نگاهی به نقطه های اوج؛ بهترین نسخه های هر فرنچایز
فرنچایزها در طول سالهای عرضه خود مسیر پر فراز و نشیبی را پشت سر میگذارند. در این مقاله با بررسی بهترین نسخهی فرنچایزهای محبوب همراه ما باشید.
“هنگام نجات یک انسان خاص از دست قبیلهای ویران شده به دست زامبیها؛ هنگام نجات مردم یک شهر از شر موجودی عجیب و خارجی؛ موقع نجات یک سرزمین از چنگال نیرویی ظالم و متغاصم، زمان نجات کرهی زمین از دست فضاییها و یا حتی موقع محافظت از کل منظومه شمسی، و البته شاید هم برای نجات یک جواهر ارزشمند و قدیمی، برای اینکه به دست افراد نااهل نیفتد؛ تا به حال چندین و چند مرتبه، در فرنچایزهای مختلف، در نقش شخصیتهایی قرار گرفتهایم که هرچقدر تیره و خشونتآمیز، عموما در اعماق وجودشان، هدف بزرگی را مد نظر داشتهاند.
شخصیتهایی که در طول این سالها با آنها زندگی کردهایم، با خندههایشان، لبخند بر لبانمان نقش بسته و با گریههایشان اشک از چشمانمان سرازیر گشته است. شخصیتهایی که با بالا رفتن سنشان و سفید شدن تدریجی موهایشان، روزهای عمر ما هم سپری شده و به قدری با آنها اخت گرفتهایم که گویی حالا دیگر جزوی از خانوادهی ما شدهاند؛ کسی چه میداند! شاید هم ما عضوی از خانوادهی آنها شده باشیم!
شخصیتهایی که حالا اگر به هر دلیلی نباشند، جای خالیشان تا ابد در اعماق وجودمان حس خواهد شد. شخصیتهایی که آنها را دوست داریم، نه برای آنکه همیشه کار درست را انجام میدهند و مصون از خطا هستند، خیر، برای آنکه چندتا از بهترین و بهیادماندنیترین لحظات عمرمان را برایمان پدید آوردهاند …
همین شخصیتها هستند که به فرنچایزهای مختلف هویت میبخشند، و معمولا بعد از حذف این شخصیتها، یک فرنچایز خاص با افت کیفی مواجه خواهد شد. بهترین مثال هم شخصیت اتزیوی سری اسسینز است که بازیهایش با اختلاف محبوبترین نسخههای کل سری را تشکیل دادند، یا در وضعیتی مشابه میتوان شخصیت محبوبی مثل مستر چیف را مثال زد که وقتی در نسخهی پنجم این سری، حضورش کمرنگ شد، سازندگان با اعتراض گسترده هواداران مواجه شدند.
این مقاله در رابطه با برترین نسخههای هر فرنچایز است ولی جالب است بدانید بهترین نسخههای هر فرنچایز معمولا همان عنوانی هستند که بهترین شخصیت(های) کل سری را هم شامل میشوند، مگر اینکه فرنچایز مذکور کلا یک شخصیت اصلی بیشتر نداشته باشد، چیزی مانند سری جذاب گاد او وار …”
با ما همراه باشید تا چندتا از برترین عناوین صنعت گیم را با هم، مرور کنیم و تجدید خاطراتی هم با چندتا از عناوین قدیمی داشته باشیم.
لازم به ذکر است که این مقاله ابدا هیچ ترتیب خاصی ندارد و شمارهی اول و دهم، هیچ برتری یا نقطه ضعفی نسبت به همدیگر ندارند و همگی در سبک و ژانر خود، به بهترین شکل ممکن عمل کردهاند.
10_ Gears of War 2
نسخهی اول گیرز او وار، قطعا به عنوان یکی از انقلابیترین عناوین و بازیهای صنعت گیم، تا ابد، شمرده خواهد شد. عنوان جذابی که با یک گیمپلی بینظیر و لذتبخش، هواداران بسیار زیادی برای خود دست و پا کرد. ساندترکهای هیجانانگیز و جذابی داشت و به علت دو شاخه شدن مسیر در بعضی نقاط محدود، از ارزش تکرار بسیار بالایی هم برخوردار بود. شاید اگر فرنچایز گیرز او وار متولد نمیشد، ما هیچ وقت آنچارتد و ریبوت توم ریدر و حتی بازی جذابی مثل Outriders را به عمق و کیفیت امروزی شاهد نبودیم. جدای از اینها، حقیقتا باید بگویم یک ساعت کاتسین نسخهی اول گیرز او وار، از اکثر فیلمهای سینمایی اکشن امروزی برایم جذابتر بود و واقعا بعضی از لحظات آن فراموش نشدنی بودند.
همهی اینها را گفتم که بگویم نسخهی اول گیرز او وار، کیفیتی فراتر از حد تصورات و انتظارات داشت، ولی نکتهی جالب قضیه اینجاست که همین نسخه، به عنوان بهترین نسخهی این فرنچایز به حساب نمیآید و اگر از طرفداران سری بپرسید، نسخهی دوم را از هر لحاظ بهتر و برتر میدانند.
قطعا میدانید که ساخت ادامه برای یک بازی موفق، همیشه کاری سخت و چالش برانگیز است که خوشبختانه سازندگان گیرز او وار ۲ به خوبی از عهدهی آن برآمده بودند، و مثلا با اضافه کردن حالت جذاب Horde به سری، یک ویژگی فوقالعاده به این سری اضافه کردند که هنوز که هنوز است، در نسخههای جدیدتر هم پابرجاست.
شخصیت پردازی کرکترها در نسخهی دوم، به مراتب بهتر و قابل باورتر بود و البته سلاحهای جذاب و جدیدی هم به بازی افزوده شده بود و گیمپلی بینظیر نسخه قبلی خود را هم بهبود داده بود، تا نهایتا به عنوان کاندید بازی برتر سال هم برگزیده شود و با متای ۹۳، نام خود را به عنوان یکی از برترین بازیهای شوتر تاریخ، ماندگار سازد.
خداروشکر در نسخهی پنجم سری هم تغییرات خوبی صورت گرفت و بازی به نسبت گیرز ۴ پیشرفتهایی چه از نظر داستانی و چه در بخشهای دیگر داشت که نوید آیندهای روشن برای این سری به ما میدهند. باید منتظر بمانیم تا ببینیم آیندهی این سری در نسل نهم چگونه رقم خواهد خورد و آیا دوباره آن حس و حال شیرین دوران گذشته را در این سری خواهیم چشید؟
9_ Batman: Arkham City
شمار ساعتهایی که پشت سیستم خود، مشغول تجربهی Marvel’s Spider_Man 2018 بودهام از دستم در رفته، بس که این عنوان جذاب، کمنظیر و لذتبخش است؛ منتهای مراتب، از نظر سطح کیفی میتوان گفت که هیچ عنوان ابرقهرمانیای، یارای مقاومت با بتمنهای سری آرکام را نخواهد داشت.
از موسیقیهای شاهکار این عنوان گرفته، تا سیستم مبارزاتی بی نهایت لذتبخش و چالش برانگیز، صداگذارهایی فوقالعاده به یاد ماندنی (که اکثرشان قبلها در بهترین انیمیشن برگرفته شده از کمیکهای بتمن یعنی Batman: The Animated Series ایفای نقش کرده بودند)، داستانی دارک و درگیر کننده با دیالوگهایی شنیدنی و … این عنوان پکیج کاملی بود از تمام چیزهایی که از یک عنوان شاهکار انتظار میرود.
مارک همیل، که به جرئت میتوان گفت بعد از هیث لجر فقید، بهترین خندههای جوکر را در طول این سالها به ثبت رسانده، در این عنوان واقعا سنگ تمام گذاشته و فقط به خاطر کیفیت کار همین صداگذار بینظیر و شنیدن دوباره و دوبارهی خندههایش، ارزش دارد بازی را چندین مرتبه به اتمام برسانید.
نسخهی اول فرنچایز بتمن آرکام یعنی بازی شاهکار Batman: Arkham Asylum خود عنوانی بود سرشار از نوآوری، بازیای که سبک ابرقهرمانی را با مبارزات بینظیر خود، برای همیشه دگرگون ساخت و با سیستم مخفیکاری جذابی که داشت، گیمرها را به وجد آورد.
حال نسخهی Batman: Arkham City، حتی از آن عنوان هم بهتر عمل کرده بود و با ارتقای آن بازی در بخشها و قسمتهای مختلف، توانست نام این سری را برای همیشه جاودان کرده و بر سر زبانها بیندازد.
علاوه بر بالا بردن کیفیت سیستم مبارزات، آوردن Catwoman به عنوان یک شخصیت قابل بازی با حال و هوای متفاوتی که به بازی اضافه میکرد، وجود شهری که ۵ برابر نسخهی اول وسعت داشت، گجتهای جدید و …، همگی مواردی بودند که از این عنوان، یک دنبالهی بینظیر و فوقالعاده شکل دادند و به جرئت میگویم همین حالا هم، اگر بعد از گذشت بیش از ۱۰ سال به سراغ این نسخه بروید، از کیفیت بینظیر آن به وجد خواهید آمد؛ عنوان شاهکار و بینظیری که هیچ تاریخ انقضایی ندارد.
8_ Prince of Persia: The Two Thrones
عنواتی درآمیخته با عشق، و با انتقام. یادش بخیر! سالهای چندان زیادی نگذشته است از زمانی که یوبیسافت بازیهایی را میساخت و عرضه میکرد که میتوانستیم بدون ذرهای درنگ، آنها را با القابی چون “شاهکار” خطاب کنیم. بازیهایی که به جرئت میتوان گفت بعضا کوچکترین نقصی نداشتند و هم داستان فوقالعادهای را شامل میشدند، هم ساندترک و گیمپلی سرگرم کنندهای داشتند و البته از همه مهمتر، آمیخته و پر شده از مراحلی تکراری و حوصله سر بر نبودند.
فرنچایزهایی مثل پرنس او پرشیا وجود داشتند که شما خواب به چشمتان نمیآمد تا نسخهی جدید آنها عرضه شود! عناوینی که نسخههای مختلف آن در عین داشتن تم و ستینگی تا حدودی مشابه و یکسان، هر یک از هویتی جداگانه و تا حدودی مختص به خود برخوردار بود.
امروز بحث راجع نسخهی سوم این فرنچایز است که بدون شک بهترین نسخهی این فرنچایز هم محسوب میشود (با متای بالا و عالی ۸۶).
نسخهی سوم دقیقا از جایی شروع میشود که نسخهی دوم به پایان رسیده بود؛ البته (خوشبختانه!) ظاهر و پوشش کرکترها دچار تغییرات اندکی هم شده بود.
در نسخهی دوم، پرنس و کالینا موفق شده بودند تا زمان را دستکاری کنند و به این سبب از بروز یک سری اتفاقات ناگوار جلوگیری کردند (که چون این سری دارد ریبوت میشود، برای جلوگیری از اسپیول آنها را بازگو نمیکنیم). منتها برخلاف انتظاراتشان، دوباره آنچه که نباید اتفاق میافتد و ما در این نسخه، با همان آنتاگونیست منفور نسخهی اول سروکار خواهیم داشت که البته بیش از پیش نفرتانگیز ظاهر خواهد شد.
کاتسینهای این بازی همگی از کیفیت بصری و فنی بسیار بالایی برخوردار بودند و واقعا تماشای آنها مو به تنمان سیخ میکرد! از همان کاتسین ابتدایی، یعنی زمانی که شورشیان قایق ما را مورد هدف خود قرار میدهند، بازی جذاب و نفسگیر ظاهر میشود؛ آرزوی آن روزهای ما هم همیشه این بود که: “یعنی میشود روزی کیفیت بصری گیمپلی بازیها، در حد این کاتسینها شود؟”
و این مورد از مقاله را با آرزوی این روزهای خود به اتمام میرسانم “که آیا میشود کیفیت بازیهای ساخته شده توسط یوبیسافت، روزی دوباره به حد عناوین قدیمی خود برسد؟” و به سراغ مورد بعدی میروم، شما هم همراه من بیایید …
7_ Hitman: Blood Money
چیزی که به طور معمول از فرنچایزهای مختلف انتظار میرود، آن است که در طول زمان و با عرضهی نسخههای مختلف، یا کیفیت آثار و عناوینشان نسخه به نسخه افزایش پیدا میکند، یا اینکه حداقل همان کیفیت قبلی را حفظ کنند.
سری هیتمن از نظر دادن آزادی عمل به بازیکن، که مهمترین رکن بازیهای این فرنچایز هم محسوب میشود، در سالهای گذشته به طرز چشمگیری موفق عمل کرده و ما شاهد خلاقیتهای بسیار جذاب و فوقالعادهای در نسخههای اخیر این سری بودهایم.
منتها اصلیترین موردی که باعث شده بنده نسخهی چهارم این بازی یعنی عنوان زیبای Hitman: Blood Money را در این لیست قرار دهم، وجود ساندترکهایی بینظیر و فوقالعاده در این عنوان بوده است.
همهی نسخههای هیتمن، آزادی عمل مناسبی را در اختیار گیمر قرار دادهاند و این مورد چندان نمیتواند وجه تمایز نسخههای مختلف این سری به حساب آید (اگر کیفیت هر عنوان را با توجه به محدودیتها و امکانات زمان انتشارش بسنجیم).
راستش را بخواهید، اولین عنوانی که به معنای واقعی کلمه، من را عاشق یک ساندترک و یک موسیقی بیکلام نمود، همین عنوان Hitman: Blood Money بود، وقتی برای اولین پس از به سرانجام رساندن یک قتل، موسیقی شاهکار و حماسی این عنوان در گوشهایم به صدا درآمد، واقعا لحظاتی را تجربه کردم که نمونهشان را در کمتر جایی دیدهام.
متاسفانه انتظار داشتم در نسخههای جدید ریبوت این فرنچایز، دوباره موسیقیهایی شاهکار، با حس و حال گذشتهی این سری تجربه کنم که متاسفانه این مورد حتی نزدیک به حقیقت پیوستن هم نشد … فقط کافی است موسیقی منوی عنوان Hitman: Blood Money را با موسیقی منوی عناوین جدید این فرنچایز مقایسه کنید، تا به صحت حرف بنده پی ببرید. هیتمن ابسولوشن، که ضعیفترین نسخه این فرنچایز از نظر متا محسوب میشود، هنوز موسیقیهای به مراتب بهتری از سه عنوان موفق آخر این فرنچایز دارد که واقعا جای تاسف است.
6_ Uncharted 2: Among Thieves
همانطور که در بخش مربوط به بازی گیرز او وار خدمتتان عرض کردم و البته خودتان هم قطعا در جریان هستید، سری آنچارتد الهاماتی در زمینهی گیم پلی، از بازی گیرز او وار گرفته بود و البته با ترکیب المانهای شوتر و مکانیسمهای کاورگیری روان با یک داستان ماجراجویانه و همراه سازی بازیکنان با شخصیتهایی طنز و دوستداشتنی مثل سالیوان (سالی) و نیتن دریک، یک تجربهی لذتبخش و دوستداشتنی فراهم ساخت. عشق بین نیتن دریک و الینا، به مراتب از عشقهای هالیوودی واقعیتر و باورپذیرتر است و در آن رنگ و بویی از شوآفهای بالییودی نیست و نه تنها گیمرها را از شیمی بین دو کرکتر خود، خسته و دلزده نمیکند، بلکه کاری میکند که ما هم عاشق این دو نفر بشویم و از بودن آنها در کنار هم لذت ببریم.
سری آنچارتد همیشه یکی از بهترین شخصیتپردازیها را بین کل عناوین گیم در هر سال شامل میشده و آنتاگونیست این نسخه هم یک فرد خونخوار و بیرحم و جاهطلب است که برای رسیدن به اهداف شومش، و دستیابی به قدرت، از هیچ تلاشی فروگذاری نمیکند. مبارزه با باس نهایی این بازی، واقعا یکی از چالشبرانگیزترین مبارزات بین کل عناوین شوتر است و این باس فایت لعنتی، لحظهای به شما مجال نمیدهد و چپ و راست روی سر شما نارنجک و … پرتاب میکند …
این نسخه جدای از لحظات فراموش نشدنی خود مثل صحنهی نابودسازی آن قطار کوهستانی، برای اولین بار مکانسیمهای مخفیکاری را، از همان موزهی ابتدایی بازی، به گیمرها معرفی میسازد که البته بعدا نسخه به نسخه، این مکانیسم در سری پیشرفت کرده و نهایتا نسخه کامل شده و پیشرفتهتر شدهی آن را در باز لست او آس ۲، دیگر ساختهی استودیوی توانمند ناتی داگ شاهد بودیم.
بازی چند دیالوگ جذاب بین نیتن و الینا به پایان میرسد و با کمک شوخیهای همیشگی نیتن و آوردن خنده بر لبانتان، خاطرات بسیار خوب و شیرینی را تا ابد در یاد شما، ماندگار میسازد.
به امید آنکه هرچه زودتر شاهد معرفی نسخه جدیدی از این سری باشیم و ببینیم که سرنوشت نیتن دریک افسانهای، کاملا به پایان رسیده یا همچنان ادامه خواهد داشت؟
5_ Need For Speed Most Wanted
فرنچایز نید فور اسپید، در سالهای اخیر و البته در کل طول عمر خود، مسیر پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته. از عرضه و ساخت عناوینی که کم از شاهکار نداشتند تا بازیهایی که حتی دلمان نمیآمد نید فور اسپید خطابشان کنیم، بازیهای مختلفی را در اختیار طرفداران خود قرار داده است.
اگر به کارنامهی این سری نگاهی بیندازیم، بدون شک نقطه عطف آن را در نسل ششم مشاهده خواهیم کرد که پشت سر هم، عناوین ریسینگ بینظیری را به مخاطبین ارائه میداد و همگی در عین داشتن شباهت ظاهری، حال و هوای مخصوص به خود را داشتند تا گیمرها همچنان مشتاق به خرید و تجربه آنها بمانند، از نسخههایی مثل Carbon و Underground 2 و البته مورد انتخاب شده برای این مقاله، یعنی نسخه اصلی و اولیه Most Wanted صحبت میکنم، البته همین جا بگویم که شاید برتری چندان فاحش و تفاوت بسیار بزرگی از نظر کیفی، بین سه نسخه مذکور برقرار نباشد و این مسئله که کدام یک از این ۳ عنوان، در جایگاه برتر و والاتری قرار دارد، بیشتر به سلیقه و همچنین خاطرات هر فرد از آن بازی برگردد، منتهای مراتب موست وانتد بین طرفداران بیشتری از این سری، به عنوان نسخه محبوب شناخته میشود و ما هم تصمیم گرفتیم این بازی را به عنوان نماینده کل سری، در مقاله خود جای دهیم.
۴_ Dark Souls
هر سه عنوان سهگانه بینظیر دارکسولز، لیاقت دریافت لقب “شاهکار” را به معنای کلمه، دارا میباشند، منتها اگر سه نسخه این فرنچایز را بازی و تجربه کرده باشید، احتمالا با من همعقیده خواهید بود که از نظر پیچیدگی محیطها و مسیرها و ساختمانها و …، دو نسخهی دیگر این سهگانه در برابر نسخه اول، عملاَ مثل یک شوخی میمانند. بخش ابتدایی دارک سولز ۳ که کلاً حالتی خطی داشت و اصلا جای حرفی باقی نمیگذارد؛ دارک سولز ۲ هم، هرچند که عنوانی بینظیر و فوق العاده است، ولی از نظر پیچیدگی محیط، نزدیک سولز یک هم نخواهد شد.
باور کنید یک سری مناطق در سولز یک بودند، که از بس لول آپ کرده بودم و سلاحم قوی بود، دشمنانشان را با یک یا نهایتا دو ضربه و هیت، از پای در میآوردم منتها خود محیط بازی نهایتا باعث شکست و به کشتن دادن من میشد و این چیزی است که واقعا در هر بازیای دیده نمیشود و یک حس اضطراب فوقالعاده زیاد به بازیکنان القا خواهد کرد. تلههای مختلف و متعدد، سنگهای بزرگی که به یکباره به سوی شما سرازیر میشوند، مسیرهایی به شدت باریک و تاریکی مطلق در محیط و …، همه و همه از ساختمانها و محیطهای این بازی، یک جهنم واقعی ساخته بودند که گویی دارند گیمرها را برای گذر نمودن از پل سراط کم کم آماده میسازند!
از نظر گیمپلی، خب مثل هر فرنچایز دیگری، انتظار میرود که در طول سالها، نسخه به نسخه آن ای پی پیشرفتهایی به خود ببیند و تکرار مکررات هم نباشد و لذا مرجع چندان درست و دقیقی برای مقایسه نسخههای مختلف نیست. ساندترکهای این ۳ عنوان هم که همگی به بهترین شکل ممکن، در نسخه خود جایگذاری شدهاند.
