بازی متری چند؟! | ۱+۵۰ بازی بزرگ از نظر مساحت – قسمت اول
با پیشرفت تکنولوژی، هر ساله شاهد افزایش اندازه نقشههای بازیها هستیم. مخصوصاً با شروع نسل هشتم و افزایش تعداد بازیهای جهان باز، بیش از پیش شاهد عناوینی با نقشههای بسیار بزرگ بودهایم و شاهد این هستیم که بخش زیادی از بهترین بازیهایی که هر سال عرضه میشوند، از نقشههای بسیار بزرگ بهره میبرند. به همین منظور در این مقاله، به بررسی ۵۰ نقشه بزرگ در بازیها میپردازیم.
پیش از شروع مقاله ذکر چند نکته لازم است؛ اول این که ملاک اصلی این مقاله، صرفاً مساحت نقشههای بازیها بوده است و کیفیت بازیها در ترتیب انتخابها نقشی نداشته است. ترتیب عناوین لیست بر اساس مقاله سایت GamingBolt هستند و اعداد و ارقام نیز از روی همین سایت برگرفته شدهاند و اکثراً بر اساس اطلاعات اعلام شده از طرف خود سازندگان بازیها بودهاند؛ اما خود مقاله، به طور کلی ترجمه مقاله سایت مورد نظر نیست و صرفاً در مرتب سازی لیست از این سایت استفاده شده است. نکته دیگری که مد نظر قرار گرفته این است که در این لیست بازیهایی که نقشه مشخصی نداشته و صرفاً از طریق الگوریتمهای مختلف به طور تصادفی نقشهای متفاوت برای هر بازیکن در هر بار بازی تولید میشود نظیر بازیهای سبک Rogue Like یا عنوانی نظیر No Man’s Sky، مد نظر نبودهاند و تنها عناوینی بررسی شدهاند که نقشه مشخص و ثابتی داشتهاند که خود سازندگان آن را به طور دستی یا با الگوریتمهای مختلفی طراحی کرده و جزییات مختلف را در آن قرار دادهاند و در هر بار اجرای بازی، به طور تصادفی نقشه جدیدی تولید نمیشود. در نهایت نیز ممکن است که بسیاری از عناوین باشند که دنیاهای بزرگی داشته باشند و به دلایل مختلفی نظیر نبود اعداد دقیق و یا فراموشی در این لیست قرار نگرفته باشند. با این وجود با تقریب خوبی این لیست اکثر عناوین مهم با دنیاهای بزرگ را شامل میشود.
- Assassin’s Creed Unity
در رتبه پنجاهم لیست ما Assassins Creed Unity با نقشهای با اندازه حدوداً ۲٫۴ کیلومتر مربعی قرار دارد و قطعاً جزو بازیهایی با نقشه بزرگ محسوب میشود و در کنار این خوشبختانه افراد حاضر در این نقشه نیز بسیار پرتعداد بوده و در کل با محیطی پویا طرف بودیم. با این وجود این عنوان از آن بازیهایی بود که اگر سازندگان وقت بیشتری صرف رفع ایرادات فنی بازی میکردند، قطعاً به جایگاه بسیار بهتری دست مییافت. این بازی در ابتدای عرضه مشکلات فنی و باگهای زیادی داشت که به تدریج با عرضه آپدیتهای مختلف برای بازی اکثراً مرتفع شدند. وضعیت بازی پس از این آپدیتها بسیار بهتر بوده و قطعاً اگر بازی با این وضعیت منتشر میشد، نمرات بسیار بهتری کسب کرده و به علاوه با اعتراضهای متعدد طرفداران به خاطر مشکلات فنی نیز رو به رو نمیشد.
- Assassin’s Creed Syndicate
با توجه به ذات سری Assassin’s Creed و محیط باز و گسترده آنها، تعجبی ندارد که عناوین مختلف این سری بارها در لیست ما ظاهر بشوند. نسخه Syndicate که در لندن قرن ۱۹ ام جریان داشت، با مساحت ۳٫۷ کیلومتر مربعی یعنی تقریباً ۱٫۵ برابر بزرگتر از عنوان قبلی یعنی Unity در رتبه چهل و نهم لیست ما قرار دارد. این بازی از نظر بعضی از مکانیکهای گیم پلی شباهت زیادی به نسخه قبلی داشت ولی خوشبختانه مشکلات فنی زیادی گریبان گیر این بازی نشده و از این رو در همان ابتدا نیز با عنوانی خوب از این سری طرف بودیم که به شکل بسیار خوبی توانسته بود لندن ویکتوریایی را در بازی به تصویر بکشد.
