نقد و بررسی Atomic Heart؛ انهدام اتوماتیک یک فاتح
از بدو ماجرا که معرفی Atomic Heart باشد، این عنوان محکوم به مقایسه با بایوشاک و پرِی بود که سنجش ظالمانهای به شمار میرود. اولین بازی استودیوی ماندفیش (Mundfish) در کالبد و با تکیه بر ظاهربینی، شاید شباهتهایی با یکی از بهترین عناوین ایمرسیو سیم تاریخ داشته باشد، اما در باطن و المانهای کلیدی خود، حتی سعی هم نمیکند تا بازتابی مبهم از بایوشاک را روی ذهن مخاطب ترسیم کند.
تقدیر Atomic Heart اما، شاید در میان مخاطبین قیاس با بایوشاک باشد، اما هویدا است که نخواهیم به تقابلی ناعادلانه دامن بزنیم و در یک بررسی، رویارویی مذکور را به عنوان معیاری اساسی مطرح کنیم. Atomic Heart میآید که یک بازنویسی تاریخی را در قالب روایی کلیشهای، گیمپلی سرگرمکننده و دریایی از پتانسیلهای گوناگون ارائه دهد؛ آیا بازی ماموریت خود را با موفقیت به سرانجام میرساند؟
اگر از مقدمۀ کلیشهای و طاقتفرسای بازی که متشکل از یک سری تعاملات و سناریوهای از پیش تعیین شدۀ معمول در بازیهای ویدیویی است گذر کنید، در همان دقایق ابتدایی گیمپلی Atomic Heart، متوجۀ سیستم مبارزات مفرح و مهیج آن خواهید شد. سیستم مبارزات از هر دو حیث «فنی» و «طراحی ابزار» عملکرد در خورِ نگرشی دارد؛ «فنی» از آن جهت که سنگینی فرود سلاحهای سرد بر پیکرۀ رباتها و انسانهای تسخیر شده را به خوبی حس خواهید کرد و به موازات، سیستم قطع عضو و فیزیک مطلوب بازی این لذت را دو چندان انتقال خواهد داد؛ اگرچه، باید اشاره کنم که استودیوی ماندفیش به اندازۀ سلاحهای سرد، روی عملکرد فنی و بازخورد کالبد دشمنان به شلیک تفنگها کار نکرده است. «طراحی ابزار» نیز به این مبحث خطیر اشاره دارد که برای به هلاکت رساندن دشمنان، بازی گسترۀ قابل توجهای از ابزار نبرد و جنگافزار را تحت اختیار پلیر قرار میدهد.
این پایان ماجرا برای سیستم مبارزات نیست؛ فهرستی از آپگریدها برای سلاحهای گرم و سرد گوناگونی که به مرور در اختیارتان قرار خواهد گرفت، وجود دارد؛ از ترکیب عناصری مانند الکتریسیته با آنها گرفته تا افزایش سرعت ریلود خشاب و میزان آسیبرسانی و دقت شلیکها. همچنین لازم به ذکر است که سلاحها با هر آپگرید از نظر ظاهری نیز متحول خواهند شد.
دستکش پلیمریِ کاراکتر اصلی، که چارلز نام دارد، نقش برجستهای را در Atomic Heart ایفا میکند. این دستکش قدرتهایی مانند الکتریسیته، جابهجا کردن اجسام، کاهش جاذبه و انجماد را در خود جای داده است که البته در قالب پایهای، اکثر آنها دشمنان را کند یا متوقف میکنند و این شما هستید که تصمیم میگیرید روی کدام یک از این تواناییهای فرابشری تمرکز و در درخت مهارتها تقویتشان کنید تا مهلکتر شوند. سودمندی دستکش پلیمری تنها به مبارزات محدود نمیشود؛ بلکه انجام مینی گیمها، اسکن محیط و لوت کردن نیز بر دوش آن قرار میگیرد و فراتر از گیمپلی، این دستکش لحظهای از صحبت کردن با کاراکتر اصلی دست نمیکشد و موظف است تا او را از تنهایی در بیاورد. یک درخت مهارت مختصر برای قابلیتهای (Passive) نیز وجود دارد که مواردی مانند سرعت دویدن، خط سلامتی و ظرفیت Inventory را افزایش میدهد.
