به عظمت Tamriel… | برترین عناوین کمپانی Bethesda
Bethesda کمپانی خیلی عظیم و محبوب، اما غالبا بی سر و صدایی است. کمپانی که هرگز نمی آید چون نام های بی نظیری مثل فال آوت و الدر اسکرولز را در اختیار دارد گندش را در آورد و هر سال یا ۲ سال یک بار یک بازی با این نام ها بیرون بدهد و اعتیار خود و فرنچایزهای بی نظیرش را خدشه دار کند. در واقع بتزدا شرکتی است که تا می تواند حسابی روی یک بازی بزرگش کار می کند و حتی اگر سال ها طول بکشد هم وقتی عرضه شدند، یا می شوند اسکایریم با متای ۹۶ و بازی سال، و یا می شوند فال آوت ۴ و کاندید برترین بازی سال و یکی از بزرگترین نقش آفرینی های تاریخ. این کمپانی به نوعی غول عظیم ساخت عناوین نقش آفرینی بزرگ و فوق محبوب است و همیشه با هر نسخه از بازی های بزرگش، صنعت گیم و طرفدارانش را شگفت زده می کند. بتزدا از آن دست کمپانی هایی است که آن هایی که طرفدارش هستند خیلی کیف می کنند و همیشه سربلند و با افتخار می توانند بگویند من عاشق کمپانی بتزدا و بازی هایش هستم. مگر می شود از الدر اسکرولز و فال اوت و دیس آنرد و Doom و اویل ویتین و ولفنشتاین و Prey به راحتی گذشت و عاشق آنها نبود؟ واقعا نمی شود. این شرکت آن قدر بازی مختلف دارد که علاوه بر نقش آفرینی بازازن که به نوعی بتزدا برایشان یک بت است، طرفداران دیگر سبک ها هم از وحشت بقا گرفته تا شوتر اول شخص الداسکول و اکشن ماجرایی و … نیز می توانند عناوینی بسیار با کیفیت و بزرگ را در لیست بازی های این کمپانی پیدا کنند و از آنها لذت حداکثر را ببرند.
در این مطلب قصد داریم تا به ۱۵ عدد از برترین بازی های ساخته و منتشر شده توسط کمپانی Bethesda، زیرشاخه ها و یا شرکت مادر آن (ZeniMax Media) در تاریخ بازی های رایانه ای اشاره کنیم و آن ها را همراه شما برشماریم. عناوینی که هر کدام برای ما خاطرات زیادی را رقم زده اند و بسیار محبوب هستند. به مانند همیشه و در مقالات ۱۰ برتر و ۲۰ برتر و … قبل از شروع این مطلب باید نکاتی را ذکر کنم که از شما عزیزان خواهشمندم آن ها را مطالعه نمایید تا شک و شبهه ای برای شما دوستان پیش نیاید. مهمترین و اساسی ترین نکته در مورد این مطلب آن است که توجه داشته باشید که در این مطلب بازی هایی قرار گرفته اند که وظیفه ساخت آن ها را خود شرکت Bethesda، زیرشاخه های Bethesda، شرکت مادر آن (ZeniMax Media) و یا زیرشاخه های آن (مانند id Software) بر عهده داشتند و در واقع سازنده و ناشر بازی خود کمپانی Bethesda یا ZeniMax Media است. قاعدتا وقتی می گوییم برترین بازی های Bethesda یعنی برترین بازی هایی که این شرکت برای ما به ارمغان آورده است، نه بازی هایی که این شرکت به دست ما رسانده است! همچنین توجه داشته باشید که از هر فرنچایز سعی شده است تا بهترین نسخه آن از لحاظ موفقیت و متا و فروش و اقبال جهانی در این مطلب قرار بگیرد و شاهد دو بازی از یک فرنچایز مشترک نخواهید بود.
همچنین دوستان توجه کنند که این مطلب در مورد “با ارزش ترین و مهم ترین و بهترین فرنچایزهای Bethesda” نیست که بخواهید بگویید چرا فلان بازی اول نیست و …. بلکه این مطلب در مورد “۱۲ تک عنوان قدرتمند و برتر این شرکت فارغ از وضعیت فرنچایزشان” است که به این موضوع توجه داشته باشید. این سه نکته که خدمت شما عرض کردم مهم ترین مواردی بود که باید هنگام خواندن مقاله در نظر داشته باشید تا نظراتی عجیب و غریب را شاهد نباشیم. قطعا جدا از این لیست که بنده تهیه کرده ام تعداد بسیار زیادی گزینه های دیگر وجود داشته اند که می توانستند در این مطلب حاضر باشند اما به هر حال تعداد محدودیت دارد و نویسنده، انتخاب هایی را که از نظر خود برتر بوده اند در لیست جای داده است. پس دقت کنید که این مقاله، “بازی های برتر شرکت Bethesda” به انتخاب بنده است، زیرا که اساس چنین مقالاتی این گونه است و سلیقه شخصی نیز بسیار اهمیت دارد. همچنین لازم به ذکر است که رتبه بندی و ترتیبی که در این لیست برای بازی های مختلف لحاظ شده است کاملا نظر شخصی نویسنده است و هیچ معیار و میزانی برای درست یا غلط بودن آن وجود ندارد زیرا پای سلیقه مطرح است البته سلیقه منطقی، نه این که مثلا کسی یک بازی خیلی خیلی معمولی Bethesda را بیاورد و در جایگاه اول لیست برترین بازی تاریخ شرکت Bethesda قرار دهد و بگوید این سلیقه من است زیرا که این توهین به شعور مخاطب است اما به هر حال سلیقه شخصی نیز در چنین مقالاتی بسیار اهمیت دارد. قطعا در رده بندی این بازی ها سلائق و علائق با هم متفاوت است و بر اساس تجربه و خاطراتی که هر شخص دارد جایگاه ها را تعیین می کند و قاعدتا هر شخصی از هر عنوانی که بیشتر از آن خاطره داشته باشد و به آن علاقمند باشد، آن را بالاتر قرار خواهد داد.
البته ما در این مطلب سعی کرده ایم تا عناوینی را قرار دهیم که یک وفاق جمعی بین بسیاری از بازیبازان دنیا در مورد فوق العاده بودن آن ها برقرار است و بدون شک بازی های این لیست در خیلی از ویدئوها و مطالب مربوط به برترین عناوین شرکت Bethesda، با مطلب ما مشترک هستند. در نظر داشته باشید که عنوانی که مثلا من در رتبه ششم قرار داده ام دلیلی بر این نیست که آن بازی حتما و به صورت وحی منزل، ششمین بازی برتر این کمپانی است، بلکه برای من این گونه است و شاید برای شما اول یا دهم باشد و یا شاید اصلا در لیست شما حضور نداشته باشد. نکته بعدی این که تمامی گزینه های این لیست بر اساس داشته ها و اطلاعات نویسنده گرد آوری شده اند و در این مطلب قرار گرفته اند. شاید شما عقیده داشته باشید که مثلا بازی دیگری می توند به جای فلان شماره از این لیست قرار بگیرد و یا جایگاه آن فرق کند. در اینجا نیز معیار و میزان ثابتی نداریم و عقل و منطق در کنار احساس و خاطرات است که در ذهن هر شخص با هم ترکیب می شوند و اسم هایی مختلف را به عنوان خروجی بیرون می دهند. پس بهتر است تا این مطلب را به عنوان یک مقاله سرگرم کننده که به همراه آن برخی خاطراتتان را مرور خواهید کرد، نگاه کنید. با بیان این نکات اگر تا کنون به خواندن مقاله ادامه داده اید از شما دعوت می کنم تا در ادامه مطلب “برترین عناوین شرکت Bethesda” با بنده و وبسایت تحلیلی خبری گیمفا همراه شوید.
۱۲ – Fallout Shelter
سازنده: Bethesda Game Studios
ناشر: Bethesda Softworks
ژانر: Construction and management simulation
پلتفرم مقصد: iOS, Android, Microsoft Windows, Xbox One
سال انتشار: ۲۰۱۵
امتیاز متا: ۷۱/۱۰۰
نام Fallout آن قدر بزرگ و محبوب است که وقتی هر بازی با هر سبکی برای هر پلتفرمی نام Fallout را بر خود داشته باشد بسیار مورد توجه قرار بگیرد و بتوان به انتشار یک بازی خوش ساخت و زیبا امید داشت زیرا که بتزدا هرگز نمی خواهد نام بزرگ Fallout را خراب کرده و با عرضه یک بازی بی کیفیت حالا در هر سبکی با نام Fallout، اعتبار این فرنچایز بزرگ را زیر سوال ببرد و تا کنون نیز این کار را نکرده است و غالبا هر بار که بازی دیگری در سبکی متفاوت از سری اصلی این نام را بر دوش کشیده است، شاهد انتشار یک بازی موفق و زیبا بوده ایم که البته گاها فراز و نشیب هایی نیز در کار بوده است. بازی Fallout Shelter یکی از همین عناوین متفرقه و جدا از سری اصلی Fallout است که این نام بزرگ را به همراه خود دارد و در ابتدا تنها یک بازی free-to-play simulation برای گوشی های هوشمند بود و بعدا نسخه پی سی و ایکس باکس وان آن نیز عرضه گردید. Fallout Shelter اولین بار در زمان معرفی شگفت انگیز نسخه چهارم Fallout در کنفرانس بتزدا توسط تاد هاوارد بزرگ، به عنوان یک بازی جانبی معرفی گردید و در همان زمان مشخص بود که می تواند عنوان جذابی برای گوشی های هوشمند و طرفداران پر و پا قرص سری Fallout باشد تا قبل از زمان عرضه بازی چهارم، خود را با آن سرگرم نمایند. عنوان Fallout Shelter که در ژانر Construction and management simulation قرار داشت توسط Bethesda Game Studios ساخته شد و در ژوئن سال ۲۰۱۵ توسط کمپانی Bethesda Softworks برای پلتفرم های مبتنی بر iOS منتشر گردید. در آگوست هان سال نسخه اندروید بازی عرضه شد و سپس در سال ۲۰۱۶ بازی برای رایانه های شخصی و در سال ۲۰۱۷ برای ایکس باکس وان نیز منتشر گردید تا کاربران بیشتری بتوانند این عنوان جذاب و دوست داشتنی را تجربه نمایند. Fallout Shelter با توجه به سبک خاصش پس از انتشار موفق عمل کرد و بازخوردهای مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای خوب ۷۱/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان جذاب در سبک شبیه ساز ساخت و ساز و مدیریت است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود.
البته باید گفت شاید به دوش کشیدن نام مشهور و عظیم Fallout، در زمینه امتیازات، مقداری به ضرر بازی شد و منتقدان این بازی را بسیار سخت گیرانه تر و به عنوان یک بازی جانبی از سری شاهکار فال آوت نقد کردند و اگر مثلا یک بازی با همین کیفیت نام فال آوت را نداشت می توانست امتیاز بهتری نیز بگیرد هر چند که در زمینه شنیده شدن نام بازی و وسیع تر شدن قشر مخاطبین این عنوان، نام Fallout بسیار به کمک Fallout Shelter آمد و سبب شد تا بتزدا آن را برای دیگر پلتفرم ها غیر از گوشی های هوشمند نیز عرضه کند. در این بازی شما باید “Vault” خود را بسازید و آن را کاملا در زمینه های مختلف مدیریت نمایید آن هم با پیچیدگی ها و تنوع بسیار بالای المان ها که از یک بازی فال آوت انتظار داریم، هر چند که باید اشاره کرد در زمینه عمق گیم پلی این بازی مقداری ضعف داشت و به قدرت عناوین اصلی سری نبود. طراحی بصری و گرافیک بازی بسیار تحسین برانگیز و همین طور هسته گیم پلی آن فوق العاده جذاب و لذتبخش بود و مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. اما مواردی مانند عمق کم گیم پلی، استفاده بیجا و غیر ضروری از سیستم خرید داخل بازی و همین طور نداشتن یک پایان درست و حسابی مواردی بود سبب شد امتیاز بازی کاسته شود. جالب است بدانید که تنها در دو هفته اول پس از عرضه، Fallout Shelter از طریق سیستم خرید داخل بازی، حدود ۵٫۱ میلیون دلار در آمد برای سازندگان به همراه داشت! (بعد میگن استفاده بیجا از سیستم خرید داخل بازی!! هرچقدر هم بیجا بوده ولی ما هم بودیم قرار می دادیم! کی ۵ میلیون دلار سود رو ول میکنه تا منتقدا راضی باشن؟! تازه اون هم وقتی معلومه بازیبازها در دنیا همچین ناراضی هم نبودن از این سیستم و دوهفته ای ۵ میلیون دلار خرید کردن از داخل بازی!). در نهایت باید اشاره کرد که بدون هیج تردیدی Fallout Shelter جزو عناوین زیبا و موفقی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه دوازدهم قرار می گیرد.
۱۱ – The Terminator: Future Shock
سازنده: Bethesda Softworks
ناشر: Bethesda Softworks, Virgin Interactive
ژانر: First-Person Shooter
پلتفرم مقصد: DOS
سال انتشار: ۱۹۹۵
امتیاز متا: ندارد
کمپانی Bethesda قدیمی تر از آن چیزی است که فکر می کنید! این شرکت ۲۲ سال قبل بازی می ساخته و منتشر می کرده در حد تیم ملی!! کاملا مطمئنم بسیاری از شما عنوانی که در این جایگاه از لیست قرار گرفته است را نه تنها نمی شناسید بلکه حتی نامش را هم نشنیده اید و نمی دانستید که چنین عنوانی اصلا وجود خارجی داشته است و تازه توسط بتزدا هم ساخته و منتشر شده است. دروغ چرا؟! واقعا من هم حتی نام این بازی را نشنیده بودم، ولی طی تحقیقاتی که برای شناخت برترین بازی های بتزدا داشتم با این بازی آشنا شدم. بالاخره خوبی نوشتن این مقالات علاوه بر تجدید خاطرات با خیلی از شاهکارهای آشنا، همین تحقیقات و آشنا شدن با کلی بازی خوب و ناشناخته و قرار دادن اطلاعات آن ها در اختیار شما عزیزان است. صحبت از یک بازی شوتر اول شخص با نام The Terminator: Future Shock است که در آن روزها نام ترمیناتور به لطف آرنولد شوارتزینگر عزیز، خیلی بزرگ و محبوب بود و احتمالا هم این بازی برای فروش خود از نام ترمیناتور و دنیای آن استفاده کرده است! اما خوشبختانه این بازی یکی از آن عناوین به درد نخور ساخته شده بر اساس دنیای فیلم ها نبود و اتفاق یک بازی فوق العاده عالی و جذاب بود. بد نیست در ابتدا اطلاعاتی را از این بازی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. عنوان The Terminator: Future Shock که در ژانر First-Person Shooter قرار داشت توسط Bethesda Softworks ساخته شد و در سال ۱۹۹۵ توسط کمپانی های Bethesda Softworks و Virgin Interactive برای سیستم های تحت DOS منتشر گردید. The Terminator: Future Shock پس از انتشار موفق عمل کرد و بازخوردهای مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و با این که دارای امتیاز متا نیست، اما امتیازاتی مانند ۸٫۴ از گیم اسپات و ۸ از Maximum را به خود اختصاص داده است تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود.
جالب است بدانید که The Terminator: Future Shock یکی از اولین بازی های شوتر اول شخص دارای “true, fully texture-mapped 3D environments and enemies” یا “محیط و دشمنان دارای تکسچرهای کاملا ۳ بعدی واقعی” بود. همچنین جالب است بدانید که این بازی پیشگام در استفاده از کنترل “mouse-look” یا “نگاه کردن به اطراف با ماوس” در بازی های رایانه ای است که بعدا کاملا همه گیر گردید. Future Shock تماما به صورت اول شخص دنبال می شد و شما در هر مرحله باید یک سری از ماموریت ها را انجام می دادید تا بتوانید به مرجله بعدی بروید و در این حین با انواع ربات های دشمن با استفاده از اسلحه های بسیار متنوع و نارنجک های گوناگون، مبارزه می کردید. تنوع سلاح ها و نارنجک ها برای عنوانی در سال ۱۹۹۵ بسیار تحسین برانگیز بود. یک موضوع دیگر نیز که در مراحل بازی وجود داشت و تنوع و چالش خوبی را نیز به بازی می بخشید، این بود که مناطقی از بازی دارای تشعشعات یا radiation بسیار بالا بود که بازیباز نمی توانست در آنها تردد کند و در این مواقع می توانستید از یک jeep با سلاح اتوماتیک قدرتمند (mounted cannon) یا از HK fighter که یک ربات جنگی پرنده بود استفاده نمایید که لذت فوق العاده ای داشت. بازی دارای مد چند نفره نبود اما در نسخه دنباله این بازی با نام The Terminator: SkyNET مد چند نفره deathmatch نیز وجود داشت. داستان بازی در سال ۲۰۱۵ دنبال می شود که در آن شخصیت اصلی بازی به کمک گروهی به نام مقاومت از یک کمپ فرار می کند و به گروه مقاومت می پبوندد که رهبر آنها John Connor مشهور دنیای ترمیناتور است. بعد از چند ماموریت، مقر مرکزی گروه مقاومت توسط ترمیناتورهای مدل T800 مورد حمله قرار می گیرد و وی کمک میکند تا جان کانر و دیگر رهبران گروه سالم از محل خارج شده و به مقر جدیدی بروند و داستان ادامه می یابد. نهایتا باید اذعان داشت که عنوان The Terminator: Future Shock جزو برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه یازدهم قرار می گیرد.
۱۰ – Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
سازنده: Micro Forté
ناشر: ۱۴ Degrees East ,Bethesda Softworks
ژانر: Turn-Based Real-Time Tactical Role-Playing
پلتفرم مقصد: Microsoft Windows
سال انتشار: ۲۰۰۱
امتیاز متا: ۸۲/۱۰۰
سری عناوین فال آوت یک فرنچایز نقش آفرینی شوتر با تم post-apocalyptic Retro-futuristic محسوب می شوند که اولین بار توسط Interplay Entertainment خلق شد. دنیای بازی فال اوت Wasteland نام دارد که در واقع عنوانی با همین نام که در سال ۱۹۸۸ منتشر شده بود، الهام بخش اصلی سری فال اوت است و در واقع سری فال اوت یک دنباله معنوی برای بازی Wasteland محسوب می شد. سری فال اوت وقایع چندین سال بعد از انفجار هسته ای در آمریکا را نشان می دهد و داستان امید انسان به بقا و دست و پا زدن او برای نجات نوع خود در یک دنیای وحشی پر از هیولاهای جهش یافته و غارتگران و قاتلین بی رحم را نشان می دهد. در نسخه های اصلی این سری می توانید هم بازی را از دید اول شخص و هم سوم شخص دنبال نمایید که البته به نظر می رسد زاویه اول شخص پایه اصلی ساخت این سری محسوب می گردد زیرا که بازی در این حالت بسیار خوش دست تر از زاویه سوم شخص است، درست مانند سری الدر اسکرولز. اما تمامی این موارد گفته شده مربوط به سری اصلی بازی های فال آوت است و بتزدا از استفاده کردن نام فال آوت برای ساخت دیگر عناوین در سبک های گوناگون نیز غافل نشده است و در این زمینه شاهد حضور بازی های زیبایی مثل Fallout Tactics: Brotherhood of Steel و همین طور Fallout Shelter (که در جایگاه دوازدهم در مورد آن صحبت کردیم) بوده ایم. خوشبختانه در مواردی که بتزدا از نام فال آوت برای بازی های دیگر سبک ها بهره برده است نیز شاهد بازی های با کیفیت بوده ایم که می بینید به طور مثال دو عدد از آن ها در لیست برترین بازی های این شرکت نیز جای گرفته اند و موفق شده اند تا با شایستگی اعتبار نام فال آوت را حفظ نمایند. در این جایگاه صحبت از بازی زیبای Fallout Tactics: Brotherhood of Stee است که در ابتدا جا دارد تا اطلاعاتی را در مورد آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
عنوان زیبای Fallout Tactics: Brotherhood of Steel که در ژانر Turn-Based Real-Time و Tactical Role-Playing قرار داشت توسط Micro Forté ساخته شد و در سال ۲۰۰۸ و سپس طی سال های بعد، توسط کمپانی های ۱۴Degrees East و Bethesda Softworks برای پلتفرم Microsoft Windows منتشر گردید. Fallout Tactics: Brotherhood of Steel پس از انتشار بسیار موفق عمل کرد و بازخوردهای مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای بسیار خوب ۸۲/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود. در این بازی که در همان دنیای آشنای سری فال اوت دنبال می شود شما کنترل جوخه ای به نام Brotherhood of Steel را بر عهده دارید که در یک جنگ بسیار سخت و ناعادلانه درگیر می شوند. البته باید بدانید که با وجود این که دنیای بازی همان ویستلند است ولی داستان و وقایع آن هیچ ربطی به عناوین Fallout یا Fallout 2 که قبل از این بازی منتشر شده بودند ندارد. جالب است بدانید که کسانی که این بازی را پیش خرید می کردند یک سی دی اضافی نیز دریافت می کردند که شامل یک بازی رومیزی مینیاتوری با نام Fallout: Warfare بود که در دنیای فال آوت رخ می داد و همین طور یک ماموریت اضافی نیز در بازی اصلی در اختیار آنها قرار می گرفت. مبارزات نقش آفرینی بازی کاملا تاکتیکی و استراتژیک دنبال می شدند و شامل نبردهای نوبتی همزمان با درجه سختی تقریبا بالا بودند که در آن ها برای پیروزی باید کاملا هوشمندانه عمل کرده و نیاز به تاکتیک و استراتژی صحیح برای پیروزی در نبرد داشتید. قطعا می توان گفت بازی Fallout Tactics: Brotherhood of Steel جزو برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه دهم قرار می گیرد.
۹ – RAGE
سازنده: id Software
ناشر: Bethesda Softworks, Square Enix Holdings, Aspyr
ژانر: First-Person Shooter, Action-Adventure, Vehicular Combat و racing
پلتفرم مقصد: Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, iOS, Macintosh operating systems
سال انتشار: ۲۰۱۱
امتیاز متا: ۸۱/۱۰۰
بازی RAGE شاید دقیقا و کاملا آن عنوانی که منتظرش بودیم و قرار بود باشد، نبود و ضعف هایی داشت ولی نمی توان کتمان کرد که واقعا در سبک خاص خود یک بازی فوق العاده بود و کمتر عنوانی را شاهد هستیم که در آن تمامی المان های سبک های مختلف از ریسینگ گرفته تا مبارزه با ماشین و اکشن ماجرایی جهان آزاد و شوتر اول شخص و … به شکلی بسیار سرگرم کننده و خاص، در کنار هم جمع شده باشند (مانند سری Borderlands). در ابتدا جا دارد تا بیشتر با این بازی زیبا آشنا شویم. عنوان RAGE که اولین بار در نمایشگاه QuakeCon سال ۲۰۰۷ معرفی شده بود، همان طور که قبل تر اشاره شد در ژانرهای First-Person Shooter, Action-Adventure, Vehicular Combat و حتی racing قرار داشت و توسط id Software ساخته شد تا سرانجام در سال ۲۰۱۱ توسط کمپانی های Bethesda Softworks, Square Enix Holdings و Aspyr برای پلتفرم های Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, iOS و Macintosh operating systems منتشر گردد. جالب است بدانید که کمپانی های Arkane Studios ،Bethesda Softworks و id Software به همراه دیگر بخش هایی مثل BattleCry Studios, Escalation Studios ,MachineGames ,Tango Gameworks و ZeniMax Online Studios همگی زیر مجموعه شرکت مادر ZeniMax Media هستند که شرکتی فوق العاده بزرگ و عظیم محسوب می گردد. در واقع می توان گفت که بازی RAGE به مانند بازی جدید Doom، عنوانی که مستقیما توسط شرکت بتزدا ساخته شده باشد نیست ولی در واقع توسط خانواده ZeniMax Media که هم بتزدا و هم id Software عضو ان هستند ساخته شده است و این نام مانند Doom به نوعی تحت نام شرکت بتزدا در دنیای بازی های رایانه ای شناخته می شوند.
RAGE آخرین بازی استودیو id Software بود که تحت مدیریت و نظارت بنیان گذار این استودیو یعنی John Carmack بزرگ ساخته شد. بازی در دنیای پسا آخرالزمانی wasteland در آینده ای نزدیک اتفاق می افتد و وقایع بعد از اصابت سیارک ۹۹۹۴۲ Apophis به زمین را دنیال می کرد. شما در بازی کنترل شخصیتی به نام Nicholas Raine را در دست داشتید که یک سرباز بود که در پناهگاهی زیرزمینی به خواب طولانی مدت یا hibernation فرو رفته بود تا یک قرن بعد بیدار شود و مشاهده می کند که توسط سازمانی به نام The Authority به عنوان یک فرد تحت تعقیب شناخته می شود. اگر بخواهیم با مثال های سینمایی و بازی، منابع الهام این عنوان را نام ببریم باید گفت بازی RAGE بسیار مشابه فیلم Mad Max 2 است و کاملا از عناوینی مانند Fallout و Borderlands الهام گرفته است. RAGE پس از انتشار موفق عمل کرد و بازخوردهای مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای خیلی خوب ۸۱/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود. بازی به دلیل جلوه های بصری و طراحی هنری دنیای بازی و سیستم جذاب مبارزاتش بسیار تحسین شد در حالی که به خاطر داستان و شخصیت پردازی ضعیف و عدم وجود سیستم جهت یابی صحیح در بازی مورد نقد قرار گرفت و از امتیاز آن کاسته شد. یک نسخه مخصوص سیستم عامل iOS نیز از این بازی منتشر گردید که Rage: Mutant Bash TV نام داشت و بازخوردهایی متوسط تا خوب را دریافت نمود. در مجموع باید اذعان کرد که بدون هیچ شکی بازی RAGE جزو زیباترین و جذاب ترین عناوینی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda منتشر شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه نهم قرار می گیرد.
۸ – The Elder Scrolls Online
سازنده: ZeniMax Online Studios
ناشر: Bethesda Softworks
ژانر: MMORPG
پلتفرم مقصد: Microsoft Windows, OS X, PlayStation 4, Xbox One
سال انتشار: ۲۰۱۴
امتیاز متا: ۸۰/۱۰۰
دنیای سری عناوین الدر اسکرولز که Tamriel نام دارد آن قدر عظیم و وسیع و پیچیده است که پتانسیل خلق ده ها بازی مختلف بر اساس آن وجود دارد و عنوانی که فقط بر اساس یکی از بخش های این دنیای بی نظیر ساخته شود می شود اسکایریم!! عنوانی که خودش از اکثر نقش آفرینی های جهان آزاد دنیای خیلی بزرگتری دارد ولی دنیایش تنها یک بخش از دنیای اصلی الدر اسکرولز است و این نشان می دهد که چقدر Tamriel عظیم است و تا چه حد پتانسیل برای ساخت عناوین مختلف بر اساس آن وجود دارد. بدون شک برای بتزدا که این دنیای بزرگ را در اختیار دارد فکر کردن به این که یک بازی آنلاین بر اساس دنیای الدر اسکرولز ساخته شود بسیار فکری بدیهی و قابل انتظار است و مدت ها بسیاری از بازیبازان این انتظار را می کشیدند که سرانجام یک بازی Massively Multiplayer Online Role-Playing با همان MMORPG برای دنیای زیبا و دوست داشتنی الدر اسکرولز معرفی و ساخته شود که خوشبختانه چنین اتفاقی هم رخ داد و در نسل هشتم بازی The Elder Scrolls Online بعد از طی ۷ سال روند ساخت، منتشر گردید. عنوان The Elder Scrolls Online توسط ZeniMax Online Studios ساخته شد و در سال ۲۰۱۴ و سپس طی سال های بعد، توسط کمپانی Bethesda Softworks برای پلتفرم های Microsoft Windows, OS X, PlayStation 4 و Xbox One منتشر گردید. لازم به ذکر است که نسخه های پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان این بازی The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited نام دارند و یک سال بعد از عرضه نسخه پی سی در سال ۲۰۱۵ منتشر گردیدند. نسخه اولیه یعنی نسخه رایانه های شخصی The Elder Scrolls Online پس از انتشار تقریبا موفق عمل کرد و بازخوردهای نسبتا مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای ۷۱/۱۰۰ (برای عنوانی در این سبک که معمولا هنگام عرضه و نقد شدن دارای ایراداتی هستند و بعدا رفع می شوند امتیاز نسبتا مناسبی است) که نشان دهنده یک عنوان جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین خوب شرکت Bethesda شود.