- Assassin’s Creed III
سومین نسخه شمارهدار این سری هر چند پایه گذار یکسری از مکانیکهای اصلی سری بود، به اعتقاد بسیاری از طرفداران از نظر داستانی در حد و اندازههای نسخههای قبلی نبود و البته شاید بتوان این موضوع را که انتقادات طرفداران به این نسخه بیشتر بوده است، به دلیل گذار از شخصیت اتزیو به شخصیت جدید کانر بدانیم که تنها در این نسخه حضور رسمی و کاملی دارد. این بازی اولین عنوان سری است که مبارزات دریایی را وارد بازی کرد. از این رو مساحت دریاها نیز در این بخش برای دنیای این بازی محاسبه شدهاند هر چند در کل، دریاها در این نسخه به علت نقش جزئی مبارزات دریایی از نظر مساحت چندان قابل توجه نیستند. به هر حال Assassin’s Creed III با داشتن مساحتی حدود ۴ کیلومتر مربع، در جایگاه چهل و هشتم لیست ما قرار گرفته است.
- Fortnite: Battle Royale
Fortnite این روزها پرطرفدارترین بازی بتل رویال است که همه روزه میلیونها نفر را به خود مشغول میکند و البته در این میان درآمد هنگفتی نیز نصیب سازنده و ناشر بازی یعنی شرکت Epic Games میشود. هر چند شاید با عرضه Apex Legends کمکم دوران سلطنت Fortnite نیز به پایان برسد. به هر حال عناوین بتل رویال با توجه به ذات خود که باید در هر مسابقه میزبان ۱۰۰ بازیکن باشند، قطعاً نیاز به نقشههای بسیار بزرگی دارند. نقشه این بازی حدود ۵٫۵ کیلومتر مربع مساحت دارد تا بتواند به خوبی میزبان ۱۰۰ بازیکن همزمان این عنوان باشد و با توجه به این عدد، در جایگاه چهل و هفتم لیست ما قرار دارد.
- Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout
در این یکی دو سال اخیر عناوین بتل رویال از نظر تجاری بسیار موفق عمل کردهاند و از این رو باعث شدهاند تا سازندگان و ناشران سریهای قدیمی نظیر Battlefield و Call of Duty نیز به فکر استفاده از پتانسیل بالای این سبک بیفتند. Blackout بخش بتل رویال آخرین نسخه فرنچایز Call of Duty یعنی Call of Duty: Black Ops 4 است. همان طوری که برای عنوان Fortnite نیز گفتیم، حالت بتل رویال نیاز به نقشههایی بزرگ دارد تا بتواند محیط کافی برای حضور ۱۰۰ بازیکن را به طور همزمان فراهم کند. نقشه بخش Blackout شامل بخشهایی از نسخههای قدیمی سری بوده و در کنار آن بخشهای جدیدی نیز برای این حالت طراحی شده و همه این قسمتها در مجموع در کنار همدیگر یک نقشه بزرگ با مساحت ۷ کیلومتر مربع را ایجاد کردهاند؛ از این رو این عنوان در جایگاه چهل و ششم فهرست ما قرار میگیرد.
- Grand Theft Auto 3
بازیهای سری GTA از جمله مهمترین عناوین جهان باز هستند و نسخههای مختلف این سری نقش اساسی در تحول و پیشرفت این سبک داشتهاند. GTA 3 یک بازی بسیار انقلابی در زمان خود بود که تا چندین سال بعد از عرضهاش نیز کمتر عنوانی از نظر وسعت و گستردگی محیط در حد و اندازه آن ظاهر شد. نقشه این بازی ۷٫۷ کیلومتر مربع مساحت داشت که شاید امروزه عدد معقولی برای اندازه نقشه بازی باشد ولی وقتی به سال عرضه بازی که ۲۰۰۱ است نگاه میکنیم، متوجه میشویم که در آن زمان، این بازی از نظر اندازه چند برابر بزرگتر از استانداردهای زمان خود بوده است.
- Grand Theft Auto: Vice City
یک سال بعد از عرضه GTA 3، نسخه بعدی این سری عرضه شد که از نظر اندازه پا را از نسخه قبلی نیز فراتر گذاشت و این بار با مساحتی ۹٫۶ کیلومتر مربعی در بازی طرف بودیم که باعث میشود این عنوان در جایگاه چهل و چهارم لیست ما قرار بگیرد. بازی از نظر گیم پلی نیز پیشرفتهای قابل ملاحظهای نسبت به نسخه قبلی داشت. هر چند GTA 3 عنوان مهمتری از نظر تغییر در ذات این سری و ایجاد رویهای جدید برای سری بود ولی Vice City توانست به سرعت به محبوبیتی بالاتر از آن عنوان در میان طرفداران سری دست پیدا کند.
- Fallout 4
سری Fallout، یکی از موفقترین بازیهای آخرالزمانی است که شما را با دنیایی که بر اثر برخورد بمبهای اتم متعدد در حال نابودی است مواجه میکند و البته معروفترین سری بازی آخرالزمانی با محوریت بمبهای هستهای نیز محسوب میشود. با توجه به عرضه نسخههای متعددی از این بازی که اکثراً ابعاد بزرگی دارند، چندین بار در این لیست شاهد حضور آن خواهیم بود. Fallout 4 هم که در سال ۲۰۱۵ عرضه شد، هر چند عنوان بسیار باکیفیتی بود اما از بعضی لحاظ نتوانست در حد و اندازه انتظارات بسیار بالای طرفداران ظاهر شود. به هر حال این عنوان با داشتن مساحت حدوداً ۱۰ کیلومتر مربعی در جایگاه چهل و سوم لیست ما قرار دارد.
