کنایهی یکی از اعضای اینتل به پردازندهی ۱۶ هستهی ایامدی | آیا وجود ۱۶ هسته در عملکرد بازیها تاثیرگذار خواهد بود؟
رایان شروت (Ryan Shrout)، سرپرست تیم استراتژی عملکردی اینتل (Intel)، طی توییتی با بررسی عملکرد قدرتمندترین پردازندهی مرکزی متعارف این شرکت یعنی Core i9 9900K که برای انجام بازیهای ویدئویی بهینه شده است، پردازندهی Ryzen 9 3950X شانزده هستهای شرکت ایامدی (AMD) را که به گفتهی این شرکت، تاثیر بسیار زیادی را برروی نرخ فریم بازیها خواهد گذاشت، به زیر سوال برد.
حدود ماه قبل بود که شرکت ایامدی، پردازندهی Ryzen 9 3950X که از ۱۶ هسته و ۳۲ رشته بهره میبرد را معرفی کرد و اعلام کرد که این پردازندهی مرکزی به عنوان قدرتمندترین پردازنده متعارف برای انجام بازیهای ویدئویی همراه با قیمتی معقول خواهد بود که تاثیر بسیار زیادی را در بهبود نرخ فریم بازیهای ویدئویی برروی پلتفرم رایانهی شخصی خواهد گذاشت.
حال رایان شروت با انتشار پستی در توییتر، به تحلیل عملکرد پردازندهی Core i9 9900K پرداخت که در حال حاضر به عنوان قدرتمندترین پردازنده متعارف برای انجام بازیهای ویدئویی شناخته میشود. وی طی این تست، به انجام بازیها برروی حالتهای ۴، ۶ و ۸ هستهای با حداکثر سرعت ۴ گیگاهرتز پرداخت.
وی به تست شش بازی پرداخت و اعلام کرد که در حالتهای ۴ و ۶ هستهای، شاهد ۲۰ الی ۳۰ درصد بهبود نرخ فریم در بازیها با رزولوشن ۱۰۸۰P بوده است اما در حالت ۸ هستهای شاهد هیچ بهبودی نبوده و حتی برخی آثار در حالت ۶ هستهای هم بهبودی در نرخ فریم را نسبت به حالت ۴ هستهای نشان ندادهاند.
بر اساس توضیحات وی، هستههای پردازندههای مرکزی جزء عواملی هستند که فعلا موتورهای بازیسازی چندان برروی آنها حساب نمیکنند و یک پردازندهی ۴ هستهای با سرعت کلاک بالا نیز میتوانید در بهترین حالت ممکن، بازیهای امروزی را اجرا کرده و بهبود محسوسی را در نرخ فریم ایجاد کنند.
در واقع بر اساس توضیحات وی، اضافه کردن تعداد هستههای پردازندهی مرکزی هیچ تاثیری را برروی عملکرد بازیهای امروزی نخواهد گذاشت و نامگذاری این پردازنده به عنوان بهترین گزینه برای انجام بازیهای ویدئویی تنها به عنوان یک حربهی تبلیغاتی از سوی ایامدی شناخته میشود.
البته اینتل در حال حاضر خود در حال تبلیغات برای پردازندههای چند هستهای برای بازیبازان هست اما اینتل اعلام کرده که این پردازندهها تنها برای بازیبازان که قصد دارند تا به استریم بازیها برروی یک رایانهی شخصی واحد که با آن نسبت به انجام بازی میپردازند، خوب و مناسب هست. در واقع شما برای استریم به تعداد زیادی هستهی پردازندهی مرکزی نیار دارید که در هنگام انجام بازی، هستههایی که مشغول انجام عملیاتی نیستند، بتوانند به پردازش و انکود تصویر و ویدئوها بپردازند.
البته با این حال، رایان شروت بیشتر از این که یک تحلیلگر سختافزار باشد، یک روزنامهنگار و یک تحلیلگر استراتژی است و وی در این تست به هیچ وجه معماری پردازندهی مرکزی دو شرکت اینتل و ایامدی را مورد بررسی و توجه قرار نداد. در واقع ممکن است که صحبتهای ایامدی در رابطه با بهبود بسیار زیاد نرخ فریم توسط پردازندهی Ryzen 9 3950X تنها حربهی تبلیغاتی نبوده باشد و این پردازندهی مرکزی بتواند با استفاده از یک پردازندهی گرافیکی مناسب، عملکرد فنی بازیها را افزایش دهد.
شروت در ادامهی صحبتهای خود افزود که یک پردازندهی ۸ هستهای در حال حاضر به عنوان بهترین گزینه برای انجام و استریم بازی برروی یک سیستم واحد هست. وی تاکید که که تعداد هستهها نمیتواند برروی عملکرد کلی بازی و افزایش نرخ فریم تاثیر بسیار زیادی بگذارد اما سرعت و کلاکبالای پردازندههای ۱۴ نانومتری شرکت اینتل میتواند به راحتی رشتههای پردازندههای این شرکت را سیرآب کند که قدرت کافی را در اختیار موتورهای بازیسازی قرار دهند.
به تازگی پردازندهی Core i9 9900KS شرکت اینتل با سرعت کلاک ۵ گیگاهرتز در دسترس قرار گرفته است و شاید فکر میکنید که این دستگاه برای انجام بازیهای ویدئویی باشد بسیار مناسب باشد؟ اما واقعیت این هست که بر اساس تستها انجام شده، عملکرد این پردازنده بهبودی را در عملکرد بازیهای ویدئویی نسبت به Core i9 9900K ایجاد نمیکند و انتخاب این پردازنده باری انجام بازیها ویدئویی کاملا بیمعنی است.
در حال حاضر پردازندههای قدرتمند حاضر در بازار سختافزار رایانهی شخصی با قیمتهای سرسامآور خود، به هیچ وجه نمیتوانند بهبود چشمگیری را در نرخ فریم بازیهای ویدئویی ایجاد کنند که این موضوع مربوط به موتورهای بازیسازی میشود. با این حال ممکن هست تا در آینده و با ارتقاء موتورهای توسعهی بازیهای ویدئویی و کمتر کردن محدودیتهای مربوط به هستهها و رشتههای این پردازندهها، بتوان بخش نسبتا زیادی از بار رندر بازیها را از روی دوش کارتهای گرافیک و پردازندههای گرافیکی برداشت تا این دستگاهها بتوانند بیشتر به پردازش موارد ریز و جزئی بدون هیچگونه افت نرخ فریمی بپردازند.
در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از بازیبازان به مانیتورهای ۴K دسترسی ندارند و البته آنهایی هم که از بودجهی مناسبی برخوردا هستند، ترجیح میدهند تا از یک مانیتور ۱۰۸۰P با نرخ تازهسازی ۱۴۴ هرتز استفاده کنند. پس میتوان نتیجه گرفت که در صورتی که میخواهید تنها به انجام بازیها با هدف استریم و تولید محتواهای مربوط به بازیهای ویدئویی بپردازید، به سراغ پردازندههای مرکزی قدرتمند با تعداد هستههای بالا بروید، در غیر این صورت، پردازندهی ۴ و ۶ هستهای به عنوان بهترین گزینهی شما برای انجام و تجربهی بازیهای ویدئویی به بهترین نحو ممکن به حساب میآیند.
پردازندهی Ryzen 9 3950X طی ماه جاری میلادی (نوامبر ۲۰۱۹) به بازار عرضه خواهد شد و باید ببینیم که میتواند صحبتهای شروت را نسبت به عمکرد هستهها در بازیهای ویدئویی را نقض کند یا خیر. لطفا نظرات خود را در رابطه با پردازندههای کنونی مناسب برای انجام بازیهای ویدئویی با جامعهی گیمفا در میان بگذارید.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
اول مشکلات پردازنده هاتو درست کن بعد از اینو اون ایراد بگیر اینتل جان 😀 😀 😀
طرف میگه درسته با ۵۰۰ دلار میشه پردازنده ۱۲ هسته ای AMD رو خرید ولی چون تاثیرش رو بازیا کمه بیایید با همون قیمت مدل ۸ هسته ای ما رو بخرید و بیخیال ۴۵ درصد قدرت محاسباتی بیشتر و قدرتش تو کاربرد های غیر گیمینگ و بازی های نسل بعدی بشید.
فک کرده مردم پولشونو از سر راه آوردن که هر سال پردازنده جدید بخرن.
تبلیغات و ترول های کاذب اینتل تمومی نداره
شکست سنگینی خوردی این چند سال بازم نا امید نمیشه اینتل
دوران اینتل تموم شده
کدوم شکست سنگین؟!!!
اینتل ۶۸ درصد بازار دستشه درسته ای ام دی پیشرفت کرده ولی خیلی مونده تا دوران اینتل تموم بشه
جدای از بحث تبلیغات و این حرفا این بخش حرفاش خیلی خوب بود:
.
وی به تست شش بازی پرداخت و اعلام کرد که در حالتهای ۴ و ۶ هستهای، شاهد ۲۰ الی ۳۰ درصد بهبود نرخ فریم در بازیها با رزولوشن ۱۰۸۰P بوده است اما در حالت ۸ هستهای شاهد هیچ بهبودی نبوده و حتی برخی آثار در حالت ۶ هستهای هم بهبودی در نرخ فریم را نسبت به حالت ۴ هستهای نشان ندادهاند.
….
بر اساس توضیحات وی، هستههای پردازندههای مرکزی جزء عواملی هستند که فعلا موتورهای بازیسازی چندان برروی آنها حساب نمیکنند و یک پردازندهی ۴ هستهای با سرعت کلاک بالا نیز میتوانید در بهترین حالت ممکن، بازیهای امروزی را اجرا کرده و بهبود محسوسی را در نرخ فریم ایجاد کنند.
زد اون یکی شرکتو خراب کرد تا چیزای شرکت خودشو تبلیغ کنه
عجب وضعیه
آدمو یاد بازار های(داخل کشور) اینجا میندازه
این بقالیا که ببینن از روبرویی جنس خریدی چپ چپ نگاهت میکنن :rotfl: :rotfl:
برای گیم درسته تاثیری نداره نسل بعد هم شیش هسته کافیه ولی برای کار های دیگه هرکی خودش میدونه
کارت هار روز به اندازه ای قوی هستن که بشه گفت دیگر تعداد هسته مهم نیست
مهم در تعادل بود cpu و ram و کارت حافظه هستش و اگه فیلم با کیفیت فوق العاده بالا استفاده می کنید یه کارت گرافیک خیلی معمولی و اگه اهل بازی هستید یه کار گرافیک قوی
در استفاده روزانه همان ۳ تای اول استفاده میشن و فیلم های معمولی هم با cpu هیچ مشکلی ندارن
اول اینکه خیلیا سیستمی که میخرن رو به جز گیم تو موارد دیگه هم استفاده میکنن
دوم اینکه الان نه ولی در اینده ممکنه تعداد هسته خیلی مهم بشه در پردازش هوش مصنوعی بازی ها
سوم اینکه جر نزن و کارتو بکن خیلی تو لیتوگرافی پردازنده ها از ای ام دی عقب موندین
همین AMD گفته بعد از zen2 که همین ۳۹۵۰X باشه… گفته دیگه ارزون فروشی AMD به پایان میرسه…
پردازنده های نسل بعد که اواسط ۲۰۲۰ روانه بازار میشن Zen3 نام دارند که قیمت ها دیگ ارزون نیست…
ارزان فروشی جزئی از هویت AMD هست، هیچ وقت به پایان نمیرسه.
جالبه بدونید سال گذاشته AMD فقط ۳۰۰ میلیون دلار سود بدست آورد فقط بخاطر همین قیمتای پایینش در حالی که اینتل میلیارد ها دلار به جیب زد.
