معجزه فوتبال | نقد و بررسی بازی FIFA 20
فوتبال…ما انسان ها با شنیدن این کلمه، ناخودآگاه تصاویر و برداشت های مختلفی خواهیم داشت. برخی افراد ورزش فوتبال را پدیده ای نه چندان جذاب می دانند و متعجبند چگونه فوتبال، به محبوبیت بی نظیر امروزه دست یافته و به پدیده ای فوق العاده تاثیر گذار در سطح جهانی تبدیل شده است. گروهی دیگر فوتبال را فقط یک “سرگرمی” می دانند. ورزشی که به لطف جذابیت های ظاهری و چالش های موجود، می تواند حکم یک سرگرمی را در زندگی ماشینی و پیچیده امروزی داشته باشد. اما گروه دیگری نیز وجود دارد. گروهی که به “فوتبال” نه به چشم اتلاف وقت یا سرگرمی، بلکه به طور عمیق تر و وسیع تر نگاه می کنند. برای این افراد فوتبال یک ورزش یا تفریح نیست، فوتبال “زندگی” است. این افراد با فوتبال می خندند و خوشحال می شوند، می گریند و دچار غم و اندوه می شوند و در یک کلام، با فوتبال زندگی می کنند…و نکته مهم این است که امروزه در جهان، تعداد عاشقان ورزش فوتبال فوق العاده زیاد است. حالا مهم نیست که با یک فرد پولدار و مرفه که از طریق تلویزیون گرانقیمت خود مشغول مشاهده فوتبال است طرف هستیم، یا یک نوجوان پابرهنه فقیر که از پشت پنجره مغازه ها تلویزیون کوچک مغازه را نگاه میکند، چون فوتبال مانند عنصری است که تمامی افراد را با هم متحد می سازد.
در دنیای گیم، یک قانون نانوشته وجود دارد: هرگاه پدیده یا جریانی به طور گسترده محبوبیت و مقبولیت کسب کرد، حداقل شاهد ساخت یک بازی از آن پدیده و جریان خواهیم بود. حال فرقی نمی کند این پدیده فراگیر و محبوب، دنیای زامبی ها و داستان های آخرالزمانی باشد، یا محبوب ترین ورزش دنیا. البته ساخت عنوانی بر طبق ورزش فوتبال، چیز جدیدی محسوب نمی شود و حتی قبل از قرن ۲۱ هم شاهد ساخت و عرضه بازی های فوتبالی بر روی پلتفرم های مختلف بوده ایم. اما یک چیز کاملا مشخص و آشکار است، در زمان کنونی، فوتبال در اوج محبوبیت، مقبولیت و گردش مالی خود از زمان آغاز شکل گیری خود قرار دارد. در دوره ای که بسیاری از فرانچایز ها و عناوین کوچک و بزرگ به علت فروش ناامیدکننده و استقبال کم از این صنعت بزرگ کنار رفته اند، عنوانی مانند Fifa هر ساله فروشی بالغ بر ۲۰ میلیون نسخه را تجربه می کند. رقمی بالغ بر ۱ میلیارد دلار به صورت سالانه!!! آن هم بدون در نظر گرفتن پرداخت های درون برنامه ای…
چند سالی می شود که بحث عرضه سالیانه عناوین ورزشی حنجال برانگیز و پر حرف و حدیث بوده است. برخی افراد اعتقاد دارند بهتر است عرضه سالیانه عناوین ورزشی مانند Fifa یا Nba 2K, به عرضه در هر دو سال تبدیل شود(یکسال در میان) و در طی آن فاصله یک ساله نیز سازندگان با ارائه اپدیت های مختلف، محتوای بازی را بروز نگه دارند. برخی دیگر اما با این نظر مخالف اند و معتقدند عرضه سالیانه عناوین ورزشی، هر چند با تغییرات و پیشرفت های کم همراه باشند، حرکت مناسب تر و بهتری است. این سوال که آیا نسخه جدید یک عنوان ورزشی، ارزش پرداخت ۶۰ دلار را دارد یا خیر، همواره قبل از عرضه بازیهای ورزشی مطرح بوده است. اما در مورد Fifa 20 نیز آیا این سوال جواب مثبتی در پی دارد یا جواب ناامید کننده؟ با من و گیمفا همراه باشید با نقد و بررسی بازی Fifa 20 تا به نوعی جواب این سوال را نیز بدهیم…
از همان اولین لحظاتی که به تجربه FIFA 20 مشغول شوید(به شرط آنکه نسخه های قبلی را نیز تجربه کرده باشید)، اولین تغییر را در این نسخه حس خواهید کرد. کمتر شدن سرعت، روند و ریتم بازی. در نسخه FIFA 19 شاهد این مسأله بودیم که جریان مسابقات و روند کلی گیم پلی، شاهد کمتر شدن کلی سرعت نسبت به نسخه FIFA 18 بود و در کل با فوتبالی کند تر طرف بودیم. در FIFA 20 نیز این اتفاق به نوعی تکرار شده است. سرعت حرکات و جابه جایی بازیکنان به صورت کلی کاهش یافته و شکلی کند تر به خود گرفته است. جابه جایی بازیکنان و انتقال توپ نیز شاهد کاهش سرعت و ریتم بوده است. شاید در دید اول این نکته آنچنان مشهود و ملموس نباشد، اما پس از یکی دوبار تلاش برای آغاز حملات سرعتی یا ضدحمله های برق آسا، به خوبی متوجه خواهید شد به مانند نسخه های قبل لزوما امکان حملات فوق العاده سریع و برق آسا وجود ندارد.