- Fallout: New Vegas
هر چند عنوان Fallout: New Vegas در اصل یک نسخه فرعی در سری Fallout محسوب میشود اما عنوانی بسیار باکیفیت بود و البته به خوبی تواناییهای استودیوی Obsidian را در ساخت بازیهای نقش آفرینی نشان داد؛ استودیویی که پیشتر شاهد ساخت Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords توسط آنها بودیم و پس از عرضه این بازی نیز با عناوین مختلف که اکثراً عناوینی در سبک نقش آفرینی و با سطح کیفی بسیار بالا بودند، توانایی خود را در ساخت بازیهای این سبک به خوبی ثابت کرده است. Fallout: New Vegas هم که از ساختههای این استودیو هست، با اختلاف اندکی نسبت به Fallout 4 و با مساحت ۱۰٫۶ کیلومتر مربعی در رتبه چهل و دوم لیست قرار میگیرد.
- Marvel’s Spider-Man
اسپایدرمن، ابرقهرمان بسیار محبوب مارول که با وجود پتانسیل بسیار بالا در زمینه بازیها، سالها شاهد عرضه عنوان باکیفیتی برای آن نبودیم تا این که سرانجام استودیوی Insomniac Games به کمک سونی در سال گذشته میلادی توانست با ساخت عنوانی فوقالعاده باکیفیت بر اساس جهان اسپایدرمن، پتانسیل بالقوه بالای این سری برای ساخت بازی را به مرحله عمل برساند. این بازی نقشه بسیار بزرگی داشته که در این میان، سیستم بسیار خوب ایجاد تار و جا به جایی در آن، گشت و گذار در این نقشه را هم بسیار لذت بخش کرده است. نقشه این بازی حدود ۱۱ کیلومتر مربع مساحت دارد و در رتبه چهل و یکم لیست ما قرار میگیرد.
- Fallout 3
Fallout 3 از نظر تغییرات کلی که در روند بازی انجام شده، یکی از مهمترین بازیهای سری محسوب میشود. این نسخه اولین عنوان این سری است که به صورت کامل Open World است و البته این سیستم، به شدت در بازی خوب پیاده سازی شده و بعد از آن نسخههای بعدی این سری با توجه به عملکرد خوب این عنوان همگی به این صورت بودهاند. این نسخه یکی از موفقترین عناوین این سری از نظر نمرات و جوایز بوده است و توانسته در سال عرضه خود یعنی ۲۰۰۸، جوایز بسیار زیادی نظیر بهترین بازی سال و بهترین بازی نقش آفرینی را از نشریات مختلف کسب کند. در این میان قطعاً فضای بزرگ بازی نقش مؤثری در ایجاد تصویری مثبت از این عنوان در ذهن طرفداران داشته است. نقشه این بازی حدود ۱۱٫۴ کیلومتر مربع وسعت دارد و در رتبه چهلم لیست ما قرار گرفته است.
- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
سری متال گیر قطعاً یکی از مهمترین فرنچایزهای کل صنعت بازی است که نقش بسیار زیادی در توسعه عناوین مخفی کاری داشته است. با این وجود تا قبل از The Phantom Pain، کسی فکرش را نمیکرد که روزی این سری تبدیل به یک عنوان Open World بشود. The Phantom Pain عنوانی بسیار باکیفیت و در عین حال بسیار پرحاشیه بود که پس از گذشت بیش از سه سال از عرضه آن، همچنان شاهد حواشی مختلفی در مورد داستان آن، علل جدایی کوجیما از شرکت کونامی و… هستیم. به هر صورت و فارغ از این مسائل، این عنوان دنیای بسیار بزرگی را در مقابل بازیکنان قرار میدهد که مساحتی در حدود ۱۵٫۵ کیلومتر مربع دارد و از این رو در جایگاه سی و نهم لیست ما قرار میگیرد.
- Grand Theft Auto IV
GTA IV هم همانند سایر عناوین سری GTA، عنوانی بسیار موفق بود که چه در زمینه فروش و چه در زمینه نظر منتقدان و جوایز، توانست به موفقیتهای چشم گیری دست پیدا کند. طبیعتاً این بازی نیز مانند سایر بازیهای این سری، دنیای بسیار بزرگی داشت. مساحت دنیای این بازی در حدود ۱۷٫۶ کیلومتر مربع است که آن را در رتبه سی و هشتم فهرست ما قرار داده است.
