۱۰ بازی آندرریتد برتر سال ۲۰۲۲ که احتمالاً از دستشان دادهاید
بدون هیچ شکی، ۲۰۲۲ سالی بینظیر و فوقالعاده برای عناوین مستقل خلاقانه بود؛ در این سال، آثار کوچک کمهزینه، اما نوآورانهای عرضه شدند که بعضاً حتی شامل المانهایی تاثیرگذار نیز میشوند و میتوانند الهامبخش عناوین پس از خود باشند. در این فهرست، ۱۰ بازی آندرریتد برتر سال ۲۰۲۲ را در فهرستی قرار دادهایم تا شاید مخاطبین بیشتری آنها را تجربه کنند.
۱۰. Norco
Norco بر دو پایه استوار است؛ اتمسفر گیرا و دیالوگهای عمیق. Norco سوالات فلسفی و عمیق متعددی را در قالب جهان دیستوپیایی و طراحی بصری منحصر به فرد خود مطرح میکند و به برخی از آنها پاسخ میدهد. اگر به دنبال یک تجربۀ اشاره و کلیک (Point & Click) هستید که تا سالها در ذهنتان باقی بماند، بدون هیچ شکی این اثر را تجربه کنید.
۹. Tunic
Tunic از آن دسته عناوینی است که اگر با نسل پنجم و ششم گیمینگ خاطره داشته باشید، لذت تجربۀ آن به مراتب بیشتر خواهد شد و علاوه بر انتقال حس ماجراجویی مطلق در قالب ساختاری مفرح، المان نوستالژی نیز به نوعی تجربه را خوشایندتر میکند. Tunic در زمینۀ رابط کاربری (UI) و اکتشاف وجه اشتراک مشخص و مبرهنی با Elden Ring نیز دارد و سعی میکند مخاطب را در دنیای خود رها کند. این اثر را به تمامی گیمرها پیشنهاد میدهم، اما به مخاطبانی که نسل پنجم و ششم را تجربه کردهاند، بیشتر.
۸. Pentiment
Pentiment برههای از تاریخ را بازگو و حتی تحریف میکند که گویی طراحی بصری، به اندازۀ دیالوگها، در روایت آن اثرگذار واقع میشوند. بازی جدید استودیوی Pentiment توسط تیم کوچکی ساخته شده است، اما شوق و ذوق و سالها تجربه در خلق سیستمهای تصمیمگیری شاخهای در دیالوگها، درون آن موج میزند. Pentiment شاید ظاهر سادهای داشته و کمی از زرق و برقهای معمول گیمینگ دور باشد، اما روحی وصف ناشدنی دارد که به لطف استعداد و علاقۀ سازندگانش به گیمینگ است.
۷. Citizen Sleeper
اگر به اتمسفر آثار علمی-تخیلی/دیستوپیایی مانند Balde Runner و دیالوگنویسی دقیق و ظریف بازیهایی مثل Disco Elysium علاقه دارید، عنوان Citizen Sleeper برای شما ساخته شده است. با وجود این که Citizen Sleeper یادآور عناوین ذکر شده خواهد بود، اما هویت مستقل و جهان منحصر به فرد خود را دارد که با مکانیکهای غیرمعمول در صنعت گیم ترکیب شده است. اگر به روایت عمیق و رویکردهای کمتر دیده شده در زمینۀ گیمپلی علاقه دارید، حتماً این اثر را تجربه کنید.
۶. Immortality
بازی Immortality یک اثر FMV است؛ بدان معنا که از ویدیوهای از پیش ظبط شده بهره میبرد تا منابع اطلاعاتی مورد نیاز برای پیشروی، به گیمر انتقال یابد. شاید گیمرهایی که به اکشن خالص و گیمپلی درگیرکننده علاقه دارند، چندان با Immortality ارتباط برقرار نکنند؛ اما آن دسته از گیمرها که مَحو روایتهای چند لایه و عمیق میشوند، در حین تجربۀ این اثر شگفتزده خواهند شد. راه ندارد که از Immortality بگوییم و به بازیگری بینظیر منون گییج (Manon Gage) در نقش مارسیا مارسل (Marissa Marcel) اشاره نشود. گیج برای فرمهای گوناگون بازیگری که در حین تجربه متوجۀ آنها خواهید شد، سنگتمام گذاشته است.
۵. AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative
اگر شخصیتپردازی و روایت درگیرکننده برای شما اولویت داشته باشد، پس از تجربۀ AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative متوجه خواهید شد که تا چه میزان این اثر آندرریتد بوده و در میان سیل بازیهای ویدیویی گم شده است. گیمپلی بازی بیشتر حول المانهای کارآگاهی و بررسی محیط میچرخد، اما این طراحی هنری فوقالعاده (با استایل انیمهای) و رویکرد تازه نسبت به روایت است که The Somnium Files را منحصر به فرد و ما را مجاب به قرار دادنش در فهرست میکند.
۴. Infernax
زیر-ژانر مترویدوانیا طرفداران متعهدِ بیشماری دارد و به همین خاطر است که سالانه شاهد عناوین بسیاری از این سبک هستیم که توسط طرفداران سرسخت این بازیها ساخته شدهاند. بهترین آنها که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد و چندان دیده نشد، Infernax است. بازی با موفقیت المانهای مختلف زلدا، کسلوانیا و دارک سولز را با یکدیگر ادغام میکند و تجربهای را ارائه میدهد که به مانند منابع الهام، امروزه منسوخ نیست.
۳. Vampire Survivors
بازی Vampire Survivors شاید در بازار جهانی طوفان به پا کرده باشد، اما در ایران یک اثر آندرریتد به تمام عیار است که نمیتوانم به اندازۀ کافی بر تجربۀ آن اصرار کنم. بازی زیر-ژانر روگلایک و سبک Shoot ’em Up را با یکدیگر ادغام میکند و چرخۀ گیمپلی اعتیاد آور و جذاب خود را در مرکز تجربۀ گیمرها قرار میدهد. در این بازی که استایل پیکسلی کسلوانیاهای کلاسیک را برای الگوی بصری خود انتخاب کرده است، شما باید کاراکترهای مختلف با سلاحها و قدرتهای گوناگون را انتخاب و در مقابل امواج متوالی هیولاها و دشمنان عجیب و غریب مقاومت کنید.
۲. Neon White
این بازی در حد سرگرمیای که به شما هدیه میدهد مطرح نشد، اما مطمئناً اگر بخواهم به افرادی که از گیمپلی سریع و پرتنش لذت میبرند یک بازی از سال ۲۰۲۲ پیشنهاد بدهم، آن اثر Neon White خواهد بود؛ عنوانی که بهشت اسپیدرانرها (Speedrunners) محسوب میشود. اگر به رکوردزنی و تکرار مراحل با زمان بهتر در بازیها علاقه دارید و به دنبال اثری هستید که شخصیتهای استایلیش و پیشروی هیجانانگیز دارد، این عنوان باید در صدر فهرست شما باشد.
آندرریتدترین بازی سال ۲۰۲۲: Signalis
بازی Signalis یک ادای احترام مطلق و بیکم و کاست به ژانر وحشت بقاء است که با روایت عمیق خود، تاثیری غیرقابل باور روی شما خواهد گذاشت. سوالات فلسفی پیرامون طبیعت انسان و از طرفی اتمسفر بیمارگونۀ حاکم بر مراحل بازی، روایت آن را مستحکمتر میکند و تجربه را فراتر از یک اثر وحشت بقاء با جامپ اسکرهای توخالی و کاذب میبرد. خلق یک بازی داستانمحور عمیق با قابلیت تکرارپذیری چندان آسان نیست، اما تیم دو نفرۀ Rose-Engine موفق به انجام این امر شده است؛ چرا که گیمپلی بازی از استایلهای مختلف پیشروی استقبال میکند.
