) یک آخیش عمیقی بهم وارد کرد و بعد یک نفس راحت کشیدم! لطف داری رفیق. ممنونم از همراهی همیشگی شما 🌹
خب من سلیقه رو معیار خرید قرار میدم . بازیایی مثل سکیرو الدن بلادبرن dmc گاد دارک سولز و این سبکی سلیقمه و هرگز مثلا بازیای اول شخص رو نمیرم اصلا سمتش حتی همه بگن خداس
منم از بازی های سولز لایک مثل الدن رینگ و دارک سولز و… بدم میاد (البته میدونم شاهکار هستن ) ولی برا من ساخته نشدن نه وقتش رو دارم نه اعصابش 😁
من بیشتر عاشق بازی های سولز لایک
بازی های کپکام
بازی های راک استار
بازی های استاد کوجیما
و بازی های توی سبک بایوشاک و استاکر و مترو
و بازی های RPG