مدیر استودیوی لارین: گوگل استیدیا جذابتر از کنسولهای نسل بعدی است
اگرچه هنوز زمان نسبتا زیادی تا انتشار کنسولهای نسل بعدی دو شرکت مایکروسافت و سونی و همچنین سرویس استریم بازیهای شرکت گوگل یعنی استیدیا باقی مانده است ولی این سه پلتفرم به موضوع اصلی بحثهای این روزهای صنعت بازیهای ویدئویی تبدیل شدهاند.
مدیر ارشد استودیوی لارین (Larian Studios)، آقای سون وینسکه (Swen Vicke)، در جدیدترین مصاحبهی خود با وبسایت Wccftech، به صحبت دربارهی سختافزارهای نسل بعدی پرداخته است. یکی از سوالهایی که در این مصاحبه از آقای سون پرسیده شده این بود که آیا به اعتقاد ایشان اضافه شدن درایوهای SSD به کنسولهای نسل بعدی یک تغییر انقلابی به شما میرود یا خیر؟ آقای سون در پاسخ به این سوال بیان کردند:
اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، مردم همین حالا نیز از درایوهای SSD برروی رایانههای شخصی خود استفاده میکند؛ پس این موضوع آنقدر هم یک انقلاب عظیم به شمار نمیرود. استریم کردن یک تکنولوژی مهم در بازیهای جدید به شمار میرود؛ به همین دلیل، شما هر چه قدر که بتوانید دادههای خود را سریعتر استریم کنید، طبیعی است که مقدار بیشتری داده را جابهجا خواهید کرد. علاوه بر این، این موضوع به شما اجازه میدهد که از محتوای باکیفیتتری استفاده کنید و این دقیقا همان چیزی است که همه از ما انتظار دارند. سوال اصلی این است که شما قرار است چه میزان حافظه برای انجام این کار در اختیار داشته باشید؟ میزان قدرت پردازشی که CPUها در اختیار شما قرار میدهند چه قدر است؟ همهی این موارد مهم هستند ولی این همان موضوعی است که ما در هر نسل با آن روبهرو میشویم. منظور من این است که بالاخره چه میزان توان گرافیکی در اختیار ما قرار خواهد گرفت؟ فارغ از این مسائل، اینها (کنسولهای نسل بعدی) همیشه قویتر بوده، جزییات آنها بیشتر شده و به ما اجازه میدهند شبیهسازیهای دقیقتری انجام دهیم.
به نظر من، سوال جالبتر این است که مواردی مانند گوگل استیدیا چه تغییراتی ایجاد خواهند کرد. استیدیا چیزی متفاوت را در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد. در دیتاسنترها، این ماشینها به یکدیگر متصل شدهاند و به همین دلیل شما میتوانید به انجام دادن کارهای مثل Elastic Rendering یا کنار هم قرار دادن چند سرور و شبیهسازی مسائل فیزیکی که با سختافزارهای فعلی قابل انجام نیستند، فکر کنید. من باور دارم که قرار است شاهد پیشرفتهای زیادی در این زمینه باشیم.
اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم، مدیر ارشد استودیوی لارین قبول دارد که کنسولهای نسل بعدی قدرتمند خواهند بود ولی با این حال، به اعتقاد ایشان این کنسولهای صرفا نسخهی بهبود یافتهی همان سختافزاری که در حال حاضر وجود دارد را در اختیار توسعه دهندگان قرار خواهند داد. در مقابل، پلتفرمهایی مانند گوگل استیدیا که برمنبای پردازش اطلاعات در فضای ابری کار میکنند میتوانند از مرزها و محدودیتهای سختافزارهای فعلی فراتر رفته و مواردی مانند شبیهسازی دقیقتر از فیزیک اجسام را به شما ارائه کنند.
البته صحبتهای آقای سون شباهت زیادی به آنچه که مدیر گوگل استیدیا یعنی آقای فیل هریسون (Phil Harrison) گفته بود، دارد. آقای هریسون مدتی پیش در این زمینه بیان کرده بود:
شما به میزان تقریبا نامحدودی قدرت محاسباتی در یک دیتاسنتر دسترسی خواهید داشت و میتوانید از آن برای پشتیبانی از طرحها و ایدههای بزرگ خود در بازی، مانند یک ایدهی بسیار عظیم در بخش چندنفره، بحث فیزیک اجسام یا یک شبیهسازی بسیار پیچیده، استفاده کنید. درون این دیتاسنترها، شما قدرت انجام کارهایی را خواهید داشت که با استفاده از یک دستگاه مستقل و تنها، هرگز ممکن نبودند.