Atomic Heart شامل سیستمهایی نظیر مدیریت Inventory، ساختوساز (Crafting) و تجزیۀ آیتمها هم میشود، اما از آنجایی که المان بقاء تقریباً وجود خارجی ندارد، این سیستمها نیز تنها نقش آمادهسازی هر چه بیشتر برای نبردهای پیشرو را ایفا میکنند. اگر به خوبی محیط اطراف خود را لوت کرده باشید، آپگرید کردن، ساخت مهمات و تهیۀ آیتم سلامتی در تعداد بسیار بالا ممکن میشود. این موضوع، بیش از حد دستتان را باز خواهد گذاشت و دیگر آنقدر مجهز میشوید که از مدیریت مهمات و آیتم سلامتی بینیاز خواهید شد و این موضوع بازی را بیشتر به سمت اکشن سوق میدهد و به شکل قابل توجهای روی رویکرد استراتژیک و حسابشده، تاثیر منفی میگذارد. ریشۀ این مشکل، لوت بسیار زیاد موجود در محیط بازی است که برای درجۀ سختی نرمال، میبایست سازندگان مواد اولیۀ کمتری در آن تعبیه کنند.
ادغام بهرهگیری از سلاحها و قدرتهای دستکش در میدان نبرد، میتواند سناریوهای مبارزاتی متعددی را در جریان گیمپلی خلق کند، اما ترجیح بر آن بود که هر یک از دشمنان نقطۀ ضعف قابل توجهای نسبت به هر یک از المانها (مانند انجماد) داشته باشند تا مبارزات پویاتر شده و آپگریدها معنای بیشتری پیدا کنند. هنگام تجربۀ بازی روی درجۀ سختی نرمال، خود را در موقعیتی یافتم که برای مدتی طولانی از قدرتهای دستکش استفاده نکرده بودم؛ اگر از طریق افزایش چالش و طراحی منحصر به فرد الگوی حملۀ دشمنان به این قدرتها اشاره و مخاطب ملتفت میشد، بازی قطعاً در مبارزات به سطح بهتری میرسید. از طریق طراحی هوشمندانۀ دشمنان و اعمال نقاط ضعف به آنها، خالقین میتوانستند با یک تیر دو نشان بزنند: ۱- قدرتها را معنادارتر کنند ۲- مبارزات پویاتری را به تصویر بکشند. البته، از نظر فیزیکی نقاطی از بدن دشمنان آسیبپذیرتر هستند و با هدف قرار دادن آنها، نابودسازی دشمنان سریعتر رخ میدهد.
صحبت حول محور تنوع دشمنان در Atomic Heart کمی دشوار است. مدت زمان بازی نسبتاً طولانی بوده و برای این بازۀ مدید، پراکندهسازی دشمنان میتوانست بهتر صورت گیرد. در ابتدا، برای مدتی قابل توجه تنها با یک یا دو نوع دشمن دست و پنجه نرم خواهید کرد، اما در ادامه وضع بهتر شده و بازی هیولاهای فلزی مختلفی را به شما معرفی خواهد کرد که دست بر قضا بسیاری از آنها طراحی هنری خلاقانه و منحصر به فردی دارند.
طراحی مرحله اما، ضد و نقیض عمل میکند. در سناریوهای بسته و سندباکسهای محدود، تمرکزِ بیشتر، تعدادِ کمتر دشمنان و سیستمِ مبارزاتِ نسبتاً آرام، در یک راستا قرار میگیرند و نوعی همافزایی رخ میدهد تا مراحل هیجانانگیزتری داشته باشیم. با این وجود، موانعی که در سرتاسر بازی پیشروی گیمر قرار میگیرند، چندان نوآورانه و یا حتی ضروری به نظر نمیرسند. در وهلۀ اول، اگرچه رگههایی از نبوغ و خلاقیت در شکل ظاهری پازلها و موانع دیده میشود و حتی چیره شدن بر آنها حس خوشایندی دارد، اما تقریباً تمامی آنها را قبلاً در بازیهای مختلف دیدهایم. از سوی دیگر، جایی که دیگر احساس میکنید زمان رهایی از محیط و مرحلۀ کنونی فرا رسیده و بازی باید یک تحول را به خود ببیند، ناگهان طراحی مرحله یک مانع دِمُده به همراه راه حلی زمانبر را در مسیر شما قرار میدهد.
