نقد و بررسی بازی Pumpkin Jack؛ به وقت هالووین
نقد و بررسی بازی Pumpkin Jack
دنیای عناوین مستقل به قدری وسیع، عمیق و چند لایه است که تقریبا در قالب بازیهای مستقل، ما در نقش هر نوع حیوان، وسیله و فردی قرار گرفتهایم! ربات، انسان، خودکار، مرغ، شیطان و هر چه که فکرش را بکنید میتواند به صورت بالقوه شخصیت اصلی یک عنوان مستقل باشد. بر خلاف آثار AAA که غالبا در بسیاری از بخشهای فنی و مبارزاتی شبیه به یکدیگرند، بازیهای مستقل (حتی آن دسته عناوینی که در یک سبک قرار میگیرند)نیز معمولا به شدت با هم تفاوت دارند.
امروز در قالب این مقاله به نقد و بررسی یکی از عناوین جالب و متفاوت امسال میپردازیم. بازی Pumpkin Jack که یک عنوان مستقل موفق به شمار میآید.
بزارید خیالتان را راحت کنم. بازی چیزی به نام داستان یا روایت ندارد. البته نه به این معنا که داستانی وجود ندارد. نه اینطور نیست. در ظاهر داستان بازی در مورد یک Pumpkin است که از طرف شیطان مأموریت مییابد تا جلوی یک جادوگر را بگیرد چرا که این جادوگر به انسانها کمک میکند. این تقریبا چیزی بود که از داستان بازی دستگیرم شد. اما مسأله این جاست داستان بازی کوچکترین اهمیتی برای هیچکس ندارد. آیا این مسأله نقطهی ضعف به شمار میآید؟ اصلا و ابدا. بازی مانند Pumpkin Jack نیازی به داستان و روایت ندارد. چرا که با عنوانی طرف هستیم که اثری ترکیبی بین پلتفرمر سه بعدی و اکشن Beat’em Up به شمار میآید.
بپر و بکش!
بازی Pumpkin Jack یک عنوان پلتفرمر سه بعدی است. بنابراین بدیهی است اکثر المانهای عناوین مشابه مانند Double Jump را داراست. تقریبا نیمی از بخشهای مختلف مراحل را به سکوبازی خواهید گذراند. در کل باید گفت واضح است که Pumpkin Jack تلاش کرده تا از عناوینی مانند Crash Bandicoot و یا MedEvil الگوبرداری کند. آیا در این زمینه موفق بوده؟ تا حد زیادی بله. حرکات Pumpkin روان و نرم هستند و پرش و حرکات مختلف به خوبی اجرا میشوند و در نتیجه به ندرت با مرگهای آزاردهنده مواجه خواهید شد. سکوبازی عنوان Pumpkin Jack در سطح بسیار خوبی قرار دارد.
اما زمانی که شما مشغول سکوبازی و پرش از موانع نیستید، به احتمال فراوان در حال نبرد با دشمنان مختلف بازی هستید. در طول مراحل مختلف با دشمنانی مانند Ghouls و یا اسکلتها مواجه خواهید شد که باید آنها را از پای درآورید. مبارزات بازی بسیار ساده و سطحی هستند و به فشردن پشت سر هم کلید حمله خلاصه میشوند. هر از چندگاهی ممکن است نیاز به Dodge پیدا کنید اما در کل باید آنقدر حمله کنید تا دشمنان همگی نابود شوند. مبارزات بازی در کل سطحی هستند و نه چالش خاصی دارند و نه آنچنان جذاب هستند. سازندگان تلاش کردهاند با اضافه کردن یک سلاح در هر بخش کمی به مبارزات بازی تنوع ببخشند ولی حقیقت این است سلاحهای مختلف بازی مثل Scythe یا Shovel هر چند در نوع حملات کمی تفاوت دارند اما همهی آنها میتوانند دشمنان را از پای درآورند و بنابراین چیزی به نام تصمیم هوشمندانه و استراتژیک وجود ندارد. از هر سلاح که دوست دارید بیشتر استفاده کنید.
در کنار مبارزات و سکوبازی، شاهد پازلها و معماهای گاه و بیگاه نیز هستیم که به نوبهی خود جذاب و قابلقبول هستند. در واقع در کل بازی از سه بخش اکشن، پازل و سکوبازی تشکیل شده که سکوبازی با اختلاف جذابترین و کاملترین بخش بازی به شمار میآید.
طراحی مراحل بازی به شدت با حال و هوای هالووین گره خورده است و این مسأله در رنگهای به کار رفته در محیط، طراحی هیولاها و صداگذاری افکتهای صوتی و در کل در تکتک بخشهای بازی کاملا مشهود است.
در مورد خود مراحل باید بگویم که هر مرحله دارای سکانسهای سکوبازی، صحنههای اکشن و همچنین معماها و پازلهای گوناگون است. هر مرحله نیز با یک باسفایت به پایان میرسد که متأسفانه این باسفایتها هیچ نکته خاصی ندارند و کشتن آنها به Dodge و ضربه پیاپی خلاصه میشود.
گرافیک هنری بازی بسیار چشمنواز است و شاهد تنوع رنگ بسیار بالا و طراحی هنری بسیار زیبا هستیم. از آنجایی که بازی تم هالووین دارد، دکوراسیون مراحل و رنگهای استفاده شده بسیار به هالووین شباهت دارند و محیطهای بازی کمی تم دارک پیدا کردهاند که این فضاسازی به جذابیت بازی بسیار کمک کرده است.
در بخش صداگذاری باید بگویم بازی متاسفانه صداگذاری شخصیت ندارد و همین موضوع داستان بازی را بسیار بیروح کرده است. شاید اگر حداقل شخصیت اصلی دارای صدایپشهای جذاب میبود تجربهی بازی میتوانست به مراتب جذابتر و لذتبخشتر باشد. از طرف دیگر اما افکتهای صوتی عملکرد کاملا قابلقبولی از خود به نمایش گذاشتهاند.
سخن پایانی:
بازی Pumpkin Jack را باید از جمله عناوین خاص و متفاوت امسال در نظر گرفت. عنوانی که المانهای پلتفرمر ۳بعدی را به شکلی جالب با صحنههای اکشن و همچنین پازلهای گوناگون ترکیب کرده است. هر چند مبارزات بازی سطحی هستند و باسفایتها نیز بسیار سادهاند، اما با این وجود بخش پلتفرمینگ بازی بسیار جذاب و خوشساخت است. در کل اگر از علاقهمندان آثار پلتفرمینگ هستید، احتمالا از تجربهی این عنوان نیز لذت خواهید برد. البته اگر سطح انتظارات خود را تا حد معقولی پایین نگه دارید.
نقاط قوت
گرافیک هنری چشمنواز
سکوبازی جذاب
فضاسازی فوقالعاده
نقاط ضعف
عدم صداگذاری شخصیت اصلی
نبود امکان انتخاب سطح سختی
مبارزات سطحی، ساده و بدون چالش
پر بحثترینها
- نقد و بررسی بازی STALKER 2: Heart of Chornobyl
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- مدیرعامل ناتی داگ: بازی بعدی هیجانانگیزترین پروژهای است که روی آن کار کردهایم
- شایعات مربوط به حضور God of War در TGA 2024 قوت گرفت [تکذیب شد]
- بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از ۱ میلیون نسخه فروخت
- مشکلات متعدد بهینهسازی STALKER 2 روی ایکس باکس سری ایکس؛ رسیدن به نرخ فریم صفر در مکانهای شلوغ
- آیا بازیهای ویدیویی به ما آسیب میرسانند؟
- اطلاعات جدیدی از مذاکره میان سونی و شرکت مادر FromSoftware منتشر شد
- جزئیات اولین بهروزرسانی Stalker 2 اعلام شد
- آیا پیشنهاد سونی برای خرید Kadokawa، شرکت مادر FromSoftware، منطقی است؟
نظرات
یکم بی انصافانست بنظرم
البته بازی نکردم ولی نقطات ضعف یک و دو نقطه ی ضعف نیست
سومی هم اونقدر مهم نیست که ۳٫۵ نمره کم بشه
ی چی منم بگم
البته این فقط نقاط ضعف نیس ک نمره رو کم کنه بقیه نکات بازی هم در حد تکمیل نیستن
بزا ی مثال بزنم 😀
فکر کن امتحان میدی
سوال ۱ رو نمینویسی اونو صفر میگیری میشه نقطه ضعف
سوال دو رو کامل مینویسی نمرشو کامل میگیری میشه نقطه قوت
سوال سه رو ۷۰ درصدشو مینویسی نمرت کم میشه و نه نقطه قوتته نه نقطه ضعف ولی ی مقدار از نمرشو میگیری
وردیکتو ول کن کل نقدو بخون ببین چی نوشتن. قرار نیست نبود صداگذاری نیم نمره کم کنه همیشه. باید دید تو اون بازی چقد نبود صدا و نبود چالش گیمپلی صدمه میزنه به تجربه. حتی نقاط قوت یه بازی هم لزوما ۱۰ نیست نمرشون چون همه چیز نسبیه. دوتا بازی نقاط قوتشون طراحی محیطه ولی یکی نمره طراحیش دهه یکی ۸
وردیکت باید خلاصه ی نقد باشه
وقتی قرار نیست منظور رو به ما برسونه دیگه گذاشتنش چه فایده ای داره؟
تو خود نقد هم چیز خاصی گفته نشده
اول اومدن از سکوبازی تعریف کردن
بعد گفتن که چالش نداره مبارزات
بعد مثلا درباره ی طراحی مراحل صحبت شده ولی من صحبتی نمیبینم!
از طراحی هنری به شدت تعریف شده
بعدش هم گفتن افکت ها خوبه ها !!!!!!
ولی چون صدا نداره هیچ شخصیتی میگیم صداگذاری نداره !
والا اولی و دومی که نشد نقطه ضعف اگه اونجوره زلدا هم نقطه ضعف داره دارک سولزم نقطه ضعف داره چون انتخاب سختی نداره
سلام
این بازی فرق میکنه. نبود درجه سختی باعث میشه بازی برای خیلیا بدون چالش باشه
سولز هم بحثش جداست. سولز کلا یه اثر هاردکوره
در مورد صداگذاری هم باید بازی کنین تا متوجه منظورم بشین
در بخش صداگذاری باید بگویم بازی متاسفانه صداگذاری شخصیت ندارد و همین موضوع داستان بازی را بسیار بیروح کرده است. شاید اگر حداقل شخصیت اصلی دارای صدایپشهای جذاب میبود تجربهی بازی میتوانست به مراتب جذابتر و لذتبخشتر باشد.
خب آقای زاهدی خیلی بازیای ایندی صداگذاری ندارن
نمونش هالونایت یا ددسلز یا آندرتیل
آقای زاهدی بهتر وقت گران بها تون رو صرف نقد یک بازی درست حسابی جدید مثل hades کنید نه هر عنوان ساده که نمره پایین می آورد یا بهتر صرف نقد یک عنوان قدیمی مثل mgs4 bioshock 1 و خیلی دیگر هم باهش خاطر دارند :yes:
Hades یه نقد پر و پیمون داره توسط آقای کریمی
ببخشید نمی دونستم :yes: فرمانده شپیرد عزیز
آدم نقد بازی میخونه که ببینه سمتش بره یا نه. نقد بایوشاک و متال گیر سالید که معلومه تکلیفش کل سایتای گیم ۲۰۰ بار نقد کردن چرا باید دوباره کار شه. اینو من ندیده بودم الان فهمیدم چیه. خیلی مفیدتره تا بایوشاک که ۱۵ ساله داریم متنای ستایش تکراری ازش میخونیم
خیلی ممنون برای نقدتون
به نظرم میشد نمره ۷ هم به بازی داد
حتما این بازی رو تو لیستم میزارم 🙂
یک سوالی داشتم میشه اینو با سیستم نسبتا ذغالی اجرا کرد؟
cpu:i5-3230m
gpu:nvidia 710m
ram:6gb