این کاهش سرعت و ریتم در چند قسمت بیش تر از بقیه بخش ها تاثیر خود را نشان می دهد. بخش اول ضد حملات است. در FIFA 19 یا نسخه های قبل تر، معمولا بازیکنان با توانایی سرعت (Sprint Speed) و شتاب (Acceleration) بالا، می توانستند به راحتی تبدیل به کابوس برای مدافعان و تیم رقیب شوند. ضد حملات سریع، فضاسازی مناسب و در نهایت پاس هاس عمقی بلند، به راحتی به بازیکنان پر سرعتی چون Sterling, Bale یا دیگر ستاره های پر سرعت این امکان را می داد تا با فرار به پشت مدافعین، به راحتی خود را در شرایط تک تک به تک قرار دهند و از آنجایی که سرعت این بازیکنان زیاد بوده و ریتم و سرعت کلی گیم پلی نیز در سطح بالایی قرار داشت، این مهاجمان یا بال های کناری، می توانستند ده ها متر بین خود و مدافعان حریف فاصله بیاندازند!!! این مسأله بعضا می توانست به کابوس بازیبازانی تبدیل شود که به صورت همه جانبه حمله می کنند. زیرا یک ضد حمله نصف و نیمه در کنار یک پاس عمقی مناسب، می توانست به راحتی دروازه آنان را باز کرده و تلاش های آنان را بی ثمر سازد. اما در FIFA 20, به علت کاهش کلی سرعت و روند بازی، این مسأله کمتر به چشم می خورد. البته این نکته اصلا به این معنی نیست که دیگر شاهد ضدحملات مرگبار و خطرناک نخواهیم بود، بلکه به صورت کلی کمی خطر و احتمال گل شدن ضد حملات سرعتی کاهش یافته و تعادل نسبی در این بخش ایجاد شده است. مورد بعدی که کاهش سرعت بازی روی آن تاثیر گذاشته، نفوذ و هجوم از جناحین است. به علت کمتر شدن سرعت حرکات و انتقال توپ، کمتر شاهد نفوذ های انفرادی و انفجاری در جناحین خواهیم بود، دلیل آن هم این است که مدافعان و بازیکنان تیم حریف، از شانس بالایی بزای توپ ریایی برخوردارند و سرعت کمتر، بدین معنی است که استارت های انفجاری با مسافت طولانی شانس بالایی برای خراب شدن خواهند داشت. و بخش سوم که کاهش سرعت بازی روی آن تاثیر گذاشته، بخش دفاعی بازی است. در کل در عناوین مختلف FIFA, معمولا حمله کردن، نفوذ کردن و به طور کلی گل زدن، به مراتب راحت تر از امور دفاعی و سازماندهی مناسب در مقابل حملات حریفان بوده است. چون آنقدر روش، تاکتیک و برنامه برای گلزنی وجود دارد که دست بازیبازان برای حمله و نفوذ بسیار باز است. از طرف دیگر مشکلات هوش مصنوعی و ضعف های مدافعان در اموری مانند یارگیری (Marking) و قطع توپ (Interception), کار دفاع را بیش از پیش سخت کرده بود. اما در FIFA 20, کمتر شدن سرعت و ریتم بازی باعث شده امور دفاعی کمی راحت تر و آسان تر شود. طبیعی است وقتی مهاجمان تیم حریف سرعت کمتری داشته باشند و ریتم بازی هم متوسط باشد، امکان قطع توپ، توپ ربایی یا دور کردن توپ بسیار بیشتر خواهد بود. البته بدیهی است قدرت و توانایی های بازیکنان هر تیم نیز نقش بسیار پر رنگی در این زمینه ایفا می کند. بدیهی است که عبور و جا گذاشتن مدافعانی جون Van Djik و Ramos که قدرت قطع توپ و قدرت بدنی بالایی دارند، بسیار سخت تر از مدافعان معمولی است. و البته این امر در مورد مهاجمان و مهره های هجومی نیز صدق می کند.
دیگر تغییری که در FIFA شاهد آن بوده ایم، مربوط به پاس کاری و انتقال توپ است. همواره یکی از بهترین راه ها و تاکتیک ها برای حمله به سمت دروازه حریف، ایجاد روزنه های دفاعی و خلق موقعیت، پاس کاری های پرتعداد، کوتاه و اغلب سر ضرب بوده است. پاس کاری های سرعتی و پرتعداد در نسخه های مختلف FIFA نه تنها به بازیبازان جهت پیدا کردن روزنه های دفاعی جهت نفوذ کمک می کردند، بلکه تاثیر روانی قابل توجهی نیز به همراه داشتند. و خب صد البته مالکیت توپ خود می تواند امتیاز ارزشمندی محسوب شود، تیم حریف برای حمله به توپ نیاز دارد به همین دلیل تا وقتی که شما در حال اداره بازی هستید، خطر کمتری شما را تهدید می کند(البته به شرطی که در اداره و انتقال توپ و میدان مهارت داشته باشید چون لو رفتن توپ در مناطق حساس، می تواند موقعیت ضد حمله را برای تیم رقیب ایجاد کند)
اما تغییری که امسال شاهد آن بوده ایم، کاهش دقت پاس ها در جریان بازی است. اگر قصد انجام پاس کاری های پرتعداد و کوتاه در مناطق مختلف زمین را در FIFA 20 داشته باشید، به سرعت متوجه خواهید شد که در هنگام پاس سوم یا چهارم احتمال از دست رفتن توپ و مالکیت بسیار بالاست. دلیل این امر نیز این است که اولا مقصد پاس ها شکلی دستی تر به خود گرفته انذ و ارسال پاس برای هم تیمی های خود، لزوما به بهترین قسمت ممکن جهت کنترل توپ توسط آنها منتهی نخواهد شد و دوما قدرت و سرعت پاس ها نیز کمی کاهش یافته که همین مسأله در برخی لحظات ممکن است به قیمت لو رفتن توپ تمام شود. این تغییر کلی در سیستم پاس کاری و انتقال توپ، ممکن است برخی بازیبازان را هنگام تجربه FIFA 20 دچار مشکل کند، چون این دسته بازیبازان به روش دقیق تر و آسان تر پاسکاری نسخه یا نسخه های قبل عادت دارند به همین دلیل ممکن است کمی برای وفق دادن خود با تغییرات جدید نیاز به زمان داشته باشند. اما به شخصه فکر می کنم این تغییرات ایجاد شده در سیستم پاس کاری، دقت پاس های ارسالی و موارد مختلف دیگر، نکته ای مثبت محسوب می شوند. به دلیل این که تغییرات انجام شده در انتقال توپ و پاسکاری در FIFA 20, هر چند گسترده، انقلابی یا زیاد نیستند، اما روند کلی مسابقات و انتقال توپ و ارسال پلس ها را کمی به واقعیت نزدیک تر ساخته اند. البته این حرف بدان معنی نیست که دیگر از پاسکاری های عجیب و بعضا اعصاب خورد کن یا نفوذ های غیر واقعی خبری نیست، نه بلکه به طور کلی کمی روند مسابقات و پیش روی دو تیم به حالت واقع گرایانه نزدیک تر شده است. اشاره به این نکته نیز کاملا ضروری است که با وجود تغییرات یاد شده در بخش سرعت کلی گیم پلی و ریتم بازی و همچنین تغییرات بخش پاسکاری و انتقال توپ، همچنان تنظیم ویژگی های مختلف مانند سرعت پاس ها، دقت پاس ها، شتاب بازیکنان، دقت شوت ها و موارد دیگر به طور دستی قابل تغییر اند و به طور کلی مواردی که تا به اینجا اشاره کرده ام، با در نظر گرفتن شرایط معمولی و پیش فرض قابل مشاهده هستند. با این حال اگر از آن دسته افرادی هستید که سالانه صد ها ساعت به انجام بازی FIFA می پردازید، به طور کلی هم که شده مطالبی که اشاره کردم را مشاهده خواهید کرد و به آن پی خواهید برد. البته سیستم کلی بازی شما و نحوه پاس کاری و حرکات مختلف نیز در این زمینه بی تاثیر نیست.
و اما بخش داستانی بازی…سه سالی است که عناوین FIFA, به همراه بخش داستانی کوتاه، اما قابل قبول همراه بوده اند. در دو نسخه قبلی بخش داستانی بازی مربوط به زندگی فوتبالی و حرفه ای Alex Hunter بود و بازیبازان در نقش الکس هانتر، به انجام مسابقات مختلف، فعالیت های گوناگون و اتفاقات این چنینی می پرداختند. بخش Journey یا همان بخش داستانی دو نسخه قبل، به صورت کلی از لحاظ کیفی در سطح مطلوبی قرار داشت خصوصا آنکه صداپیشگی قابل قبول شخصیت ها و همچنین یکسری Plot Twist های کوچک مسیر داستانی، بخش Journey به بخشی قابل قبول تبدیل کرده بودند.
اما در FIFA 20 دیگر خبری از بخش داستانی در دنیای فوتبال نیست، و بخش Journey, با بخش داستانی Volta یا آنچه بیشتر با نام فوتبال خیابانی مشهور است جایگزین شده است. در بخش داستانی Volta, شاهد یک داستان بسیار کلی، کلیشه ای و تکراری هستیم. داستان و روایتی که احتمالا مشابه آن را در فیلم ها و سریال های مختلف بارها مشاهده کرده اید. گروهی فوتبالیست که آرزوی رسیدن به مسابقات بزرگ و قهرمانی های معتبر را دارند و در این راه با موانع، مشکلات و چالش های بسیاری مواجه می شوند. و به طور کلیشه ای نیز شاهد تلاش این گروه به عنوان افراد خوب داستان جهت رسیدن به اهداف خود با وجود شرایط سخت هستیم. به صورت دقیق تر نمی خواهم در مورد داستان بازی صحبت کنم چون اولا دلیل خاصی برای این کار وجود ندارد و ثانیا به علت کوتاه بودن بخش داستانی(چیزی بین ۵ تا ۷ ساعت)، هر گونه توضیح خاص یا ارائه اطلاعات اضافی، ممکن است اتفاق یا حادثه ای را اسپویل کند یا از جذابیت اصلی آن بکاهد. به همین دلیل ترجیح میدهم خود شما این بخش را تجربه کنید تا به اتفافات داستاتی مربوطه پی ببرید. اما از آنجایی که این مقاله، وظیفه نقد و بررسی این عنوان را بر عهده دارد، بد نیست به چند نکته کلی در مورد بخش داستانی بازی اشاره کنم. نکته اول این است که سازندگان می توانستند از لحاظ فنی عملکرد بهتری از خئد به نمایش بگذارند. به عنوان مثل زاویه دوربین ها و موارد سینماتیک در کات سین ها بسیار تکراری و مشابه یکدیگر است در حالی که با استفاده از زوایای چند گانه و اعمال برخی تغییرات کلی، سازندگان می توانستند از این حالت تکراری جلوگیری کنند. در زمینه بازیگری و صداپیشگی نیز به صورت کلی، شاهد عملکرد متوسطی هستیم و آنچنان نکته خاصی برای نقد یا تحسین وجود ندارد. اما به صورت کلی یک چیز مشخص است، بخش داستانی FIFA 20 نسبت به بخش Journey دو سال گذشته از حیث جذابیت داستانی، روایت و شخصیت پردازی در سطح پایین تری قرار دارد. هر چند در کل می توان گفت این بخش توانسته است انتظارات را برآورده سازد.
و اما خود بخش Volta یا همان فوتبال خیابانی… بخشی که با اختلاف مهم ترین ویژگی اضافه شده و تغییر اساسی این نسخه نسبت به عناوین گذشته است. بخش Volta دنیای فوتبال FIFA را به زمین های کوچک تر و جمع و جور تر مختلف آورده، و با استفاده از حالت ها و مود های مختلف، می تواند فوق العاده سرگرم کننده و لذت بخش باشد.
محتوای کلی بخش Volta را می توان در سه دسته بندی کلی قرار داد: Tour, League و Story. بخش Story که همانطور که از نامش مشخص است مربوط به بخش داستانی FIFA 20 است که پیش از این در مورد آن صحبت کردم. بخش Tour امکان مسابقه و نبرد با هوش مصنوعی یا همان CPU را به شکل های مختلف در زمین های گوناگون را فراهم می سازد. در بخش Tour شما با شکست دادن هر تیم از حریفان خود، امکان جذب یک بازیکن از تیم حریف را دارید که این ویژگی خود نکته جذاب و متفاوتی به شمار می آید و به شما کمک می کند بهتر و کامل تر Squad خود را شکل داده و تکمیل کنید. در بخش Tour, تعداد قابل توجهی زمین بازی متفاوت برای مسابقه وجود دارد. تعداد زمین های Volta در این بخش ۱۷ است که عدد بسیار قابل قبولی به شمار می آید. تنوع بسیار قابل قبول زمین ها و محیط های مختلف Volta, باعث بیش از پیش جذاب شدن این بخش گردیده است. و در پایان بخش League مربوط به تجربه Volta به صورت آنلاین، و رقابت با دیگر بازیبازان است. مجموع این سه بخش(League, Tour و Story) از لحاظ کمیت محتوای بسیار قابل قبولی را در اختیار مخاطبان قرار داده است. به نوعی می توان گفت بخش داستانی حالت دست گرمی و آمادگی دارد و مخاطبان را با فضای کلی Volta آشنا می سازد، در ادامه رقابت با CPU در قالب مسابقات مختلف Tour به طور کامل بازیبازان را در دنیای Volta غرق ساخته و آنها را به خوبی با جهان Volta آشنا می سازد و در پایان بخش League و رقابت با دیگر کاربران به صورت آنلاین را باید نقطه عطف و اوج بخش Volta دانست.
یکی از جذاب ترین نکات در مورد Volta, تنوع بسیار بالای زمین های مسابقه و محیط اطراف آنهاست. تمامی زمین های بازی طراحی جذاب، چشم نواز و منحصربفردی را دارا هستند که خود را از بقیه زمین ها متمایز می سازد. برای مثال زمین شهر توکیو حالتی مدرن تر داشته و غرق در لامپ ها و چراغ های مختلف است در حالی که زمین ریودوژانیرو برزیل، بیشتر به خیابانی بودن نزدیک است. مسأله قابل توجه دیگر در طراحی زمین های مسابقه، استفاده بسیار درست و هوشمندانه از طیف رنگ های مختلف در رنگ آمیزی زمین و اجسام مختلف است. در رنگ آمیزی زمین های مسابقه، تقریبا از تمامی رنگ های موجود استفاده شده است. زرد، قرمز، خاکستری، سبز، آبی تیره از جمله رنگ های پرکاربرد در رنگ آمیزی زمین های مسابقه به شمار می آیند. در دید اول ممکن است این تنوع طیف رنگ نکته مهمی در نظر گرفته نشود، اما هر چه زمان بیشتری را در دنیای Volta سپری کنید، متوجه می شوید تنوع ظاهری زمین های بازی تا چه حد از تکراری شدن مسابقات جلوگیری کرده و رنگ و بوی خاص تری به مسابقات می بخشند.
در مورد گیم پلی و جریان مسابقات Volta نیز باید بگویم تقریبا تمام انتظارات از یک فوتبال خیابانی برآورده می شود. گیم پلی با ریتم بالا و روندی سریع، حرکات تکنیکی و نمایشی متنوع و جذاب که صحنه های زیبایی را خلق می سازند و همچنین سیستم استاندارد حرکات، انتقال توپ، قطع توپ و همچنین انیمیشن های حرکتی همه و همه در سطح مطلوبی قرار دارند. همچنین مود ها و حالت دها مختلفی برای بازی های معمولی نیز در بخش Volta در دسترس است. از دو بخش ۳Vs3 و ۴vs4 rush که بدون دروازه بان برگزار می شوند گرفته، تا بخش Futsal و مود های مشابه دیگر که هر کدام می تواند لذت ناب و.مخصوص خود را دارا بوده و لحظات جذابی را خلق کند. در کل باید گفت بخش Volta با اختلاف بهترین ویژگی اضافه شده به FIFA 20 که به لطف کمیت و کیفیت بسیار قابل قبول در بخش محتوا، به خوبی انتظارات را برآورده ساخته است.
و اما تغییرات و.ویژگی های اضافه شده به بخش Career, بخشی که به شخصه خود من بیشتر زمان خود را هنگام تجربه سالیانه عناوین ورزشی و در صدر آنها FIFA به آن اختصاص می دهم. چه چیزی بهتر از اینکه که کنترل یک باشگاه را در دست بگیرید، نقل و انتقالات دلخواه را انجام دهید، تغییرات مد نظر را اعمال کنید و تیم خود را بسازید و افتخارآفرینی کنید. بخش Career فیفا در طول چند سال گذشته همواره دارای یک هسته اصلی و ثابت بوده که در طول نسخه های مختلف آنچنان تغییر خاصی به خود ندیده است. در FIFA 20 نیز این رویه ادامه دارد و بسیاری از ویژگیها و نکات مختلف Career از نسخه قبل برداشته شده و بدون تغییر در این نسخه نیز مورد استفاده قرار گرفته اند. برای مثال رابط کاربری به جز یکی دومورد خاص، کاملا مشابه نسخه پارسال است و تغییر خاصی به خود ندیده است. همچنین بخش هاس مختلف مانند Transfer Hub, Transfer Shortlist, Instructions, و موارد کلی دیگر نیز تقریبا بدون کوچکترین تغییر در این نسخه نیز وجود دارند که البته آنچنان نکته منفی به شمار نمی آید. چون هسته اصلی بخش Career فیفا همواره انتطارات را به خوبی برآورده ساخته است.
اما نگاهی بیاندازیم به تغییرات و ویژگی های اضافه شده. در همان ابتدای شروع بخش Career, با اولین تغییر مواجه خواهید شد. شما امکان انتخاب از بین نه مربی مختلف را دارا هستید که در ادامه شخصیتی که انتخاب کرده اید به صورت کامل تر و دقیق تر قابل شخصی سازی بوده و شما می توانید مواردی مثل مدل مو، کلاه، چشم و موارد مختلف دیگر را بر حسب سلیقه و علاقه خود شخصی سازی کنید. این بخش شخصی سازی را هر چند نمی توان تغییری بزرگ و گسترده نامید، با این وجود این شخصی سازی های کلی، می تواند مخاطب را بیشتر در دنیای بازی غرق سازد و حس همذات پنداری را در او تقویت سازد.
دیگر ویژگی اضافه شده، مربوط به بخش کنفرانس های خبری است که بخشی کاملا جدید در سری FIFA به شمار می آیند. البته به خودی خود این بخش را نمی توان جدید دانست چرا که چهار-پنج سال پیش بود که NBA 2K همین ویژگی کنفرانس های خبری را دارا بود. چگونگی صحبت کردن و پاسخگویی در کنفرانس های خبری Morale تیم و بازیکنان را عوض می کند و طبیعتا هر چه بازیکنان Morale بیشتری داشته باشند، هم کیفیت بهتری در زمین از خود به نمایش در آورند و هم بهتر و مؤثرتر بازی می کنند. در کنار کنفرانس خبری و امکان انتخاب پاسخ دلخواه، در این نسخه شاهد مکالمه با بازیکنان نیز هستیم که جواب شما به سوال آنها، به طور مستقیم و قابل توجه، بر روی سطح Morale آنها تاثیر می گذارد. برای مثال ممکن است فردی از اینکه او را در لیست فروش قرار داده اید ناراضی باشد و از شما سوال کند. این بخش صحبت به بازیکنان نیز هر چند نکته کوچکی به شمار می آید، اما فضای کلی بخش Career را اندکی تعاملی تر ساخته است.
بخش FIFA Ultimate Team که به صورت FUT اغلب از آن یاد می شود، یکی از محبوب ترین بخش های هر ساله عناوین FIFA به شمار می آید. در نسخه امسال شاهد حفظ شدن ساختار کلی FUT در کنار اضافه شدن برخی جزئیات به این بخش بوده ایم. برای مثال Objective های مختلفی به صورت فردی یا گروهی جهت تکمیل کردن وجود دارند که تکمیل و پیشرفت هر کدام از آنها باعث پیشرفت و تکمیل Group Objective می شود و در ادامه تکمیل Group Objective جوایز و پاداش های ارزشمندی را به همراه خواهد داشت. همچنین با پیشرفت بیشتر و تکمیل اهداف مختلف، جوایز و پاداش ها نیز با ارزش تر می شوند.
اما بلاشک بهترین بخش اضافه شده به بخش Ultimate امسال، بخش FUT Friendly است. در این بخش همانطور که از اسمش نیز مشخص است، می توانید با تیم خود به صورت دوستانه آنلاین یا Offline و Local به انجام بازیهای دوستانه بپردازید. نکته مثبت این بخش این است که انجام بازیهای دوستانه در قالب این بخش هیچگونه Contract یا Fitness را مصرف نمی کند و همچنین کارت قرمز ها و مصدومیت ها نیز به بازیهای بعدی و رسمی انتقال پیدا نمی کنند. FUT Friendly می تواند فرصت بسیار مناسبی برای تمرین و آماده سازی با تیمتان باشد و شما را برای مسابقات رسمی و سخت آماده سازد. همچنین شاهد یکسری آیتم ها و موارد شخصی سازی جدید تر و کامل تر برای شخصی سازی تیم نیز هستیم که البته نکته خاصی در این بخش برای توضیح دادن وجود ندارد.
در بخش پایانی، نگاهی به مشکلات و نقطه ضعف های کلی بازی خواهم انداخت. اولین ضعف بازی، مربوط به طراحی چهره بازیکن ها، و در کل گرافیک هنری بازی است. در همین یکی دوسال اخیر نیز حواشی مختلفی در مورد طراحی چهره بازیکن ها ایجاد شد، برای مثال مدل مو یا ریش برخی بازیکنان، با ظاهر فعلی آنها مغایرت داشت و سازندگان از ظاهر گذشته آنها برای طراحی چهره فعلی آنها استفاده کرده بودند. در این نسخه اما، کیفیت طراحی چهره هاست که نتوانسته است انتظارات را در سطح مطلوب برآورده سازد. کافی است به برخی جزئیات چهره ها دقت کنید تا دریابید هنوز طراحی هنری و کیفیت چهره ها تا سطح ایده آل فاصله قابل توجهی دارد. خصوصا اگر کیفیت طراحی چهره ها را با عنوان ورزشی مانند NBA 2K20 مقایسه کنیم، آن وقت تفاوت بسیار فاحش و آشکار خواهد بود. در هر صورت این مسأله کامل واضح و مشهود است که سازندگان برای رسیدن به طراحی مناسب هنری و کیفیت بهتر چهره ها راه طولانی در پیش دارند.
و اما نقطه ضعف دیگر بازی مربوط به ایرادات و مشکلات گاه و بیگاه هوش مصنوعی بازیکنان، مدافعان و دروازه بانان است. برای مثال ممکن است در شرایطی که مدافع فاصله زیادی با توپ ندارد و می تواند به راحتی آن را دور سازد، هیچ حرکتی در جهت رسیدن به توپ انجام نداده، و به مهاجم حریف امکان گلزنی را می دهد. یا در برخی لحظات درولزه بانان خروج های ناموفقی را از خود به نمایش گذاشته و یکسری حرکات غیرمنطقی انجام می دهند. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که تعداد وقوع این باگ ها آنقدر زیاد و پرتعداد نیست که مشکل جدی در روند بازی ایجاد سازد، اما با این وجود این چنین باگ ها همچنان آزار دهنده هستند.
سخن پایانی:
عنوان FIFA 20, تجربه فوق العاده لذت بخشی از فوتبال را به مخاطبان عرضه می دارد. درست است که به صورت کلی آنچنان شاهد تغییرات گسترده و مهم نیستیم، اما اندک ویژگیهای اضافه شده به بخش های مختلف بازی مانند Ultimate و Career, توانسته اند در حد کم هم که شده، تجربه این بخش ها را بهبود ببخشند. در پایان باید گفت همه چیز به نظر و تصمیم شما باز میگردد
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
شما هم همون نقد فیفا ۱۹ رو کپی میکردید فقط بخش Volta باید جدا بررسی بشه.
ولی من هنوز دلیل یوزراسکور ۲٫۴ رو نمیفهمم، بخش آلتیمیت تیم که همیشه pay to win بود، تازه امسال کاربرا فهمیدن باید بش گیر بدن؟
دلیلی بهتر از لوت باکس های مسخره و پول پرست بودن این شرکت؟
کل جهان از الکترونیک آرتز بخاطر لوت باکس هاش متنفرن و حالا با این نمره حالشون سر جا آوردن. البته با اوردن فوتبال خیابونی سعی کردن یکم به نظر مردم اهمیت بدن اما این کافی نیست.