- L.A. Noire
L.A. Noire عنوانی بود که به خوبی با استفاده از فضای دهه ۱۹۴۰ آمریکا توانسته بود داستانی جالب را به مخاطبان ارائه دهد. با وجود این که این بازی توسط راکستار ساخته شده بود و در فضایی تا حدودی شبیه سری GTA به وقوع میپیوست، اما در این جا شما در نقش یک کارآگاه پلیس بودید که باید به حل معماهای مختلف پرداخته و طبیعتاً در این بازی برخلاف سری GTA که در آن به ایجاد آشوب میپرداختید، باید به برقراری نظم کمک کنید. نقشه بازی نیز ۲۱ کیلومتر مربع مساحت داشت و از این رو L.A. Noire در رتبه سی و هفتم لیست ما قرار دارد.
- Horizon Zero Dawn
بیشک یکی از بهترین عناوین جهان باز چند سال اخیر، Horizon Zero Dawn است. سازنده بازی Guerilla Games پیشتر هیچ بازی جهان بازی نساخته بود ولی با Horizon Zero Dawn کاملاً نشان داد که اعضای استودیو، تیمی بسیار بااستعداد هستند که از پس چالشهای جدید و جدی نیز بر میآیند. بازی فارغ از گیم پلی بسیار خوب، از نظر تکنیکی و گرافیکی نیز به دلیل همین ساختار جهان بازی چالشهای مختلفی برای سازندگان ایجاد کرد که خوشبختانه آنها از پس مشکلات برآمده و در نهایت عنوانی فوقالعاده، چه از نظر گیم پلی و داستان و چه از نظر گرافیکی را تحویل طرفداران دادند. بازی دنیایی بسیار بزرگ با آب و هوای مختلف و تنوع محیطی بسیار بالا داشت. نقشه و دنیای این بازی با مساحت ۲۲ کیلومتر مربعی در جایگاه سی و ششم لیست ما جای میگیرد.
- Sniper: Ghost Warrior 3
Sniper: Ghost Warrior 3 از جمله عناوینی بود که با وجود پتانسیل بالا، نتوانستند در نهایت در حد انتظارات ظاهر شوند و با انتقادات فراوانی رو به رو شدند. بازی هر چند عنوان بدی نبود ولی در مجموع بعد از مدتی تکراری میشد و ارزش ادامه بازی در طول انجام آن پایینتر میآمد. با همه اینها، بازی از لحاظ مساحت دنیای خود عنوان بزرگی محسوب میشد و با دارا بودن مساحت ۲۷ کیلومتر مربعی در رتبه سی و پنجم لیست ما جای میگیرد، البته دنیایی که بخش زیادی از آن با وجود زیبایی بصری و ظاهری، پویایی کافی را نداشت.
- Grand Theft Auto: San Andreas
GTA: San Andreas که در سال ۲۰۰۴ عرضه شد بیشک یکی از محبوبترین نسخههای این سری است. این عنوان از لحاظ کیفیت گیم پلی و تنوع و گوناگونی کارهای قابل انجام در آن، عنوانی بسیار نمونه و خاص در زمان خود بود که هنوز هم به اعتقاد بسیاری از طرفداران بازی، هیچ کدام از عناوین این سری در حد این عنوان نتوانستهاند انتظارات را برآورده کنند. در کنار همه اینها بازی محیط بسیار بزرگی را در اختیار بازیکنان قرار میداد. مساحت محیط بازی ۳۳ کیلومتر مربع بود. چنین مساحتی آن هم در سال ۲۰۰۴ قطعاً نشان میدهد که با چه عنوان بزرگی طرف بودیم. با توجه به این مساحت، این بازی در جایگاه سی و چهارم لیست ما قرار میگیرد.
- The Elder Scrolls V: Skyrim
امکان ندارد صحبت از بازیهای جهان باز بشود و نامی از اسکایریم برده نشود. این بازی به قدری عنوان خوبی بود که با عرضه در سال بسیار شلوغ ۲۰۱۱ و در میان عناوینی نظیر Batman: Arkham City، The Legend of Zelda Skyward Sword، Deus Ex: Human Revolution،۳ Crysis، Gears of War 3، Uncharted 3، The Witcher 2 و بسیاری عناوین دیگر توانست با اقتدار از نظر بسیاری از نشریات به عنوان بهترین بازی سال انتخاب شود و هنوز هم عده زیادی به انجام این بازی میپردازند و بسیاری بعد از گذشت بیش از ۷ سال، آن را بهترین بازی جهان باز تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی به حساب میآورند. بازی دنیای بسیاری بزرگی با مساحت ۳۷ کیلومتر مربع داشت و در عین حال با داشتن چنین مساحتی بزرگی، دنیای بازی پویایی فوقالعاده بالایی داشت. با توجه به مساحت، The Elder Scrolls V: Skyrim در جایگاه سی و سوم لیست ما قرار میگیرد.
- The Elder Scrolls IV: Oblivion
عنوان دیگر سری The Elder Scrolls که پیشتر از اسکایریم عرضه شده بود، مساحتی بزرگتر از این عنوان داشت. این بازی با عرضه خود در سال ۲۰۰۶ توانست به موفقیتهای بسیار زیادی دست پیدا کند و البته با توجه به دنیای بسیار بزرگ و متنوع، نظر بازیکنان زیادی را به خود جلب کرد. البته لازم به ذکر است که سیاهچالهای بازی به صورت تصادفی (Procedurally Generated) تولید میشدند ولی محیط اصلی بازی از پیش ساخته شده بود و در مجموع با این توضیحات، مساحت محیط بازی چیزی در حدود ۳۸٫۸ کیلومتر مربع بود که البته با وجود بزرگتر بودن نسبت به اسکایریم، قطعاً اسکایریم عنوان پویاتری نسبت به آن بود. با همه این توضیحات، این بازی در جایگاه سی و دوم لیست ما قرار میگیرد.
- Red Dead Redemption
راکستار بیشک یکی از تواناترین استودیوها در ساخت بازیهای جهان باز است و این را بارها با عناوین مختلف خود ثابت کرده است. با این وجود Red Dead Redemption به دلیل فضای متفاوت و محیطهای باز و فضای طبیعی و غیرشهری بیشتر نسبت به عنوان اصلی دیگر آنها یعنی GTA و کلاً اتمسفر متفاوت چالش خاصی برای سازندگان بازی بود که البته به خوبی از پس پیاده سازی آن برآمدند. نیازی به ذکر نیست که بازی از نظر گیم پلی نیز عنوان فوقالعادهای بوده و در کنار آن با ارائه داستانی سینمایی و تراژیک، در این زمینهها نیز نام خود را جاودان کرده است. مساحت دنیای بازی در حدود ۴۰ کیلومتر مربع بود و از این رو این بازی در رتبه سی و یکم لیست ما قرار میگیرد.
- Fallout 76
بیشک Fallout 76 یکی از ضعیفترین و ناامیدکنندهترین بازیهای ساخته شده در سال ۲۰۱۸ و احتمالاً بدترین عنوان سری Fallout است. بازی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند. با این وجود بازی دنیای بسیار بزرگی با مساحت ۴۱ کیلومتر مربع دارد که بزرگترین مساحت در سری Fallout محسوب میشود. با این وجود به هر حال تنوع کارهای قابل انجام در محیط بزرگ این عنوان بسیار کم بوده و به هر حال از این دنیای وسیع استفاده کافی نشده است. به هر حال با توجه به مساحت این عنوان در جایگاه سیام لیست ما قرار میگیرد.
- Far Cry 3 & Far Cry 4
به طور کلی تعداد قابل توجهی از بازیهای Ubisoft، عناوین جهان باز هستند و بخش قابل توجهی از آنها نیز در لیست ما حضور دارند. Far Cry 3 و Far Cry 4 هر دو با مساحت تقریبی ۴۶ کیلومتر مربع در رتبه بیست و نهم لیست ما قرار میگیرند. Far Cry 3 عنوان بسیار مهمی در این سری بود که توانست با ارائه گیم پلی بسیار خوب در کنار شخصیت منفی فوقالعاده تأثیر گذار، این سری را به طور کامل احیا کرده و پس از آن یوبیسافت به عنوان یک فرنچایز بسیار مهم روی این سری حساب باز کند. نسخه چهارم این سری یعنی Far Cry 4 هم عنوان باکیفیتی بود که البته از جنبههای مختلف شباهت بسیار زیادی به نسخه قبلی داشت و به همین دلیل هم تا حدودی نمرات کمتری نسبت به نسخه قبلی کسب کرد. با همه اینها قطعاً این دو عنوان از جمله عناوین جهان باز بسیار باکیفیت هستند و با توجه به مساحتشان نیز در لیست ما حضور دارند.
- Far Cry 2
بله همان طور که میبینید، نسخه دوم سری Far Cry از دو نسخه سه و چهار آن مساحت بیشتری دارد و در رتبه بهتری در لیست ما قرار دارد. البته این اختلاف چندان زیاد نیست ولی به هر حال Far Cry 2 با مساحت ۴۹٫۲ کیلومتر مربع در رتبه بیست و هشتم فهرست ما و در یک رتبه بالاتر از نسخه سوم و چهارم قرار گرفته است. این نسخه نیز عنوان موفقی در این سری بود که هر چند در حد نسخههای سوم نبود اما به هر حال عنوان خوش ساختی محسوب میشد. داستان بازی در یک کشور آفریقایی درگیر جنگ داخلی روی میداد و شما در طول بازی با گروههای مختلفی که در این جنگ درگیر هستند رو به رو میشدید. در کنار دشمنان انسانی، باید حواستان به بیماری مالاریا در بازی نیز میبود و باید بعد از هر مدت معینی در بازی داروهای پیشگیری از این بیماری را استفاده میکردید تا در اثر ابتلا به این بیماری شخصیتتان جان خودش را از دست ندهد. بازی متأسفانه در زمان عرضه مشکلات فنی متعددی داشت که به مرور در طی آپدیتها برطرف شدند اما به هر حال قطعاً در بازخوردهای اولیه نسبت به بازی مؤثر بوده و شاید اگر در ابتدا این مشکلات وجود نداشتند، بازی در نهایت موفقیتهای بیشتری به دست میآورد.
