لذت انیمه، در دنیای گیم | نقد و بررسی Dragon Ball Z:Kakarot
انیمه ها را باید یکی از محبوبترین آثار هنری دو دهه اخیر، خصوصا در ژاپن و کشورهای شرق آسیا دانست.امکان خلق دنیاهایی عجیب و غریب و آمیخته با عنصر اغراق، شخصیت سازی ها چند لایه و سکانس های خوش رنگ و لعاب همه و همه دست به دست هم داده اند تا شاهد محبوبیت قابل توجه Anime در سرتاسر جهان باشیم. اما همه چیز به همین جا خلاصه نمیشود. چرا که همانطور که مانگا تبدیل به انیمه می شود، با فراهم کردن بستر و امکانات مطلوب، انیمه های بزرگ و محبوب نیز شاهد بازی های ویدئویی متعدد اقتباسی از آثار خود هستند. Naruto, One piece و Dragon Ball Z نیز همواره درصدر توجهات قرار داشته اند و همواره شاهد عرضه عناوین بزرگ و کوچک در سبک هایی مانند مبارزه ای نوبتی، ماجراجویی و غیره هستیم. اگر به طور منظم اخبار و حواشی دنیای گیم را دنبال می کنید، پس همواره خبر ساخت یا عرضه عناوین اقتباسی از انیمه ها یا مانگا را در لابه لای عناوین بزرگ شنیده و خوانده اید. امروز و در قالب این مقاله به سراغ نقد و بررسی یکی از این عناوین رفته ایم. عنوان Dragon Ball Z:Kakarot…پس با من و گیمفا همراه باشید با نقد و بررسی این عنوان.
در نقد و بررسی بخش داستانی بازی، به تشریح جزئیات داستانی نمی پردازم چرا که کاری بیهوده و بی دلیل است. اگر انیمه طولانی Dragon Ball Z را تماشا کرده اید پس باید بگویم بسیاری از لحظات مهم داستانی و نبرد های حماسی، مرگ های مهم و برخورد های جذاب انیمه در سطح بسیار مطلوبی در Dragon Ball Z Kakarot به چشم می خورند. و اگر شناخت خاصی از این انیمه ندارید نیز باید بگویم خوشبختانه نحوه روایت اتفاقات و پرداخت شخصیت ها به نحوی صورت گرفته که حتی افراد ناآشنا نیز می توانند با صرف زمان و دقت با داستان بازی انس بگیرند. البته بدیهی است افرادی که انیمه را مشاهده کرده باشند درک و تجربه بسیار عمیق تری از این بازی خواهند داشت.
نکته بسیار تحسین برانگیزی گه در مورد این بازی وجود دارد این است که سازندگان، یعنی استودیو Cyberconnect 2 توانسته اند یک دنیای بزرگ و پر از اتفاقات گوناگون که در انیمه در بیش از ۲۹۰ قسمت روایت شده بود را تنها در یک بازی ویدئویی خلق سازند و به تصویر بکشند. آنها با حفظ کردن مهم ترین بخش ها و ارکان داستانی انیمه. این مسأله جای تحسین دارد چرا که نشان می دهد با وجود محدودیت زمانی و امکاناتی، سازندگان یک تجربه جذاب را از دنیا و داستان Dragon Ball Z به بازیبازان منتقل ساخته اند. در کنار این موضوع، باید به این نکته نیز اشاره کرد که پرداخت شخصیت ها در طول اتفاقات داستانی ریتم و روالی بسیار مناسب و استاندارد را طی می سازد و کاملا شکلی منطقی و توجیه پذیر دارد. توجه به این نکته و همچنین این مسأله که سازندگان کل اتفاقات و داستان انیمه را در یک بازی به تصویر کشیده اند عمق هنرنمایی و پشتکار سازندگان را نشان می دهد.
در کنار روایت خوب داستان و پرداخت قدم به قدم شخصیت ها، چیزی که به جذاب تر شدن بعد داستانی بازی بسیار کمک کرده است طراحی جذاب و خوش رنگ و لعاب کات سین های بازی بوده است. کات سین هایی که در آنها مواردی مانند زوایای دوربین کاملا از خود انیمه الگو گرفته اند اما مواردی مانند رنگ پردازی، طراحی هنری و موارد مشابه در سطح بسیار مطلوب تری قرار دارد. خوش ساخت بودن کات سین ها قطعا به مذاق طرفداران قدیمی Dragon Ball Z خوش آیند خواهد بود.
مبارزات بازی از طرف دیگر، دارای وضعیتی سینوسی و متغیر هستند. از یک سو این نکته که مبارزات بازی و گیم پلی آن به طور کل روالی ساده و سطحی دارد و User friendly طراحی شده است می تواند حتی آن دسته از طرفداران این انیمه که آنچنان با بازی های ویدئویی آشنایی ندارند را نیز به خود جذب کند. اما از طرف دیگر همین سادگی مبارزات و کم عمق بودن گیم پلی بازی باعث شده است بازی پس از تجربه چندساعت اولیه، به نوعی دیگر چیز جدیدی برای ارائه نداشته باشد و به همین دلیل از آن ساعت به بعد بازی کم کم روند و شکلی تکراری و یکنواخت به خود می گیرد. از آنجایی که Dragon Ball Z Kakarot یک عنوان به شدت طولانی است که چیزی بین ۴۰ تا ۱۰۰ ساعت بسته به انجام ماموریت های فرغی و فعالیت های جانبی محتوا برای ارائه دارد، تکراری شدن و یکنواختی مبارزات به شدت به لذت و تجربه مخاطبان از بازی لطمه وارد می کند. اگر مبارزات بازی کمی عمق بیشتری داشتند و صرفا به فشردن یکی دو کلید خاص آن هم به طور پی در پی و بی امان خلاصه نمی شدند، می توانستیم شاهد یک بخش مباززاتی جذاب تر و سرگرم کننده تر باشیم. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که در کل عملکرد سازندگان را نمی توان ضعیف یا حتی متوسط توصیف کرد چرا که با وجود سادگی گیم پلی، به لطف ایفای نقش در نقش شخصیت های مختلف Dragon Ball Z، شاهد قابلیت ها و کمبو های مختلفی هستیم که در حد مشخص خود جذاب و سرگرم کننده هستند. اما اگر با انتظار یک سیستم مبارزاتی کامل، عمیق و چند لایه به تجربه بازی بپردازید، ناامید خواهید شد.
اگر بخواهم در مورد دنیای بازی نیز صحبت کنم باید بگویم Dragon Ball Z Kakarot یک عنوان نیمه جهان آزاد است که امکان اکتشاف، انجام فعالیت های فرعی و مراحل جانبی را به کاربران می دهد. مراحل فرعی بازی هم زیاد هستند و هم تنوع مناسبی به خود میبینند و از طرف دیگر می توانید در بخش های مختلف به پیدا کردن آیتم های گوناگون، جمع آوری پول و یا پیدا کردن Dragon Ball مشغول شوید. اما مسأله این جاست که با وجود اینکه بازی از لحاظ میزان محتوا بسیار قابل توجه عمل کرده است، اما با گذراندن تقریبا یک چهارم بخش اصلی بازی، تقریبا تمامی موارد خاص و نبرد های مهم را مشاهده و تجربه کرده اید و از آنجایی که گیم پلی بازی ساده است، دیگر بازی چیز خاصی برای ارائه به بازیبازان ندارد مگر آنکه فردی بخواهد تمامی مراحل بازی را انجام دهد یا به جمع آوری آیتم ها یا Dragon Ball بپردازد.
در مورد گرافیک هنری نیز باید به این نکته اشاره کرد که گرافیک هنری بازی کیفیت مطلوبی دارد و مواردی مانند طراحی چهره ها، کیفیت بافت ها و موارد مشابه، با در نظر گرفتن هدف سازندگان و شرایط بازی در سطح مناسب و قابل قبولی قرار دارند. همچنین استفاده از طیف رنگ وسیع و اغلب روشن نیز باعث شده محیط ها و مناطق مختلف بازی حالتی زنده تر و جذاب تر به خود بگیرد.
سخن پایانی:
بلاشک نمی توان Dragon Ball Z Kakarot را عنوانی فوق العاده یا بی نقص بر شمرد. اما باید اذعان کرد سازندگان به خوبی توانسته اند تجربه ای عمیق و کامل را از لحاظ داستانی در دنیای Dragon Ball Z خلق سازند. شاید اگر گیم پلی بازی عمیق تر می بود و شاهد یکنواختی کمتری در مبارزات می بودیم، Dragon Ball Z Kakarot می توانست به یکی از برترین عناوین اقتباسی از روی انیمه ها در سال های متمادی تبدیل شود.
پر بحثترینها
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- بازی چندنفره Horizon احتمالاً در سال ۲۰۲۵ منتشر خواهد شد
- گزارش: Final Fantasy 16 روی PC تنها ۲۸۹ هزار نسخه فروخته است
- رسمی: بستههای الحاقی، ریمیکها و ریمسترها میتوانند کاندید بازی سال در The Game Awards شوند
- ۱۴ دقیقه از گیمپلی Indiana Jones and the Great Circle را مشاهده کنید
- گزارش: ایکس باکس درحال آمادهسازی پیشنمایشهای South of Midnight است
نظرات
درود بر همه گیمفایی های عزیز آقای زاهدی دستتون درد نکنه عالی بود تنها مشکلی که من باهاش دارم اینه که من با pc میزنم ولی کلیدایی که به من نشون میده کنترلره وگرنه عالیه
اول از همه از اقای زاهدی عزیز تشکر میکنم بخاطر نقد خوبشون
دوست عزیز من که تا به حال بازیش نکردم ولی SETTING بازی رو چک کردی
داداش منظورم اینه که مثلا وقتی میگه ی کلیدی رو بزن مثلا به جای f مینوسه دایره بزن یا مربع و ... ربطی به تنظیمات نداره بعد من باید برم تو تنظیمات بگردم ببینم دایره میشه کدوم کلید رو کیبورد
توی تنظیمات میتونی عوضش کنی اگه درست یادم باشه یه گزینش هست input که جلوش نوشته controller و عوضش کنی می نویسه keyboard + mouse
س داداش من که هر چی میگردم پیدا نمیکنم دارک سولز و سکیرو هم همینطورن 😕 😕 😕
یه سرچ تو نت بزن واسه مکان دقیقشو میاره سکیرو هم همین اپشنو داره ولی دارک سولز نداره
دمت گرم داداش پیداش کردم خدا نوشته بود icon
من دارم بازیش میکنم و واقعا حال کردم تنها اشکالاتی که داره یکی بد بودن زیر نویس اینگیلیسیه بازیه که بعضی جاها اصلا کلا ترجمش با زبون ژاپنی بازی فرق داره و بعدی که خیلی مهم تره اینه که بازیو به ۴ تا فن محدود کردن اگه مثل بازیای arpg دیگه مثلا pox این محدودیت وجود نداشت سطح بازی چندین پله بالاتر میرفت
از دید من دقیق ترین و مورد انتظار ترین نسخه از این فرنچایز به حساب میاد و عالی عمل کرده فقط نمیدونم چرا چهره برخی کاراکتر ها مثلا بولما خوب از آب در نیومده .
امتیازی که گیمفا به بازی داده کاملا منصفانه و عالی ست
قطعا بهترین بازی دراگون بال هستش