خودم طرفدار فیفا هستم اما واقعا بخش آلتمیت یک سرطان محض برای این بازی هست با توجه به عدم بالانس و پولی بودن همچی
آقای زاهدی تیتر رو اشتباه زدید فوتبال نیست لوتباله
:laugh: :yes:
حالا جالبیش به اینه که همه ساله چند میلیون لوتبال باز از فیفا گله میکنن اما نفر اول میخرنش و با لوتباکسها ازش حمایت میکنن :laugh:
گیمپلیش که عوض شده و میشه گفت سخت تر شده و شوتها مثل فیفای قبلی راحت گل نمیشن دروازبانها قویتر شدن عکسل عملهای سریعتر و بلندتری نشون میدن در کل گیمپلیش بهتر شده هنوز ایراداتی داره از لحاظ گرافیک پیشرفتی نداشته و دست نخورده مونده بعد از فیفا ۱۷ نمیشه گفت تغییر نکرده فقط یکم تغییر کرده
شرمنده اما بخاطر باگهای بخش انلاین نمره کم نکردید و همه میدونن که فیفا پرباگترین بازی تاریخه
همینکه تونسته بهتر بشه خیلی عالیه! ولی واسه نسل بعد اگه تغییرات گسترده تو گرافیک نداشته باشه دیگه بعید نیست بره زیر سایه pes
به فوتباله شائولین خوش امدید
خلاصه نقد وبررسی: fifa 19+ volta
من فکر میکنم امسال PES یک ذره بهتره.البته من بشخصه از زمان یازده قهرمان ( winning eleven ) طرفدار PES بودم.
معلومه طرفدارا فیفا هستین.امسال pes سرتر از فیفا است.
فکر کنم اگه از یخچال فریزرم مطلب میزاشتین باز میومدن از لست آف آس حرف میزدن عجب دنیای جالبیه :heh:
ورزش فقط بوکس بقیش بچه بازیه
بله تو بخش انلاین خیلی باگ داره خیلی هم رو اعصابه بد جورا رو اعصابه بخش انلاینش سرورهاش خیلی قوی شدن خیلی بهتر از رقیبش سرورهاش قوی هستن راحت میشه در عرض یکثانیه جستجو گیمر پیدا کنی که باهاش بازی کنی اما متاسفانه بخش انلاینش خیلی باگ داره و ادم ازش زده میشه
دستتو درد نکنه اقای زاهدی عزیز نقد بسیار خوبی بود
باز هم پرداخت های درون برنامه ای
خداروشکر… تغییراتی داشته پس ارزش خرید داره
ای کاش بازی های فوتبالی هر سال نمیومدن مثلا واسه هر نسخه جدید حداقل دو یا سه سال وقت میزاشتن و عرضه ش میکردن( توی این مدت واسه نسخه قبلی فقط اپدیت نقل و انتقالات و فیس میدادن) ولی حیف که هر سال چه fifa چه pes به فکر سود بیشترن….به شخصه امسال pes رو ترجیح میدم
من فیفا نوزده سیزن بازی میکردم همیشه دیویژن یک و دو بودم،… اما این جدیده خیلی چرت شده اصا نمیشه بازی کرد …مهاجما عین اب خوردن در میرن مدافعین ک همه ماست فقط وایمیسن نگاه میکنن کاری ب توپ ندارن … یذره سرعتی باشه بازیکن دیگه هیچکی نمیگیرش تک تک با دروازبانه … خیلی ایراد داره امیدوارم با اپدیت درستش کنن
دوستان یه سوال:تو بخش ولتا بازیکنا نوار استامینا دارن؟ ?:-)
بازی به شدت افت کرده دفاع ها خیلی الکی میشه ازشون رد شد شوت بازیکنانی مثل فرمینو از سرعت موشک بیشتره کلا ایراد زیاد داره متاسفانه
امسال بدون لایسنس کمپ نو و فلتینز آرنا و آلیانز آرنا و آلیانز استادیوم و استاده لوییز دوم و لیگ برتر روسیه و لیگ قهرمانان آسیا و یوونتوس فیفا ۲۰ به فنا رفت و متاش از پی اس ۲۰۲۰ کمتر شد :rotfl:
واقعا به کمتون نیاز دارم
بین این دو تا موندم کودم یکی را بخرم.
Efootball PES 2020 لایک
FIFA 2020 دیس لایک