غول مرحله آخر | معرفی مادربرد GIGABYTE Z390 Gaming SLI
در ابتدای این مقاله می خواهم چند ثانیه ای به چندین سال قبل فکر کنید، وقتی که یک کارت گرافیک ۱۶ مگابایتی آخرین چیزی بود که برای بازی احتیاج داشتیم. ۱۶ شد ۳۲، ۳۲ شد ۶۴ و این قدر این اعداد بزرگ شدند تا رسیدیم به امروز. برای یک گیمر، هیچ زمانی بهتر از امروز نبوده و پیشرفت تکنولوژی ساخت چیپست ها و مادربردها، دنیای بازی ها را به مرحله ی جدیدی از تجربه ی ناب گیمری وارد کرده است. اگر از آن هایی هستید که به نحوی دنیای بازی یا تکنولوژی را دنبال می کنند، احتمالاً چندی پیش خبر ورود پردازنده های نسل جدید Intel به بازار را شنیدید. با ورود Intel Core i9 و آغاز نسل نهم این پردازنده ها، که قابلیت اجرای تا ۱۶ عمل مختلف را داشته و فرکانس آن ها تا ۵ گیگاهرتز بالا می رود، نیاز به مادربردهایی بود که بتوانند از پتانسیل های این پردازنده بهره ببرند. شرکت گیگابایت (Gigabyte) هم که بدون شک یکی از یکه تازان جهان سخت افزار است و اکنون مادربردی قابل توجه به بازار کرده که می خواهیم با هم آن را بررسی کنیم، از مقایسه اش با دیگر مادربردهای همین شرکت بگوییم و ویژگی های آن را بازگو کنیم تا بیشتر با این محصول آشنا شویم. سعی کردم در متن تا جایی که شده از کلمات ساده تر استفاده کنم تا آن هایی که خیلی با اصطلاحات فنی آشنا نیستند هم به نوبه ی خود از این مقاله استفاده کنند. همچنین مقاله را به چند قسمت تقسیم کرده ام تا راحت تر بتوانید جواب سوالات خود را بگیرید. بدون اتلاف وقت، این شما و این غولی به نام GIGABYTE Z390 Gaming SLI!
مشخصات کلی
سری Gigabyte Z390 پر از قابلیتهای متنوع هستند که بر حسب نیاز کاربر طراحی شده اند. پس اول از همه بررسی کنیم که این مادربرد چه چیزهایی دارد که آن را خاص می کند. لیستی از مشخصات GIGABYTE Z390 Gaming SLI:
- پشتیبانی از نسل هشتم و نهم پردازنده های Intel Core i9 و نیز پشتیبانی از Intel Core i7، Intel Core i5 و Intel Core i3 / پشتیبانی از سری Pentium شرکت اینتل و نیز پشتیبانی از پردازنده های Celeron.
- استفاده از چیپست Intel Z390 Express
- ۴ جایگاه ِِDDR4 برای رم که تا ۶۴ گیگابایت سیستم را پشتیبانی می کند.
- معماری ۲ کانالهی حافظه
- پشتیبانی از DIMMهای ECC و غیر ECC
- استفاده از گرافیک آنبورد Intel که یک درگاه HDMI دارد و رزولوشنی بالغ بر ۴۰۹۶x2160 با فرکانس ۳۰ گیگاهرتز را ارئه می کند. حداکثر حافظه ای هم که به اشتراک می گذارد تا ۱ گیگابایت متغیر است و بستگی به سیستم شما دارد.
- در زمینه ی صدا، بُرد Realtek ALC1220-VB codec بر روی آن جاگذاری شده است که از DSD هم پشتیبانی می کند. (برای آن هایی که نمی دانند باید بگویم این بُرد در حال حاضر یکی از بهترین – حتی شاید بهترین – ابزار صوتی برای گیمینگ باشد).
- همچنین، از کانال ۲/۴/۵٫۱/۷٫۱ و همچنین از S/PDIF در این مادربرد پشتیبانی می شود.
- در زمینه ی گرافیک، این مادربرد از تکنولوژی های NVIDIA® Quad-GPU SLI و ۲-Way NVIDIA® SLI (در کارت گرافیک های شرکت انویدیا) و از تکنولوژی های AMD Quad-GPU CrossFire و ۲-Way AMD CrossFire (در کارت گرافیک های شرکت AMD) پشتیبانی می کند.
- در بخش USB، این مادربرد از همه ی تکنولوژی های روز و جدید بازار پشتیبانی می کند. قرار دادن ۲ درگاه USB 3.1 نسل ۲، تایپ A، مجموع ۸ درگاه USB 3.1 نسل یک و دو درگاه USB 2.0/1.1 گواهی بر این قضیه است.
