به رنگ نوستالژی | نقد و بررسی بازی Fight N Rage
بازار مخاطبان بازی های ویدئویی امروزه به دو گروه بزرگ تقسیم شده است. در یک طرف شاهد محبوبیت فوق العاده عناوین آنلاین محور چندنفره مانند Destiny 2, Fortnite, PUBG و عناوین مشابه هستیم که ده ها میلیون بازیباز را در سرتاسر جهان به خود جذب کرده اند. به لطف عرضه انواع و اقسام بسته های الحاقی و همچنین Microtransaction یا همان پرداخت های درون برنامه ای، این عناوین سود سرشاری را نصیب سازندگان و ناشران خود می سازند. در طرف دیگر شاهد عناوین داستان محور و تک نفره یا فرانچایز های انحصاری و اسم و رسم داری هستیم که عرضه هر کدام از این عناوین، تا ماه ها بازار بازی های ویدئویی را تحتالشعاع قرار می دهد. فرانچایز هایی مانند Uncharted, God of War, Forza, Halo و Assassin’s Creed برخی از این دسته عناوین هستند. گروه دوم را غالبا عناوین جهان باز یا بازی های انحصاری بزرگ تشکیل می دهند که در زمینه فروش معمولا عملکرد بسیار مناسبی از خود به جای می گذارند. اما در کنار این دو دسته عناوین بزرگ، شاهد بازی های مستقلی نیز هستیم که هر ساله تعداد قابل توجهی از آنها ساخته و عرضه شده و بعضا برخی از این عناوین مستقل تبدیل به بهترین تجربه های سال می شوند. درست است که بازار فروش و مخاطبان عناوین Indie به بزرگی بازار بازیهای آنلاین یا پرچمدار های انحصاری نیست، اما با این وجود بازیهای مستقل با کیفیت کاملا امکان دستیابی به فروش کاملا موفق را دارا هستند. برای مثال عنوان مستقل تحسین شده Hollow Knight نزدیک به چهار میلیون، و یا عنوان Dead cell بیش از سه میلیون نسخه فروش را از آن خود کرده اند که این میزان فروش آمار بسیار راضی کننده و فوق العاده ای به شمار می آید. همین مسأله نشان می دهد بازار عناوین مستقل نیز پتانسیل بالایی برای موفقیت داراست، به شرط آنکه عنوان های عرضه شده کیفیت مطلوب را دارا باشند. عنوان Fight’N Rage را باید در زمره همین عناوین مستقل با پتانسیل در نظر گرفت…
در این چند ماه اخیر، شاهد نقد و بررسی عناوین مستقل مختلفی در گیمفا چه به قلم بنده، و چه به قلم دوستان و همکاران تحریریه بوده ایم. حال امروز و در این مقاله، بار دیگر به سراغ یکی از عناوین مستقل چند وقت اخیر رفته ایم. عنوانی جذاب و سرگرم کننده که می تواند برخی از جذاب ترین خاطرات عناوین Beat’em Up را برای ما تکرار سازد. با من و گیمفا همراه باشید با نقد و بررسی عنوان Fight’N Rage…
در بازیهای Beat’em Up, معمولا داستان و اتفاقات مربوط به آن کم اهمیت ترین بخش بازی به شمار می آیند و داستان کلی یک عنوان Beat’em Up, معمولا بیشتر بهانه ای است برای طراحی دشمنان جدید و ایجاد بستر مناسب برای بسط دادن گیم پلی در مکان ها و مناطق گوناگون. البته این مسأله به هیچ وجه یک نقطه ضعف برای این دسته عناوین به شمار نمی آید چراکه به لطف گیم پلی ساده و در عین حال جذاب و عمیق، بازیبازان کاملا می توانند با بازی و اتمسفر آن ارتباط برقرار سازند. Fight’N Rage نیز از این روند مستثنی نیست. داستان Fight’N Rage در شرایطی آخرالزمانی جریان دارد. جایی که هیولاها و موجوداتی به نام Mutant بسیاری از انسان ها را نابود ساخته اند و تنها عده اندکی از انسان ها جان سالم به در برده اند. سه نفر از این انسان ها، در قالب شخصیت های اصلی باید با Mutant ها مبارزه کرده و آنها را عقب برانند. کل داستان بازی به صورت کلی در همین چند جمله بالا خلاصه می شود. حال همه چیز به بازیبازان بستگی دارد تا با انتخاب یکی از سه شخصیت قابل انتخاب، دمار از روزگار دشمنان دربیاورند!!!
اجازه دهید کمی در مورد این سه شخصیت صحبت کنیم. اولین نفر زنی است به نام Gal. کسی که مهارت بالایی در هنرهای رزمی و نبرد های تن به تن دارد. طراحی چهره و ظاهر او نیز به بسیاری از شخصیت های عناوین Beat’em Up قدیمی شباهت دارد. نفر دوم نینجای ماهری تست به نام F. Norris که به لطف مهارت های بالا در انواع و اقسام فعالیت های تهاجمی، شخصیتی بسیار قوی محسوب می شود. و در نهایت نفر سوم نیز Ricardo است که دارای حملاتی غالبا کند، اما فوق العاده قدرتمند و مرگبار است. حملات، Combo ها و حرکات هر کدام از این شخصیت ها در حدی متفاوت و خاص هستند که به نوعی با سه سبک مبارزه ای خاص طرف هستیم.
در ابتدای تجربه این عنوان، فقط بخش Arcade قابل بازی است که این بخش همان بخش داستانی بازی است. بدین ترتیب شما بعد از انتخاب شخصیت مورد نظر از بین سه شخصیت Gal, F.Norris و Ricardo, ماجراجویی جذاب و سرگرم کننده خود را آغاز می کنید. در کل گیم پلی بازی و کل مبارزات در سه دکمه و حرکت خلاصه می شود. پرش یا Jump, حمله یا Attack و فن ویژه یا Special Move. به لطف وجود تنها همین سه حرکت، گیم پلی و مبارزات بازی کاملا User Friendly و ساده است و تقریبا هر فردی با هر درجه از مهارت و شناخت از بازیهای ویدیویی، به راحتی می تواند بازی را تجربه کرده و از آن لذت ببرد. اما نکته بسیار فوق العاده در مورد مبارزات و گیم پلی بازی این است که با ترکیب همین سه حرکت و دکمه ساده، می توانید فن ها و حملات فوق العاده متنوع و مختلفی را خلق کنید که هر کدام از این حملات و Combo ها، در مقابل دشمنانی خاص فوق العاده کارآمد و بدردبخور خواهند بود. در واقع سازندگان با سه حرکت کلی پرش، حمله و فن ویژه، موفق به طراحی یک سیستم مبارزاتی فوق العاده جذاب، عمیق و درگیر کننده شده اند.
در کنار عمق فوق العاده گیم پلی، نکته دیگری که مبارزات بازی را جذاب تر از قبل کرده است، تنوع بسیار مناسب دشمنان و هیولاها در مراحل مختلف بازی است. نه تنها دشمنان بازی از حیث هنری و طراحی ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند، بلکه این تفاوت فقط به ظاهر آنها خلاصه نمی شود بلکه دشمنان مختلف دارای حملات و فن های متنوعی هستند و بنابراین مقابله و شکست هر کدام از دشمنان، نیازمند استراتژی درست و بهره جستن از بهترین راه حل موجود است. همین مسأله باعث شده است که مبارزات بازی تکراری و یکنواخت نشود و علاوه بر آن مبارزات بازی همواره سطح معقولی از چالش را ارائه دهند.
بخش Arcade یا همان داستانی دارای پول داخل بازی نیز هست که با جمع آوری این پول، امکان باز کردن سطح های سختی جدیدتر، پانزده نوع لباس و پوشش برای هر شخصیت، باز کردن بخش Tutorial و همچنین Arena و امکان خرید قابلیت ها و برخی ویژگیهای دیگر نیز وجود دارد که همین مسأله می تواند باعث شود پس از اتمام بخش داستانی همچنان به تجربه بازی ادامه دهید.
اما شگفتی های عنوان Fight’N Rage به همین مطالب خلاصه نمی شود. با وجود آنکه داستان بازی ساده، بدون جزئیات و تا حد زیادی کلیشه ای است، اما لحظات و قسمت هایی در بازی وجود دارند که تصمیم های گوناگون بازیباز روند داستان بازی را عوض می کنند. بسته به تعداد بازیبازان، مسیر انتخابی و موارد دیگر، برخی مراحل و نکات داستانی عوض شده تا جایی که اگر حالات و شرایط مختلف را در نظر بگیریم، بازی دارای بیش از ۵۰ پایان متفاوت است که این عدد نکته ی بسیار قابل توجهی به شمار می آید. همین چندشاخه شدن بخش داستانی می تواند خود بهانه ی خوبی باشد تا دوباره به بخش Arcade بازگشته و به تجربه بازی مشغول شوید. و از آنجایی که گیم پلی بازی خسته و تکراری نمی شود، بلاشک از تجربه دوباره یا چندباره بازی نیز لذت خواهید برد.
دیگر نکته قابل توجه این است که امکان تجربه بازی به صورت Local تا سه نفر همزمان وجود دارد که در این حالت هر بازیباز کنترل یکی از سه شخصیت اصلی را بر عهده می گیرد. البته درست است که قابلیت Local Multiplayer در عناوین Beat’em Up کاملا رایج است و تقریبا در تمامی عناوین این سبک یافت می شود، اما با این وجود امکان تجربه بازی به صورت دو یا سه نفره خود می تواند لحظات سرگرم کننده و خاطرات به یادماندنی را برای شما شکل دهد.
طراحی هنری بازی، همانطور که تصاویر گویا هستند، به شدت از عناوین خاطره انگیزی چون Street of Rage وام گرفته است و کاملا یاد آور عناوین Side Scrolling Beat’em Up دهه نود هستند. اما نکته جالب اینجاست با وجود آنکه شباهت ها در طراحی هنری انکارناپذیر هستند، با این وجود بازی هویت خاص خود را داراست. شاید درک کامل این جمله بدون تجربه بازی کمی سخت باشد اما پس از آنکه کمی بازی را تجربه کنید، به خوبی در خواهید یافت که Fight’N Rage با وجود تمامی الهام گیری ها و الکوبرداری ها، همچنان یک عنوان با هویت مستقل و یکتاست. در مورد کیفیت طراحی هنری هم باید بگویم نتیجه خروجی فوق العاده جذاب است. از طراحی مکان ها و لوکیشن های مراحل گرفته، تا طراحی دشمنان، انیمیشن حملات، و همچنین رنگ پردازی با طیف رنگ بالا، شاهد یک گرافیک هنری فوق العاده سطح بالا و استاندارد هستیم که یک اتمسفر بسیار جذابی را خلق ساخته است.
سخن پایانی:
عنوان Fight’N Rage را باید یکی از برترین عناوین مستقل سال، و یکی از بهترین و لذت بخش ترین Beat’ Up های چند سال اخیر دانست. گیم پلی و مبارزات جذاب، عمیق و سرگرم کننده،وجود پایان های مختلف داستانی،تنوع قابل قبول دشمنان و طراحی هنری جذاب بازی همه و همه دست به دست هم داده اند تا شاهد یک عنوان بسیار جذاب باشیم. اگر در گذشته از تجربه عناوینی مانند Street of Rage لذت برده اید، حتما Fight’N Rage را تجربه کنید، چرا که مزه نوستالژی را می توانید به خوبی در تک تک لحظات بازی بچشید.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- شایعه: کمپانی مادر FromSoftware احتمالا برای جلوگیری از تصاحب خصمانه از سوی یک شرکت کرهای به سونی مراجعه کرده است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- گزارش: GTA 6 وضوح فوقالعادهای روی پلی استیشن ۵ پرو خواهد داشت
- سازنده STALKER 2 به دنبال بررسی بازخوردها و رفع سریع مشکلات بازی است
- بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از ۱ میلیون نسخه فروخت
نظرات
خسته نباشید.عاشق اینجور بازیا هستم واین بازی هم رفت تو لیستم اگر برایpc باشه 😀
مرسی از معرفی این بازی قشنگ ولی ایرادتون برای کم کردن نمره منطقی نیست
نوشتید تعداد کاراکتر های بازی بیشتر باشه ۳تا کاراکتر کافیه دیگه شورش در شهر هم ۴تا شخصیت داشت یا شورش در شهر اولی اون هم ۳تا بودن بلیز اکسل و اون یارو سیاهه
به نظرم بازیش باید ۱۰ کامل بگیره یکمی به نظرم خواستید نمرش رو پایین بدید که از بقیه بازی ها مثل هیلو و … بالاتر نره
مثلا بازی شویل نایت رو یادم نیست کی تو این سایت نقد کرد هیچ ایراد و نکته منفی ای نداشت طبق نتیجه گیری خودش ولی بهش ۹ داد
بهش گفتم چرا نه دادی یادم نیست دقیقا چی گفت ولی مضمونش همین جمله اولی که گفتم بود
لطفا نمره ۱۰ به این بازی و شول نایت بدید
درود:
نه دوست گلم: نقد و برسیشون ایرادی نداشت اون SOR1: چونکه یک بازی برای اولین بار در سبکش بود. این SOR4 هم قرار شخصیت پنجم رو جولان بدن به بازی! اون یک شخصیت کاملا جدید. بعضیا میگن دکتر زان هست اما من مطمئنم اون نیست!
اون سیاه آدام هانتر هست که در این نسخه جدید خیلی خوشکل و زیبا در اومده.
دوست گلم بازی توی گیمفا یک بار نقد و برسی میشه: چه با ویدیو چه با مقاله نمرش ثابت میمونه :rose: :heart:
خیلی خیلی ممنون اقای زاهدی عزیز بخاطر نقد عالیتون
عنوان عالی ای هم داشت به رنگ نوستالژی
سلام و درود فراوان خدمت شما اقای زاهدی خیلی ممنون: راستش لذت بردم از نقد و برسیتون مرسی 🙂 :rose: :heart:
در مورد بازی: والله خیلی خوشحال هستم که دارم میبینم یک حریف بسیار خوبی برای Street of rage بر پا شده!… البته برای من در این سبک هیچی جایگاه مخصوص Street of rage تاریخی رو نمیگیره ولی خب این بازی هم واقعا یک بازی خیلی خوب و ممتعی هست… که میتوان ان را یک حریفی برای SOR دوست داشتنی دونست. انشاالله اگه سعادتی شد به نزدیکی تجربش میکنم :rose: :heart: