لغو معامله مایکروسافت و اکتیویژن میتواند برای سونی گران تمام شود
تنظیمکنندگان بازار حول معامله بین مایکروسافت و اکتیویژن سختگیری میکنند که شاید به لغو آن منجر شود؛ اما این نتیجه در نهایت ممکن است به ضرر سونی تمام شود.
تکمیل پروسه تصاحب اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) توسط مایکروسافت، روز به روز پیچیدهتر به نظر میرسد. در چنین شرایطی، سوالی که پیش میآید این است که اگر معاملۀ مذکور به سرانجام نرسد چه اتفاقی رخ خواهد داد؟
اوایل امسال، مایکروسافت اعلام کرد که قصد دارد تا با رقمی بالغ بر ۶۸.۷ میلیارد دلار، اقدام به خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد کند. این معامله، بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت گیم و حوزه تکنولوژی محسوب میشود. از سوی دیگر، خبر وقوع این معامله زمانی منتشر شد که وضعیت اقتصاد جهانی مبهمتر از همیشه بوده و نرخ تورم به صورت سرسامآوری در حال افزایش است. در عین حال، وضعیت بیثبات سیاسی این روزهای جهان را نیز نباید به سادگی فراموش کرد.
همه این موارد، باعث میشوند تا به راحتی بتوانیم بگوییم که ما در حال زندگی در شرایطی غیرمعمول هستیم. بسیاری چنین استدلال میکنند که تنظیمکنندگان این قبیل قراردادها (Regulators)، در دهه گذشته آنطور که باید و شاید وظایف خود را به گونۀ درست انجام ندادهاند. شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی، اقدام به خرید بخش عمدهای از رقبای خود نموده و عملا سایر کمپانیها را از بازار رقابت خارج نمودهاند.
فیسبوک که هماکنون به نام متا (Meta) نیز شناخته میشود، اینستاگرام و واتساپ را به خود الحاق نموده و از این طریق به یک غول بیرقیب در دنیای شبکههای اجتماعی تبدیل شده است. گوگل بیش از هر زمان دیگر، بازار موتورهای جستوجوگر را تحت سلطه خود قرار داده و در موقعیتی قرار گرفته که به راحتی و با ایجاد تغییراتی کوچک در الگوریتم خود، میتواند روی سرنوشت کسبوکارهای بسیاری تاثیر بگذارد.
دیزنی (Disney)، با وجود اینکه قسمت عمدهای از بازار سرگرمی را در اختیار داشت، اقدام به تصاحب مارول (Marvel)، فرنچایز Star Wars، فاکس (Fox) و تعداد زیادی از برندهای مختلف دیگر نموده و عرصه را برای رقابت، بیش از پیش تنگ کرده است. حال در چنین شرایطی، به نظر میرسد که دوران تصاحب بیرویه شرکتهای رقیب، در حال سپری شدن بوده و دیگر کمتر شاهد وقوع چنین قراردادهایی خواهیم بود.
دوران تصاحب رقبا، به نظر میرسد که رفتهرفته در حال تمام شدن است چرا که کمپانیهای بزرگ فعال در حوزه تکنولوژی که به نام Big tech نیز شناخته میشوند، زیر ذرهبین تنظیمکنندگان قراردادها قرار گرفتهاند. اخیراً، نهاد ناظر بر بازار و رقابتها در انگلستان (CMA)، مانع از این شد که متا به یکی از پلتفرمهای فعال در حوزه GIF یعنی Giphy دست پیدا کند. این در حالیست که پیشتر، متا اقدام به خرید کمپانیهای در حال پیشرفت بسیاری در دنیای شبکههای اجتماعی نموده بود. از سوی دیگر، اخیراً گلدمن ساکس (Goldman Sachs) کمک کرد تا یکی از موکلینش، بخش زیادی از سهام اکتیویژن را وارد بازار خرید کند؛ این موضوع خود منجر به این شد تا تکمیل مراحل تصاحب این شرکت از سوی مایکروسافت مبهمتر از همیشه به نظر برسد. به هر ترتیب، در شرایط فعلی به نظر میرسد که خرید اکتیویژن از سوی مایکروسافت، در مرحلهی خطرناکی قرار داشته باشد. سوالی که در این زمان مطرح میشود، این است که اگر این معامله تکمیل نشود، قدم بعدی مایکروسافت چه خواهد بود؟
آیا ممکن است قرارداد اکتیویژن و مایکروسافت تکمیل نشود؟
در شرایط فعلی، به نظر میرسد که دلایل عدم تکمیل بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت گیمینگ، روز به روز در حال افزایش است. نهادهایی از قبیل CMA، نگرانی خود را بابت تاثیر چنین خریدهای بزرگی بر بازار رقابت اعلام نمودهاند و معتقدند که این قبیل قراردادها، زیان بسیاری را به بار خواهند آورد.
در ماه گذشته، CMA اقدام به انتشار یک سند مضحک نمود و با استناد بر آن، موضع خود در قبال الحاق اکتیویژن به مایکروسافت را اعلام کرد. این بیانیه از این جهت مضحک بود که عملا به نظر میرسید که CMA به عنوان سخنگوی سونی در حال سنگاندازی است و قصد ندارد تا اجازه بدهد تا مایکروسافت به اکتیویژن دست پیدا کند. بیانیهی عجیب، یکطرفه و مبهم CMA، به وضوح نمایانگر این بود که این تنظیمکننده قرارداد، نسبت به ابعاد این معامله و دیگر اتفاقاتی که اخیراً در صنعت گیمینگ روی داده، کاملا بیاطلاع است.
در سند منتشر شده از سوی CMA، به این نکته اشاره شده که مایکروسافت به صورت پیوسته، در حال دریافت محتوای انحصاری از استودیوهایی بوده که در تملکاش قرار دارند؛ این نهاد، به بازیهای چند پلتفرمی از قبیل Minecraft Dungeons و Minecraft Legends اشاره نموده و نگرانی خود را بابت انحصاری شدن بازیهای سرویسمحوری همچون Fallout 76 و Elder Scrolls online اعلام نموده است. CMA در این بیانیه یک طرفه، به بازیای به نام Project Midnight و انحصاری شدن آن از سوی مایکروسافت اشاره میکند؛ پروژهای که در کمال تعجب وجود خارجی ندارد. از سوی دیگر، CMA غافل از این بود که برخی از محتوای متعلق به مایکروسافت، به خصوص آثار تولیدی توسط بتسدا (Bethesda)، در حال حاضر در سرویسهای اشتراکی سونی موجود هستند.
در چنین شرایطی، وقتی این نهاد اعلام میکند که مایکروسافت از طریق تصاحب فرنچایز Call of Duty، قصد آسیب رساندن به سونی را دارد، به راحتی دیده میشود که سازمان مذکور، این حقیقت که سونی تسلط زیادی بر بازار دارد را در نظر نمیگیرد. نکته مهم و اساسی این است که حتی پس از تصاحب اکتیویژن از سوی مایکروسافت نیز، تسلط سونی بر بازار بیشتر از مایکروسافت خواهد بود.
سند منتشر شده از سوی CMA، به راحتی از ارزیابی مایکروسافت حول محور این موضوع که پیشتر اعلام نموده بود که نینتندو حتی بدون داشتن Call of Duty نیز یک شرکت موفق است، غافل شده بود. CMA در اظهار نظری عجیب در اینباره، اعلام کرد که نینتندو در حال رقابت با پلیاستیشن و ایکسباکس نیست.
بیطرف عمل نکردن تنظیمکنندگان بازار رقابت
به اعتقاد CMA، نینتندو یک رقیب برای دو غول دیگر صنعت گیمینگ محسوب نمیشود؛ چرا که عناوین تولید شده برای آن، بیشتر خانوادهمحور هستند. به وضوح مشخص است که اعضای این نهاد، هیچ اطلاعی راجع به این حقیقت که نینتندو دارای بازیهای خشونتآمیز بسیاریست ندارند؛ بازیهایی که حتی برخی از آنها به دلیل سکانسهای غیر قابل تحملشان، از سوی ایکسباکس ممنوع اعلام شدهاند.
شاید برای شما این سوال ایجاد شود که چرا در این مقاله به نهاد CMA انتقادات زیادی وارد میشود؟ علت اساسی این است که نهادهای تصمیمگیرنده برای صنعت گیم، هیچ درک و شناختی نسبت به آن نداشته و به صورت کورکورانه مسائل را مورد تحلیل قرار میدهند. بسیاری از اظهار نظرهای CMA، چنین به نظر میآیند که گویا برگرفته از پستهای موجود در توییتر هستند. به وضوح مشخص است که این نهاد، هیچ بررسی همه جانبهای حول محور الحاق اکتیویژن به مایکروسافت نداشته و بر اساس دادههای حقیقی و وضعیت بازار، به موضوع ورود نکرده است. وقتی CMA به صورت آشکار نسبت به تبعات تکمیل معامله مذکور اعلام نگرانی میکند، حداقل کاری که باید انجام دهد، این است که به عنوان یک نهاد مسئول اعلام نماید که قرارداد مذکور چگونه و از چه طریقی روی بازار در بریتانیا تاثیر میگذارد.
اگر قرار باشد که فاکتوری باعث شود تا این معامله برهم بخورد، دلیل آن را باید در بیلیاقتی و پروندهسازی تنظیمکنندگان بازار جستوجو کرد. این نهادها برای چندین دهه متوالی، اجازه دادهاند تا غولهای عرصه تکنولوژی، شرکتهای خردهپای دیگر را تصاحب نمایند. در چنین شرایطی، تنظیمکنندگان باید از خود بپرسند که چگونه اجازه دادند تا متا باعث نابودی اینستاگرام شده و با الحاق واتساپ به خود، امنیت کاربران را به شدت با مخاطره مواجه سازد؟ در دنیایی که شرکت گوگل میتواند به راحتی تعیین کند که شما چه مواردی را در اینترنت مشاهده کنید و نحوه اولویتبندی همهچیز را با الگوریتمهای غیرشفاف خود تعیین میکند، باید از این نهادها سوال شود که نقشتان در کنترل این وضعیت چه بوده است؟
مایکروسافت در پاسخ به مخالفت CMA اعلام کرد که این نهاد در تصمیمگیری خود اشتباه کرده است. اگر قرار باشد که به صورت بیطرفانه به موضوع نگاه کنیم، دیده میشود که علت رنجش مایکروسافت از این نهاد کاملا قابل درک است. برخلاف موتورهای جستوجوگر و شبکههای اجتماعی، صنعت گیمینگ زنده و رقابتی بوده و برای سرمایهگذاری شرکتهای کوچک و مستقل در آن، یک بازار پررونق محسوب میشود. این در حالیست که این موضوع راجع به دیگر صنایع فعال در اینترنت که تنظیمکنندگان قراردادها در موردشان کوتاهی کردهاند، صدق نمیکند.