نهایتا به داستان این بازیها میرسیم، که خب اگر بخواهیم پیچیدهترین داستان را بین کل سهگانه مشخص کنیم، احتمالا نسخهی دوم جواب مد نظرمان باشد ولی خب پیچیدگی و گنگی داستان، لزوم برتری نیست (البته شاید برای یک عدهای هم باشد، که کاملا هم قابل قبول است)، ولی شخصاً از نظر داستانی هم، نسخهی اول را بهتر و زیباتر (و در بخشهایی هم غمانگیزتر) از دو نسخهی دیگر میدانم …
البته جدای از تمام این بحثها، فارغ از اینکه واقعا کدام نسخه از این سهگانه برتر است، باید اذعان کرد که میازاکی با عرضهی این سهگانه، سطح کیفی عناوین کل صنعت گیم را تا حد بسیار بسیار زیاد و شگفتآوری بالا کشیده و ارتقا داده است؛ ولی خب خارج از این مسائل و تعارفات، خوشحال میشویم اگر در کامنتها به ما بگویید که کدام نسخه از دارکسولز را بیشتر دوست دارید و بیشتر میپسندید؟
3_ Assassin’s Creed 2
جای تاسف است که بهترین نسخههای فرنچایزهای یوبیسافت، همگی در عناوین نسل ششمی و هفتمی این شرکت خلاصه میشوند و یوبیسافت دقیقا نمایانگر شرکتی شده که دارد از عرش به فرش سقوط میکند.
در نسل هفتم، در روزهایی که یوبیسافت به مصداق سایر کمپانیهای رو به افول امروزی، در مسیری بلند بالا قرار داشت، یعنی روزهایی که بهترین نسخههای کالاف دیوتی داشتند عرضه میشدند، یوبیسافت اثری مخفیکاری عرضه کرد که تقریبا هیچ شباهتی به عناوین Stealth پیش از خود یعنی فرنچایزهای هیتمن و متال گیر و اسپلینتر سل و حتی Thief و … نداشت و هویت مستقل و سبک خاصی برای خود دارا بود. البته شاید بتوان گفت که از نظر روش کلی، هیتمن و اسسینزها به یک شیوه و آن هم قتل اهداف خود در دل جمعیت عمل میکنند، ولی خب تفاوتهای زیادی بین قاتلین این فرقه و مامور ۴۷ دوست داشتنی ما وجود دارد.
نسخهی دوم اسسینز کرید، از ساندترک بینظیری برخوردار بود و باور کنید هنوز که هنوز است، موسیقیهای این بازی را بر روی گوشی خود دارم و هر از چندگاهی دوباره به سراغشان میروم و گاهی هم با شنیدنشان اشک در چشمانم جمع میشود.
قطعا اتزیو جزو به یاد ماندنیترین و دوستداشتنیترین شخصیتهای کل دنیای گیم است و با لهجه ایتالیایی زیبای خود، دل هرکسی که به پای تجربهی این بازی شاهکار مینشست را به دست میآورد.
2_ Devil May Cry 3
اگر قرار باشد روزی بهترین و شاهکارترین عناوین کل صنعت گیم را یکجا جمع کنیم، بدون شک، بازی Devil May Cry 3 جزو ده مورد اول آن لیست خواهد بود، عنوانی که از نظر عمق و محتوا و کیفیت ساخت، به مراتب از عناوین امروزی در جایگاه بهتر و والاتری قرار دارد. مبارزات در آن به طرزی بینقص کار شدهاند که شما حتی بعد از دهها ساعت تجربه بازی، همچنان عطش و کشش برای تجربهی بیشتر آن دارید و مدام هم هی کمبوها و فنون خفنتر و جدیدتری را میسازید و کشف میکنید و استایل مبارزاتتان جذابتر میشود. تنوع سلاحهای بازی، به قدری بالاست که بدون شک شما را شگفتزده خواهد کرد و هر سلاح هم خود به قدری فوقالعاده جذاب و منحصر به فرد کار شده، که در طول تجربه خود از بازی، واقعا سردرگم میشوید که از کدام سلاح استفاده کرده و کدام را در Inventory خود به صورت موقت انبار کنید.
نسخههای مختلف سری دویل می کرای، عناوینی هستند که کار شما با آنها با یک بار بازی کردن به اتمام نمیرسد و اگر اهل پلات کردن هم باشید، مدت زمان بسیار زیادی شما را سرگرم و مشغول خود خواهند ساخت. این نسخه هم به دلیل تنوع بسیار زیادی که در تعداد باسفایتهای خود دارد، از ارزش تکرار بالایی برخوردار است و بازی بعد از حتی یکی دو بار فتح کردن، اصلا برای گیمر خسته کننده به نظر نخواهد رسید.
حقیقتا روزی که برای اولین این بازی را آغاز کردم، از همان کات سین ابتدایی، وقتی که دو برادر داشتند بر روی آن برج بلند مخوف با یکدیگر به زیبایی و با ابهتی هرچه تمامتر به مبارزه میپرداختند، یک دل که چه عرض نمایم، صد دل عاشق این بازی شدم؛ و البته بازی هم من را ناامید نساخت و چیزی که زیاد داشت، صحنه و کاتسین شگفتانگیز و بینظیر بود، برای مثال صحنهی ابتدایی بازی در تعمیرگاه موتورسیکلت دویل می کرای، که در حالی که دانته در حال پیتزا خوردن است، با خونسردی تمام، به شکار و قلع و قمع هیولاها و دیمنها میپردازد، و یا لحظهای که دانته از همان برج مخوف در حال پایین آمدن است و اسلحهها و گلولههای خود را به طرز خونینی به رقص در میآورد و ما را هم با دیدن لحظاتی بینظیر و بیهمتا، سرگرم و مشغول میسازد تا امروز، بعد از گذشت چندین سال، همچنان از آن به نیکی یاد کنیم.
1_ Grand Theft Auto IV:
روزی که برای اولین بار وارد این بازی شدم، با آن حجم از شور و اشتیاق و هیجان، هیچ وقت از یادم نخواهد رفت. البته نه! صبر کنید! بیایید کمی زمان را به عقب برگردانیم. بیایید اول ببینیم علت و سر منشا این شور و اشتیاقها از کجا بود؟
راکستار گیمز با عرضهی GTA III، صنعت گیم را به مرحلهای جدید و نو از تکامل و طراحی رساند، با عرضهی GTA Vice City، لذتی وصف نشدنی به گیمرها هدیه داد و در آخر با شاهکار تکرار نشدنی GTA San Andreas، گیمرها را در بهشتی بیپایان از سرگرمی، آزادی عمل و لذت، غرقه ساخت.
این عناوین، به همراه موفقیتهای غیر قابل شمارشی که به همراه داشتند، نهایت باعث پدید آمدن حجم عظیمی از هایپ و انتظار برای نسخهی جدید این فرنچایز بینظیر شده بودند. بازیای که هر روزی که میگذشت، انتظار برای عرضهاش مدام سخت و سختتر میشد.
هنگامی که بازی عرضه شد، به دلیل حجم بالا، فشردهسازی نامناسب دیسکهای بازار و از همه بدتر پورت بد آن روی پی سی، مجاب به تحمل مدت زمان بیشتری شدم تا بتوانم به تجربهی این عنوان دسترسی یابم. اما باید گفت که همهی این انتظارها، واقعا واقعا ارزشش را داشت.
بازی با همان موسیقی اولیهی شاهکار خود، شما را مجذوب خود میساخت، با دیالوگهای بینظیر و کار شده و جذابی که داشت، شما را عاشق خود میکرد و در آخر با سیستم رانندگیای بهتر از اکثر عناوین ریسینگ و داستانی درگیر کننده، لذتی با اعتیادآوری شدید نسبت به این بازی شاهکار، به شما تزریق میکرد.
این نسخهی GTA، از مجموع نقدها و نمرات، متای بالا و فوقالعادهی ۹۸ را به خود اختصاص داده تا جا پای خودش را به عنوان یکی از برترین عناوین تاریخ بازیهایی ویدیوئی، برای همیشه به ثبت رساند.
گرافیک و جلوههای بصری این بازی، کیفیت به مراتب واقعگرایانهتری نسبت به عنوان قبلی خود یعنی GTA San Andreas داشت. پر بیراه نیست اگر بگوییم عناوین شرکت راکستار گیمز، از بعد از این عنوان بود که تغییرات و دگرگونیهای اساسیای به خود دیدند؛ از اضافه شدن حالت کاور به این عناوین گرفته تا طراحی بصری واقع گرایانه و …، عنوان GTA IV سرآغاز یک تغییر بزرگ و اساسی در تاریخ بازیهای بزرگ این کمپانی بود.
پر بحثترینها
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
نظرات
آنچارتد ۳ از ۲ بهتره فقط چون نوآوریش زیاد نبوده به موفقیت کمتری رسید
چقدر عدد ۲ برای من تو این برترین ها مقدسه چون بهترین نسخه گیرز و آنچارتد و اساسینس کرید(یا حداقل جزء بهترین هاشون) نسخه دوم هر کدوم بود.
شرمنده بابت اسپم: دوتا از انحصاریای ایکس باکس به اسم رمز Project ‘Midnight و project ‘Pentiment’ توسط جز کوردن تایید شدن اولی برای Compulsion و دومی برای Obsidian
گیرز هیچوقت از انقلابی ترین بازی ها نبوده لطفا بخاطر متا نیاید یک بازی رو زیاد گنده کنید و لقب های بیخود بدید این بازی حتی طرفدار چندانی در مقایسه با همین عناوین توی لیست نداره گیرز یه بازی بزن برو جلو و بازی خشکی هست که مناسب مخاطب عام و کژواله که با بازی هایی مثل کالاف و بتل حال میکنه گیرز یک بازی با کاراکترهایی که هیچ شباهتی به آدمیزاد ندارن(بیشتر سه گانه اول و نسخه فرعی)
کارگردان این مجموعه هم یکی از .. افراد صنعت گیمه که تهش کله پا شد این همه عیب این و اون میکرد کوجیما فلانه فلانی ایده منو دزدیده و من فلان کارو کردم جمع کن باو
اره اره توی فن بوی چه میدونی نه په دیزگان انقلابیه بدبخت اگه گیرز نبود انچارتد جونتم نبود نه په همهی انقلاب ها رو سونی میکنه و مایکرو بدبخته برو بابا دیگه حال بهم زن ترین فن بوی تاریخی تاریخ وقتی میگم یعنی تاریخ سیستم کاورگیری رو گیرز ساخته اگه نبود الان سوم شخص ها اصلا وجود نداشتن
چرا برای جواب به ترول انچارتد رو هیت میکنی ؟؟یا دیزگان ؟؟
گیرز نبود سیستم کاور گیری انچارتد نبود ،نه انچارتد .
انچارتد هم کلش سیستم کاور گیریش نبود ، کاور گیری اومد سوم شخص رو متحول کرد نه بوجود بیاره ، در مورد دیزگان هم
فنبوی بودنت رو نشون دادی ، کاری به حرفای اون ندارم .
پس دیگه در مورد انچارتد حرف رایگان نزن .
شیر جان من فن بوی نیستم عصبی که میشم میام بازی طرفی که اونو گفته میزنم قبلاً برا مایکروسافت هم اینطوری زدم
اها ، ببخشید تند برخورد کردم ، جواب هیتر رو باید داد .
اتفاقا فن بوی تویی که کذب میگی اون بنده خدا حداقل حقیقت رو میگه
اولا که بله دیزگان در حد انقلاب هست دوما سیستم کاورگیری سوم آنچارتد هیچ ربطی به گیرز میرز نداره سوما بازیهای سونی خیلی فراتر از این حرفهان که من و تو بخوایم بهشون ایراد بگیریم منتهی چون فن بویها به درحه بندی سنی روی دیسک دقت نمیکنن در نتیجه چیزی رو متوجه نمیشن تمام بازیهای سونی مال بزرگسالانه بازیهای بچه گانه باید جعبه بخری
بازم دریچه فاضلاب میفرستادی 🤣🤣🤣
داش سیستم کاور گیری رو اولین بار کیل سوییچ اورد نه گیرز او وار
گیمپلی بازی به حدی نوآورانه و انقلابی بود که تونست تقریبا تمام بازی های شوتر سوم شخص بعد از خودش رو دچار تغییر کنه که رکن اصلیشم سیستم کاورگیری بازی بود. به عنوان مثال خود اعضای ناتی داگ هم گفتن که قرار بود آنچارتد جور دیگه ای باشه ولی بعد از دیدن گیرز آف وار به کل سیستم شوتینگ بازی رو تغییر دادن.
پ.ن: با دیدن عکس پروفایلت یادم افتاد که رزیدنت ایول ۴ هم با دوربین روی شانه تاثیر زیادی تو صنعت بازی داشت، احتمالا تو بخش های بعدی بیارنش.
گیرز سیستم کاور گیریش ، شوتر سوم شخص رو متحول کرد .
دوست عزیز لطفا به علاقه ی دیگران احترام بزارین . گیرز کاور گیری رو تو صنعت گیم جا انداخت و این خودش انقلابی بود. خوبه خودشون گفتن که اگه گیرز نبود اکثر بازیای سوم شخص هم بدون کاور گیری بودن .
خیلی از بازی ها شخصیتشون مثل ادم نیس و باید بدونی که گیرز تو یه سیاره دیگه رخ میده . طبیعیه که شباهت به ادمیزاد نداشته باشن .
شوترش قرار نیست همه رو به خودش جذب کنه .
لطفا گیرز رو با کالافی که هرسال یه نسخه کپی هست مقایسه نکنین .
کارگردانش هم کاملا به شما حق میدم .
دو بازی تاثیر به شدت بزرگ و انقلابی تو بازی های شوتر سوم شخص گذاشتن
یکیشون رزیدنت اویل ۴ بخاطر دوربین روی شانه و گان پلی
و یکیشون گیرز ۱ بخاطر سیستم کاورگیری بی نظیرش
این دو تا انکار نشدنی ان ولی بعید می دونم قبول کنی
بازی هوایی که بهش اشاره نشد
سایلنت هیل ۲ بهترین بازی عمرم سری سایلنت
هیلو۱ سری هیلو
ولفنشتاین ۲ نیو کلوسوس سری ولفنشتاین
دووم اترنال سری دووم
کال آف دیوتی مدرن وارفی ۲ سری کال آف
بتلفیلد ۳ سری بتلفیلد
اویل ۴ سری اویل
اسکایریم سری الدر
ویچر ۳
بایوشاک ۱
فارکرای ۳
لست آف اس ۱
و
……
Dead space 2
Mass Effect 2
God of war 2 (من با این نسخه بیشتر از همه حال کردم)
Age of empire 3
Fable 2
Max payne 2
Red dead 2
Fallout new vegas
Half life 2
اینام میشع گفت
هیلو نسخه ۲ اش از یکش خیلی بهتر بود نسخه ۲ اش باید باشه تو لیست
بایوشاکم نسخه ۲ اش از یکش بهتر بود
ولفنشتاین ها زیاد فرقی نداشتن باهم
اویل ویتین ۱ به نظرم باید میبود
بقیه رو موافقم
بایوشاک ۲ از ۱ بهتره ؟
حالا میگفتی اینفینیت از ۱ بهتره یه چیزی
بایوشاک ۲ رو من به شخصه خیلی دوست دارم ولی نسخه اول چندین پله ازش بالاتره
من خودم نسخه مورد علاقم اینفینیه ولی بنظرم بایوشاک ۲ از یک بهتر بود
به به هیچکدوم از گیمپلی بازیای ناتی داگ تو سطح آنچارتد ۲ نیست محشره آنچارتد ۲ زمان خودش بقدری لذت بخش بود برام که نمیتونم بگم چقدر کیف کردم از بازی کردنش بعد از آنچارتد ۴ رفتم سراغ کالکشنش دوباره، ابدا فکر نمیکردم دوباره اون لذتی که زمان خودش بردمو بازم ببرم ولی بازم خیلی با آنچارتد ۲ حال کردم بیشتر از آنچارتد ۴ ، این بازی جادوییه اگه گرافیک پرست نباشین همین الانم از نظر گیمپلی بنظرم سره از همه ساخته های ناتی داگ
لیست خوبی بود با همشون تقریبا موافقم فقط خیلی از بازیهای دیگه ام میتونست باشه جاشون خالی بود
به هیلو ۳یا۲ هم خوب بود اگر اشاره میشد
به بخش اول تیتر دقت کنید
الان شینجی میاد میگه استارفیلد و فیبل و اوود و الدر کجاست❤💛❤💛❤💛❤💙❤🤎❤💙❤💛❤💜❤🤎❤💙❤💙❤
اکانتای فیکشم میاره 🤣🤣🤣🤣🤣
شینجی مد شده خخخخ🤣🤣
تو را که آورده تا حالا
من چرا نمیتونم به این بچه دیس بدم ولی به بقیه میتونم🤨 سایت قاطی کرده انگار
الدر ۵ رو بنویس🤎🤎🤎🤎🤎
استازفیلد رو بنویس💙💙💙💙💙💙
اوود رو بنویس❤❤❤❤❤❤❤❤❤
فیبل رو بنویس💜💜💜💜💜💜💜
برم سراغ اکانتای فیکم تا لایک کنم 😆
یعنی چی؟🤨 به شینجی چرا گیر دادید
ایشون نه هیترن نه چیز دیگه فقط الکی میکوبینش😐 یکم ادب و فرهنگ هم چیز خوبیه برای امثال شما
عنوان gta iv و batman arkham city به ترتیب اولین و سومین بهترین بازیهایی هستن که تو عمرم تجربه کردم واقعا هر دوتاشون ابر شاهکار بودن واقعا خوشحالم افراد زیادی هستن که gta iv رو برترین gta هستن و من تنها نیستم 😅
کنجکاو شدم دومی رو بدونم .
۱-gta iv
2- skyrim / oblivion
3- batman arkham city
4- Bioshock 1
5- mass effect 2
6- call of duty 4
7-gta san andreas
8- assassin’s creed 2
9- batman arkham asylum
10- METRO 2033
به به ، چه سلیقه خوبی ، من اسکایریم رو نتونستم کامل تموم کنم ، اما ابلیویون رو حدود ۲۰۰ ساعت وقت گذاشتم روش ، اون زمان چقدر لذت بخش بود .
تشکر از شما در مورد oblivion که واقعا یک ابرشاهکاره من مشغولشم الان
ابلیویون ۱۰سال بعد هم لذت بخشه.
اره واقعا
لیستت واقعا عالیه ((:
مخصوصا مترو که به نظرم شدیدا اندرریتده
تشکر از شما مترو مخصوصا نسخه اولش شاهکاره
ایول به این لیست آرمین
تشکر از محمد عزیز به امید قسمت دوم این مقاله
من خودم gta iv رو برترین نسخه gta3 رو انقلابی ترین میدونم
ولی همیشه بین من و صمیمی ترین دوستم اختلاف هست ، اون میگه سن اندریاس بهترین نسخه است.
خوب سلیقه ست
بهترین بازی فقط لست
بیا پایین بابا ، هیتر بدبخت .
خسته نباشید
مقاله عالی بود
البته اگه اشتباه نکنم یجورایی تمام بازی های این لیست بیشترین متا رو هم بین تمام نسخه های خودشون داشتن
جای فرنچایز های فارکرای ۳ مرتال کمبت و اسپلینترسل هم خالی بود
میخواستم گاد آف وار هم بگم اما انصافا تمام نسخه های اصلی از ۱ تا ۴ شاهکارن و نمیشه انتخاب کرد
فکر کنم میتونید یه قسمت دوم هم برای این مقاله برید
وافعا گاد اف وار همه نسخه هاش عالی بود نمیشه فقط یه نشخه اش رو اورد
خیلی خوب دمتون گرم
جی تی آی ۴ فراموش نشدنی هستش ولی با نسخه پی سی…
بقیه هم عالی بودند ولی هیتمن … که اشاره کردید بهش واقعا در ایران یکم گمنامه و به حق واقعیش نرسیده
فقط ای کاش از نینتندو هم قرار میدادید چون انقدر سری بازی داره که نسخه های شاهکار یا بهترین هر سری
یک یا دو تاپ تن این مقاله رو میگیره
نیتندو بازیاش مثل ماریو و زلدا هیچکدوم از بازیاش از اون یکی بهتر نبوده لامصبا همشون ته شاهکارن انقد خفنن نمیشه انتخاب کرد کدوم بهترین نسخه است چون همشون بهترین نسخه هستن ، از ماریو که باعث شده گیم یا بازی بوجود بیاد و انقلابی ترین ها برای خودش بوده کمتر از این هم انتظار نمیره و اینکه منم ناراحتم از گمنامی این شخصیت بین گیمر های ایرانی .
واقعتgta4شاهکاربود ای کاش راکستار یه نسخه مثل اون بسازه
دوستانِ عزیزم این بخش اول مقاله است
و در بخش دوم از فرنچایزهای هیلو و مورتال کامبت و کیل زون و اسپلنیتر سل و فارکرای و سوپر ماریو و دیگر فرنچایزهای بزرگ هم صحبت خواهیم کرد
ممنون از همراهی و توجهتون
فارکرای رو شک دارم
ببینم کدوم نسخه رو میزنید😁
قطعا ۳
عمرا بتونید برا سوپرماریو یه بهترین پیدا کنید😂
مقاله خوبی بود ولی جای رزیدنت اویل ۴، تلو ۲ و ویچر۳ خالی بود.
با شماره هاس ۳ و ۵ و ۹ خاطره ها دارم.
چقدر خوب بودن این عناوین.
اینا هر کدوم دو سه سال رو سیستم من نصب بودن و دلم نمیومد پاکشون کنم.
