قدم به قدم تا ایستگاه نهم صنعت بازی | نگاهی جامع به نسل نهم کنسول ها
زمان به سرعت می گذرد…نسل هشتم سال آخر خود را سپری کرده و نفس های آن به شماره افتاده است. انگار همین دیروز بود که منتظر عرضه کنسول های نسل هشتم بودیم و برای تجربه عناوینی مانند Killzone:Shadowfall و یا Halo: Guardian روزشماری می کردیم…از آن روزها سالها می گذرد و نسل هشتم، پس از فراز و نشیب های مختلف و پستی بلندی های متعدد، به پایان راه خود نزدیک می شود. وقت آن است که دو کنسول PS4 و Xbox one، کنترلر خود را بیاویزند و جای خود را به جوان تر ها بدهند!
نسل هشتم اتفاقات تلخ و شیرین فراوانی به همراه داشت. هر چند در کل اتفاقات خوش آیند و مطلوب آن بسیار بیش تر از اتفاقات ناامیدکننده گاه و بیگاه بود. تولد عناوین ارزشمندی مانند Bloodborne, Horizon: Zero Dawn, Nioh, Hellblade, Dying light, Titanfall و عناوین بزرگ دیگر در طی عمر نزدیک به شش سال نسل هشتم رقم خورد. بازیبازان پرشماری در نسل هشتم به طور رسمی به جمع گیمرهای حرفه ای پیوستند و از لحظات بازی خود لذت بردند.
در کنار تمامی اتفاقات شیرین و مثبت اما، شاهد برخی اتفاقات بعضا ناامید کننده نیز بودیم. از عملی نشدن وعده اجرای بازیها بر روی فریم ثابت شصت گرفته، تا مشکلات متعدد و جان فرسای عناوین منتشره در دو سال آخر نسل هشتم از لحاظ گرافیکی. بسیاری از لذت بخش ترین و سرگرم کننده ترین عناوین دوسال اخیر، مانند Metro Exodus, Borderlands 3 و Days Gone تا حد زیادی قربانی مشکلات گرافیکی و افت فریم ها وحشتناک شدند. چه بسا برخی بازیها در اجرای رولن بر روی سی فریم نیز ناتوان بودند. چه بسا اگر این مشکلات و اتفاقات ناامیدکننده وجود نداشت، این دوسال آخر نسل هشتم به مراتب به یاد ماندنی تر میشد…
صحبت در مورد نسل هشتم بس است. چه شما یکی از کنسول های PS4, Xbox one و حتی Nintendo switch را در نسل جاری در اختیار داشتید، چه پلتفرم اصلی شما PC بود، قطعا به طور کامل تلخ و شیرین شش سال اخیر را چشیده اید. پس اجازه دهید برویم سراغ نسل نهم. نسلی که انتظار یک جهش بزرگ از لحاظ فنی و سرگرمی از آن انتظار می رود…
در مقاله پیش رو، سعی بر آن بوده است که نگاهی کلی اما دقیق، به کنسول های نسل نهم، عناوین انحصاری احتمالی و موارد مشابه انجام شود.
نگاهی به کنسول PlayStation 5:
مشخصات رسمی و تایید شده
CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency) Custom RDNA 2
Memory/Interface: 16GB GDDR۶/۲۵۶-bit
Memory: Bandwidth 448GB/s
Internal Storage: Custom 825GB SSD
IO Throughput: 5.5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)
Expandable: Storage NVMe SSD Slot
External Storage: USB HDD Support
Optical Drive: 4K UHD Blu-ray Drive
در مورد مشخصات فنی کنسول PS5, چند مسأله بیشتر از نکات دیگر قابل توجه است. اول از همه، قدرت ۱۰٫۲۸ ترافلاپس GPU کنسول، بدان معنی است که بر روی کاغذ، GPU کنسول نسل نهمی سونی از رقیب دیرینه خود نزدیک به پانزده تا بیست درصد ضعیف تر است. چرا که Xbox Series X قدرتی بالغ بر ۱۲ ترافلاپس به مخاطبان عرضه می دهد. البته بدیهی است که صرف بالاتر بودن ترافلاپس، نمی تواند به معنای ضعف کلی PlayStation 5 در مقابل Xbox Series X باشد. نکاتی مانند موتور گرافیکی مورد استفاده برای توسعه بازی، میزان Optimze بودن Engine و در کل سرعت پردازش کلی دو کنسول نیز بسیار حائز اهمیت است. اما با توجه به اطلاعاتی که فعلا در اختیار داریم، و از آنجایی که هیچ گونه تست، آزمایش عملی و مقایسه ای وجود ندارد، باید گفت Xbox Series X از لحاظ پردازش گرافیکی قدرتمند تر است. نکته دیگر در مورد سخت افزار PlayStation 5, که با بازخورد های طنز کاربران در توییتر، ردیت و سایر شبکه های مجازی نیز مواجه شد، حافظه عجیب و غیر مرسوم ۸۲۵ گیگابایتی داخل دستگاه بود. منطقی ترین و عقلانی ترین توجیه برای انتخاب این مقدار حافظه، به جای حافظه ای رایج تر مانند ۱ ترابایت، احتمالا ارزان تر شدن قیمت نهایی، و همچنین سرعت بیشتر هارد SSD مذکور است. هارد SSD ای که به نظر می رسد یکی از نقاط قوت PlayStation 5 به شمار می آید و برخی تحلیلگران حوزه سخت افزار، و همچنین برخی سازندگان استودیو های داخلی سونی، به تمجید از هارد پر سرعت SSD این کنسول پرداخته اند. گمانه زنی ها حاکی از آن است که با توجه به سرعت فوق العاده بالای دو هارد SSD کنسول های PlayStation 5 وXbox Series X, مفهومی به نام “صفحه لودینگ” تا حد قابل توجهی در نسل نهم غریبه خواهد بود. چرا که به نظر می رسد بارگذاری عناوین با حجم و پردازش کم آن قدر سریع است که دیگر مجالی برای ارائه توضیحات کمکی و Tips ها مختلف در صفحات لودینگ برخی بازی ها نخواهد بود. البته بدیهی است که عناوین سنگین تر و احتمالا جهان آزاد بسیار بزرگ، همچنان رقیبی قدر برای هارد های SSD به شمار می آیند. در کنار نکات بالا، از آنجایی که اطلاعات رسمی و تایید شده ای در مورد سیستم خنک کننده، ابعاد دستگاه و شکل ظاهری PlayStation 5 در دسترس نیست، امکان صحبت در مورد آن ها وجود ندارد.
عناوین احتمالی لانچ PlayStation 5:
همانطور که احتمالا می دانید، عرضه دو عنوان Ghost of Tsushima و The Last of Us part Two برای کنسول PlayStation 5 در زمان عرضه تایید شده است. پس باید گفت تا همین جا شاهد یک لانچ نسبتا قدرتمند برای کنسول نسل نهمی سونی هستیم. از طرف دیگر، احتمالا یک یا دو عنوان معرفی نشده دیگر، که ساخت استودیو های داخلی سونی هستند برای لانچ PlayStation 5 برنامه ریزی شده باشند. با توجه به درگیری و مشغله اکثر استودیو های بزرگ سونی، مانند ناتی داگ، سانتا مونیکا، ساکر پانچ و مدیا مولکول، حدس و گمانه زنی در مورد این عناوین احتمالی بسیار سخت و دور از ذهن خواهد بود. از طرف دیگر، بسته به زمان انتشار PlayStation 5, می توان با اطمینان از عرضه عناوین ورزشی سالانه مانند Madden NFL, FIFA, NBA 2k و همچنین نسخه بعدی Call of Duty برای PlayStation 5 تا حد زیادی اطمینان داشت. از طرف دیگر احتمال عرضه عناوین انحصاری کوچک تر و خانوادگی مانند Knack یا عناوین مشابه نیز وجود دارد هر چند که همه این صحبت ها در حد شایعه و گمانه زنی است.
نگاهی به Backward Compatibility:
متاسفانه توضیحات مارک سرنی، معمار ارشد PlayStation 5 تا حد قابل توجهی در مورد این قابلیت گنگ و کلی بود. اول از آنکه هنوز مشخص نیست آیا این قابلیت فقط نسل قبل را در بر میگیرد یا شامل عناوین کنسول PlayStation 3 نیز می شود. از طرف دیگر در ابتدا اشاره شد حدود صد عنوان شاخص و مطرح PlayStation 4 از همان ابتدا بر روی کنسول نسل نهم سونی قابل اجرا هستند اما بعد تر اشاره شد احتمالا این رقم بالغ بر هزار عنوان می شود. از طرف دیگر مشخص نیست Backward Compatibility شامل ساپورت فیزیکی عناوین PlayStation 4 می شود، یا دیجیتالی یا هر دو. در کل در مورد این قابلیت مورد انتظار و مهم، باید منتظر انتشار اخبار بیشتر و دقیق تر ماند.
نگاهی به عناوین انحصاری سال های ابتدایی PlayStation 5:
سیاست سونی در قبال نسل نهم، کنسول PlayStation 5 و موارد دیگر، بسیار محافظه کارانه بوده است و به نظر میرود شاهد ادامه همین روند در یکی دو سال پس از عرضه کنسول نیز باشیم. هم اکنون ساخت و توسعه برخی عناوین انحصاری مطرح کاملا برای PlayStation 5 تایید شده است. اول از همه ساخت ادامه فرانچایز متحول شده God of War, و دیگری نسخه جدید مجموعه Marvel’s Spider-Man. البته در اینجا اشاره به این نکته نیز ضروری است که بابد به پروسه ساخت این عناوین دقت کرد. بازی تحسین شدهGod of War پنج سال در دست ساخت بوده و نهایتا در اواخر نسل هشتم عرضه گردید. با توجه به این نکته، و در نظر گرفتن مدت زمان حداقل پنج ساله توسعه نسخه جدید سری، امکان عرضه نسخه جدید God of War در زمانی زودتر از ۲۰۲۲-۲۰۲۳ کاملا غیر ممکن است. همچنین بدیهی است که ترجیح سونی و سانتا مونیکا این باشد که هنگام عرضه نسخه بعد، تعداد دستگاه های فروخته شده PS5 به حدی رسیده باشد که فروش مناسب بازی را تضمین سازد.
در مورد Marvel’s Spider-Man البته شرایط متفاوت است و بنابر گمانه زنی های مختلف، عرضه بازی در بازه زمانی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ کاملا محتمل است. اگر این اتفاق رخ دهد عرضه نسخه جدید عنوان به شدت موفق Marvel’s Spider-Man, می تواند به فروش بیشتر PlayStation 5 در آن سال تا حد زیادی کنک کند، چرا که Marvel’s Spider-Man تبدیل به پرفروش ترین عموان انحصاری PlayStation 4 در نسل هشتم شد.
در کنار توضیحات بالا، باید اشاره کرد تا سال ۲۰۲۲, احتمال عرضه عنوانی دیگر از سوی Naughty Dog وجود دارد. چرا که با وجود صرف نیروی انسانی و مالی حداکثری جهت توسعه The Last of Us part Two, تیم کوچکی از سازندگان این استودیو بر روی عنوان معرفی نشده ای کار می کنند و احتمالا پس از عرضه The Last of Us part Two, اگر برنامه احتمالی جهت عرضه بسته الحاقی وجود نداشته باشد، تیم اصلی به آن تیم کوچک ملحق می گردند و کار توسعه آن عنوان معرفی نشده را ادامه می دهند. آن عنوان دوم یا نسخه جدید Uncharted است، یا یک IP کاملا جدید با فضایی متفاوت. تقویم عرضه عناوین ناتی داگ در نسل هفتم و هشتم البته نوید یک عنوان دیگر تا قبل از ۲۰۲۲ را می دهد.
عناوین انحصاری دیگر استودیو های سونی، مانند ساکر پانچ، مدیا مولکول، و دیگر استودیو های کوچک و بزرگ، تا حد زیادی وابسته به توسعه عناوین فعلی آنهاست و طبیعی است هر گونه اظهار نظر و گمانه زنی در این مورد کاملا غیر منطقی است.
انتظاراتی که از کنسول PlayStation 5 داریم:
اول از همه، باید بگویم مطالبی که به عنوان انتظارات میخوانید، نظرات شخصی من است و بدیهی است که نظر هر کس بر اساس صلاحدید شخصی خود فرد است.
صادقانه بگویم، فارغ از مطالبی مانند شکل ظاهری کنسول، کم صدا بودن آن و یا موضوعاتی مانند رزولوشن ۴K, مهم ترین انتظاری که به شخصه از PlayStation 5 دارم، اجرای روان و ثابت تمامی بازی های، بر روی شصت فریم ثابت است. انتظاری که دور از ذهن به نظر نمی رسد چرا که از لحاظ قدرت، PlayStation 5 چیزی بین شش تا هشت برابر از کنسول پیشین خود قدرتمند است و بدیهی است انتظار فریم ریت ثابت شصت، به هیچ وجه انتظاری غیر منطقی و دور از انصاف به شمار نمی آید. انتظار دیگر من، این است که سونی تا حد ممکن از عرضه کنسول های میان نسلی خودداری کند و تمام تمرکز استودیو های فرست پارتی خود را بر روی بهینه سازی عناوین برای PlayStation 5 قرار دهد. متاسفانه برخی عناوین عرضه شده انحصاری و غیرانحصاری یکی دو سال اخیر، بر روی PS4 معمولی کیفیت راضی کننده ای نداشتند و بخشی از جواب مسأله، در این نکته نهفته است که سازندگان عناوین مذکور، PlayStation 4 Pro. را به عنوان پلتفرم مبدأ در نظر می گرفتند چرا که قدرت ببشتری نسبت به کنسول پایه دارا بود. به همین دلیل و جهت تکرار نشدن اتفاقات مشابه، امیدوارم شاهد کنسول میان نسلی نباشیم و خود PlayStation 5 بتواند حداقل شش سال عناوین روز را به خوبی اجرا کند و تجربه ای فوق العاده برای مخاطبان به همراه داشته باشد. و به عنوان نکته آخر، امیدوارم شاهد برخی نقص ها و مشکلات فیزیکی و نرم افزاری در سال های ابتدایی عرضه کنسول PlayStation 5 نباشیم. نمی دانم آیا به خاطر می آورید یا نه اما در نسل هفتم، برخی از کنسول های ابتدایی PlayStation 3 با مشکل سه چراغه شدن مواجه می شدن که آن مسأله مساوی بود با از رده خارج شدن کنسول. البته بدیهی است که سونی قطعا اقدامات لازم را می اندیشد اما با توجه به قیمت سرسام آور احتمالی کنسول نسل نهم سونی در ایران، مشکل و خرابی دستگاه می تواند ضربه ای مهلک بر خریدار وارد سازد.
نگاهی به کنسول Xbox Series X:
پردازندهی گرافیکی: پردازندهی گرافیکی شخصیسازی شدهی RDNA 2، با قدرت ۱۲ ترافلاپس و ۵۲ واحد محاسباتی و با فرکانس ۱٫۸۲۵ گیگاهرتز
پردازندهی مرکزی: پردازندهی مرکزی شخصیسازی شده Zen 2 با ۸ هسته و فرکانس ۳٫۸ گیگاهرتز
اندازهی تراشه: ۳۶۰٫۴۵ میلیمتر مربع
حافظه: ۱۶ گیگابایت با باس ۳۲۰mb
پروسهی ساخت: ۷ نانومتری بهبودیافته
پهنای حافظه: ۱۰ گیگابایت با پهنای ۵۶۰ GB/s و ۱۰ گیگابایت با پهنای ۳۳۶ GB/s
فضای ذخیرهی داخلی: ۱ ترایابت SSD NVME
توان عملیاتی ورودی/خروجی: ۲٫۴ GB/s و ۴٫۸ GB/s (با بلوک سختافزاری سفارشی، فشرده شده است)
فضای ذخیرهی خارجی قابل ارتقا: کارت گسترشدهندهی ۱ ترابایتی
پشتیبانی از هارد اکسترنال USB 3.2
درایو نوری: درایور Bluray با کیفیت ۴K UHD
هدف عملکرد: اجرا در رزولوشن ۴K، با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه و قابل ارتقا تا ۱۲۰ فریم بر ثانیه
قابل توجه ترین نکته در مورد مشخصات کنسول Xbox Series X, ترافلاپس بسیار قابل توجه GPU کنسول است که نه تنها از رقیب دیرینه خود حدود پانزده درصد قوی تر است، بلکه نسبت به کنسول نسل قبل ایکس باکس چیزی نزدیک به هشت برابر قوی تر است که همین مسأله جهشی بسیار فوق العاده را از حیث سخت افزار و پردازش نشان می دهد. در واقع همانند Xbox One X, مایکروسافت بار دیگر تمامی تلاش خود را در جهت ساخت کنسولی فوق العاده قدرتمند به کار گرفته است. قدرت بسیار قابل توجه Xbox Series X)حداقل روی کاغذ و با توجه به مشخصات)، خبری بسیار فوق العاده برای سازندگان و توسعه دهندگان بزرگ به شمار می آید چرا که هر چه بازیسازان با سیستم های قدرتمند تری مواجه باشند، دست آنها برای به اوج رساندن بازی هایشان بسیار بیش تر باز است. البته در این جا بد نیست که به این نکته نیز اشاره کنم که نگرانی نیز در مورد قیمت نهایی Xbox Series X وجود دارد که به نظر میرسد با قیمتی قابل توجه و نسبتا گران مواجه باشیم. شاید بتوان گفت تصمیم سونی در استفاده از سخت افزار متعادل تر، رسیدن به قیمت نهایی کم تر برای مخاطبان بوده است. چرا که از گذشته، قیمت معقول کنسول ها یکی از مهم ترین فاکتور های جذب بازیبازان و ترغیب آنها به خرید کنسول بوده است. چرا که بدیهی است نهایت کیفیت و قدرت خروجی، چه از لحاظ پردازش، رزولوشن خروجی و فریم ریت، و چه از لحاظ قابلیت های گرافیکی تنها از طریق PC های High End ممکن است و کنسول های بازی حرفی در این زمینه برای گفتن نخواهند داشت. به همین دلیل قیمت تمام شده Xbox Series X را باید اکنون مهم ترین دغدغه برای طرفداران برند ایکس باکس در نظر گرفت. چرا که می توان گفت از لحاظ قدرت سخت افزاری و نرم افزاری، خیال آن ها راحت است.
عناوین احتمالی لانچ Xbox Series X:
عرضه عنوان به شدت مورد انتظار Halo: Infinite, برای کنسول نسل نهمی مایکروسافت قطعی است. سازندگان نیز وعده کیفیت خروجی فوق العاده ای را بر روی Xbox Series X داده اند. از طرف دیگر نسخه ارتقاء یافته Gears 5 نیز از همان ابتدا و به عنوان بازی لانچ قابل تهیه خواهد بود. و البته یکی دیگر از عناوین لانچ این کنسول، دنباله عنوان تحسین شده Hellblade خواهد بود که معرفی آن توجهات بسیاری را به سمت کنسول Xbox Series X معطوف داشت و مایکروسافت نیز حساب ویژه ای بر روی این عنوان انحصاری باز کرده است. احتمال آنکه مایکروسافت و استودیو های داخلی آن یکی دو سوپرایز را در آستین داشته باشند نیز وجود دارد و ممکن است شاهد IP جدید در زمان لانچ Xbox Series X باشیم هر چند با توجه به سیاست های مایکروسافت در زمینه بازاریابی و تبلیغات، کمی این مسأله بعید به نظر می رسد. همچنین به نظر می رسد قابلیت Backward Compatibility این کنسول، فچغق العاده کامل و گسترده است و تمامی عناوین نسل های گذشته ایکس باکس را فرا می گیرد. در کل با توجه به سخت افزار قدرتمند این کنسول، و همچنین خریداری برخی استودیو های نسبتا مطرح در یکی دو سال اخیر توسط مایکروسافت، به نظر می رسد این کمپانی بزرگ قصد دارد ناکامی خود در نسل هشتم را در رقابت با رقیب دیرینه خود جبران کند و به روزهای طلایی نسل هفتم بازگردد. هر چند که باید اذعان کرد عرضه انحصاری های AAA می تواند پر رنگ ترین نقش را در این زمینه ایفا سازد و ورق را به سود Xbox Series X برگرداند. همچنین بدیهی است همانند صحبتی که در مورد PlayStation 5 کردم، عرصه عناوین ورزشی سال آینده مانند FIF, NbA 2K و PES در کنار نسخه جدید Call of Duty تقریبا قطعی به شمار می آید. البته به نظر می رسد گستردگی Backward Compatibility این کنسول، دست مخاطبان را برای انتخاب بازی مورد علاقه بسیار باز خواهد گذاشت.
نگاهی به عناوین انحصاری سال های اولیه Xbox Series X:
با توجه به عرضه Halo Infinite به عنوان یکی از بازیهای زمان عرضه کنسول، دنباله تقریباً حتمی سری هیلو زودتر از چهار-پنج سال دیگر، آن هم در خوش بینانه ترین حالت ممکن اتفاق نخواهد افتاد. اما باید گفت عرضه Gears 6, می تواند در بازه احتمالی اواخر ۲۰۲۱ تا تعطیلات ۲۰۲۲ امکان پذیر باشد چرا که سازندگان در طول این باز می توانند نسخه جدیدی سری را توسعه دهند و بعید به نظر می رسد مایکروسافت مدت زمانی بیش از دو و نیم سال از عمر کنسول جدید خود را بدون نسخه جدید Gears بگذراند. در کنار عناوین بالا، فرانچایز Forza Horizon که با اختلاف زیاد برترین عنوان سبک ریسینگ به شمار می آید نیز قطعا از جمله مهم ترین برگ های برنده مایکروسافت در دو سال اول عرضه کنسول به شمار می آید و عرضه حداقل یک عنوان جدید از سری Motorsport یا Horizon, می تواند در جذب مخاطب برای کنسول نسل نهمی مایکروسافت بسیار تاثیر گذار باشد. در کنار این فرانچایز های نام آشنا، عرضه IP های جدید نیز کاملا منطقی به نظر می رسد خصوصا با توجه به این نکته که مایکروسافت سرمایه گذاری قابل توجهی در این زمینه در چند وقت اخیر انجام داده است.
انتطاراتی که از Xbox Series X داریم:
در زمینه انتظارات، همانند نکاتی که در مورد PlayStation 5 مطرح کردم، اول از همه فکر می کنم مهم ترین موضوع رسیدن به فریم ریت حداقل شصت، آن هم به صورت کامل ثابت است. هر چند صحبت هایی مبنی بر هدف قرار دادن ۱۲۰ فریم نیز به گوش می رسد اما منطقی است که انتظارات را در حد معقول نگه داریم و انتظار معجزه از یک کنسول ۵۰۰-۶۰۰ دلاری نداشته باشیم. در کنار این مسأله، فکر می کنم بزرگ ترین نقص و کمبود بزند ایکس باکس، مربوط به کمبود عناوین انحصاری بزرگ و AAA است. بخشی که رقیب مایکروسافت یعنی سونی در آن فوق العاده عالی عمل کرده است و نه تنها به طور موفق نسخه های جدید فرانچایز های پرچم دار خود مانند Uncharted و God of War را عرضه می کند، بلکه به طور مداوم به خلق IP های فوق العاده مانند Bloodborne و Horizon Zero Dawn نیز می پردازد. در واقع به نوعی می توان گفت در کنار قیمت تمام شده، خدمات جانبی و تبلیغات کلی، این عناوین انحصاری هستند که می توانند بر فروش کنسول های نسل نهم بیش از پیش تاثیر مستقیم و گسترده بگذارند…
سخن پایانی:
هنوز اطلاعات و نکات بسیاری در مورد کنسول های نسل نهم و بازیای مربوط آنها می بایست منتشر گردد تا آشنایی بیشتری پر این زمینه ایجاد گردد. اما با این وجود، اطلاعات و شایعات فعلی، نوید یک نبرد بسیار جذاب را بین دو برند بزرگ دنیای کنسول ها می دهند. البته باید دید شرکت بزرگ نینتندو چه حرکتی در نسل نهم انجام می دهد. هر چند به طور کلی، بازار عناوین نینتندو کاملا خاص و متفاوت است از بازار مخاطبان PlayStation 5 وXbox Series X… در پایان نظر شما گیمفایی های عزیز در این رابطه چیست؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
پر بحثترینها
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- منبع داخلی: PS6 در سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد شد + اطلاعات بیشتر
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
- تحلیلگر: ناشران امیدوارند تا GTA 6 با قیمت ۱۰۰ دلار عرضه شود
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
نظرات
دوستان یه اشتباهی که بیشتر افراد می کنن اینه که به ssd، هارد میگن در صورتی که ssd یک نوع حافظه هستش و متاسفانه داخل متن هم با عنوان هارد نام برده شده که این کاملا اشتباه هست.
در واقع solid شخصیت mgs3 نیست
چرا نظرم رو تایید نمیکنید
آخه مگه مشکلی داره اشکالاتتون رو بهتون می گم
آقا لطفا تصحیح کنید هم ایم مقاله رو هم مقاله قبلی
ایم=این
دوست عزیز کدوم نظر؟ فکر کنم مقاله رو اشتباه گرفتین.
نه عزیز من یه ایراد به گیمفا گرفتم
قبل از اینکه
نظر (در واقع solid شخصیت mgs3 نیست)
رو بنویسم یه نظر دیگه نوشتم که به این مقاله شما و مقاله قبلی نوشته آقای مرادی ایراد میگرفت اما متاسفانه نظر نمایش داده نشد
شاید هم من زود قضاوت مردم و یه مشکله دیگهای پیش اومده ولی من اینو میدونم که من این دیدگاه رو ثیت کردم ولی الآن خبری از اون نیست!
مردم=کردم
ثیت=ثبت
والا از زمان انتشار مقاله، تمام نظرات رو تایید کردم چون مشکلی نداشتن. من کامنتی از شما ندیدم. حتما ثبت نشده یا ارسال نکردین. دوباره نظرتون رو بگین اگه مایلید
اصلاح
دایرکت ۱۲ نه دایرکت ایکس ۱۲ التیمیت
قدرت سخت افزاری واسه من مهم نیست
با پلی استیشن گیمر شدم با انحصاری های فوق العادهش گیمر شدم
و این مهم ترین رکن واسه منه
اگه مهم نیست پس چرا نسل ها عوض میشن؟
البته فرق زیادی هم بینشون نیست..
ولی تو بعضی ببازبابه چشم میان..
میدونید سونی الان مثل چیه ؟ مثل بازی Pes … یع زمانی کل فوتبال مال خودش بود اما با قدرتمند شدن fifa همه چیزو از دست داد… بعد از چند سال دوباره داره برمیگرده…. حالا نسل نهم سونی و ماکروسافت هم مثل همون pes و fifa ست … (برادران ps4 !! به دوران افول سونی رسیده ایم )
Memory gddr6 چیه پس نکنه اون هارده ssd هارده واقعا این چند روز چیزایی آدم میشنوه عجیب از طرفدارای سونی
شما با یه جستجوی ساده توی گوگل می تونید منظور از هارد دیسک و ssd و تفاوتهاشون رو متوجه بشید. در ضمن این موضوع چه ربطی به طرفداری از سونی یا مایکروسافت داره!
دوست عزیز مموری گرافیک دی دی ار ۶ میزان رم یا حافظه موقت کارت گرافیک هست . هارد به حافظه ثابت با قطعات مکانیکی گفته میشه که صفحات مغناطیسی داره و جای نصب داده های ثابت مثل سیستم عامل و یا دیتای بازیها هست . اس اس دی هم در واقع کار همون هارد دیسک رو انجام میده ولی با سرعت خیلی بیشتر و بدون صفحات مکانیکی و مغناطیسی در واقع از نوع حافظه فلش هست .
این نسل دوستان نمیدونن چه قدرت هایی نهفته ای هم در سریز اکس و هم تو فایو وجود داره!
اون دوستمون goldberg که اشاره به یه قدرت ۲۵ ترافلاپی تو سریز اکس میکنه کاملا درسته ولی اون در حالت اجرای ری تریس هستش ولی به دلیل اینکه مارک سرنی یه کنفرانس با تولید کننده ها داشت خیلی ها یا اصلا صحبت هاش رو ندیدن یا اینکه خیلی سطحی از کنارش رد شدن.
در مورد اون SSD بحث برانگیز چند نکته رو از زبان مارک سرنی نقل قول میکنم اونم بدون کم و کاست!
این SSD از ۱۲ کانال انتقال دیتا یه چیپ کنترل کننده و یه مغز پردازشی که بهش واحد کنترل I/O میگن تشکیل شده…تفاوت این SSD تو لود (بارگذاری) بسیار بسیار سریعتر تکسچرهاس.
کاملا کاملا توجه کنین که اون لودینگ سنتی که همه فکر میکنن نیست!!!!!!!!!!!! وتفاوتش با SSD های معمولی ای که تو سریز اکس یا پی سی هست اینه که کاستومایز شده و شش لایه هست و از حداقل پهنای باند ۵/۵ گیگ تا ۸ الی ۹ گیگ در حالت فشرده ی عادی بهره میبره حالا چرا عادی؟
چون حالت فشرده ی بهینه اش توسط یه نرم افزار فشرده سازی به اسم KRAKEN میتونه تا ۲۲ گیگ فشرده بشه… و برای اینکه اهمیت این این فشرده ساز رو بفهمید باید بدونید که ۹ هسته ذن۲ به طور جداگانه تو بخش I/O داره و چند هسته ی دیگه هم برای کارای انتقال و کپی و غیره دیگه هم داخل این بخش وجود داره… اما نکته مهم این SSD که تفاوت اصلیش با SSD های دیگه اینه که SSD های معمولی مثه سریز اکس یا پی سی به ازای هر گیگ پهنای باندشون نسبت به هاردهای معمولی فقط دو برابر لود تکسچرشون بالا میره، این یعنی اینکه SSD سریز اکس با حداکثر فشرده سازی که ۴/۸ گیگ هست میتونه ۹ الی ۱۰ برابر لود تکسچر سریعتری داشته باشه ولی ولی این رقم برای پلی فایو در حالت فشرده سازی معمولیش که ۸ الی ۹ گیگ پهنای باند داره به رقم باورنکردنی ۱۰۰ برابر میرسه و هنوز هم تا رقم ۲۲ گیگ در حالت بهینه و استفاده از دی کامپرسور KRAKEN فاصله ی زیادی داره!!!
یعنی این نسل با قدرت اعجاب انگیز سریز اکس تو ری تریس و قدرت خامش و همچنین DX12 ULTIMATE و این SSD فوق قوق پر سرعت PS5 نمیدونم میخواد چه شکلی بشه!
ممنون آقای زاهدی، بسیار مقالهی منصفانه و خوبی بود و تک تک جملات اطلاعاتی بود که در حال حاضر در دست داریم.
در کل برای رقابت نسل بعد خیلی هیجان زدهام و احساس میکنم یه رقابت پایاپای رو تا انتهای نسل شاهد خواهیم بود
دقیقا
بعید میدونم فروششون اختلاف خیلی زیادی داشته باشه
من شما ها رو نمیدونم ولی اگه قرار باشه بحث موفقیت کنسول موردعلاقه ام باشه من راضی که عنوان انحصاری فقط برا کنسول نسل بعد باشه.
مثل forza motorsport 8 که فقط برا xbox جدید بیاد..
تا مثل قضیه نسل هفت نشه که اواخر بازیها میان نسلی شدند و متا نسل هفت از نسل هشت بهتر میشد.
Series X ممکنه ۵۰ تا ۱۰۰ دلار گرونتر باشه ولی این هزینه خیلی زود برمیگرده به خاطر گیمپس :yes:
نمیدونم چرا سونی میخواد اشتباه مایکرو رو بکنه در نسل هشت و میخواد ps5 رو با psvr 2 بده.
اون وقت شاید قیمت مال ما هم کمتر باشه.
دقیقا این خبر رو از کجا اوردی؟
کنتور که نمیندازه. دفعه اولشونم نیست. انقدر مصداق دروغ از این ایکس باکسیا دارم که مخت سوت میکشه : )))
من آینده رو میبینم.
و xbox series x با فروش ۲۰۰ میلیونی پر فروش ترین کنسول تاریخ شد.
“تمامی عارفان کره زمین برای یک لحظه بلند شدند و دوباره خوابیدند”
از جنست میخوام ناموساً حوصلمون سر رفت تو این قرنطینه
اره زیاد خواب می بینی
برگام
حتی با استاندارد های مایکرو فنا حرف چرتی زدی
این حجم از عقده در یک نفر بعیده دلم سوخت بابا سونی چقدر بیرحمه چکار کرده با بچه ی مردم 😀 😀 😀
زوری نیست خرد psvr 2
دقیقا
اصلا حداقلش اینه آدم میتونه تمام بازیایی که رو اکانتش خریدرو بازی کنه دغدغه بازی نداره
مهم نیست چقدر از پی اس ۵ گرون تر باشه چون که توی ایران ارزون تره و اگه کسی انحصاری براشون مهم نباشه و فقط بخواد به گیم ادامه بده سری ایکس بهترین انتخابه
شک نکن… برید تو سایتا نگا تفاوت قیمت xbox و سونی تو ایران کنید … بازار ایران خیلی جالبه اصلا از تمام دنیا جداست !!!!!
یکی از دوستان می گفتن ایکس باکس ۶ گیگابایت از رم رو برای سیستم عامل اشغال میکنه! این مورد تایید شده؟
ps5 فکر می کنم از FreeBSD استفاده می کنه و فکر نمی کنم از نظر مصرف میزان رم با ایکس باکس تفاوت زیادی داشته باشه
سیستم عامل ps4 حدود ۳٫۵ گیگابایت از رم رو اشغال می کرد
سیستم عامل xbox one حدود ۳ گیگابایت از رم رو اشغال می کرد
–
طبق مشخصات گفته شده ایکس باکس از رم ۳۲۰ بیتی استفاده می کنه که در مقایسه با رم ۲۵۶ بیتی پی اس ۵ می تونه علمکرد بهتری رو ارائه بده
–
اختلاف سرعت ssd تاثیری تو کیفیت خروجی و سرعت اجرای بازی نداره(منظور لودینگ بازی ها نیست) حتی اگه با سرعت رم برابر باشه.
سرعت رم پی اس ۵ =۴۴۸ و سرعت ssd پی اس ۵ =۵ که میشه حدود ۱۰۰ برابر اختلاف
–
فعلا روی کاغذ ایکس باکس قوی تره(از نظر رم و پردازنده و گرافیک) و این رو هم باید در نظر گرفت که شرکت ها ممکنه بزرگنمایی کرده باشن ! برای همین فعلا برای نتیجه گیری زوده
رم که تکنولوژیشون ثابته و هر دو GDDR 6 هستن ولی بله از لحاظ پردازنره ی گرافیکی اکس باکس بهتر ری تریسینگ رو انجام میده و شاید فریم پایدار تری در بازی های آخر نسل بعد ولی سی پی یو در شرایط یکسان صد مگا هرتز اختلاف فرکانس دارن که در مقابل اون اعداد مسل بعد چیزی نیست :yes: هر دو الحق قوین :yes: :inlove:
نه دوست من رم ۳۲۰ بیتی خیلی سریعتر از رم ۲۵۶ بیتیه و باعث میشه پردازنده و gpu عملکرد بهتری داشته باشن(تو فرکانس برابر)
به خاطر رم ۳۲۰ بیتی پردازنده ایکس باکس حتی در فرکانس برابر با ps5 سرعت بیشتری داره
نخیر سیستم عامل ۲.۵ گیگ رو میگیره و سیستم عامل هم قراره ویندوز ده باشه
notagamer@
مرسب بابت اطلاعانت :yes: 🙂
کجا سرعت رم رو با سرعت ssd مقایسه میکنن؟باو نکنین اینکارو بزارید کنسولا بیان بعد اطلاعات غلط بدید
این مسایل سخت افزاری مربوط به قبل از عرضه هست و بعد از عرضه خواهیم دید چطور همه سخت افزار رو فراموش میکنن و به خاطر لذت بردن از انحصاری های یه کنسول اونرو میخرن و پشیمون میشناز اینکه وقت و فکرشونو صرف این مسایل کاذب کردن. خیلی ممنون از مقاله آقای نویسنده :rose: :rose:
من ps4 دارم
کنسول خیلی خوبیه و هنوزم باهاش بازی میکنم
ولی از این پشیمونم که به هوای انحصاری خریدمش
در واقع برعکسه ، خرید کنسول به خاطر فقط انحصاری از مسایل کاذبه
بعدشم با سیاست جدید سونی نمیگم همه ی انحصاریا ولی حداقل ۴۰ ۵۰ درصد انحصاریا برای pc هم میاد پس اینجا انحصاری معیار نیست
اون چیزی که مهمه قیمت به صرفه تره ps5 نسبت به pc با همون مشخصاته
این دلیل واقعیه خرید کنسول های نسل بعده نه انحصاری
به هر حال هرکس طرز فکر خودش رو داره : xd
yes: :rose: ( :knife: )
من هم جعبه دارم
خوبه
میتونی در کنار مدح و پرستش ps4 اونو هم پرستش کنی :rotfl:
راستی
از تو که عاشف ترامپی بعیده از کنسول کشورش بد بگی :rotfl: :rotfl:
من عاشق هیچکس نیستم اون جعبه هم تیکه به تو بود که گفتی پلی ۴ داری
منم پلی ۴ خریدم
مبارکت باشه
مرسی بایت مقاله جامع و عالیتون :yes: حقیقتا انتخاب خود من ps5 هست ولی آمچنان پشتیبانی از نسل قبلش برام مهم نیست اما بازی ایش قطعا انقلابی خواهند بود و واقعا با دو کنسول طرفیم که از لحاظ مختلف نسبت به خم برتری دارند پس قطعا هر کدومش برای طرفدارای خودش عالی و بینظیره :inlove:
مقاله کاملا بی طرفانه بود
انتظار بیشتری داشتم
مقاله خیلی سطحی بود و از اون سطحی تر بررسی گرافیک بود که میگین ۱۵ درصد اختلاف داره :smug:
گرافیک فقط ترافلاپس بیشتر نیست و از اجرای دیگری هم داره
گرافیک series x دارای ۵۲ cu و ps5 دارای ۳۶ cu هست ۴۴ درصد پردازش گرافیکی بیشتر
Compute Unit
هر cu تعداد ۶۴ واحد سایه زنی داره
تعداد هستههای سایه زن یا پردازشگرهای گرافیکی را در فرکانسِ کاری یا کلاکِ GPU ضرب کنی معنای قدرت
Ps5 ۲۰۳۴ شیدر
Xbox ۳۲۲۸ شبدر
حتی CPU series x قوی تره و دارای تکنولوژی smt هست
کاش توضیحات تخصصی تری داده بود که مارک سرنی گفت گرافیک و پردازنده boost شده و فرکانس گرافیک و پردازنده چیز دیگه ای بوده و در راندمان بالا اگه گرافیک استفاده زیاده بشه فرکانس گرافیک کاهش پیدا میکنه و بلعکس
راه سختی در پیش دارن استودیو ها برای کار با ps5
سلام دوست عزیز
هدف کلی مقاله، آشنایی با ویژگیهای کلی، عناوین انحصاری تایید شده و یا احتمالی و همچنین مطالب مرتبط بود. نه نوشتن یک مقاله سخت افزاری با جزییات و ریز ترین نکات. چرا که اولا من تخصصم در زمینه نقد و دنیای گیم نه دنیای سخت افزار و بیشتر به مطالب کلی که برای اکثریت مشخص باشه اکتفا کردم در این مقاله.
نظرتون کاملا قابل احترامه :yes:
سلام و خسته نباشید فراموش کردم ببخشید 😀
دو جمله حرف حساب که هیچکس دوس نداره ببینه :yes:
این مقاله بی طرف نبود.اون کنسولی که مشکل سه چراغه زیاد داشت ایکس باکس ۳۶۰ بود.
و اینکه چطور به خاطر اختلاف ۱۵% روی کاغذ ایکس باکس جدید یک پی سی های اند هستش ولی کنسول سونی نه؟
و اینکه در مورد هرایزن زیرو دان ۲ اصلا صحبت نکردید همینطور بلاد ۲ و کیلزون جدید ( چون خبر اومد که تیم گوریلا گیمز ۲ تا تیم شده )
تازه بازی جدید کوجیمام هست
در مورد بهترین ریسینگ هم بله تو سبک خودش آرکید فورتزا بهترین هستش ولی نه در شبیه سازی.در شبیه سازی گرن توریسمو بهتر هستش
سلام دوست عزیز
من نمیدونم منطورتون از بی طرف نبود چیه، من اون چیزایی رو نوستم که یا تایید شدن یا گمانه زنی قوی در موردشون وجود داره
نکته بعدی هم اینه که مگه اصلا بلادبورن ۲ دو و نسخه جدید کیلژون تایید شدن که انتطار دارین تو این مقاله باشن؟ یا به عنوان مقاله رسمی، بنویسم بازی جدید کوجیما که هیچ چیز ازش مشخص نیست برگ برنده سونی خواهد بود؟ منصفانه صحبت کنید لطفا
شما واقعا جواب این شخص رو میدین؟ از شما بعیده. ایشون هدفش تروله. همین. ولی جالب بود کامنت بالا میگفت از بی طرفانه نیست به سمت سونی نوشته شده. این میگه به سمت مایکروسافت نوشته شده. کلا انسان های عجیبی پیدا میشن. XD
مرسی از جوابی که دادید و درست میگید ولی باز هم اون قضیه ۱۵% اختلاف و اون سه چراغ حق با من بود