باید خاطر نشان کرد که در شرایط فعلی، هیچ تضمینی وجود ندارد که قرارداد اکتیویژن و مایکروسافت، مراحل نهایی خود را سپری نکند. ممکن است مایکروسافت مجبور به پذیرش بعضی شروط از قبیل انتشار نسخههای بعدی فرنچایز Call of Duty برای پلیاستیشن شود. با این وجود، بیایید فرض کنیم که این قرارداد در نهایت تایید نشود؛ در این حالت، مایکروسافت چه گزینههای دیگری را پیش رو خواهد داشت؟
اگر خرید شکست بخورد؛ مایکروسافت چه خواهد کرد؟
دخالت سونی در قرارداد بین اکتیویژن و مایکروسافت و حمایت همه جانبه CMA از غول ژاپنی، ممکن است باعث شود تا مایکروسافت سیاست فعلی خود را تغییر داده و یک بار دیگر یاد و خاطرهی سیاست تهاجمی این شرکت در دوران کنسول ایکسباکس ۳۶۰ را زنده نماید.
برای سالها، مایکروسافت رفتاری را در پیش گرفته که گویی قصد دارد تا در یک دنیای آرمانی، یک رقابت سالم با پلیاستیشن داشته باشد و از این طریق، باعث اعتلای صنعت گیمینگ شود. مایکروسافت در طول این سالها، پشتیبانی خود را از Fallout 76 ،Minecraft و The Elder Scrolls Online ادامه داده است. اینها عناوینی هستند که پیش از تصاحب شرکتهای مربوطهشان تولید شدهاند. در عین حال، سونی به صورت مکرر در حال کسب شهرت به دلیل انحصاری نمودن بخشی از محتوای عناوینی از قبیل Destiny و Call of Duty بوده و از این طریق کاربران ایکس باکس و PC را از تجربه محتوای بسیاری محروم نموده است. از سوی دیگر، سونی در حال انحصاری کردن بازیهای محبوبی از قبیل Final Fantasy به صورت زمانی بوده و از این طریق، باعث شده تا گیمرهای پلتفرمهای دیگر نسبت به اینکه چه زمانی میتوانند بازی مورد علاقه خود را تجربه کنند، در دنیایی از شک و تردید قرار بگیرند.
علت بیان این موضوعات، نقد سیاستهای سونی نیست. ما راجع به یک تجارت پردرآمد صحبت میکنیم و به همین دلیل، میتوان به سونی حول تاکتیکهایی که در سالیان اخیر در دست گرفته، حق داد.
به هر صورت، وقتی صحبت از اکتیویژن و فرنچایز محبوب Call of Duty میشود، بسیاری از بازیکنان میخواهند تا مسئولیت ریاست این شرکت به شخصی غیر از بابی کوتک (Bobby Kotick) داده شود. در طول دوران مدیریت کوتک، اخبار زیادی حول محور آزار جنسیتی و فرهنگ کاری نامناسب در استودیوهای اکتیویژن به گوش رسید و حتی منجر به این شد تا علیه این شرکت، یک پرونده قضایی در کالیفرنیا باز شود.
از طرف دیگر، گیمرها امیدوارند تا فرنچایزهای فراموششدهی اکتیویژن بلیزارد از قبیل Starcraft و Guitar Hero یک بار دیگر احیا شوند. موضوعی که توسط مدیر عامل بخش گیمینگ مایکروسافت یعنی فیل اسپنسر (Phil Spencer)، به صورت ضمنی به آن اشاره شد. در شرایط کنونی، اکتیویژن بلیزارد به شرکتی تبدیل شده که تعداد زیادی IP محبوب را کنار گذاشته و ترجیح میدهد تا به جای میلیاردها دلار، میلیونها دلار کسب درامد داشته باشد.
وقتی صحبت از تنظیم وضعیت بازار و رقابتها میشود، قسمت کلیدی ماجرا که بسیاری از نهادها به شکلی کنایهآمیز آن را در نظر نمیگیرند، گیمرها هستند. فارغ از اینکه راجع به کدام پلتفرم در حال صحبت هستیم، حقیقت امر این است که گیمرها از این معامله سود خواهند برد. این معامله باعث میشود تا بازیهای بیشتری به پلتفرمهای مختلف راه پیدا کنند. از سوی دیگر، کارکنان اکتیویژن بلیزارد نیز به وضوح از این قرارداد سود خواهند نمود؛ چرا که مایکروسافت از همین حالا نشان داده که با فرهنگ کاری موجود در بلیزارد مخالف است. اما دیده میشود که تنظیمکنندگان رقابت، به صورت یکجانبه به موضوع نگاه کرده و موضعی را اختیار نمودهاند که بیشترین سود را به شرکت سونی برساند.
با همهی این اوصاف، این موضوع را در نظر داشته باشید که ممکن است در آینده اتفاقاتی رخ دهد که سونی بابت درگیر کردن خود در این معامله احساس پشیمانی کند. در دنیایی که مایکروسافت خود را در موضعی میبیند که تنظیمکنندگان رقابت، سیاستها و دیدگاههای سونی را بر آن تحمیل میکنند، میتوانیم انتظار داشته باشیم که در نهایت سونی خود را در جایگاهی ببیند که مایکروسافت و ایکس باکس با تمام قوا به آن حمله میکنند.
اما منظور از این اعلان جنگ چیست؟ مایکروسافت به راحتی میتواند با پرداخت پول بیشتر معامله بازاریابی با اکتیویژن بر سر فرنچایز Call of Duty را از چنگ سونی بیرون بیاورد. همچنین، این شرکت میتواند با استفاده از یک سرمایه هنگفت، استودیوی اسکوئر انیکس (Square Enix) را متقاعد کند تا نسخههای بعدی فرنچایز Final Fantasy را به صورت انحصاری برای ایکسباکس عرضه کنند. علاوه بر این، مایکروسافت میتواند با بهرهگیری از میلیونها دلار، عناوینی مانند GTA ،Persona و Monster Hunter را انحصاری زمانی کند. حتی این غول امریکایی میتواند سیاست تنسنت (Tencent) را اتخاذ کرده و در کمپانیهای مختلف، به صورت استراتژیک اقدام به خرید سهام کرده و روی پروسه تصمیمگیری در آنها به گونه مستقیم دخالت نماید و از این طریق سونی را به حاشیه براند.
با لغو معامله فعلی، مایکروسافت نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار پول برای انجام سرمایهگذاریهای مختلف در دست خواهد داشت. در وضعیت پرالتهاب فعلی، به کار نگرفتن چنین سرمایهای، یک گزینه غیرعقلانی محسوب میشود. با این اوصاف، دیده میشود که این غول عرصه تکنولوژی، در صورتی که مجبور شود تا از معامله با اکتیویژن منصرف شود، گزینههای جایگزین بسیاری خواهد داشت.
مایکروسافت به راحتی میتواند وضعیت را به گونهای رقم بزند که در صورت لغو این معامله بزرگ، کاربران پلیاستیشن از تجربه تعداد بیشتری از عناوین محروم شوند. در چنین شرایطی، نهادهای تنظیمکننده بازار قادر نخواهند بود تا مانع سرمایهگذاریهای مایکروسافت شوند؛ چرا که این نهادها، حق مداخله در قراردادی که بین دو کمپانی مستقل صورت گرفته را ندارند.
حقیقت این است که سونی میداند مایکروسافت Call of Duty را به یک فرنچایز انحصاری تبدیل نخواهد کرد. Minecraft یک مثال مهم محسوب میشود چرا که انحصاری نمودن آن میتوانست به معنای یک زیان بزرگ برای مایکروسافت باشد. این شرکت، در سال ۲۰۱۵ انتقادات بسیاری را به دلیل انحصاری کردن Rise of the Tomb Raider به صورت زمانی دریافت کرد و به همین دلیل، دیگر چنین سیاستی را در پیش نگرفت. با اینحال، لغو قرارداد فعلی میتواند فرمول بازی را تا حد زیادی تغیبر دهد.
پیامی که تنظیمکنندگان بازار رقابت ممکن است در پایان به مایکروسافت ارائه نمایند، این است که مانند سونی رقابت کند. این در حالیست که پیام این نهاد به کارمندان اکتیویژن، چیزی غیر از اینکه آنها لیاقت تغییر شرایط را ندارند، نخواهد بود. از سوی دیگر، با لغو قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن، CMA به گیمرها این پیام را میفرستد که این چرخه بینهایت از بازیهای Call of Duty را که به صورت متوالی و همهساله عرضه میشوند، بدون هرگونه اعتراضی بپذیرند. از سوی دیگر، اخذ چنین تصمیمی منجر به این میشود که عناوینی از قبیل Starcraft ،Guitar Hero و Prototype احیا نشوند.
علت وجود نهادهایی از قبیل CMA، این است که بازیکنان به آسانترین و در عین حال ارزانترین روش ممکن، بتوانند بازیهای مورد علاقه خود را تجربه کنند. در صورتی که این تنظیمکننده، مانع از این شود که فرنچایز CoD به گیم پس راه پیدا کند، دیده میشود که این عمل در تضاد شدید با نفس وجود چنین نهادهایی خواهد بود. CMA میگوید که بازیکنان پلتفرمهای PC و Xbox، باید برای خرید Call of Duty به جای ۱۰ دلار که رقم ناچیزی محسوب میشود، ۷۰ دلار هزینه نمایند؛ زیرا سونی که رهبر فعلی بازار صنعت گیمینگ محسوب میشود، با این معامله احساس خوشنودی نمیکند و آن را خلاف روح رقابت میداند. دیده میشود که مداخله CMA در این موضوع، هیچ جنبه منطقیای ندارد و مانند همیشه، وقتی یک نهاد دولتی به صنعت گیمینگ ورود میکند، تصمیمات گرفته شده بدون درنظر گرفتن سهولت گیمرها و رفاه حال آنان است.
به هر ترتیب، اگر تنظیمکنندگان بازار رقابت، روی تصمیم فعلیشان پافشاری کنند، ممکن است که مایکروسافت نیز بخواهد به روش خودشان به آنها پاسخ دهد. اگر این شرکت محبور شود تا طبق اصول سونی به رقابت بپردازد، به وضوح مشخص است که میتواند رقابت را برای این غول ژاپنی به مراتب پیچیدهتر و دشوارتر از وضعیت فعلی نماید.
منبع: WindowsCentral
پر بحثترینها
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
نظرات
مشخصا کالاف انحصاری نمیشه.
