سال ۲۰۲۰ با تمام مشکلاتی که داشت، سال خوبی از لحاظ عرضه بازیهای مستقل قوی و باکیفیت بود. در این سال که بعضی از عناوین بزرگ کمتر از حد انتظارات ظاهر شدند، شاهد بازیهای مستقل، با کیفیتی فراتر از حد انتظار بودیم. با این حال عناوین مستقلی هم بودند که با وجود کیفیت بالا، چندان مورد توجه قرار نگرفتند. در این مطلب میخواهیم به معرفی ۱+۱۰ بازی مستقل برتری که کمتر دیده شدند، بپردازیم.
وضعیت بازیهای مستقل در سال ۲۰۲۰
پیش از شروع مقاله، باید کمی در مورد وضعیت بازیهای مستقل نسبت به عناوین AAA در سال گذشته میلادی صحبت کنیم. در سال ۲۰۲۰ با توجه به مشکلات زیادی که وجود داشت، بسیاری از عناوین بزرگ با دشواریهای ریز و درشت در فرآیند توسعه خود مواجه شدند و در این میان، بعضی استودیوها موفق به مدیریت وضع موجود شده و در برخی دیگر، شاهد افت کیفی محصول نهایی نسبت به انتظارات بودیم.
با این حال برای بازیهای مستقل، با توجه به ابعاد کوچکتر پروژهها و همچنین اختیار بالای سازندگان در تعیین تاریخ انتشار بازی، اوضاع بهتر بود. عناوینی که سازندگانشان متوجه شدند امکان عرضه کامل آنها در سال ۲۰۲۰ وجود ندارد، با تأخیر روبهرو شدند و از این رو بازیهای مستقلی که در سال ۲۰۲۰ منتشر شدند، عناوینی بودند که سازنده از جنبه کیفی آنها اطمینان بالایی داشت و در نتیجه شاهد بازیهای مستقل بسیار باکیفیتی در سال گذشته بودیم.
با توجه به تعداد بالای بازیهای مستقل و کیفیت بالای چند عنوان خاص، بسیاری از بازیهایی که کیفیت خوبی داشتند، آنطور که باید و شاید دیده نشدند. در این مقاله قصد داریم به بازیهای مستقل برتری بپردازیم که در حد شایستگیشان به آنان توجه نشد. در نتیجه، در این مطلب قرار نیست شاهد بازیهایی نظیر Hades، Ori and the Will of the Wisps، Spelunky 2 و Fall Guys باشیم و در عوض به بازیهای باکیفیتی میپردازیم که به اندازه عناوین نام برده شده معروف نیستند و زیر سایه بازیهای بزرگ دیگر، فراموش شدهاند.
توجه: به دلیل ذات موضوع مورد بحث، طبیعتاً سلیقه هم در انتخابها دخیل است و ممکن است عنوانی در لیست باشد که از نظر نویسنده، آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته ولی شما نام آن را زیاد شنیده باشید. همچنین لازم به ذکر است که لیست ترتیب خاصی از لحاظ بهتر بودن عناوین نسبت به یکدیگر ندارد.
معرفی ۱+۱۰ بازی مستقل برتر کمتر دیده شده در سال ۲۰۲۰
۱۰+۱. The Pathless
بازی The Pathless شاید نسبت به عناوین دیگر لیست چندان ناشناخته نباشد، اما همچنان عنوانی است که در حد و اندازهاش دیده نشده است. The Pathless اثر استودیوی Giant Squid است که عنوان هنری و فوقالعاده زیبای Abzu را در کارنامه خود دارد. The Pathless نیز عنوانی است که با همان طرز فکر و جهانبینی خاص این استودیو ساخته شده است و در نتیجه اثری بسیار زیبا و لذتبخش است.