- در بخش مانیتورینگ، مادربرد Z390 از هوشمندترین نمونه های کل بازار است. قابلیت تشخیص تغییرات ولتاژ، تغییرات دما، سرعت فن و هشدارهای از کار افتادن فن و داغ کردن آن، نمونه هایی از این موضوع هستند.
- از ویژگی های منحصر به فرد Z390 می توان یک لیست طولانی تهیه کرد که نمونه هایی از آن بک آپ هوشمند، کیبرد هوشمند، HUD هوشمند، پشتیبانی از Q-Flash و پشتیبانی از نصب Xpress، هستند.
- همچنین بسته بندی GIGABYTE Z390 همراه با دو نرم افزار Norton® Internet Security (ورژن OEM) و cFosSpeed به بازار می آید.
- مادربرد GIGABYTE Z390 از ورژن ۶۴ بیت سیستم عامل ویندوز ۱۰ پشتیبانی می کند.
هر آنچه که برای یک تجربه ی گیمینگ فوق العاده نیاز دارید!
به نمونه های کوچکی از ویژگی های منحصر به فرد این کارت گرافیکی در بالا اشاره کردیم. همان طور که می دانید، چیپست Z390 در چند مادربرد دیگر شرکت GIGABYTE هم استفاده شده و در هر یک از این مادربردها، کاربران خاصی هدف قرار گرفته شده اند. همانطور که از نام GIGABYTE Z390 Gaming SLI هم پیداست، این بار گیمرها جامعه ی هدف بوده اند، لذا ویژگی های منحصر به فرد این مادربرد، برای یک تجربه ی گیمینگ متفاوت و عالی طراحی شده است. در ادامه ی مطلب به آن ها اشاره می کنیم:
۱- طراحی VRM پیشرفته: مادربردهای سری گیمینگ گیگابایت از معماری ۲+*۱۰ phase PWM و RDS(on) MOSFETs پایین تر استفاده می کنند تا از پردازنده های نسل هشتم اینتل هر چه بیشتر استفاده کنند. به کارگیری این معماری باعث برق رسانی به حساس ترین قسمت های بُرد می شود که عملکرد آن را بهبود می بخشد. همچنین استفاده از RDS(on) MOSFETs پایین تر باعث ۲ چیز می شود. اول اینکه درگاه شارژ بهینه شده، اتلاف انرژی را پایین می آورد، دوم آن که دمای کلی مادربرد پایین آمده و ویژگی های حرارتی آن را بهبود می بخشد. همچنین این ویژگی باعث کاهش سایز کلی قطعه شده است.
۲- تکنولوژی پشتیبانی از SLI و CrossFire دو سویه: در میان گیمرها همیشه افرادی هستند که هر چقدر هم تنظیمات خود را افزایش دهند، باز هم راضی نیستند. برای این دسته از گیمرها، داشتن یک مادربرد که از دو کارت گرافیک پشتیبانی کند ضروری است. همانطور که در نام قطعه هم می بینید، کلمه ی SLI به چشم می خورد. داشتن دو گرافیک در کنار یکدیگر، به معنای تجربه ی گیمری کامل تر است. این ویژگی فقط مربوط به یک شرکت نیست و می توانید از دو کارت گرافیک Nvidia یا AMD استفاده کنید تا بیشترین نرخ فریم و رزولوشن تصویر را داشته باشید.
۳- محافظ حرارتی M.2: از اولویت های شرکت GIGABYTE همیشه ماندگاری محصولاتش بوده است. آن ها همواره تلاش می کنند تا محصولاتی محکم تر و با دوام تر روانه ی بازار کنند. یکی از اصلی ترین مشکلات قطعات داخلی، مشکل داغ کردن یا Overheating است. برای جلوگیری از این حالت، گیگابایت یک راه حل حرارتی برای دستگاه های M.2 SSD ارائه داده است. سرعت بالای M.2 SSD می تواند حرارت دستگاه را به شکل مشکل سازی بالا ببرد، اما این محافظ حرارتی این مشکل را پس زده و دستگاه را خنک می کند.
۴- فن هوشمند یا Smart Fan 5: با این فن جدید که GIGABYTE در مادربرد خود قرار داده است، بازیبازها لازم نیست نگران داغ کردن سیستم خود در اوج بازی و صحنه های شلوغ و سنگین باشند. اسمارت فن ۵ از داخل شارژ می شود و گرما را در لحظه از سنسورهای مختلف مادربرد پس می زند تا به آن ها آسیبی وارد نشود. همچنین شما می توانید به شکل لحظه ای از جزئیات فن خود (مثل سرعت آن) و درجه دمای این قطعه خبردار شوید.
