گذشته، حال و آیندۀ سرویس ایکس باکس گیم پس
ایکس باکس گیم پس بدون تردید یکی از بهترین سرویسهایی است که یک گیمر میتواند از آن استفاده کرده و به ازای تک تک دلارهایش، سود چشمگیری دریافت کند.
سرویس اشتراکی بازیهای ویدیویی مایکروسافت یعنی ایکس باکس گیم پس (Xbox Game Pass) چند سالی میشود که به تنهایی سعی در رفع تمامی کمبودهای این برند دارد و با نگاهی به بازیهای آن میتوان دلیل این امر را یافت. این سرویس که گاهاً به عنوان نتفلیکس (Netflix) بازیهای ویدیویی مطرح میشود، به مشترکین خود این امکان را میدهد تا با پرداخت اشتراک، برای دورههای مشخص به طیف گستردهای از بازیها دسترسی داشته باشند.
همچنین، این سرویس شامل دو سطح مختلف میشود که طبعاً سطح گرانتر امکانات بیشتری را در اختیار مشترکین خود قرار میدهد. اگرچه امروزه سرویسهای مشابه دیگری نیز در این زمینه فعالیت میکنند، اما بعید به نظر میرسد که آنها بتوانند از سرمایهی اولیهی مشابه با سرویس گیم پس بهرهمند باشند و یا تمامی بازیهای چندین ناشر بزرگ از جمله بتسدا (Bethesda) و اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) را بدون هیچ قید و شرطی در زمان عرضه در اختیار مشرکین خود قرار دهند.
گیم پس شامل طیف وسیعی از بازیهای PC و کنسولها میشود و این فهرست به صورت ماهانه تغییراتی را در خود میبیند. عناوین فرست پارتی شرکت مایکروسافت و استودیوهای زیر مجموعهی ایکس باکس همواره در این سرویس خواهند بود و عناوین دیگر معمولاً حدود یک سال در این سرویس باقی میمانند و به صورت چرخشی جای خود را به بازیهای دیگر میدهند.
پیشنهاد ویژه
این سرویس نه تنها مجموعهای از بازیهای نسل جدید و نسل هشتم را شامل میشود، بلکه طیف گستردهای از بازیهای قدیمیتر نیز به لطف قابلیت بکوارد در این سرویس حاضر هستند. قابلیت بکوارد از جمله ویژگیهای بارز کنسول جنجالی و نسل قبلی شرکت مایکروسافت بود که به شدت مورد استقبال مخاطبانش نیز قرار گرفت. به هر ترتیب، سرویس ایکس باکس گیم پس مجموعهای از این بازیهای مختلف را در یک بستر اشتراکی یکسان گرد هم آورده و به گیمرها اجازه میدهد تا نه تنها بازیهای جدید، بلکه عناوین نسلهای گذشته را نیز روی کنسول یا رایانههای شخصی خود تجربه کنند.
همچنین، مجموعهای از بازیهای سکند-پارتی علاوه بر بازیهایی که توسط استودیوهای ایکس باکس ساخته شده است، در این سرویس قرار گرفتهاند؛ بنابراین نگرانیای بابت حذف شدن آنها از این سرویس وجود نخواهد داشت. برای مثال، بازی Sunset Overdrive، ساختهی استودیوی اینسامنیاک گیمز (Insomniac Games)، از جمله آثاری است که به واسطهی قرارداد انحصاری خود با ایکس باکس، همیشه در این سرویس قرار خواهد داشت.
نکتهای که در این بین آیندهی سرویس گیم پس را بیش از پیش روشن میکند، افزوده شدن ابرناشرهایی از جمله اکتیویژن بلیزارد و زنیمکس (ZeniMax) به استودیوهای زیر مجموعهی گیم پس است و این موضوع به لطف اضافه شدن آثاری مانند Call of Duty و Starfield، ارزش خرید این سرویس را به زودی افزایش خواهد داد. علاوه بر موارد ذکر شده، با خرید این اشتراک میتوان به طیف وسیعی از آیتمهای درون برنامهای نیز دسترسی داشت.
با این حال، کاربران سرویس باید این نکته را در نظر داشته باشند که برخی از بازیها تنها در یک پلتفرم در دسترس هستند.
تنوع بازیها در سرویس گیم پس
از عناوین AAA گرفته تا بازیهای مستقل کوچک، همه و همه در سرویس گیم پس حاضر هستند و بسته به سلیقهی خود، میتوانید به طیف گسترده و متنوعی از بازیهای ویدیویی دسترسی داشته باشید. چه علاقهمند به بازیهای خشن باشید و چه به دنبال یک بازی داستان محور بگردید، احتمالاً به سادگی بتوانید چندین بازی با محتوای مد نظر خود را در این سرویس بیابید.
