در میان ابعاد | بررسی نسخهی دموی بازی Undungeon
در سال های اخیر تعداد شرکت هایی که بازی های خود را قبل از عرضه ی اصلی، به شکل دمو یا ارلی اکسس در اختیار بازیبازان و یا منتقدان می گذارند به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است. این کار باعث می شود نام بازی مدت بیشتری سر زبان ها بیفتد و افراد بیشتری قبل از عرضه ی رسمی بازی با آن آشنا شوند. نه تنها این، که بازخوردهای بازیبازان حرفه ای، منتقدین و جدیداً استریمرها، باعث می شود تیم سازنده خیلی راحت تر بتواند اشکال کار خود را قبل از عرضه ی رسمی بازی دیده و آن را اصلاح کند. اکثراً هم همینطور می شود، بازی هایی که قبل از عرضه ی رسمی، نسخه ی ارلی اکسس یا دموی خود را در اختیار عموم قرار می دهند، نسخه ی اصلی آن ها بازی با کیفیتی از آب در می آید. چون انگار از یک تیم بزرگ و حرفه ای برای رفع اشکالات بازی کمک گرفته اند. طبیعتاً این کار برای بازی های داستان محور و بزرگ، روش مناسبی نخواهد بود، اما سازندگان مستقل که نقش داستان در بازیشان خیلی هم پررنگ نیست، می توانند از این روش بهره ی زیادی ببرند. به علاوه، چه از این بهتر که قبل از دست به جیب شدن، خودتان طعم چند دقیقه از یک بازی را بچشید و سپس نسبت به خرید آن اقدام کنید.
امروز قصد داریم نسخه ی دموی یک بازی جدید به نام Undungeon را مورد بررسی قرار دهیم. این بازی پس از عرضه ی تریلر رسمی اش، موفق شد توجه خیلی از عاشقان بازی های مستقل را به خود جلب کند و احتمالاً پس از عرضه ی رسمی، افراد بیشتری آن را خواهند شناخت. شرکت سازنده ی بازی، یک شرکت آمریکایی مستقل به نام tinyBuild Games است که قبلاً با بازی هایی مانند SpeedRunners و No Time to Explain، نظر مثبت بازیبازان را به خود جلب کرده بود و اکنون دیگر شرکت تازه کاری به حساب نمی آید. البته تمرکز این شرکت در ابتدا بیشتر روی بازی های اندروید و iOS بوده و جدیداً بیشتر روی PC و کنسول ها سرمایه گذاری کرده اند. به نظر می رسد Undungeon، عنوانی جدی تر از کارهای قبلی شرکت است. عنوانی که مخلوطی از سبک های هک اند اسلش، ادونچر، نقش آفرینی و حتی کمی ترسناک است و همه ی این ها را خیلی خوب در کنار یکدیگر قرار داده است. در ادامه، بررسی کوتاهی از این بازی را مطالعه خواهید کرد. البته همانطور که گفتم، بازی هنوز در مرحله ی دمو قرار دارد و قضاوت آن در این مرحله اشتباه است. این چیزی است که بازی نیز به محض ورود، از شما می خواهد که آن را در نظر بگیرید. اینکه هنوز باگ ها و مشکلات دیگری ممکن است به چشم بخورند. بنابراین در این بررسی کوتاه، به المان های اصلی دیده شده پرداخته ایم و بر جزئیات چشم پوشانده ایم. با من و گیمفا همراه باشید!
داستان Undungeon داستانی جذاب درباره ی بُعدهای مختلف است. راوی داستان، در ابتدا این مسئله را مطرح می کند که شاید زمین، چندین بُعد داشته باشد و چندین دنیا به شکل موازی با هم در حال جریان باشند. مسئله ی کلی مسئله ی جالبی است و آن شیوه ای هم که Undungeon برای روایت داستانش انتخاب کرده خوب و جذاب است. در طول مسیر بازی، آهنگ های جالب و متفاوت، طراحی هنری زیبای بازی و مکانیزم های خوب گیم پلی شما را به پیش خواهند راند. همانطور که راوی در تریلر بازی می گوید، قرار است زمین هفت لایه داشته باشد. قهرمان های داستان، همگی از لایه های مختلف آمده اند و یکی از دیگری قیافه ی عجیب تری دارند. بر عکس سایر بازی های نقش آفرینی که معمولاً همان اول کلاس کاراکتر خود را انتخاب کرده و سپس بازی را شروع می کنید، در Undungeon کلاس ها با کاراکترهای مختلف پیوند خورده اند و دیگر نمی توانید برای کاراکتر انتخاب شده، کلاس انتخاب کنید. البته در نسخه ی دمو تمام این هفت کاراکتر در اختیار بازیباز قرار نمی گیرند. اما کاراکتری که بازی را با آن شروع می کنید، شخصیتی به نام Void است. طراحی چهره و لباس او مخلوطی از دکترهای طاعون در زمان های باستان و شخصیت Death در بازی Darksiders II است.
وظیفه ی انتخاب دیالوگ ها بر عهده ی بازیباز است. گاهاً مکالمات می توانند طولانی شوند و از آنجایی که کاراکترهای بازی صداگذاری نشده اند، این موضوع می تواند خسته کننده باشد. امیدواریم در نسخه ی نهایی بازی، یا تعداد دیالوگ ها کمی کاهش پیدا کند، یا کاراکترها صدا داشته باشند. از طرف دیگر، اگر هفت کاراکتر اصلی بازی، قدرت انتخاب دیالوگ داشته باشند، یک عالمه انتخاب به وجود می آید که ارزش تکرار بازی را بالا می برد.
گیم پلی Undungeon نیز می تواند در نسخه ی نهایی جزو نقاط مثبت آن محسوب شود؛ به چند شرط. اول اینکه برای بازی یک بخش آموزشی درست و حسابی طراحی شود تا بازیباز هنگام ورود به بازی گیچ نشود. در گسترده بودن Undungeon شکی نیست، و به همین خاطر بخش آموزشی واقعاً مهم است. شخصاً نیم ساعت اول بازی را صرف آزمون و خطا کردم.
مبارزات معمولاً به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند. اولی بخش هک اند اسلش است که کاراکتر شما از پنجه های بلندش به عنوان سلاح استفاده می کند. احتمالاً کاراکترهای دیگر بازی، سلاح هایی کاملاً متفاوت خواهند داشت که بر تنوع کار اضافه می کند. دشمنانی که در دموی بازی به نمایش در می آیند، حشراتی شبیه به عقرب هستند. در بازی اصلی بر تعداد و تنوع این دشمنان اضافه خواهد شد. قرار است بازی باس فایت های خوبی هم داشته باشد که در واقع اوج صحنه های هک اند اسلش آن است. دسته ی دوم مبارزات برمیگردد به آیتم هایی که جمع آوری می کنید و به کمک آن ها (برای مثال) می توانید برای دشمن تله بگذارید، سمت آن ها بمب پرتاب کنید و … . این آیتم ها هم رفته رفته تنوع بیشتری پیدا می کنند.
بازی Undungeon با موتور یونیتی (Unity) ساخته شده است و از آنجایی که داستان بازی نیز به بُعدهای مختلف مربوط می شود، محیط های مختلفی را در بازی اصلی تجربه خواهید کرد که در نوع خود زیبا هستند. آهنگ سازی و صداگذاری بازی نیز در سطح خوبی قرار دارد.
در کل باید تا عرضه ی رسمی بازی صبر کرد و دید Undungeon چقدر اشکالات خود را رفع کرده و می خواهد جدی گرفته شود. تا اینجای کار، دموی بازی وضعش خوب است!
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
نظرات
ببخشید برا اسپم لطفا خبر فروش بیشتر فرمول یک از د لست دو رو توی جدول فروش هفتگی انگلستان بزارین
یه مصاحبه در مورد معماری ولوسیتی با جیسون رونالد شده
لطفا سایت کاملا پوشش بده
واقعا مطالب جالبی داره