طعم شیرین ترس | نقد و بررسی بازی Slenderman: Shadows
ترس حس عجیبی است. با اینکه به عنوان یک حس منفی در انسان قلمداد می شود ولی همچنان بازیبازهایی یافت می شوند که ژانر محبوبشان ، ترسناک است. اخیرا بازی Slenderman: Shadows بسیار بی سر و صدا عرضه شد و بدون هیاهو از صحنه رقابت با بازی های بزرگ سال ۲۰۱۳ کنار کشید ولی بی انصافی است که نقدی از این بازی بر روی سایت گیمفا نباشد!
مرد قلمی ، از افسانه تا حقیقت:
مرد قلمی جزوی از افسانه های کهن آلمان است. مرد قلمی فردی است به عنوان یک قاتل کت و شلوار پوش که صورت وی عاری از هر گونه ارگان است. هدف این قاتل مرموز فقط بچه ها است. وی بر روی مغز آن کودکان کار می کند و آنها را دچار پارانویا(بدبینی) و بی خوابی می کند. بعد از مدتی ، کودکان را به جنگل کشانده و آنها را به فجیع ترین شکل ممکن به قتل می رساند.
به راستی آیا مرد قلمی وجود خارجی دارد؟
در جواب این سوال باید به اسناد موجود در این زمینه رجوع کرد. معرفی شخصیت مرد قلمی در مسابقه ایی از “عکس های فتوشاپی” بود. در این مسابقه بود که مرد قلمی توصیف شد. فردی با کت و شلوار خاکستری که کروات نیز می بندد! وی چشم و دهان ندارد و فردی بلند قامت است. به نظر می رسد که یک فرد خیالی است ولی اسنادی که در این زمینه وجود دارد خلاف این قضیه را ثابت می کند. مرد قلمی وجود دارد و به عنوان “لولو” در فرهنگ ایرانی شناخته می شود.
آیا از لحاظ علم پزشکی ، امکان ایجاد این چنین انسانی وجود دارد؟
یک انسان با داشتن اندام های حیاتی می تواند به زندگی ادامه دهد و تشکیل نشدن ارگان های صورت دخالتی در طول عمر وی نخواهد داشت پس مرد قلمی به عنوان یک انسان معمولی ، از منظر علم پزشکی به علت نداشتن مجرای تنفسی یک مُرده به حساب می آید.
آیا طبیعت در صدد نابودی این ناهنجاری برنمی آید؟
بر اساس نظریه داروین طبیعت باید موجود ضعیف را نابود کند ولی مرد قلمی چیزی فراتر از یک انسان است. دو طرز تفکر درباره مرد قلمی رواج دارد. عده ایی می گویند مرد قلمی زائده خیالات کودکان است و به نوعی این افسانه را به بیماری های روانی نسبت می دهند ولی از آنجایی که کودکان سر به نیست می شوند این طرز تفکر مورد قبول اکثریت نمی باشد. طرز تفکر دیگری بر اساس نظریه کوانتوم درباره مرد قلمی وجود دارد که در حال حاضر بهترین توضیح را می دهد. طبق این نظریه ، مرد قلمی فردی است فوق بشر. کسی که از انسان های معمولی قوی تر است. در بازی شاهد این هستیم که مرد قلمی ناگهان ظاهر می شود و در کسری از ثانیه در نقطه ایی دیگر ظاهر می شود. پس مرد قلمی می تواند طی العرض کند. یک ماده که محدود به این جهان است نمی تواند از این قابلیت بهره مند شود. پس نتیجه ایی که از این نظریه گرفتند در این بود که مرد قلمی وجود دارد و نمی توان توسط علوم محدود به این دنیا ماهیت اصلی وی را افشا کرد!
در اینکه این افسانه ساختگی یا حقیقی است بسیار بحث و جدل بین روان شناسان و فیزیکدانان وجود دارد ولی این افسانه چه خیالی ، چه حقیقی به بنیان داستان بازی Slender man: Shadows تبدیل گشته است. در بازی شما فقط یک هدف دارید. ” از مرد قلمی فرار کنید! “
تم داستانی منحصر به فرد است ولی بهانه خوبی برای ضعف در داستان به شمار نمی آید. چرا شخصیت اصلی بازی را بازیباز نباید بشناسد؟ آیا وی کودک است یا بزرگسال؟ چرا باید ۸ نامه را جمع آوری کند؟ و هزاران “چرا”های دیگر که فقط با شخصیت پردازی خوب می توانستند همذات پنداری را در بازیباز ایجاد کنند.
من نمی ترسم!:
این بازی بیشتر بر پایه القای ترس نقش دارد تا اینکه ترس را در انسان ایجاد کند. بر اساس دیدگاه روان شناسان ، ترس نوعی ندای درونی ضمیر ناخودآگاه است. تصور کنید که به شخصی بگوییم در اتاق رو به روی وی ، چیزی وجود دارد که باعث ترسش می شود و یا اینکه در جعبه ایی محفوظ و بسته شده ، صدایی شنیده شود؛ ناخودآگاه احساس ترس می کند! بازیسازهای بازی Slender man: Shadows به نظر بنده قبل از اینکه یک بازیساز موفق باشند ، یک روانشناس حرفه ایی هستند که دقیقا می دانند چگونه بازیباز را بترسانند! بازی از موسیقی بهره نمی برد. حتی منوی ابتدایی بازی نیز از موسیقی غنی بهره نمی برد و افکت های صوتی نیز از تعداد انگشت های دست فراتر نمی رود ولی پس از پیدا کردن اولین دست نوشته ، افکت صوتی ایجاد می شود. افکتی که دلهره را به بازیباز القا می کند و با ظاهر شدن ناگهانی مرد قلمی ، در بازیباز ترس ایجاد می شود. به صورت ناخودآگاه از مرد قلمی فرار می کنید ولی به کجا چنین شتابان؟!
