بررسی تخصصی مادربرد TUF Gaming Z590 – PLUS WiFi ایسوس؛ قسمت دوم
طی قسمت دوم این بررسی به نکاتی دیگر از این مادربرد خواهیم پرداخت و لنز دوربین را تا چندین برابر دقیق تر خواهیم کرد. مادربردهای ایسوس در دسته بندی های مختلفی عرضه می شوند و این یک مدل کاملا اقتصادی است. مادربردهای سری TUF Gaming ایسوس درکنار قیمتی مناسب از قطعاتی بسیار با دوام و قدرتمند برخوردار هستند. در این نسل مادربرد TUF Gaming Z590-Plus WiFi ایسوس نیز همانند نسل قبل از المانهای بسیار با کیفیت و با دوام، به ویژه در قسمت مدار تغذیه برخوردار است.همچنین این مدل با برخورداری از استاندارد WiFi6 توانایی ارائه یک شبکه بی سیم پرسرعت را دارد. همراه گیمفا باشید.
مادربرد قدرتمند و تازه نفس TUF Gaming Z590 – PLUS WiFi ایسوس به صورت کلی از ۱۶ فاز تماما دیجیتالی برخوردار است. ۱۴ فاز اول این مادربرد به صورت اختصاصی توان مورد نیاز پردازنده را تامین می کنند. ۲ فاز دیگر به صورت اشتراکی به پردازنده و ماژول های حافظه می پردازند. این نوع طراحی در مادربردهای ایسوس را می توان مدار تنظیم فشار گروهی نامید. این مدار تغذیه توسط یک چیپ مرکزی +DiGi کنترل می شود که برای دوست داران سخت افزار آشنا است. ایسوس سالها پیش شروع به تعبیه یک کنترلر مستقل مدار تغذیه کرده است که می تواند تمام شریان ها و مراحل فیلتراسیون مدار تغذیه را زیر نظر بگیرد.
همانند نسل قبل ایسوس سوکت پردازنده مادربرد خود را از شرکت فاکس کان سفارش داده و کد آن LGA1200 است. این سوکت می تواند تمامی پردازنده های شرکت اینتل از نسل دهم تا یازدهم را پشتیبانی کند. با توجه به مدار تغذیه قدرتمند و امکانات جانبی که چیپست اصلی Z590 گذاشته است، می توان کارایی کامل پردازنده های اشاره شده را توسط این مادربردها در اختیار داشت. اما این تمام ماجرا نیست. ایسوس با اضافه کردن فناوری جدیدی، امکان این را فراهم کرده تا چند درصد نیز کارایی و قدرت پردازشی بیشتری از پردازنده های نصب شده بر روی این مادربرد کسب کرد. این فناوری انحصاری Ai OC نام دارد که با قدرت هوش مصنوعی می تواند به صورت هوشمند به اورکلاک پردازنده بپردازد. این فناوری دو معیار را ابتدا مورد بررسی قرار می دهد و بعد این اورکلاک استاندارد را برای هر سیستم با توابع مستقلی انجام می دهد؛ سناریو اول مربوط به حرارت تولید شده و قدرت پردازنده شما برای اورکلاک است. در اینجا می بایست عملکرد خنک کننده به صورت کامل بررسی شود تا دید به ازای فرکانس و ولتاژ کاری بیشتر این قطعه چقدر پتانسیل خنک سازی بیشتر دارد. مورد دوم مربوط به کیفیت عملکرد die پردازنده است که معمولا در بهترین حالت افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی را بر این بستر دارد.
برای نصب حافظه های اصلی DDR4 روی این مادربرد می توان از حداکثر ۴ اسلات DIMM استفاده کرد؛ استاندارد DIMM در اصل بیانگر درگاه های این قسمت بوده که سایز آن به صورت چشمگیری با سری SO-DIMM برای دستگاه های قابل حمل متفاوت است. طبق اعداد و ارقام تایید شده، هر چهار اسلات حافظه اصلی این مادربرد توانایی اجرا با فرکانس ۵۳۳۳ مگاهرتز را داشته و همچننی می تواند تا حداکثر ۱۲۸ گیگابایت حافظه اصلی را پشتیبانی کند. به دلیل به کارگیری نسل سوم فناوری انحصاری Optimem در مادربردهای ایسوس، دست یابی به این سرعت تنها نیازمند فعال سازی پروفایل XMP است. این پروفایل ممکن است در برخی از کیت های حافظه جدید دو مقادیر متفاوت داشته باشد که یکی از آنها با سرعت بیشتر و تایمینگ پایین تری همراه باشد.
امسال کدکی که شرکت رل تک عرضه کرد تحت نام ALC2020 شناخته شد؛ این کدک برای اکثر تولید کنندگان مادربردهای Z590 عرضه شد و هر کدام از این شرکت ها بسته به نیاز خود از آن استفاده کردند. ایسوس نیز همیشه عادت دارد تا هر چیپ را ری برند کند و کارایی آن را افزایش دهد. چیپ صوتی گیمینگ این مادربرد از خازن های تقویت شده ژاپنی با کیفیت برخوردار بوده که می تواند بازه صوتی، کیفیت و شفافیت بالایی داشته باشد. همچنین، در طراحی مادربردهای ایسوس جداسازی برد صوتی یکی از چیزهایی است که همیشه می توان به چشم دید. این طراحی ایسوس می تواند در مرحله اول باعث ایزوله شدن فرکانس صوتی چپ و راست برای جلوگیری از ورود نویز و یکسان سازی صدا برای هر دو کانال می شود. یک خط نارنجی رنگ در این قسمت مرز بین مادربرد و مدار صوتی را نشان می دهد.
تست عملکرد با پردازنده
تمامی تستهای گرفته شده از این مادربرد با پردازنده Core i7 11700K به صورت زیر است.
- پردازنده مورد استفاده برای این تست Core i7 11700K اینتل به همراه کولر خنک کننده آبی ROG Ryujin 360 است.
- طی این تست از ۱۶ گیگابایت حافظه اصلی DDR4 متشکل از دو ماژول ۸ گیگابایتی ۳۶۰۰ مگاهرتزی به مدل G.Skill Trident Z استفاده شده است.
- در قسمت امتیازات ثبت شده می توان عملکرد پردازنده در حالت لود کامل را دید که از رقبای خود توانسته است امتیازات بیشتری را کسب کند.
- در بخش دما تمامی تست در حالت لود کامل صورت گرفته است.
- توان مصرفی این پردازنده و کارت گرافیت TUF RTX 3080 OC تنها به ۵۰۰ وات در حداکثر فشار بار پردازشی رسید.
نشان گیمفا
بنا بر تست و بررسی که طی دو قسمت از این مادربرد انجام شد، گیمفا دو نشان ” انتخاب گیمرها ” و ” بالاترین ارزش در برابر قیمت ” را دریافت می کند.
پر بحثترینها
- گپفا ۲۴؛ امتیاز شما به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن
- ادعای مدیر سابق Sweet Baby: استودیوها سراغ ما میآیند تا داستان بازیهایشان را بهبود دهیم
- مشخصات کامل سختافزار پلی استیشن ۵ پرو فاش شد
- مدیرعامل پلی استیشن: طرفداران باید انتظارات خود را کاهش دهند، PS5 Pro یک کنسول نسل بعدی نیست
- پلی استیشن ۵ پرو با قیمت نجومی وارد ایران شد
- سازنده سابق راکستار: مردم سالها از واقعگرایی GTA 6 صحبت خواهند کرد
- تماشا کنید: گیمپلی چندین بازی روی پلی استیشن ۵ پرو
- ۷ بازی مخفیکاری با پیشرفتهترین هوش مصنوعی دشمنان
- نقد و بررسی فیلم Joker: Folie à Deux | هیچ جوکری وجود ندارد
- تهیهکننده Final Fantasy: اسکوئر انیکس میخواهد بازیهای آینده را همزمان روی Xbox منتشر کند
نظرات
سوکت AM4 رو ترجیح میدم