چقدر مقاله دادید …..یکی منو روشن کنه بلاخره تصاحب کنه خوبه یا نکنه ؟؟ اگه اره به ضرر کیه مایکرو یا سونی ؟؟؟واقعا اینقدر تیتر دادن ادم باورش نمیشه این قدر پیچیده اخه
تو عقل نداری
امدی مبپرسی اگه خرید تکمیل شه به ضرر مایکرو یا سونی؟
دو دقیقه وقت بزار و مقاله رو با دقت بخون به جای سوال پرسیدن
شرط میبندم مقاله رو نخوندی همینطوری اومدی کامنت گذاشتی
جواب مخوای؟
مقاله رو بخون
خوب و بدش برای هر کس متفاوته برای کسانی که پلی استیشن دارن قصد هم ندارن کنسولشون رو عوض کنن خوب اوضاع همینجور خوبه
اما برای بقیه گیمرها کارکنان اکتیویژن بلیزارد سهام داران اکتیویژن بلیزارد دوستداران سایر آی پی های اکتیویژن بلیزارد خریده شدنش بهتره
عملا لغو این معامله فقط به دلیل حمایت از سونی هست چون وجود سونی وابسته به کالاف نیست ما دو میلیارد پلیر داریم چند نفرشون کالاف بازی میکنن ۱۰۰ میلیون ؟
وجود سونی و هر کنسول دیگه ای کاملاوابسته به کال اف هست کلا ۲۰ میلیون پی اس فایو فروخته شده تو یک سال که ماهیانه وارزون بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون پلیر داره که تقریبا چهل درصدشون کنسول سونی دارن و خیلی ها که عاشق کا اف هستن از وارزون متنفرن و مولتی خود گیم رو ترجیح می دن و خیلی ها هم فقط کمپین رو دوست دارن که با یک حساب سرسری اگه کال اف انحصاری بشه سونی بد بخت می شه ولی از اونجایی که چهل درصد پلیر ها هم برای سونی هستن اکتیویژن بلیزارد هم بدبخت می شه و اگه ماکرو خریده باشدشون با ضرری که می ده اونم بد بخت می شه که این اتفاق کاملا قفله .و ما دو میلیارد پلیر هم نداریم .می گن ۳ میلیارد هست که مامان بزرگ فلانی هم که سر الزایمر کندی کراش می زنه گیمر حساب می شه جمعا ایکس سونی زیر دویست پنجاه ملیون کاربر دارن
۱۰۰ میلیون تازه بازی مجانی وارزون رو میرن تازه این عدد۱۵۰ میلیون بود که یک ریزش خیلی بزرگ رخ داده اون کالافی هم که فروش میره به این دلیل سونی میگه نباید انحصار بشه چون سالی بین ۵تا۱۰ میلیون بسته به علاقه گیمر ها فروش میره و عدد کمی هم نیست.
نگفتم سونی از کالاف سود نمیبره گفتم وجودش وابسته به کالاف نیست
یک مثال ساده میزنم علت اینکه کنسول سونی تو نسل هشت فضایی بیشتر فروخت و عملا یک رقابت کاملا یک طرفه دیدیم فقط به خاطر یک بازی بوده ؟ یا مجموعه ای از بازی ها و خدمات و کیفیت و … ؟
اگر تو نسل هشت کالاف محتوای انحصاری برای ایکس باکس داشت نه ps4 آیا باعث میشد فاصله نسل هشت بین ایکس باکس و پلی استیشن از بین بره قطعا نه.
به دلیل نفوذ زیاد کالاف میشه گفت مایکروسافت باید تضمین بده بازی روی پلی استیشن هم میاد اما نمیشه بگیم خرید لغو چون کالاف مهمه!!
همین حالا خریده شدن ناشر مهمی مثل بدستا آیا باعث کند شدن فروش پلی ۵ شد حتی یک کنسول هم میزان فروش پیش بینی شده پلی۵ کم نشد چون نفوذ سونی در بازار وابسته به یک بازی نیست و این دفاع سازمان انگلیس از سونی عجیبه چون همین حالا یک رقابت به شدت نابرابر رو شاهد هستیم که به لحاظ مالی اصلا به نفع گیمر نیست (کاری به کیفیت ندارم چون سونی فارغ از شرایط رقابت و وضعیت رقیب همیشه بازیاش با کیفیت بوده)
اگر رقیب سونی یک شرکت مولتی میلیاردر یعنی مایکروسافت نبود و یه شرکت کنسول ساز بسیار کوچک تر مثل سگا و آتاری و … مدت ها بیش بازار کنسول رو گذاشته بود کنار و شاهد یک مونوپلی میبودیم اگر رقیب جدیدی وارد نمیشد
فرق بازار گیم اینه که مایکروسافت حتی اگر خطا بره باز هم صاحب درصدی از بازار گیم هست و براحتی میتونه توسط سایر بازیگران به دلیل زیاده خواهی تنبیه بشه مثل کاری که EA با سگا دریمکست انجام داد !!!
اگر خرید لغو بشه مایکرو با میتونه با اون ۷۰ میلیارد بازی هایی رو انحصاری بکنه که جَدا در جد مولتی بودن.
دقیقا
سونی فکر نمی کنه که اگه مایکرو متوجه بشه با رویکرد خرید ناشر نمی تونه جلو بره رویکرد خود سونی رو در پیش میگیره یعنی بازی های مختلف محتوای انحصاری برای ایکس باکس دارن و با ناشرهای مختلف سر انحصار زمانی بازیهاشون قرارداد می بنده
و خدا میدونه با اون ۷۰ ملیارد دلار چند ده تا بازی رو انحصاری کنه و چند ده تا بازی محتوای انحصاری داشته باشن و این باز به ضرر سونی تموم میشه
استغفرالله سهام دارای اینجا په چیکار کنن؟
لغو شدنش والا وحشتناک تره چون اگه این خرید انجام بشه مایکروسافت سر خریدهای بعدی بیشتر از همیشه میره زیر ذره بین اما اگه نخره این هفتاد میلیارد سرمایه گذاری رو که داره میره سراغ قرارداد های انحصاری که داخل متن هم اشاره شد و از طرفی اگه کالاف بره رو سرویس عرضه سالانه به احتمال خیلی زیاد متوقف میشه چون تنوع تو سرویس مهم تره اصلا منطقیه که رو سرویس ۲۵ تا کالاف باشه؟ آدم میخواد چیکار؟ولی اگه پروتوتایپ و کرش و…احیا بشن اون سرویس جلا میاد.
یعنیcma آنقدر قدرت داره که لغو کنه من که بعید بدونم مایکروسافت قوی ترین وکلا رو داره و وقتی میگن خرید انجام میشه رو هوا حرف نمیزنن.
پ.ن: لعنت به دیزنی این همه پول از کجا میاد؟ هر فرنچایزی هم که خرید نابودش کرد حالا مال خودش که توش پر نژاد پرستی هست بماند اون موقع اینا کجا بودن؟.
همبن الانش سالانه قطع شده…کالاف بعدی ۲۰۲۴ میاد..و بعد مایکرو داره این سرمایه گذاری بزرگ واس امدن کالاف رو گیمپس میکنه اختمال زیاد همشو بیاره
درباره احیا پروتوتایپ و بازیا دیگه هم باهات. بشدت موافقم
مطمئن باش اگه میخواست اینکارو بکنه خیلی زودتر از اینا میکرد
دقیقا👌🏻👌🏻🔥
اولویت سونی اینه که این قرارداد نهایی نشه و در نتیجه مایکرو مالک ایپی کال او دیوتی نشه و روی سرویس این شرکت قرارنگیره ( چون قطعا باعث رشد چشمگیر این سرویس خواهد شد ) حالا به هر قیمتی که شده ، چون دیگه نه از محتوای انحصاری خبری خواهد بود و حتی ممکنه بعضی کژوال گیمر ها سوییچ کنن روی ایکس باکس برای استفاده از سرویس گیمپس. پس قطعا سونی به این موضوع که فلان بازی محتوای انحصاری برای ایکس باکس داره ، کمتر اهمیت میده تا اینکه کال او دیوتی انحصاری ایکس باکس بشه.
یه موضوع دیگه هم توی متن بهش اشاره شد که در صورت لغو خرید مایکرو با پرداخت مبلغی gta رو انحصاری زمانی کنه، بنظرم بعیده چون هم فروش بازی های راکستار روی پلی استیشن بیشتر از اکس باکسه و هم پلیر های پلی استیشن به طرز قابل توجهی بیشترن ( برای gta online میگم ) پس بعید می دونم راکستار مثلا حاضر بشه gta vi رو یک سال انحصاری زمانی اکس باکس قراربده ، مگه با پرداخت مبلغ هنگفت و سرسام آور
اما خب درسته مایکرو درصورت لغو خرید میتونه بیاد سراغ ناشر های کوچک و کم دردسر تر مثل یوبی یا کپکام ، بعید هم هست سونی دخالت کنه چون انحصاری یا روی سرویس قرار گرفتن مثلا watch dogs اصلا قابل قیاس با کالاف نیست و بعیده مشکل ساز شه برای این خرید
در مورد GTA یک بار همچین اتفاقی افتاده مایکروسافت امد دی ال سی GTA رو مایکروسافت زمانی کرد
نسل ۷ با الان قابل قیاس نیست اون زمان هم بازی های ترد پارتی پورتشون رو ps3 سخت بود برندxbox هم قوی بود و سرویس گیم پس هم وجود نداشت و مشتری ها مثل الان عادت به سرویس نکرده بودن(ترد پارتی که مایکرو تبلیغ میکنه نه همه بازی ها) بنظرت مایکرو چند میلیارد باید بده تا gta بره رو سرویس؟ و چقدر هم باید پول بده که این بازی که الان بخش آنلاین هم داره و وابسته به پلیر هست انحصاری بشه.
۲ میلیارد برای ۲ سال انحصاری زمانی GTA بعدی برای اومدنش رو گیم پس ۳ تا ۳.۵میلیارد
برای اینکه کلآ انحصاری xbox بشه بین ۴ تا ۵ میلیارد برای اینکه انحصاری کردن نسخه جدید
ماکرو پول داره و تیک تو هم gta میسازه برای پول دراوردن
البته انشالله که به اونجا نرسیم ولی اگر این اتفاق بخواد بیوفته و ماکرو سر لج بیوفته به راحتی مثل اب خوردن با ۷۰ میلیارد میتونه کل بازار رو انحصاری کنه هیچ بنی بشری هم نمیتونه جلوش رو بگیره
به نظر من خریده شدن اکتیویژن و انحصاری نشدن کالاف دیوتی خیلی خیلی برای سونی به صرفه تر هست
چون وقتی برسن به قضیه قرار داد انحصاری پول ماکرو خیلی بیشتر میتونه خود نمایی کنه تا این خرید
و متاسفانه مثل چیزی که الآ میبینی اونجا دیگه هیچ رگلاتور و قاضی و غیره ای هم نمیتونه جلوشو بگیره
اصلآ هم نیاز نداره دنبال همه بازیها بره
چند تا فرانچایز بزرگ رو ۱ نسل انحصاری کنه براش کافیه
call of duty
gta
pess و فیفا
شاید با چند تا بازی دیگه
همین چند تا بازی رو بتونه ۱ نسل انحصاری کنه کار خودش رو انجام داده
کل بازیهایی که اومدن رو گیم پس ۴ میلیارد دلار هزینشون نشده ارزش این رو داره که پول کل اسکوئر رو سر یک سال انحصاری و اومدن رو سرویس بده؟ بازم میگم پول مایکرو بینهایت نیست الکی نیست که میگن اپل تو خرید خیلی خسیس هستش چون افت سهام شرکت های بزرگ تر رو بیشتر زمین میزنه زمین.
مثلمآ زیاده ولی به نظر من برای انحصاری کردنش برای ۱ نسل و پشت بندش بقیه بازیهایی که گفتم ارزش داره
همین چند بازی انحصاری بشن فروش xbox بیشتر از ۱۲۰ میلیون تضمین شده است
حتی اگر روی گیم پس نیان
مثلمآ ریسک بزرگی هم وجود داره سونی به هیچ وجه نمیتونه چنین ریسکی انجام بده
اما واسه شرکتی با ۲ تریلیون دلار قیمت داره این ریسک به مراتب کمتر هست
یک نسل فقط ۵ میلیارد؟اونم واسه نیومدن رو ps5 وps4 که درکنار pc بزرگ ترین فن بیس رو دارن و ریسک اینکه خیلی ها نرن سمت بازیشون رو هم به جون بخر فقط ۵ میلیارد؟ اگه مایکرو میخواست از اینکارا بکنه تا الان ده بار انجام میداد چون لید پلتفرم نیست و محبوبیت کمتری داره نمیتونه.
پ.ن،:مایکرو یک خریت کرد ۱۰۰ میلیون دلار داد تومب ریدر رو یک سال انحصار کرد به اندازه کافی روش شیلنگ گرفتن افکار عمومی رو هم در نظر بگیر.
۵ میلیارد برای یک نسل
این عداد حدث و گمانه و قطعیت نداره
مگه سونی به افکار عمومی اهمیت میده؟!
وقتی فاینال و اسپایدر منو انحصاری میکرد؟!
یا وقتی برای داره اینقدر وجحه خودش رو خراب میکنه براش مهمه؟!
مقاله درباره اینه که اگر این خرید لغو بشه ماکرو با این ۷۰ میلیارد چیکار میکنه
بازم محض اطلاع جناب عالی میگم
این ۷۰ میلیارد دلار بودجه به بخش xbox داده شده و پشت این بودجه هدف و فکر بوده
به این معنی هست که اول و اخر xbox باید این پول رو خرج کنه
مقاله داره میگه اگر نتونن این پول رو خرج خرید کنن چه گذینه هایی جلو دستشون دارن
اصلآ محبوبیت کمتر و فن بیس سونی اهمیتی نداره “”لید پلتفرم اصلآ معنی دیگه ای داره شاید منظورت لیدر بازار یا کنسول باشه””
وقتی بازیهای که گفتم بخصوص gta انحصاری بشه این فن بیس مجبوره بره سمت کنسول های xbox و میرن هم مطمعآ باش
البته همه این موارد بستگی داره که ماکرو چنین تصمیمی بگیره و در این راستا حرکت کنه
اما اینکه امثال شما اینجا نشستید و میگید نه نمیتونه کلآ یه بحث کودکانه است
مثل نسل ۸ که میگفتین xbox نابود میشه ولی نسل ۹ بشددت قویتر برگشته
تونستن میتونه مهم خواستن هست
عاره داداش اکتی و تک تو به خاطر ۳ میلیارد دلار بی خیال ده میلیون کاربر پلی استیشن می شه
بازی های شرقی پسند مثل ff و پرسونا هم اصلا حرفشو نزنی سنگین تره
در بهترین حالت انحصاری زمانی بتونه بکنه
ضمن اینکه اخرین پروژه ایی که به یک استودیو پول داد بازی بسازه بازی رمدی بود که حرفی ندارم کلا
اگر منظورت انحصاری کامل هست گفتم بین ۴ تا ۵ میلیارد دلار
پول زیادی هست فکر میکنی حاضر نیستن؟!
به نظرم از خداشون هم هست
ماکرو پول دار هست
لی کدوم عقلی می گه ۵ میلیارد بده فقط کال اف انحصاری کنه
حالت خوشه؟
سونی کل بانجی رو ۳ یا ۴ میلیارد خرید
اینسامیاک کلا ۳۰۰ میلیون شد
اصلا حرفات درست نیست
گفتم GTA نه کالاف
بعد هم من حدس زدم نگفتم قطعا
من عددی رو گفتم که به هیچ عنوان تیک تو نتونه رد کنه
شاید با کمتر از اینا هم بتونه انجامش بده
اصلا انحصاری شدنش برای xbox سودی نداره وقتی خود اسکوئر گفته میخوایم بازی هامون غربی پسند تر بشن بماند که الان پرسونا و یاکوزا اومد رو گیم پس چیشد؟ چند میلیون کنسول فروش رفت؟.
درسته اما دی ال سی یه بازی قطعا اهمیت کمتری داره تا اینکه کل بازی بخواد انحصاری حتی زمانی باشه. نمیگم اهمیت نداره ولی اهمیتش کمتره
اگر خرید لغو بشه مایکروسافت ۷۰ میلیارد رو بر میداره تیک و تو و راکستار رو سر هم با ۳۰ ۴۰ میلیارد میخره
اون موقع هم cma هیچ غلطی نمیتونه بکنه چون تیک تو سهمش از بازار یک پنجم اکتیویژن حساب میشه
تیک تو نمیفروشه مثل این میمونه تو یک مغازه زدی کلی هم مشتری داره یک دفعه بری بفروشی جای اینکه خودت پول دربیاری قطعا اگه فروشنده بود تا الان سراغش میرفتن.
اگر به قیمتش بخرن همه فروشنده هستن
اکتیویژن بلیزارد قیمتش ۵۸ میلیارد دلار بود ماکرو ۷۰ میلیارد داد تا راضی به فروش بشن
یک بار توضیح دادم اکتیوژن مشکل های دیگه هم داشت و فقط بحث به قیمت خریدن نبود شکایت کارمندان و ترویج به نخریدن بازی های اکتیوژن بلیزارد …باعث افت سهامش شد و الانم داره فروش کیره.
و الانم داره فروش چی!؟ LOL
وای اول لغو خرید دیدم فقلبم ریخت فک کردم لغو شد😂
خب معلومه گرون تموم میشه اگه خرید لغو شه مایکروسافت گشنه به استدیو میمونه ممیونه ۷۰ میلیارد دلار پول و کمپانی های بزرگی مث ea تیک تو یوبیسافت و …..
پ.ن:الان اتزیو داره واس اون بندی که گفته بود روز به روز احتمال لغو شدن خرید هست دارع بندری میزنه و قراراه چرت بگه
خرید تیک تو از اکتی سخت تر نباشه اسون ترم نیست ، اونجا فقط بحث کالاف بود اینجا بحث gta و red dead
اینم اضافه کن تیک تو شرایط خوبی داره و هیئت مدیره حاضر نیستن که ماشین چاپ پولشون رو بفروشن اکتیوژن کلی افت سهام و شکایت کارکنان و ایجاد سندیکا جهت سرویس شدن داره بتسدا هم که ورشکسته بود و داشت رو به نابودی میرفت.
میدونم ی مثال کلی زدم
مثال زدم
جی تی ای و رد دد و بولی و مکس پین با خون گیمرا آمیخته شده
Gta و red dead هر ۶ ۷ سال میان نه هر سال مثل cod
ارزش کل تیک تو و راکستار و 2k سر جمع ۳۰ میلیارد هم نیست تو با اکتیویژن بلیزارد کینگ مقایسه اش میکنی؟
Gta هر ۶ سال میاد اما کل ۶ سال رو پشتیبانی میشه با بخش انلاینش به علاوه فروشش هم اصلا افت نمیکنه و بیشتر از مجموع کالاف های سالانه میفروشه. شما فرض کن gta vi انحصاری یه کنسول بشه ، کسی میره سمت کنسول رقیب؟
معلومه الآنم دیست کرد
یوبیسافت شاید ولی قضیه ی تیک تو و ea فرق میکنه. تیک تو gta و rdr رو داره و قضیه برای ea بدتره. Ea مثل اکتیویژن ماشین چاپ پولی به نام فیفا داره که تو فروش و درآمد با کالاف برابری میکنه و حتی بعضی وقتا از کالاف بیشتر میشه. سونی مخالفت اصلیش با این قرارداد سر کالافه وگرنه بقیه بازیا مثل کندی کرش که برای موبایله و wow و starcraft که برای pc هستن اصلا برای پلی استیشن منتشر نمیشن. میمونه دیابلو و اورواچ که فروش و درآمدشون با کالاف اصلا قابل مقایسه نیست. البته کرش و اینا هم هستن. اما اگه در صورت لغو این قرارداد، مایکروسافت سراغ ea بره سونی دوباره میخواد قرارداد لغو بشه. به عبارتی دیگه: اگه اکتیویژن کالاف داره ea هم فیفا داره. دو تا ماشین چاپ پول که اگه دست هر ناشری که دارای کنسول هستش بیفتن میتونن بازار رو به سود خودشون تغییر بدن. دارین میبینین که محتوای انحصاری و دسترسی زودتر به بتای این بازیا چقدر روی فروش یه کنسول تاثیر داره حالا فکرش رو بکنین کلا بخوان انحصاری بشن؛ چه کالاف چه فیفا فرقی نداره
چرا بعضی ها وانمود میکنن ماکروسافت تردپارتی انحصاری نمیکنه؟ کل انحصاری های امسالشون تردپارتیه!
اونا رو گیم پس بودند
فکر کنم ناشر اون بازی ها نسخه ی پلی استیشن بازی هاشون رو فقط برای شما فرستادن چون بقیه مون هنوز نسخه پلی استیشن اونا تجربه نکردیم.
چون بهشون القا شده فقط سونی اینکارو میکنه
چون فقط سونی اینکارو میکنه 😉👍
قیافه الدر اسکرولز دوم استارفیلد استاکر دیدنیه
دیگه همین بچه سال کم بود منو ریپلی کنه
حالا کاری ندارم مایکروسافت کل سال ۲۰۲۲ رو با انحصاری کردن بازی های ثرد پارتی از جمله اسکورن گذروند و هیچ انحصاری نداده
خیلی تصورش سخته یکس ال با انحصار کردن بازی های ثرد پارتی بگذرونی ولی کسی صداش در نیاد چرا انحصاری میکنی
سکوت لطفا
مایل به پایین امدن؟
منطورت انحصاری کردن بازی های aa. وایندیه؟
که اونم کمتر از ۶ ماه انحصار xbox میمونه
Stalker 2، Warhammer 40K: Darktide، Ark 2 و High on Life به نظر شما ایندی هستن؟
در ضمن اول آخر داره عمل انحصاری کردن تردپارتی رو انجام میده، شرط و شروط نداره. اکس باکس اگه پلیربیس پلی استیشن رو داشت محتوای بازی هایی مثل کال آف رو بازم انحصاری میکرد، مثل همون نسل ۷ و اوایل نسل ۸.
اولا بازی هایی که گفتی هنوز نیومدن
دوما به غیر از ark 2 بقیه بازی هایی که نوشتی aa هستن
سوما همه اینا انحصاری زمانی چند ماهه هستن نه مثل سونی دو ساله
اولا اینکه هنوز نیومدن به این معنی نیست که ماکروسافت انحصاری نمیکنه.
دوما سری استاکر و واهمر فوق العاده محبوب هستن و در کل بازم به این معنی نیست ماکروسافت انحصاری نمیکنه.
سوما هیچ جا رسمی نگفته این بازی ها تا چه مدت انحصاری هستن. سونی هم بازی کوتاه مدت انحصاری میکنه ندیدم به اسم اونا رو بیارین، همش وانمود میکنید دوساله هستن و بازم همه ی اینا به این معنی نیست ماکروسافت انحصاری نمیکنه. حالا باز بهونه بیارید مدتش اینقدره ایندیه فلانه.
چون سونی ۵ برابر بیشتر از xbox اینکارو انجام میده و هیچ کس هم نمیبینه
ماکرو سال ۲۰۲۱ با فرست پارتی هاش ۵۰ انحصاری داشته
در حالی که سونی ۲۸۰ تا انحصاری داشته
اصلآ قابل قیاس نیستن
حالا بماند واسه ماکرو حتی ۱ سال هم نمیشن ولی واسه سونی کمترین حالت ۱ سال هست
انحصاری داشتن ≠ انحصاری کردن
دلیل اینکه “سونی ۲۸۰ تا انحصاری داشته”، پلیربیس بزرگتر پلی استیشن هست که باعث میشه ناشرها تصمیم بگیرن روی پلتفرم با پلیرهای بیشتر منتشر کنن. در ضمن خیلی از این بازی ها رو سال ها پیش خوده ماکروسافت پس زده ولی سونی قبول کرده حمایت کنه. خوبه همین چند روز پیش خبر پشیمانی ماکروسافت از رد کردن گنشین رو گذاشتن.
“حالا بماند واسه ماکرو حتی ۱ سال هم نمیشن ولی واسه سونی کمترین حالت ۱ سال هست”
دیگه یه سال و نیم سال نداره. اگه انحصاری زمانی کردن بده، چرا همون “کمتر از ۱ سالش” رو انجام میدن؟ اگه انحصاری کردن بده، چرا ناشر میخرن و بازی هاش رو انحصاری میکنن؟
“”یربیس بزرگتر پلی استیشن هست که باعث میشه ناشرها تصمیم بگیرن روی پلتفرم با پلیرهای بیشتر منتشر کنن””
“”در ضمن خیلی از این بازی ها رو سال ها پیش خوده ماکروسافت پس زده ولی سونی قبول کرده حمایت کنه. خوبه همین چند روز پیش خبر پشیمانی ماکروسافت از رد کردن گنشین رو گذاشتن.””
میدونی به اینا میگن ماله کشی پروتو پلا یا چرتو پرت
هیچ سازنده ای نمیاد سود خودش رو کم کنه این بهانه هارو فقط سونی فن ها بلدن بیارن اصلا در باور یه بزینس من چنین چیزی مثل جوک میمونه اونا هم بازی ساختن و براش سرمایه گذاری کردن و میخوان بیشترین تعداد بازی رو بخرن و انجام بدن تا به بیشترین سود برسن
اگر انحصاری میشه معنی اش اینه که از تعداد زیادی از مشتری هاشون محروم میشن و سودشون کمتر میشه این وسط این سود رو از سونی یا ماکرو میگیرن که میشه همون قرار داد انحصاری
اصلآ ۱% هم این حرفهایی که خودشون دوست داشتن ضرر کنن رو برا من یکی نگید لطفآ
چیزی که داری میگی واسه نسل های گذشته است نه زمان حال اونا گذشت و رفت
اما جالب بهت هم گفتم ۵۰ در برابر ۲۸۰ نصف سال در برابر ۱ سال
بنظرت کدومشون باید بگیم انحصار طلب؟!
چرا سونی ۱ سال رو انجام میده؟! چرا ۲ سال رو انجام میده؟!
چرا سونی استودیو میخره؟!
اصلآ این سوالها چه ربطی داره؟!
وقتی رقیبش تو یک سال ۲۸۰ تا بازی انحصاری کرده میخوای بشینه و هیچ کاری نکنه؟!
واقعآ توقع داری چیکار کنه؟!
آره مدیر بازی های مارول میاد ماله کشی میکنه برای سونی که گفت ماکروسافت پیشنهاد بازی انحصاری از شخصیت های مارول رو رد کرد، خوده ماکروسافت برای سونی ماله کشی میکنه وقتی میگه پشیمون شدیم دست رد به گنشین زدیم.
بهونه ی سود و چرت پرت هایی که بعد نوشتی فقط در مورد بازی های بزرگ یا کژوال پسند صدق میکنه. اکثر اون ۲۸۰ بازی، بازی های ژاپنی یا ایندی هستند و برای ناشر سود نداره وقت و پول صرف بازاریابی و پورت نسخه ی اکس باکس کنه.
“وقتی رقیبش تو یک سال ۲۸۰ تا بازی انحصاری کرده میخوای بشینه و هیچ کاری نکنه؟!”
من یه چی دیگه میگم تو مغلطه میکنی و طفره میری و چیزه مفیدی نمیگی به جای درست فکر کردن و جواب دادن. من نگفتم انحصاری نکنن، من گفتم دورو نباشن و بعضی ها وانمود نکنن ماکروسافت همون کارهای سونی رو انجام نمیده. اگه اصل کار بده، پس هر جور انجامش بدی بده. دیگه شرط و شروط و زمان و مقدار نداره.
برعکس شما داری مغلطه میکنی شما حاضر نیستی بگی کار سونی اشتباه هست
ولی تو بوغ و کرنا میکنی کار ماکرو اشتباه هست
گفتم اونا واسه گذشته است و سونی بابت تک تکشون پول داده مارول واسه رضای خدا اسپایدرمن نداده به سونی
همچنین گنشین شما داری میگی اینا خودشون خواستن بازیشون انحصاری بشه و ربطی به سونی نداره
کلآ داری پرتو پلا میگی
نمیدونستم ژاپنی ها واسه رضای خدا بازی میسازن
شما دارین رفتار سونی رو توجیح میکنید ولی وقتی ماکرو این کارو بکنه مشکل دارید باهاش
این دری و یارو اینجا نگید پورت ضعیفه و خودشون نخواستن و پولش رو نداشتن و… پس چرا انحصاری شدن؟!
چرا سونی بهشون پول داده اصلآ حرفهاتون با عقل سلیم جور نیست
بله شرطو شروط نداره ولی شما سونی که استاد این کار هست رو نمیگی ولی داری به ماکرو که خیلی خیلی کمتر از سونی این کارو میکنه گیر میدی
شما وقتی میتونی این حرف رو بزنی که اول به سونی گیر داده باشی بعد راه برات باز از کوچیکتر هم انتقاد کنی
مشکل اینجاست شما بزرگرو نمیخوای ببینی
اسم اون ۲۸۰ تا انحصاری سونی رو بگو
میتونی بری از cma بپرسی
اون ۲۸۰ تا رو مایکروسافت تو جواب CMA گفته بود نه خود CMA😂☕
بعد هم ملت تو توییتر تحقیق کردن مشخص شد از اول نسل تا الان سونی فقط ۵۹ تا انحصاری داشته و این ۲۸۰ تا false information بوده
https://twitter.com/Zuby_Tech/status/1582693470296166400?s=19
بله با حذف بازیهای ژاپنی تعداد به ۵۹ رسیده👍
ملت نیستن فن بوی سونی هستن دارن ماله میکشن
سونی خیلی وقته بازار ژاپن رو یک طرفه انحصاری کرده
طبق گفته سونی ۲۵ میلیون ps5 فروخته + ۱۲۰ اندی هم ps4 همین تویت فن بوی داره میگه حتی نزدیک ۱۵۰ میلیون نیست کنسول های سونی
حقیقتآ منبع برامون از تویت فن بویها نیارید ممنون میشم
خود بازیساز های ژاپنی علاقه ای ندارن گیماشون رو پورت کنن رو ایکس باکس چون فروش نداره و حتی هزینه پورتش هم در نمیاد😂☕
اگر خود مایکروسافت بهشون یک پولی بده حاضر میشن پورت کنن مثل guilty gear strive و ni no Kuni و persona چون هیچ قراردادی بین سونی و بازیساز نیست
تا الان هم ۱۱۷ میلیون کنسول ps4 فروش رفته با ۲۵ میلیون ps5 که بازم کمتر از ۱۵۰ میلیون هست
خوشم میاد هیچی نمیدونی😂☕✍️
این فرشاد ایکس بیسوادترین و پر ادعاترین کاربر گیمفاست کاریش نداشته باش اینا نباشن ما به کی باید بخندیم
کی این خرید تایید میشه ما راحت بشیم؟
این خرید فقط به ضرر صنعت گیمه چون باعث میشه رقابت یه طرفه بشه کالاف کم چیزی نیست که هر کسی بتونه واسش رقیب بسازه و باهاش رقابت کنه همین که بیاد رو گیمپس خودش یعنی باخت سونی حتی اگه انحصاری هم نباشن چون خیلی ها رو جذب میکنه سمت ایکس باکس
به هر حال امیدوارم خرید لغو بشه
بابا والا بلا با یک کالاف سونی نابود نمیشه بفهم دوبرابر کنسول فروخته کالاف حد اکثر ۲۰ میل پلیر هم روی پی اس داشته باشه نصف شون هم برن ایکسباکس بگیرن که صد سال نمیرن بازم پلیر های پلی استیشن بیشتره . خدا شفات بده
یجور میگه که انگار همه پی اس میخرن تا کالاف بازی کنند ☕️
هر روز که اتزیو بیشترحرف میزنه بیشتر به اینکه خدا وجود نداره باور پیدا میکنم اینهمه دعا میکنن این سر عقل بیاد پس خدا چرا جواب نیمده؟xd.
پ.ن:اون نسل که سونی بازیها رو کنسولش بد پورت میشدن گرون تر هم بود و هیلو و گیرز داشتن میتازوندن و gta و کالاف و الدر انحصاری بودن تکون نخورد الان که اینهمه استودیو داره و پر فروش ترین کنسول خانگی هست و مشکل پورت برای ترد پارتی و…هم نداره چطوری نابود میشه؟.
دانشمند اونجا بحث سر یه اشتباه بیزینسی بود !
اینجا بحث سر خرید بزرگ ترین ناشر تاریخه که یکی از مهم ترین آی پی های تاریخ دستشه که رو PS همیشه پر فروشه و اومدنش رو گیمپس قطعا ضربه میزنه به بازار سونی الان بازم فکر میکنی خریدش هیچ اتفاقی واسه سونی نداره که سونی داره انقدر دست و پا میزنه ؟!!!
وقتی ۶۰ ۷۰ درصد کژوال پلیر و پر فروش ترین فرنچایز رو استور سونی کالاف به نظرت تاثیر نمیزاره ؟!!!
