ماجرای طراحی لوگوی راکستار: وقتی به جای میز کار، از جعبه کارتن استفاده میشد
در اولین روزهای شکلگیری راکستار گیمز (Rockstar Games)، طراحان برای ترسیم لوگوی این شرکت به جای میز، روی کارتنهای کاغذی کار میکردند.
ماجرای تبدیل شدن راکستار گیمز از DMA Studio، سازنده کوچکِ مجموعههای Lemming و Grand Theft Auto به یک شرکت بینالمللی و غول دنیای بازیهای ویدیویی، داستانی است که بارها و بارها تعریف شده است. اما ماجرایی که شاید خیلی از افراد از آن بیخبرند، داستان طراحی لوگوی متشکل از حرف R و ستاره این استودیو در پسزمینه زرد است که کمتر به آن پرداخته شده و اندک اطلاعاتی درباره آن وجود دارد.
بهتازگی رسانه Time Extension، پیگیر این ماجرا شده و در همین راستا با کارن اسکات (Karen Scott)، طراح سابق راکستار گیمز، مصاحبهای ترتیب داده است. کارن در صحبتهایش، بهطور کامل توضیح میدهد که چگونه با جرمی بلیک (Jeremy Blake) آرتیست، موفق شد تا لوگویی را طراحی کند که امروزه تبدیل به بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ و هویت راکستار گیمز شده است.
در آن زمان و حوالی سال ۱۹۹۸، راکستار برنامه داشت تا لوگوی خود را بهصورت برچسب تولید و آن را در سرتاسر نیویورک پخش کند. اسکات تعریف میکند:
[لوگو] قرار بود به صورت استیکر باشد و از چسبی ساخته شود که حتی اگر کسی تلاش کند هم نتواند آن را بِکَنَد؛ چیزی شبیه همان برچسبهای دهه ۷۰ که وقتی کودک بودید، روی تخت خود میچسباندید و هیچوقت کنده نمیشدند.
دقیقاً به همین خاطر بود که لبههای لوگو بهصورت گرد و خمیده طراحی شدند؛ چراکه در این صورت، کار برای کندن آن سختتر میشد. البته سازندگان لوگو، تنها برای چسبانندگی برچسبها از دهه ۷۰ میلادی الهام نگرفتند بلکه این بازه زمانی، در انتخاب رنگها نیز الهامبخش طراحان بوده است:
رنگ زردِ طلایی نیز درواقع ریشههایی در دهه هفتاد و تقریباً لوگوهای اولیه شرکت کوداک (Kodak) و همچنین چیزهای دیگری که حس و حالِ سالهای اولیه موسیقی راکابیلی را میدادند، دارد.
با این وجود اما هنگامی که او و بلیک با استودیو آشنا شدند، نامِ آن هنوز تغییر نکرده بود و اعضای اکثراً بریتانیایی آن، طوری رفتار میکردند که انگار واقعاً ستارههای راک هستند:
بهصورت گروهی به رستورانها میرفتیم و بهدنبال آن، تک تک رستورانها ما را بیرون مینداختد. این خیلی بد بود و من سعی میکردم آنها را متقاعد کنم که ‘میدانید، در ایالات متحده، افراد همراه خودشان اسلحه دارند و شما نمیتوانید بهطور تصادفی، هرچیزی را با هر کسی شروع کنید. شما نمیدانید قرار است با چه چیزی مواجه شوید.’ ما همچنین حلقههای مخصوص خودمان را ساختیم. تقریباً فرقه خودمان را داشتیم و آنقدری کوچک بودیم که ریسک چنین چیزی را بپذیریم.
در آن روزها، اعضای دفتر نیویورک حدوداً هفت نفر بودند و پول، مانند اکسیژن در فضای شرکت پخش نبود:
بودجه بسیار کمی داشتیم و امروز، فکر کردن به آن خندهدار بهنظر میرسد چراکه در حال حاضر اوضاع بهشدت متفاوت است. وقتی وارد آنجا شدم، حیرتزده بودم. ما به معنای واقعی کلمه، در کوچکترین دفتری که میتوانید تصور کنید کار میکردیم. یادم میآید در مقطعی، حتی یک میز هم وجود نداشت و در عوض یک کارتن کاغذی بود که مجبور بودم روی آن کارهایم را انجام دهم.
اسکات همچنین روی طراحی بستهبندی Grand Theft Auto 2 نیز کار کرد و سابقه فعالیت در شرکتهای مختلفی را در کارنامه دارد. وی دو سال بعد، از راکستار گیمز جدا شد و پانزده سال بعدی را در مایکروسافت مشغول شد؛ جایی که هماکنون در آن به عنوان مدیرِ اصلیِ طراحی فعالیت میکند.
راکستار گیمز اما سالهاست که با آن استودیوی کوچک هفت نفره با میزهای کارتنی فاصله دارد؛ این شرکت هماکنون با بیش از ۲ هزار کارمند، سالانه دستکم ۶۰ میلیون دلار درآمد دارد و سازنده دومین بازی پرفروش تاریخ یعنی GTA V، با فروش بیش از ۱۷۵ میلیون واحد است. بسیاری از هواداران، احتمال میدهند که بازی بعدی این استودیو یعنی GTA VI، تا پایان ماه اردیبهشت بهطور رسمی رونمایی خواهد شد.
منبع: PCGamer
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- شایعه: کمپانی مادر FromSoftware احتمالا برای جلوگیری از تصاحب خصمانه از سوی یک شرکت کرهای به سونی مراجعه کرده است
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
نظرات
شما اگه معطل کنی سری جی تی ای بعدی، کاربرا مجبورت میکنن همون کارتن کاغذی رو از انباری در بیاری 😏😑
کمرم شکست !
خیلی دیگه طول میدن خیلی زیاد چخبره ،الان هم اگر رد دد آنلاین شکست نمیخورد واسشون (یعنی سود دهی در حد جی تی ای )عمرا اگه میگفتن آره داریم جی تی ای بعدی رو درست میکنیم
حق
همون کارتنو بوکونن تو پاچش
لامصب بهترین شرکت دنیاست اصلا شاهکار ساز
فقط امیدوارم ۶ رو خوب بده بیرون…..
الان خودم GTA V اونقدر روش ماد زدم لامصب شده خوده ۶ انگار
با ماد های NVE و L.A VERO
https://s8.uupload.ir/files/8v5nm01_svnw.jpg
سلطان 💛
زیبا بود
و اینگونه راکستار، راکستار شد🗿
ببخشید بی ادبی میکنم ولی
بی پدر مادرا gta جدیدو بدین بیرون 😑
چشم همین الان از تنور در میارن
راکستار: همه ی جیتیای هارو ۳۰ بار تموم کن اوکیه
هنوز زوده یه ۱۰ سال دیگه باید صبر کنی🤣
خدایا بسه دیگه
به اوج رسیدن یعنی این😘
ایول امیرحسین. من همیشه منتظرم که بازهم یکی از این ریز و خردهداستانهایی که گاهی میچرخند بین ما رو ببینم. داستان گفتن خیلی جالبه. این هم از همون گپا و صحبتایی هستش که میشه توی یک دورهمی کوچیک بین رفقای قدیمی حرفش رو زد. اینکه چهطوری راکاستار گیمز بزرگ، یه زمانی روی یک تیکه کارتن خط و مشق مینوشت. اینکه چهطوری بعضی از آدما واقعاً عاشق بودن. امیدوارم راکاستار گیمز همیشه همون ناشر و بازیسازی باشه که باوجود همه مشکلاتش، لااقل اون نگاه صمیمی و قدیمی خودش رو استادی کنه.
مخلصیم حسین:))
آره دقیقا؛ وقتی داشتم مینوشتمش دقیقا حسی بهم دست داد که مدتها بود احساسش نکرده بودم؛ حسی مثل خوندن ماجرای ساخت Resident Evil 2 و دعواهای هیدکی کامیا و میکامی…
این آدما واقعاً عاشق بودن… خصوصاً توی چند سال اخیر، خیلی کمبود این آدما رو احساس میکنم…
البته همیشه وجود اینا پررنگ بوده ولی چند وقتیه انگار جامعه مخاطبا هم عشقه رو یادشون رفته و این باعث میشه آدم، بیشتر احساس تنهایی کنه…
و چه امیدواری قشنگی، چه امیدواری لازمی:))
نگران نباش امیرحسین… نگران نباش : ))
راکستار دوست داشتنی
انتظارات ازش خیلی بالاست
امیدوارم همیشه محبوبیت خودشو در همین سطح بتونه نگهداره 🤍
راکستار یکی از بزرگترین های تاریخ گیم و با اصالت ترین ❤️
واقعا اینکه از هیچی به همچین موقعیتی رسیدن شگفت انگیزه
کشور های توسعه یافته زیادی در دنیا وجود دارن ولی به نظرم اتفاقاتی از این جنس بیشتر در دوکشور ژاپن و آمریکا اتفاق میوفته البته آمریکا با اختلاف جلوتره
خیلی این داستان های پیشرفت جالبه …از یه جور گاراژ و اتاق تا رسیدن به اوج در صنعت خودت