با استناد به واقعیتها، میتوان چنین استنباط کرد که کیفیت عناوین داخل این سرویس به صورت میانگین بسیار خوب است. اخیراً عنوان Deathloop به گیم پس راه پیدا کرده که به طور حتم باید آن را تجربه کنید. بسیاری از وبسایتها، این اثر را به عنوان بهترین بازی سال ۲۰۲۱ انتخاب کردند. از سوی دیگر عناوین مستقلی مانند Moonscars نیز ارزش سرویس را بالاتر میبرند. ایکس باکس برنامهای غنی و قابل توجه را برای این سرویس در نظر گرفته است و در سال ۲۰۲۳ شاهد بازیهای مستقل مورد انتظاری مانند Hollow Knight: Silksong و بازیهای بزرگی مانند Starfield روی این سرویس خواهیم بود.
همچنین، عناوین دیگری که صرفاً میتوانند برای مدتی طولانی شما را سرگرم کند در این سرویس به وفور یافت شوند. برای مثال، بازی Sea of Thieves به عنوان جدیدترین ساختهی استودیوی ریر (Rare) در چند سال گذشته با سرمایهگذاری چشمگیر مایکروسافت ساخته شد و تکامل یافت. هرچند این بازی ماههای ابتدایی عرضهی خود را به سختی گذراند، اما اکنون به عنوانی فوقالعاده جذاب و سرگرم کننده برای تجربه در کنار دوستان تبدیل شده است و میتواند هفتهها و حتی ماهها شما را درگیر خود کند. بازی Grounded اثر چندنفرۀ دیگری است که چند روز پیش از حالت دسترسی زودهنگام خارج شد.
آیندهی گیم پس
سرعت رشد گیم پس در سالهای گذشته هیچگاه کند نشده و با توجه به طیف وسیع بازیهایی که در آینده به این سرویس راه پیدا خواهند کرد، احتمالاً این سرعت نیز بیشتر خواهد شد. همچنین، با توجه به این که سونی با پلی استیشن پلاس به عرصۀ سرویسهای اشتراکی قدم گذاشته است، انتظار میرود مایکروسافت رقابتی جانانه را با آنها آغاز کند. سرویس گیم پس در مقطع باقیماندهی سال ۲۰۲۲ میزبان عناوینی نظیر Pentiment و High On Life و A Plague: Requiem خواهد بود و این روند در سال ۲۰۲۳ با افزوده شدن عناوین بزرگتری به نام Redfall و Starfield ادامه خواهد یافت.
ناگفته نماند که سرویس گیم پس برای کسانی که میخواهند بدون پرداخت هزینه یک بازی را امتحان کنند، بهترین گزینه است. این موضوع بیش از همه به نفع بازیهای ارزشمند مستقل است، چرا که بیش از پیش دیده میشوند و مورد توجه گیمرها قرار میگیرند. مزیتهای دیگری از جمله Cloud Gaming و EA Play در کنار برتریهای سرویس گیم پس قرار میگیرند و به آن انعطاف بیشتری میدهند. شرکت مایکروسافت به وضوح برنامههای بزرگی برای این سرویس در سالهای آینده دارد و برای مشاهدهی نتیجهی این تلاشها باید مدتی را صبر کرد.
بسیاری اعتقاد دارند که آیندهی بازیهای ویدیویی در عناوین دیجیتالی خلاصه خواهد شد و این موضوع باعث میشود تا سیاستی که مایکروسافت و سپس سونی پیش گرفتهاند، برنده باشد. همچنین، در آینده شرکتهای بیشتری پا به این رقابت خواهند گذاشت و پس از گذشت مدتی، شاهد پررنگ شدن کلاود گیمینگ نیز خواهیم بود.
نظر شما در این باره چیست؟
پر بحثترینها
- گپفا ۲۴؛ امتیاز شما به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن
- رسمی: Death Stranding Director’s Cut برای ایکس باکس عرضه شد
- ادعای مدیر سابق Sweet Baby: استودیوها سراغ ما میآیند تا داستان بازیهایشان را بهبود دهیم
- مشخصات کامل سختافزار پلی استیشن ۵ پرو فاش شد
- مدیرعامل پلی استیشن: طرفداران باید انتظارات خود را کاهش دهند، PS5 Pro یک کنسول نسل بعدی نیست
- پلی استیشن ۵ پرو با قیمت نجومی وارد ایران شد
- سازنده سابق راکستار: مردم سالها از واقعگرایی GTA 6 صحبت خواهند کرد
- تماشا کنید: گیمپلی چندین بازی روی پلی استیشن ۵ پرو
- دیجیتال فاندری: پلی استیشن ۵ پرو نمیتواند برخی بازیها را با نرخ فریم ۶۰ اجرا کند
- ۷ بازی مخفیکاری با پیشرفتهترین هوش مصنوعی دشمنان
نظرات
بذارید اول ببینیم اینترنتی خواهیم داشت برای استفاده ازین سرویس ها
ولی یه آقایی معتقد بود گیم پس به ضرر صنعت گیم هست چون گربه دستش به گوشت نمی رسید
گیم پس فقط برا ایراثهاساخته شده
من نمی دونم چرا بعضی از بازیا که مال بتسدا یا مایکروسافتن در گیم پس نیستن مثل نسخه اصلی Prey که برای ۳۶۰ بود حتی فیبل ها هم دو نسحه ازش وجود داره که گیم پسی نیست علاوه بر اون سه تایی که هست !
و …
فورزا ۱.۲.۳ هم نیستن
البته این ۳ تا فورتزا در حال حاضر دیگه در استور غیر قابل خریدن پس گیم پسی نبودنشون قابل توجیهه ولی اونایی که گفتم اینطور نیست
اون به خاطر قرار دادیه که داره کلا بازیایی مثل فورزا و فکر کنم گرن توریسمو بعد چند سال از استور حذف میشن کسایی که از قبل خریداریشون کرده بودن میمونه لایبریشون
ولی باز اگه کسی قدرت خرید پیسی قوی رو داره اصلا سراغ کنسول ایکس باکس نیاد
چرا؟ چون میتونه از گیمپس ارزونتر از کنسول و بازیای بیشتری که هنوز برای کنسول پورت نشده استفاده کنه
و هم میتونه از انحصاری های سونی که کرک روز عرضه هست استفاده کنه (اگه هم خواست که بخره)
این هدف بلند مدت ماکروعه
مثلا تصور کن کمبود قطعات اتفاق میافته
دیگه برای ماکرو مهم نیست کنسول نداره چون کنسول فروختن همیشه ضرره تنها کسی که تو سخت افزار سود میکنه نینتندوعه
اگه یه روزی کمبود قطعات بشه ماکرو با گیمپس دیگه هیچ جای ترسی نداره
اینم هست که بعضی بازی ها فقط روی ایکس باکس هستن مثل crossfire x که باید نت خوب داشته باشی تا رو کلاد بازی کنی 😐 بعد اگر از گیم پس بره دیگه نمیشه بازیش کرد 😐😐
برخلاف باور بسیاری از مردم دو پلتفرم (پلی استیشن و ایکس باکس) کاملا بر روی همدیگر تاثیر مثبت دارند. این تاثیر رو میشه بر روی سیاست هایی که دوشرکت در زمینه های مختلف میگیرند به وضوح دید. سرویش اشتراکی یکی از اون سیاست هاست.
وقتی پلی استیشن سرویس خود رو با قدرت راه اندازی کرد کیفیت گیم پس دو چندان شد. و یقین دارم هردوی اینها در سال ۲۰۲۳ بسیار بسیار بهتر از الان خواهند بود. و این به نفع گیمرهاست
گیمپس نابود گر صنعت گیم بود
تا وقتی که پلاس اومد
وقتی خبر رسید قراره گیمای اکتیویژن و یه سری گیمای مولتی پلتفرم و همچنین انحصاری های خود ایکس باکس برای ۲۰۲۳ بیان رو گیم پس روز عرضه
باز شد نابودگر صنعت گیم:)))))))
همین الانشم که تو نسل نهیم سونی از پس پولی که میده بر نمیاد حتی با وجود صدر بودن بازی هاش رو استیم و فروش پی اس فایو
همین میشه : گرون شدن پی اس فایو
شایعه جدا فروختن دیسک درایو
ری-ریمستر هفتاد دلاری
هرکسی جای سونی باشه عمرا بتونه رو گیم های مثلا با کیفیت کار کنه
هزینه محتوای انحصاری بده
هزینه پلاس رو بده
هزینه ساخت بازی موبایل رو بده
و همه اینا هم به کنار با سرمایه دومین شرکت قدرتمند جهان روبرویی کنه
اگه اوضاع همین جوری پیش بره احتمال اینکه سونی کنسولش رو حذف کنه و تبدیل به یه ناشر بشه کم نیست
ریمیک رو بازی کردی که بهش ری _ریمستر؟
استاد فتواهای بیخودی
گیم رو بازی نکرده میاد فکت میده؛قیمت ناعادلانس حرفی توش نیست ولی بازیو پلی دادی که انقدر مطمئن فکت عرضه میکنی تو کامنتات؟
الان ایکس باکس میخوای انلاین بازی کنی مثلا رینبو۶ نباید پول اشتراک انلاین بدی؟نکنه مایکرو هم گدائه
منظورت از هزینه محتوای انحصاری هم نفهمیدم.
همه دارن بهش میگن ری-ریمستر
پول دادن برای آنلاین بازی کردن خیلی وقته جمع شده فکر کنم به خاطر قیمت گذاری های سونی هنوز تو نسل هشت موندی
محتوای انحصاری هم هزینه داره مفتی نیست که مثلا اکتیویژن بیاد بگه اپراتور سامورایی برای تو یه پولی میگیره سونی هم از سیاست هاش محتوای انحصاریه
در حال حاضر عنوان هایی که بازی میکنم از طریق پی سی گیم پس آلتیمیت:
دثلوپ
هیلو
فورزا
درت ۵
مایکروسافت خدا خیرت بده،گیمپس یک چیز خیلی خوبی واسه ما کسایی که پول نداریم هست
لیست ۲۰۲۳ دستو پامو شُل میکنه. چه خاطراتی رقم بخوره 🔥
سرهنگ نظره شما چیه ؟؟؟🤣🤣