- Far Cry 5
اما بزرگترین نسخه سری Far Cry، عنوان Far Cry 5 است که با مساحت ۶۰ کیلومتر مربعی، بزرگترین عنوان این سری و رتبه بیست و هفتم در لیست ما است. البته ذکر این نکته لازم است که در اصل عنوان Far Cry New Dawn نیز عملاً از همین نقشه استفاده میکند که تغییراتی جزئی در ساختار آن داده شده است ولی از آن جایی که بخشهایی از نقشه در Far Cry New Dawn قابل بازی نیستند، این عنوان در لیست ما حضور ندارد و به دلیل اشتراک نقشه با عنوان Far Cry 5 فقط این عنوان را در این رتبه بندی قرار دادیم؛ اما اگر بخواهیم در مورد Far Cry 5 صحبت کنیم، باید بگوییم که این عنوان توانست بعد از عرضه Far Cry 4 که شباهت بسیاری به نسخه سوم داشت و Far Cry Primal که خیلی مورد استقبال منتقدان –نسبت به نسخههای قبلی- قرار نگرفت، با ارائه گیم پلی خوب و در عین حال تا حدودی متفاوت نسبت به نسخه قبلی و در کنار ارائه داستانی جذاب، دوباره نظر مثبت منتقدان را به این سری بازگرداند تا مطمئن باشیم که قرار نیست صرفاً عناوین این سری، تکرار نسخههای قبلی باشند. به هر حال این بازی یکی از عناوین موفق سال گذشته بود که با توجه به مساحت نقشه خودش، بزرگترین عنوان این سری نیز محسوب میشود.
- Player Unknown’s Battlegrounds – Vikendi & Erangel
PUBG، بدون شک یکی از موفقترین بازیهای دو سه سال اخیر است و هر چند شاید در سال گذشته محبوبیت آن نسبت به Fortnite با افت مواجه شده باشد اما همچنان عنوانی بسیار پر طرفدار محسوب شده و البته به نوعی باید آن را آغازگر تب عناوین بتل رویال بدانیم. این عنوان با موفقیتهای بسیار زیادی که به دست آورد، باعث شد که بازیسازان دیگر نیز با توجه به پتانسیل بالای این سبک، به استفاده از آن در عناوین خود و ساخت بازیهایی با این سبک ترغیب شوند؛ تا جایی که امروزه شاهد این هستیم که بعضی بازیسازان از ایده کلی بتل رویال در عناوینی دور از انتظار برای این سبک نظیر Tetris نیز بهره میبرند. این بازی از نظر مساحت نقشه، با اختلاف از رقبایی نظیر Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout و Fortnite بالاتر است و نقشههای Erangel که اولین نقشه بازی بود و نقشه Vikendi که جزو نقشههای جدیدتر بازی محسوب میشود، با داشتن مساحتی در حدود ۶۴ کیلومتر مربع، در رتبه بیست و ششم فهرست ما جای میگیرند.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
نظرات
رتبه ۱:red dead 2
رتبه ۲:gta v
ن فک کنم minecraft با no mans sky رتبه های اول باشن
به این شکلی که شما گفتی , ماینکرفت اول میشه چون ورلداش تقریبا تا بی نهایت ادامه دارن :/ (گفتم تقریبا.میدونم که بالاخره تموم میشه !! ) در ضمن ورلداش تصادفی هستن بنابراین اصلا نمیتونن تو این لیست قرار بگیرن 🙂 در حالی که no man’s sky اینطوری نیست و با این که سیاره هاش شبیه همن ولی به هر حال بیشتر از ۱۸ کوینتیلیون سیاره داره O_O
اگ بر این اساسه حرف شما درسته
شماها اصلا متنو می خونین؟! اول متن نوشته بازی هایی که از طریق الگوریتم و سیستم تصادفی برای تولید نقشه استفاده می کنند تو این لیست نیومدن. خوبه اسم no mans sky رو هم به صراحت آورده! بعد Always be positive هم گفته no mans sky اینجوری نیست!
سلام 🙂 اولا خیلی ممنون بابت اطلاعی که دادی.اینجور مقاله هارو معمولا هشدار های اولیشو نمیخوندم که ظاهرا از الان به بعد باید بخونم :/
ولی nah :/
نویسنده مقاله اشتباه کرده نه من.no man’s skyمپش واسه همه یکیه و ۱۸ کوینتیلیون سیاره با ویژگی های خاص برای هر سیاره محتواییه که دست همست :/
بازم ممنون بابت اطلاع 🙂
سلام.
No Man’s Sky در لیست قرار نگرفته چون در اصل خود نقشه بازی در فایل هاش وجود نداره و در اصل نمی شه گفت بازیکن به این نقشه دسترسی داره. صرفا براساس موقعیت شما، طبق یک الگوریتمی میاد می سازه که الگوریتم برای همه نقشه ثابتی رو تولید می کنه ولی نقشه بازی طوری نیست که خود سازنده کلش رو به طور ثابت و فیکس ساخته باشه. با این توجیه در اصل می شه همه بازی های Rogue-like رو هم قرار داد برای این که خیلی هاشون می شه همون ابتدا بهشون یک seed برای تولید تصادفی داد و هر دو نفری که seed شون یکی باشه، با نقشه کاملا مشخصی رو به رو هستن و بدین ترتیب، می شه مثلا بگیم اگر یک میلیون seed مختلف وجود داره، پس نقشه این بازی ها هم ثابته چون بالاخره بیش از ۱ میلیون حالت مختلف (مثلا) وجود نداره چون بالاخره اون seed هم یک محدودیتی داره. برای No man’s Sky این seed برای یک جور هایی یکسری مولفه اند که موقعیت شما در نقشه رو تولید می کنن و براساس این موقعیت هم سیارات ساخته می شن. در اصل فکر می کنم سازنده اومده کل حالات این موقعیت ها رو شمرده و ۱۸ کوینتیلیون سیاره رو اعلام کرده.
اما عنوان ES Daggerfall هر چند سازنده در مراحل ساخت در استودیوی ساخت بازی، نقشه بازی رو رندوم ساخته ولی بعد همین نقشه رو به طور فیکس در خود بازی قرار داده و ویرایشش کرده و آیتم های مختلف به قسمت های مختلف اضافه کرده و واقعا این که در جایی از نقشه یک شهر خاصی باشه، اهمیت داشته نه این که صرفا بیاد با یک الگوریتم رندوم براساس موقعیت هر بار تولید کنه و حتی بازیکن به خود نقشه کلی بازی هم دسترسی داره. ماینکرفت هم که کاملا نقشه رندومه و اصلا معیار نیست در این جا.
با تشکر از نظر شما.
رتبه ۲:elder scrolls daggerfall
رتبه ۱:no man’s sky
این دو عنوان از لحاظ “کمیت”بزرگترین مپ رو در بازیهای ویدیویی دارن البته فاقد کیفیت و جزییاتی در حد عناوینی مثل skyrim و witcher 3 هستن
نمیشه no mans sku رو تو لیست قرار داد چون مپ مشخصی نداره و مثل ماینکرافت محیطش بی نهایت هست
تصحیح می کنم no man’s sky و یک چیز دیگه ای که راجب مپ ها هست اینه که ممکنه یک مپ در ظاهر بزرگ به نظر بیاد ولی توی بازی بتونی توی ۱۰ دقیقه از شمال تا جنوبش رو بری
رتبه اول Star Citizen هست.
Just cause هم چهار چهار نسخه اش تو لیست بعدی احتمالا باشه. نسخه های سه و چهار هر کدوم هزار کیلومتر مربع مساحت دارن. دو نسخه آخر Assassin’s Creed هم همینطور. و GTA V.
توی نظرات کلی از بازی ها رو گفتن دوستان! ولی کسی اسمی از arma 3 نبرد! فک کنم Arma 3 بین پنج تای اول باشه!!!
۳
The crew 2
۲
Fuel
۳
THE ELDER SCROLLS 2: DAGGERFALL
چرا قیمه ها رو میریزید تو ماستا؟!
.
.
.
.
.
.
.
.
یکم سرچ کنید. رتبه ی اول fuel :inlove: هستش. حالا وقتی قسمت آخر مقاله اومد میفهمید
مقاله ی واقعا به جایی بود و ارزش خوندن داشت خسته نباشید :-* :inlove:
—————–
توی قسمت بعدی قطعا شاهد دیدن ویچر اسسین ادیسه و ردد هستیم :yes:
رتبه اول قطع به یقین مال بازی star bound هست یا ویچر۳
تقریبا همشون شاهکارن
فک کنم بازی هایی مثل test drive unlimited 2 و fuel و gta v و ویچر و… قسمت بعدی بیان . ولی رددد و جی تی ای و ویچر نمیتونن اول یا دوم باشن چون بازی هایی مثل elder scrolls daggerfall هستن که تو رتبه دوم قرار می گیرن و اگه بخوایم از منظر منطقی رتبه اول رو پیش بینی کنیم , ۱۲۰ درصد no man’s sky اول هستش :/ چقققدر با test drive خاطره داشتم….هر کی وقت داره بازیش کنه که هنوزم حداقل واسه ی من میتونه جذاب باشه…
the crew و just cause هم هستن که از قلم افتادن :/ به هر حال خیلی مقاله خوب و جامعیه !
خسته نباشید و ممنون بابت مقاله 🙂
بیشتر بازیهای بالا رو بازی کردم ولی به نظرم هیچ کدوم واقعآ بزرگ نبودن
فکر میکنم نقشه world of warcraft اگه اول نباشه حداقل جزو ۵ تای اول باشه
تغریبآ غیر ممکن پای پیدا کل نقشه هاش رو بگیردین با پرواز کردن هم کلی وقت میگیره در حدی که خودم بعد از چندین سال هنوز نقشه اش رو کامل نگشتم :-D(نکه نتونم حوصله نداشتم)
زلدا کینگدام هارتز اساسینای دیگه رددد ۲ ویچر و … سولز
من نسخه فارسی gta vice city رو داشتم ماشیناش خیلی خوب بود با اینی که تو عکسه زمین تا آسمون فرق میکرد اون ماد نصب بوده روش فک کنم.
همه جا نوشته gtav نقشش بزرگتر از sa هست ولی اینطور به نظر نمیاد v کوچیکتر نیست؟
اگه بخوام از نظر کیفیت و کمیت باهم بگم از نظرم هیچ عنوانی در حد و اندازه ی rdr2 نیست …لاقل تا الان!
یه دنیای وسیع و همراه با کلی جزئیات
اگه فقط کمیت مد نظر باشه بازی زیاده نظیر no mans sky
skyrim هم کیفیت و کمیت مپش کمی از rdr2 نداشت.عملا هر خونه ای تو اسکایریم داستان خودشو داشت که البته بخاطر ذات نقش افرینی و فانتزی دست سازنده ها بازتر بود..
من خودم rpg بازم داداش
اینی که میگی درسته skyrim مپش خیلی بزرگه همین الان هم مپ elder scrolls online میتونه رتبه ی اول این لیست باشه !
منتها از نظر من جزئیات محیط و طراحی اون در rdr2 از skyrim بهتره !این نظر منه و یه فکت نیست …
من حس میکردم هر محیط در rdr2 یه محیط جدید هست و حس تکراری بهم دست نمیداد
من واقعا متوجه نمیشم نقشه جی تی ای سه با وایس سیتی خیلیی کوچیک بودن به خصوص سه! قشنگ یادمه که همش میگفتم مپ وایس سیتی خیلی کوچیکه، یه بار هم از اول تا اخر مپو اگه اشتباه نکنم پیاده بدون ماشین طی کردم. چطور ممکنه مپاشون از اساسین سیندیکت و یونتی بزرگتر باشه :-/ مخصوصا یونتی که به خاطر نبود اسب تو یونتی اگه بدون فست تروال میخواستی بری اینور اونور کلی طول میکشید
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی منم تو همین فکر بودم :sweat: :evilgrin:
چطوریاس یونیتی نقشه اش خیلی بزرگتره اما بالاتر جی تی ای ۳ و vice city قرار گرفته 😯 ?:-)
Just can say Bravo ubi!
star citizen چندم میشه
خوب بود که نقشه هر بازیم عکسش بذارید.
یه جا نوشته بود برای اینکه جهان بازی no man’s sky رو کامل بگردید به زمانی بیش از ۵۸۵ میلیارد سال نیاز دارید
این نقشه ها procedural هستن. خودشو به صورت رندوم ساخته میشن.
بازی هایی مثل ES Daggerfall، ماینکرفت و نو منز اسکای جزو این مقاله نخواهند بود چون مپ هاشون به شکل دستی طراحی نشدن.
رتبه یک
Minecraft
وسعت بی نهایت 😀 😀
من کار به نوع و اسم بازی ندارم ولی بعضی از بازی های جهان باز بعضی وقتا خسته کننده میشن و شباهتهایی که دارن مثل پیدا کردن نامه یا گنج یا روزنامه… همین پیدا کردنی جذابیت رو میگیره، البته نظر من اینه
با سلام بعد از مدتها که ا ز عضویتم تو سایت میگذره دارم اولین نظرمو میدم….
اه این چه وضعشه همه مقاله ها رو دو بخشی یا سه بخشی میکنین تو یه قسمت یه مقاله رو بنویسین بره پی کارش دیگه این چه کاریه همش دو پارت سه پارت و…..
ادم میاد با کلی کنجکاوی متن رو دنبال میکنه تا ببینه رتبه اول کدو بازیه یهو میبینه اااا عجب تموم شد بقیش رفت واسه بعدا….سر مقاله پر هزینه ترین بازیا هم همینجوری ضد حال خوردم….قسمت دم مقاله رو هم سر تایمی که میگین منتشر نمیکنین همیشه تاخیر دارین…خواهشا مقاله ها رو تو یه بخش تموم کنین همه افراد اونقدر وقت ازاد ندارن که هر روز به سایت سر بزنن…
ببخشید اگه لحنم تند بود نیت فقط انتقاد بود …با تشکر از سایت خوب گیمفا
سلام دوستان.اقا یکی کامل به من توضیح بده این no mans sky دقیقا این وسعتش واقعیه یا حرف مفته….. یکی میگه کل بازی برا تموم کردنش نزدیک ۵۰۰ و خورده ای میلیارد سال وقت میبره …..بعد چی جور میشه اخه این وسعت برا یه بازی… یکی جواب مفصل بده