دیوانگی نوستالوژیک | نقد و بررسی بازی Crazy Taxi
یکی از بازی های قدیمیای که بسیاری با آن خاطره دارند، علاوه بر ماریو و آتاری و سگا، بازی جدید تری به نام “تاکسی دیوانه” یا همان Crazy Taxi است. بسیاری از گیمر های قدیمی با بازی رانندگی شرکت سگا (Sega) به خوبی آشنایی دارند. بازی هیجان انگیز با حالت های مختلف برای بازی کردن که با توجه به سال عرضه، بسیار کامل به نظر میرسد. بازی Crazy Taxi نخستین بار برای دستگاه های بازی در کافه ها و مکان های مخصوص (Arcade Cabinet) در سال ۱۹۹۹ ارائه شد و یک سال بعد برای کنسول Dreamcast به صورت یک بازی جداگانه منتشر شد. به دلیل محبوبیت بالا این بازی در میان بازیبازان، سگا این بازی را در سال های بعد برای کنسول های پلیاستیشن۲، نینتندو گیمکیوب و ویندوز منتشر کرد. داستان انتشار بازی در پلتفرم های مختلف به همین جا خلاصه نمیشود و در سال ۲۰۱۰ از طریق فروشگاه های آنلاین سونی پلیاستیشن و ایکسباکس، برای پلی استیشن ۳ و ایکسباکس ۳۶۰ نیز در دسترس علاقه مندان قرار گرفت. بعد از امکان بازی بر روی کنسول های مختلف حالا نوبت موبایل است. در سال ۲۰۱۲ اولین نسخه این بازی با نام Crazy Taxi Classic برای سیستم عامل آیاواس به صورت رایگان منتشر شد و بعد از آن یک سال بر روی سیستم عامل اندروید هم در دسترس قرار گرفت. حال پس از گذشت ۵ سال از عرضه نخستین نسخه بازی Crazy Taxi روی موبایل، هفته گذشته آخرین آپدیت این بازی برای سیستم عامل های اندروید و آیاواس منتشر شد و در این مقاله میخواهیم به بررسی آخرین نسخه این بازی بر روی تلفن های هوشمند بپردازیم. مجموعه بازی Crazy Taxi نسخه های مختلفی تاکنون داشته و حتی بر روی موبایل عنوان های انحصاری نیز دارد. آخرین عنوان رسمی این سری بازی، Crazy Taxi City Rush نام دارد که سال ۲۰۱۴ برای اندروید و آیاواس منتشر شد که در واقع بازی آبرومندی برای این سری بازی نبود و مورد انتقاد بسیاری از علاقه مندان و همچنین منتقدان قرار گرفت. بازی جدید به سبک بازی های دوندگی بی پایان (Endless Running Game) طراحی شده و تمامی المان های آن را دارد اما با این تفاوت که بی پایان نیست و برای ماموریت های بازی ماموریت جداگانه در نظر گرفته شده است. امروزه زیاد خبر نسخه های بازسازی شده عناوین بزرگ بازی را میشنویم و در همه پلتفرم ها و کنسول های مختلف شرکت های بازی سازی به دنبال بازسازی و عرضه دوباره بازی های قدیمی و محبوب خود هستند. شرکت سگا هم، علاوه بر انتشار این عنوان محبوب، به تازگی سرویس جدیدی را با نام Sega Forever معرفی کرده که در آن علاقه مندان میتوانند بازی های محبوب کنسول سگا جنسیس و دریمکست را روی موبایل تجربه کنند. البته بازی های این سرویس محدود است و در آینده بازی های جدید تری به آن اضافه خواهد شد. علاوه بر این سرویس، سگا بعضی بازی های محبوب را در قالب نسخه های جداگانه نیز برای دانلود در فروشگاه های اپلیکیشن منتشر کرده است که Crazy Taxi Classic یکی از آنهاست. این بازی ها رایگان بوده اما دارای تبلیغات نسبتا آزار دهنده هستند که با پرداخت مبلغ حدود ۲ دلار برای هر بازی میتوانید تبلیغات را غیرفعال کنید. در ادامه با بررسی نسخه کلاسیک بازی تاکسی دیوانه همراه باشید.
از نکات بسیار خوب این نسخه از بازی، وفاداری کامل بازی به نسخه اصلی خود است. Crazy Taxi که هم اکنون بر روی موبایل در دسترس است دقیقا همان بازیای است که در سال ۱۹۹۹ ساخته شده و تغییری در ساختار کلی بازی ایجاد نشده است. در بازی تاکسی دیوانه شما باید از بین ۴ شخصیت بازی، یکی را انتخاب کرده و در حالت های مختلف وارد شهر شوید و مسافران را به مقصد برسانید. ماموریت های اصلی بازی به صورت زمانی هستند و باید زمان مشخص شده بیشترین امتیاز را برای خود بدست آورید و در پایان نمره بالایی بگیرید. معیار و اساس این ارزش گذاری، مقدار پولی است که در هر مرحله بدست میآورید. مسلما بخش اصلی آن از رساندن مسافران بدست میآید اما لایی کشیدن بین ماشین ها و پرش های مختلف در جایگاه های مخصوص میتواند برای شما درآمدزا باشد. هر یک از شخصیت های بازی، اتومبیل متفاوتی برای مسافرکشی دارند ولی جایگاه مسافران و محل های موردنظر آن ها در هر ۴ شخصیت یکسان است. در واقع دو بخش اصلی بازی، Arcade و Original است که هرکدام نقشه جداگانه ای داشته و هر یک از آنها ساختار محیط و مسافران متفاوت است. بخش Arcade، بسیار ساده تر و کم ترافیک تر ساخته شده و شما راحت تر میتوانید در شهر عبور کنید. ولی در بخش Original که محیط بازی متفاوت است، کمی حجم ترافیک بیشتر است و راهنمای بالای تصویر سریع به شما مسیر مقصد را نشان نمیدهد و باید تا نزدیکی پیچ ها برای راهنمایی بهتر حرکت کنید. در مجموع بخش دوم، چالش اصلی بازی به حساب میآید و میتوانید در حالت های ۳ دقیقه تا ۱۰ دقیقه به مسافرکشی مشغول شوید.
علاوه بر دو بخش اصلی نام برده، بازی بخش های فرعی دیگری هم دارد. در بخش Crazy Box میتوانید ۹ ماموریت جالب و کوتاه بازی را تجربه کنید که گاهی بسیار لذت بخش تر از بخش های اصلی بازی میشوند. این مراحل در سخت ترین حالت طراحی شده اند و باید با فوت و فن بازی آشنا شوید تا از پس آنها بر بیاید. در ضمن شما در طول بازی میتوانید امتیازات خود را در هر مرحله از بازی با یک کلمه سه حرفی ثبت کرده و چندین پروفایل در بازی داشته باشید. همچنین شما با یک پروفایل میتوانید با هر ۴ شخصیت بازی، مراحل را انجام داده و رکورد های خود را ارتقا دهید.
روند گیم پلی بازی هم به این صورت است که شما با حرکت ماشین میتوانید در محیط دایرههای مسافر توقف کرده و آن را تا مقصد برسانید. حال در این قسمت نوار بالایی هر مسافر رنگ های متفاوتی دارد. مسافرینی که رنگ قرمز داشته باشند، مسافرینی هستند که بسیار عجله داشته و باید سریعتر آن ها را به مقصد برسانید. همه مسافران وقتی سوار میشوند، زمانی بالای سر آنها نمایش داده میشود که در حال کم شدن است. مسافرینی که در دایره های قرمز قرار میگیرند، زودتر از زمان خود را از دست میدهند پس باید عجله کنید. در رنگ های دیگر به همین صورت، زمان ها متفاوت است و هرچه سریعتر مسافر را به مقصد برسانید، پول بیشتری به دست آورده و امتیاز بالاتری در پایان بازی بدست خواهید آورد.
با توجه به اینکه بازی حداقل بر روی کنسول ها از سال ۲۰۰۰ رونمایی شده و در تمامی کنسول های نسل بعدی، بدون افزایش گرافیک منتشر شده (به غیر از موارد جزیی و کوچک)، میتوان Crazy Taxi را در بخش گرافیک بازی قابل تحسینی دانست که پس از گذشت نزدیک به ۱۸ سال، گرافیک قابل قبولی دارد. بازی از لحاظ فنی در همان دوران قرار داشته و واقعا نمیتوان به خاطر این مورد نکته منفی برای بازی به حساب آورد. بازی از لحاظ گرافیک هنری نیز بسیار خوب است. محیط های بازی با توجه کم حجم بودن بازی بسیار متنوع و خوب طراحی شدهاند و همواره تازگی داشته و خسته کننده نیست. بخش قابل توجهی از همین گیرا بودن محیط، به رنگ بندی و رنگ آمیزی بازی میباشد. در واقع میتوان گفت که این بازی از نظر رنگ بسیار جذاب است و میتواند همه علاقه مندان را مجذوب خود کند.
موسیقی متن بازی هم قابل تنظیم است و میتوانید صدای موزیک را قطع کرده و تنها از صدای محیط بازی استفاده کنید. در حالت پیشفرض نسخه رایانه های شخصی، موزیک وجود نداشت و باید از تنظیمات موسیقی را به بازی اضافه میکردید، اما در نسخه موبایل، پخش موزیک در حین رانندگی به صورت پیشفرض تعریف شده است. صدای محیط بازی به اندازه کافی هیجان ندارد اما باز هم میتوان آن را جذاب دانست اما با پخش موزیک های بازی، هیجان بازی بیشتر شده و در مجموع تجربه بهتری را به بازیبازان میدهد.
به شخصه از ریمستر ها، نسخه های بازسازی شده و انتشار اینگونه بازی های خاطره انگیز قدیمی بر روی پلتفرم های جدید حمایت میکنم و به نظرم در کنار بازی های جدید، لازم است سری به عناوین مطرح سال های گذشته نیز بزنیم. Crazy Taxi هم بازی بسیار جذابی است که پس از گذشت چندین سال از زمان انتشار، همچنان زنده است و تازگی دارد. نسخه موبایل این بازی کاملا بی نقص نیست و میتوان ایراداتی به آن وارد کرد که در نسخه های رایانه های شخصی و پلیاستیشن شاهد آنها نبودیم و به واسطه اجرا در موبایل، این مشکلات خود را نشان میدهند. اول از همه بازی از لحاظ فنی، علیرغم نداشتن حجم بسیار بالا، مصرف بسیار زیادی داشته و فضای رم دستگاه شما را بیش از حد اشغال و به سرعت میتواند شارژ باتری شما را هم خالی کند که در واقع ریشه در بهینه نبودن بازی برای موبایل دارد. در موارد دیگر به نحوه کنترل بازی هم میتوان ایراداتی وارد کرد. استفاده از دو کلید چپ و راست برای هدایت بسیار بازی را به دسته کنسول ها نزدیک میکند اما محدودیت هایی نیز دارد. یکی از فوت و فن های بازی لایی کشیدن و حرکت سریع در بین ماشین های عادی است که در موبایل به واسطه این کلیدها به خوبی امکان پذیر نیست. در بروزرسانی های جدید بازی، حالت کنترل با چرخش صفحه هم برای بازی در نظر گرفته شده است اما حتی بازی را برای کنترل کمی سخت می کند. متاسفانه همانند بسیاری از نتیجه گیری های بازی های موبایل، به ایده تجاری بازی برمیگردیم که کمی اعتبار و خوش نامی Crazy Taxi را خدشه دار میکند. در منوی اصلی بازی نصف صفحه نمایش در اختیار بنر تبلیغاتی میباشد و در زمان شروع هر مرحله باید دقایقی ویدیو تبلیغاتی مشاهده کنید. تمامی این تبلیغات طبیعتا با اتصال با شبکه اینترنت قابل نمایش هستند، اما متاسفانه به دلیل عدم نمایش تبلیغات در حالت آفلاین، بازی بدون اینترنت با خطا باز شده و نمیگذارد شما بدون دیدن تبلیغات به ادامه بازی بپردازید. البته این مورد را هم باید اشاره کرد که بازی، قابلیت حذف تبلیغات را با پرداخت درون برنامه ای دارد و میتوانید تبلیغات بازی را به این صورت حذف کنید. در پایان باید گفت که بازی Crazy Taxi همچنان جوان و تازه است و هم اکنون میتوانید از تجربه آن لذت ببرید، مخصوصا اگر از طرفداران قدیمی این بازی باشید. احتمالا تا کنون این بازی خاطره انگیز را تجربه کرده اید اما اگر به هر دلیلی موفق به تجربه آن نشده اید فورا موبایل خود را برداشته و Crazy Taxi Classic را در گوگل پلی و اپ استور جستجو کرده و آن را نصب کنید.
پر بحثترینها
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- از کنترلر جدید Xbox با طرح DualSense رونمایی شد
- مهمترین آمار و ارقام صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۴
نظرات
هییی خاطراتمون رو زنده کردی آقای توکلی.
ممنون بابت نقد و معرفی این بازی.
خواهش میکنم دوست عزیز، ممنون از توجهتون
چرا اسما حذف شدن باز؟
کاش منفی رو از سیستم رای دادن حذف می کردید و فقط مثبت میموند
واقعا خاطراتمونو زنده کردید . این بازی اصلا یک بازی نبود که ما ازش خاطره داشته باشیم . این بازی یک زمانی زندگی من بود :-(( :yes: :yes:
ممنونم برای زنده کردن خاطراتی که هر چند کوتاه بودن ولی شیرین.یادمه اون زمان ما pc نداشتیم یا اگرم داشتیم بازی روش نبود من و برادرم میرفتیم خونه داییمون و با پسر دایی مینشستیم بازی میکردیم این بازی آی جی آی پی ای اس دو هزار و شش مرهاهن کارت و بازیهای دیگه از جمله بازیهای فلش 😥 😥
ای خداااااااا یادش بخیر
بسیار ممنونم واقعا دلم گرفته بود. :yes:
ممنون بابت نقد این عنوان اقای توکلی :yes:
بخش بزرگی از خاطره هام تو pc با این رقم خورده یادش بخیر
من هم مثل شما خاطره زیادی با این بازی دارم.
ممنون از توجهتون
خیلی ممنون بابت نقد این بازی فوق العاده زیبا.
وای چه خاطرات خوبی دارم با این بازی.یادش بخیر من بچه که بودم نسخه دوبله فارسی رو بازی میکردم وقتی راننده میگفت«فقط خفه شو بذار کارمونو بکنیم»کلی کیف میکردم. 😀
چه جالب نمیدونستم نسخه فارسی هم براش ساختن!
ممنون از توجهتون
آه….یادش بخیر…..کلی خاطرات قدیمیم زنده شد…..حتی با وجود اینکه اصلاً بازیش نکردم اینو.
……..
آقای توکلی ممنون از نقد متفاوت شما. باز هم از این قدیمی ها بنقدید!
الان حتما روی موبایل توصیه میکنم بازی کنید
با توجه به ارایه سرویس Sega Forever روی موبایل احتمالا به زودی بازی های قدیمی سگا رو روی موبایل بررسی خواهیم کرد.
ممنون از توجهتون
من بازی های قدیمی رو اکثراً رو psx یا pocket ps بازی میکنم. اما نمیدونم چرا اون حس خاص رو نمیده اما پای پلی استیشن یک که میشینم فوق العادست. شما همچین حسی دارید؟
بله قطعا همینطوره تجربه بازی روی پلتفرم اصلی لذت خاصی داره / در بخش آخر مقاله هم برای همین بازی هم مثال زدم که واقعا با موبایل خیلی نمیشه لذت برد به نسبت pc
ما اینو رو پلی ۲ بازی میکردم لذت دیوانه واری به آدم دست میداد از انواع پرش ها و خلافها…
واقعا یادش بخیر… اسم دیوانگی نوستالژیک واقعا بحق درخور این عنوانه… :inlove:
من این رو روی pc بازی میکردم یادش بخیر :yes: :yes:
ممنون آقای توکلی بسیار نقد زیبایی بود در بچگی یکی از بازی های مورد علاقه ام بود
من نسخه دوبله فارسی شو داشتم هر جا میخواستم بزنم به ادم ها هی میگفتن ” هی اقا مواظب باش”. :laugh:
از بس تو بچگی بهت گفتن مواظب باش که الآن داری احتیاط میکنی و سمت بازی های زامبی و هیولایی نمیری!
شاید این “هی تاکسی “که برای اندروید اومده از همین جا ایده گرفته باشه . اخه خیلی به دوبله فارسی crazy taxi شبیهه ?:-)
اون بازیهmidtown madness بود که وقتی که به ماشینا میزدی میگفتن هی آقا مواظب باش.تو تاکسی دیوانه همچین حرفی نمیزدن
اقا دمت گرم بابت نقد خاطراتو زنده کردی
یکی از اولین بازی هایی که روی pc داشتم :yes:
خیلی خوبه که گیمفا به بازی های قدیمی هم اهمیت میده و اونارو بعد گذشت چن سال نقد میکنن
بسیار زیبا بود آقای توکلی :yes:
وااای واااای
اصن یه غمی اومد تو دلم 😥 😥
دستتون درد نکنه
خیلی ممنون از آقای توکلی، خاطاتمونو زنده کردید ، خسته نباشید :rose:
عاشق چلنج هاش بودم ( مخصوصا چلنج های نسخه دوم ) در کل بازی بینظیری بود.
ممنون بابت نقد حتما سعی میکنم بازی کنم.
*********************
کاش پیشنهاد یکی از اعضا که گفته بود امتیاز بازی های موبایل رو از ۵ بدید عملی می کردید ، الان این ۸ هست fallout 4 هم ۸٫۶ که خیلی درست نیست.
یادش به خیر..ممنون واسه مقاله 🙂
یا حضرت نوستالژی :drool: دمتون گرم
تنها بازی که نسخه ی فارسیش رو بازی کردم چه قدر خندیدیم با بچه ها پاش :rotfl:
یه چیز جالب بود برام همیشه با ماشین میرفتی زیر اب مسافرای زیر اب و سوار میکردی 😀
اقا یه بازی دیگه هم بود خیلی قدیمه
فکر کنم اولش با چتر نجات میای کنار یه کلیسا بعد تک تیر اندازم هستی بعد میری تو یه جاده که اسمش فکر کنم sniper ww2 بود هم جور چیزی اونم خیلی خوب بود واقع خاطره انگیزه اونم
خاطره انگیز بود ممنون آقای توکلی :yes:
دمت گرم رضا جان !
کلی خاطراتمونو زنده کردی :))
یادمه بچگی با بابام یکی اینو یکی هم King of the road رو بازی میکردیم اگه میشه اونو هم نقد کنید !
اخه این چه وضع اصلاح سایت حالا به من با اسمم چیکار کنم خواهشا اسمم درست کنید یا بزارید خودم ویرایشش کنم من اسم واقعیم میخوام joel :pain:
اقای توکلی دمت گرم یادش بخیر میرفتیم رو رم۶۴مگابایت بازی میکردم زندگی کردیم با بازی های قدیمی یعنی الان گاد به اندازه این بازی و بازی بیگ فیش گیمز حال نمیده خیلی ممنون بابت نقد فوق العادتون
اگه میشه بازی های بیگ فیش گیم رو هم نقد کنین انصافا شرکت فوق العادیه بازیاش رو من باهاش زندگی کردم حتی اینجور شد به رییسش پیام دادم تشکر کردم
یادش بخیر :inlove: :inlove: :inlove:
یادش بخیر
هنوزم صدای
جیغ مسافرا
توی گوشمه :rotfl: