بزرگترین رقابت بازیسازی مستقل برای رایانههای شخصی
دومین دورهی رویداد لِوِل آپ (Level Up)، با هدف تولید و ساخت بازیهای کامپیوتری برای رایانههای شخصی و با تمرکز با فرهنگ بازیسازی مستقل برگزار میشود.
در این رویداد که از همین امروز ثبتنام آن آغاز میشود و تا ۲۲ تیر ماه هم ادامه پیدا میکند، به گفته امیرحسین فصیحی، مدیرعامل شرکت فنافزار، در امتداد شعار جهانیسازی دوره گذشته، عبارت «تیمبساز، بازیبساز» برای معرفی خط مشی برگزیده شده است تا اهمیت تیمسازی و نگرش گروهی را برای بازیسازان جوان پررنگ کند.
او در توضیح تغییر نگاه این رویداد محبوب به سمت بازیهای رایانهای گفت: «باور داریم که علیرغم توجه مضاعف به بازیهای موبایل، هنوز صنعت بازیسازی برای رایانههای شخصی جدی گرفته میشود و گسترش مییابد. از سوی دیگر، امسال، شرکت فنافزار در کنار خود هیولا، پلتفرم عرضه دیجیتال بازیهای کامپیوتری را نیز به عنوان بازوی برگزار کننده رویداد میبیند و از همین رو تصمیم گرفته است که در این دوره روی بازیهای کامپیوتری (PC Games) و فرهنگ بازیسازی مستقل تمرکز شود.»
محتوای ایرانی برای بازارهای جهانی
اولین دوره این رویداد دو سال پیش با شعار «در مسیر جهانی شدن» برگزار شد که در طی آن، ۱۷۴ تیم از اقصی نقاط ایران به رقابت پرداختند و ۶۴ محصول وارد مرحله داوری شدند. تفاوت عمده این دوره نسبت به دوره پیشین بها دادن به «قالب (Theme)» در بازیسازی است. امیرحسین فصیحی درباره چارچوبهای بازیسازی در این دوره از رویداد level up چنین میگوید: «امسال، تم ساختاری و تم محتوایی برای بازیهای در نظر گرفته شده است. تم ساختاری، نوع بازی را مشخص میکند و تم محتوایی نیز با تکیه بر فرهنگ و هنر ایرانی، حالوهوای کلی بازی را روایت میکند.»
او در این مراسم از جای خالی بازیهای رقابتی چندنفره در بازار ایران سخن گفت و اضافه کرد: «بازیهایی که ساخته میشوند باید از نوع چندنفره رقابتی (Competitive Multiplayer) باشند. چنین سبک بازیهای در بازار ایران کمتر یافت میشوند و در بازارهای جهانی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و طرفداران بسیاری دارند. ساخت بازیهای چندنفره رقابتی با الهام گرفتن از فرهنگ غنی و هنر ایرانی میتواند مخاطبهای داخلی و خارجی را به سمت بازیهای مستقل ایرانی بکشاند.»
او همچنین درباره تمرکز این رویداد برای تولید بازی روی کامپیوترهای شخصی سخن گفت: «بستر ایدهآل برای این دست بازیها، رایانههای شخصی است. به همین منظور تصمیم گرفتیم امسال تمرکز را روی این بخش از صنعت بازی بگذاریم و تیمهای مستقل را تشویق کنیم تا در این راه قدم بگذارند.»
ثبتنام در رویداد
کسری تهرانی، مدیر توسعه تجاری هیولا، در توضیح روند برگزاری رویداد گفت: «تیمهای علاقهمند به شرکت در رویداد Level Up فرصت دارند در بازهی زمانی ۱۱ تا ۲۲ تیر در وبسایت levelup.fanafzar.com مشخصات خود را ثبت کنند. البته تدابیری نیز اتخاذ شده است تا کسانی که تیم کامل ندارند بتوانند تیمسازی و در این رویداد شرکت کنند.»
به گفته این مدیر هیولا، تیمها پس از تائید و ورود به رویداد میتوانند از بین مربیان (Mentor) یکی را به عنوان مربی خود انتخاب کنند تا در طول این دوره از تجربههای او استفاده کنند و هنگام ساخت بازی از راهنماییهای او کمک بگیرند.
او از علاقهمندان دعوت کرد برای اطلاعات بیشتر به صفحههای اجتماعی رویداد لِوِل آپ و هیولا در توییتر و اینستاگرام یا Hayoola.com مراجعه کنند.
تهرانی همچنین به روند برگزاری رویداد و مراحل آن اشاره کرد و افزود: «تیمهای ثبتنامی ۸هفته فرصت دارند تا پروژه خود را بسازند. این رویداد در سه مرحله برگزار خواهد شد. شرکتکنندگان باید برای عبور از هر مرحله، موارد خواسته شده از آنها را ارسال کنند. آخرین مرحله یا همان مرحله سوم، ارسال خروجی بازی است که باید نسخه آزمایشی قابل بازی (Playable Demo) باشد به طوری که جذابیت و حسوحال بازی را کاملا به نمایش بگذارد. در واقع، به اصطلاح بازیسازان باید برشی عمودی (Vertical Slice) از بازی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر ویدئو آموزشی فنافزار درباره برش عمودی را در آپارات ببینید.
جوایز و داوری مسابقه
یاسر ژیان، یکی از مربیان رویداد، با اعلام آنکه بخشی از جوایز مسابقه بهترتیب مبلغ ۳۰، ۱۵ و ۷ میلیون تومانی برای تیمهای اول تا سوم است گفت: «با حمایت هیولا از این رویداد، بازیسازان در این دوره میتوانند محصول تولیدیشان را تحت عنوان «دسترسی سریع» (Early Access) که روشی مرسوم در بازیسازی مستقل برای تأمین سرمایه جمعی است در این پلتفرم عرضه کنند. به این ترتیب تیمها میتوانند از این فرصت و سرمایهای که به دست میآورند برای تکمیل محصول خود استفاده کنند.»
او تاکید کرد تیمها باید بتوانند بر اساس شرایطی که در وبسایت توضیح داده شده است محصولی قابل بازی تا هیئت داوران این رویداد آن را در روز قضاوت ارزشگذاری کنند. همچنین در ادامه افزود: «Level Up در تلاش است تا فضایی پدید آورد که علاقهمندان و تیمهای بازیسازی بیشتری به سمت توسعه بازیهای مستقل قدم بردارند. با افزایش بازیهای مستقل و کیفیت آنها، صنعت بازیسازی ایران میتواند قدمهای بهتر و بیشتری رو به جلو بردارد.»
در مراسم افتتاحیه رویداد، حسن کریمی قدوسی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز حضور داشت و در سخنان خود به نقش حمایتی بنیاد اشاره کرد و گفت: «صنعت بازی یکی از صنایع پرسود دنیاست. این بخش از صنعت پتانسیل بسیاری برای صادرات دارد و تاکنون چند تیم بازیسازی نشان دادهاند که بازی ایرانی میتواند مخاطبان بینالمللی جذب کند. بنیاد ملی بازیهای رایانهای از هر رویداد باکیفیتی که باعث رشد صنعت و تیمهای بازیسازی ایرانی شود حمایت میکند. همچنین، بنیاد از برگزیدگان این رویداد نیز حمایت کافی برای ورود به بازار تجاری خواهد کرد.»
تمرکز مثبت مجموعه هایی مانند هیولا منجر به توسعه فرهنگ بازیسازی دانشمحور بهخصوص در زمینههای مهجوری مانند بازیهای رایانهای خواهد شد که برای بخش حرفهایتر و کارکشتهتر بازار سرگرمیهای دیجیتال به شدت جذاب هستند.
رویداد بازیسازی Level Up برآمده از تفکر و اندیشه یک تیم بازیسازی مستقل است که توانسته با تکیه بر ارزشهای فرهنگی و هنری ایرانی محصولاتی را تولید کند که در بازارهای جهانی نیز مخاطبان بسیاری داشته باشند. برگزارکنندگان این رویداد تلاش میکنند تا فرهنگ و شجاعت ساخت بازی مستقل را در ایران تقویت کنند تا صنعت بازیسازی در ایران غنای بیشتری پیدا کند.
پر بحثترینها
- واکنش ایلان ماسک به اظهارات نژادپرستانه کارگردان Avowed
- شایعه: پورت PS5 بازی Forza Horizon 5 آماده است اما تاریخ عرضه مشخصی ندارد
- ۱۰ بازی که در نیمه دوم خستهکننده میشوند
- تحقیقات جدید FTC علیه مایکروسافت آغاز شده است
- سهگانه Batman Arkham؛ آغاز، اوج و پایان یک افسانه
- گزارش: نام رمزی بازی بعدی ناتی داگ Jordan است
- تئوریهای طرفداران درباره GTA 6 باعث خنده اعضای راکستار میشوند
- تماشا کنید: Light of Motiram معرفی شد، کپی بیشرمانه از Horizon Zero Dawn
- ۱۰ بازی که هیچ یک از دنبالههای آنها در حد بازی اول ظاهر نشدند
- سیستم مورد نیاز Indiana Jones and the Great Circle مشخص شد
نظرات
توی ایران pc گیمرا از کنسولیا بیشترن 😎
حرفی نمیمونه :laugh:
بسه ددش دیگه داری خیلی چرت میگی…
منظورش اینه که سازنده های ایرانی یه جای اینکه برن بازی های چرت گوشی بسازند برن سر PC بسازند ….
چون سر PC خیلی بیشتر میشه کار کرد و به اصطلاح یه پلتفرم آزاده…
اولا چرت قیافته! یکم تربیت داشته باش!
دوما برو خبر قبلی رو بخون تا چیز فهم بشی که من درست میگم!
لطفا همونطور که ایشون هرچی میگه تایید میشه مال منم تایید بشه
این که میای تو هر پست میگی پی سی گیمر ها بیشتر از کنسول فن هان و هی تکرار میکنی یعنی چرت 😐
مگه قرار منم همه پست ها بگم وای من هم PC دارم هم ps4 وای که چقدر خوشبختم 😐
پی سی گیمری مثل خودم دلیل نمیشه بقیه روبکوبی
کیو کوبیدم؟ بهم ثابت بکن که من توی این پست کیو کوبیدم قسم میخورم تا ابد توی سایت کامنت نذارم !
من گفتم تعداد pc بازا از کنسولیا بیشتره (توی ایران)
آیا دروغه؟
آیا کوبیدنه؟
آیا فن بازیه؟
حقیقتو گفتم
خو درسته ولی میبینم چندین بار اینو میگی
بازم این با پیسیش اومد طبق معمول من موندم تو کی داری بازی میکنی با پیسی همش که اینجایی
چقد خوبه اگه موفق بشن توی یک بازی گرافیکی و پهنا و با گیمپلی عالی خدا کنه.
ولی همه تلاشهای جوانانمون برای مایکروسافته>> بازی میسازن>> بعد برای پیسی میسازن>> برادرا هم میرن سیستم میگیرن تا بازیرو بازی کنن اگه بازی خوبی بود. اره گیمرارو به طرف سیستم فروشی میکشه.
کاش ی کنسول موفقی هم بزنن مهندسای وطن |: کمی جایی داشته باشیم توی دنیای گیم
چقد خوبه که همه جا بگن یک کنسول ایرانی به این نام و نشان ترکیده با بازیهای انحصاریش و همه جا اسمش جا بگیره و به فروش بره
.
.
من به نظرم چیز خیلی واجبیه! و صنعت اقتطاد کشورو میچره و بازی سازی صنعت محبوبیه اخه کی دلش دوس نداره گیم بزنه:talktothehand:.
به امید موفقیت های روز افزون در همه زمینه ها مخصوصا گیم (^-^)
از ژن های خوب مملکت یکیش همین کریمی قدوسیه.
از بازی ساز ایرانی حمایت نمیکنم.
بجا این کارا برن زیرساخت های اینترنتشونو درست کنن که مثل جنگ زده ها با پینگ ۱۳۰-۱۴۰ و تایم اوت بازی نکنیم
گیم ساختن پیشکششون
خخخخخ دمت گرم داداش :yes: