نقد و بررسی بازی Transformers Battleground
بدون هیچگونه شکی، یکی از خاصپسندترین سبکها در دنیای بازیهای ویدئویی، مربوط به عناوین استراتژی نوبتی یا همان Turn Based Tactical Games است. این عناوین اگرچه در کل نیازمند استراتژی و برنامهریزی قابل توجه هستند، اما از آن جایی که مبارزات و فعل و انفعالات بازی به طور زنده و هم زمان اتفاق نمیافتد، برخی بازیبازان به هیچوجه نمیتوانند با این دسته عناوین ارتباط برقرار کنند. اما با این وجود بازیهای تاکتیکال نوبتی به نوبهی خود مخاطبان و بازار خود را در اختیار دارند. برای مثال سری XCOM را باید یکی از بزرگترین و موفقترین آثار در این سبک دانست که هم میان مخاطبان فوقالعاده محبوب است و هم منتقدان به شدت از آن رضایت دارند.
با توجه به مقدمه گفته شده، احتمالا حدس زدهاید که نقد و بررسی امروز به یکی از عناوین تاکتیکال نوبتی اختصاص دارد، یعنی بازی Transformers Battleground. عنوانی که میتوان گفت عملکردی سینوسی از خود به جای گذاشته است.
روایتی تکراری از نبرد خیر و شر
بازیهای نوبتی، معمولا آنچنان بر روی داستان و روایت مانور نمیدهند. چرا که اول از همه از آنجایی که مبارزات معمولا طولانی، پیچیده و کند هستند، روایت اتفاقات در این دسته عناوین به دفعات بالا کند میشود که این مسأله کار سازندگان در روایت داستانی معقول را بسیار سخت میسازد. در وهلهی بعدی نیز باید بگویم در کل مخاطبان اصلی بازیهای تاکتیکال و نوبتی به خاطر مبارزات و گیمپلی خاص آن است که به تجربهی این دسته بازیها علاقهمند هستند و داستان برای بسیاری از آنها جنبه تشریفاتی دارد.
بازی Transformers Battleground نیز در واقع بر اساس همین انتظارات و حقایق ساخته شده است. داستان بازی پیرامون شخصیت معروف دنیای Transformers یعنی Optimus Prime و همراهان او روایت میشود. مانند همیشه شاهد نبرد کلیشهای و قابل پیشبینی خیر و شر هستیم. از آنجایی که بازی برای مخاطبان جوانتر ساخته شده، این نبرد کلیشهای و مشخص، بیش از پیش قابلمشاهده است. در کل داستان بازی آنچنان نکته خاصی ندارد و از لحاظ عملکرد، باید داستان، شخصیتپردازی و روایت بازی Transformers Battleground را در دسته خنثی قرار دارد چرا که نه نقطهی ضعف به شمار میآید و نه مزیت خاصی به بازی اضافه میکند.
مبارزات نوبتی با چاشنی Transformers!
اما برویم سراغ گیمپلی و مبارزات که مهمترین بخش یک عنوان تاکتیکال نوبتی را تشکیل میدهند. بازی Transformers Battleground مانند تمامی عناوین مطرح این سبک، اصول کلی و هستهی اصلی مبارزاتی عناوین نوینی را داراست. یعنی وجود شخصیتهای مختلف با قابلیتهای گوناگون، نوبتی بودن مبارزات، پیشبردن حرکات و حملات با Action Point و در کل هر قابلیت مهم و حیاتی که در آثار مشابه دیدهاید، کم و بیش تمامی آنها در Transformers Battleground نیز به چشم میخورند. اما نکته این جاست که مبارزات بازی تفاوتهای قابل توجه با دیگر عناوین نوبتی مثل XCOM دارد.
اولین تفاوت این است که تعداد قابلیتها و حملات شخصیتهای شما به گستردگی عناوین مشابه نیست و هر شخصیت تنها سه قابلیت دارد. اولین قابلیت شخصیتها حملهی Default آنها است که غالبا Blaster Shot است، قابلیت دوم حملهای است که بسته به میزان Action Point که میخواهید صرف کنید قدرت آن تغییر میکند و در نهایت قابلیت سوم یک Ultimate Ability است که موثرترین و قویترین حمله هر شخصیت است. البته قدرت این حمله با میزان Energon شما رابطهی مستقیم دارد.
در بازی Transformers Battleground، وقتی در پایان هر دور شما Action Point اضافه داشته باشید و آنها را استفاده نکرده باشید، آنها تبدیل به Energon میشوند. وقتی میزان این قابلیت به نصف میزان مشخص شده برسد، امکان استفاده از قابلیت Ultimate شخصیتها برای شما فراهم میگردد. به همین دلیل این تصمیم که Action Pointها را در هر دور استفاده کنید و یا آنها را به Energon تبدیل کنید خود یک تصمیم مهم و استراتژیک است.
از لحاظ محتوا، بخش داستانی بازی عملکرد نسبتا قابلقبولی دارد و از چهار Act داستانی مختلف با بیست مرحله تشکیل شده است. البته بدیهی است با پیشروی در داستان، میزان سختی بازی بیشتر میشود و با دشمنان جدید مواجه میشوید. اما بزرگترین مشکل بازی در همین بخش به چشم میخورد. اول از همه بازی فاقد چالش لازم برای جذاب نگه داشتن مبارزات خود است و در کل روند مبارزات بسیار ساده، مشخص و قابل پیشبینی هستند. این مسأله به ویژه برای افرادی که به سختی بازی اهمیت میدهند بسیار ناامیدکننده خواهد بود. از طرف دیگر تنوع مراحل بازی نیز اصلا تعریفی ندارد و تقریبا تمام آنها به رسیدن به نقطه پایانی مرحله و کشتن مقدار مشخصی دشمن خلاصه میشود. آسان بودن بازی در کنار تنوع پایین مراحل، تجربه بازی Transformers Battleground را تا حد زیادی یکنواخت ساخته است. در واقع شاید این بازی برای افراد تازهکار بسیار خوشایند باشد، اما آن دسته مخاطبانی که به دنبال تجربهای چالشبرانگیز و عمیق هستند اصلا و ابدا پس از تجربهی بازی Transformers Battleground راضی نخواهند بود.
گرافیک هنری بازی نسبتا قابلقبول است و طیف رنگ به کار رفته در محیطهای بازی نیز کاملا روشن و شاداب است و به همین دلیل افراد جوانتر از طراحی هنری بازی لذت خواهند برد. خوشبختانه افت فریم و مشکلات فنی محدود هستند و آنچنان به تجربه بازی لطمه وارد نمیسازند.
از طرف دیگر با اینکه افکتهای صداگذاری بازی در کل مطلوب و قابلقبول هستند، اما صداگذاری شخصیتها نسبتا غیرحرفهای و ضعیف است و جای کار زیادی دارد.
سخن پایانی:
بازی Transformers Battleground با آنکه نکات و اصول اصلی عناوین تاکتیکال نوبتی را داراست، اما از آنجایی که تنوع مراحل پایین است و بازی تقریبا چالش خاصی ندارد، گیمپلی بازی برای مخاطبان این سبک عناوین ممکن است خیلی زود تکراری و خستهکننده شود.
نقاط قوت
بازی اصول کلی بازیهای تاکتیکال نوبتی را داراست
تنوع قابلقبول قابلیتهای شخصیتها
نقاط ضعف
بازی چالش ندارد
مبارزات بازی میتوانستند عمیقتر باشند
تنوع مراحل بازی اصلا رضایتبخش نیست
صداگذاری ضعیف شخصیتها
نظرات
بازی ضعیفیه .
کاش مایکروسافت استودیو سازنده اینو بخره و بعد مدتها یک ترنسفورمر مشتی بهمون تحویل بده.
آقا چه خبرتونه هرچی استودیو درمانده دیدید میگین مایکروسافت بخره 😐
سختی کار؟؟ 😀
ممنون برای نقد و بررسی
این همه عنوان ناب سوییچ نقد نشده
ولی عنوان ضعیف نقد میشه چرا