چگونه به سبک JRPG وارد شویم و از آن لذت ببریم؟
سبک JRPG از آن سبکهایی است که چندان در اولویت گیمرهای ایرانی نیست. در این مقاله میخواهیم شما را راهنمایی کنیم که چگونه خود را در این سبک بازیها غرق کنید.
بازیهای JRPG همان عناوین RPG نامآشنا اما به سبک ژاپنی هستند. اصلا بیایید از نامگذاری این سبک شروع کنیم تا آن را به صورت عمقیتر بشناسیم؛ بلاخره تا یک چیز را ریشهای نشناسیم، نمیتوانیم با آن ارتباط زیادی هم بگیریم. نامگذاری این سبک به عقیدهی بسیاری از گیمرهای ژاپنی و تحلیلگران شرقی، به خودی خود یک توهین به این بازیها است! Japanese Role-Playing یعنی همان سبک نقشآفرینی را ژاپنی کنید و این خودش مورد دارد. به عقیدهی آنها این بازیها همان RPG هستند و دلیلی برای تفکیک با اسم کشور در ابتدای آن نیست.
راستش را بخواهید این عقیده هم درست است هم غلط. از طرفی مگر هر کشوری که یک بازی با فرهنگ خودش در یک سبک میسازد میآیند و نامش را در ابتدای آن سبک میآورند؟ مثل این است که بگوییم بازی Atomic Heart که در جای جای آن فرهنگ روسی به صورت پروپوگاندا فریاد زده میشود، یک RFPS است ( Russian FPS) از طرفی هم این بازیها آنقدر با نقشآفرینیهای غربی متفاوتاند که بد نیست با چنین لفظی بین آنها تمایز ایجاد کنیم.
با تمام این صحبتها، شما به عنوان یک گیمر ایرانی چگونه میتوانید به این سبک متفاوت و جذاب و Underrated ورود کنید؟ چه عناوینی با چه ویژگیهایی برای شروع مناسب هستند و بسته به مکانیسمهای مورد علاقهتان باید چه قسمتی از دریای این سبک را انتخاب کنید؟ در این مقاله با گیمفا همراه باشید تا راه و روش آن را به شما بگوییم.
راستش را بخواهید من به عنوان نویسندهی این مقاله نیز تا سال ۲۰۱۶ و عرضهی Persona 5 چندان دل خوشی از این سبک نداشتم؛ نه آن که آن را دوست نداشته باشم یا بازی نکنم بلکه به دنبال مقداری تغییر و تحول در بازیهای JRPG بودم. تغییراتی که بتواند من طرفدار قدیمی این سبک را باز هم به دنبال خود بکشاند و کمی هم برای طرفداران جدید جذاب باشد. تا آن که بازی Persona 5 عرضه شد و به دنبال آن شاهد تغییرات دلخواه من و بسیاری از طرفداران نقشآفرینی شرقی، حالا در بازیهای این دسته بیشتر به چشم میخورد.
شاید ورود به سبک JRPG را بتوان مانند یک ساختمان چندطبقه دانست. البته این ساختمان چند طبقه آسانسور هم دارد و شما محدودیتی برای ورود به هر طبقهای ندارید؛ اما بهتر است مسیر پله را در پیش بگیرید و یکی یکی و آرام آرام این مسیر را طی کنید. اگر دست خالی و بدون تجربه به سراغ طبقهی آخر بروید ممکن است با کله زمین بخورید و نه تنها چیزی عایدتان نشود که از این سبک و هر چه ژاپنی و شرقی هم هست متنفر شوید. اما طبقهی اول و دوم و الی آخر چه ویژگیهایی دارند که آنها را از هم جدا کرده است؟
فکر کنید تا به حال اصلا شوتر بازی نکردهاید، آیا منطقی است بدون آن که چیزی از کلیات این سبک بدانید و بازیهای سادهتری چون Call Of Duty را انجام دهید ناگهان به سراغ بازی پیچیدهی ARMA 3 بروید؟ خودم در زمان کودکی چنین کاری را با شمارهی دوم این سری کردم و تا ماهها با شنیدن اسم شوتر فرار میکردم! برای ورود به سبک ورزشی هم کسی ابتدا به سراغ NBA 2K22 نمیرود و با بازیهای عامهپسندتری چون Efootball یا حالات آسان FIFA کارش را آغاز میکند. اما برویم سر اصل مطلب …
شروع درست در سبک JRPG نیازمند چیست؟
شروع این سبک در ابتدا نیازمند یک آمادگی ذهنی است. بدان معنا که باید به خودتان بگویید:
من میخواهم سبکی از بازیهای ویدئویی را آغاز کنم که اصلا تا به حال آن را ندیدهام. اگر در شبکههای اجتماعی دقایقی از یک بازی JRPG را مشاهده کردهام آن را فراموش میکنم. قرار نیست این سبک شباهت چندانی به آنچیزی که به عنوان نقشآفرینی میشناسم داشته باشد.
اما چرا باید تکهپارههایی را که در شبکههای اجتماعی یا گیمپلی یک نفر دیدهاید فراموش کنید؟ چون این سبک، مانند سبک Adventure از آن بازیهایی است که تماشای کلیپها یا زندهی آن هیچ،تاکید میکنم هیچ جذابیتی ندارد و صرفا اتلاف وقت است. بگذارید پا را فراتر بگذارم و حقیقت را بهتر بگویم: تماشای گیمپلی یک بازی JRPG نه تنها شما را به آن علاقمند نمیکند، بلکه باعث میشود کلا به سمت آن نروید. چرا؟چون این سبک فقط در حالتی جذاب است که کنترلر را دست بگیرید، با دقت به جزئیات آن نگاه کنید و خود را در دنیای آن غرق کنید. مگر نه مشاهدهی مکالمات و مبارزات بعضیا طولانی آن هم عمدتا به صورت نوبتی در حالی که چیزی از JRPG ها نمیدانیم چه جذابیتی برای مخاطب تازهوارد دارد؟ همانطور که مشاهدهی حل یک معمای خستهکننده یا گشتن در محیط با کلیک یک کاراکتر جذابیتی ندارد.
نمیخواهم بگویم برای این که یک JRPG باز حرفهای یا Casual شوید حتما نیاز به چنین مقالاتی دارید. اما حتی اگر بدون هیچ مطالعهای به یک مغازه میروید یا هر بازی با برچسب JRPG را برای شروع دانلود میکنید، کار بسیار بهتری برای شروع انجام دادهاید تا این که بخواهید با مشاهدهی گیمپلی، به این سبک علاقمند شوید. هرچند لفظ JRPG باز Casual در ایران چندان کاربردی ندارد. در اینجا آنقدر مبارزات نوبتی یا مبتنی بر ATB در بین عامه منفور است که همین که این بازیها را انجام دهید به نسبت ۹۰ درصد گیمرهای ایرانی، حرفهای خواهید بود.
حال با رعایت و انجام این پیشنیازها به سراغ راهنمای ترتیب انجام بازیهای JRPG در این مقاله بروید.
Persona 5
احتمالا انتظار این عنوان را در صدر لیست شروع داشتید. همانطور که گفتم این بازی یک نمونهی بسیار خوب از عنوانی است که میتواند این سبک را به شما معرفی کند. یکی از مهمترین دلایل این انتخاب این است که Persona 5 بسیار دوستانه با گیمر رفتار میکند. این بازی در ابتدا جوری به شما آموزشهای لازم را میدهد که انگار دانشتان از این سبک صفر است و تازه میخواهید آن را شروع کنید.
مبارزات در این بازی به مانند دیگر آثار این سبک ( در اکثر مواقع) نوبتی است و شما و دشمنان باید به نوبت به یکدیگر آسیب وارد کنید. اما Persona 5 و به خصوص نسخهی Royal آنقدر به مبارزات نوبتی منفور ایرانیها زرق و برق داده است که بدون شک معتاد آن خواهید شد. با وجود Persona های مختلف و سبکهای مختلف مبارزه و آزادی عمل بینهایت شما در انتخاب Persona های مختلف در هر نوبت، مبارزات این عنوان با بیش از ۱۰۰ ساعت گیمپلی اصلا و ابدا تا باسفایت آخر تکراری نخواهد شد.
از دیگر جذابیتهای این بازی برای یک فرد تازهوارد، Social Link ها و روابطی است که میتوانید بدون محدودیت با بقیه برقرار کنید و تاثیر واضحش را در گیمپلی و مبارزات مشاهده کنید. از مینیگیمهای جذاب و فعالیتهای مختلف در جهان باز بازی هم اصلا نمیتوان گذشت. در واقع این عنوان دست شما را میگیرد و تا مدتی طولانی هم رهایتان نمیکند. داستان، مبارزات نوبتی و لینکهای اجتماعی در این بازی آنقدر کیفیت بالایی دارند که به راحتی شما را عاشق سبک JRPG خواهند کرد.
المانهای بازیهای JRPG در مبارزات نقاط مشترک نسبتا زیادی با یکدیگر دارند: انجام حملات دسته جمعی بعد از ضعیف کردن دشمن، آسیبهای موقتی همچون یخزدن، آتشگرفتن، تسخیر ذهن و غیره، استفاده از جادو یا آیتم در کنار حمله و دفاع و از این دست موارد. Persona 5 در خلل گیمپلی خود تمام این موارد را به صورت عملی و بدون آن که بفهمید اینها حالت آموزشی دارد، به بهترین شکل ممکن برایتان توضیح میدهد و از هر توضیح ده صفحهای و مقالهای بهتر تاثیرش را میگذارد. همچنین مبارزات و برقراری ارتباط با بقیه تا حدی پیچیدگیهای عناوین دشوارتر این سبک را ندارد (مانند تنظیم حرکت کاراکتر در محیط حین مبارزه یا خرید کادوی دقیق مدنظر هر شخصیت برای صمیمیتر شدن) و این موضوع باعث جذب حداکثری مخاطب عام به این عنوان خواهد شد.
Persona 4 و Persona 3
حتما از قرارگیری شمارههای دیگری از همین سری در رتبهی دوم تعجب کردهاید؛ اما واقعیت این است که اگر این دو عنوان را قبل از نسخهی پنجم بازی کنید، احتمالا اصلا سراغ نسخهی پنجم نمیروید! زیرا این دو نسخه، هر کدام به دلایلی مناسب بازی کردن برای شروع این سبک نیستند. Persona 3 از نظر روایی و فرم گیمپلی، در بسیاری از مواقع شباهت زیادی به یک JRPG اصیل ندارد و المانهای این سبک را چندان در خود جای نداده است. برای مثال انتخاب دیالوگها و مشاهدهی تاثیر آنها حداقل به طور کوتاه مدت یکی از ویژگیهای این سبک است که در این بازی به چشم نمیخورد. همچنین روایت این بازی ( نه همهی گیمپلی) به صورت رمان مصور است و چندان فرم یک بازی را در روایت ندارد.
با این حال، اگر Persona 5 را تا حدی بازی کنید و با سبک و سیاق آن آشنا شوید، نسخهی سوم بهترین گزینه برای بازی بعدی است. مبارزات در این بازی محدودتر از نسخهی سوم است و به دستآوردن پروسوناهای مختلف در آن چندان دشوار نیست. همچنین خوشختانه در این نسخه نیازی نیست نگران SP یا مانای شخصیتها باشید و بیشتر مهارتها و پرسوناها از همان نوار سلامتی شما برای اجرا شدن تغذیه میکنند که کار را بسیار آسانتر میکند. همچنین در این بازی کلا ۶ شخصیت برای برقراری روابط دوستانه وجود دارد و به نوعی میتوان گفت نسخهی توجیبی Persona 5 محسوب میشود.
اما در مورد Persona 4، قضیه کاملا متفاوت است.روایت و گیمپلی بازی شاید حتی از نسخهی پنجم هم بیشتر شبیه دیگر بازیهای JRPG باشد، اما آن چیز که آن را تبدیل به بازی سوم برای شروع میکند، دشوار بودن آن برای یک فرد تازهکار حتی در درجهی سختی Easy است. در این عنوان مانند دیگر آثار این مجموعه وارد قلعهی ذهنی افراد میشوید تا از یکسری اتفاقات شوم جلوگیری کنید. با این حال جست و جو در این Dungeon ها اصلا به سادگی نسخهی پنجم نیست. مخفیکاری در این نسخه حین جست و جو بسیار دشوارتر از نسخهی پنجم است و همچنین به دستآوردن پرسوناهای مختلف هم بسیار دشوارتر است.
جهان زیبای بازی و امکان جست و جو و فعالیت و قرار گرفتن در نقش پسری که به تازگی در حال ایجاد یک نام برای خودش در شهری جدید است، بسیار لذتبخش است و قطعا میتوانم بگویم از لحاظ داستانی و شخصیتپردازی این بازی حتی از نسخهی پنجم هم فراتر میرود. اما متکی بودن دستیابی به پرسوناها به شانس و دشمنان بسیار قدرتمندتر و نیاز بسیار بیشتر به چیدن استراتژی برای مبارزه با باسفایتها نسبت به Persona 5، رتبهی انتخاب این نسخه برای شروع را به عدد ۳ افزایش میدهد.
Scarlet Nexus
شاید بسیاری از خوانندگان با وجود این اسم آن هم در ابتدای لیست و برای آشنایی با این سبک مشکل داشته باشند؛ اما حقیقت این است که Scarlet Nexus با وجود آن که یک JRPG کامل نیست و یک Action JRPG محسوب میشود؛ بازی بسیار مناسبی برای آشنایی با سبک و سیاق داستان، جهان و گیمپلی کلی بازیهای JRPG است. المانهایی مثل برقراری ارتباط با شخصیتها، گشت و گذار در محیط، مدیریت ایتمها، خرید و فروش، گرفتن هدیه برای همتیمیها،مدیریت پارتی و تجهیزات و … به سبک بازیهای JRPG در این بازی وجود دارد و شما رابه مدل آنها عادت میدهد.
بزرگترین تفاوت این بازی با یک JRPG اصیل، مبارزات آن است. مبارزات در Scarlet Nexus به صورت نوبتی نیست و کاملا Real-Time است. امکان تعامل با محیط و پرتاب اشیاء در حین مبارزات بسیار به جذابیت آن افزوده است. همچنین وجود دو شخصیت قابل انتخاب با دو خط داستانی کاملا متفاوت ارزش تکرار بازی را بسیار بالا میبرد. این بازی یک اکشن نقشآفرینی ژاپنی بسیار باکیفیت و مناسب برای شروع است.
Chained Echoes
این عنوان میتواند قدم بعدی برای ورود به جهان JRPG ها باشد. این بازی نیز با گرافیک دوستداشتنی و گیمپلی جمع و جور و مفید خود به راحتی در دل شما جا باز خواهد کرد. Setting و روایت بازی بسیار خاص است و آزادی عمل شما هم در نقشهای مختلف بالاست. در این بازی ۴ شخصیت را کنترل میکنید و میتوانید از بین افراد زیادی پارتی خود را برای مبارزه تشکیل دهید و البته ویژگیهای جدیدی را در یک بازی با مبارزات نوبتی نیز ببینید.
مهمترین ویژگی خوب و کمککننده در بازی، امکان انتخاب Tag Team برای هر کاراکتر است و مبارز در حال مرگ میتواند جای خود را با شخصیت بکاپش عوض کند. همچنین باسفایتها و دشمنان بازی طراحی بسیار خوبی دارند و بازی هم اصلا ساده طراحی نشده است. داستان بازی به راحتی شما را تا انتها نگه میدارد و با وجود شخصیتهای دوستداشتنی بازی به راحتی از آن دل نخواهید کند. این عنوان به واسطهی شباهت گرافیکیاش به فاینالفانتزیهای قدیمی، تجربهی نوستالژیکی نیز محسوب میشود و با گیمپلی دلربای خود شما را عاشق این سبک خواهد کرد.
Dragon Quest 11 – Echoes Of An Elusive Age
این عنوان در نگاه اول هر گیمری را به واسطهی گرافیک چشمنوازش ترغیب میکند. Dragon Quest 11 از عناوینی است که در عین سادگی، عمق زیادی دارد و مبارزات لذتبخشی را به گیمر هدیه میدهد. المانهای عناوین JRPG در این بازی کمتر از بازیهای قبلی به جزئیات توضیح داده میشوند و فرض بر این است که شما تا حدی با این موارد آشنا هستید. همچنین شما در این بازی کمک چندانی دریافت نمیکنید و باید خودتان با جست و جو بسیاری از موارد را متوجه شوید و سیستم آموزشی بازی خیلی مفید و مختصر موارد لازم را فقط به شما توضیح میدهد. در واقع فهم مکانیسمها و جهان بازی در عمل با خودتان است و نباید انتظار چندانی از بازی داشته باشید.
وقتی با ساز و کار جهان بازی آشنا شوید، این بازی یک لذت خالص در سبک JRPG خواهد بود. شخصیتهای عمیق، داستانی احساسی، مبارزاتی شلوغ و جذاب و … به راحتی شما را برای ادامه دادن مسیر این سبک وسوسه خواهند کرد و به دنبال جست و جوی بیشتر در دنیای آن خواهید بود.
Undertale
این عنوان شاید به اسم یک نقشآفرینی ژاپنی باشد، اما در عمل اثری فرای سبکها است و میتواند مغز شما را منفجر کند. این عنوان فوقالعاده المان دوستی در حین مبارزه را معرفی میکند که شما مجبور به مبارزه نیستید و میتوانید تا حد امکان با دشمنان خود دوست باشید. همچنین مبارزات در این عنوان بیشتر به صورت متنی دنبال میشود و واقعا اگر از ساز و کار مبارزات نوبتی مطلع نباشید، چیز زیادی از روند بازی متوجه نخواهید شد!
اگر در بازی Dragon Quest یک سیستم آموزشی مختصر وجود داشت، در این عنوان همین هم وجود ندارد و از صفر تا صد همهچیز با خودتان است. در واقع به واسطهی پیچیدگی در گیمپلی، حتی میشود این عنوان را در انتهای لیست هم قرار داد! اما من اعتقاد دارم برای حرفهای شدن و طرفدار پر و پاقرص شدن یک سبک باید بعد از چند بازی نسبتا واضح و آسان، گذری به یک عنوان دشوار و پیچیده از همهلحاظ بزنیم تا بفهمیم این سبک هنوز عمق زیادی برای جست و جو دارد و فقط همین چند اثری نیست که تجربه کردیم. Undertale را حتی اگر نمیخواهید به این سبک ورود کنید بازی کنید.
Valkyrie Chronicles Series
سری Valkyrie Chronicles یک قدم پا را فراتر میگذارد و در نوبتهای مبارزات خود میتوانید بسیار استراتژیکتر و در حد یک حملهی نظامی عمل کنید. این بازی با مخلوط بازیهای استراتژی با مبارزات نوبتی JRPG سبک بسیار جذابی از گیمپلی را خلق کرده که مخصوص خودش است و نظیرش را به این خوبی در هیچ بازی دیگری ندیدهام. دیگر در نوبتهای خود چند کاراکتر ایستاده را ندارید که فقط میتوانید گزینههای مختلفی برای حمله، دفاع، مهارت و آیتم انتخاب کنید و بعدش هم نوبت دشمنتان شود؛ در این بازی وقتی نوبت به شما میرسد باید محل استقرار اعضای پارتی، عمل موردنظر برای انجام توسط هر یک و دشمن هدف را انتخاب کنید و به صورت همزمان آنها را اجرا کنید.
در واقع Valkyrie Chronicles، المان “حرکت” را به مبارزات نوبتی در این سبک اضافه میکند که باعث تنوع بسیار زیادی در بازی میشود و عناوین دیگر نیز بعدها از آن الهام گرفتند و موجب ایجاد موج مثبتی در این سبک شد. شاید این بازی جرقهای برای ایجاد مکانیسم دیگری در JRPG ها شد که هماکنون آن را به عنوان ATB میشناسیم. این بازی به جز مواقع مبارزه، روایتش را به صورت یک کمیکبوک انجام میدهد و فقط مواقع مبارزه است که کنترل کاراکترها را به دست میگیرید.
I Am Setsua
به سراغ مکانیسم جدیدی در مبارزات بازیهای JRPG میرویم (ATB) این مکانیسم عمق بیشتری به مبارزات نوبتی میبخشد و دیگر صرف نوبت شما شدن دلیلی بر مجوز به شما برای حمله نیست. در این سیستم نواری وجود دارد که باید در کنار آیتمها، سلامتی و مانای خود مدیریت کنید. نوار ATB نواری است که به هنگام حمله یا اقدامی قدرتمندانه، از آن کاسته میشود و تا زمان پرشدن، نمیتوانید اقدامات هجومی انجام دهید. بهترین گزینه برای آشنایی با این سیستم و ساز و کار و آن در ترکیب با مبارزات نوبتی، عنوان I Am Setsua میباشد.
این بازی داستان سادهای دارد: یک زن با وظیفهی نجات جهان و یک مرد که او را در این راه محافظت میکند (به یاد فاینال فانتزی ۱۰ افتادید؟) دوربین در این بازی به صورت ایزومتریک است و گرافیک دوستداشتنی و جذابی هم دارد. مبارزات و گیمپلی در بازی بسیار سرراست است و سیتسم ATB بسیار خوب و با جزئیات کامل به شما توضیح داده میشود تا روش کار کردن با آن و مدیریتش را در عناوین سختتر به خوبی یاد بگیرید.
Ni no Kuni Wrath of the White Witch™ Remastered
این بازی یکی از گستردهترین و بهترین عناوین JRPG است. در این بازی که از قضا گرافیک انیمهای مانند بسیار جذابی هم دارد، شما در نقش پسری قرار میگیرید که میخواهد مادرش را به دنیا بازگرداند و از دنیا برابر اتفاق نحسی به نام جادوگر سفید حفاظت کند. مبارزات در این بازی ترکیبی از نوبتی و ATB هستند و در کنار آن شما یک یا چند همراه هم دارید که باید به صورت Real-Time آنها را کنترل کنید. در واقع مبارزات بازی نه کاملا نوبتی هستند و نه کاملا Real Time!
به واسطهی جهان بزرگ بازی برای گشت و گذار و فعالیت و انتخابهای مهم در طول بازی، در کنار مبارزاتی بسیار پیچیدهتر از دیگر عناوین لیست، این عنوان میتواند در درجات بعدی اولویت برای شروع باشد. برای لذتبردن از این بازی حتما سعی کنید ابتدا گذری به عناوین قبل برای چند ساعت بزنید.
Lightning Returns: Final Fantasy XIII
این بازی یکی از پیچیدهترین و کاملترین سیستمهای ATB و مبارزات نوبتی را دارد. چندین کلاس برای انتخاب حین مبارزه وجود دارد که هر کدام در هر لحظه از مبارزه قابل استفاده هستند و در حین مبارزه هیچ محدودیتی برای سوییچ کردن بین شخصیتهای پارتی خود ندارید؛ در خلال تمامی این کارها باید حواستان به نوار ATB و حرکت در محیط هم باشد. این عنوان تقریبا تمامی المانهای یک بازی JRPG را در مبارزات خود دارد و از هیچ چیز صرف نظر نکرده است!
یکی از مشکلات این بازی که باعث میشود در کنار پیچیدگی مبارزات در اولویتهای بعدی برای بازی باشد، خطی بودن کامل آن است. برخلاف بقیهی بازیهای رایج این سبک، این بازی هیچ جهانی برای گردش و هیچ فعالیت جانبی و ماموریت فرعی برای انجام ندارد و بیش از حد خطی و یکراست است. به طور کلی به دلیل عمق بالای مبارزات و محیطهای محدود بازی، این اثر گزینهی مناسبی برای آشنایی با اصلیات یک بازی JRPG نیست؛ اما حتما بعد از کسب مهارت در این سبک به سراغش بروید و یک داستان و گیمپلی بسیار غنی را تجربه کنید.
بعد از تجربهی این بازیها به ترتیب لیست و البته رعایت نکات گفته شده در مقاله، شما به یک فرد حرفهای و شاید هم خورهی JRPG تبدیل شدهاید و میتوانید از هر عنوانی در این سبک لذت ببرید. نظرات شما در مورد این بازیها و مقالهای که خواندید چه بود؟ با ما در میان بگذارید.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- شایعه: کمپانی مادر FromSoftware احتمالا برای جلوگیری از تصاحب خصمانه از سوی یک شرکت کرهای به سونی مراجعه کرده است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- گزارش: GTA 6 وضوح فوقالعادهای روی پلی استیشن ۵ پرو خواهد داشت
- سازنده STALKER 2 به دنبال بررسی بازخوردها و رفع سریع مشکلات بازی است
- بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از ۱ میلیون نسخه فروخت
نظرات
با اون دریفتی که من دیدیم از دوال سنس بعید بدونم حتی بشه کچلدر برف رو اونایی که دستشون دریفت میده پلی بدن چه برسه به JRPG
سلام فشاری
تو مگه بن نشدی؟!!!!!
چرا این جدا بن نمیشه؟
هربار که بنش کردن بازم زنده شده همینطور با اکانت های کچلک در زمستان هم فعالیت میکنه که عکس پروفایلش کریتوسه 🤣
معلوم نیس با دستع چیکار میکنین این بلا ها سرش میاد چنیدن بار دسته رو خاستم سر الدن رینگ بشکونم با اون ضربه هنوز مثل ساعت کار میکنه
هی دوباره اکانت میسازن
نمیدونم چرا از رو نمیرن
حق پرو مکس 👌
حیف ایکس باکس ب اون خوبی ک فنش تو باشی
چگونه به سبک JRPG وارد شویم و از آن لذت ببریم؟ ؟؟ نیازی نیست وارد شویم این سبک کلا زبالس تمام بازیا تو این سبک زبالن زباله ترینشونم فاینال فانتزیه که یعنی ادم برا پلی دادن این بازی باید قبلش قرض اعصاب بخوره D:D:
تایید لطفا
بی احترامی به سلیقه ادم هاست این حرفت.