جای هیچ بحثی وجود ندارد که ایدهی دسترسی به قدرت پردازشی نامحدود، بسیار جالب و هیجانانگیز به نظر میرسد. حتی فکر کردن به این ایده که بازیهای آینده میتوانند تا حد بسیار زیادی به دنیای واقعی نزدیک باشند، شما را هیجانزده خواهد کرد. البته طبیعی است که تیمهای بازیسازی باید بازیهای خود را با هدف استفاده از این تکنولوژی جدید توسعه دهند. از این رو باید منتظر ماند و دید آیا استودیوها و شرکتهای بزرگ حاضر به چنین سرمایهگذاریهایی خواهند بود یا خیر؟
نظر شما در این باره چیست؟ آیا تکنولوژی پردازش اطلاعات در یک فضای ابری و استریم آنها، میتواند رویای بازیسازان برای ساخت یک بازی بسیار نزدیک به واقعیت را به یک حقیقت تبدیل کند؟ با آغاز نسل بعدی، آیا سرویسهایی مانند گوگل استیدیا میتوانند سختافزارهای سنتی را کنار زده و به پلتفرم اصلی برای تجربهی بازیهای ویدئویی تبدیل شوند؟ نظر خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
برا ما ایرانی ها هیچ جذابیتی نداره با این اینترنت داغون 😀
طبق گفته های علامه گوگول، فعلا برای ۱۴ تا کشور بیشتر عرضه نمیشه 🙂
پس این سرویس در ایران موجود نخواهد بود که حالا بخواد جذابیتی داشته باشه یا نه 😀
مشکل اینه که کلا ایرانو از نقشه جهان پاک کردن :laugh:
و البته نباید از یاد ببریم که فعلا دنیا آمادگی این سرویس را ندارد (با اون حجم مصرفی اش 😐 )
خلاصه بگم. فوقش میاد و به پلتفرم های اصلی میپیونده، فعلا جاشون رو نمیگیره
تا ۲۰ سال دیگه حداقل استریم جایگزین سیستم سنتی نمیشه ، یه بازار موازی نهایتش ایجاد کنه
منم منظورم همینه…
کاربر جدیدی؟
نه از کاربرای قدیمی
برای شما که یه ایرانیه نداره ولی کشورای جهان اول که سرشون امریکاس حجم نامحدود با سرعت ۱ گیگ بر ثانیه رو نت میدن بر تحقیق کن تو سایتای امریکایی
خوبه یه کمپانی جلو مایکی… نینتندو و سونی بلند شد این پروژه شکست خورده رو شروع کنه… آخه من نمیدونم این استیدیا رو کجای دلم بزارم…
پول اشتراک اولیه و دستگیره… پول اشتراک ثانویه… پول حجم اینترنت حتی برای خارجیا… پول بازی… سرعت سرسامآور نت حتی برای اونوری ها… یه اردنگی هم بزنه به مشتری هاش دیگه تکمیله!
اصلاً قبول ندارم ، به نظرم حرفاش کاملاً درستن
من خودم عاشق پلی استیشنم تا وقتی پلی استیشن باشه هم سعی میکنم خودمو یجوری بهش برسونم.
ولی منطقی نگاه کنی این قضیه کلی پیشرفت با خودش به همراه داره ، جلوی پیشرفتم نمیشه وایساد و دووم آورد کلی پتانسیل ازش میزنه بیرون که رقابتو سخت میکنه.
حالا فکر کن مشکل اینترنتشم گوگل حل کنه که اصن بعید نیست سالهاس داره رو اینترنت رایگان و بالون و… کار میکنه. به زودی واسه ماشینهای خودران بدون سرنشینم نیاز داره دنیا به اینترنت سریع و ارزون پس اصلاً دور از ذهن نیست!
اپل که اپل واچو زد بزرگترین شرکتای سوئیسی مسخرش میکردن ، حاضر به همکاری باهاش نشدن ، کسی هم فکر نمیکرد جلو رولکس شرکتی تو ساعت بتونه قد علم کنه ،ولی دو سال بعد اپل واچ از مجموع همهی برندای سوئیسی بیشتر ساعت فروخته بود و سودش از مجموعشون بیشتر بود.
الان همون شرکتا دنبال ساعت هوشمندن
همین قضیه واسه گیم هم محتمله ، از اپل و گوگل باید ترسید
دغدغه نت پر سرعت و نامحدود که تا ۵ سال دیگه تو اکثر نقاط دنیا که بگی ناممکن رو بیخیال بشیم…
سرویس Founder رو ۱۳۰ دلار حساب کن… سرویس ۴K رو بخوای هر سه ماه ۱۰ دلار که میشه سالی ۴۰ دلار…اگه عمر کنسول های نسل بعد که ۴K تمام عیار رو ارائه میدن ۷ الی ۸ سال در نظر بگیریم هزینه این هفت الی هشت سال میشه ۴۲۰ دلار واسه ۴K…
گیم پس و گلد و یه عالمه بازی فیزیکی خوشکل(البته واسه خارجی ها) و یه کنسول فیزیکی خوشکل تر…بازیای انحصاری(چه مایکی چه سونی) چی میشه؟
این سرویس در واقع طیف موبایل گیمرا رو هدف قرار داده نه کنسول و پی سی گیمرا!!!
دستگیره… :hypnotized:
بله هزینه ی سرسام اوری خواهد داشت اونوقت به جای خرید بازی و دانلود ان در کنارش با اجرا کردن بازی هم باید پول حجم اینترنت رو بدیم که حجم بسیار زیادی مصرف میکنه اونوقت هم پول سرعت اینترنت هم پول حجم اینترنت کلی باید هزینه کرد در هر دقیقه بهتون تضمین میدم راحت ۵۰ مگابایت حجم رو میبلعه باور کنید اینترنت پرسرعت حتی برای خارجیا هم گرانه چه برسه برای ما ایرانیا که وضعمون چند برابر از اونها بدتر
ببشتر مردم دنیا این کنسول رو نمیپسندن و کنسول های سنتی رو انتخاب میکنن حالا تا نسل دهم شاید بشه نگران بود
ظاهرا گوگل خیلی داره هزینه میکنه
ولی جالبش این هیچ برنامه ای حتی برای ساخت یه بازی انحصاری نداره
هنوز چیزی اعلام نکردن! وگرنه جدید ردموند اونجا که پشمک یا مدل که نیست که ! ریاست استودیو های فرست پارتیشون رو قراره به عهده داشته باشه! افراد زیادی هم جذب کردن!
“انحصاری”، کلیشه رقابت کنسول هاست. سرویس استریم بوسیله “تفاوت” مخاطب جذب میکنه
ظاهرا شما در جریان نیستی گوگل تو connect یه انحصاری از تکیلا گیمز معرفی کرد که بازی قشنگی بود خودم اگه بتونم تجربه میکنم و موقع لانچ هم هست بازیش
ولی به جز اون گوگل برنامه برای ساخت انحصاری داره و حتی استودیو هم تشکیل داده که مدیرش هم جید ریموند هست(ea , یوبیسافت بوده)
داداش وایسا بیای تو گود میبینی بازی چند چند
تا زمانی که انحصاری خفن نداشته باشی هرچی میخوای صحبت از تکنولوژیت بزن، سرنوشتت مشخصه!
این سازنده های گرامی از ظرفیت کامل حتی همین کنسول های نسل هشت هم نمیتونن استفاده کنن و بهترین گرافیک ها مال بازی های انحصاریه ! بعد یارو میاد از محدودیت های نسل بعدی کنسول ها میناله ، خدایا شکرت! حالا استودیو خودشون با اینکه شاهکار میسازه ، اما بازی هایش گرافیکی نیست ، نمیدونم از چی حرف میزنه!
سرویس های استریم یکی پس از دیگری اومدن و رفتن
باید ببینیم استیدیا که کمپانیه بزرگی مقثه گوگل پشتش هست چه میکنه !
پلتفرم جالبیه ، منتها حیف که ما نمیتونیم استفاده کنیم
من که بعید میبینم کنسولها نسل بعد قادر به اجرای بازی های ۸k با نرخ فریم ۶۰ بشن اخه همین الانشم کارت گرافیک
gtx 2080 ti تو اجرای بعضی از بازی های در ۴k مونده یعنی قدرت پردازنده های گرافیکیشون از ۲۰۸۰ ti هم بیشتره یا شاید بازی های در pc بهینه نیستن
گوگل به این پول داده که بیاد از گوگل طرفداری کنه فکر کرده با این چیزا میتونه از سلطان صنعت گیم جلو بزنه اگه بتونه از مایکرو جلو بزنه شاهکار کرده دیگه چه برسه به سونی
مدیر جان سخت در اشتباهی بعدشم برا ما ایرانی ها اصلا اصلا جذابیتی نداره.
حرف ایشون درسته ولی برای نشون دادن قدرت و امکانات باید بازی های اختصاصی داشته باشه
این کیفیت الان به راحتی توسط یک pc بدست میاد
این مدلی فرقی با بقیه نداره و حتی ضعیف تر هم هست و تنها برتری احتمالی قیمتش می تونه باشه