من موندم چطوری شکست اینتل رو و یا قویتر بودن amd رو دیدین
amd ryzen 3900x دوازده هسته ای هست و قیمتش ۴۹۹ دلار هست
در حالی که intel core i9 9900k هشت هسته ای و ۵۱۳ دلار هست الان کمتر هم شده فکر کنم
ولی قدرت اینتل کجا و ای ام دی کجا
وقتی شرکتی این طوری میاد شرکت دیگه ای رو تخریب می کنه یعنی ازش یک کلام وحشت داره
تو موتور بازی رندر نهایی بر عهده کارت گرافیکی و GPU هست البته CPU هم پردازش های منطقی رو انجام می ده و یه جور مدیریت رو بر عهده داره پردازش های مثل هوش مصنوعی هم بر عهده CPU هست پس هر چه قدر تعداد نَخ های CPU بیشتر باشه بهتره البته موتور بازی هم باید بتونه این پردازش موازی رو به نهو خوبی مدیریت و استفاده کنه
Task Management
نمیدونم واقعا اخرین پردازنده اینتل چه کاربردی برای گیم داره ؟ پردازنده کور ای ۷ قدیمی رو تو بازی های جدید ببینی ۷۰ درصد پردازنده درگیر هست چه برسه به غول کور ای ۹ . کاربرد غیر از گیم داره حتما .
اینتل دیگه نمیدونه باید چیکار کنه که رقیبشو بدر کنه جنگ روانی راه میندازه من هنوزم حاضرم amd بخرم برای سیستم جدید تا اینتل بالای چنتا فریم ناچیز نمیام کلی پول بیشتر بدم یه چی که صرفه اقتصادی بالا باشه….
شونزده سال پیش من خواستم سیستم رو عوض کنم و سیستم جدید بگیرم کامپیوتر قبلی رو دادم رفت . یکی از دوستام شرکت داشت و سیستم جمع میکرد ادم واردی هم بود گفت ای ام دی بگیر هیچی از اینتل کم نداره و ارزونتر هم هست خودم نظرم رو اینتل و انویدیا بود. اتلون ایکس پی ۲ گیگا هرتز با رادئون ۹۶۰۰ فکر کنم بود انداخت برام . چه رسی من از این سیستم کشیدم و چه حالی کردم باهاش . یادمه بازگشت به قلعه ولفنشتاین و مکس پین ۲ اولین بازیهایی بود که روش نصب کردم هنوز هم دارمش که البته الان دکور محسوب میشه ولی کاملا سالمه . از اون زمان ای ام دی رقیب سرسخت اینتل بود و یادمه مغازه دار ها کارتهای ای تی ای رو تعریف میکردن . تعصبی ندارم روی ای ام دی یا اینتل ولی تو ارزش خرید فاکتور راندمان نسبت به قیمت خیلی مهمه .
برای کسایی که می خوان سیستم بخرن
اینکه گفته هر گیم انجینی خوب چند هسته ای رو پشتیبانی نمی کنه که راسته نمونش هم بازی های ساده که روی سیستم ریپ می زنن تا بازی مثله DMC 4
https://en.wikipedia.org/wiki/MT_Framework
ولی گیم انجین یویتی داره روی این مورد کار میکنه و از ۵ تا ۶ ماه دیگه نسخه ۱ این نوع برنامه نویسی چند هسته ای برای تولید بازی تجاری آماده میشه و تا پایان ۲۰۲۲ کامل میشه چیزی که من متوجه شدم این نوع برنامه نویس با هسته بیشتر بازده بیشتر میده و در نهایت بازی ها بهتر اجرا میشن حالا باید بیاد تا معلوم شه ۱۲ هسته ای بهتره یا همون ۸ هسته ای کافیه
خب از این حرف مشخصه اینتل قبول کرد که AMD بهتره …
آقایون وخانمایی که منفی میدین یعنی درک این موضوع اینقدر برای شما سخته ؟؟؟ وقتی کسی میاد اینجوری از رقیبش حرف بزنه اصلا یعنی چی ؟؟؟؟
دیگه نظر دادن اینجا فایده ای نداره همه کامنتا همه فقط از روی تعصبه … خود من تا دیروز Intelی بودم اما با دیدن این خبر میرم سمت AMD …