خودت رو نادون فرض کردی یا منو ؟
فنبوی بازی و ماله کشیدن هم حدی داره
۶۰ ۷۰ درصد دیگه چرت ترین چیز ممکنه بابا تهش ۲۰ میل پلیر باشن همشون نمیرن که ایکس باکس بگیرند بفهم نفهم ماله کش
سر پست ” علاقه اسپنسر به عرضه کالاف روی سوییچ ” من همین حرفا رو زدم بهم دیس دادی و کلی مخالفت کردی باهاش و با ذوق و شوق گفتی درآمد سونی از کالاف پودر میشه و گیمرا میرن سمت ایکس باکس 😏😒
الآن همون حرفای منو اومدی اینجا میگی🤨😮😑
به نظرم خودتو به دکتری چیزی نشون بده😂🤣
نفهم به معنی واقعی شمایی من بالا نوشتم نابود میشه . بله اگر انحصاری بشه درآمد سونی از کلاف پودر میشه
شما میگفتید اصلا سونی ضرر نمیکنه اونی که ضرر میکنه اکتیویژن هست 😂😂
کمتر بزن که ساقی نداره واست 😉
با عرض معذرت باید بگم خیلی دورو هستی😶
درضمن اینکه گفتم سونی ضرر نمیکنه منظورم این بود که خیلی کمتر از اکتیویژن سر انحصاری شدن کالاف ضربه میخوره
مهم اینکه میخواستی منظورت رو درست بگی
دورو کجا بود من سونی رو هم دوست دارم ولی ایکسباکس و پیسی یچی دیگه هستن واسم هزار برابر بیشتر دوسشون دارم
حالت خوبه ؟؟؟ خود جیم رایان میگه بیشتر درآمد پلی از کالاف بوده و در فروش ترین بازی هم کالاف بوده نه انحصاری های خود سونی!!! انگار هنوز نمیدونی کالاف چقد بازی بزرگیه! راحت تعیین میکنه گیمر بره چه کنسولی بخره! سه تا بازی این قدرت رو دارن. کالاف, فیفا, جی تی ای!!! هر کدوم از اینا انحصاری بشه یا محتوای انحصاری داشته باشه واسه یه کنسول، کنسول رقیب فاتحه ش خونده س. فکر میکنی چرا پلی فروشش بیشتر بوده؟ جدا از بحث انحصاری و اسم برندش، پلی همیشه محتوای انحصاری از کالاف داشته. فک کن این قضیه بر عکس بشه. فقط محتوای انحصاری نه انحصار کامل بازی. مطمئن باش توی مدت کوتاهی کلی پلیر میرن سمت اکس باکس. فک میکنی جیم رایان او.س.ک.وله که انقد پیگیر عدم تایید قرارداده ؟؟؟؟؟؟!!!!!
بازی که روی پی اس حداکثر ۲۰ میل میفروشه که پی اس ۱۲۰ میل فروخته سونی رو نابود میکنه؟
لابد همه ۲۰ میل نفر میرن ایکسباکس میخرند
تازه اگر ضرر کنه کمتر از ۱۵ درصد درآمدش رو از دست میده
مطمعن باش همه که پی اس دارن نمیرن بفروشن ایکسباکس بگیرن
مایکروسافت هم ۷۰ میلیارد داده که سونی ضرر نکنه ؟ در زم من که فکر میکنم انحصاری نمیکنه مثل ماینکرفت همین ماینکرفت دست کالاف رو از فروش نسخه بسته
باز این حرف زد 😒😒😒
آره به ضرر صنعت گیمه چون اتزیو میگه
حتب فنای سونی هم دبگه بهت دیس میدن…ببین کارت به کجا کشیده شده انقد دبگه داری چرت میگی
اونا فن نیستن فنبوین کسی یکم فکر داشته میفهمه این خرید به ضرر صنعت گیم و رقاب هست و روی سونی تاثیر منفی میزاره یا نه !
ببین به کجا رسیدیم اتزیو اونیه که میفهمه
هر وقت یاد گرفتی که مخاطب اصلی رو گیمر بدونی و به نفع گیمر نظر بدی نه به نفع سرمایه دار و کمپانی میتونیم بهت امیدوار بشیم که گیمر هستی در غیر این صورت هیچی از گیم سر در نمیاری
یه سوال به من جواب بده تو گیمر هستی یا مالک سونی ؟ از دید یه ادمی که ایکس باکس داره نگاه کن با این خرید موافقی یا مخالف ؟ از جهت یه گیمر هم بهش نکاه من به نفع گیمره یا نه؟
مشکل تو اینه که چون یه کنسول پی اس داری از دید مالک سونی بهش نگاه میکنی نه از نظر یه گیمر
ایشون کلآ کنسول نداره
ولی بشددت فن سونی هست
اینو گفتم بدونی با چه بشری داری بحث میکنی
رک بگم ایشون نمیخواد که بفهمه اگر میخواست بفهمه خیلی بهش توضیح داده خیلی بیشتر از شما
ولی نخواست بفهمه
من به عنوان کسی که هر دو کنسول رو داره و البته بیشتر هم کنسول مایکروسافت داشتم از نظر زمانی تو زندیگم میگم بنظرم به ضرر صنعت گیمه و برعکسش هم اگه سونی اینکارو کرده بود هم به نظرم به ضرر این صنعته هیچ کمپانی نباید از پولی که خارج از این صنعت درومده بیاد و همچین خرید بزرگی بکنه نفس این خرید مشکل داره اتفاقا کاربرای ایکس باکس و گیم پس دارن برای سود کوتاه مدت خودشون یه ضرر به این بزرگی به این صنعت وهنر رو نمیبینن این خرید انجام بشه دو حالت داره یا مایکروسافت موفق میشه و سونی و تمام استودیوهاشو به زیر میکشه که در این حالت مهمترین بازیگر و موتور محرک نوآوری و خلاقیت این صنعتو به زیر کشیده و نابود کرده یا موفق نمیشه و بعد از چند سال اکتیویژن و کال آف فن بیسشون رو از دست میدن و یه چیزی میشه مثل نوکیا خرید دیگه ی مایکرو و اکتیویژن هم به فراموشی سپرده میشه و در این صورت هم بزرگ ترین استودیوی مستقل گیمینگ نابود شده و اینم به ضرر گیمینگ هست فقط یه حالت وجود داره که برد برده و اونم اینه که مایکروسافت رشد و سود اکتیویژن براش مهم باشه و صرفا برای خود اکتیویژن این خریدو کرده باشه نه برای رشد سرویسش که خیلی بعیده .
اصن کالاف انحصاری شه ، بیاد رو گیم پس رقابت هم از بین بره سونی هم سهامش ۵۰ درصد سقوط کنه خب؟؟ مشکل تو چیه؟ مگه سهامدار سونی چیزی هستی؟😐این خرید ۱۰۰۰ درصد به نفع (گیمراس) و به ضرر (شرکتا) که شرکت ها هم به درک مهم نیستن
۱۰۰۰ درصد به نفع گیمرای ایکس باکسه نه PS !
این خرید فقط باعث میشه چرخه رقابت یه طرفه بشه و همه برن سمت ایکس باکس به خاطر کالاف و وجودش رو گیمپس چطوری این خرید به نفع همست الان ؟!
شرکت ها هم مهمن چون بازی ها از همین ها به وجود میان حالا اینکه تفکرات تو سطحیه مشکل من نیست
تو طرز فکرت مال عصر حجره دوست عزیز ، گیمر از شرکت مهم تره چون شرکتا بازی رو برا ما درست میکنن اگر ما بازی به مزاقمون خوش نیادو بازی رو نخریم شرکت ورشکست میشه و اگه ما بخوایم شرکتارو رو سرمون حلوا حلوا کنیم میرسیم به جایی که ریمستر ریمیکو با ۷۰ دلار میکنن تو پاچمون تازه طلبکارم میشن ازما! دومن کالاف انحصاری نمیشه با کلی دلیل که کامنتمو طولانی میکنه اما از محتوای انحصاری واسه ps خبری نیست سومن اومدن کالاف رو گیم پس ضرر به توعه؟ اگه با عقل یه انسان سالم به قضیه نگاه کنیم فقط سودو منفعت تو این کاره ضرری نمیبینم برا خودم! ینی با یه نگاه ساده بدون فکر کردنم میشه فهمید فقط منفعته لازمه توضیح بدم چرا؟!
مشکل داری ایکسباکس بخر 😉
گیمر عاقل میره جایی که بهش علاقه داره اگه به پلی استیشن علاقه داری پس پاش میمونی کالاف هم با هفتاد دلار میخری مثل همیشه پس معلومه تو گیمر نیستی چون ترس داری مبادا بری سمت ایکس باکس از حرفات معلومه کسی که عشق سونی باشه پاش میمونه نه اینکه به خاطر کالاف بره سمت ایکس باکس
دیگه داری تکراری میشی یکم با خلاقیت ترول کن حداقل تو هر مقاله همین حرفو میزنی! لازم نیست جوابتو بدم تو مقاله های قبلی دوستان از خجالتت در اومدن
حقیقته حالا تو بگو ترول
اصلا برن سمت ایکس باکس مگه چی میشه؟ 😂
نکنه نگران افت سهامتی؟
هیچکس تو ایران به اندازه تو گیر سود و ضرر سونی نیست
بعد ربط ضرر سونی به ضرر گیم چیه؟
اتفاقا به سود صنعت گیم هست
وقتی شرکت هایی مثل EA و Take-Two حمایت کردن تو چیکاره ای؟
اینکه یه پلت فرم مثل سونی حدف بشه و نابود بشه به ضرر گیمرا نیست اونوقت یه بازی فقط یه بازی مثل کالاف بیاد روی گیم پس به سود جامعه ی گیمیراست واقعا خنده داره خوش بختانه عزیز من مردم جهان اینقدر به سود و زیان کوتاه مدت فکر نمیکنن این بیماری مردم ماست و به همین دلیلم الان وضع کشور اینه بخاطر اینکه اینقدر به سود کوتاه مدت نگاه میکنیم نمیبینی که اگه سونی حذف بشه اون وقت باید ماهی صد دلارم بهت فرو کنه گیم پسو بخری بمالی به چشمت.
تو دوست نداری گیم پس نخر مجبورت نکرده کسی
میتونی به هر بازی ۶۰-۷۰ دلار بدی
کی گفته پلتفرم پلی استیشن با یه کالاف دیوتی رو گیم پس نابود میشه؟ یه عده واقعا سرباز جیم رایانن انگار
مطمئن باشید سونی فکر اونجاش رو هم کرده .
فعلا داره هوشمندانه جلو میره تا خریدو لغو کنه حتی اگه لغوم نشه بازم از یه جهتی به نفع سونی تموم میشه چون کار مایکرو برای خرید ناشر دیگه خیلی سخت و عملا غیر ممکن میشه و از اونور دست سونی باز تر میشه برای خرید
اره آره یه استودیو موبایل میخواد بخره دیگه چه هیجان انگیز 😀
خیلی هم هوشمندانه جلو رفت حالا دو تا نهاد هم تایید کردن اونا مهم نیستن
سونی روح بخش انحصار گرا چیز ببخشید گیم 💙
😂😂😂
نمیدونم چرا خندم گرفت
بخند که خنده بر هر درد بی درمانی دواست حتی خنگی
ولی واسه درد فن بوی متعصب دوا نیست خیلی هم نخند
شاید بخواد ورود کنه و شایدم فکر کرده باشه ولی تا رسیدن به گیمای سرویس محور خوب فاصله داره
پس فکر کردی بانجی رو برای چی خرید که این زمان رو کاهش بده
بله بانجی استودیو مناسبی برای این کار بوده ولی نمیتونه همون اول از صد شروع کنه که حداقلا باید دو تا بازی بده یکم تست کنه
مرگ بر انحصاری – باید آزاد باشی و راحت گیم بزنی
عجب سیرکی شده این صنعت بابا جم کنید بساطونو
این خرید لغو بشه با اون پول خداتا بازی یا استودیو دیگه می تونه بخره
تو خودت سیرکی
دیگه از حوصله خارجه بحث کردن
حس بحثش نیست صادقانه
با حرفای آقای اسپنسر فیل فهمیدم که این اتفاق اگر عملی بشه به نفع گیمرا یا همون گیمورا* تمام خواهد شد.
فیل اسپنسر هست برعکس گفتی
آ میدونم: ولی فرقی نداره گیموووور عزیز😁
Cma تنش خاریده که قرار داد توی دادگاه تکمیل بشه
به هر حال اگه هم تکمیل نشد که احتمالش کمه ، همون طور که توی متن نوشته شده مایکروسافت با این پول خیلی کار های بزرگی میتونه انجام بده نمونش انحصاری شدن فاینال فانتزی و انحصاری زمانی بازی های بزرگی مثل gta
سونی هم صد در صد این براش بد تر تمام میشه
خیلی مقاله منطقی بود دستتون درد نکنه 🤝🏻
الان کاربر ازیو میگه نه سونی نابود میشه 😉😂😂😂
جیم فشاری باباندش cma تو بن بسته 😅
ایکس باکس به هر دری بزنه به پلی استیشن نمیرسه.
فعلا که سونی به هر دری میزنه تا جلوی xbox و خریداش رو بگیره 😂
پلی استیشن هم به هر دری بزنه به نینتندو نمیرسه.
یاد این جمله های بچگانه و احمقانه افتادم که می گفتن اسباب بازی من از اسباب بازی تو بهتره …
باشه حالا غصه نخور پلاستیکی که تو خریدی از همه بهتره و از اون بالاتر نداشتیم و نداریم و نخواهیم داشت.
فکر کنم نویسنده با سونی پدرکشتگی داشته واقعا نمیدونم این همه نفرت از سونی از کجا میاد
چرت نگو واقیعت رو گفت زورت نیاد کجاش رو اشتباه گفت با یک کالاف کسی که پی اس داره ایکسباکس نمیخره
عه واقعیت رو گفت ؟ واقعیت مضامین و زوایای متفاوتی داره . اما شما اون گوشه ای رو واقعیت در نظر میگیرید که با ناخودآگاه خودتان سازگاری بیشتری دارد .
اگر مثل شما فکر کرد ۲ به اضافه ۲ میشه پنج 😉 کمتر ماله بکش
همین طوری که الان خوندی یه دور که بخون منتها با منطق
اصلا میفهمی یه چیز دیگه نوشته 🤣
حرص مایکروسافت در انحصار کامل کردن بازی های بتسدا بعد از نهایی شدن معامله و فریب دادن کاربرای پلی استیشن در اون زمان معلومه باعث بی اعتمادی میشه . یک مثالش اینه که اینفینیتی وارد و بلیزارد الآن دارن رو یه آی پی جدید کار می کنن و تا الآن حداقل یکیشون باید معرفی میشد ولی طماع بودن مایکروسافت برای انحصار باعث عدم معرفی قبل از نهایی شدن قرار داد شده
اینفینیتی وارد گفت آیپی جدید خواهیم ساخت
بدبختا تازه mw2 رو تموم کردن برای معرفی بازی شما اول باید دمو ش رو تموم کنی بلیزارد هم سرش شلوغ بود دیابلو جدید داد وارکرافت داد …….
ببخشید که سونی تمام بازی های ساخته خودش و دیگران رو مولتی پلتفرم نگه داشته واقعا مضحک خواهد بود مایکروسافت رو انحصارطلب بدونین اما سونی رو نه
متقاعد کننده بود… ممنون از توضیحاتتون
متن رو که میخونی ادم فکر میکنه سهامدار اصلی مایکروسافت نویسندشه کل متن شده ضد سونی و به نفع مایکرو اره مایکرو اکتی رو بخره میشه بهترین دوران اخه نیس هر سال مایکرو داره بهترین بازیهای سال رو میده بیرون 😂😂مرد مومن این چجور متن نوشتن با این تعصب کورکورانس انگار سونی اومده دست گزاشته رو بازیهایی که از اول مولتی بوده و میخاد انحصاریش کنه جا این کارا به مایکرو بگو با ۷۰ میلیارد دلارت برو یه بازی بساز که یه سال حداقل کاندید بهترین بازی سال بشه برنده شدنش پیشکش
بله سونی هم بازی مولتی انحصاری کرده چرت نگو
واسه شما سونی فن واقعیت سخته مث که
شماها تعصب کورکورانه دارید که فکر میکنید تمام گیمرا فقط می ببیند متا بازی چنده و یا گوتی شده میرن همون بازی رو میخرن , اگر اینطور بود سونی اینقدر مانع نمیتراشید , اکثر گیمرا مولتی پلیر دوست دارند ,
خلق یه گیم مولتی پلیر درست حسابی کار راحتی نیست صد برابر این بازی ها داستانی هستش
می بینید بازیش اینقدر فروش میکنه بازم اینطور خودتون نشون میدن
چی میگی داداش تو خیلی پرتی مولتی که گفتم یعنی مولتی پلتفرم نه مولتی پلیر 😂😂😂
این دیگه چه چرتی بود من خوندم 😂
تو کلا از مرحله پرتی
گل گفتی
ی جورایی حس حماسی داره این متن ، مایکروسافت ، ببر زخمی
به نظرم سونی ضربه رو وقتی خورد که بتسدا رفت زیر مجموعه مایکروسافت. انکار نمی کنم عظمت کال آف یا مثلا اورواچ و ورد آف وارکرفت رو اما چیزی که از خرید بتسدا نصیب مایکروسافت شد خیلی بزرگ تر از چیزیه که دیده میشه. الان در سبک های عامه پسند همه چیز داره مایکروسافت و اتفاقا در بعضی جز بهترین هاست. مثلا بازی های نقش آفرینی، ریسینگ، شوتر اول شخص و حتی ترسناک. تنها یک مورد ضعف داره اونم اکشن ادونچر سوم شخص سینمایی در حد و اندازه کارهای ناتی داگ و راکستار که اینم به نظرم رفع میشه. در نتیجه درسته این خرید خیلی می تونه کمک کنه به برند ایکس باکس اما نبودش هم باعث نمیشه این هیولا ضعیف بشه. سونی سیاستی که در قبال این خرید داره، با اینکه فریب کارانه و بی اخلاقه اما در دنیای تجارت درسته( تا حدی شبیه سیاست که با دروغ و فریب جلو میره) یا بهتر بگم چاره ای نداره و فهمیده مایکروسافت با پنبه در حال سر بریدنشه :))) البته که حقشه!
صبر کن چی شد؟
مقاله خیلی گیمرانه ای بود.
خود مقاله میگه “ برخلاف موتورهای جستوجوگر و شبکههای اجتماعی، صنعت گیمینگ زنده و رقابتی بوده و برای سرمایهگذاری شرکتهای کوچک و مستقل در آن، یک بازار پررونق محسوب میشود. این در حالیست که این موضوع راجع به دیگر صنایع فعال در اینترنت که تنظیمکنندگان قراردادها در موردشان کوتاهی کردهاند، صدق نمیکند”. این چیزیه که امثال CMA کلا نگاه متفاوتی بهش دارن. اگر بنا بود امثال CMA اینطوری مسائلو ببینن که کلا دنیا یه جور دیگه ای بود الان.
پ.ن. این مقاله کلا مقوله استریم، مارکت موبایل و عظمت اکتیویژن رو نادیده گرفته. این خرید به مایکروسافت تو جبهه های زیادی برتری میده، نه فقط بازار کنسول و پی سی.
پ.ن. فکر کنم همه میدونیم که سونی دنبال چیه. ولی واسم سواله که غیر از سونی امثال گوگل یا اپل چیا گفتن!!؟
یکی از انتقادات من به رویکرد سازمان CMA این هست که فقط پیگیر کال او دیوتی به عنوان همه چیز این قراداد هست. این سازمان باید درک کنه یا با یه سرچ ساده میتونه بفهمه درآمد بخش King از مجموع اکتیویژن بیلیزارد مدتی هست که بیشتره. کال او دیوتی فروش مقطعی داره و عمده سرویس محور اکتیویژن کال او دیوتی موبایل و وارزون هستند. این سازمان داره قدرتی که مایکروسافت با استفاده از پتانسیل های بخش King به همراه زیر ساخت های مایکروسافت در بخش موبایل میگیره را نادیده گرفته. کال او دیوتی بله مهم است، بله بر روی تصمیم بازیکنان بذای انتخاب پلتفرم تاثیر میگذارد، مثل زمانی که بازیکنان از اکس باکس ۳۶۰ به پلی استیشن ۴ نقل مکان کردند ولی اصل موضوع تنها و تنها کال او دیوتی نیست. به خاطر همین هست که میگن سازمان CMA از پس این قراداد بر نمیاید و آگاهی به صنعت گیم ندارد. هرچند در اخر این خرید تکمیل میشه.
من موندم چرا یه سریا فکر میکنن کالاف انحصاری میشه
ایکس باکس داره ضرر میده این باید یه جور جبران شه
خب مگه مریضن ماشین چاپ پول رو انحصاری کنن
راحت میندازن رو گیمپس هم سود گیمپس رو میگیرن هم سود فروش رو پی اس
مقاله کاملی بود اگه لغو بشه هفتاد میلیارد پول کمی نیست میشه کلی از جی تی ای و امسال اون یا حتی اون طور که اشاره شد فاینال فانتزی انحصاری در آورد
این خرید به سوده لغو بشه باز باید بشینیم کالاف متا هفتاد سالانه بازی کنیم
امثال*
یعنی فقط باید به نویسنده این مقاله گفت :
حلالت 👍
احساس میکنم کل مقاله رو یه فن دو تا آتیشه مایکروسافت نوشته، به شدت احساساتی و فقط بر اساس حدس و گمان بی منطق.
بنظرم لغو بشه بهتره چون اکتیویژن شرکت بازیسازی آنچان خوبی نیست مثل ناتی داگ یا ……. PS. مایکروسافت یه خرید عالی داشت اونم بتسدا رو خرید بنظرم الان وقتشه چند تا بازی رو انحصاری کنه برا خودش برای رقابت با لست اف اس یا گاد اف وار
هست کلی استودیو خوب زیر دستشونن ولی همه تمرکز ها رفته سمت کالاف
بیلزارد بیچاره میتونه به روز های اوجش برگرده و دیگه دزد نباشه
اره داداش اکتیویژن اشغال میسازه
کی پلی میده گیماشو اخه ؟
نهنگام پاستا میخورن
واقعاً این شرایط کی تموم میشه؟ به خدا دیگه ملت خستهان.
داداش های گلم داداش های گل گلم داداش های… دوستان من بلاخره بعد ۱۰۰۰۰۰۰۰ سال xbox گرفتم 😐 خببب قضیه اینه که من نمیدونم از کجا گیم پس بخرم خود گیمفا هم سایت cdkeyshare معرفی کرده استتتت میخوام از جای معتبر بخرم فردا کنسولم نره جهنم خلاصه بگید از کجا میخرید بوس به کلتون فقط زود بگین من میخوام بازی کنم 🙂
اگه لغو بشه شکی نکنید ماکرو از لج سونی تمام بازیهای استودیوهایی رو که خریده انحصاری میکنه و با اون ۷۰ میلیارد هم میره چند تا استودیو گردن کلفت در حد بتزدا رو میخره بازیهای اونا رو هم انحصاری میکنه به نظرم سونی نباید بیش از حد فشار بیاره که اخرش به ضررش تموم بشه
منطق CMA در رابطه با نینتندو خداس!😂😂
آیه نویسنده مطلب خوب بود و منطقی،با عقلم جور در اومد،فقط اون قسمت راجع به نینتندو رو قبول ندارم،کسایی که مثل من قدیمیه سایتن،حتما یادشون بار ها تو همین سایت نوشته شد که نینتندو راهش رو از رقبا جدا کرده و به سوی دیگه میره و البته موفق هم هست
سونی هم میتونه راهش رو جدا کنه و به سوی دیگه ای بره
مشکل چیه؟!
مایکروسافت اصلا به فکر انحصاری کردن Call نیست ، قطعا با آوردنش به گیم پس میخواد سرویسش رو تضمین کنه … خود به خود اینکارش بزرگترین ضربه به سونی هست …
بیشتر از واکنش رگولاتوری ها، این مقاله بود که یک طرفه و مغرضانه بود… خصوصا این بخشش…
برای سالها، مایکروسافت رفتاری را در پیش گرفته که گویی قصد دارد تا در یک دنیای آرمانی، یک رقابت سالم با پلیاستیشن داشته باشد و از این طریق، باعث اعتلای صنعت گیمینگ شود.
مایکروسافت به سبک و سباق سونی رقابت کنه؟ تقریبا مایکروسافت ۲۰ سال فرصت داشت به اون سبک رقابت کنه، دقیقا دلیل این تغییر رفتار و ابر خرید های ده ها میلیاردی حاصل شکست مایکروسافت در یک رقابت متعارف بوده…
در این ۲۰ سال، مدیریت برند ایکس باکس یکپارچه و ثابت نبوده مدیران ایکس باکس زمان شروع فعالیت خودشون ایده متفاوتی داشتن تا زمان پایان فعالیت و اصلی ترین مشکل این برند هم همین مدیریت اشتباه بوده. زمانی که دان متریک شروع به فعالیت کرد، ایدهای مشابه با انتهای دوران فعالیتش نداشت. ایکس باکس سیاستهای متفاوتی رو تست کرده از رویکرد مشابه سونی گرفته تا سرویس گیم پس/ از رویکرد انحصارگرایی تا رویکردی سنسوری و کینکت و دور شدن از گیمینگ با همه کاره شدن ایکس باکس وان و …..
در طول این ۲۰ سال که گفتید “مایکروسافت فرصت داشته و کاری نکرده”، دقیقا رویکرد مشابه سونی رو پیش گرفت و خیلی کارها هم انجام داد، در نسل هفتم و با Xbox 360 مایکروسافت بیش از نیمی از نسل رو جلوتر از سونی بود هم با قیمتگذاری منطقیتر هم با ارائۀ انحصاری های فوقالعاده از هیلوها گرفته تا فورزا و گرز که در اوج خودشون بودن تا انحصاری کردن محتوای ترد پارتی مثل alan wake و mass effect و بعدها در اوایل دورۀ xone با کوانتوم بریک و رایز و Rise of the Tomb Raider… این مسیر رو ادامه داد (این لیست بسیار بلند بالاتر هست من فقط چیزایی که در ذهنم بود رو ذکر کردم) آن هم در مقابل یک کمپانی با پایههای بهتر و قدیمیتر و محبوبیت بیشتر در میان گیمرها تونست به این موفقیت دست پیدا کنه؛ در بازاری که سونی داشت یکهتازی میکرد. پس این دیدگاه سطحی که مایکروسافت نمیتونه مثل سونی به سمت انحصاری کردن ترد پارتی بره یا در طول این ۲۰ سال این کار رو نکرده (سیاست سونی رو اجرایی نکرده) یا ناشی از سن گیمری پایین شماست که از نسل هشتم وارد ماجرا شدید، یا این که فراموشی بهتون دست داده. اگر خرید اکتیویژن تایید نشه، پیامی که مایکروسافت دریافت میکنه، اینه که باید برای موفقیت مسیر سونی رو پیش بگیری.
سیاست خرید هم تا ۴ سال پیش روی میز مایکروسافت نبود، اما ناگهان چندین استودیو از جمله نینجا تئوری و آبسیدین و بعد بتسدا و حالا (احتمالا) اکتیویژن خریداری شدن، مطمئناً در حال حاضر تمرکز بر خرید و تصاحب هست، وگرنه توسعه و انحصاری کردن محتوای ترد پارتی یک رویکرد پیش پا افتاده برای مایکروسافته که به راحتی میتونه به این سیاست روی بیاره اگر خریدهایی که قصد انجامش رو داره به نتیجه نرسن.اگرچه همین الآن هم قراردادهایی بسته شده مثل The Medium یا Scorn یا bright memmory یا somerville یا tunic و REPLACED و THE ascent و the stalker 2 و …
دلیل تغییر سیاست مایکروسافت و خریدهایی به این عظمت، رویکرد سرویسمحور و جاهطلبی مایکروسافت فراتر از یکی دو تا قرارداد ترد پارتی هست، مقیاس تفکر مایکروسافت حول موضوع گیمینگ و پتانسیل های مالی ای که داره خیلی گستردهتر و ریسکیتر از سونی هست و در یک سطح مشابه قرار نمیگیرن، این میتونه کاملاً به یک Fail و شکست تبدیل بشه و یا میتونه مایکروسافت رو به یکهتاز گیمینگ نه صرفا از دیدگاه هنری بلکه از نگاه مالی تبدیل کنه، بنابراین دلیل این نبوده که مایکروسافت نمیتونه قرارداد ترد پارتی ببنده یا شکست خورده و میخواد جبران کنه، چون جبران کردن میتونست ۳ تا کمپانی مثل بتسدا باشه نه یک شرکت ۷۰ میلیارد دلاری با محتویاتی که احتمالا انحصاری نخواهند شد.
جناب کریمی من با قسمت اول گفته این دوستمون موافقم. بنطر منم مقاله یکم مغرضانه بود و حس طرفداری از مایکرو به ادم دست میداد
من با قسمتهایی از مقاله موافق نیستم مثلاً با بخشهایی مانند:
1- «برای سالها، مایکروسافت رفتاری را در پیش گرفته که گویی قصد دارد تا در یک دنیای آرمانی، یک رقابت سالم با پلیاستیشن داشته باشد و از این طریق، باعث اعتلای صنعت گیمینگ شود. مایکروسافت در طول این سالها، پشتیبانی خود را از Fallout 76 ،Minecraft و The Elder Scrolls Online ادامه داده است.»
همیشه گفتم، کمپانی سونی و مایکروسافت طرف خوب و بد ماجرا نیستند، هر دو در یک سمت قرار دارن و در طول تاریخ هم هر کاری انجام دادن برای سودآورری بوده، حالا ممکنه دست پایین رقابت رو داشته باشن در بازهای از زمان و مجبور به اعطای مزایای بیشتر و ضرر باشن برای بقاء یا ممکنه دست بالاتر رو داشته باشن و قیمت های بالا تعیین کنن و … و اگر Minecraft و fallout 76 و TES Online روی پلی استیشن هستند، برای دست و دلبازی مایکروسافت نیست، بلکه بخاطر بیس کاربری و پلیرهای زیاد این پلتفرمه که به وضوح فیل اسپنسر به این موضوع اشاره داشته.
۲- « استودیوی اسکوئر انیکس (Square Enix) را متقاعد کند تا نسخههای بعدی فرنچایز Final Fantasy را به صورت انحصاری برای ایکسباکس عرضه کنند. علاوه بر این، مایکروسافت میتواند با بهرهگیری از میلیونها دلار، عناوینی مانند GTA ،Persona و Monster Hunter را انحصاری زمانی کند.»:
به نظر من، اگر قراداد اکتیویژن + مایکروسافت بسته نشه، مایکروسافت بیشتر به محتویات انحصاری روی خواهد آورد و سیاستی شبیه به سونی رو پیش میگیره، اما اینطور نیست که اگر قرارداد به نتیجه نرسید، مایکروسافت برای انتقامجویی و به دور از منطق، میلیاردها هزینه کنه برای انحصاری زمانی کردن GTA 6 و میلیونها دلار برای Final Fantasy. باید بین میزان هزینهای که میشه و خروجی مالی، بیس کاربری ایکس باکس، فن بیس آثاری مثل ff روی ایکس باکس و دستاوردهایی که از یک قرارداد حاصل میشه ارتباطی منطقی وجود داشته باشه.
۳- این که مقاله کلاً پتانسیلهای ابری و Cloud و زیرساختهای ویندوز و لایسنسینگ مایکروسافت رو کنار میذاره و تحلیلی در موردشون انجام نمیده، در صورتی که این معامله فقط مربوط به سونی نیست بلکه ۷۰ درصد مربوط به سایر کمپانی ها و شرایطه موجود در بازار هست.
با این وجود، با بسیاری از قسمتهای مقاله موافقم مثل بهبود وضعیت اکتیویژن بلیزارد و بیدقتیهای CMA حول تحلیل موضوع و ارائۀ دلایلی به شدت غیرمنطقی و غیرحرفهای و چندین مورد دیگه.
🙏
کل مقاله سمت ماکرو بود
سونی شیطانه و ماکرو فرشته
واقعا ترجمه همچین مقاله ای در حالی که ده ها و ۱د ها مقاله بهتر وجود داره جای بحث شدید داره
مقاله کاملا یک طرفه بود
یه جای مقاله می گه ماکرو اگه خرید نهایی نشه می ره کلی بازی انحصاری می کنه
اون کسی که این مقاله رو نوشته به صورت احمقانه ایی نمی دونسته که بازی ایی مثل فاینال فانتزی عمده مخاطبش روی پلی استیشن هست
اصلا اکثرا مخاطبش شرقی بوده و هست و ای پی ایی بوده که با سونی رشد کرده
اسکوئر باید دیوانه و یا ماکرو ضرر کامل فروش ترفتنش رو تامین کنه تا دست به همچین کاری بزنه
کل مقاله می گه
عاره ماکرو بیاد ای پی های قدیمی رو احیا می کنه و به نفع گیم هست
چرا ؟؟؟
چرا الان ای پی های قدیمی خودش رو احیا نمی کنه؟؟
و ده تا چیز مسخره دیگه که توی مقاله نوشته شده مثل اینکه ماینکرفت رو ده بار مثال می زنه ولی از هلبلید و استارفیلد که صد برابر بزرگ تر هستن چیزی نمی گه
من کاری ندارم که این خرید درست هست و یا نه ولی شما مقاله ایی که قراره ترجمه کنی رو بهتر انتخاب کن
تنظیم کنندگان بی عقل بازار رقابت اگه میتونستن بازار رو تنظیم کنن الآن نه مایکروسافتی وجود داشت نه اپلی و نه گوگل و شرکتهایی که یکه تاز هستند..
سونی رو باش دلش رو به چی خوش کرده..
اینجا دنیاست ..اینجا فقط پوله که حرف میزنه
تنظیم کننده سیخی چند؟
مایکروسافت اگه بخواد میتونه سونی با خرج کردن پول بیشتر له کنه..
قوانین همیشه برای ضعیفهاست، نه غنی ها متاسفانه..
من که اصلا از این جنگ کنسولی خوشم نمی یاد بنظرم به نفه گیمر ها بود اگه جنگ کنسولی و بازی انحصاری برای پلتفرم ها وجود نداشت 🤔