این بازی شاید تنها اثر کاملاً مستقلی باشد که به شکل خیلی جسورانه روز عرضه PS5 را برای انتشار خود انتخاب کرد و از نظر کنسولی هم انحصاری پلتفرمهای سونی محسوب میشود. هر چند عرضه بازی در این روز به هر حال تا حدی باعث توجه بیشتر به این عنوان شد اما همچنان، The Pathless تحتالشعاع عناوین بزرگ و AAA و پرخرج لانچ PS5 قرار گرفت و آنقدر که باید و شاید مورد توجه و تقدیر قرار نگرفت. با توجه به کیفیت بسیار خوب این اثر، قطعاً باید آن را در لیست برترین عناوین مستقل کمتر دیده شده سال ۲۰۲۰ قرار داد. با تمام این موارد، به دلیل این که در بین سایر بازیها این عنوان به نسبت معروفتر است و بیشتر از سایر عناوین لیست هم دیده شده است، آن را در ابتدای لیست به عنوان اثر یازدهم قرار دادهایم. زیرا هر چند بازی به اندازه حق خود دیده نشده، اما در حد سایر عناوین لیست هم مورد بیمهری قرار نگرفته است.
۱۰. Creaks
برای طرفداران بازیهای ماجرایی، Amanita Design به واسطه بازی Machinarium نام آشنا و شناخته شده است. Creaks عنوان جدید این استودیو است که از لحاظ سبک گیم پلی و همینطور گرافیک هنری، شباهت زیادی به Machinarium دارد. بازی همانند Machinarium معماهای زیادی دارد که تا حدی مبتنی بر آزمایش و خطا هستند. نور هم در پازلهای خوشساخت Creaks نقشی اساسی ایفا میکند. فضاسازی داستانی بازی هم محیطی جذاب و منحصربهفرد را در مقابل بازیکنان قرار میدهد؛ دنیایی که ساکنان آن به شکل پرنده بوده و هیولاهایی به شکل مبلمان خانه در آن ساکن هستند و بهشدت هم از نور گریزاناند. شاید بازیهای این شرکت به دلیل شباهت به همدیگر، عناوینی بدیع و نوآورانه محسوب نشوند، اما همچنان عناوین خوشساختی هستند. با وجود کیفیت بالای Creaks، این عنوان آن طور که باید و شاید مورد توجه رسانهای قرار نگرفت و از این رو میتوان آن را جزو برترین عناوین مستقل کمتر دیده شده در سال ۲۰۲۰ قرار داد.
۹. Tenderfoot Tactics
Tenderfoot Tactics عنوانی از چند بازیساز مستقل و کوچک است که پیشتر Art-Gameهای خاص پسند و منحصربهفردی نظیر Eidolon را خلق کردهاند. Tenderfoot Tactics، عنوانی خاص در سبک استراتژی تاکتیکال نوبتی محسوب میشود. استراتژی تاکتیکال پس از موفقیت XCOM به یکی از زیرژانرهای محبوب سبک استراتژی در سالیان اخیر تبدیل شده است. سازندگان Tenderfoot Tactics در این عنوان قصد داشتند یکی از اصلیترین المانهای این سبک یعنی نقش بسیار بالای احتمالات را حذف کنند و نتیجه این تغییر اساسی در هسته این ژانر به طرز اعجاب آوری موفقیتآمیز بوده است. همچنین عناصری نظیر آتش هم به شکلی پویا در گیم پلی بازی پیاده سازی شدهاند.
بازی در دنیایی با سبک هنری خاص روایت میشود که نوعی مه عجیب سراسر آن را پوشانده است و شما در نقش موجوداتی که بازی آنها را گابلین مینامد، باید در این دنیا پیشروی کرده و سعی کنید با این مه به مقابله بپردازید. بازی از نظر محتوایی هم کم و کاست خاصی ندارد. به گفته سازندگان، اگر فردی بخواهد به سرعت بازی را تمام کند، این کار در دو ساعت یا کمتر امکانپذیر است اما محتوای کامل بازی و بخشهای مختلفی که در قسمتهای گوناگون نقشه آن قرار گرفتهاند، به حدود ۲۵ تا ۳۵ ساعت زمان برای کامل کردن نیاز دارند که مقداری فراتر از حد انتظار برای یک بازی مستقل است. شاید این عنوان یک شاهکار در این سبک نباشد اما قطعاً عنوان ارزشمندی است؛ ولی متأسفانه در میان موج عناوین دیگر خیلی مورد توجه قرار نگرفته است. تجربه Tenderfoot Tactics به طرفداران استراتژی تاکتیکال به شدت توصیه میشود.
۸. In Other Waters
In Other Waters عنوانی بسیار خاص و ویژه در سبک بازیهای ماجرایی کاوش محور محسوب میشود. در این بازی، شما کنترل هوش مصنوعی یک زیردریایی خاص را بر عهده دارید که وظیفه دارد به یک زیستشناس موجودات فضایی که در اقیانوس یک سیاره بیگانه گیر افتاده است، کمک کند تا اسرار این سیاره را کشف کرده و همچنین همکار گمشده خود را بیابد.
چیزی که این بازی را خاص میکند، سبک گرافیکی بسیار ویژه آن است. تمامی محیطهای بازی به شکل نقشههای توپولوژیک به نمایش در میآید و در آن گونههای فضایی بیگانه هم با رنگ زرد مشخص شدهاند. پالت رنگی مورد استفاده در بازی و تناسب خاصی که میان رنگهای آبی آسمانی، فیروزهای، زرد و البته گاهی اوقات هم سیاه و قرمز در بازی به وجود آمده باعث خلق فضایی کاملاً منحصربهفرد در این عنوان شده است. به دلیل این سبک گرافیکی خاص، موجودات مختلفی که در بازی وجود دارند، به شکل متنی توصیف میشوند و آنقدر این متنها زیبا و دقیق نوشته شدهاند که در طول بازی، میتوانید به شکل ذهنی تصویری شفاف از دنیای خاص این بازی در خیالتان شکل بدهید. این عنوان خوشساخت هر چند در رسانههای مربوط به بازی تا حدی مطرح شد، اما متأسفانه با وجود کیفیت بسیار بالا، در حد شایستگیاش به آن توجه نشده است. اگر طرفدار عناوینی هستید که به شکل کاملاً خاص ساخته شدهاند و شباهتی به سایر بازیهای هم سبک خود ندارند، پیشنهاد میکنم In Other Waters را از دست ندهید. شما میتوانید نقد بازی در گیمفا را از این لینک مطالعه کنید.
۷. Pendragon
Pendragon یک عنوان داستان محور استراتژی تاکتیکال از استودیوی inkle است. استودیویی که همه آن را به خاطر بازی اقتباسی ۸۰Days و همچنین Heaven’s Vault میشناسند. بازی Pendragon پیرامون افسانه شاه آرتور و شوالیههای میزگرد است و با الهام از مبارزات بین شاه آرتور و مردرد (Mordred) ساخته شده است.
بازی از طراحی هنری خاصی بهره میبرد؛ در این سبک از رنگهای گوناگونی استفاده شده که حس و حال گیم پلی بازی را هم تحت تأثیر قرار میدهد. در گیم پلی بازی علاوه بر عناصر سنتی سبک تاکتیکال، از المانهای عنوان ۸۰Days در ایجاد تغییرات داستانی مختلف هم استفاده شده است و در نتیجهی آن، وقایع مختلف بازی میتواند دستخوش تغییراتی بشود که بر گیم پلی هم اثرگذار هستند. این عنوان شاید اثر همهپسندی نباشد و ایراداتی هم دارد، اما در کل عنوانی خاص است که به شکلی زیبا از عناصر روایی غیرخطی در ترکیب با سبک استراتژی تاکتیکال استفاده کرده است و قطعاً ارزش تجربه دارد.