۵- زره قوی GIGABYTE: باز هم با هدف مقاومت هر چه بیشتر قطعه، گیگابایت دور کانکتورهای PCI و رم، زرهی فلزی قرار داده تا از خم شدن و شکستن این کانکتورها و درگاه ها که اغلب پیش می آیند، جلوگیری کند.
مقایسه با برادران
در مقایسه با سایر مادربردهایی که از همین چیپست استفاده می کنند، نظر شما را به جدول زیر جلب می کنم.
قیمت
این مادربرد در آمازون با قیمت ۱۵۹ دلار فروخته می شود که آن را تبدیل به یکی از بهینه ترین گزینه ها برای هر گیمری کرده است. همچنین این قیمت، نسبت به مادربرد GIGABYTE Z390 Gaming X، حدود ۲۰ دلار گران تر، و نسبت به مادربردهای GIGABYTE Z390 AORUS و GIGABYTE Z390 AORUS WiFi، به ترتیب ۵۵ دلار و ۶۵ دلار ارزان تر است.
شما چه فکر میکنید؟ فکر می کنید قیمت این قطعه در ایران چقدر خواهد بود و آیا فکر می کنید این قطعه ارزش خرید دارد؟ مادربردهای رقیب این قطعه را کدام ها می دانید؟ با ما در میان بگذارید!
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
نظرات
البته ما که نمیتوانیم بخریم ولی تصور این مادربورد با ۶۴ گیگ رم و پردازنده Core i9 9900K و Titan RTX رویایی هست. 😀
این قطعات اینقدرا هم گرون نیستا فقط پول ما بی ارزشه
من یدونه B 350 AM4 رو خریدم ۴۲۰ هزار تومن و تازه یدونه رم ۸ گیگ هم داخلش بود
الان همون مادربرد بدون رم شده ۱ میلیون ناقابل و خود رم هم شده ۹۰۰ هزار تومن
خدا باعث و بانی این گرونی رو لعنت کنه و به زمین سرد بزنتش که جیب همه رو خالی کرد تا خودش داشته باشه
عجب چیزه خوفی بابا با این دیگه راحت میشه از تو خونه باهاش اپولو هوا کرد 😯 😯 😯
واقعا ممنون از سایت گیمفا که با معرفی و نقد سخت افزار ها به بیشتر شدن اطلاعات عمومی کمک می کنند
(ای کاش به خریدش هم کمک می کرد :rotfl: )
هیچ وقت نفهمیدم چرا سایت ها و فروشگاه ها، سخت افزار رو با دلار ۲۰ تومان حساب میکنن؟ کسی میدونه؟ یه سوال دیگه شما بیشتر چی پیشنهاد میکنین اینتل و انویدیا یا فقط amd؟ جدیدا amd سخت افزار خیلی قوی ای رو تولید میکنه اون هم با قیمت کمتر.
هزینه حمل و نقل و مالیات
هزینه گمرک و ترخیص کالا
هزینه ثبت سریال و گارانتی
هزینه الباقی برای شیرینی بچه ها و سود کاملا حلال! :evilgrin:
درباره سوال آخر هم اگر بودجه خوبی داری اینتل + انویدیا بهتر هستش ولی اگر میخوای خرید “اقتصادی و بصرفه” داشته باشی حتما پردازنده و کارت گرافیک رو از برند amd خریداری کن اینطوری cpu و gpu “هماهنگی” بیشتری باهم دارن. :yes:
محصولات گیگابایت و ایسوس مرگ ندارن مگر اینکه تخریب فیزیکی بشن! :evilgrin:
عملکرد مادربورد وقتی نوسان برق میشه = 😎
وقتی لوله واترکولر نشتی داره و خیس میشه = 😎
وقتی پاور مشکل داره و یا پینها کاملا به برد بسته نشدن = 😎
اصلا واقعا قطعات با کیفیت عجیبی این ۲سازنده میسازن! اسپانسر برند “گیگابایت” نیستم ولی به عنوان کاربری که بالای ۳۰سال از محصولاتش استفاده میکنه واقعا عمری و عالی و اصیل هستش.
I5 8400 من که رو asus b 360 plus tuf در اثر کشیده شدن سیم برق سیستم به ** رفت 😀
خیلی وقته تو نسل پنجم موندیم 🙁 🙁
یا ابرفرض