مقالهِ عالی با موضوعی عالی ، تقریبا با تمام انتخاب هات موافقم با اندکی فرق مثلا من به شخصه انچارتد ۴ رو بیشتر دوس داشتم هر چند هر ۴ تاش حرف نداره در مورد موست وانتد که رفیقم عاشقش بود ولی من کلا ریسینگ باز نیستم ، در مورد بتمن هم کاملا باهات موافقم واقعا ارخام سیتی یه سوپر شاهکار بود با این علم که اسپایدر من ۲۰۱۸ از سری ارخام الهاماتی گرفته ولی برای من اسپایدر من ۲۰۱۸ بهترین بازی ابر قهرمانی هست که تجربه کردم اصلا اینسامنیاک رنگ و بویی جدید به بازی های ابر قهرمانی بخشید و یک امضای بسیار پر رنگ برای خودش تو این ژانر ثبت کرد ، سری سولز هم که بازی نکردم ولی همیشه تحسینشون کردم جون عاشق ذوق هنری این بازی ها هستم و امیدوارم الدن رینگ دروازه ورودی من به این بازی های بی نظیر باشه در مورد بقیه لیست هم ۱۰۰٪ موافقم ، مواردی هم که گفتم صرفا سلیقه ایی هست و صحبتی گیمرانه 😁 با اقای کرامت فر عزیز 🌷
بهترین نسخه فیبل یعنی فیبل ۲ با متای ۸۹ هم میگذاشتی
فیبل گوتی ۲۰۲۳💚❤️🤎💛💙💜🖤🧡🤎🤍
😂 افرین
با هشت و سه مخالفم
تو پرینس با اختلاف اولین نسخه بهترینشون بود ، متنوع و انقلابی
اساسین هم بلک فلگ رو بیشتر دوست داشتم ، منکر خوب بودن دو نمیشم البته
امیدوارم برای همه ی فرنچایز های معروف تر بنویسید
پرنس نسخه دومش رو دوست بیشتر دوست داشتم من assassin’s هم نسخه دوم واقعا از black flag بهتر بود
نسخه ی دو یکم تکراری بود ، نسبت به یکی که هنوز که هنوزه شبیه نداره انیمیشن ها ، پلتفورمر ، معما ها و کانسپتش
البته قابل احترامه نظرتون و چیزی که مقاله گفت، اون نظر من بود
درباره ی اساسین هم اوج سری دو بود ، پر نوآوری ، ولی بازم من چهار و شخصیت ادوارد و کشتی رانی رو بیشتر دوست داشتم ، دلیل منطقی ای ندارم برا این بر خلاف پرینس
خوب سلیقه س من خودم بیشتر فضای دارک نسخه دوم پرنس رو بیشتز فضای لایت نسخه اول و سوم دوست داشتم
⚠️متنی که نوشتم پایان بتمن آرکام سیتی رو اسپویل میکنه⚠️
.
.
.
.
.
.
.
.
صحنه پایانی آرکام سیتی یکی از سنگین ترین صحنه هایی بود که تو آثار هنری دیده بودم . از دیالوگ پایانی که بین جوکر و بتمن رد و بدل میشه تا خنده های پایانی جوکر و بعد مردنش با لبخند ، همگی باعث شدن که بهت زده زل بزنم به مانیتور . اون سکوت وحشتناک گاتهام بعد از دیدن تن بی جون جوکر تو دستای بتمن ، خلافکار هایی که انگار الگو و بزرگ خودشون رو از دست دادن و حتی بتمنی که حس موفقیت تو کارش رو نداره. انگار شهر یکی از مهمترین و بزرگترین شخصیت هاش رو از دست داده .این حال و هوای آرکام سیتی تو اون صحنه پایانی در کنار همه مواردی که نویسنده عزیز ذکر کردن و صد البته باس فایت های بسیار جذاب تر نسبت به آرکام نایت باعث شد آرکام سیتی تبدیل به بهترین بازی ابرقهرمانی عمرم بشه که بعیده هیچوقت فراموشش کنم .
اصلا اون سکانس حس عجیبی داشت اصلا پاول دینی یکیش توی batman the animated series گل کاشت و یک بار دیگه در batman arkham city
اسپویل بتمن ارکام سیتی ☀️☀️
فقط اون دیالوگ که بتمن به جوکر گفت : میخوای یک چیز بامزه بهت بگم بعد این همه کاری که کردی بازم میخواستم نجاتت بدم واقعا این دیالوگ بی نظیر بود
پایان اسپویل ☀️☀️
از نظر گیمپلی هم که ابر شاهکار بود مخصوصا باس فایت های بازی من از همه بیشتر مستر فریز رو دوست داشتم یه حس عجیبی داشت ماموریت های فرعی هم عالی بودن
مرسی اقای کرامت فر،واقعا مقاله خوبی بود ((:
با تمام بازی ها به غیر از ۸ موافقم،به نظرم سندز اف تایم خیلی بهتر بود ولی در عالی بودن two thrones شکی نیست
این هم لیست خودم
Dead space 2
Mass effect 2
Halo 2
Bioshock
Far cry 3
God of war 2
Half life 2
Resident evil 4
Call of duty 4 modern warfare
Battlefield bad company 2
Max payne 2
Witcher 3
Fallout 3
Splinter cell chaos theory
……..
از بازی های مقاله چیزی نگفتم
اشتباه ریپ زدم /:
آقا میدونید چرا بتمن این جمله رو به جوکر گفت : چون آدم خوبه نبود بدون جوکر بتمن معنا ندارد جوکر تایلا کسی که دوست داشت رو کشت ولی بتمن حتی خم به ابرو نیاورد
اما برای جوکر یه جوری سیس گرفته بود انگار باباش مرده
درنهایت اون صحنه رو با آهنگ نیلوفر آبی رضا پیشرو پیشنهاد میکنم
خوب نظر شما رو به هیچ وجه قبول ندارم
ابسیدین ترکوند رکورد ساخت بازی رو یه تنه جاذبه جا کرد الان پنجمین پروژه اش هم لیک شده بازی جدید کامپلوشن هم لیک شده
از روزی میترسم که دیگه استودیوهای سونی و مایکرو دیگه کار نکنن و همه چی رو بدن دست ابسیدین و اینسامنیاک 😑😂🤣🤣
چی گفتن؟😂
در چه سبکین حداقل میگفتی
نمیدونم چرا fallout نیو وگاس رو اصلا دوست نداشتم من نمیدونم چرا اما عاشق فال اوت ۳ شدم واقعا اتفسمر بازی خیلی عالی بود تاد هاوراد واقعا تو فال اوت ۳ گل کاشت فقط اون دیالوگ بی نظیر war never change
من خودم شخصا کلا با فال اوت حال نمیکنم. به سلیقم نیست😂
البته فال اوت ۳ عالی بود در این شکی نیست. فال اوت نیو وگاس رو تجربه نکردم. ۴ رو تجربه کردم اینم خوب بود.
من طرفدار rpg هایی با سلاح سرد هستم مثل الدر
.
با تشکر
الدر که عالیه اسکایریم از نظر مپ و گرافیک و oblivion از نظر کوئست و داستان
شینجی جان خداوکیلی ابسیدین که نمیاد بازی اول شخص فست پیس مثل دووم بسازه ار پی جی است دیگه ( البته فکر کنم)
کی گفت دووم میسازه😂
خب فکر کنم همون کارگاهی رو میگی که خیلی وقته گفتن. کامپولشن رو هم اگه میگی خیلی وقته لیک شده که همون سوم شخص ماجراجویی دارک بود فکر کنم.
تو سری ارخام به نظرم بهترین نسخه ارخام نایت بود درسته میخواین بحث بت موبیل و بیارید و بگید کت وومن داستانش اونطوری پرداخته نشد ولی یه داستان خیلی خوب از بتمن و پایان بی نظیری داشت تو سری دارک سولز برای من یک و سه بهترین نسخه بودن خودم به شخصه اول سه و میزارم اول بعد یک دو هم آخر جی تی ای برای من سان آندریاس نسخه خوبی بود نمیشه گفت کدوم جی تی ای بهتره ولی من با Cj تو اون دنیا بیشتر حال کردم ولی تو Dmc موافقم بهترینش ۳ اش بود تو سری اساسینز بهترینش به نظرم اساسینز ۳ از لحاظ گیم پلی بود ولی رولیشن از نظر داستانی برای من خیلی جذاب بود وقتی الطایر میشست رو صندلی و منتظر میشد تا مرگ سراغش بیاد سری هیتمن فقط من absolation و بازی کردم که خوب بود واقعا اما حسرت من گیرز ۱ تا ۳ بود که روی کنسوله فقط رو پی سی نمیتونم بازیش کنم
اسپویل batman arkham knight ☀️☀️
اصلا باس اخر بتمن ارکام نایت خود بتمن بود یعنی اون سکانس واقعا بی نظیر بود واقعا اونجایی که جوکر به بتمن گفت I need you یعنی این کلمه در یک جمله کل مشکلات ذهنی بتمن رو بیان کرد
پایان اسپویل ☀️☀️
هیتمن blood money هم پلی بده خیلی عالیه مخصوصا لول دیزاینش
اره ترسش از تبدیل شدن به آدمی مث جوکر بود تو کل بازی یادت باشه اون ۵ تا حبسی که گذاشته بود و تو ارخام سیتی جوکر بهش سم تبدیل شدن به خودش و تزریق کرد که خودشم گفت به زودی خودم میرم تو اون سلول تو راه که تو توهمش جوکر و گردنشو شکوند وا داد و قبول کرد مثه اونه وقتی تزریق کرد با بدترین ترس جوکر رو به رو شد و اونجا فهمید بزرگترین ترس فراموش شدنه که بتمن با ترس خودش جنگید و ترس خودشو تو یه سلول حبس کرد اونجا میگه i am the knight بعدش i am batman واقعا عالی بود ینی قشنگ ترین پایان بتمنه تو کل مدیا هایی که ساخته بودنه حتما بلاد مانیو بازی میکنم ممنون از پیشنهادت
جی تی ای ای وی واقعا به معنای واقعی شاهکاره فقط حیف که چک پوینت نداشت تو نسخه اصلی همین امروز تمومش کردم نسخه اصلی رو … واقعا نبود چک پوینت خیلی بد بود دی ال سی همش رو نگم خود اکشن بود از اون اهنگ گنگ لودینگ جانی و اون دیتل های خفن تونی – ای کاش راک استار رای وی هم دی ال سی می داد
Gta iv یه شاهکار به تمام معنا نمی دونم چرا تو دنیا زیاد ازش استقبال نشد و همه gta v رو بهتر می دونن
آقای کرامت فر خسته نباشید بابت مقاله و رتبه بندی زیباتون منتظر بخش دوم مقاله هستم🤩
پ ن: واسه مقاله بعد مورتال کمبت ۹، کال آف دیوتی مدرن وارفار ۱، ویچر۳، فارکرای ۳، بتلفیلد ۱،رزیدنت اویل ۴(یا ۲ ریمیک) بایوشاک ۱،الدر ۵(اسکایریم) مس افکت ۲،گاد ۳ (همه شون شاهکار اند) مکس پین ۲،متال گیر سالید ۳ (یا۱،۴) رو بیارید لطفا در کل حتی ۲ پارت هم برای این جور مقاله ها کمه😁(حیف لست و رد دد حداقل سگانه نشدن که بشه به عنوان فرنچایز نام برد)
جای هیلو و گاد خالی بود
ولی مقاله بسیار خوبی بود
مقاله خوبی بود خسته نباشید👏
ولی یه سوال…
“کشش برای تجربهی بیشتر آن دارید و مدام هم هی کمبوها و فنون خفنتر و جدیدتری را میسازید و “کفش” میکنید(😂😂) و استایل مبارزاتتان جذابتر میشود”
از کی تا حالا ما کفش میکنیم؟؟؟؟
سیرسینا جان ممنون از لطف و توجهت
اتفاقا قبل این که کامنت شما رو بخونم دوباره اون قسمت رو دیدم و اصلاح کردم
مرسی که اطلاع دادین
ممنون اقای کرامت فر خیلی عالی بود ، تو مقاله بعدی به
هیلو ۳
کیلزون ۲
بایوشاک اینفینیت
لست اف اس ۲
الدر اسکرولز ۴
فال اوت ۳
ردد رمپشن ۲
لیتل بیگ پلنت
رچت اند کلنک ۲
گاد اف وار ۲-۳(قبل ریبوت )
دووم اترنال
وولفنشتاین ۲
دیسانرد
اساسین کرید ۲
…
هیلو قطعا نسخه سومش بهترین نسخه است👍👍
البته اسسینز کرید ۲ تو همین شماره بود دوست عزیز
اها، ببخشید دقت نکردم 😅، من با هیلو ۳ زندگی کردم ، فوق العاده بود .
ممنون . مقاله جالبیه
مرسی اقای کرامت فر،واقعا مقاله خوبی بود ((:
با تمام بازی ها به غیر از ۸ موافقم،به نظرم سندز اف تایم خیلی بهتر بود ولی در عالی بودن two thrones شکی نیست
این هم لیست خودم
Dead space 2
Mass effect 2
Halo 2
Bioshock
Far cry 3
God of war 2
Half life 2
Resident evil 4
Call of duty 4 modern warfare
Battlefield bad company 2
Max payne 2
Witcher 3
Fallout 3
Splinter cell chaos theory
……..
از بازی های مقاله چیزی نگفتم
عجیبه که زنده ترین و فعالترین فرانچایز حال حاضر گیم رو فراموش کردید
سری یاکوزا هم نقطۀ اوجش ۰ بود
خودشون هم تعجب کردند چطور انقدر عالی دراومد
فراموش نکردیم؛ مقاله بیشتر ده مورد جا نداشت
سلام و درود فراوان بر آقای محمد کرامت فر گرامی و دوستان گیمفایی: بسیار عالی💎🤍👑✨❤️
مقاله زیبایی بود مرسی دست گلتان سلامت😊💞🌺✌️
سلام و درود
دست شما درد نکنه دوست عزیزم
خوشحالم که خوشتون اومده
معلومه یه گیمر باتجربه و عاشق گیمی. دمت گرم بابت زنده کردن خاطرات خصوصا پرنس آو پرشیا و دویل می کرای ۳
خسته نباشید آقای کرامت فر.
به شخصه گیرز ۳ رو از ۲ بیشتر میپسندم.
با شماره ۸ و ۱ مخالفم
بقیش درسته
بهترین قسمت gta به نظرم san Andreas
و بهترین قسمت pop هم sands of time
خسته نباشید
به نظرم اگر قسمت دوم هم داشته باشه خوب میشه
مثال فارکرای ۳ cod mw2
max payne 2
battle field bad company
pes 6
mafia 1
god of war 3 or 4
wwe smack down vs raw 2011
borderlands 2
medal of honor 2010
همچنین بگم لذت بردم از خوندنش