بانهایت احترام این سبک کلا چرنده بدرد تینیجرای اشغال سلیقه میخوره :))
خیلیا هستن عاشق این سبکن و از نظرشون بازیایی که شما انجام میدی زبالن! صرفا تفاوت سلیقه هاست
خب اون خیلیا لابد عاشق زباله ان.
زباله اکانت شما و سلیقه ی شماست
باجه عزیزم حالا حرص نخور برات خوب نیست 🙂
احسنت
omori یکی از بهترین بازی هاییه که تجربه کردم
undertale هم بازی به شدت خوبیه
هممممم اهمیت نداره واسم XD
با در زدن و اهوال پرسی میتوان وارد شد اگر دنبال لذت بردن هستید بهتون پیشنهاد میکنم آن را جزئی از خودتان ببینید ممنون از خودم♥️
ارپیجی ژاپنی معمولا در دو نوع بازی خلاصه میشن. بازی هایی که حالت نوبتی دارن و بازی هایی که نوبتی نیستن…. چرا این رو میگم… چون تقریبا هر چی بازی ژاپنی دیدم یا کلا و یا یه بخش قابل توجه ش نوبتی هست
معلوم هم نیست این میل به نوبتی کردن بازی ها چیه
میخواستن ببینن فضول کیه که فهمیدن :)))
مکانیک مبارزات نوبتی رو من هیچوقت درک نکردم. این مکانیکو واسه بازی های ۳۰ سال پیش ساختن، چون اون موقع هنوز امکان پیادهسازی مکانیک ریل تایم فراهم نشده نبود.
الان دیگه چرا استفاده میکنن؟! والا منسوخ شده
South Park Stick of Truth و octopath traveler رو بازی کن نظرت عوض میشه راجب مبارزات نوبتی
آخرین باری که یک بازی با مبارزه نوبتی پلی دادم، فاینال فنتزی روی پلی استیشن ۱ بود تقریبا ۲۰ سال پیش، از اون موقع تا الان دیگه هیچوقت سمت این سبک نرفتم و هرگز وقت گرانبهامو پای این زباله ها حروم نکردم.
چون گفتی زباله ریپلای زدم از نظر من رد دد زبالست
من برعکسم یه زمانی عاشق این سبک بودم ولی الان حوصلشو ندارم😄😄
یه چند تا بازی اندرریتد ولی مورد علاقم سری ys و بازی fairy fencer بود اینا تا حدی اکشن ترن شاید یکی میخواد شروع کنه خوشش بیاد…
دقیقا ys خیلی برای شروع خوبه از همه لحاظ و یکیش همین اکشن بودنش
سری Ys واقعا عالیه. موسیقی بی نظیرش و گیم پلی سریعش خیلی لذت بخشه
سلطان بی چون و چرا این سبک که مشخصه Final Fantasyعه
نخیر عزیزم این سبک کلا چرته
انقدر مشخصه که همه موافقن
فکر ک یه ایکس باکس فنبوی بیاد این حرفو بزنه LOL
عزیزم حقیقت تلخه چه خوشت بیاد چه نیاد بهترین JRPG بازار همینه حالا هی از دکل پوکمون بالا برو که حتی JRPG هم سبک اصلیش نیست
یه منبع بده ببینیم سبک پوکمان چیه 😆😆 (اتزیو چت را ترک کرد)
فشار نخور گلم بالا بری پایین بیای Final Fantasy صدره حالا هی از دکل بازی ای که حتی بازیش نکردی و نمیدونی چیه بالا برو البته کار شما ایکس باکس فنبوی ها همینه
😆😆😆 منبع چی شد بابا میخوام سبک بازی پوکمان رو بدونم خب یه منبع بده ببینم سبکش چیه منو از گمراهی دربیار 😆😆 نکنه سبک نداره اصلا پوکمان؟؟🤣🤣 جوک
مطمعنن دلیلت شیش ماه انحصاری سونی هست وگرنه اصلا نمیدونی این سبک چیه که فینال فانتزی خطی رو بهترین jrpg میدونی اصلا میدونی rpg مخفف چیه کند ذهن؟
اولا از تیکه کلام من اسکی نرو (کند ذهنمنظورمه)
دوما Final Fantasy چه از نظر فنبیس چه فروش از تمامی JRPG های بازار جلوتره
سوما تو PC فن هیتر سونی و اینجور بازی ها چی شده یهو واست مهم شده این موضوع ؟
بالا بری پایین بیای Final Fantasy محبوب ترین JRPG بازاره
ممنون از این مقاله ، اگر کسی از این سبک خوشش بیاد با دریایی از بازی های بزرگ و حتی شاهکار آشنا میشه که شاید حتی قبل از این از وجودشم بی خبر بوده …
سلام
اگر به این سبک علاقه داری و عاشق فاینال فانتزی ۱۰ هستی بهت پیشنهاد میکنم شاهکار shadow hearts 2 covenant رو بازی کنی شاهکار موسیقی رو توی این بازی میتونی تجربه کنی
ys 8 lacrimosa of dana بازی خیلی خوبی برای شروعه به این دلیل که هک اند اسلشه . اگه کسی دنبال مبارزات نوبتی نیست .
valkyria Chronicles هم که اینجا اسمش اومده یه مبارزات استراتژی اعتیاد آوری داره که من پیشنهادم اینه جدای از jrpg بودنش . بخاطر استراتژیش طرفدارای استراتژی بهش سر بزنند .
نوبتی هم نوبتی های مختلفی داریم . از نظر من از منعطف ترین سبک های مبارزاته .
یه نوبتی خالص و خامی داریم که بازی dragon quest 11 عالیه توی این زمینه .
یه نوبتی داریم اما اینجوری نیست که دسته رو بزاری زمین و تا ابد نوبتت باشه . در واقع باید سریع عمل کنی بنظرم کسایی که از نوبتی خوششون نمیاد از این یکی خوششون بیاد : chrono trigger
یک نوبتی که نقطه ضعف دشمنا رو بزنی یا هی دیباف بندازی روشون مثل shin megami tensei البته این خیلی برای تازه واردای سبک پیشنهاد نمیشه .
یکسری jrpg هم هستند که بخاطر موارد دیگش بخواید بازی کنید مثلا xenogears می ارزه فقط بخاطر داستان بازیش کرد حالا خیلی هم درگیر rpg بودن و این مسائلش نبودید .
درمورد انیمه sword art online هم یکسری بازی هستند که سبک مبارزاتشون دقیقا مثل mmorpg ها است ولی خب آفلاینند برای کسی که بخواد دنبال مبارزات این شکلی باشه ولی پول mmo نده .