باید گفت چنین عناوینی مثل The Elder Scrolls Online اگر مثلا ۶ ماه بعد از انتشار اولیه نقد شوند که سازندگان ایرادات را شناخته و آپدیت منتشر کرده و مشکلات سرور و مواردی از این قبیل را رفع کرده اند، بدون شک امتیازازت خیلی بهتری می گیرند، زیرا بسیاری از کسر شدن امتیاز در نقدهای این بازی های آنلاین به دلیل همین مشکلات اولیه بازی ها در سرور و باگ و .. است که بدون شک The Elder Scrolls Online نیز از این قضیه مستثنی نبود و در حال حاضر وضعیت ثبات این بازی بسیار بسیار بهتر از زمان لانچ آن است. در واقع نسخه جدید و بهبود یافته این بازی که The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited نام دارد (پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان) نسبت به بازی اول بسیار وضعیت بهتری دارد و مشکلات زمان عرضه در آن وجود ندارند. به همین خاطر هم در این نسخه نقدها و امتیازات بازی بسیار مثبت و عالی بود و The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited موفق شد امتیاز متای ۸۰/۱۰۰ را کسب نمایید که افزایشی تقریبا ۱۰ نمره ای نسبت به لانچ اولیه بازی داشت و نمرات بازی به خاطر رفع مشکلات در این نسخه، کاملا اصلاح شدند. داستان بازی در دنیای Tamriel دنبال می شود و خط داستانی آن به صورت غیر مستقیم با دیگر نسخه های سری الفدر اسکرولز در ارتباط است. در ابتدا سیستم بازی مانند اکثر عناوین این سبک بر اساس پرداخت عضویت ماهانه بود ولی بعد در سال ۲۰۱۵ این سیستم به مدل buy-to-play به همراه microtransaction یا خرید درون بازی تغییر کرد و البته یک عضویت ماهانه انتخابی و غیر اجباری هم برای کاربران وجود دارد. بازی ماهانه حدود یک میلیون کاربر فعال دارد و تاکنون از زمان عرضه ۸٫۵ میلیون نفر در آن حضور داشته اند. بی تردید عنوان زیبای The Elder Scrolls Online و مخصوصا نسخه Tamriel Unlimited جزو برترین عناوینی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه هشتم قرار می گیرد.
۷ – Prey
سازنده: Arkane Studios
ناشر: Bethesda Softworks
ژانر: First-person shooter RPG
پلتفرم مقصد: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
سال انتشار: ۲۰۱۷
امتیاز متا: ۸۴/۱۰۰
همان طور که در مقاله قبلی که مربوط به برترین عناوین ۲K بود و در مورد نسخه اول سری Prey (که توسط آن شرکت منتشر گردید) صحبت می کردیم، خدمتتان عرض کردم، به شخصه وقتی نام Prey را می شنوم عنوانی با کلی داستان و حاشیه و .. به ذهنم می آید که مدام در حال ساخت بوده، کنسل شده، شماره ۲ نام گرفته، دوباره کنسل شده، امتیاز بازی جابجا شده و به بتزدا رسیده، دوباره شروع به ساخت کرده اند، نام بازی به حالت بدون شماره و پسوند بازگشته، کلا همه چیز بازی فرق کرده و عوض شده و … عنوان اولیه Prey یک بازی زیبا و جذاب بود که در سال ۲۰۰۶ منتشر گردید و توانست بازخوردهای فوق العاده عالی را دریافت نماید و امتیاز متای ۸۳ را کسب و از وبسایت IGN نیز امتیاز ۹ را دریافت نماید. این عنوان توسط استودیوهای Human Head Studios, 3D Realms, Aspyr Media, Venom Games ساخته شد و توسط ۲K Games و Aspyr Media برای پلتفرم های Xbox 360 و رایانه های شخصی منتشر گردید. بعد از آن چند سال این نام در سکوت خبری بود تا این که نسخه دوم معرفی گردید و تریلرهای زیبایی از آن منتشر شد اما بعدا اعلام شد که بازی کنسل شده و سپس امتیاز بازی به کمپانی بتزدا واگذار گردید. این کمپانی نیز کلا همه چیز را کنار گذاشت و از اساس، بنای ساخت یک بازی کاملا جدید و بی ربط به عنوان اول را پایه ریزی کرد که آن هم Prey نام داشت و به نوعی بتزدا می خواست حالا که دیگر این نام و این سری متعلق به خودش است، با این کار فرنچایز مختص خود را خلق کند و نام بازی را از نسخه اول که توسط شرکت دیگری ساخته و منتشر شده بود جدا نماید. سرانجام نیز همین اتفاق افتاد و بعد از گذشت ۱۱ سال از عنوان اول سری، عنوانی جذاب با نام Prey بدون هیچ شماره و پسوند و پیشوندی و شبیه به یک ریبوت سری بدون هیچ ارتباطی به بازی قبل، ساخته و منتشر گردید. عنوان زیبای Prey که در ژانر First-person shooter RPG قرار دارد توسط سازندگان خوشنام سری دیس آنرد یعنی Arkane Studios ساخته شد و در سال ۲۰۱۷ توسط کمپانی Bethesda Softworks که امتیاز بازی را به دست گرفته است، برای پلتفرم های PlayStation 4, Xbox One و Microsoft Windows منتشر گردید. Prey پس از انتشار موفق عمل کرد و بازخوردهای مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای بسیار خوب ۸۴/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود.
در این بازی شما کنترل شخصیتی به نام Morgan Yu را در اختیار می گرفتید و باید به گشت و گذار و اکتشاف در ایستگاه فضایی Talos I در اربیتی اطراف Earth–Moon L2 می پرداختید که در اینجا تحقیقاتی بر روی یک گروه بیگانه مهاجم به نام Typhon در حال انجام بوده است اما بعدا مشکلاتی به وجود آمده است و جالا بازیباز باید با استفاده از سلاح ها و قابلیت هایی که همگی از Typhon برگرفته شده اند با بیگانگان مبارزه کرده و در حالی که سعی بر فرار از آن ایستگاه دارید، زنده بمانید. بازیباز توسط یک سیستم اصطلاحا Metroidvania-style که بر اساس پیدا کردن آیتم های کلیدی و قابلیت های جدید است به بخش های مختلف این ایستگاه دسترسی پیدا می کند یعنی مثلا شما باید در بازی پیشروی کنید تا یک آیتام مهم را به دست آورید تا بتوانید دربی را که قبلا باز نمی شده است باز کرده و وارد بخش جدیدی شوید. نهایتا هم این سیستم سبب می شود که شما به کل بخش های این ایستگاه فضایی به صورت جهان آزاد دسترسی یابید. استودیو آرکین در ساخت این بازی به هیچ وجه از موارد در نظر گرفته شده برای Prey 2 در ساخت بازی خود بهره نبرد و تنها در نام بازی و تم کلی “شکار شدن بازیباز توسط بیگانگان” از آن پروژه استفاده کرد. بازی ارکین استودیو در واقع به نوعی به عنوان یک دنباله معنوی و ادای احترام به بازی System Shock ساخته شد و توانست تا موفق نیز عمل نماید. در مجموع باید گفت بدون شک Prey جزو برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه هفتم قرار می گیرد.
۶ – Return to Castle Wolfenstein
سازنده: id Software, Gray Matter Interactive, Nerve Software, Splash Damage, Threewave Software
ناشر: Activision
ژانر: First-person shooter
پلتفرم مقصد: Microsoft Windows, Xbox, PlayStation 2, Linux
سال انتشار: ۲۰۰۱
امتیاز متا: ۸۸/۱۰۰
سری عناوین Wolfenstein یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین عناوین شوتر در تاریخ بازی های رایانه ای محسوب می شوند که همواره طرفداران و علاقمندان بسیار زیادی را در دنیا داشته و دارند و حتی در کشور خودمان نیز علاقمندان زیادی دارد و تعداد بسیاری از افراد که شاید حتی بازیباز نیز نباشند، قبلا یک نسخه از ولفنشتاین را بازی کرده اند که به شخصه جندین نفر را با چنین سابقه ای می شناسم. Wolfenstein جزو نام هایی است که در یکی دو نسل اخیر هر سال و هر زمان اسم آن را نشنیده و انواع و اقسام بازی های پشت سر هم و سالانه را از آن ندیده ایم، ولی همواره برای همه بازیبازان مورد احترام است و به عنوان یک نام قدیمی و بزرگ در صنعت بازی ها شناخته می شود. در این فرنچایز قدیمی شاهد بازی هایی تاریخ ساز و تاثیرگذار بوده ایم که نقش مهمی را در پیشرفت سبک شوتر اول شخص بر عهده داشته اند. به طور مثال بازی Wolfenstein 3D که در سال ۱۹۹۲ منتشر گردید یکی از مهمترین و تاثیرگذار ترین عناوین شوتر اول شخص در دنیا محسوب می شود و برای بسیاری از بازیبازان یک عنوان افسانه ای است که به مانند Doom جزو سردمداران شوتر های اول شخص است و حتی از آن با لقب “پدربزرگ شوترهای ۳ بعدی” در شاخه شوترهای اول شخص یاد می کنند. بعداز چندین سال سکوت خبری فرنچایز ولفنشتاین، این سری در نسل هفتم و هشتم با دو عنوان New Order (برای هر دو نسل) و Old Blood (تنها نسل هشتم) دوباره نام خود را تازه کرد و بر سر زبان ها انداخت و اتفاقا هر دو بازی نیز عناوین زیبا و جذاب و موفقی بودند و مورد استقبال قرار گرفتند. بی شک یکی از شاخص ترین عناوین این سری که می توان از آن به عنوان برترین بازی این فرنچایز نیز یاد کرد بازی Return to Castle Wolfenstein یا بازگشت به قلعه ولفنشتاین است. عنوان Return to Castle Wolfenstein که در ژانر First-Person Shooter قرار داشت توسط id Software و چند استودیوی دیگر ساخته شد و در سال ۲۰۰۱ توسط کمپانی Activision برای پلتفرم های Microsoft Windows, Xbox و PlayStation 2 منتشر گردید.
Return to Castle Wolfenstein پس از انتشار بسیار موفق عمل کرد و بازخوردهای کاملا مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای فوق العاده عالی ۸۸/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان بسیار جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود. بازی های این فرنچایز اصولا همیشه به نوعی جنگ جهانی را حتی به صورت تخیلی هم که شده در خود داشته و همیشه طرف منفی آن هم، نازی ها و جناب هیتلر بوده اند، حالا چه به عنوان انسان و چه به صورت غول های آهنین و رباتیک و….. که به جان شخصیت اصلی و جان سخت این سری یعنی William “B.J.” Blazkowicz افتاده اند و البته او هم حسابی از خجالت همگیشان در امده است! به همین سنت، داستان بازی Return to Castle Wolfenstein نیز در زمان جنگ چهانی و در مورد رویارویی با نازی های قدرتمند رقم می خورد و شما را لحظه لحظه به ادامه بازی علاقمند می کرد. اتفاقاتی که در قلعه مخوف ولفنشتاین تجربه می کردید یکی از جذاب ترین و هیجان انگیزترین اتفاقات در دنیای بازی های اکشن بود. در این بازی باید با قدرت بی اندازه نازی ها و ازمایشات عجیب و غریب آن ها که باعث قدتمندتر شدن خیلی زیاد آنها نیز شده بود و چاشنی تخیل را هم به طور شیرین و قابل باوری در خود داشت، دست و پنچه نرم می کردید و آنها را شکست می دادید که کار آسانی نبود ولی خیلی لذتبخش بود. به وضوح باید گفت Return to Castle Wolfenstein جزو برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda (استودیو id Software و بتزدا هر دو از خانواده زنیمکس هستند و به نوعی این استودیو شاخه ای از بتزدا نیز به شمار می رود) ساخته شده است (در انتشار آن نقشی نداشته است) و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه ششم قرار می گیرد.
۵ – The Evil Within 2
سازنده: Tango Gameworks
ناشر: Bethesda Softworks
ژانر: Survival horror Third Person Shooter
پلتفرم مقصد: Microsoft Windows ,PlayStation 4 ,Xbox One
سال انتشار: ۲۰۱۷
امتیاز متا: ۸۲/۱۰۰
به صورت خیلی کلیشه ای و تکراری این گونه آغاز می کنیم که ترس مدت هاست که در بازی های رایانه ای وجود دارد ولی لااقل چند سالی است که تنها نام آن باقی مانده است و متاسفانه شاهد روند نزولی با شیب بسیار زیاد در عناوین سبک وحشت بقا چه از نظر تعداد و چه از نظر کیفیت بوده ایم. در واقع به استثناء چند عنوان انگشت شمار که تعدادشان به تعداد انگشتان یک دست نیز نمی رسند (مانند شماره اول و دوم Dead Space)، بازی دیگری نبوده است که بتواند حس بازی های ناب وحشت بقای کلاسیک را به ما یاد آوری کند و شاهد عرضه بازی قدرتمندی در سبک وحشت بقا نبوده ایم. عناوین با کیفیتی هم که در سال های اخیر، خوب و عالی بوده اند تقریبا همگی از نوع عناوین سبک “وحشت” بودهاند و نه “وحشت-بقا”؛ در این عناوین معمولا شاهد یک شخصیت بیدفاع بدون هیچ توانایی و قایلیت خاصی بوده ایم که تنها قادر به فرار کردن و قایم شدن بوده است و البته کاملا واضح است که ترساندن در یک چنین بازی که شما فقط و فقط یک چراغ قوه در دست دارید و اوج مخفی کاریتان، کمد دیواری است، خیلی راحت تر است از ترساندن بازیبازی در نقش یک شخصیت تعلیم دیده و مجهز به انواع اسلحهها. در حقیقت سبک “وحشت” و “وحشت-بقا” با این که هر دو نام وحشت را یدک می کشند اما بسیار با هم تفاوت دارند و به صورت کاملا مجزا از هم بررسی می شوند. در همین دوران بود که باز هم پدر ژانر وحشت بقا دست به کار شد و آستین های خود را برای نجات این ژانر بالا زد. شینجی میکامی ترس را دوباره بازگرداند، همان ترس نابی را که سری رزیدنت اویل به خاطر دایم ولی در قالب عنوانی دیگر… عنوانی با اسمی بسیار پرمعنی و با مسما به نام The Evil Within…شیطان درون. بازی The Evil Within که توسط استودیو Tango Gameworks و به کارگردانی شینجی میکامی ساخته شد، در اکتبر ۲۰۱۴ توسط کمپانی بزرگ Bethesda Softworks برای پلتفرم های PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 و PC منتشر گردید و در واقع یک بازی بین نسلی محسوب می شد. پس از موفقیت بالای بازی اول این سری، خوب می دانستیم که فقط مسئله زمان است تا بالاخره بتزدا بازی دوم آن را معرفی کند و در سرانجام در کنفرانس مطبوعاتی بتزدا در نمایشگاه E3 سال ۲۰۱۷ این اتفاق رخ داد و با یک تریلر زیبا عنوان The Evil Within 2 معرفی گردید. زمان گذشت و عنوان زیبای The Evil Within 2 که به مانند بازی قبل در ژانر Survival horror و Third Person Shooter قرار داشت و توسط Tango Gameworks ساخته شده بود، در پاییز سال ۲۰۱۷ توسط کمپانی Bethesda Softworks برای پلتفرم های Microsoft Windows ,PlayStation 4 ,Xbox One منتشر گردید.
The Evil Within 2 که این بار استاد شینجی میکامی بزرگ را در مقام تهیه کننده خود می دید (در بازی نخست کارگردان بود)، پس از انتشار موفق عمل کرد و بازخوردهای مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای بسیار خوب ۸۲/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود. The Evil Within 2 به مانند نسخه اول خود برای ما گیمرهای قدیمی که با رزیدنت اویل و سایلنت هیل بزرگ شده ایم یک دنیا نوستالژی همراه خود دارد. یک دنیا حرف و یک دنیا لذت. The Evil Within 2 از دسته عناوینی است که بازی کردنش برای کسانی که ذره ای به بازی های وحشت بقا تعلق خاطر دارند، واجب و لازم است. حتی کسانی که این سبک را تجربه نکرده اند نیز قطعا با انجام این بازی لذت بسیار زیادی را تجربه خواهند کرد و شاید به این ژانر از عناوین نیز علاقمند شوند. به هیچ وجه نمی گویم The Evil Within 2 یک بازی بدون نقص و کامل است و قطعا کمبودهایی گاها بزرگ هم دارد ولی این کمبودها در مقایسه با نقاط قوت بازی و لذتی که به شما منتقل می کنند و ترس نابی که تجربه خواهید کرد، زیاد به حساب نمی آیند. The Evil Within 2 به مانند بازی اول این سری بازی کمیابی است. عنوانی که شاید تنها استاد میکامی می توانست برایمان به ارمغان بیاورد. The Evil Within 2 بازی نیست که هر روز از خواب بیدار شوید یک بازی مانند آن در بازار عرضه شده باشد. حتی بازی ای نیست که در یک سال و یا چند سال نظیرش پیدا شود. این بازی شینجی میکامی است، پدر سبک وحشت بقا، پدر رزیدنت اویل؛ این شیطان درون است. ترس ناب چیزی نیست که در هر بازی ای که بر روی خود نام ترسناک می گذارد مشاهده کنیم. ترس ناب حس کردنی است و باید در وجودتان بخزد و لانه گزیند. در The Evil Within 2 همین ترس ناب در وجودتان رخنه خواهد کرد و گاهی کنترلر را از ترس محکم می گیرید که مبادا ناگهان اتفاقی بیافتد و شما آماده نباشید. این بازی مجددا یاد و خاطره سری عناوین کلاسیک رزیدنت اویل را زنده می کند و یک بازی وحشت بقای بسیار با کیفیت در سبک خود به حساب می آید. بدون شک باید گفت The Evil Within 2 در دسته برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه پنجم قرار می گیرد.
۴ – ِDOOM
سازنده: id Software
ناشر: Bethesda Softworks
ژانر: First-Person Shooter
پلتفرم مقصد: Microsoft Windows ,PlayStation 4 ,Xbox One
سال انتشار: ۲۰۱۶
امتیاز متا: ۸۷/۱۰۰
در دنیای بازی های رایانه ای تا به امروز بارها شاهد حضور شیاطین و دیوها و هیولاها بوده ایم که به جان انسانها افتادهاند. بسته به شهرت و قدرت بازی و کیفیت طراحی هنری، برخی از این دیوها و شیاطین به یادماندنی تر و ماندگارتر شده اند و برخی نیز از یاد رفته اند. اما بدون هیچ شکی باید گفت یکی از برترین و مخوف ترین شیاطین در بازی های رایانه ای، هیولاها و دیوهای مخوف شاخدار سری مشهور و کلاسیک Doom هستند که به معنای واقعی از قلب جهنم برخاسته اند. هیولاهایی که در زمانی که هنوز کسی درست نمیدانست اصلا شوتر اول شخص چیست توسط استودیو id software و در راس آنها جان کارمک افسانهای خلق شده و در قالب عنوانی شاهکار به نام Doom به سمت ما سرازیر شدند. جالب اینجا بود که با وجود مخوف بودن این هیولاها دیری نگذشت که همگی عاشق آن هیولاها شدیم و آن ها به جای فتح زمین، دروازههای قلب ما را فتح کردند!! هر روز بسیاری از بازیبازان در حالی که شات گان دولول و محبوب بازی را دردست داشتند به دل هیولاها زده و خیلی از آن ها را دوباره به سرزمین مادریشان باز می گرداندند! گذشت و گذشت و روز به روز محبوبیت این شوتر جهنمی بیشتر و بیشتر شد و تازه همگان فهمیدند که سبک شوتر اولشخص اینگونه است و چقدر هم سرگرم کننده و فوقالعاده است. در واقع بازی Doom تبدیل به عنوان میزان و اولین بازی بزرگ در ژانر شوتر اول شخص شد و جان کارمک هم به نوعی خود را به عنوان پدر ژانر شوتر اولشخص معرفی کرد! به همین دلیل هم هست که سری عناوین Doom همواره به عنوان یکی از اولین و تاثیرگذار ترین شوترهای اول شخص تاریخ بازیهای رایانهای محسوب میشوند. حتی اکنون و پس از سالها که بازگردیم و به عناوین اولیه Doom نگاه کنیم از خلاقیت و توانمندی که آن زمان در ساخت بازی به کار گرفته شده است شگفتزده میشویم و تازه مهمترین بخش قضیه این است که چنین فرمولی برای ساخت بازی برای اولین بار به کار رفته است و هیچ الگو و مدلی برای خلق چنین عنوانی وجود نداشته است و سازندگان Doom خود، الگوسازی و استاندارد سازی کرده اند و عنوانی را خلق کردهاند که خود تبدیل به مقیاس و معیار برای یک سبک شده است. صنعت بازی های رایانه ای به نسل هشتم خود رسیده بود و مدت زیادی از ساخت آخرین عنوان سری Doom میگذشت و طرفداران و علاقمندان بسیار زیادی در دنیا منتظر معرفی نسخه جدیدی از این سری بودند تا این که سرانجام این اتفاق رخ داد و عنوان جدیدی با نام Doom (که در ابتدا قرار بود شماره چهارم باشد) توسط Bethesda بدون هیچ پیشوند و پسوندی به عنوان یک ریبوت برای سری معرفی شد و بازیبازان را ذوق رده کرد. در مورد این بازی نگرانی های زیادی وجود داشت زیرا خیلی از بازی های قدیمی که به نسل جدید آمده بودند حسابی خراب کاری کرده و به نامی مانند Duke Nukem هم خدشه وارد کرده بودند. بسیاری از بازیبازان در دنیا و مخصوصا بازیبازان قدیمیتر که عناوین کلاسیک سری Doom را تجربه کرده بودند سالهای زیادی منتظر معرفی و انتشار یک عنوان درست و حسابی در این فرنچایز مانده و به همین دلیل هم این زمان طولانی فاصله بین دو بازی این سری، خیلی از آنها را نگران کرده بود. البته تصاویر و تریلرهایی که از این بازی منتشر می شد بسیار امیدوار کننده بود و نوید یک بازی خوش ساخت را می داد که امید زیادی به آن داشتیم.
خوشبختانه با انتشار بازی همه نگرانی ها جای خود را به تحسین داد و سازندگان موفق شدند تا پس از مدتها منتظر گذاشتن بازیبازان و علاقمندان، عنوانی بسیار زیبا و جذاب و باب میل هواداران این فرنچایز ساخته و به آنها هدیه دهند. عنوان DOOM که به سنت همیشگی سری در ژانر First-Person Shooter الد اسکول و سرعتی قرار داشت توسط id Software ساخته شد و در سال ۲۰۱۶ توسط کمپانی Bethesda Softworks برای پلتفرم های Microsoft Windows ,PlayStation 4 و Xbox One منتشر گردید. DOOM پس از انتشار موفق عمل کرد و بازخوردهای مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای بسیار خوب ۸۷/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود. Doom عنوانی است که کاملا یارای رقابت با شوترهای بزرگ این روزها را داراست و در بخشهایی از آنها ضعیفتر (مثل داستان) و در بخشهایی نیز قدرتمندتر است (مثل هیجان گیمپلی) ولی در مجموع باید گفت این بازی میتواند تا مدتهای طولانی شما را با بخش تکنفره و چندنفره جذاب خود سرگرم کند. اسلحههای بزرگ و حجیم به همراه شوتر و اکشن بسیار سریع و جذاب به همراه یک بخش چندنفره بسیار عالی از Doom عنوانی بی نهایت جذاب و سرگرم کننده ساخته اند که معنای یک شوتر کلاسیک و الداسکول اما مطابق با استانداردهای یک بازی نسل هشتمی است. در واقع باید گفت مهمترین نکته مثبت در ساخت این عنوان برای سازندگان بازی آن است که موفق شدهاند تا عنوانی را بسازند که هم جدید و نسل هشتمی باشد و بازیبازان جدید را راضی نگاه دارد و هم از آن مهمتر کاملا به ریشههای این فرنچایز وفادار مانده باشد و به شایستگی نام Doom را آن هم بدون پیشوند و پسوند به عنوان یک شروع دوباره برای این سری یدک بکشد. Doom چه برای طرفداران قدیمی و چه برای بازیبازان جدیدی که علاقمند به تجربه یک شوتر اول شخص چالشبرانگیز و جذاب هستند یک عنوان مناسب محسوب میشود و میتواند رضایت هر دو دسته را جلب کند. البته که Doom ضعفهایی نیز دارد و مثلا می توانست در بخش هایی مثل داستان، بسیار بهتر و مناسب تر عمل کند ولی انصافا در مجموع یک شوتر کلاسیک فوقالعاده جذاب و هیجانانگیز چه در بخش تکنفره و چه در بخش چندنفره را برای بازیبازان و هواداران به ارمغان اورده است و توانسته تا نام بزرگ و پرآوازه این سری محبوب را همچنان زنده و استوار نگاه دارد و با یک بازی جذاب طرفداران را دوباره به خاطرات قدیم و شیرینشان از این سری بازگرداند، آن هم در لباس یک عنوان نسل هشتمی. عنوان نسل هشتمی Doom حافظ شایسته میراث ارزشمند این فرنچایز است و شروعکننده مسیری جدید برای سازندگان و همینطور طرفداران این سری محسوب میشود. در نهایت باید اذعان نماییم که بازی DOOM در زمره برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه چهارم قرار می گیرد.
۳ – Dishonored
سازنده: Arkane Studios
ناشر: Bethesda Softworks
ژانر: Action-Adventure ,Stealth
پلتفرم مقصد: Microsoft Windows ,PlayStation 3 ,PlayStation 4 ,Xbox 360 ,Xbox One
سال انتشار: ۲۰۱۲
امتیاز متا: ۹۱/۱۰۰
سال ۲۰۱۲ بود که عنوانی به نام Dishonored (رسوا) منتشر شد و توانست توجه تمامی صنعت بازی را به خود معطوف کند و از بازیبازان گرفته تا منتقدین همگی با اتفاق نظر این بازی را در لیست یکی از برترین عناوین سال ۲۰۱۲ قرار دادند و سازندگان بازی را تحسین کردند. این بازی که در ژانر Action-Adventure و Stealth قرار داشت توسط Arkane Studios ساخته شد و در سال ۲۰۱۲ توسط کمپانی Bethesda Softworks برای پلتفرم های Microsoft Windows ,PlayStation 3 و Xbox 360 منتشر گردید. البته با آغاز نسل هشتم و جاری شدن سیل عناوین بازسازی شده نسل هفتمی برای کنسولهای PS4 و Xbox One، کمپانی Behesda و استودیو Arkane نیز که بازخوردهای بسیار مثبتی از بازی خود گرفته بودند و فروش خوبی را نیز تجربه کرده بودند فرصت را مغتنم شمرده و تصمیم گرفتند تا آنها نیز سوار بر موج بازسازی عناوین زیبای نسل هفتم برای کنسولهای نسل هشتمی شوند و انتشار نسخه ارتقا یافته و نسل هشتمی Dishonored را در دستور کار قرار دهند. آنها تصمیم گرفتند تا این بازی را به همراه تمامی بستههای الحاقی منتشر شده و البته ارتقاهایی که قصد داشتند روی گرافیک بازی لحاظ کنند، تحت نام Dishonored: Definitive Edition منتشر کنند. بازی اصلی Dishonored پس از انتشار بی نهایت موفق عمل کرد و بازخوردهای فوق العاده ای را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای شاهکار ۹۱/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان بی نظیر است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از عناوین موفق شرکت Bethesda شود. البته با وجود نقدها و امتیازات عالی باز هم اعتقاد دارم که به آن اندازهای که لیاقتش را داشت در زمینه جوایز و … به آن توجه نشد و این اتفاق معمولا وقتی رخ میدهد که تعداد زیادی بازی بزرگ و با کیفیت با هم منتشر شوند. Dishonored عنوانی بدون ادعا و بی سر و صدا بود که با ترکیب المانهای اکشن با مخفیکاری و دادن حق انتخاب به بازیباز و نشان دادن عواقب و سرانجام انتخابهای او در انتهای بازی و همچنین استفاده جذاب از قدرتهای فراطبیعی به بهترین شکل توانست تقریبا در تمام زمینهها کمنقص و حتی بینقص عمل نماید تا تمام کسانی که این عنوان را تجربه کردند همگی از Dishonored به عنوان یکی از برترین تجربههای بازی خود در سال ۲۰۱۲ نام ببرند.
داستان در Dishonored سطح و تاثیر بسیار بالایی دارد و یکی از بهترین و جذابترین داستانهای چند سال اخیر را در این عنوان شاهد هستیم و البته بازی به همین اندازه از روایت جذاب و فوقالعادهای نیز بهرهمند است که بازیباز را تا انتها به دنبال خود و به دنبال اثبات بیگناهی کوروو و انتقام گرفتن از عاملین قتل ملکه میکشاند. گشت و گذار در دنیای بازی و شهر Dunwall بینهایت لذتبخش و فوقالعاده بود و انجام ماموریتها در کثیفترین و فقیرنشینترین خیابانهای این شهر که غرق در طاعون و مرگ است تا اشرافیترین و مجللترین قصرها و خانهها و مشاهده تضاد بین زندگی مردم در این شهر لذتی ناب را برای شما به همراه خود دارد. باید گفت نقطه قوت اصلی Dishonored حق انتخاب وسیعی است که به شما برای پیش بردن بازی داده میشود و میتوانید حمامی از خون را در خیابانهای شهر جاری کنید و یا حتی ماموریت را بدون کشتن حتی یک نفر به پایان برسانید. لازم به ذکر است که بازی Dishonored 2 نیز در E3 2015 در کنار نسخه ریمستر شده بازی اول معرفی شد و بعد از انتشار دیدیم که تقریبا تمام نکات مثبت و قوت بازی اصلی را به همراه دارد به علاوه این که نکات جذاب و جدیدی نیز برای لذت بردن ما در بازی قرار داشت. یکی از مهمترین تغییرات جذاب و مهمی که در بازی دوم اتفاق افتاده است حضور دو شخصیت قابل بازی در این عنوان است که یکی از این پروتاگونیستها Emily Kaldwin همان دختر ملکه در نسخه اول بازی است که اکنون بزرگ شده و به همراه کوروو در نسخه دوم به عنوان شخصیت قابل بازی حضور دارد. البته باید گفت بازی دوم در مجموع و از لحاظ کلی به اندازه بازیز اصلی موفق عمل نکرد و لااقل از نظر امتیاز متا به بازی Dishonored نرسید اما باز هم یکی از برترین اکشن ماجرایی ها در نسل هشتم تا به امروز به حساب می آید. در نهایت باید گفت بدون شک Dishonored جزو برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاه سوم قرار می گیرد.
۲ – Fallout 3
سازنده: Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios
ناشر: Bethesda Softworks
ژانر: Action RPG
پلتفرم مقصد: Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, Microsoft Windows
سال انتشار: ۲۰۰۸
امتیاز متا: ۹۳/۱۰۰
وقتی نام نقش آفرینی مطرح شود همیشه یکی از پرچمداران این سبک فرنچایز فال آوت است که در طول سال ها با انواع بازی های مختلف توانسته است در دل بازیبازان و علاقمندان نقش آفرینی جا باز کنید و به فرنچایزی بسیار بزرگ و مطرح در سطح The Elder Scrolls برای کمپانی بتزدا تبدیل گردد. از سری عناوین فال آوت تاکنون ۸ بازی منتشر شده است که شامل ۵ نسخه اصلی (۴ بازی شماره دار و فال آوت نیووگاس) و ۳ بازی اسپین آف با نام های Fallout Tactics: Brotherhood of Steel در سال ۲۰۰۱، Fallout: Brotherhood of Steel در سال ۲۰۰۴ و Fallout Shelter در سال ۲۰۱۵ می باشند. تمامی عناوین این سری جزو تحسین شده ترین بازی های نقش آفرینی تاریخ هستند و موفق ترین آن ها بدون شک بازی سوم این سری در نسل هفتم است که تحسین تمام صنعت بازی اعم از منتقدان و بازیبازان را همراه داشت و موفق شد تا امتیازات بی نظیری را کسب نماید. در مورد این بازی باید گفت همواره وقتی صحبت از یک بازی کامل با محتوای فوق العاده بالا و با کیفیت می شود خیلی از ما یاد سبک نقش آفرینی و سپس فرنچایز فال آوت و در راس آن، Fallout 3 می افتیم که معنای واقعی محتوای بسیار بسیار زیاد با کیفیت بی نظیر است. الحق و الانصاف سازندگان Fallout 3 در بتزدا و در راس آنها تاد هاوارد موفق شدهاند عنوانی را بسازند و منتشر کنند که ساعتها محتوای عالی و عمیق را خالصانه و صادقانه در اختیار ما قرار میدهد و به بهترین شکل ما را سرگرم میکند. از تاثیر عمیق انتخابها گرفته تا مبارزات عالی بازی و شخصیسازی فوقالعاده آن، همه و همه به شکلی بهینه در بازی پیاده شدهاند و آماده هستند تا ما را در دنیای آخرالزمانی و بیرحم Wateland رها کنند. دنیایی که گویی در آن دیگر اثری از عاطفه و مهر و محبت باقی نمانده و رفتارها حالتی حیوانی و تنها بر اساس غریزه بقا پیدا کرده است.
Fallout 3 عنوانی است که به واقع برای طرفداران سبک نقشآفرینی مانند یک الماس درخشنده محسوب میشود و این توانایی را دارد که نه تنها هفتهها، بلکه ماهها علاقمندان را سرگرم کند. البته با ۵ بسته الحاقی فوق العاده ای که این بازی دارد حتی میتواند تا یکی دو سال به بازی اصلی و هر روزه شما در کنسول یا رایانههای شخصی تبدیل شود و شما را غرق در خود کند. Fallout 3 که در ژانر Action RPG قرار داشت توسط Bethesda Softworks و Bethesda Game Studios ساخته شد و در سال ۲۰۰۸ و سپس طی سال های بعد، توسط کمپانی Bethesda Softworks برای پلتفرم های Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 و Microsoft Windows منتشر گردید. این شاهکار پس از انتشار بسیار بسیار موفق عمل کرد و بازخوردهای خیلی مثبتی را از سوی منتقدان و طرفداران دریافت نمود و نهایتا امتیاز متای بسیار خوب ۹۳/۱۰۰ که نشان دهنده یک عنوان جذاب است را به خود اختصاص داد تا تبدیل به یکی از ۲-۳ عنوان برتر و موفق شرکت Bethesda شود. این بازی به عنوان بازی سال ای جی ان نیز شناخته شد و جوایز بی نظیری مانند Xbox 360 Game of the Year و Best RPG را نیز کسب کرد. لازم به ذکر است که همان گونه که مطلع هستید نسخه چهارم این سری نیز بعد از ۷ سال انتظار از نسخه سوم، در سال ۲۰۱۵ برای نسل هشتم منتشر گردید و موفق شد تا بازخوردهای عالی را نیز کسب نماید و در لیست ۵ بازی کاندید بازی سال در مراسم گیم اواردز ۲۰۱۵ نیز به همراه غول هایی مانند ویچر ۳ و بلادبورن قرار گرفت. در مجموع بایستی گفت عنوان شاهکار و بی نظیر Fallout 3 بی شک جزو برترین بازی هایی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” با شایستگی در جایگاه دوم قرار می گیرد.
۱ – The Elder Scrolls V: Skyrim
سازنده: Bethesda Game Studios
ناشر: Bethesda
ژانر: Action RPG
پلتفرم مقصد: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows
سال انتشار: ۲۰۱۱
امتیاز متا: ۹۶/۱۰۰
قطعا هر کدام از شما عزیزان و یا هر بازیباز دیگری در دنیا وقتی مقاله ای را تیتر برترین عناوین کمپانی بتزدا مشاهده کند از همان ابتدا خوب می داند که در صدر لیست و جایگاه اول آن مقاله چه بازی و چه فرنچایزی حضور خواهد داشت و می داند که کسی در دنیا شکی در این انتخاب ندارد. فرنچایزی که در طول تاریخ هر گونه افتخاری که شما فکرش را بکنید کسب کرده است و از بازی سال گرفته تا ایجاد انقلاب در سبک نقش آفرینی و فروش بی نظیر و امتیاز متای فوق العاده و … همه و همه در پرونده پر افتخار این سری دیده می شود. فرنچایزی که برترین و قدرتمندترین فرنچایزی است که Bethesda در اختیار دارد، یک سری نقش آفرینی بی نظیر به نام The Elder Scrolls یا “کتیبه بزرگان”. سری عناوینی که در سال ۱۹۹۴ با بازی The Elder Scrolls: Arena به دنیای بازی های رایانه ای معرفی شدند و در طول سال ها خود را به عنوان یکی از ۲-۳ فرنچایز برتر تاریخ نقش آفرینی به دنیا شناساندند. در حقیقت سری The Elder Scrolls، همواره و هر جایی که صحبت از بزرگترین فرنچایزهای نقش آفرینی تاریخ باشد در یکی دو جایگاه نخست آن لیست قرار خواهد داشت و همواره در طول تاریخ منتقدان و بازیبازان در سراسر دنیا آن را تحسین کرده و ستوده اند (البته کاری به برخی شبه منتقدها یا منتقدنماها که در کشور عزیزمان هم یکی دو عدد وجود دارند و برای فراهم اوردن اوقات شادی دیگران و مطرح شدن خود، از این سری با لقب هایی زشت و توهین امیز یاد می کنند نداریم!). جالب است بدانید که سری محبوب The Elder Scrolls تاکنون بیش از ۴۰ میلیون نسخه در سراسر دنیا فروش داشته اند که واقعا رقم فوق العاده ای است و نشان از بزرگی و عظمت و البته محبوبیت این فرنچایز در بین بازیبازان در دنیا دارد. بی شک نقطه اوج گیری اصلی این فرنچایز با بازی The Elder Scrolls IV: Oblivion در سال ۲۰۰۶ و در نسل هفتم بود که انقلابی را در سبک نقش آفرینی ایجاد کرد و مورد تحسین بازیبازان و منتقدان قرار گرفت. امتیازات بی نظیری که این عنوان کسب کرد شامل امتیاز ۹٫۶ از وبسایت گیم اسپات و ۹٫۳ از وبسایت ای جی ان بود و در نهایت امتیاز متای رویایی ۹۴.
بعد از انتشار این عنوان انقلابی و بی نظیر، بسیاری منتظر بودند تا ببینند نسخه پنجم این سری بزرگ چطور عنوانی خواهد شد و خوشبختانه The Elder Scrolls V: Skyrim تمام طرفداران و سازندگان بازی را روسفید کرد و به عنوانی تبدیل شد که همه چیز در آن زیبا و لذتبخش است. عنوان اسکایریم که به مانند همیشه در ژانر Action RPG قرار داشت توسط Bethesda Game Studios ساخته شد و در سال ۲۰۱۱ توسط کمپانی Bethesda برای پلتفرم های PlayStation 3, Xbox 360 و Microsoft Windows منتشر گردید. البته مدتی قبل و در نسل هشتم نیز نسخه بازسازی شده آن برای کنسول های نسل هشتمی پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان و همین طور مدتی بعد برای نینتندو سوییچ نیز منتشر شد تا بازیبازن این نسل نیز از تجربه یکی از برترین عناوین تاریخ محروم نشوند. با بازی The Elder Scrolls V: Skyrim موفقیت فوق العاده این سری باز هم ادامه یافت و حتی بیشتر نیز شد و این بازی از جانب تقریبا تمامی وبسایتها و منابع معتبر به عنوان بازی سال ۲۰۱۱ نیز انتخاب شد و امتیازات بی نظیری را نیز کسب نمود و نهایتا موفق شد تا متای فوق العاده ۹۶/۱۰۰ را کسب نموده و به عنوان یکی از برترین بازی های تاریخ شناخته شود. در واقع باید بگوییم برترین بازی از برترین فرنچایز بتزدا عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim است. در اسکایریم به معنای کامل، همه چیز از ریزترین جزییات تا المان های اصلی، شگفت انگیز و جذاب است و در نهایت تک تک همین بخش های کوچک و جزییات هستند که با هم جمع شده اند و شاهکاری را به نام اسکایریم خلق کرده اند که بارها و بارها نمره کامل می گیرد و بازی سال می شود و همواره از آن به عنوان یکی از برترین عناوین تاریخ یاد می شود. به امید آن که به زودی شاهد معرفی نسخه جدیدی از این سری محبوب و بزرگ باشیم و بار دیگر بتوانیم در دنیای فوق العاده و عظیم سری الدر اسکرولز یک ماجراجویی بزرگ دیگر را تجربه نماییم. در نهایت باید گفت بدون شک The Elder Scrolls V: Skyrim برترین عنوانی است که تاکنون توسط کمپانی Bethesda ساخته شده است و در لیست ما از “برترین عناوین کمپانی Bethesda” در جایگاهی که به حق شایسته آن است، یعنی جایگاه نخست قرار می گیرد و البته که خوب می دانید کمتر لیستی است که نام اسکایریم در آن به چشم بخورد و جایگاه های نخست آن لیست در اختیار این شاهکار عظیم و بی تکرار تاریخ بازی های رایانه ای نباشد.
پر بحثترینها
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- مایکروسافت: هر دستگاهی میتواند یک ایکس باکس باشد
- بازی چندنفره Horizon احتمالاً در سال ۲۰۲۵ منتشر خواهد شد
- گزارش: Final Fantasy 16 روی PC تنها ۲۸۹ هزار نسخه فروخته است
نظرات
بسایر زیبا بود آقا سعید. یکبار زود زود خوندم. الآن با دقت میخونم. کپشن ها هم مثل همیشه عالیه
قبل از خوندن بگم با افتخار بتسدا فن هستم!! امیدوارم تو مقاله dishonored هم جایی داشته باشه……و خیلییییییی سورپرایز شدم ازین مقاله واقعا دمتون گرم اصن تو این دو هفته ای که اومدم اینجا از سایت همسایه متنفر شدم!!
سلام عرض میکنم خدمت شما. از لطفتون ممنونم. خیلی خوشحالیم که به سایت خودتون تشریف اوردید. سعی میکنیم که انواع مقالات رو داشته باشیم براتون. من هم مثل شما عاشق این شرکت هستم. دیس انرد هم هست اونم در یکی از ۳ جایگاه برتر. باعث افتخار من هست که شما مقالات رو مطالعه می فرمایید و رضایت دارید از سایت.
واقعا با the elder Scrolls v: skyrim و fallout 4 خیلی خیلی حال کردم لامصب اینقد طولانی و هیجان انگیزه ادم دلش نمیاد حذفشون کنه حتی همه چیو برده باشه اخر و تا خشتک اپ کرده باشه
شاهکار نسل خودشونن
خسته نباشی اقا سعید وای چقدر خندیدم ب.ی.ن.ا.م.و.س :laugh: :laugh: :laugh: نمیدونستم اویل ویتین هم مال بتزداست.من خودم بیشتر ازهمه از اسکایریم خوشم میاد خیلی عالی بود
سلام عرض میکنم خدمت شما. سلامت باشید انشالله. متشکرم از شما که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید. باعث افتخار هست که از طنزی که استفاده کردم رضایت داشتید. راستش رو بخواید خودم هم کلی به اون خندیدم با این که خودم نوشتمش!!!
پس من چرادیگه از زامبی خوشم نمیاد؟؟؟ یعنی هر فیلم یا بازی که توش زامبی باشه دیگه بهم حال نمیده
سلام خدمت پوریای عزیز. خیلی متشکرم از شما که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید. باعث افتخار هست که از طنزی که استفاده کردم رضایت داشتید.
جالبه واسه بازی wolfenstein یه تیکه از گیم پلی ولفنشتاین جدید رو گذاشتید
بله راستش رو بخوام بگم تصویر گیف برای اون بازی پیدا نکردم و از طرفی هم این گیفه خیلی هیجانی و زیبا بود
وای خدا یه زمانی عاشق اسکایریم بودم تو اینترنت میگشتم بعد میرفتم تو بازی رازای مختلفشو کشف میکردم کار من دیگه تو اسکایریم از اژدها کشتن گذشته بود خانواده تشکیل داده بودم کار داشتم هیییی یادش بخیر
اسکایریم جااان منه ، هیچوقت اون دی ال سی که سوار اژدها میشدی رو یادم نمیره!
از بین مکان های داخل بازی هم فقط و فقط عاشق black smith ام (اگه درست گفته باشم _ حاجی همه چی یادم رفته !!!) همون جایی رو میگم که زیرزمین بود ……لامصب به اندازه خود مپ اصلی ، بزرگی اون منطقه بود ، یک عالمه محتوا داشت.
راستی آقا سعید یک تشکر خیلی ویژه هم از شما بکنم ، خیلی زحمت میکشید برای مقالات ، حتما دفعه بعد سراغ SONY INTERACTIVE برید ، مطمنم اینقدر بازی های خوب این ناشر زیاده که مقالتون ۳۰ برتر بشه !
در آخر هم بگم من هیچوقت موفق نشدم چه فال اوت سه و چه اسکایریم ، خط اصلی داستان رو تموم کنم ، اینقدر مراحل فرعی اش زیاد و متنوع بود که نرسیدم اصلی رو تموم کنم
راستی یه چیزی بگم تا یادم نرفته …..
مردم واقعا عقلشون به منتقدشونه (ضرب مثل جدید 😀 ) ، منتقد آی جی ان به prey نمره ۴ داد ، دیگه من کمتر کسی رو دیدم تو ایران بره این بازی رو بخره و تجربه کنه
حتی این حرکت منتقد IGN جوری شده که چنل watch mojo نقد کینه جویانه اش رو توی تاپ تن آورده…..
درکل prey خیلی بازی قشنگیه ، من و قشنگ یاد سه تا از بهترین بازی های عمرم می اندازه (Dead space و systemshok ، از طرفی خوندن ایمیل های داخل بازی و پرسه زدن توی محیط هاش به شدت منو یادDeus ex : human Revolution میاندازه)
دوستان در رابطه با کامنت خودم (ببخشید بابت اسپم 🙂 ) یه سوالی داشتم ، این Deus ex جدیده (منظورم Mankind devided ) از لحاظ اتمسفر و لذت بخش بودن در حد human revolution هست آیا؟؟
خواهش میکنم اگر از فن های این سری هستید و مثل من از نسخه قبلی لذت بردید و کلا تو حال و هوای دیوس اکس هستید جواب بدید؟ چون من نقد و بررسی و متا نیاز ندارم ، میخوام بدونم کسی که مثل من طرفدار سریه ، از این نسخه جدید لذت برد یا نه؟
دمتون گرم :yes:
اون حالی رو که هیومن رولوشن داد نداد.
اگه درست یادم باشه فقط یه باس فایت داره!
ولی به هر حال لذت بردم از بازی
از لحاظ گرافیک خیلی قویه md ولی روایت داستانش چونکه یه داستان میانی هست، از hr ضعیفتره. درکل اگر اولی رو رفتی اینم رفتنش واجبه
بله بازی لذت بخش و خیلی جذابیه با المان های نقش افرینی عمیق و کلی روش مختلف برای انجام دادن ماموریت ها
درود بر شما. خیلی ازتون ممنونم که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و خوشحالم که رضایت داشتید. باعث افتخار من هست که شما مقالات رو مطالعه می فرمایید و رضایت دارید. واقعا این نظراتتون به معنای واقعی کلمه برای من انگیزه هست و مسئولیتم رو ببیشتر می کنه. اگر شما نخونید مقالات رو به هیچ دردی نمی خورن.
انشالله تموم کنید اسکایریم و فال اوت رو. قطعا اگر شد سونی رو هم می نویسم براش این موضوع رو ولی خب از اونجا که خودتون هم گفتید خیلی خیلی زیاده بنابراین شاید تصمیم بگیرم صاحبان کنسول رو ننویسم براشون. انشالله که از مقالات بعدی رضایت داشته باشید
بلاخره تونستم تمومش کنم مقاله رو یکم طولانی تر از قبلی ها بود یا من اینطور حس کردم؟
از کجای این بتزدا شروع کنم… یکی از قاتل ترین کمپانی های تاریخه.
طرف یه فال اوت میده ۲۰۰۸ دیگه هیچ ناپدید میشه حالا ۸-۹ سال بعد حوصله داشته باشه یکی میسازه حوصله نداشته باشه هم برو داداش فردا بیا! ما هرسال برامون میگن برو داداش فردا بیا شاید فال اوت یا الدراسکرولز داشته باشیم.
بهترین بازی که من از بتزدا داشتم و هنوزم دارم و خواهم داشت. The Elder Scrolls IV Oblivion من الکی نیست اینقدر طرفدار ۲kم واقعا کاراش خوبه این! اون زمان بتزدا ناشر بازی نبود فقط ساختش، یه بدی که اسکایریم داشت این خز شدنش بود از ماشین لباسشویی بگیر تا ساعت های هوشمند این اسکایریم براشون عرضه شده به قیمت ۶۰ دلار، به نظرم غیر منطقیه این یکم! نمیخوام بگم که اسکایریم بده، نه اتفاقا خوبم هست من خودم تا نزدیکی پلات کردنش رفتم قبلا هم روی pc بازیش کرده بودم.
یکی دیگه از عناوین شاهکار بتزدا return to castle wolfenstein بود که زمان بچگی بازیش کردم اون زمان زیاد از داستان و این حرفا سر در نمیاوردم دلخوشیم همین medal of honor و wolfenstein بودن که هرکدوم رو بالای ۱۰ بار تموم کردم. دستگاهو روشن میزاشتم تا بار بعدی که بیام بازی کنم!! کارت سیو نداشتم اون زمان. بعدش تازه فهمیدم آره کارت سیو چیه بدرد چی میخوره. البته ولفنشتاین رو روی pc زدم. یه نکته خیلی جالب اینه که من هنوز Fallout Tactics رو بازی نکردم. گرافیکش ظاهرا قابل تحمله. حتما باید امتحانش کنم.
ممنون از اقا سعید بابت این مقاله زیبا فکر کنم این آخریش بود دیگه… ولی هنوز هستن کمپانی های بزرگی که پوشش ندادین مثل THQ (ره) یا Microsoft و حتی Sony Interactive Entertainment و Nintendo و Sega امیدوارم این سری مقالات به زودی تموم نشه :yes: :yes:
و همینطور Activision-Blizzard هم یادم رفت بگم.
داداش بلیزارد که بد تره هر ۱۵ سال یه بار بازی میده بیرون استارکرفت ۲ رو بعد ۱۵ سال داد بیرون الانم وار کرفت۳ ۱۵ ساله شده 😐 😥 😥 😥
بله قطعا درسته
سلام عرض میکنم خدمت شما. از لطفتون واقعا سپاسگزارم. ممنون از نظر زیبا و توضیحات کاملی که نوشتید. والا حجمش زیاد تفاوتی نداشت با قبلی ها
خدمتتون عرض کنم که هفته بعد برترین های سگا هست که یک دنیا خاطره اس و اون بهترین مقاله برای خود من توی این سری مقالات هست. بعدش انشالله سعی میکنم یکی دو مورد خیلی بزرگ دیگه که فرمودید رو هم بنویسم که کامل باشه. باز هم ممنون
سعید جان خسته نباشی. مقاله بسیار جذاب بود و رتبه بندی هم کاملا مناسب و درسته
Rage رو اوایل عرضه به خاطر اینکه خیلی ازش بد میگفتن تجربه نکردم و قصدش رو هم نداشتم(کلا یادم رفته بود همچین عنوانی وجود داره!)، ولی گویا بازی خوبی هست و باید برم سراغش
دوستان کسی مادی برای اسکایریم میسناسه که بشه چند سلاح مختلف رو شماره گزاری کرد که دذ دسترس باشن و با زدن شماره ها(عددهای کیبورد) سلاح ها رو تعویض کرد؟ مثل بازی های شوتر
خیلی وقته بازی نکردم و درست یادم نمیاد ولی فک کنم همین باشه
grimy utilities :
https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/36328/?tab=2&navtag=https%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D36328&pUp=1
توضیحاتشو تو صفحش خوندم مثل اینکه خودشه، تا امتحانش کنم ببینم چجور چیه
ممنون :yes:
سلام عرض میکنم خدمت شما. سلامت باشید. خیلی متشکرم از شما که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید و خوشحالم که رضایت داشتید. خوشحالم که نظرمون مثل هم هست در مورد رتبه ها.
پیشنهاد میکنم ریج رو بازی کنید چون ارزشش رو داره
https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/3863/
دوست عزیز اینو نصب کن…بهترین مود منو ی اسکایریمه و خیلی از مود ها ازش استفاده میکنن
۱۶میلیون هم دانلود داشته
بیشرف ۲ خیلی باحال بود از قوه ی طنز جالبی استفاده کردید!!
سلام عرض میکنم خدمت شما. از لطفتون سپاسگزارم. باعث افتخار هست که از طنزی که استفاده کردم رضایت داشتید.
مقاله ی بسیار خوبی بود :heart: عظمت بثسدا واقعا نسل ۷ رو رویایی کرد همراه با دیگر شرکتها
اسپم:تو این مدت نبودم(و فکر نکنم کسی براش مهم باشه :-/ )سایت خیلی غیر قابل تحمل شده بود ولی الان خیلی بهتر شده.
راستی تو این مدت پی سی گیمر شدم ولی از نوع فقیرش :beatup: یعنی از دنیا فقط یک لپتاب با gpu اینتل اچ دی گرافیکس برام مونده که بازی های قدیمی براش میخرم و با هزار تا دعا و تنضیمات گرافیکی و دستکاری configurtion file بازی هارو حداقل ۲۰ فریم میارم. البته کاپ هد رو ۶۰ فریم اوردم(اشک شوق)یک ویدیو هست تو یو تیوب که نشون میده چطوری گرافیکه ویچر سه رو به حد ps2 پایین بیاریم از کانال low spec gamer
یه چیزه دیگه تو این مدت خیلی تو یوتیوب بودم یعنی واقعا مردم اونجا خیلی بهتر از ما هستن و بدون هیچ ترسی
از بازی ها انتقاد میکنن و بت سازی نمیکنن البته الان نسبت به ign و gamespot و غیره خیلی بدبینن و بجاش یوتیوبر هایی که نقد و برسی از ۲۰ دقیقه تا ۱ساعت و ۴۰ میزارن رو نگاه میکنن.
یک چیزی هم درباره این صنعت منو نگران اونم پرداخت درون برنامه ایه البته تو خارج افراد زیادی این بازی هارو بایکوت کردن ولی خطرناک ترین سیاست رو در این ضمینه cod wwII می بینم یعنی اینکه اکتیویژن میاد پلیر های ضعیف و قوی رو باهم ترکیب میکنه و سلاح های فرد قوی رو به ضعیفه نشون میده و اونقدر طرف رو میون پلیر های قوی میزاره تا طرف بره اون سلاحارو با پول بخره بعد از اینکه طرف اون سلاحو خرید اونرو با پلیر های ضعیف مچ میکینگ می کنه که واقعا سیاست کثیفیه(یادتون باشه اوروپا با انتقاد کردن اوروپا شد)
آ یه چیزه دیگه لطفا ویدویوی critical close up metal gear solid 2 رو توی یوتیوب کانال super bunny hop ببینید
واقعا کوجیما یک بازی پست مدرن ساخت بدون هیچ شکی این بازی یکی از بهترین بازی های این صنعته.
(نمی تونم صبر کنم تا وقتی که بچه های گیمفا بیان و نظرمو بخونن 🙂 )
راستی خیلی دلم میخواد عضو تحریریه برای نقد و مقالات باشم ولی نه کنسول نسل ۸ و پیسی قوی دارم
نه ۱۸ سال سن دارم :-((
خب شما که علاقمند هستید شروع به نوشتن کنید و بنویسید تا دستتون راه بیافته بیشتر و عادت کنید به نوشتن تا در زمانش بتونید به یک تیم قوی ملحق بشید انشالله. می تونید اتصلا نقد بازی های مستقل و کوچک رو بنویسید وقتی بازی های بزرگ رو تجربه نمی کنید
یلام.اتفاقا من هی منتظر کامنتات بودم 😉 اکتی هم بیانیه داده که اون فقط یه اختراع بوده و ازش استفاده نکرده تا حالا اگر راست باشه البته.
:laugh: :-*
سلام عرض میکنم خدمت شما. از لطفتون سپاسگزارم. خوشحالم که برگشتید. و رضایت داشتید از مقاله. ممنون از نظر زیبا و توضیحات کاملی که نوشتید.
آقا سعید من به شدت دوست دارم حتی اگر شده یه بازیرو نقد کنم در کنار سایت محبوبم.از قضا نقد دالدر اسکرولز آنلاین تو اکثر سایتا من جمله گیمفا نیست!نظرتون :laugh: ؟
درود فراوان بر حسین عزیز. حسین جان طبق قوانین نمیشه مطلبی رو از شخصی که عضو تحریریه نیست در سایت منتشر کنیم. در مورد الدر اسکرولز انلاین کاملا حق با شماست و انشالله سعی میکنیم نقدش رو به زودی بنویسیم و براتون قرار بدیم.
ممنون اقا سعید بابت مقاله عالی تون
اگه قرار باشه از من بپرسن که بین تمام بازی های بتسدا ۲ تا رو انتخاب کنم بدون هیچ فکری میگم سری doom و سری دیس انرد چون از این ۲ تا بازی خیلی لذت بردم و هر کدوم رو چندین بار تموم کردم :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
یه مشکلی که من و خیلی های دیگه با بازی های بتسدا داریم این سیستم کرافت به شدت پیچیدشه البته تو pray خیلی بهتر شده بود و معلوم بود باید چیکار کرد ولی بازی هایی مثل فال اوت و اسکایریم به شدت پیچیده بود 😉 😉
سلام عرض میکنم خدمت خیلی متشکرم از شما که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید. خوشحالم که رضایت داشتید. در مورد پیچیدگی فال اوت و اسکایریم کاملا درست میگید و اینها بازی هایی نیستن که کسی از همون اول بدون این که چند تا ار پی جی بازی کرده باشه بیاد مستقیم سراغشون مخصوصا فال اوت. ممنون از نظرتون
مقاله بسیار عالی خسته نباشید اقا سعید مث همیشه
به شخضه با فالوت ۴ و دووم و ایول ویثین ۲ خیلی حال کردم
متاسفانه هنوز نتونستم شاهکار الدر اسکرولز و بازی کنم وقت پیدا کنم حتما بازیش میکنم
طنزهاتون هم بسیار به جا و عالی بودن واقعا کلی خندیدم
خسته نباشید کلی
سلام عرض میکنم خدمت شما سهیل عزیز. از لطفتون سپاسگزارم. خیلی متشکرم از شما که مقاله رو مطالعه فرمودید. باعث افتخار من هست که شما مقالات رو مطالعه می فرمایید و رضایت دارید باعث افتخار هست که از طنزی که استفاده کردم رضایت داشتید. واقعا نظرتون یک دنیا انگیزه هست برای من. انشالله لیاقت لطفتون رو داشته باشم. حتما اسکایریم رو تجربهخ کنید. حیفه سهیل جان بازیش نکنید
با تشکر فراوان از آقای آقابابایی . من راستش تنها بازیی که بازی کردم از این شرکت اسکایریم هست انشالله بازی های دیگه هم سر وقتش بازی میکنم . نقد اساسین هم میشه بزارین نسخه جدیدش رو
سلام عرض میکنم خدمت شما جسین جان. از لطفتون سپاسگزارم. انشالله بقیه رو هم تجربه بفرمایید. نقد اساسین هم یکشنبه یا دوشنبه براتون منتشر میشه
مرسی از نقد زیباتون آقا سعید
جالبه که از سال ۲۰۰۶ هر بازی از سری فالوت یا الدر اسکرولز منتشر شد بازی سال شد
Oblivion 2006
Fallout 3 2008
Skyrim 2011
فال اوت نشد نمیدونم بگم متاسفانه یا نه، چونکه gta iv واقعا حقش بود.
سلام عرض میکنم خدمت شما خیلی متشکرم از شما که وقت گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید. خوشحالم که رضایت داشتید. به نکته جالبی اشاره فرمودید
احسنت :yes: :yes:
مقاله واقعا عالی بود
خاطرات آدم زنده میشه با این مقاله ها و جالب اینه که تک تک خط های مقاله رو واقعا توی اون بازی هایی که تجربه کردم احساس کردم
سلام عرض میکنم خدمت شما علی جان. از لطفتون واقعا ممنونم. باعث افتخار من هست که شما مقالات رو مطالعه می فرمایید و رضایت دارید. واقعا این نظراتتون به معنای واقعی کلمه برای من انگیزه هست و مسئولیتم رو ببیشتر می کنه. خوشحالم که حسی که در نوشتن مقالات دارم رو درک میکنید و این نشونه دقتتونه در خوندن مقالات و البته حسی که به بازی ها دارید. خیلی متشکرم ازتون
Skyrim همانند کتاب شاهنامه و معماری تخت جمشید و مجسمه حضرت داوود و فیلم eyes wide shut و سریال breaking bad و نقاشی مونالیزا جزو شاهکارهای هنری و مایه فخر صنعت ساخت بازی های دیجیتاله.
خیلی خوب گفتی :yes:
من واقعا عاشق اسکایریمم ولی بتسدا هم دیگه باید حریصی رو بزاره کنار و یه الدر اسکرولز دیگه بزنه.دیگه شیردوشی هم حدی داره
ممنون جناب آقابابایی مقاله پرمحتوا و سنگینی هست خسته نباشید
بازی RAGEیادش بخیر محشر بود
سلام عرض میکنم خدمت شما سعید جان. از لطفتون سپاسگزارم. سلامت باشید انشالله. خوشحالم که درک می فرمایید سختی نوشتن این مقاله پرحجم رو که واقعا وقت میبره و تحقیق میخواد. انشالله نظرتون رو جلب کرده باشه
سلام سعید جان خسته نباشی مقاله عالی بود واقعا لذت بردم
در ضمن خوشحال شدم دیدم جمله ای که من توی یکی از مقاله هات گفته بودم رو توی اسکایریم یادت بود و توی مقاله استفاده کردی اره دیگه واقعا بعد ۴۰۰ ساعت اژدها منو میدید راهشو کج میکرد از اونور خیابون میرفت که پرم به پرش نگیره 😀
فکر نمیکردم یادت مونده باشه جا خوردم وقتی دیدم :laugh: :laugh:
امیدوارم همیشه همینطور بدرخشی :yes:
سلام عرض میکنم خدمت شما. یک دنیا ممنون از شما. سلامت باشید انشالله. باعث افتخار من هست که شما مقالات رو مطالعه می فرمایید و رضایت دارید. بله جمله تون واقعا جالب و جذاب بود و از اونجایی که دقیقا در مورد خودم هم صدق میکنه بنابراین با اجازه تون در مقاله اوردمش و اتفاقا باز هم کلی خندیدم. جمله خیلی به جا و زیبایی بود.
اگر موفقیتی باشه قطعا فقط و فقط و فقط به لطف شماست که مطالعه می فرمایید و لطف دارید به بنده
خواهش میکنم اقا سعید اجازه ما هم دست شماست
ممنون :yes:
اختیار دارید. خواهش میکنم
یادش بخیر RAGE :smirk:
ولی بنظرم بهترینش تو نسل الان Dishonored و Wolfenstein :yes:
#کمک!
اکانت psn ام هک شده لطفا کسی که میدونه بگه چه گلی بریزم تو سرم!
من کد مو عوض کردم تو تنظیمات psn هم گزینه ی ورود دومرحله ای با تلفن همراه رو فعال کردم.الان دست اون متخاصم از اکانتم کوتاه شد؟دیگه هم با این گزینه ی تلفن کسی میتونه بازهم هکم کنه؟لطفا جواب بدید فورا
این کارارو برای جیمیلت هم انجام بده
کدشو عوض کنم یا ورود دو مرحله ای براش فعال کنم؟
هردورو انجام دادم هم برای psn هم gmail دستت دردنکنه.خدا خیرت بده
رفع اسپم:آقا سعید ببخشید اسپمیدم.تو این لیست من از همه بیشتر عاشق بی ناموس هستم :laugh:
سلام عرض میکنم خدمت شما. خوشحالم که از طنزی که استفاده کردم رضایت داشتید. واقعا بازی بی نظیریه بی ناموس ۱ و ۲!!!
:rotfl: :rotfl: :yes:
ایدی تلگرام بده
wolfenstein بهترین بود ! و جزو بهترین شوتر هایی بود که انجام دادم..تقریبا از هر کسی یا حداقل هر گیمری که سوال می کردی این بازی و half-life و stronghold و کانتر رو می شناخت..
the evil within 2 هم که انصافا عالی بود با اینکه چندان امیدی بهش نداشتم ولی واقعا بازی عالی بود..
ممنون این سری مقالات خیلی جذابن حتما برای راک استار هم بذارید :yes:
راستی چطوری گیف رو اجرا می کنید برای اندروید باز نمیکنه.
سلام و درود خدمت شما. از لطفتون سپاسگزارم. خوشحالم که رضایت داشتید از مقاله و از این سری مقالات. انشالله اگر شد چشم حتما می نویسم.
اجرا می شه که بدون مشکل. برای شما اجرا نمیشه؟
ممنون از شما.
نه منظور من این بود که خودم چطور بایدگیف رو از مرورگر اندروید دانلود و اجراش کنم وگر نه گیف های شما براحتی اجرا میشه.
خواهش میکنم. اختیار دارید.
ببینید شما توی سرچ گوگل وقتی میخواید دنبال گیف بگردید اول بزنید روی گزینه تصاویر که عکس ها رو بیاره بعدش اون گزینه تولز رو اون کنار بزنید و بین مواردی که باز میشه روی گزینه type بزنید و از شاخه های زیرش گزینه animated رو انتخاب کیند و اینجوری کلا همه رو براوت گیف میاره. امیدوارم منظورتون همین بوده باشه
the elder scrolls iv oblivion
بزرگترین بازی بتسدا و سری الدیر سکلور رو نزاشتی حتی میتونست جایگاه سوم باشه
ابلویم یک شاهکاره که من وقتی بازیش میکردم منو غرق خودش میکرد داستانش خیلی غنی تر از اسکاریم ساختن . نمیگم اسکاریم بده اسکاریم یکم اسون تر شده از ابلویم و بازم یک شاهکاره.
هرچی هست پیشنهاد میکنم ابلویم بازی کنید وقتی بازی کردید میفهمید چی گفتم
درود بر شما. در ابتدای مطلب نوشتم که از هر فرنچایز فقط یک بازی هست در لیست وگرنه قطعا ابلیویون حتی اول هم می شد باشه کنار اسکایریم
سعید جان خسته نباشی تازه الان فرصت شد و مقاله رو کامل خوندم و فوق العاده بود :yes: :yes:
این قدر این کمپانی عناوین ناب داره که بخوای بنویسی باید مثل خودت مقاله بنویسیم از ولفنشتاین بگم از دووم بگم از دیس انرد بگم از ایول ویتین بگم از فال اوت بگم از اسکایریم که بهترین نقش افرینی هست که بازی کردم بکم از Rage بگم نوشتن اسم این بازی ها خودش دنیا حرف داره امیدوارم گیمرها قدر عناوین کم یاب این کمپانی رو بدونن توی این روزها کم پیدا میشن که ایول ویتین برای من و شما بسازن کم پیدا میشن دیس انرد بسازن و اگر حمایت نشه معلوم نیست چه بر سره این IP ها میاد
بازم خسته نباشید میگم بهت بابت وقتی که برای مقالات و سایت میذاری :yes: :yes:
به نظرم تنها کمپانی که هنوز توی پول پرستی غوطه ور نشده همین بتزدا باشه مثلا dlc های فال اوت خودشون ۶۰دلارن و خود بازی هم ۶۰ دلار بود الان همه رو روی هم داره میفروشه ۶۰ دلار نسخه goty تازه کلی تخفیفم خورده… من یکی از بهترین بازی ها و ((بدترین)) بازی عمرمو از بتزدا دارم! Hats off
میشه گفت اره با اینکه کمپانی غربی عملا این اواخر تغییر سی.است دادن ولی بتسدا همچنان اون بتسدای قدیم هست اما افسوس از گیمرهایی که دیس انرد۲ یا ایول ویتین رو فراموش میکنن و به جای حمایت میرن سراغ ……
حالا این بدترین کدام بازی بوده 😀
سوال نداره که حضرت DOOM 😀
دووم که بابا خداییش عالی هست چرا بدترین؟ 😀
بستگی به دیدگاه داره من داستان رو ملاک میگیرم این دووم هیچیشو نداشت بنظرم یه بازی هرچقدرم خوب، اما تو خالی هست :-/
اون که بلاخره هر گیمری ملاک های خودش رو داره ولی دلت میاد اون شات گان نا.موس -اون موسیقی ت.کا.ن دهنده -اون گیم پلی سرعتی اون جو ج.ه.ن.می خدایی توی گیم پلی محشره
اونا رو میزاریم واسه Bullet Storm :inlove: :inlove:
:yes: :yes:
نه والا اینجوری نفرمایید. من خودم هم عاشق داستانم ولی دووم واقعا یه شوتر الداسکول سرعتیه و همیشه همینطور بوده و طرفداراش اینجوری دوسش دارن. کلا شوترهای الد اسکول مثل سریوس سم و پانیشر و … همینطور ی هستن
سلام و عرض ادب خدمت رضای عزیز. سلامت باشید انشالله. خیلی ممنون از شما که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید و باعث افتخار من هست که رضایت دارید.
واقعا این نظراتتون به معنای واقعی کلمه برای من انگیزه هست و مسئولیتم رو ببیشتر می کنه. خیلی ممنونم از این که درک می فرمایید که چقدر نوشتن این مقاله سنگین هست و زمان می بره و تحقیق می طلبه. کاملا با نظرتون در مورد موضوعاتی که اشاره فرمودید موافق هستم.
اول از همه از اقای بابایی تشکر میکنم واقعا از طنز به زیبایی استفاده میکنید مخصوصا برای دوم خیلی قشنگ و تیکه دار بود..
دوستان اسکایرم باز یع سولب داشتم مودی وجود تداره که به این inventory رو بهتر کرد؟؟حقیقتا از این inventory خود بازی خوشم نمیاد…
https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/3863/?
مرسی..
سلام عرض میکنم خدمت شما. خیلی ممنونم از لطفتون. باعث افتخار هست که از طنزی که استفاده کردم رضایت داشتید. انشالله همیشه راضی باشید از مقالات.
واقعا جان کلامو نمی شه براحتی در باره این شرکت بیان کرد… نسل هشت بازی ها را پر از بازی های ناب و در جه یک در ژانر های مختلف کرد…
اویل ویتهین که بعد از نزول شدید سری اویل دوباره جان تازه ای به این سبک داد…
دیزآنرد با سبک ناب استیم پانکی و اتمسفر و مبارزات درجه یکی که داره…
و………… در یک کلام این شرکت بازی سازی کارش عالییییییی..
مرسی آقای بابایی مقاله مثل همیشه عالی و درجه یک….
سلام عرض میکنم خدمت شما. از لطفتون ممنونم و همینطور از نظر زیبایی که نوشتید و کاملا موافق هستم باهاش. خوشحالم که نظرمون مثل هم هست. باز هم تشکر از محبت همیشگیتون
ممنون آقا سعید بخاطر این مقاله عالی.این سری از مقالتون باعث میشه بازی های خوبی که از دستم در رفته بشناسم دمتون گرم.بتسدا هم که عشقه واقعا.
سلام عرض میکنم خدمت شما میلاد عزیز. خیلی متشکرم از شما که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید و خوشجالم که مرود توجهتون قرار گرفته.
اتفاقا میلاد جان یکی از اهداف این سری مقالات همین بوده و خیلی خیلی خوشحالم که شما با بازی های خوبی که نمی شناختید اشنا شدید در این مقالات و انشالله بازی کنید و لذتشون رو ببرید. باز هم ممنون ازتون
درود بر آقا سعید بخاطر این دست مقالات مخصوصا این یکی رو حتی از بقیه عالی تر نوشتین و باید بگم قوه طنزپردازیتون محشره 😀
این عناوین رو که کنار هم میبینه آدم، بیشتر به عظمت یک کمپانی پی میبره. هنوز فالوت ۴ رو قسمت نشده بازی کنم. ولی در اولین تجربم عاشق doom شدم.
جا داره اینم بگم بجز ترجمه، در تلفظ dishonored در ایران دیس هونور و هانارد هم استفاده میشه که ذکر نکردید(!)
پ.ن: یه مدتی هست همه کامنت هام میره بررسی. اگه شد یه پیگیری بکنید 🙂
سلام و عرض ادب خدمت شما. باعث افتخار من هست که شما مقالات رو مطالعه می فرمایید و رضایت دارید. بسیار خوشحالم که از طنزی که استفاده کردم رضایت داشتید و لبخندی بر لبتون نشسته. در مورد دیس انرد دقیقا درست می گید حتی دیشونورد هم بود!!!!!
چشم حتما
لطفا یک مقاله هم درمورد ۱۰ بازی برتر راکستار هم بنویسید
چشم حتما اگر شرایط فراهم بود می نویسم براتون
ممنون آقا سعید 😀
منتظر دیگر کمپانی/شرکت/استودیو هستیم 😎
دوستان آیا tes online در حد tes skyrim هستش و اینکه ارزش تهیه و تجربه کردن داره؟ ?:-)
تجربه شخصی tes skyrim در نسل هفت دارم
اگر تجربه tes online دارید ممنون میشم به اشتراک بزارید 🙂
سلام عرض میکنم خدمت شما محمدرضا جان. خیلی متشکرم از شما که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مقاله رو مطالعه فرمودید و خوشحالم که رضایت داشتید. انشالله از بعدی ها رضایت داشته باشید.
والا من تجربه نکردم انلاینش رو. چون بازی رو خریدم و بعد گذاشتم دیدم میگه حدود ۵۰ گیگ اپدیت و قیدش رو زدم!!! اما میدونم که بازی بسیار بسیار ارزمشنده اگر عاشق نقش افرینی هستید. من فقط به خاطر اپدیت قیدش رو زدم.
دوست عزیز اگه mmo باز هستید و دنیای Elder scrolls رو دوست دارید حتما خوشتون میاد
به شدت جذب کننده س و تموم کردن dungeon ها با دوستان حس خیلی خوبی میده (تنهایی هم خودتون میتونید dungeon برید ولی خیلی سخت میشه )
برخلاف بعضی mmo ها یه صداگذاری خیلی خوبی داره و موسیقی ش به شدت عالیه
کلاس های مختلف هم به نسبت بالانس هستن و قابلیت های خیلی جالبی دارن ( یکی از ویژگی هاش اینه که گیم پلی خیلی پیچیده ای نداره و به راحتی عادت می کنین بهش)
طراحی های quest ها هم جالبه
درکل بازی خوبیه و ارزش بازی داره کلی هم dlc جالب داره
امیدوارم کمکی شده باشه
از بین این لیست اول Prey و بعد سری Dishonored برای من بهترین و خاطره سازترین بازیا بودن
بتسدا واقعا کارش عالیه هیچوقت ندیدم بازیه بدی بسازه :heart:
دقیقا درست می فرمایید در مورد بتزدا
گفتی اسکایریم دلم خواس . چرا آدم سیر نمیشه از این بازی ?
بازی های جادویی اینجورین. دوباره و دوباره و دوباره برمی گردیم بهشون و خشته کننده نمیشن
واقعا اسکایریم یک انقلابی بود برای خودش..امکان نداشت ادم میتونست کل مپ رو کشف کنه..یادش بخیر..عالی بود.
بارو بفرمایید که یعنی حتی یک عدد نقطه هم روی نقشه کل بازی وجود نداشت که کلا ته و توش رو در نیاورده باشم!!!
مقاله رو هم تازه وقت کردم بخونم..واقعا عالی بود..از قسمت اویل ویدین خیل خوشم اومد
خیلی خوب نوشته بودید
من اویل ویدین ۱ رو تجربه کردم واقعا یک شاهکار بود
Rage رو هم بازی کردم ولی حقیقتش هیچی از بازیش نفهمیدم ولش کردم
نمیدونستم جهان بازه مسابقه ایه چیه
امیدوارم بتونم نسخه ۲ اویل ویدین رو هم بازی کنم
درود بر شما. لطف کردید که مطالعه فرمودید. خوشحالم که رضایت داشتید. نظر لطفتونه
در مورد اویل ویتین کاملا باهاتون موافقم
دستتون درد نکته مقاله عالی مخصوصا شماره ۱ با این یکی و فال اوت ۴ زندگی کردم میری داخل بازی دستتونی دوس نداری بیای بیرون ریج هم خیلی قشنگ بود اویل ویترین ۱و۲ هر جفتشون عالی بودند سرافکنده هم عالی بود
درود بر شما علی جان. خیلی ممنونم ازتون. نظر لطفتونه. نظرمون پس مثل هم هست در مورد این بازی ها
اول از همه دم شما گرم آقا سعید بابت این مقاله …
در رابطه با شرکت بتسدا (حالا هرچی شما دوستان هم میگید درسته :laugh: ) به نظرم skyrim و Evil Within بهترین بازی های این شرکت بوده اند (کاملا نظر شخصی است 😀 ) البته من هنوز Elder Scrolls Online رو تجربه نکردم و نمیدونم درچه سطی هست ! نمیدونم اما کلا موتور گرافیکی خوبی رو بتسدا روی بازی هاش اجرا نمیکنه نسخه اولیه خیلی از بازیاش (لااقل اونایی که من بازی کردم ) خیلی مشکلات گرافیکی داشتن …
نظیرش همین Evil و Skyrim که اوایل با افت فریم اصلا قابل تحمل نبودند …
در اخر باز هم تشکر میکنم از اقا سعید که همچنان برا ما مقاله مینویسند :laugh:
در پناه حق یا علی
درود فراوان بر شما امیر عزیز. خیلی لطف کردید که وقت ارزشمندتون رو گذاشتید و مطالعه فرمودید مقاله رو. باعث افتخارم هست که براتون بنویسم و باید از شما تشکر کنم که با خوندن مقالات ارزش میدین به اونها. انشالله موفق و سلامت باشید. ممنون از نظرتون که روحیه بخش بود واقعا برام.
مثله همیشه عالی سعید جان.خسته نباشی داداش.
بدون شک۲۰۱۶ doom بهترین بازی بتزدا هست به نظر من.و بهترین بازی شوتر اول شخصی که تا حالا بازی کردم.شاید بشه به قول تو گفت داستانش اون طور که باید نبود.درسته نبود،ولی این بازی اصلا به داستانی بهتر از این نیازی نداشت.من خودم مثلا برای بارهای متوالی که میرفتم همون کات سین های کوتاه رو هم که در حین بازی وقت ادم رو میگرفت دوست داشتم بزنم بره.چون این بازی نبود که بخوای یه بار بازی کنی واقعا، و مطمعنا تو دفعات متعدد که بازی کنی اونا عصاب خورد کن میشدن.ولا افراد تیم فرم سافتور مطمعنا داستان بهتر از این رو میتونستن بسازن
درود بر محمد عزیز. خیلی ممنونم از لطف همیشگیت. سلامت باشی انشالله
در ورد دووم کاملا درست میگی و کلا این بازی و این سبک شوترها زیاد بر پایه داستان نبودن هیچ وقت و این از ارزششون کم نمیکنه خیلی. دووم خیلی شوتر فوق العاده ای بود
مرسی سعید جان. :rose: مثل همیشه عالی بود. :yes: :yes: :yes:
آقا سعید، این ویروس عزیز مثل اینکه دوباره برگشته. بی زحمت این دو تا اکانتش رو هم پاک کنید :
https://gamefa.com/428040/marvels-spider-man-mary-jane-is-a-playable-character/
نام کاربری:
Far cry primal
soosmar
درود فراوان بر شما. نظر لطفتونه مثل همیشه. خیلی متشکرم ازتون.
چشم حتما
درود فراوان و عرض ادب خدمت شما آقا سعید عزیز خسته نباشید میگم خدمتتون در مورد شرکت بتزدا حقیقتا مثل نظرات قبلم حرف زیادی برای گفتن ندارم اما برای حسن نیتم نسبت به مقالات شما نظر میدم تا یه وقت فکر نکنید من مقالات شمارو فراموش میکنم و اتفاقا منتظر مقاله های متال اسلاگ و گلوبال اوپریشن هم هستم بگذریم بریم سر وقت بازی ها متاسفانه از توی این لیست شما من فقط ولفنشتاین و فال اوت رو تجربه کردم که واقعا بگم زمانی که من فال اوت رو شروع کردم نسخه سوم بود اون زمان من از نظر زبانی واقعا ضعیف بودم متاسفانه سیستم سوال و پاسخی فال اوت به قدری اذیتم میکرد که تمومی نداشت مشکل از بازی نبود من متاسفانه پاسخ هایی رو میدادم که باعث میشد بعضی ها با من بد بشن و من دیگه دوست اونا نباشم یا مثلا با بعضی ها وارد جنگ و درگیری بشم خلاصه همون اوایل بازی زده شدم ازش و تا به امروز که نسخه های زیادی بعدش اومد دیگه سمتش نرفتم اما ولفنشتاین این بازی دنیای خاطره اس واسه من زمانی که من این بازی رو بازی میکردم کم سن و سال بودم خود بازی هم تو ترس برای مخاطب واقعا کم نذاشته بود یادمه بعضی شبا از ترس اون اسکلت های پایین قلعه ولفنشتاین از خواب میپردیم چه مراحلی چه غول آخر هایی سخترین مراحل بازی هم برای من یکی اون ۲تا خواهر های ژیمناستیک کار بودن اون ربات های برقی که تو سالن تاریک یهو میومدن و در آخر هم هاینریش اون غول بی شاخ و دم چقدر سخت بود کشتنش آخر سرم نتونستم تنهایی بکشمش با داییم که اون زمان خدای گیم و اسطوره و مشوق من تو دنیا کامپیوتر و گیم بود تمومش کردم ولی تا به امروز به جرائت میتونم بگم دیگه هیچ نسخه از ولفنشتاین نتونست منو بترسونه از محیط بازی نمیدونم چرا ولی تو گیم هم احساس میکنم هرچیزی قدیمش بهتر بود
درود فراوان بر شما بر شما فرشاد عزیز. خیلی خیلی از لطفتون و نظر زیباتون متشکرم. باعث افتخار من هست که رضایت دارید از مقالات و واقعا ممنونم که لطف میکنید و نظر می نویسید در مقالات من. همین که مطالهعه می فرمایید واقعا منت میذارید بر سر بنده.
در مورد فال اوت باید بگم که واقعا این بازی اصلا عنوانی همه پسند نیست و خیلی خیلی افراد رو میشناسم که واقعا متنفر هستند از فال اوت و مشکل شما نیست که خوشتون نیومده و نتونستید باهاش ارتباط برقرار کنید.
ولفنشتاین رو دقیقا و کاملا باهاتون موافق هستم و واقع این بازی بی نظیر بود و خاطره انگیز.
ببینید دلیل این که بازی های قدیم بهتر بود این بود که انتظار ما خیلی کمتر بود و اینترنت نبود و نمی اومدیم بیافتیم به جون بازی ها و متا رو بخونیم و … فقط بازی می کردیم و لذت می بردیم. نکته دوم هم نوستالژی هست. کلا همیشه برای ما همه چیز قدیم بهتر بوده و برای کل انسان ها همینطوره و میگن قدیم یه چیز دیگه بود. از خوراکی ها بگیز تا بازی و ..
درود بر جناب آقابابایی گرامی،مقاله شما رو کامل مطالعه کردم،بازی های انتخاب شده بسیار به جا و منصفانه بودند. خصوصاً انتخاب The Elder Scrolls V Skirym به عنوان صدر نشین،به حق این بازی از جمله بهترین آثار ساخته شده در دنیای بازی هاست،داستان کم نظیر،گیم پلی روان،محیط غنی، موسیقی روح نواز، و … در دنیای Skyrim چنان دلنشین است که انگار در آن لحظه ما را به درون سرزمین خود دعوت می کند.از حق نباید گذشت که سایر نسخه های این عنوان نیز از جمله بهترین ها هستند،زمانی که به The Elder Scrolls II: Daggerfall می نگریم بازی با اینکه بیش از بیست سال پیش ساخته شده است ولی باز هم دارای جهانی بسیار بسیار وسیع و فوق العاده غنی می باشد،کمپانی Bethesda از جمله کمپانی هایی است که زمان بسیار زیادی را مصروف ساختن آثار خود می کند مخصوصاً سری The Elder Scrolls و Fallout . دنیای بازی های خلق شده به دست Bethedda دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی است که نظیر آن را کمتر می توان پیدا کرد،زمانی که به تجربه آثار این کمپانی می پردازیم احساس میکنیم که همه چیز بوی تازگی می دهد حتی اگر پیش از این آن را دیده باشیم،در آخر باید گفت که برخی از بازی ها بند بند وجود ما را با خود همراه می کنند،Skyrim از جمله آن بازی هاست،عمیق،زیبا و روح نواز
درود بر حامد عزیز. خیلی منت گذاشتید که وقت با ارزشتون رو به خوندن مقاله طولانی بنده اختصاص دادید. خیلی ازتون سپاسگزارم. خوشحالم که نظرمون در مورد لیست و بازی ها مثل هم هست. نظر بسیار زیبایی در مورد اسکایریم و سری الدر اسکرولز نوشتید و کاملا باهاتون موافق هستم
با تشکر از آقا سعید گل مثله همیشه زیبا نوشتید،کلا با بتسدا خیلی حال میکنم کاری به رقیب ها نداره سرش تو کاره خودشه هایپ هایه وحشتناک نمیکنه و خیلی از کارهایه دیگه که این روزا بعضی از استدیوها میکنن.بازیش رو در کمال آرامش میسازه و هممون هم دیدیم که چه شاهکارهایی رو روانه ی بازار کرده
درود بر محمد عزیز. مثل همیشه لطف و محبت دارید به من محمد جان و واقعا سپاسگزارم ازتون. در مورد بتزدا خیلی خیلی عالی در دو خط همه چیز رو گفتید و واقعا این کمپانی دوست داشتنیه
بتثدا عالیه…خدای RPG ه بنظرم
ممنون بابت مقاله ولی Fallout new vegas —-oblivion—-morrowind کشک؟ :struggle: شاهکار بودن اینا
البته شاید من اشتباه متوجه شدم و از هر سری یه نسخه معرفی کردید…به هرحال مثل همیشه عالی
الان ۵سال زندگی ه من داره با skyrim و elder scrolls online می چرخه :laugh: بعد ۱۴۰۰ساعت صبح هم داشتم بازی می کردم سیر نمیشم ازش :dazed: :inlove:
درود بر شما. خیلی متشکرم از لطفتون که مطالعه فزمودید. نظر لطفتونه. خدمتتون عرض کنم که اول مطلب هم گفتم که از هر سری یه بازی هست وگرنه باید همین الدر اسکرولزها رو کلا پشت سر هم میذاشتم اول و لیست پر میشد. در مورد اسکایریم و الدر اسکرولز انلاین کاملا درست میگید و این بازی ها جادویی هستن و کلا خسته نمیشیم ازشون هیچ وقت
بسیار زیبا واقعا خوب بود یکم طولانی بود به خاطر اینکه چندتا از بازی رو بازی نکرده بودم، یکی دیگه از شرکت هایی که نشان میده بازی های داستانی هنوز هم طرفدار داره و بیشتر بازی هاش هم جهان باز هستن. خسته نباشی سعید جان واقعا اگه گیمفا نبود ماها چیکار میکردیم کارتون عالیه یعنی یجورایی معتادش شدم از صبح که پا میشم میام ببینم چه مقاله گذاشتید حتی داخل دانشگاهم مقاله و خبر ها رو میخوانم. همیشه هم تا مقاله رو کامل نخوانم هیچ نظری نمیدم.
درود بر محمد علی عزیز. خیلی ممنونم که مطالعه فرمودید.
سلامت باشی محمد علی جان. باعث افتخار منه که کاربرانی مثل شما که البته بهتره بگم دوستام نه کاربرا مقالات من رو میخونید و واقعا مسئولیت من رو سنگین تر میکنید و البته انگیزه خیلی زیادی هم میدین با این نظر اتتون. انشالله لایق این لطف شما باشم محمد علی جان
با سلام.مقاله بسیار عالی و زیبا از یکی از بهترین شرکت هایه بازی سازی تاریخ.شرکتی که به بقیه نشون میده داستان هنوز قلب تپنده صنعت گیمه و میشه با بازی هایه داستان محور این صنعت رو پیش برد.بتزدا شرکتیه مخاطب و رضایت مخاطب واسش مهمه و همیشه بازیاش نشان دهنده هنر خاص بودن وهستن.
سلام و درود خدمت شما. خیلی ممنونم از لطف شما. کاملا باهاتون موافق هستم
آقا دم شما گرم چقد خاطره زنده شد با این پست.اسکایریم :inlove:
درود بر شما. خواهش میکنم. خوشحالم که رضایت داشتید. اسکایریم عشقه واقعا
اسکایریم…زیباترین،بزرگترین و بهترین بازی تاریخ بشریت ! از خودش بهتر خودشه تا وقتی که بتزدای کبیر نسخه بعدی رو بسازه و ما هم روی Ps 5 کبیر بازی کنیم
ممنون ازتون آقای بابایی