با من زنده بمان | نقد و بررسی بازی Don’t Starve Mega Pack
از مزایای بی شمار همگانی شدن صنعت بازی های رایانه ای و توانایی همه در ساخت یک بازی؛ آن است که حالا هر کسی توان خلق هر ایده ای را دارد. ترکیب این دنیای عظیم ایده ها و راحتی ساخت بازی نتیجه اش ساخت سالانه صد ها عنوان ارجینال جدید است که هر کدام از آن ها در دنیا و حال و هوای خودشان برو و بیایی برای خود به راه انداخته اند. یکی از این دست عناوین جدید و به شدت لذت بخش سری عناوین Don’t Starve است که با عرضه نسخه های پیاپی و در کنار داستانی معمولی و فقضا سازی فوق العاده عرضه ده ها ویژگی خوب ریز و درشت دیگر سبب شد که ثابت شود اولا عناوین در سبک بقا حتما نباید با نمای دوربین اول شخص و در دنیایی به شدت واقع گرایانه عرضه شوند و در ثانی هم که مجددا ثابت شد که گرافیک فنی هیچ چیزی نیست و حرف و اول و آخر را گرافیک هنری می زند.
این بازی در روز های اولیه اش با نام خالی Don’t Starve عرضه شد که فقط شامل پک اولیه بازی بود. پک اولیه تنها حالت تک نفره داستانی را با خود به همراه داشت و در دنیای بازی شما می بایستی به تنهایی دوام بیاورید. البته به سرعت سازندگان متوجه اهمیت کار تیمی و لذت بازی چند نفره شدند و برای تنها نگذاشتن شما، دومین بازی به نام Don’t Starve Together هم عرضه شد که علاوه بر تمام محتویات قبلی خود حالا به بازی ارزش تکرار پذیری صد باره اعطا کرد. با عرضه Don’t starve Together بازی حالا دارای یک بخش چن نفره اساسی هم شد که هم دارای مد های چند نفره همکاری تیمی هم مد های رقابتی که بازی بازان در مقابل همدیگر قرار داده می شوند نیز شد که این تغییرات به مذاق طرفداران هم خوش آمد و سبب فروش خوب بازی بر روی تمام پلتفرم ها نیز شد.
Don’t Starve Together به مانند هر عنوان دیگری در سبک بقا در دنیای نسبتا بزرگی (نسبت به دنیای خودش) در جریان است که در این جا هر چیزی برای شما تهدید به حساب خواهد آمد. به سبک هر عنوان سبک بقای دیگری در این جا هم شما دارای چندین متغیر برای زنده ماندن در دنیای بازی هستید. به سبک تقریبا هر چیزی! اولین عامل مهم میزان سلامتی شما است که هر چیزی که بازی برای شما تهدیدی به حساب بیاید می تواند از نوار سلامتی شما بکاهد. در سمت دیگر و به تقلید از سایر عناوین سبک بقا نکته ای که در حین بازی باید به آن توجه کنید خط گرسنگی شما است که به طور واضح برای بر طرف کردن آن در دنیای بازی به دنبال منابع غذایی باشید و از ان ها استفاده کنید و از سوی دیگر هم با توجه به طراحی منطق بازی و ساختار آن، به سرعت نیاز به پر کردن شکم کاراکتر خود خواهید داشت.
البته علاوه بر این دو عنصر، دیگر پارامتر مهم افزوده شده به بازی، عامل ترس می باشد که باید به هر وسیله ای که می توانید این ترس را از خود دور کنید. به طور مثال یکی از روش های معمول برای جلوگیری از غلبه ترس در هنگام شب، روشن کردن آتش است. البته واضح است که روشن نگاه داشتن این آتش هم به الطبع کار سختی خواهد بود. اگر هم تا به این جای کار برای شما این سوال پیش آمده باشد که مثلا افزایش سطح ترس کارارکتر چه معضل بزرگی می تواند ایجاد کند باید گفت که در صورت زیاد شدن بیش از حد این عامل، به طور مثال تصور حمله هیولا های شب می تواند کم کم از سلامتی شما بکاهد تا جایی که کشته هم شوید.