به نظر شما کدام بازیها در سال ۲۰۲۲ آندرریتد محسوب میشوند؟
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
بازی ها از نسل۸ واقعا پیچدگیشون زیاد شده یعنی اگر کسی انگلیسی رو بصورت حداقل قابل قبولی بلد نباشه اون لذت کامل رو نخواهد برد و در داخل بازی به مشکل های مسخره زیاد بر میخوره
اتفاقا برعکسه از نسل هفت که گذشتیم بازی ها ساده و کژوال شدن(بجز ایندی ها)
البته خداروشکر یسری سایت ها هستن که حداقل برای بعضی بازی های AAA زیر نویس فارسی می ذارن
تموم کردن اکثر بازیهای بزرگ (AAA) از آب خوردن هم راحتتر شدن، ولی این بازیهای مستقل و AA هستن که فسفرگاه گیمر رو -فقط اندکی- قلقلک میدن. برای فهمیدن پیچیدگی و میزان سختی در بازیهای قدیمی، کافیه کمی راجع به این موضوع تو اینترنت (ترجیحاً یوتوب) جستوجو کنید.
grim fandango:hold my beer
Neighbours from hell: hold my flute
برای من آندرریتد ترین عنوان امسال، High on life هست.
متای ۶۵ و ۶۸ مناسب این عنوان نیست.
این عنوان حداقل باید بالای ۷۵ میبود.
سونی پول میده که متاشو بکشن پایین
مگه سونی گدا نبود ؟ پس چجوری پول داده ؟ بابا بس کنید این بچه بازیارو برو بازیتو کن و لذت ببر
انسان☕️
Tunic
خوبی این بازیا اینه سیستم انچنانی نمیخواد همه اکثرا میتونن بازی کنن مرسی بابت این لیست احساس میکنم سرگرمی چند هفته ایندم اوکی شده گیمفا رو برای همین چیزاشه خیلی دوست دارم اقای کریمی هم خیلی خوبه خوب کله ای داره رو بدنش! و حسابی جای آقابابایی رو پر کرده بازم تشکر از تیم حرفه ای و دوست داشتنی گیمفا ♥️❤️
تونیک،ومپایرز و پنتیمنت فکر نمیکنم اندرریتد باشن،اتفاقا بهشون توجه کافی شده در خبرگزاری های مختلف و کامیونیتی گیم
بقیه کمتر در موردشون شنیدیم
نورکو و ایمورتالیتی و سیگنالیس هم همینطور، اینا هم معروفن
به غیر از ۸و۶و۵
بقیه رو بازی کردم همشون خیلی خوب هستن شماره ۱ و۲ هم شاهکارند کلا چند سال بازار بازی های ایندی داغ هست
این چند مورد هم اگه بازی نکردین به هیچ وجه از دست ندین
HALOW NIGHT
DEATH GAMBIT
They always run
Trash
Selaco
Skull the hero slayer
Encased
این آخری رو با هیچ جمله ای نمیتونم توصیف کنم
خیالت راحت کامنتت اسکرینشات شد دمتم گرم ♥️
جالبه غیر از دوتا بقیه شون رو گیم پس هستن این حمایتی که مایکروسافت از سازندگان کوچک و مستقل میکنه فوقالعاده ست
این بازی ها هم کلی جایزه هم بردن و متاشون هم بالاست واقعا گیم پس بهترین و مناسب ترین سرویس صنعت گیم و هیچ سرویسی حتی به گرد پاش هم نمیرسه
بازیای ایندی زیبایی گیمینگ در حال حاضر هستن، اونقدری در هر کدوم از اینا تنوع و خلاقیت وجود داره که باعث میشه اصلا بیشتر بازیای AAA تو ذوق گیمر بزنن، برای من شخصا همینطوره
امیدوارم این سازندگان و عناوینشون روز به روز بیشتر مورد توجه قرار بگیرن، حقشون خیلی بیشتر از ایناست
تمام عناوین این لیست کلی حرف برای گفتن دارن اگر علاقه مند هستید به تجربه اینجور عناوین اصلا از دستشون ندید👍
درسته
از روزی که بازی های تریپل ای به صورت دیوانه وار به سمت گرافیک محوری حرکت کردن، مقداری از هر قسمت بازی فدای کیفیت بصری شد حتی خلاقیت در طراحی مراحل
۷تاشونو بازی کردم😐چیزی از دست ندادم خدارو شکر😂
خسته نباشید.
کاش پلتفرم های مقصد رو هم می زدین تو مقاله.