در سندباکس و محیطِ جهان آزاد، بازی تمرکز خود را از دست داده و المانهای مختلف، سازگاری مراحل بستهتر را به خود نمیبینند. همچنین، در این گسترۀ پهناور، محیط نمیتواند به اندازۀ کافی المانها و فعالیتهای جذاب ارائه دهد؛ البته منصفانه است که بگوییم ساختار جهان آزاد Atomic Heart و محتویات فرعی آن، بر پایۀ دانجنها بنا شدهاند و در محیط سندباکس آن، میتوانید با تکمیل این دانجنها، لوت بیشتر و سلاحهای جدید دریافت کنید. به عبارت دیگر، جهان اثر مرده و ایزوله است و به سمتی گرایش پیدا نمیکند که بتوان انتظار فعالیتهای متنوع را از آن داشت؛ مشخصاً یک جهان مرده، تنها بقایایی برای لوت کردن در خود دارد.
ساز و کار لوت کردن در بازی نیز به مرور زمان میتواند پروسهای طاقتفرسا شود؛ به این شکل که باید با نگه داشتن R1 (RB در اکس باکس) روی کشوها، صندوقها و کابینتها، تمامی ابزار مورد نیاز برای ساخت و آپگرید سلاحها یا قدرتها را دریافت کنید. اگر میزان تکیۀ بازی بر لوت کردن کمتر بود، آنگاه شاید با فرایندی طرف بودیم که خستهکننده نمیشود. با این وجود، لوت کردن چندان مشکل جدیای به حساب نمیآید و دلسرد کننده نیست.
بازنویسی رویدادهای تاریخی در یک بازی ویدیویی یا فیلم سینمایی به مانند راه رفتن بر لبۀ تیغ است؛ چنین روایتی میتواند پیام و قصهای قابل تامل را به تصویر بکشد یا مظهر یک کلیشه باشد که دوبارگیهای متعدد را در پسزمینهای متفاوت در معرض نمایش میگذارد. Atomic Heart در جهانی رخ میدهد که اتحاد جماهیر شوروی پیروز جنگ جهانی دوم بوده و به لطف دمیتری سچنُو، دانشمندی نخبه، توانسته است با پیشرفت بیسابقه در تکنولوژی و تجهیزات پلیمری و تولید رباتهای پیشرفته، به یک دیارِ آرمانیِ (یوتوپیا) موقت دست پیدا کند؛ موقت از آن جهت که لگام این رباتها از دست سران خارج شده و یک هرج و مرج همهجانبه رخ میدهد. بازی در دقایق ابتدایی، وجاهت و زیبایی این یوتوپیا را نمایش میدهد و خیلی زود دنیای اطراف شما را به یک وضعیت اضطراری خواهد برد. شما در نقش افسر ویژۀ سازمان اطلاعات شوروی (KGB) تحت نام P-3 قرار خواهید گرفت که ارتباطی شخصی و تنگاتنگ با سچنُو دارد که حالا در این جهان آشفته، باید از دستورات بالادستیها پیروی کند و البته با یک سری کشمکشهای اخلاقی نیز روبهرو شود.
بخش طعنهآمیز ماجرا آن است که در پیام و روایت، بازی به نوعی در نقطۀ مقابل بایوشاک و امثال آن که دستمایۀ مقایسۀ مخاطبین محسوب میشود قرار میگیرد و جهانی جذاب با پسزمینهای عمیق را پیشکش نمیکند؛ حتی در حین کاوش جهان و همصحبتی با NPCها، در اکثر اوقات پاسخها را پیشبینی خواهید کرد. از سوی دیگر، دیالوگها بر پایۀ ترندهای مدرن و دیالوگهای کلیشهای و اغراقآمیز طرحریزی شدهاند که کاراکتر اصلی را پیوسته عصبانی و غیرمنطقی و شخصیتهای دیگر که آمد و شد چندانی هم ندارند را، بیقید و شرط تک بعدی به نمایش میگذارند.
تصمیم سازندگان پیرامون ارائۀ محیطی روسینویسی شده نیز تا حدودی به پسزمینۀ روایی آسیب وارد میکند. این که بیلبوردها، تابلوها و لوگوها با زبان روسی ارائه میشوند، درک مخاطبان غیرروسی از محیط اطراف را کاهش میدهد و این بخشی از مشکلات بازی در خلق یک Lore درگیرکننده است. در مجموع، هر چقدر طراحی هنری نمودی نسبتاً منحصر به فرد دارد، کلیت قصهای که ماندفیش میخواهد نقل کند کاستیهایی در خود میبیند؛ خط روایی، نویسندگی و دیالوگنویسیِ قابل پیشبینیِ Atomic Heart نیاز داشت تا اورجینالتر باشد و ابهاماتی نو را پاسخ دهد.
اگرچه کارگردانی هنری Atomic Heart به طور یکپارچه و مطلق منحصر به فرد نیست و در تار و پودِ آن شباهتهایی به عناوینی مانند فالاوت ۴ یا بایوشاک اینفینیت دیده میشود، اما بازی در برخی زمینهها مانند طراحی دشمنان، رویکردی نو را در پیش گرفته است و به واسطۀ آن، خوشبختانه هویت مستقل خود را به ثبت میرساند. از سوی دیگر، بازی تنها بر طراحی هنرمندانۀ خود متکی نیست، بلکه از نظر فنی، به خصوص در محیطهای بسته، بسیار چشمنواز است که به فضاسازی بهتر کمک میکند. زمانی که سندباکس یا به عبارتی محیطهای بازی وسیعتر میشوند، طبیعتاً دور دستی ظاهر شده یا اشیاء و جزئیات صحنه فزونی مییابند؛ به دنبال این موضوع، برخی اوقات شاهد بارگذاری دیرهنگام اجزاء محیط یا افت فریمهایی هستیم و حتی به طور کلی اجزاء کمکیفیتتر به نظر میرسند، اما هیچکدام از این ایرادات اساسی نیستند و تجربه گیمر را به شکل جدی تحت تاثیر قرار نمیدهند. خبر خوش دیگر آن که بازی به اندازۀ کافی اصلاحات به خود دیده و به قولی پولیش شده است. در طول تجربۀ Atomic Heart، تنها با سه باگ مواجه شدم که هر سه گیر کردن کاراکتر اصلی در یک نقطه بود؛ این باگها من را به بارگذاری دوباره آخرین سیو مجبور کرد؛ فراتر از این ایراد، هیچگونه باگ دیگری من را متوقف نکرد. بزرگترین عامل دلسرد کننده پیرامون گرافیک بازی به موشن کپچر، میانپردهها و چهرۀ کاراکترها باز میگردد که در قیاس با محیط زیبا و رباتهای جلا یافته، مفتضح به نظر میرسند. البته، بازی تمرکز زیادی روی میانپردهها ندارد و از آنجایی که در حد و اندازۀ عناوین سینماتیک با آنها مواجه نمیشویم، این مشکلات تنها در مقیاسی محدود روی تجربۀ بازی تاثیر میگذارند و غوطهوری را تا حدودی کاهش میدهند.
بازی روی کنسول پلیاستیشن ۵، تنها یک حالت گرافیکی دارد که هدف آن ارائۀ تجربهای زیبا و در عین حال روان است که خوشبختانه موفق عمل میکند و سازندگان توانستهاند به شکلی مطلوب بازی را بهینهسازی کنند. تیم سازنده پیش از این وعدۀ پشتیبانی از قابلیتهای کنترلر دوالسنس را داده بودند، اما در طول تجربۀ Atomic Heart، شاهد غوطهوری برجستهای از این حیث نبودم.
در مورد صداگذاری و موسیقی چندین نکتۀ مهم وجود دارد. پیش از هر چیز، باید بدانید که دوبلۀ انگلیسی بازی چندان طبیعی نیست و به نظر میرسد که تیم کارگردانی صداپیشگان در مورد این قسمت از بازی، به اندازۀ کافی وسواس به خرج ندادهاند. پیشنهاد نگارنده آن است که بازی را با زبان روسی و زیرنویس انگلیسی تجربه کنید، اگرچه در این حالت نیز یک مشکل کوچک وجود دارد و زیرنویسها با دیالوگها به طور بینقص هماهنگ نیستند که امیدواریم در اولین بهروزرسانی این مشکل برطرف شود.
در جبهۀ موسیقی، استودیوی ماندفیش از میک گوردن، آهنگساز DOOM، استفاده کرده است که با توجه به اتمسفر خشن بازی، کاملاً با حال و هوای آن هماهنگی دارد. Atomic Heart فضاسازی و اتمسفری یکپارچه و ثابت ندارد، بلکه در مراحل مختلف حس و حالهای متفاوتی را به شما القاء خواهد کرد؛ شما در طول تجربۀ این اثر میترسید، هیجانزده میشوید یا حس و حالی حماسی را دریافت خواهید کرد و برای تمامی این لحظات، موسیقیِ به جا و مناسبی در نظر گرفته شده است. تنها انتقادی که به دپارتمان موسیقی وارد است، احتمالاً به یک باگ یا اشتباه مربوط میشود که موجب پخش شدن موسیقی نامربوط در موقعیتی نامناسب خواهد شد؛ البته، این ایراد به دفعات رخ نمیدهد.
گالری گیمفا:
این نقد و بررسی با تصاویر دریافت و کپچر شده توسط منتقد از نسخه پلی استیشن ۵ آراسته شده است. در ادامه نیز تصاویر کپچر شدۀ بیشتری را مشاهده میکنید:
Atomic Heart
رضایت شما از Atomic Heart، اولین بازی استودیوی ماندفیش، کاملاً به سطح انتظارتان بستگی دارد. با وجود تمام کم و کاستیها و پتانسیلهای از دست رفته، این عنوان همچنان میتواند به خوبی مخاطب خود را سرگرم کند. شاید بازی برای کسانی که روایت و شخصیتپردازی به طرز افراطی در اولویتشان قرار دارد کمی ناامیدکننده ظاهر شود، اما در سایر بخشها، Atomic Heart هر طور که شده راهی برای عرضاندام و نگه داشتن مخاطب پای خود پیدا میکند.
نکات مثبت:
- سیستم مبارزات لذتبخش و پاسخگو (Responsive)
- گرافیک فنی و هنری مطلوب
- از حس ترس تا حال و هوای حماسی، بازی شامل اتمسفرها و هیجانات متنوعی میشود و موسیقی به خوبی آن را همراهی میکند
- طراحی هنری یونیک رباتها و برخی محیطها
- اگرچه تعداد قابل توجهای از پازلها اورجینال و خلاقانه نیستند، اما حل کردن اکثر آنها لذتبخش است
- درخت مهارتهای غنی و کاربردی که میتواند موجب تکرارپذیری هر چه بیشتر بازی شود
- نورا!
نکات منفی:
- بازی در محیطها و سندباکسهای وسیع تمرکز خود را از دست میدهد
- شخصیتپردازی و دیالوگنویسی سطحی و کلیشهای به خصوص در رابطه با کاراکتر اصلی
- روایت قابلپیشبینی
- دوبلۀ انگلیسی بازی کمی غیرطبیعی و مصنوعی است
- میانپردهها، موشن کپچر و چهرهها بیکیفیت هستند، اگرچه گیمپلیمحور بودن بازی این مشکل را کمرنگ میکند
۸.۱
این بازی بر اساس کد ارسالی ناشر (Publisher) و روی PS5 تجربه و بررسی شده است
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
پرام انتظار نداشتم نقدش رو بذارین
همونجور که فکر میکردم بازی داستان آنچنانی نداره و صرفا بهونه ای برای گیم پلی خفنشه
وقتی که اقای کریمی بازیش می کردن داخل دیسکورد نشون می داد حدس می زدم نمره ۸ بدن خیلی بازی خوبیه پس تجربش واجبه
به به ای کاش بقیه بازی هارو هم در صورتی که واستون کد ارسال کنن به همین سرعت نقد کنید.
به قول طرفدارهای xbox که نمره زیر ۹ یا ۹۰ رو قبول ندارن بازی اشغاله(سر god of war چه بلایی تو سایت اوردن)
بابا این حرفا رو ول کنید و از باری لدت ببرید
اون احمقای ترولو قاطی طرفدارای ایکس باکس نکن
اون احمقای ترول وقتی کامنت میدن بیشتر از ۲۰ تا لایک میخورن پس تعدادشون کم نیست
اگه نگاه کنی اکانتی بهشون لایک نمیده یا چند نفر مثل خودشون بهم لایک میدن
بیشتر با فیلتر شکن و عوض کردن ایپی لایک جمع میکنن
اگر به تعداد باشه که تعداد سونی فنا تو کامیونیتی گیم دنیا و به خصوص در ایران شاید بشه گفت در برابر هر یک اکس باکس فن نزدیک به ده تا یا شایدم بیشتر سونی فن وجود داره
این سونی فنا هستن که وقتی کامنت هیت به اکس باکس میذارن ۵۰ تا لایک میخوره فوقش ۱۰ تا دیس! اتفاقا اکس باکس فنا که دیس خورشون ملسه تو همین گیمفا! حتی اگر بعضی وقتا حرف حقم درباره پلتفرم خودشون بزنن تو پست خود اکس باکس دیس میخورن وای به حال اینکه بخوان یه موقع ای بگن بالا چشم سونی ابروعه!
بعدشم ما هیچوقت نمیگیم بازی زیر ۹ یا ۹۰ بازی بدیه اتفاقا سونی فنا همیشه این منطق رو دارن که بازیا رو از رو ظاهر و گرافیک و نمرات بازیا میسنجن و قضاوت میکنن!
همینجا الان شروع میکنن
مولتی اکانت هستن…
همچین بازیی نمرش ۵ هم بشه ما قبول داریم چون مفته !!!
لایق همینا هستید
سید اونا دنبال بهونه برای ترول کردن بودن
حالا نمره گیمفا نه یه چیز دیگه پیدا میکردن باهاش بازی رو ترول می کردن
دوره ی اینجور کامنت های سطحی تموم شده
کسی اینجا اصلا «این حرفارو» نزد که بخواد ول کنه جز خودت
خواستی باز به بحثی درست کنی علیه فن بیس اکسباکس کارتو کردی
ببین درسته اونا شعور کافی نداشتن ، اما خب تو سازنده هاروهم در نظر بگیر ، خیلی فرق دارن باهم ، این بازی ادعایی نداشت اما شما برای گاد آف وار خیلی ادعا داشتین ( بد برداشت نکن نمیگم گاد آف وار خوب نیست میگم مقایسه درست نیست)
نمره خوبی گرفته .مرسی بابت نقد..عجیبه نمره با سایت همسایه خیلی تفاوت داره .. امیدوارم بازی خوبی باشه.هرچند این نسخه ای که اومده کرک شده شنیدم از لحاظ فنی اونقدر جالب نیست
اتفاقا نقد، نقدِ منصفانه ای هستش
نمرات سایت همسایه خیلی وقته دیگه مهم نیست واقعیتش
گیمفا نمره دهیش خیلی اسون هست و زیاد سخت نمی گیره و سعی میکنه نمره بالا بده ..ولی سایت همسایه کمی معمول تر هست
فکر کردم با یه ولفنشتاین با المان های بایوشاک طرفیم
ولی مثل اینکه نه
خب خداروشکر خراب نکرده
همون طور که در بررسی گفته شد انتظار داشتم زیر بار مقایسه با بیاشوک نابود بشه که خب اینگونه نشد
پس بازی تمرکز اصلیش روی گیمپلی هست!!
پتانسیل داستانی زیادی داشته به نظرم حیف شد
داستانش می تونست خیلی جذاب باشه ولی حودمونیم ها این امریکایی ها کلا می خوان بگن ما نبودیم المان تو جنگ پیروز می شد دنیا اینجوری میشد اگه شوروی رو تجزیه نمی کردیم دنیای اینجوری می شد
نه تو بازی ها توی فیلم و سریال هم اینو می بینیم
یک حا نوشتید با نگه داشتن r1 که معدلش در rt در ایکس باکسه
خب فکر کنم معادل r1 در ایکس باکس rb باشه نه rt
نکته اخر که گفتید محیط بازی بر پایه دانجن ها بنا شده
من نمی دونم دانجن یعنی چی (پرسیدن عیب نیست) اگه کسی می دونه به بنده هم بگه
خیلی نقد جمع و جور و خوبی بود خسته نباشید
RB هستش اره
به سیاهچال و زیرزمینو اینجور چیزا میگن دانجن که نمونش تو الدن رینگ زیاده
اینجا چی هست استاد کریمی بهتر میدونن
مام که فردا دستمون به بازی میرسه هنوز هیچی نشده ۴۳ گیگ اپدیت داده رو سری اس
ممنون عزیز دل
دانجون ( محلیی هست که دشمنان اونجا هستن+ معمولا دشمنای قوی تله دراپ های خوب و باس داره)
تو wow باید از پرتال رد بشید تا بتونید وارد دانجون بشید
تو الدن رینگ در هست یا غار ولی اگر بمیرید جلو در یا غار رو مه میگیره(خیلی الدن نرفتم چندتایی که دیدم اینجوری بود)
تو خیلی از بازیها دانجون هست
دمت گرم فرشاد خیلی خوب گفتی مثال هاش رو
همونطور که انتظار میرفت با یک بازی نسبتا خوب رو به بالا طرف هستیم .
و همونطور در نقد هم بهش اشاره شد ، با توجه یه گیمپلی محور بودن بازی ، میشه روی یکسری از مشکلات چشم بست .
درکل بازی نرم و خوبیه
به به بازی شاخی بازی کردنش واجبه😍ممنون از نقد خوبتون❤️
حس میکنم یخورده زیادی بهش سخت گرفتید و متای بازی از نمره شما یکمی بیشتر بشه . (متاش هنوز نیومده که؟)
به هر حال خسته نباشید و سرعت نقد واقعا فوق العادس
۷۸ متا
خود داستان چطوره وقتی روایت و شخصیت پردازی خوب نیس؟
وقتی شاید خلاقیت باشه ولی بودجه و ناشر پول ریز نباشه به این سرنوشت دچار میشه ، سری shadow warrior هم فکر کنم با این که دارای پتانسیلی مانند دووم هست ولی همیشه سرنوشتش همین طوری بوده دقیقا به همین علت
نقد عالی بود خسته نباشید👌
خوشبختانه مثل اینکه سیستم مبارزات و گیمپلی بازی خوبه. و این واس من مهم ترین بود
سایت بغلی د ی و ث داده ۶.۵ عجبا
متا هم انگار ۷۸ شده
بازی خوب و سرگرم کنندهی هست با اینکه اولین بازی این استودیو بهرحال نمره خوبی گرفت
تشکر اقای کریمی
دشمنان بازی یا همون ربات ها تو حالت نرمال با چند ضرب میمیرن بدون ارتقا چون توی تریلرهای بازی که دیدم با ده ضربه یا بیشتر از بین میرفتن
بنظرم سطح انتظارات بالا بود وگرنه تا ۸.۵ هم میتونست بگیره
نقد کاملا یک چشم انداز از بازی ارائه میده از اشاره به تنوع کم دشمن ها در ابتدایی بازی تا به حاشیه رقتن قدرت های شخصیت تا باگ های موسیقی و مشکلات دوبله؛حین خوندن نقد با خودم گفتم بعید ۸ یا بالاتر گرفته باشه،مخصوصا نیمه اول برسی که عمدتا اختصاص داره به اصلی ترین مشکلات بازی،ولی وقتی نتیجه گیری را دیدم متعجب شدم.حس می کنم ۸.۱ نمره ای با چاشنی ارفاق و چشم پوشی است
با توجه به این نقد و برسی من یکی حداقل از تجربه این بازی در روز عرضه منصرف شدم(البته عرضه wo long اونم چند روز دیگه تو این تصمیم بی تاثیر نیست) انگار بازی با اینکه ماهیت مستقلی دست و پا کرده اما همچنان در قید و بند کلیشه هاس و یک عنوان متمایز نیست
به طور کلی از نقد این برداشت داشتم که انگار سیستم لوت بازی با درجه سختی معمول گیم همخوانی نداره درنتیجه هم از تنوع شیوه های گیم پلی که گیمر میتونه اتخاذ کنه کم تر میشه (مثل بی نیاز بودن از استفاده از قدرت دستکش) و هم فعالیت های تعبیه شده در جهان سندباکس بازی به مرور فلسفه وجودی شون از دست میدن چون وقتی در جهان بازی مبنایی همه فعالیت ها لوت باشه و از قضا گیمر هم بی نیاز از لوت دیگه دلیلی برای انجام آن فعالیت ها ندارد
نقاط قوت بار سنگینتری نسبت به نقاط ضعف بازی دارن و در نتیجه برآیند یه بازی خوبه. مثلا این که موسیقی در زمانی نامناسب پخش بشه همانطور که ذکر کردم کلا در دو موقعیت رخ داد که باگ به شمار میاد یا مشکل جهان آزاد بازی چندان عمیق نیست چون بیش از این که روی فعالیتها تمرکز داشته باشه، یه بازی دانجن محور هست. به عبارت دیگه، بازی در محیطهای بسته متمرکزتر و بهتر عمل میکنه تا محیط باز و در مجموع ۹۰ درصد بازی از محیطهای بسته تشکیل شده، چون حتی جهان باز اثر هم متشکل از دانجنهای سرپوشیده هست و خود جهان آزاد قرار نیست فعالیت زیادی ارائه بده، چیزی شبیه به الدن رینگ؛ بنابراین، تایم زیادی رو در جهان آزاد اثر سپری نمیکنیم که بخواد به طور جدی تجربه رو تحت تاثیر قرار میده. مشکل تنوع دشمنان هم بیشتر به پراکندهسازی بر میگرده، به جای این که با یک رویۀ بالانس شده دشمنان معرفی بشن، ممکنه در بازههای عجیب و غریبی با دشمن های جدید روبهرو بشیم. اگر به طور کلی تنوع دشمنان کم بود مشکل جدیتری به حساب میومد تا این که بالانس پراکندهسازی دشمنان در طول خط داستانی مشکل داشته باشه.
تمام این مشکلات از دید من تجربۀ بازی رو به طور جدی تحت تاثیر قرار نمیدن و عواملی نیستند که از پایه مشکل داشته باشند و برای اولین بازی استودیو ماندفیش به نظرم اثر سرگرمکنندهای رو ارائه دادن.
گیمفا عزیز لطف کن بررسی های ویدئویی رو به سایت برگردون ، خداوکیلی دلمان گشته
آقای کریمی خیلی دوس دارم مقاله تحلیل داستان رد دد ردمپشن ۲ رو هم بزارید. داستانش پتانسیل بالایی داره
ظاهرا بازی انقدر فان و متفاوت هست که بشه ضعف هاش رو نادیده گرفت و در نهایت ازش لذت برد.
با تشکر از شما جناب کریمی عزیز بابت این نقد عالی. خیلی جامع به ابعاد مختلف بازی پرداخته شده و حقیقتا انتظار نمرات پایین تری رو داشتم که خوشبختانه کمی بالاتر از سطح انتظارات ظاهر شده.
به نظرم به عنوان اولین بازی، استودیو کار قابل قبولی رو ارائه داده و انتظار میره در ادامه راه آثار کم ایرادتری رو تحویل گیمرها بدن.
مشخصا به عنوان اولین بازی استودیو بازی خوبی هست ولی اونچیزی که فک میکردیم و تو تریلر ها میدیدیم نشد و این انگار جدیدا مد شده تو خیلی از بازی ها …
.
ممنون بابت نقد خوبتون 🙏
نقد بدون تعارف و شیوایی بود ، خسته نباشید
گاد اف وارم ۸ گرفت نه ؟
چقدر خوب نمره گرفته اکس باکس پلیرا که گیم پس هست من نمیدونم چرا نخل پلاس بازیو اضافه نکرده 🗿😑
بازی رو برای کسی که عاشق Bioshock عه پیشنهاد می کنید ؟
سلام آرمین جان
طبق صحبت هایی که با دوستم درمورد این بازی داشتم میگه از لحاظ داستانی خیر ولی گیم پلی برای عاشقان بایوشاک تجربه خوبی میشه
سلام بر Arnald عزیز
راستش گیم پلی خوب باشه برای من کافیه چونکه همیشه گیم پلی اولویت داره برام نسبت به داستان
هر چند که از قرار معلوم اگه انتظارات رو بیارم پایین قطعا تجربه ی سرگرم کننده ی میشه
با چه برهانی ۸.۱؟
با آرش برهانی
گویا داستانش آبکیه به درد نمیخوره
حداقل از نظر گیم پلی خیلی خفنه
فوق العادس ۲۰ دقیقه دیگه ریلیز میشه 😍
خوشبختانه گیم پلی و گرافیک هنری به شدت جذابه فقط حیف مثل اینکه داستان زیاد حرفی برای گفتن نداره ولی حتما سراغ بازی میرم توی دوره ای که اکثر استدیوهای AAA دارن همون بازیه قبلیو کپی میکنن بدون کوچک ترین خلاقیت همچین بازی هایی مثل جواهرن
در کل یه بازی متوسط رو به بالا هستش و بعضی از قسمتها بازی خیلی خسته کننده میشه
رفتنش برای یه دور واجب شد🎈
اتومیک هارت خیلی خوبه چون برای من به شخصه داستان و شخصیت پردازی مهم نیست بیشتر محتوا و گیم پلی و گان پلی و گرافیک برام مهمه
اگه من بودن ۱۰ میدادم🤣
طراحی شخصیت ها و دشمنان واقعا بد بود.
بعد چند ساعت بازی پاکش کردم
من بازی رو وقتی برای بار اول تموم کردم رسماً به بازی اعتیاد پیدا کردم و دارم برای بار سوم بازی رو به اتمام میرسونم چندبار هم آپدیت اومد براش و این آپدیت ها مشکلاتی که بازی داره رو واقعا برطرف میکنه من رو کنسول ps5 بازیو انجام دادم واقعا گرافیک خفنی داره مخصوصا ری تریسینگش خلاصه از نظر شخصی خودم بازی عالیه و گاهی وقتا ترسناک چون ربات ها بعضی وقتا وقتی که انتظارشو نداری جفت پا میان تو صورتت 😂