دیگر وجه تشابه این بازی با سایر عناوین سبک بقا، در نحوه جمع آوری آیتم ها و ساخت و ساز آن ها است. این جا هم باید هر چیزی را که بر روی زمین می بینید را برداشته و در ترکیب با یکدیگر وسایل اولیه لازمه برای زنده ماندن را ایجاد کنید. در این راستا تقریبا هر چیزی که مورد نیاز باشد را می توانید با آیتم های موجود از روی زمین بسازید و در زندگی روزانه و مبارزات مورد استفاده قرار دهید. البته به طرز واضحی آیتم ها بسته به کیفیتی که دارند طول عمر مشخصی هم دارند و این سبب می شود که همواره به فکر ترمیم و یا ساخت آیتم های جدید هم باشید. البته با توجه به پشتیبانی بازی از ماد های کاربران خبر خوب آن است که علاوه بر تمام محتوایی که سازنده برا بازی در نظر گرفته به لطف خلاقیت سایر بازی بازان هم محتوای بصری جدید هم ویژگی های جدید به بازی اضافه شده است که نمونه آن ها مانند توانایی وارد کردن هر کاراکتری از هر عنوانی به عنوان کاراکتر قابل بازی است که به شدت هم کاربردی و دسوت داشتنی هم می باشد. در سمت دیگر به دلیل محدودیت فضای بار قابل حمل شما، نمی توانید به راحتی ساعت ها را صرف گشت و گذار در دنیای بازی کنید و بالاخره بعد از ساعت ها به سمت کمپ برگردید ولی باز هم به دلیل کوچک تر بودن نسبی نقشه بازی نسبت به سایر بازی های این سبک، بازگشت به کمپ نیز کار سختی نیست ولی در هر صورت برای گشت و گذار در بازی باید به آیتم های خوبی مجهز باشید و گرنه در برابر دشمنان و خصوصا غول های بازی به راحتی شکست خواهید خورد.
دیگر وجه تمایز و زیبایی بازی سیستم مبارزات آن است که سبب شده است بازی از هر عنوان دیگری در این سبک متمایز شود. با توجه به ساختار بازی و طراحی آن مبارزات در حد بسیار ساده ای و به همراه چندین فن ساده قابل انجام است. در بازی چیزی به نام پرش و جا خالی دادن وجود ندارد و به همین جهت برای حمله به دشمنان خصوصا باس فایت های بازی باید در میانه فاصله بین هر دو ضربه آن ها به آن ها نزدیک شوید و ضربه یا ضرباتی را به آن ها وارد کنید و دشمنان پیچیده تر نیز به تفکر بیشتری برای کشتن نیاز دارند. در محیط بازی و خصوصا نزدیک به محل های عمده جمع شدن منابع اولیه با انواع و اقسام دشمنان ریز و درشت دیگر نیز مواجه خواهید شد که در صورت حمله گروهی آن ها بهتر است که اندکی فاصله بگیرید و سپس و به صورت یکی یکی به سراغشان بازگردید.
طراحی نقشه بازی به عنوان بستر تمام اتفاقات بازی در ظاهر بسیار ساده است. بر خلاف سایر عناوین سبک بقا که شناسایی آیتم ها از روی زمین بسیار مهم است، اینجا هر چیز مهمی روی سطح زمین به صورت کاملا واضحی مشخص شده است تا با توجه به نمای دوربین بازی، کار چندان پیچیده ای هم نداشته باشید. از سوی دیگر هم تا پیش از عرضه دومین بسته الحاقی بازی هم دریا های بازی بلا استفاده و غیر قابل عبور هستند و باید به فکری برای دور زدن آن ها باشید.
بازی در نسخه مگا ادیشن به دو بسته الحاقی اصلی یعنی Reign of Giants و Don’t Starve Shipwrecks هم مجهز شده است که نکته مثبت و خوبی به نظر می رسد. بسته اول شامل افزوده شدن دشمنان جدیدی به بازی است که البته هر کدام هم پیچیدگی ها و نکات خود را برای پیروز شدن به همراه دارند. این دشمنان جدید از یک درخت ساده که هر ۵ ثانیه یک بار سعی می کند به شما حمله کند تا دشمنان پیچیده تری که باید برای آن ها علاوه بر تله گذاری و ضربات دقیق تر و از فاصله دور، فکری هم به حال دیگر نیرو های ریز و درشت باس فایت هم بکنید. در سمت دیگر بسته دوم الحاقی بازی محتوای بیشتری برای عرضه به بازی باز دارد. علاوه بر دشمنان جدید تر در این بسته و شاهد افزوده شدن تم جدید در نقشه بازی هم هستیم. بر خلاف نسخه اولیه بازی که دریا ها در آن به طور کامل یر قابل دسترسی بودند و افکت گرافیکی آن ها هم تاییدی بر این مدعا می باشد، در این بسته الحاقی می توانید در محیط های بازی که شامل تعدادی از جزایر متعدد است به راحتی جابجا شوید که البته لازمه آن استفاده از کرجی های کوچک است. در واقع این مفهوم حمله دریایی برای فتح جزیره های بیشتر ایده جالبی است که جای آن در بازی به شدت حس می شد و این DLC توانست این مهم را براورده کند. البته باز هم مانند محتوای اضافه شدنی قبلی، این پکیج نیز علاوه بر آن چیز دیگری برای عرضه ندارد.
همان طور که تا به این جا هم مشخص شده است، این بازی مجموعه کاملی است از انواع و اقسام نکات و ریزه کاری های مثبت و دراین جا، هم گرافیک فنی و هم گرافیک هنری بازی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. بازی از سویی بسیار زیبا است و از دیدن دور نما هایی آن به هیچ وجه خسته نمی شوید و از سوی دیگر گرافیک هنری بازی و خصوصا طراحی زیبای آب تا قبل از عرضه بسته الحاقی دوم بازی چیزی نیست که به این راحتی ها از خاطر شما پاک شود. البته از سمت دیگر این طراحی زیبا سبب می شود که بتوانید بازی را بر روی قدیمی ترین سیستم های رایانه ای هم اجرا کنید و از این جهت هم هیچ عاملی برای نگرانی نداشته باشید. در کنار گارفیک زیبا، موسیقی دلنشین بازی هم به شدت به تجربه شما کمک می کند و با وجود آن که کاراکتر های بازی تماما صامت هستند باز هم هیچ کمبوبدی را حس نکنید.
در پایان باید گفت که Don’t Starve خصوصا در این پکیج مگا ادیشن عنوان کاملی است که در ظاهر ارزش خریدش را به دست آورده است. علاوه بر نسخه اولیه که تنها شامل حالت داستانی بود در این نسخه بازی به بخش چند نفره و حتی بسته های الحاقی نیز مجهز شده است که به ارزش خرید بازی می افزاید. برای شروع می توانید بسته Don’t Starve معمولی را خریداری کنید ولی قیمت یکسان با بسته Don’t Starve Together شما را مجاب به خرید نسخه دوم می کند و البته با نگاهی به قیمت بسیار پایین پک مگا ادیشین بازی به این نتیجه خواهید رسید که شاید خرید نسخه نهایی بازی هم چندان ایده بدی نباشد. ولی باز هم این که بازی چقدر شما را به خرید خود مجاب کند کاملا بر عهده شما خواهد بود چون بر خلاف سایر عناوین هم سبک، این جا دیگر خبری از دنیای بسیار پر جزییات و گرافیک های خیره کننده نیست. Don’t Starve یک بازی دیگر برای طرفداران سبک بقا با دیدگاهی متفاوت است و به هیچ وجه هم قصد رقابت با بزرگان این دنیا مانند Ark یا H1Z1 را هم ندارد، این بازی فقط برای پر کردن فاصله زمانی بین سایر بلاک باستر ها طراحی شده است و شاید به زحمت بتواند شما را برای زمانی بیش از ۲۰ ساعت سرگرم نگاه دارد و فقط شاید سیستم جذاب مبارزات و باس فایت های آن باشد که بعد از هفته ها شما را بار دیگر به پای بازی بکشاند.
پر بحثترینها
- ادعای مدیر سابق Sweet Baby: استودیوها سراغ ما میآیند تا داستان بازیهایشان را بهبود دهیم
- مشخصات کامل سختافزار پلی استیشن ۵ پرو فاش شد
- مدیرعامل پلی استیشن: طرفداران باید انتظارات خود را کاهش دهند، PS5 Pro یک کنسول نسل بعدی نیست
- سازنده سابق راکستار: مردم سالها از واقعگرایی GTA 6 صحبت خواهند کرد
- ۷ بازی مخفیکاری با پیشرفتهترین هوش مصنوعی دشمنان
- ادعای سازنده Concord: اثری ساختیم که تجربه فوقالعادهای را به گیمرها ارائه میدهد
- شمار بازیکنان همزمان Dragon Age: The Veilguard در روز عرضه به بیش از ۷۰,۰۰۰ نفر رسید
- Horizon Zero Dawn Remastered در زمان عرضه روی استیم تنها ۲.۵ هزار بازیکن فعال داشته است
- شرکت Sweet Baby نقشی در پروسه ساخت Dragon Age: The Veilguard نداشته است
- تهیهکننده Final Fantasy: اسکوئر انیکس میخواهد بازیهای آینده را همزمان روی Xbox منتشر کند
نظرات
از بهترین و معتاد کننده ترین بازی هاست . اگه تو steam بخرین یدونه هم گیفت میده همراش لازم نیست دو تاش رو بخرین .
بازی جالبی بود