سری Xenoblade هم سیستم مبارزاتشون از mmorpg ها الهام گرفته شده . این سری بازی که من خیلی باهاش ارتباط برقرار کردم که سبک مبارزاتش همین جالب بودنش و همین نوبتی نبودنش بنظرم خیلی بهم کمک کرد . Xenoblade 1 بنظرم بهترین شروع باشه اما Xenoblade 3 هم شروع خوبیه چون المان های rpg ملایم تر داره و تازه وارد پسند تره .
به به عالی توضیح دادین
سری یاکوزا و ریمیک trials of mana هم انتخاب های خوبی ان
و پلیرای جدید باید بدونن که تقریبا بیشتر jrpg ها کات سین heavy هستن شاید این قضیه به مذاق خیلیا خوش نیاد
دقیقن من سر کاتسینا بیخیال یاکوزا شدم
اصن بازی نبود که همش کاتسین بود اون وسط یع گیمپلی مختصریم داشت
کاتسین ندارن بیشتر همش باید به قیاقه طرف خیره بشی و متن بخونی
واقعا ممنون بابت این مقاله اقای رضایی
چون اتفاقا من تو فکر این بودم که وارد این سبک شم و سوالم این بود که با چه بازیایی شروع کنم و قطعا مقالتون به من یکی خیلی کمک کرد
آقای رضایی خیلی زحمت کشیدن، دمشون گرم.
ولی من اگه جای تو بودم سمت این سبک نمیرفتم. از بین اینا یه Undertale فقط ارزش داره وقتشو پاش بزاری، همونم چون بازی پیکسلیه خیلی از مکانیک های JRPG به فضاش میخوره مثل همین مبارزه نوبتی.
بقیهاش فقط اعصاب خوردگیه و هیچ جذابیتی نداره.
ممنون از شما نظر لطفتونه
عرض ادب و احترام خدمت جناب آقای رضایی.
آنهایی که از عاشقان آثار نقشآفرینی شرقی هستند به خوبی میدانند، اولین چیزی که یک Gamer برای وارد شدن به این آثار نیاز دارد فقط و فقط صبر است.
به هر حال این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هر چیزی را برای همه کس نساختهاند.
یکی از مهمترین و البته شناختهشدهترین این آثار اثری نیست جز Persona ساخته دست هنرمندانی توانمند همچون Hashino و Maeda و Soejima
اولین چیزی که شاید با تجربه اثری همچون Persona 5 توجه شما را به خود جلب کند، فرم بصری به نمایش گذاشته شده توسط خالقین آن است.
Visual Style یا فرم بصریای که ما در این اثر میبینیم، Cel Shading خوانده میشود. با کمی جستجو احتمالا متوجه خواهید شد که این فرم در کنار Toon Shading آورده شده است و به نوعی یکی خوانده میشود اما دقت نمایید امروزه این دو تکنیک با هم در برخی موارد تفاوتهایی دارند.
تکنیک Cel Shading بر پایه Graphic Design میباشد که ما این مهم را با استفاده از مدلهای Rendering کامپیوتری (چه به سرعت دو بعدی و یا سه بعدی) انجام میدهیم.
اغلب افرادی که بنده با آنها در مورد مبحث Graphic Design صحبت میکنم گمان میکنند این دانش یا هنر نوظهور میباشد و یا صرفاً به بازیهای ویدیویی خلاصه میشود.
سابقه هنر طراحی گرافیک به سالیان دور (چیزی شاید بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش) بر میگردد و این هنر صرفاً در بازیهای ویدیویی کاربرد نداشته و ندارد.
غلط مصطلح: گرافیک کارتونی یک عبارت غلط مصطلح میباشد با این حال استفاده از آن امروزه در همه جا دیده میشود. فرم بصری Toon Shading یا Cel Shading یا حتی Non-photorealistic rendering که به اختصار از آن با عنوان NPR نیز یاد میشود همه آن چیزی است که ما در اثری همچون Persona 5 میبینیم در نقطه مقابل NPR ما فرم بصری PR یا Photorealistic Rendering را داشته که در آثاری همچون RDR II یا TLOU Part II به کار گرفته میشود.
ادامه دارد…
ما همیشه از اطلاعات شما لذت میبریم جناب چمنی
بنظرم در نگاه به این سبک یا هر سبک دیگری بیش از آنکه در حد تحلیل فنی جای بگیرد، بیشتر با علاقه فکری و پیوند قوه تخیلیمان با اتمفسفر و موضوع بازی قرار دارد.
و در نتیجه گیری به این موضوع باید از خود بپرسیم ، آیا محتوا بازی های منتشر شده در این سبک جذاب هستند؟ پاسخ بنده خیر
بازی I Am Setsuna یکی از بهترین هاست که بازی کردم. داستان بازی واقعا زیبا کار شده و اصلا کلیشه ای نیست. شخصیت ها قابل لمس هستن و در خیلی از لحظات بازی درماندگی رو میتونید از دیالوگ های شخصیت ها حس کنید. از دست ندید.
اتفاقا جزو اشغال تریناس سلیقت تو حلقم بازیش بچه گانه او چرنده :)))
عکس آخر رو دیدم پیش خودم گفتم: یادش بخیر یه زمان چقدر کاراکترها جذاب بودند 🤔
الان هم جذابن
میگی نه نگاه کن
https://s2.uupload.ir/files/maxresdefault_63vc.jpg
ممنون از مقاله ی خوبتون در مورد این ژانر فوق العاده . خودم سری Jrpg مورد علاقم Fire emblem هست ولی اولین چیزی نیست که به کسی پیشنهاد کنم. به نظر من اروم اروم باید یه نفر وارد این ژانر بشه. مثلا اول Nier automata و Final fantasy xv یا سری Tales of رو پیشنهاد میکنم که بیشتر اکشن هستن. بعد سری Trails و Dragon quest برای اشنایی با گیم پلی نوبتی بعد سری Persona.
Radiant Historia هم میتونه گزینه خوبی باشه، داستان جالبی داره و سیستم مبارزاتش هم فوق العادست ، جالبه که توسط اتلوس ساخته شده و برای تجربش نیاز به شبیه ساز DS دارید
مقاله بسیار خوبی. خوشحالم هر روز به طرفداران jrpg اضافه میشه.
به نظرم سری tales در این مقاله جاش خالیه.
من به شخصه از سری tales لذت می برم. اما وقتی به کسی پیشنهاد می کنم نمی تونه با بازی کنار بیاد و اشاره می کنن که با سیستم مبارزات مشکل دارند. حتی در arise که سیستم مبارزه بسیار بهتر شده بود.
من Tales of Zestiria بنظرم بای اونموقع فوق العاده بود😄
من چندین بار سعی کردم با این سبک حال کنم ولی فکر میکنم کلا طبع من نمیخوره. اول یاکوزا ۰ رو رفتم بعد ده ساعتی کنار گذاشتم اصلا با کوئستاش و شخصیتاش نمیتونستم ارتباط برقرار کنم. بعدش سراغ dragon quest اخری رفتم بازم اینم یه ده ساعتی رفتم دوست نداشتم داستانش ساده و بچگونه بود. پرسونا ۵ رویال رو ولی یه دوماهی هست شروع کردم و الان دارم قسمتای بعد داستان اصلی و مخصوص رویال رو میرم بعد ۱۱۰ ساعت. palace هاش رو به شدت دوست دارم بعضی وقتام هیجان انگیزه ولی در کل انگار داستان برای کودکان داره گفته میشه حتی اگه از مسائل بزرگ سالانه توش استفاده شده باشه. بازیم بخاطر گیم پلیش دوست دارم ولی خسته کننده ترین بخشش برام همین وقت گذرونی های روزانشه. بعضی شخصیتارو دوست دارم ولی به شدت دیالوگ اضافه داره و به وقت ادم احترام نمیزاره. گیم پلیم با این که دوست دارم ولی بازم در کل اصلا اون حس لذت بازی های نقش افرینی بزرگ غربی مثل ویچر و اسکایریم رو بهم نمیده.
گام اول: با زندگی خود خداحافظی کنید 🗿
گام دوم هیچوقت JRPG پلی ندهید 🗿🗿
ممنون بابت مقاله.
عکسی که برایDragon quest 11 استفاده کردید برای بازی dragon quest 8 عه
بهترین گیم برای لذت بردن از سبک مبارزات نوبتی:
South Park Stick of Truth
هر کی این شاهکار رو پلی نداده نصف عمرش بر فناست
چه جالب همیشه دوست داشتم وارد این ژانر بشم و چند وقتی هست که اکثر بازیهای این سبک که برای پی سی عرضه شدن رو دانلود کردم که شامل بازیهای مقاله هم میشه واقعا نمیدونستم از کجا و چطور شروع کنم برای ورود به این ژانر اما الان یه مقدار کارم راحت شد ..
اگر امکانش بود یه مقاله هم برای ورود به دنیای فاینال فانتزی بنویسید که خیلی مشتاقم
با سپاس
چگونه به سبک JRPG وارد شویم و از آن لذت ببریم؟ ۱_ کمی ویب باشید و حداقل انیمه enjoyer باشید ۲_ یک عدد بازی jprg رو نسب کنید 3_با پرسونا و دیگر گیم ها شروع نکنید اول اسکارلت نکسوس بزنید که بیشتر اکشن هست بعد با tales of arise و final fantasy 15 که بیشتر گیم پلی شون میکس تر هست .بعد می تونید اگه مذکر هستید کاترین با c رو بازی کنید ۴_ تبریک می گم شما الان عاشق این سبک هستید و وایفوی دو بعدی خودتون رو از آدم های سه بعدی بیشتر دوست دارید
اینکه توی لیستتون خبری از سری xenoblade Chronicles نیست واقعا مسخرست
خب لذت بردن از این گونه بازی ها سلیقه ایه به شدت
من ۵ دیقه lightning returns رو بازی کردم اصصصصلا نتونستم با سبکش کنار بیام در جا حدفش کردم
خودم از این سبک متنفرم ولی هیچ وقت توهین نمی کنم به این سبک
خب وقتی این همه طرفدار داره خب شاید فقط سلیقه منه که نمیکشه
ولی وقتی dmc این همه طرفدار داره و بازی کردن باهاش لذتبخشه
فاینال فانتزی با اون کاراکترای خوشگل و طراحی قشنگش حیف نیس هک اند اسلش نباشه؟
الان من واقعا خوشحال فاینال فانتزی ۱۶ داره به این سمت حرکت میکنه
من پرسونا ۵ را بازی کردم ولی تحمل داستان بازی را نداشتم، زیادی برای سنم جوانانه بود.
۳ رو بازی کن.
آخیه!
مگه چندسالته؟
6 سال
خب عمو جون شما باید بازیهای کودکانه انجام بدی نه بازی های نوجوانانه :))
برترین jrpg های تاریخ برای من
FF6
FF10
به سختی میتونم اسم lost Odyssey هم کنار این دو شاهکار بذارم.
ولی چهارمی وجود نداره.
بهت پیشنهاد میکنم shadow hearts رو امتحان کنی شاید چهامی شد
خیلی وقتا دلم میخواست سمت این سبک بازی ها برم
الان اولین مشکل حل شد
حالا مشکل سطح زبان میمونه 🥸
به شخصه مخالفم با لیست پیشنهادی شروع نویسنده.
P5 به شدت برای فردی که تازه داری این ژانر رو شروع میکنه میتونه (رو میتونه تأکید میکنم) overwhelming باشه. چون به شدت طولانیه و برای یک گیمر ایرانی که به این حجم از کاتسین به نسبت گیم پلی عادت نداره، میتونه منزجرکننده باشه.
از اون طرف به نظر خودم شروع با نسخه های پیشین خصوصا P3 بهتره از اونجایی که شما هم با lore سری آشنا میشی، هم پیشرفت گیم پلی رو تو طی سری میبینی، هم داستان بهتری رو تجربه میکنی (به نظرم ضعیف ترین داستان سری رو داره P5 در کنار P1). و اینکه به شدت مخالفم با نویسنده که گفتند P3 مثلاً تاثیری نداره انتخاب دیالوگ ها که به نظرم تاثیرش در حد و اندازه P5 عه {گاهی زیاد و گاهی کم}. لیست خیلی سلیقه ای هست و میتونه دور کنه مخاطب رو تا نزدیک تر کنه مخاطب رو و به نظرم بهتر میبود اگر که لیست بزرگتر میبود از اونجایی که باز چندین نوع JRPG داریم (کمبود Yakuza در این لیست احساس میشه، خیلی new comer friendly هم هستش)
یاکوزا رو نیاوردم چون فقط نسخه lika a dragon رو میشه JRPG گفت که اون هم نیاز به بازی کردن تمام نسخه های قبلی داره برای فهم داستان و برای شروع مناسب نیست.
مقاله ی فوق العاده ای بود ممنونم 👍🏻👍🏻
به نظرم کسایی که به مطالعه و خوندن کتاب های فانتزی علاقه دارن از این سبک بیشتر لذت میبرن چون یه بخش زیادی از لذتش به خوندن دیالوگ ها و تخیل خودمون بستگی داره ! به نظرم یکی از مفید ترین سبک های بازی هم حساب میشه ! من خودم بعد از تجربه ی persona 5 زندگی و روابطم با دیگران خیلی مفید تر شد 😅 جدی کلی نکته ی کاربردی از بازی یاد گرفتم ! 🤩
تنها JRPG که سالها قبل بازی کردم Grandia 2 بود. با وجود مبارزات نوبتی و گرافیک پیش و پا افتاده برای من یک بازی فوق العاده بود.
چگونه وارد سبک jrpg شویم؟
از درب شمالی recycle bin وارد شده و آنجا گزینه ی empty recycle bin رو می زنیم تا اطمینان پیدا کنیم حتما پاک شده و فضا رو هم حروم نکرده.
سلیقه ای هستش این موضوع
با احترام من نتونستم با این سبک ارتباط برقرار کنم
یکی از بهترین تجربه های من از این سبک قطعاً Undertale هستش قشنگ دیالوگ های بازی با روحت حرف میزدن
من خیلی این سبک رو دوست دارم ولی خب از مبارزات نوبتی متنفرم، اما اسکارلت نکسوز و مانسترهانتر و tale of arise و ys و این سبک هارو بینهایت دوست دارم
P5 واقعا حوصله ام سر رفت
ولی FF خیلی دوست دارم
Scarlet Nexus دوست دارم
سبک خوبیه و داستان خیلی مهمه
P5 دوست ندارم چون زیاد دیالوگ داره و لپ کلام حرف نمیزنه
یاکوزا باعث شد انقدر از مبارزه نوبتی بدم اومد ک حتی فرصتی ب این گیم ها ندم
وای دموی نسخه پلی استیشن ۴ پرسونا ۵ رو بازی کردم، به جرات میتونم بگم واقعاً نظرمو جلب کرد و خیلی جذاب و خلاقانه بود😆✨ امیدوارم بتونم نسخه کاملش رو هم بازی کنم
جالبه پوکمان که کال آو دیوتیه جی آر پی جی هاست حتی توو جِی بازیهای ایرانم محبوب نیست؟؟!!!! کامان
بنظرم JRPG یکی از لطیف ترین سبک های گیم هست.
همونطور که ما نیاز داریم گاهی بازیهای ترسناک انجام بدیم تا ارضا بشیم یا مثلا خودم خشونت رو تو گیم دوست دارم و ازش لذت میبرم؛ گاهی هم بد نیست سراغ یه عنوان JRPG برید تا روحتون رو جلا بده…
حالا بعضیا گارد میگیرن در مقابل این سبک که بنظر من کار درستی نیست. اینا مثل اون عدهای هستن که معتقدن انیمیشن فقط واسه بچههاست!
در مورد مبارزات نوبتی هم یه اشتباه رایج وجود داره که میگن چون مثلا فاینال فانتزی مبارزات نوبتی رو کنار گذاشته برای فروش بیشتر پس این سبک منسوخ شده و جیزه و نباید سراغش بریم!
نه عزیز من عامهپسند نبودن دلیل بر منسوخ شدن نیست. فاینال فانتزی برای فروش بیشتر این تصمیم رو گرفته که خب دلیلش تجاری هم هست ولی شاید خود شما دوست عزیز جزو کسایی باشی که از مبارزات نوبتی هم لذت ببری مثل اون عده ی کمتر که علاقمند این سبک هستن.
این سبک یک زباله واقعی هست
ننه جون شما به سبزی پاک کردنت برش. آره قربونش :)))
چگونه از بازیهای JRPG لذت ببریم؟این سبک کاملا سلیقه ایه.منی ک از انیمه و این سبک انیمیشن ها متنفرم قاعدتا هیچجوره نمیتونم از این بازیا لذت ببرم با اینکه عاشق بازیای RPG ام.
همونجور ک خیلیا بازیای ترسناک رو دوس ندارن بازی کنن خیلیا هم نمیتونن با این سبک بازی ارتباط بگیرن.حتی اگر خیلی خفن باشه و کلی جایزه ببره.حتی طراحی صورت و اندامشون رو میبینم حالم بد میشه چ برسه بخوام بازی کنم!(با احترام به تمام فن های این سبک بازیا ، نظر شخصی بود)
دقیقاً.
منم از آشغالی مثل TLOU بدم میاد. سریالش که مزخرف تر.
راستش من این سبک رو با final fantasy و persona 5
انجام دادم اما اصلا علاقه ای نداشتم ….
والکریا کرونیکلز ریمستر و والکریا کرونیکلز ۴ رو ps4 عرضه شدن دیسک بازیشونم تو ایران موجوده …بنظرم بهترین های سبک هستند به هیچ عنوان از دست ندید.
بعضی سبکا طرفدارای خاص خودشونو دارن و عامه پسند نمیشن ب هیچ وجه و اینجور سبک ها دو حالت جلوت میزاره. با ازش متنفر بشی یا عاشقش بشی
این سبک گیم های خیلی خوبن من که بدجور فنشون هستم
و بهترینشون که داره میاد هم final fantasy xvi هست که بدجور با اون تریلر و گیم پلی هاش ترکونده
اگه از این سبک ها خیلی دوست دارید یه چندتاشو مثال میزنم که برید ببینید و اگه خوشتون اومد بازیش کنید
ai somnium files nirvana
سری the legend of heros که نسخه جدیدش اومده ترکونده🔥🤩
سری fire emblem که این هم خیلی خوبه
souls hackers 2 که سازنده اش پرسونا رو ساخته که وقتی این رو ساخته دیگه معلومه عجب گیمیه🔥😉
the king of fighters و dnf duel و guality gear و melty blood که هر چهارتاشون غولی هستن برای خودشون که خیلی خوبن در سبک فایتینگ
سری RWBYو ys هم خیلی خوبه
در سبک جهان باز و فانتزی jrpg هم گنشین امپکت، هونکای امپکت، tales of arise و harvestella و سری monster hunter، sword art online خوبن💪
حالا از این گیم ها خیلی زیاده انقدر زیادن که نمیدونم اول سراغش کدومشون برم 😂😂 فعلا که رفتم سراغ code vein که خیلی خوبه
منکه عاشق بازی های انیمه ای هستم پس همه شون رو بازی میکنم . البته اگه سیستم ذغالیم بکشه 😂 .
ممنون و خسته نباشید آقای رضایی، این یکی از بهترین مقالههایی بود که تا حالا خونده بودم.