۶. Wildfire
بازی Wildfire یک عنوان دو بعدی در سبک Immersive Sim است. Immersive Sim سبک بازیهایی نظیر Deus Ex و Dishonored محسوب میشود که در آن روشهای مختلفی برای اتمام مراحل وجود دارد. کمتر عنوانی در این سبک با گرافیک دو بعدی و آن هم آرت استایل Pixel Art وجود دارد و جسارت سازندگان برای ارائه عنوانی در این ژانر با این سبک گرافیکی خاص ستودنی است.
هسته اصلی گیم پلی بازی همانند سایر عناوینی که در سبک Immersive Sim قرار دارند، به شدت سیستماتیک طراحی شده است. بدین معنی که عناصر مختلفی نظیر گیاهان، چوب، آب و آتش همگی به شکلی پویا با یکدیگر تعامل دارند و در نتیجه برای عبور از مراحل مختلف این بازی باید با کمک تأثیرگذاری متقابل اجزای مختلف محیط بر روی یکدیگر پیش روی کنید. Wildfire هر چند یک اثر شاهکار بهحساب نمیآید، اما عنوان خوشساخت و زیبایی است و لایق توجه بیشتری در سال گذشته بود.
۵. !PHOGS
بازی !PHOGS یک عنوان دونفره در سبک پلتفرمر است. پایه و اساس این بازی بر اساس بازی به صورت دونفره است و در آن شما به همراه یک نفر دیگر، باید کنترل یک سگ دراز دو سر و بامزه را بر عهده بگیرید و به کمک قابلیتهای این سگ دو سر، مراحل مختلف بازی را پشت سر بگذارید. طراحی هنری این سگ دو سر شباهت بالایی به شخصیت اصلی انیمیشن معروف گربه سگ دارد.
بازی از نظر هنری طراحی بسیار رنگارنگ و شادی دارد و به طور کلی سعی دارد با معماهای جذاب –و البته نهچندان دشوار خود- لحظات شاد و مفرحی را برای شما فراهم کند. دنیاهای مختلفی پیرامون موضوعاتی نظیر غذا، بازی کردن و خوابیدن به شکل بسیار رنگارنگ در بازی طراحی شدهاند که هر کدام از لحاظ بصری جذابیتهای خاص خود را دارد. با وجود این که تمرکز اصلی !PHOGS بر بازی به صورت دونفره است، اما امکان انجام آن به صورت تکنفره هم وجود دارد و هر چند قطعاً تجربه دونفره آن جذابتر است ولی تجربه آن به صورت یکنفره هم به اندازه کافی خوب و لذتبخش هست و مشکل خاصی هم از بابت کنترل کردن همزمان شخصیت وجود ندارد. به هر حال اگر به بازیهای پلتفرمر مبتنی بر پازل علاقه داشته و دنبال یک بازی خوب سرگرمکننده هستید، !PHOGS میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
۴. Disc Room
Disc Room یک بازی بسیار دشوار و خاص است که نیازمند سرعت عمل بسیار بالای بازیکن است. در این بازی، شما در یک اتاقک عموماً مربعی شکل قرار میگیرید که به تدریج، تیغهای دایرهای بسیار برندهای با اندازههای مختلف در گوشه و کنار آن شروع به حرکت میکنند. هدف شما هم این است که تا حداکثر زمانی که میتوانید در این محیط خشن زنده بمانید و به این تیغها برخورد نکنید.
بازی Disc Room عملاً یک بازی رکورد محور است و اصل جذابیت آن به زدن رکوردهایی با مدت زمان بالای زنده ماندن در مراحل دشوار بازی است. نکتهای که باعث حفظ جذابیت بازی میشود، وجود تیغهای مختلف با سرعتها و ویژگیهای گوناگون است و از این رو بازی چالشهای متفاوتی را در مقابل بازیکنان قرار میدهد. این عنوان خوشساخت با توجه به ذات رکوردی خود، پتانسیل بیشتر دیده شدن را دارد.
۳. Carto
Carto یک بازی ادونچر و ماجرایی خاص و بسیار ویژه است. بازی به طور کامل با تمرکز بر اکتشاف و گشت و گذار طراحی شده و هسته اصلی گیم پلی آن هم بر مبنای تغییر دادن نقشه بنا شده است. در حین بازی، بازیکن میتواند با مشاهده نقشه محیط آن، قسمتهای گوناگونی از نقشه را که به صورت مربعهای جدا از هم قرار دارند، جدا کرده و در نقطه دیگری قرار بدهد. این کار باعث میشود که محیط بازی هم دچار تغییر بشود.
این مکانیزم تغییر دادن محیط بازی و ظاهر آن و تمرکز کامل بر مفهوم نقشه، باعث خلق معماهای منحصربهفرد و جذابی در بازی شده است. در کنار این موضوع، طراحی هنری بازی هم به شکل بسیار زیبایی انجام شده تا هماهنگی کاملی با این مکانیزم اساسی گیم پلی بازی داشته باشد. Carto از جمله عناوین بسیار نوآورانه امسال بوده و شایسته این است که توجه بیشتری به آن بشود.
۲. Signs of the Sojourner
Signs of the Sojourner عنوانی خاص و در سبک کارتی با روایتی جذاب و در مورد نحوه تعامل و برقراری ارتباط بین افراد است. شخصیت اصلی این بازی یک فروشگاه سیار را اداره میکند و از شهری به شهر دیگر میرود تا کالاهای گوناگونی را برای تجارت به دست آورد و در این مسیر، با افراد و شخصیتهای گوناگونی آشنا میشود. کارتهایی که شما در بازی در اختیار دارید، به نوعی بیانگر شخصیت و تجربیات قهرمان بازی است و او از طریق قرار دادن این کارتها به ترتیب مشخص، میتواند با دیگران ارتباط برقرار کرده و با آنان صحبت کند.
بازی با وجود این که یک عنوان کارتی است، به شدت با سایر بازیهای کارتی متفاوت است و تمرکز بالای آن بر بخش روایی و همچنین شخصیتپردازی بسیار خوب کاراکترهای گوناگونی که در بازی ملاقات میکنید، باعث میشوند که با اثری ویژه روبهرو باشیم. از نظر گرافیک هنری و همچنین موسیقی نیز Signs of the Sojourner عنوان بسیار قدرتمندی است. با وجود تمام این تفاسیر و تعاریف منتقدان از بازی، این عنوان خیلی سر و صدای زیادی نکرد. در نتیجه به شایستگی در لیست ده بازی مستقل کمتر دیده شده در سال ۲۰۲۰ قرار میگیرد.
۱. Lair of the Clockwork God
Lair of the Clockwork God از جمله بازیهایی بود که واقعاً نسبت به ارزشش به آن بیتوجهی شده است. این بازی ترکیبی از عناوین پلتفرمر و اشاره و کلیک است که با سطحی بسیار غنی از کمدی و طنز همراه شده و اثر نهایی، معجونی دلچسب و لذتبخش از ترکیب سبکهای گوناگون است. سطح طنز مورد استفاده در این بازی و ادغام شدن آن با قسمتهای مختلف بازی به همراه ارجاعاتی که به عناوین مختلف دیگر در آن داده میشود، واقعاً کیفیت بالایی دارد.
علاوه بر طنز، بازی از لحاظ گیمپلی هم تنوع بالایی دارد. همان طور که گفته شد، بازی هم قسمتهای پلتفرمر و سکوبازی دارد و هم در قسمتهایی، تبدیل به یک عنوان اشاره و کلیک میشود. این که بازی دو شخصیت دارد و به طور همزمان در قسمتهای زیادی از بازی میتوان بین این دو شخصیت با سبک بازی متفاوت سوئیچ کرد، هم باعث جذابتر شدن بازی شده و هم منجر به خلق معماهای گوناگونی شده است. بازی Lair of the Clockwork God واقعاً عنوان باکیفیتی است ولی به نظر میرسد عرضه آن در اوایل سال ۲۰۲۰ و سپس عرضه شدن عناوین ریز و درشت مختلف و حتی عنوانی نظیر Ori and the Will of the Wisps در ماههای بعدی، باعث شده تا این عنوان به اندازه شایستگیاش دیده نشود. به هر حال توصیه میکنم تجربه این بازی را به هیچ وجه از دست ندهید.
نظرات
واقعا دمتون گرم اقای نامجو
شماره های ۱۱. ۱۰. ۶. ۴ . ۱ رو به همه پیشنهاد میدم
دوستان پیشنهاد بدن اگ بازی کمتر شناخته شده ولی خوب سراغ دادن
Steam world dig 1 و ۲ روهم پیشنهاد میدم
Ashen
Other wilds
Mark of the ninja
Kane and Lynch
Katana zero
Super meat boy
Dead cells
Disco elysium
House flipper
Hyper life drifter
Return to the obra Dinn
I am alive
اینا یه تعدادیش مستقل یا کوچیک نیستن ولی شناخته نشدن تا حدودی
بیاند گاد اند اویل هم هست
حیفم اومد vvvvv رو نگم
این بازی محشره
One finger death punch هم همینطور
جفتش برای موبایل
Noita رو فراموش نکن،خییلی بازی خوبیه
دمت جیز ولی همشونو بازی کردم 😐
مگه میشه مستقل باز باشی اسم اینارو نشنیده باشی؟؟
بیشتر معرفی کن 😀
فردا صبح بهت میگم: دی
Self isolation
Creeper world 4
Per aspera
Shady part of me
The hand of glory
Drake hollow
Interial drift
Black mess نسخه ی بازسازی شده ی هف لایف توسط طرفداران
I am dead تو قبلی i am alive رو گفته بودم :دی
Neversong شبیه Ori
Banished
Chicken police 😀
Trine 4
Warewolf the apocalypse یه جوری آرپیجی متنیه
Sakuna of rice and ruin
The witness
Forgotton Anne
The solus project
My friend Pedro :دی
Victor vran
Unruly heroes
به نفعته بازی نکرده باشی :دی
اگه کرده بودی یه جا دیگه بگو بازم بهت بگم
اسپم.
اوژان جان یکی بهت ریپلای کنه تو اعلانات برات میزنه یا نه؟
برا من نمیزنه.
اره داش واسم میزنه
لاگ اوت کن دوباره لاگین کن ببین چی میشه
کش مرورگرتم پاک کن یا مرورگرت رو عوض کن
The Suicide of Rachel Foster / invisible inc
west of loathing / inmost / orwell / Republique
اینارو چون تازگیا تجربه کردم یادم مونده شناخته شده هستن تا حدودی ولی احتمالا اگه بازی نکردید تجربشون کنید.
یه بازی توی استیم بطور رایگان هست به اسم when the darkness comes جدا کم لطفی شده بهش بخاطر رایگان بودنش حتما حتما بازی کنید. راجب افسردگی و انسان های افسردس دو سه ساعته کلا
اینماست رو بازی کردم و واقعا معرکه بود مخصوصا داستان خفنش
بقیشون رو باید تست کنم
گیم پلی همیشه برام اولویت بوده واس همین عاشق بازیای مستقلم چون هم پر از نواوری ان هم به گیم پلی اهمیت میدن
منظورم فقط کامبت بازی نیست گیم پلی شامل خیلی چیزا میشه
خیلی عالی بود
از اینجور مقالات مربوط به بازی های مستقل بیشتر بزارید. :yes: :yes:
عاشق یک و دو و سه و چهار و شیش و هشت شدم
ممنون از مقاله
تو ایران به خاطر شرایط دلار هیچ وقت به این جور بازیا توجه نمیشه و مردم پول جم میکنن تا بازیای بزرگتر و بگیرن.
دقیقا
بازیای ایندی هستن که صنعت گیم رو شکل میدن و پایه های صنعت گیمن ولی هیچوقت بهشون بها داده نمیشه
خوشبختانه امسال به هیدیس توجه شد ولی فقط به همین یه بازی
کلی بازی دیگه در حقشون جفا شد یکیش inmost که واقعا دیده نشد
مقاله خیلی خوبی بود ممنون ولی ببینید Spiritfarer دیگه چقدر گمنام بود که حتی توی این لیست هم نیست
اتفاقا Spiritfarer خیلی هم گمنام نیست. من قصد داشتم در لیست بذارمش ولی دیدم در Steam به تنهایی بالای ۵۰۰۰ نقد داره. اگه Pathless رو که در Steam منتشر نشده بذاریم کنار، فکر کنم مجموع کل تعداد نقدهای هر ده عنوان بعدی لیست در استیم روی هم به ۵۰۰۰ نمیرسه. همین طور Spiritfarer در بخش Games for Impact و Best Indie در Game Awards هم کاندیدا شده بود که همین باعث میشه خیلی بیشتر از عناوین دیگه این لیست دیده بشه.
نه اقای نامجو واقعا به spiritfarer توجهی نشد امسال با اینکه بازی خیلی خوش ساخت و خوبی بود
نمیدونم چرا حتما باید یه بازی AAA باشه تا بشه مرکز توجهات در صورتی که بازیای مستقل واقعا بهتر از این تریپل ای های مزخرفن
بسیار عالی بود جناب نامجو :yes:
متاسفانه نه فقط سال ۲۰۲۰ یا سال های قبل تر .. اساساً بازی های مستقل خیلی کم لطفی می شه بهشون از جانب گیمر ها..
تیتر کاملاً مناسبه: جواهرات پنهان
امیدوارم بیشتر مورد توجه قرار بگیرن..
خودم یه بازی رو سراغ دارم خیلی زیباست ..
اسمش هست little nightmares ..
کلاً پیشنهادم اینه که دوستان بیشتر بها بدن به بازیای مستقل..
شماره ۲ لیتل نایتمر هم داره میاد
اگ اونو دوس داشتی که مسلما داری پس لیمبو و اینسایدم بزن
دادا لیمبو که تجربش به هر گیمری واجبه… اینساید و اوری ۲ رو هم تو برنامه دارم .. نسخه دو لیتلم که داره میاد ..
عالین اصن اوژان
اره دقیقا
اوری۱ رو اگ بازی نکردی پس سراغ۲ نرو
اول ۱ رو بزن چون جهشی که شماره ۲ اوری داشت خیلی زیاد بود و بعد تجربش دیگه دستو دلت سمت شماره یکش نمیره
حتما به ترتیب بازی کن
با سبک گرافیکی disc room حال میکنم
متاسفانه ازین لیست هیچ کدوم را تجربه نکردم. فقط pathless را دانلود کردم ولی هنوز وقت نکردم بازی کنم.
عنوان مقاله خیلی درست بود. من دو سال پیش بود دیدم گیم اسپات به یه بازی مستقل به اسم Gris امتیاز ۹ داده. دانلود و بازی کردم. خیلی بهم چسبید. هم از لحاظ گیم پلی و هم از لحاظ موسیقی. یکبار هم نسخه اندرویدش را رفتم. حیف اینجور عناوینه که بخاطر گیمرایی مثل من که بیشتر غرق در گرافیک و زرق و برق بازیها میشن میس بشن.
تا موقعی ک سرطانی ب اسم بتل رویال وجود داره این جور بازیا کمتر دیده میشن تعجبی ام نداره
بتل رویال به خودی خود بد نیست ولی تاثیرات خیلی بدی گذاشته و این باعث میشه یه تنفر خاصی بهش به وجود بیاد
حیف سیستمم بیشترشون رو نمیکشه . ولی به شخصه عاشق بازی های مستقل ام . یه حس خاصی دارن . کلا باهاشون حال میکنم اگه سخت هم باشه که نور الانور . البته سخت منطقی مثل دارک سولز نه غیر منطقی مثل سوپر میت بوی |: