نقد و بررسی بازی Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch Remastered
Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch Remastered در عین سادگی و بیآلایشی، تجربهای متفاوت را به ارمغان میآورد. با نقد و بررسی این بازی با گیمفا همراه باشید.
بازی Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch Remastered یکی از عناوین ژاپنی پرطرفداری بود که در مراسم Tokyo Game Show برای ایکس باکس و البته سرویس گیم پس معرفی شد. سازندهی بازی استودیو Level-5 و ناشر آن Bandai Namco است. بازی به صورت اورجینال در نسل هفتم برای پلی استیشن ۳ منتشر شد و حال بعد از ۹ سال، شاهد نسخهی ریمستر شدۀ آن برای Xbox Series X|S و Xbox One هستیم. اما چه انتظاراتی باید از این بازی داشته باشیم و آیا ارزش تجربهی دوباره در صورت تجربهی نسخهی اصلی را دارد یا خیر.
در نسلهای قبل اگر فردی علاقمند به بازیهای ژاپنی به خصوص از نوع JRPG با مبارزات نوبتی بود، تنها یک انتخاب برای خرید کنسول داشت: پلی استیشن. کنسولهای نینتندو به واسطهی محدودیتهای آنها و ناشناخته بودن در ایران، هیچگاه آنطور که باید مطرح نبوده و ایکس باکس نیز خالی از اینگونه بازیها بود. با این حال، به لطف تغییر سیاست مایکروسافت در نسل نهم، شاهد سیلی از بازیهای ژاپنی روی Xbox Series X|S هستیم. این مورد با ترکیب شدن آن با گیمپس، باعث آسان شدن تجربهی بسیاری از بازیها از جمله Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch شده است. عنوانی که با گیمپلی طولانی خود ساعتها سرگرمتان خواهد کرد.
داستان Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch زندگی پسری به نام Oliver را از کودکی به تصویر میکشد؛ پسری که به همراه دوست صمیمیاش علاقهی زیادی به اختراع و ماشینها دارد و همین علاقه باعث گمشدن او در شب و مرگ مادرش در اثر نجات او میشود. جادوگری خبیث به نام White Witch قصد نابود کردن جهان فعلی و ساخت جهانی را دارد که خودش حاکم مطلق آن باشد. از طرفی، این جادوگر میداند که سرنوشت Oliver نجات جهان از هرگونه پلیدی است و او پاکترین قلب را دارد. بدین ترتیب وی عزم کشتن اولیور و تمام همراهانش را میکند تا به اهداف شومش برسد.
با زنده شدن عروسک Oliver به نام Drippy، حقیقتهایی تلخ و شیرینی برای او روشن میشوند. دریپی از وجود جهان خودش که جهانی موازی با جهان اولیور است، خبر میدهد. همچنین او از وجود شیطانی خبیث به نام Shadar در جهان خود خبر میدهد که معادل White Witch در جهان اولیور است. در نهایت او حول وجود همزاد در این دو جهان صحبت میکند؛ بنابراین، اگر Sage Allicia که مبارزی صلحطلب از جهان دریپی است با قدرت جادو زنده شود، مادر اولیور هم به زندگی بازخواهد گشت. در نهایت، با این انگیزه اولیور راهی جهان دریپی میشود تا بر ظلم شادار غلبه کند.
داستان بازی و روایت آن از عمق مناسبی برخوردار است و کاراکترهای دلنشینی دارد. شاید در ابتدا چندان با دریپی ارتباط برقرار نکنید؛ اما در ادامه و با شناخت بیشتر از او و زندگی و آشنایانش، با او احساس دوستی خواهید کرد. همچنین کاراکترهای فرعی که شاید حضور کوتاهی هم در بازی داشته باشند به خوبی کار شدهاند و شخصیتهای آبکی و بدون پایهای ندارند. اولیور نیز در ابتدا چندان به عنوان شخصیت اصلی جذاب نیست؛ اما با تکاملش و تبدیل شدن به یک مبارز کامل، او را بسیار دوست خواهید داشت. داستان بازی و پیچ و خمهایش یکی از دلایل اصلی ادامهی بازی توسط شماست.
مبارزات بازی به سبک نوبتی است؛ اما تا حدی با دیگر بازیهای JRPG فرق دارد. معمولا این سبک بدین صورت است که شما سر جای خود ایستادهاید و با فرمان دادن به شخصیت دستور حمله، استفاده از جادو، دفاع یا فرار از مبارزه را میدهید. اما در Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch این گونه نیست و حرکت شخصیت اصلی و همراهانتان در مبارزه، با خود شما و بدون دستور انجام میشود. این مورد باعث شده مبارزات اصلی اصلا خستهکننده نشوند. شما در محیط حرکت میکنید و هرگاه نوبتتان باشد، میتوانید از هر فاصلهای که بخواهید دستور را صادر کنید.
همچنین به واسطهی دکمهی LB میتوانید در مبارزه بین شخصیتها سوییچ کنید و اصلا اجباری نیست که به نوبت یکی یکی دستورات را به همهی همراهان بدهید. یک همراه میتواند به کل در مبارزه کار خاصی انجام ندهد و این اختیارش با شماست. هر همراه میتواند تا ۶ جادو را آزاد کند که البته به صورت همزمان میتوانید از دوتای آنها استفاده کنید. اولیور تا پنج جادو را حمل میکند و جادوها نیز تنوع بسیار خوبی دارند. در نهایت، شما دو نوار HP و MP را در مبارزات دارید که به ترتیب نوار سلامتی و جادوی شما هستند. هر جادو مقداری از MP را تخلیه میکند؛ خوشبختانه دریپی Support خوبی در مبارزات است و در حین مبارزات آیتمهای مفیدی به شما میدهد.
متاسفانه با وجود جذاب بودن مبارزات، یک نقطۀ ضعف قابل توجه در آن وجود دارد. گشت و گذار در بازی Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch به دلیل رویکرد متفاوت مبارزات، کمی آزاردهنده شده است و دلیلش هم دشمنان پرتعداد ضعیف و بدون چالش در حین گشت و گذار معمولی است! اگر راهی بود که میشد از اکثر این مبارزات فرار کرد یا مثل FF XIII راههایی برای میانبر زدن بین دشمنان بدون درگیری وجود داشت، شاهد چنین مشکلی نبودیم. اما متاسفانه مبارزه با اکثر این موجودات اجباری و خستهکننده است.
بعد از رسیدن به قلعهی Ding Dong، بازی اصلی تازه شروع میشود و شاهد باز شدن مکانهای فرعی مثل فروشگاه و مسافرخانه خواهید بود. همچنین تابلوی اعلانات برای ماموریتهای فرعی آغاز میشود و از افراد مختلفی نیز میتوانید ماموریت فرعی دریافت کنید. خوشبختانه این ماموریتها تنوع نسبتا خوبی دارند و به مبارزات جذابی با موجودات مختلف و یا پیدا کردن همراهانی جدید ختم میشوند. بد نیست برای پیشرفت سریعتر، هر از چند گاهی سری به این قسمت بزنید و قابلیتها و جادوهای جدیدی را باز کنید.
بخش Party یا همراهان، شامل گزینهای به نام Cage میشود که در آن باید به همراهان یا موجودات دوست خود که تعدادی آدمک کوتوله هستند، غذا بدهید و به آنها رسیدگی کنید تا زودتر پیشرفت کنند و برای مبارزه انرژی داشته باشند. توجه به این قسمت بسیار مهم است؛ زیرا همراهانتان در اثر گرسنگی میمیرند و در اثر پرخوری نیز بسیار چاق و بیفایده خواهند شد. همچنین، سلاح و ویژگیهای مبارزهای آنها نیز کاملا با خودتان است و باید هرچند وقت یکبار آنها را آپدیت کنید.
کیفیت بصری بازی واقعا چشمنواز و هنرمندانه است. کافی است فقط چند تصویر از بازی ببینید تا به فکر خرید آن بیفتید. کاراکترها طراحی بسیار جذابی دارند و محیطهای بازی نیز به مانند بوم نقاشی هستند. گرافیک بازی شباهت زیادی به کارتونهای دهۀ نود دارد و با دیدن آن، خاطرات زیادی برای شما زنده خواهد شد. کاتسینهای بازی بسیار هنرمندانه طراحی شدهاند و واقعا دلربا و نوستالژیک هستند. گرافیک هنری بازی با رنگپردازیهای جذاب و متناسب با اتمسفر بازی، باعث زیبایی بیشتر آن هم شده و کوچکترین ایرادی به این بخش از بازی وارد نیست.
خوشبختانه نرخ فریم بازی حتی در شلوغترین مبارزات نیز کاملا ثابت است و هیچ افتفریمی در طول گیمپلی نخواهید دید. انیمیشنهای کاراکترها تعداد محدودی ندارند و شاهد یکسری حرکات تکراری و بیانعطاف از شخصیتها نیستیم. به طور کلی گرافیک بازی بسیار درخشان ظاهر میشود و هیچگاه خستهتان نخواهد کرد. اگر گرافیک این بازی را با نسخهی اصلی در سال ۲۰۱۳ مقایسه کنید، به راحتی به افزایش کیفیت تکسچرها و نورپردازی پی خواهید برد.
از سوی دیگر، موسیقی بازی کیفیت مناسبی دارد و با وجود آن که چندان به یادماندنی نیست، شما را با بازی همراه خواهد کرد. موسیقی بازی کاملا اورجینال است و بازی از ساندترک نسبتا قدرتمندی بهره میبرد. اما در بخش صداگذاری، شاهد یک شاهکار هستیم و تمام کاراکترها در نوع خود وظیفهی خود را به نحو احسنت انجام دادهاند و لحنشان را در مواقع مختلف تغییر میدهند و یک اثر به یادماندنی را خلق کردهاند.
Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch Remastered
استودیوی خلاق Level-5 یک بازی نقشآفرینی ژاپنی همهپسند را خلق کرده است. Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch Remastered عنوانی است که با کیفیت بصری عالی و مبارزات جذاب خود در کنار داستانی درگیرکننده، یکی از باکیفیتترین بازیهای نقشآفرینی نسل نهم محسوب میشود و تا مدتی طولانی شما را پای خود خواهد نشاند. تجربهی این بازی حتی در صورت تجربهی نسخهی اصلی، همچنان راضیکننده و جذاب خواهد بود.
نکات مثبت:
- پیشرفت گرافیکی قابل قبول نسبت به نسخه اصلی
- مبارزات لذتبخش با مکانیکهای جالب
- سیستم پیشرفت مناسب و سریع
- داستان و روایت بسیار خوب
- کاراکترهای اصلی و فرعی جذاب
- نرخ فریم کاملا ثابت و کات سینهای منحصر به فرد
نکات منفی:
- گشت و گذار در محیطهای بازی به واسطه دشمنان پرتعداد کمی آزاردهنده است
- نبود سیستم Fast Travel تا اواسط بازی
۸.۵
این بازی روی Xbox Series S تجربه و بررسی شده است
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
نظرات
حیف که بازیش کارتونیه و برا بچه هاست وگرنه نمره خوبی گرفته 👏🏻👏🏻👏🏻
مگه هر بازی کارتونی برا بچه هاس؟😐
فکر کردی چرا کارتونین؟
چون بچه ها کارتون دوست دارند.
😂😂🤣🤣
Xbox فنی یا box x فنی یا xbox x box x یا box x box x یا …. ؟
سطح رو ببین
زلدام برا بچه هاست و نمره ۹۸
منتغیح
چرا اسمش انقدر سمیه😂
بازی خوبی به نظر میاد ، رو گیم پس هست ؟ ، اگه کم حجم باشه دان کنیم
بله رو گیم پس هست با حجم ۲۲ گیگ
ممنون
خیلی خوب
ممنون بابت برسی بازی
فقط اسم بازی👌
عجب بازی نابی بود. اورریتدترین بازی تاریخ و مملو از خلاقیت. جهان بازی اونقدر غنی بود که دلت میخواست صفحه تلویزیون رو بشکنی و وارد دنیاش بشی. نسخه ی دومش هم چندان بد نبود اما هیچ بازی ای جادوی نسخه ی اول رو نداشت. با توجه به بقیه ی نمره های عجیب غریب متا، بنظرم حقش بالای ۹۳ بود اما خب نسخه ی اصلی نمرش بالاتر از ۸۵ نشد اگه اشتباه نکنم. گرافیک هنری دستپخت استودیوی گیملی بود و همین باعث میشد بهترین گرافیک هنری رو داشته باشه (به اعتقاد خودم در کنار کاپ هد و گریم فاندانگو بهترین گرافیک هنری تاریخ صنعت گیم بودن). داستان شدیدا غنی و پرکشش با شخصیت های بسیار پرداخت شده و تنشهای داستانی مناسب. تنها بدی اش بنظرم گیمپلی بود که نسخه ی دوم خیلی بهتر شد. خوبه که ایکس باکسی ها هم الان میتونن تجربش کنن
*آندرریتد
XD
ععععه…پیش میاد گاهی…ممنون از اصلاح شما
جمله AHMAD reached level 2 عالی بود ….
مرسی از نقد فوق العاده …
تا الان دوازده ساعت رفتم و میتونم بگم اورریت بوده نسبت به تعریفایی که ازش میکردن. البته انمیشینهاش واقعا با کیفیته و یکسری موزیکاش ولی داستان و گیم پلیش و باس فایتاش در مقابل بقیه بازیای این سبک حتی با تم های مشابه مثل بلودراگون یا دراگون کویست واقعا حوصله سر بر و ضعیف تره.
حالا دارم به سختی ادامه میدمش و امیدوارم بتونه جذبم کنه تا اخرش برم