برترین ساختههای استودیو انیمیشنسازی پیکسار
پیکسار یکی از منحصر به فردترین استودیویهای انیمیشنسازی چند دهه اخیر سینما است که آثار خاطرهانگیز و زیبایی را برای مخاطبینش رقم زده است.
این استودیو نخستینبار در سال ۱۹۸۶ توسط استیو جابز (Steve Jobs) به قیمت ۵ میلیون دلار از جرج لوکاس (George Lucas) خریداری شد. این استودیو که توسط نخبگان و طراحان علوم رایانهای شکل گرفته بود، وظیفه ساخت دستگاهی تحت عنوان “تصویرساز” (Picture Maker) را بر عهده گرفت.
الوین ری اسمیت (Alvy Ray Smith) که در آن زمان به عنوان یکی از بنیانگذاران این استودیو شناخته میشد، پیشنهاد داد تا این دستگاه به “Pixer” و بعدها “Pixar” تغییر نام دهد. عنوانی که حال به عنوان نام این استودیو شگفتانگیز شناخته میشود.
تازهترین اثر آنها که Lightyear نام دارد و در سال ۲۰۲۲ اکران خود را آغاز نموده است، بهانهای شد تا به معرفی و رتبهبندی برترین ساختههای انیمیشنی آنها بپردازیم.
استودیویی که موارد خاصی در اثار آنها نمود پیدا میکند. مواردی اعم از شخصیتها، سبک هنری منحر به فرد، موسیقی متن و پیامهای مهمی که میتواند تماشاگرانش را به چالش بکشد. پس برای مشاهده ۱۰ ساخته برتر استودیو پیکسار با ما همراه باشید:
۱۰-Toy Story 2
- سال اکران: ۱۹۹۹
ساخت دنباله یک انیمیشن تحسین شده و موفق کار بسیاری سختی است، مسئلهای که استودیو پیکسار استادانه آن را با خلق “داستان اسباب بازی ۲” انجام داده است.
در این دنباله شاهد این موضوع هستیم که وودی به صورت اتفاقی به یک گاراژ منتقل میشود، جایی که در کنترل یک کلکسیونر شرور میباشد. حال او وظیفه دارد تا خود را نجات داده و به باقی دوستانش بازگردد. پیکسار در این دنباله نه تنها موفق شد تا شخصیتهای جدیدی را خلق کند که با استقبال مردم روبرو گردد، بلکه به ما یادآوری میکند که زندگی در عین سادگی، تا چه اندازه میتواند دشوار و غیرقابل پیش بینی باشد.
۹-Inside Out
- سال اکران: ۲۰۱۵
پیکسار با انیمیشن “درون و بیرون” بینندگانش را با دنیای جدیدی آشنا میکند که میتواند درون تک تک هر یک از ما وجود داشته باشد. این اثر روایتگر دختر جوانی است که خانوادهاش به مکان جدیدی نقل مکان میکنند؛ مسئلهای که باعث میشود تا احساسات او دستخوش تغییر شده و برای وقف پیدا کردن با شرایط جدید به مشکل بربخورد.
از دیدگاه پیکسار، سیستم احساسات انسانها به مانند یک دستگاه کامپیوتری بزرگ شبیهسازی میشود که توسط هر یک از حسهای ما مثل خشم، ناراحتی و خوشحالی کنترل میشود. Inside Out به ما یادآوری میکند که چگونه باید به تک تک حسهای درونی خودمان احترام بگذاریم و این که شادی و غم هر دو به یک اندازه برای حل بحرانها اهمیت دارند.
۸-Ratatouille
- سال اکران: ۲۰۰۷
انیمیشن “راتاتویی”، روایتگر یک موش عاشق آشپزی است که برای تحقق رویاهای خود در شهر پاریس با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکند.
این اثر، به عنوان یکی از متفاوتترین ساختههای استودیو پیکسار شناخته میشود که از طریق یک موش ساده، دنبال کردن آرزوها و اهداف شخصی را برای مخاطبین به معرض نمایش قرار میدهد. همچنین آنها موفق شدهاند تا به زیباترین شکل ممکن، فرهنگ و غذاهای شهر پاریس را نمایش دهند که هنوز هم تماشای آن لذتبخش میباشد.
۷-Coco
- سال اکران: ۲۰۱۷
انیمیشن “کوکو”، یکی از تازهترین ساختههای آنها میباشد که پسر جوانی را به تصویر کشیده که علاقه زیادی به موسیقی محلی دارد. مسئلهای که باعث میشود تا پایش به دنیای مردگان باز شده و با اتفاقات غیرمنتظرهای را رقم روبرو شود.
استودیو پیکسار با الهام از موسیقی و فرهنگ لاتین در کنار جلوههای بصری چشمنواز، اثر زیبایی را خلق کرده که به مسائل پس از مرگ و زندگی در لحظه پرداخته است. آنها از موسیقی در راستای پرداخت به داستان استفاده کردهاند تا شاهد یکی از برجستهترین پروژههای آنها باشیم.
۶-Wall-E
- سال اکران: ۲۰۰۸
استودیو پیکسار با انیمیشن “وال-ئی”، ما را به سفری در آینده بسیار دور میبرد، جایی که انسانها سیاره زمین را به یک مکان غیرقابل زندگی تبدیل کرده و حال یک ربات نظافتچی تنها به زندگی ساده خود مشغول میباشد. با این حال زمانی که او یک ربات بسیار پیشرفته و متفاوت را مشاهده میکند، به او دلباخته و سر از یک سفینه بسیار بزرگ درمیآورد که به نجات بشریت کشیده میشود.
وال-ئی با شروع صامت خود، تماشاگرانش را عاشق و دلباخته خود کرده و به بحران زیست محیطی و مسائل عاطفی میپردازد. پیسکار آنچنان ماهرانه پیام خود را از طریق این انیمیشن به مخاطب انتقال میدهد که با گذشت بیش از یک دهه، هنوز ذرهای از جذابیت آن کاسته نشده است.
۵-Toy Story
- سال اکران: ۱۹۹۵
پیکسار با ساخت “داستان اسباب بازی”، دنیای بینظیری را خلق کرد که نه تنها به عنوان یکی از بهترین فرنچایزهای سینمایی تاریخ شناخته میشود، بلکه باعث شد تا این استودیو تمام رقبای خود را کنار زده و به سطح جدیدی از ساخت انیمیشنهای سینمایی دست پیدا کند.
آنها در این فرنچایز به مسئله علایق دوران کودکی و فانتزیهای آن دوران به نحوی بسیار زیبا پرداختهاند که مخاطبین خود را به فکر فرو میبرد. همچنین به لطف این انیمیشن، با جمعی از بهترین شخصیتهای فانتزی تمام دوران آشنا شدیم که رقم زننده خاطرات کودکی بسیاری از ما بودهاند. اسباب بازیهایی که هر یک از شخصیت و احساسات کاملاً متفاوتی برخوردار بوده و آموزنده مسائل بسیاری برای تماشاگرانشان هستند.
۴-Up
- سال اکران: ۲۰۰۹
انیمیشن “بالا” مملو از موارد عجیب و غریبی همچون خانه معلق در هوا، آبشارهای بسیار بزرگ و سگهای سخنگو میباشد. در این اثر احساسی، ما با پیرمردی مواجه هستیم که پس از مرگ همسر عزیزش، گوشهگیر شده تا این که فرصتی را برای آخرین ماجراجویی زندگیاش پیدا میکند.
استودیو پیکسار با این انیمیشن موفق شد تا در همان ۱۵ دقیقه ابتدایی، اشک بسیاری از تماشاگرانش را سرازیر نماید. Up به ما میآموزد که چگونه با افراد عزیز زندگی خودمان رفتار کنیم و چه وظایفی نسبت به آنها باید داشته باشیم. این انیمیشن فراموش نشدنی، سفری برای شناخت زندگی در غیرمنتظرهترین روش ممکن است که برخی از بامزهترین شخصیتهای تاریخ پیکسار را نیز پدید آورده است.
۳-The Incredibles
- سال اکران: ۲۰۰۴
در دورانی که هیچ کسی انتظارش را نداشت و ژانر ابرقهرمانی تازه در حال شکل گرفتن بود، استودیو پیکسار با ساخت انیمیشن “شگفت انگیزان”، یکی از متفاوتترین ساختههای خود را رقم زد. اثری که حول محور یک خانواده ابرقهرمان است که علیرغم این که هر یک از قدرت خاصی بهره بردهاند، اما از مشکلات متعددی رنج میبرند که زندگی را برایشان سخت کرده است. به همین دلیل به یک زندگی مخفیانه و دور از چشم مردم روی میاورند که خلاف خواسته و آرزوهایشان میباشد.
با پیروی از سبک زندگی دهه ۱۹۶۰، The Incredibles از سبک هنری بسیار خاصی بهره میبرد که یادآور انیمیشنهای قدیمی بتمن برای بینندگانش میشود. پیکسار در این اثر موفق شد تا به پیوند خاص خانواده پرداخته و نشان دهد که برای ایجاد یک ارتباط خوب، حتماً نباید یک ابرقهرمان قدرتمند بود.
۲-Finding Nemo
- سال اکران: ۲۰۰۳
در انیمیشن “در جست و جوی نمو”، شاهد پدر محافظهکاری هستیم که تنها فرزند خود را از دست داده و برای پیدا کردن او راهی یک ماجراجویی خطیر در عمق آبهای اقیانوس آرام میشود. اثری که بهتر از هر مستند دریایی، ما را با موجودات و اکوسیستم یک اقیانوس آشنا میکند.
از کوسههای بیرحم گرفته تا لاکپشتهای دریایی، در جست و جوی نمو برخی از منحصر به فردترین شخصیتهای تاریخ انیمیشن را به وجود آورده است که تماشاگرانش میتوانند با آنها ارتباط برقرار نمایند. پیکسار با این ساخته خود، به ما یادآوری میکند که انسانها تا چه حد میتوانند برای خواستههای شخصی خودخواه باشند و ما را با این واقعیت روبرو میکند که در مواجه شدن با هر مشکلی، اگر که دوست و همراه مناسبی در کنار خود داشته باشیم، میتوانیم از پس آن بربیاییم.
۱-Monsters Inc
- سال اکران: ۲۰۰۱
آثار هیولا محور زیادی در طول تاریخ سینما اکران و پخش شدهاند که مخاطبین زیادی را به خود جذب کردهاند. با این حال “شرکت هیولاها” که توسط استودیو پیکسار خلق شده، یک محصول جادویی را برای مخاطبینش به ارمغان آورده است.
شرکت هیولاها در جهانی موازی به وقوع میپیوندد که هیولاها وظیفه دارند تا مخفیانه وارد اتاق خواب کودکان شده و با ترساندن آنها، انرژی جذب نمایند. پیکسار با خلق سالی و مایک به دنیایی قدم میگذارد که ما را به فکر فرو برده و لحظات جذابی را رقم میزند. اثری که علیرغم اکران در سال ۲۰۰۱، هنوز هم در بین آثار هیولا محور، به عنوان یکی از بهترینها شناخته میشود.
شما نیز برخی از به یاد ماندنیترین آثار پیکسار را برای ما معرفی نمایید.
منبع: اسکرینرنت
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
با اینکه زیاد با انیمیشن های پیکسار حال نمیکنم اما منکر کیفیت بالای انیمیشن های پیکسار نمیشم
خودم در این لیست بیشتر با Toy Story 2 و Inside Out حال میکنم و خیلی دوستشون دارم
بنظر من toy story 1 باید اول میشد چون ی تحولی تو انیمشن بوجود اورد اونم تو ساله ۱۹۹۵
اسکرین رنت خودش چیزایی که خودش میذاره رو گردن نمیگیره بعد شما اونجا رو منبع قرار میدید؟ XD
واقعا انیمیشن های پیکسار با بقیه استودیو ها فرق میکنه. داستان های جالب و متفاوت و خاص همیشه یه ایده متفاوت تو روایت داستانشون داشتن.از نظر معنا و مفهوم و روان شناختی و درس زندگی در آثارشون نهفتس
هرچه قدر کارخونه هیولاها خوب ، سریالش بد بود
دریم ورکز👍
پیکسار 👎
تقاضا دارم که حتما برترین اثار استودیوی دریم ورکز هم تو شماره دوم همین مقاله گفته بشه
شخصا با انیمیشن های دریم ورکز بیشتر خاطره دارم
مثل شرک،بچه رئیس ،ماداگاسکار، ان سوی پرچین ،پاندای کونگ فوکار ، چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم ، گربه چکمه پوش،غارنشین ها ،و صد البته شاهکار فرار مرغی خاطره انگیز😍
و…
بدلیل دیسلایک ها مقایست فاقد اعتباره
فقط دانشگاه هیولاها
مگه میشه راتاتویی رو ببینی و عاشقش نشی
پیکسار باید به خودش بیاد و تمرکزش روی کیفیت انیمیشن هاش باشه بجای مسائل حاشیه ای مثل پرچم رنگیا وگرنه مردم هم در بخش نمرات و هم میزان فروش فیلم ، خدمتش میرسن. لایتیر رو هنوز ندیدم ولی نظرات حاکی از اینه که داستان ضعیفی رو روایت میکنه
دقیقا میترسم اثاری مثل لوکا و قرمز شدن تازه شروع این دست از انیمیشن ها باشن.
لعنتیا به جای پیغامای مسخره تون .تمرکزتون بزارین رو اصل قضیه یعنی سرگرمی👎
بشخصه برام toy story 2 اعصاب خورد کن بود و toy story 3 را از همه بیشتر دوست داشتم .
عجیبه توی استوری ۲ هست بعد ۳ نیست 😶