ایراد اصلی روند بازی را باید در بیش از حد ساده بود آن دانست. همانگونه که ذکر شد تنها هدف بازیباز اینست که از مرد قلمی فرار کرده و دست نوشته ها را پیدا کند. بازی از لوکیشن های مختلفی تشکیل شده است ولی تمامی اماکن همانند هزارتویی است که راه فرار ندارید و نمی توانید روش جمع آوری آیتم ها را حفظ کنید چون پس از هر بار شکست ، آیتم ها به صورت اتفاقی پخش می شوند! همچنین در بازی دکمه ایی به نام Pause وجود ندارد. بازیبسازها تمام تلاش خود را کردند تا از ترس این بازی کاسته نشود. به جرئت می توانم بگویم تلاشی که سازندگان برای القا و ایجاد ترس در بازیباز انجام دادند ، سازندگان Resident Evil 50% این تلاش را انجام ندادند! شاید استودیوی سازنده از لحاظ افکت های تصویری ضعیف عمل کرده باشند ولی با حداقل امکانات ، بیشترین ترس را به بازیباز تزریق می کنند.
بسیاری از بازیبازهایی را می بینید که ادعا می کنند از بازی ترسناک هراسی ندارند ولی کافیست که با هدفون و در تاریکی بازی Slender Man: Shadows را انجام دهند تا بفهمند که هنوز بازی هایی یافت می شود تا سر حد مرگ شما را غافلگیر کرده و بترسانند! این بازی زیبا به این دسته از مدعیان و همچنین کسانی که می خواهند طعم ترس را تجربه کنند توصیه می شود.
پر بحثترینها
- رسمی: Forza Horizon 5 بهار امسال برای PS5 عرضه خواهد شد
- گزارش: بازی بعدی God of War با محوریت اساطیر مصر در دست ساخت قرار دارد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Ori: پلی استیشن بهزودی استراتژی چندپلتفرمی ایکس باکس را دنبال خواهد کرد
- شایعه: Halo: Infinite به پلی استیشن خواهد آمد
- منبع داخلی: Halo: The Master Chief Collection به PS5 میآید
- سیستم مورد نیاز Marvel’s Spider-Man 2 مشخص شد + تریلر نسخه PC
نظرات
نه…چی میشه گفت …
عالیه بازیش :yes: واقعا برای دفعه اول ترسناک بود ولی به مرور زمان هر چی بیشتر بازی کنی ترست میریزه چون تکراری میشه به نظر من این بازی علاوه بر ترس سخت هم هست چون هر چی فایل یا تدی یا کلید پیدا کنی مرد قلمی با سرعت بیشتری طرفت میاد و نمیشه بازی رو کامل کرد در کل من بهش ۹ میدم :yes:
علی جان بنده یه بار قبلا ازتون خواهش کردم که آواتارتون رو تغییر بدید چون دقیقا مثل آواتار منه ولی شما گوش نکردید 😐 برای بار دوم خواهش میکنم آواتارتون رو تغییر بدید ممنون میشم :yes:
😮
دفعه اول بود اسمشو شنیدم.برم دانلودش کنم ببینم چیه
من منتظر نقد این بازی بودم ممنون بخاطر نقد :laugh: :yes: :yes: :yes:
اولین بازی و بهترین بازی ترسناکی که تا حالا دیدم
ولی میگم فرض کنید این بازی برای نسل بعد اون هم 3D عرضه بشه :-X انوقت باید تلفات بازی بشماریم 😀
حس ترسش خیلی حال میده ، ولی نه اینکه با بچه ها دور هم بشینین بازی کنین … تنهای تنها
ممنون رسول جان فک می کردم کمتر نمره بدی 😉
حالا این عمو واقعا وجود داره؟؟ :sweat: :shutmouth:
منم تو همینش موندم.نمیدونم شب چطور بخوابم 😐 😐 😐
نترس اگه اومد حمله کن :reallyangry:
یعنی بازی خیلی ترسناکیه من که بازیش نکردم فعلا :snicker:
ممنون برای نقد :yes:
کلا افتضاح. :no: :no:
جون شاید بترسم از این بازی اما شخصا ی حس جنون دارم نسبت به این نوع بازی ها باید تجربه کرد مرسی برای نقد
وقتی مقاله رو میخوندم هی دوروبرمو نگاه میکردم . :sweat: 😮 الان تنها تو خونه . :quiet: بهتره یک اهنگ شاد گوش بدم. 🙂 🙂 :yes: :yes: :yes: خیلی خوب شد که به مقاله ها نمره هم میدین :yes: :yes: :yes:
حتما جای یک مطلب درمو رد اسلندر توی سایت خالی بود ، با تشکر از رسول عزیز …
من به شخصه نظرم اینه که نقد این بازی رو نباید با معیارهای بقیه ی بازیها انجام داد.اگه بخوایم از نظر یه بازی مستقل به بازی نگاه کنیم ، گرافیک میتونه تا ۵۰ درصد کار خودشو بکنه.بحث صداگذاری هم همینطور ، بنظرم باید این بخش نمره کامل بگیره چون این بخشه که بازی رو کامل میکنه. شخصیت پردازی و داستان رو هم تا حدودی میشه چشم پوشی کرد (واقعا این بازی ترس خالصه طوری که نمیتونه Pause کنی پس چه لزومی بر داستان و شخصیت پردازی داره؟)
به نظر من slender یک جن است :-/ و واقعی است 😐
من کلا از سبک ترسناک متنفرم 😐 چه برسه به این بازی که میگن ترسناک ترین
ترسناک هاست
ممنون بابت نقد این بازی
:yes: