با قهرمانان رویاها: مردی که هیچگاه خود را یک قهرمان ندانست…
در طول تاریخ صنعت بازی های ویدیویی، همواره روایت بازی های رایانه ای حول محور یک شخصیت مثبت (پروتاگونیست) و در نقطه ی مقابل یک شخصیت منفی (آنتاگونیست) می چرخد. بحث را پیچیده نکنیم! این روند به گونه ای در تمامی داستان ها، فیلم ها، سریال ها و بازی های رایانه ای دنبال می شود و همیشه یک شخصیت مثبت در مقابل یک شخصیت منفی ایستادگی می کند که مسلماً شخصیت مثبت داستان بیشتر نظر مخاطب را به خود جذب می کند. بدون شک در تمامی عناوینی که تجربه کرده ایم، شخصیت های مثبت زیادی وجود داشته است که میان آن ها، عده ای هستند که حتی به شخصیت مورد علاقه ی یک بازی باز نیز تبدیل می شود که مثال زدن آن ها بسیار ساده است. از بحث دور نشویم، اما چگونه می شود که در یک بازی، شخصیت مثبت آن، در واقع شخصیتی با صفات پلید و منفی باشد؟ این دقیقاً حکایت آفرینش «کریتوس» (Kratos) است. «کریتوس» شخصیتی افسانه ای که بر اساس اساطیر یونانی خلق شده است و یکی از آن شخصیت هایی می باشد که بسیار کم پیش می آید که بازیبازی آن را نشناسد! شخصیتی که فریاد های خشمگینانه اش به گوش هر مخاطبی آشنا است. «کریتوس» دقیقاً همان شخصتی می باشد که نسبت به شخصیت های دیگر متمایز است. ظاهری خشن دارد و همیشه در حال کشتار است. دوست و دشمنش معلوم نیست و هر کسی مانع پیشروی اش شود را در کسری از ثانیه به اعماق جهنم خواهد فرستاد. تنها خودش است و شمشیر برنده اش. در دنیایی که «کریتوس» زندگی می کند مردگان قدم بر می دارند و خدایان فرماندهی می کنند، اما این انسان ها هستند که همیشه قربانی می شوند. در رودخانه های این دنیا، خون جریان دارد! خون همان انسان های بی گناهی که در گوشه ای از این سرزمین جان باخته اند. اما گویی بوی انتقام سرتاسر این دنیای مرده را فرا گرفته است و در این زادگاه مردگان، انسانی که فرزند خدا است، فریاد انتقام سر می دهد…
بدون شک «کریتوس» شخصیتی خاص است! چرا که وقتی او را شمشیر به دست در حالی که غرق در خون است و یک تن به دل دشمنان می زند می بینیم همه چیز تغییر می کند. شوخی که نیست! او شاه هک اند اسلش است. دیگر هر کسی می داند که تم آلوده به خون سری عناوین «God Of War» متفاوت است! این سری نخست کار خود را در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد. پس از استراحتی دوساله سرانجام «سانتامونیکا» (Santa Monica Studio)، خالق این سری، با کارگردانی «کوری بارلوگ» بازگشت تا انقلابی در این سری به پا کند. سه سال بعد نیز نسخه ی سوم این سری که دنباله ای بر نسخه ی دوم بود، عرضه شد و به داستان این سری را در اساطیر یونانی خاتمه داد. آخرین نسخه ای که تاکنون از این سری منتشر شده است «God of War: Ascension» نام دارد که فلش بکی بر گذشته ی این شخصیت زخم خورده بود. همچنین در بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ سه نسخه ی فرعی از این سری برای کنسول دستی شرکت سونی عرضه یافت که آنان نیز همانند سه نسخه ی اصلی عالی بودند. البته بعد ها نیز این سه نسخه ی فرعی در قالب یک نسخه برای کنسول پلی استیشن ۳ عرضه یافت. جدیدترین نسخه ی این مجموعه نیز در E3 2016 معرفی گردید و باری دیگر «کوری بارلوگ» کارگردان نسخه ی دوم، قرار است با روایت تازه ی خود، داستان «کریتوس» را در اساطیر نورث یا همان اسکاندیناوی ادامه دهد.
باری دیگر به بهانه ی معرفی نسخه ی جدید مجموعه عناین «God Of War» قصد داریم تا مقاله ای متفاوت در وصف «کریتوس»، شخصیتی تأثیر گذار در نسخه های قبلی، تهیه کنیم. لذا این مقاله ممکن است حاوی مقداری اسپویل از سرگذشت «کریتوس» باشد.
شاید وقتی «دیوید جف» (David Jaffe) و «کوری بارلوگ» برای اولین بار ایده ی ساخت «God Of War» و خلق شخصیت «کریتوس» را بر اساس افسانه های اساطیر یویانی مطرح کردند، هیچ کس فکرش را هم نمی کرد که بالاخره روزی «کریتوس» به عنوان یک شخصیت به ظاهر خشمگین، اما از درون زخم خورده، به گونه ای نماد صنعت بازی های رایانه ای شود. شخصی که فرزند زئوس، خدای خدایان است و در بین برادران و خواهرانش تنها کسی می باشد که از آنچنان محبت خدایی برخوردار نیست. تنها از همان کودکی استعداد جنگیدن را داشته و او در این زمینه از نیرویی فراتر از نیروی انسانی برخوردار است. او مسیرهای پر فراز و نشیبی را طی کرده است تا به این سطح رسیده، هزاران نفر را به ملکوت اعلی فرستاده تا به این آرامش روحی رسیده است. اما اکنون سوالی که به وجود می آید این است که آیا «کریتوس» واقعاً یک شخصیت مثبت است؟ مسلماً جواب اندکی پیچیده می باشد! پیش از آنکه به این سوال جواب دهیم باید گفت همان طور که پیش تر نیز خدمت شما عرض کردیم، «کریتوس» شخصیتی خاص در میان تمامی شخصیت های بازی های رایانه ای است و برتری های فراوانی نسبت به همان شخصیت ها دارد. با این حال چگونه استودیوی «سانتا مونیکا» یکی از محبوب ترین و صد البته خاص ترین شخصیت تاریخ دنیای بازی های رایانه ای را خلق کرده است؟ سازندگان در همان ابتدای خلق این شخصیت، تصمیم گرفتند شخصتی خلق کننده که نسبت به دیگر شخصیت ها متفات باشد! آن ها در تمامی نسخه های سری «God Of War» شخصیت «کریتوس» را شخصیتی خشمگین و زخم خورده به تصویر کشیدند. شخصیتی که از همان بچگی بدون پدر، بزرگ شد و این برای او بسیار سخت بود. او از همان بچگی روحیه ای عصبی داشت و وقتی بزرگ شد پس از اتفاقاتی خدای جنگ لقب گرفت. شخصی که هر کسی جلویش می ایستاد را از میان بر می داشت. چه انسان های بی گناهی که قربانی نکرد و چه خدایان ظالمی را را از میان بر نداشت. در سپاه اسپارتا علیه ارتش خدایان دیگر جنگید و در همین حین انسان های بی گناه را نیز می کشت. غافل از این که همسر و دختر او نیز در میان قربانیان بود. با این حال کاملاً می توان درک کرد که «کریتوس» هیچ یک از خصلت های یک قهرمان را ندارد! او برای حفظ جان مردم نمی جنگد! از خود گذشتگی نمی کند و حتی اگر انسانی را ببنید که در حال مرگ را نجات نمی دهد! دیگر مثل روز روشن است که این ها همگی از ویژگی های یک شخصیت منفی می باشد که بازی او را به عنوان یک شخصیت با صفات پلید و خشن به تصویر می کشد، اما همیشه در نزد ما یک شخصیت محبوب است.
در ادامه بهتر است نگاهی به قبل داشته باشیم! دقیقاً همان جایی که داستان «کریتوس»، خدای جنگ، آغاز شد. «کریتوس» در دهکده ای کوچک در گوشه ای از سرزمین اساطیر یونان به نام اسپارت به دنیا آمد. او از همان بچگی در زمینه ی جنگیدن و فنون رزمی از مهارت های خاصی بهره می برد و همیشه از برادرش دیموس برتر بود. این مورد دقیقاً همان چیزی بود که «کریتوس» را نسبت به دیگر کودکان آن روستا برتر می ساخت. گویی از محبت الهی برخوردار بود. در تمامی نبردهای تمرینی بر بردارش پیروز می شد و شخصی نبود که او را شکست دهد. «کریتوس» نصف عمرش را بدون آنکه بفهمد پدرش کیست نزد مادرش بزرگ شدند. به همین دلیل او همیشه از طرف دیگر کودکان روستا مورد تمسخر قرار می گرفت و این مسئله سبب گشت «کریتوس» از همان کودکی روحیه ای عصبی و پرخاشگری داشته باشد. روزگار می گذشت و «کریتوس» بدون آنکه بفهمد پدرش کیست بزرگ و مهارت هایش در زمینه جنگیدن چند برابر می شد. تا در نهایت عضو ارتش اسپارتا در آمد و در مقابل بربر ها جنگید. اما در نهایت ارتش اسپارتا شکست خورد و کریتوس به عنوان آخرین بازمانده، هنگامی خود را در برابر فرمانده بربرها ناتوان دید، تصمیم گرفت خدای جنگ، «ارس» (Ares) را فرابخواند تا بر سپاه بربرها چیره شود. در واقع تا بدین جای داستان، چیزی نبود که بازی در چند لحظه روایت کند! آغاز داستان «کریتوس» را بر بلندای قلعه ی کوهی نشان می داد که به دلیل اعمالی که انجام داده بود قصد داشت از قلعه ی کوه خود را به پایین بیندازد. بدون آنکه مخاطب بفهمد که ماجرا از چه قرار است! سپس با پیش روی در بازی، لحظاتی ما شاهد فلش بک هایی به گذشته بودیم اینکه چگونه کریتوس در این راه قرار گرفت و سرگذشت او از چه قرار است، معلوم نبود، فقط انسانی نیمه خدا را به تصویر کشیده می شد که بدجور به دنبال انتقام بود. در اصل زمانی که اکثر توجه های عناوین سبک «هک اند اسلش» بر روی گیم پلی بود، سازندگان بازی توجه ی زیادی بر داستان «کریتوس» داشتند. آن ها داستان بازی را به بهترین شکل ممکن آغاز کردند و در هر نسخه از این سری، بخشی از سرگذشت «کریتوس» را روایت می کردند. به مراتب که هر چقدر پیش می رفتیم، بیشتر درک می کردیم که «کریتوس» چگونه شخصیتی است! ماجراجویی «کریتوس» تتنها با یک هدف آغاز شد، “انتقام”. انتقام از پدری که تا بزرگسالی نمی دانست که حتی زنده است و بر بلندای کوهی مشغول خوش گذرانی می باشد. «کریتوس» شخصیتی شجاع است که حتی قوی ترین و بی رحم ترین خدایان سرزمینش از او می ترسند. «کریتوس مرگ را بارها و بارها حس کرده است و دیگر از هیچ کسی ترسی ندارد. یک تن بر سپاه مردگان چیره می شود. خدایان را یکی پس از دیگری از صحنه ی روزگار محو می کند، می رود و می رود و هیچگاه شکست نمی خورد. روحیه ای جدی دارد و شوخ طبعی در کارش نیست. این حکایت «کریتوس» است. اینکه چرا وی به چنین شخصیتی تبدیل شده است، داستان طولانی ای دارد.
گفتیم که «کریتوس» با صفاتی که دارد، اصلاً نمی تواند بهترین گزینه برای یک شخصیت مثبت باشد! اما بهتر است لحظه ای صبر کنیم. پس از آن پایان زیبای نسخه ی سوم «God Of War» تقریباً «کریتوس» به آخر خط رسیده بود. به هدف خود رسید، انتقامش را گرفت، خدایان سرزمینش را یکی پس از دیگری از میان برداشت و روایت این شخصیت خاص به پایان رسید. «God of War: Ascension» که دو سال پس از عرضه ی نسخه ی سوم عرضه یافت، در واقع یادداشتی بر شناخت بهتر «کریتوس» بود. روایت «God of War: Ascension» دنباله ای بر داستان نسخه ی سوم نبود! بلکه فلش بکی بر گذشته ی شخصیت مذکور بود. روایت «God of War: Ascension» ما را به سال ها قبل از ماجرای نسخه ی اول می برُد. جایی که بالاخره فهمیدیم که «کریتوس» در همان ابتدا یک وسیله ی کشتار جمعی نبوده است و او تنها در این وسط یک قربانی محسوب می شود. در طی ماجرایی که «God Of War: Ascension» روایت می کرد، «کریتوس» بارها بارها از نزدیکانش زخم می خورد و در طی راه قربانی تله های دشمنان می شد. در «God of War: Ascension» می بینیم که «کریتوس» آنگونه که در سه نسخه ی اصلی شاهدش بودیم نبوده است، اما خب سرنوشت چیز دیگری را برای او رقم زد. «کریتوس» بنده ی خطرناک «ارس» بود و به واسطه ی طلسم او به گونه ای در برابر «ارس» تسلیم شده بود. پس از رهایی از طلسم «ارس»، بالاخره حقایق بر «کریتوس» روشن می شود. در طی این ماجرا «کریتوس» در می یابد که خود عامل مرگ همسر و دخترش بوده است. این دقیقاً همان حقایقی می باشد که مدت ها بر «کریتوس» پنهان بود. به هر حال کار خاصی از دست او بر نمی آمد و روز به روز «کریتوس»، بدون آنکه خبری از طلسم یا چیز دیگری باشد می بینیم که چگونه او به مراتب به یک سلاح کشتار جمعی که برایش مهم نیست با چه کسی طرف است و فقط و فقط در حال کشتن است، تبدیل می شود. او در ازای کاری که انجام داده بود فقط می توانست دریای خون به پا کند و در آخرین لحظاتی که که پدرش را زیر مشت های خونین خود قرار داده بود، همسر و دخترش را به یاد آورد که اگر آن ها را به قتل نمی رساند، بالاخره پس از پایان تمامی این ماجرا می توانست به زندگی خوشِ خود ادامه دهد. او خودش را مسبب تمامی این اتفاقات می دانست، پدرش را کشت تا مردم سرزمینش معنی زندگی را بفهمند. هر چند که او این کار را نه برای خودش، نه برای خانواده اش، نه برای سرزمینش، بلکه برای انتقامش انجام داد. در واقع نتیجه می گیریم «کریتوس» یک قهرمان است. قهرمانی که اصلا دوست ندارد قهرمان صدایش کنند. او با اینکه یک قهرمان یا صفات ضد قهرمانی بود، اما هیچ وقت خود را یک قهرمان تلقی نکرد…
خب در انتها سوالی که پیش می آید این است که چگونه «کریتوس» نزد مخاطبان به یک شخصیت محبوب و درخشان بدل شده است؟ خب مسلماً جواب بسیار ساده است. اوج هنر و نوآوری سازندگان و خالقان را تنها در لحظه ای از تجربه ی بازی می توان سنجید. خلق چهره ای که خشم را می توان به راحتی در آن دید، سرگذشت غم انگیز همان چهره، دستان زخمی، بدن زخمی و همان چهره ی زخمی و همان شخصیت خشمگین و همان روایتی از انتقام، رنگ زیبای چشمان و استیل زیبای بدن و از یاد نبریم تتوی بسیار زیبای قرمز رنگی که نیمه ی سمت چپ بدنش را پوشانده است، این ها همه و همه مواردی هستند که دست به دست هم داده اند تا شخصیت «کریتوس» بسیار عالی به تصویر کشیده شود. در اینجاست که به راحتی درک می کنیم که چگونه استودیوی «سانتا مونیکا» یکی از محبوب ترین شخصیت بازی های رایانه ای را خلق کرده است!
«God Of War 3» پایانی بر داستان اسطایر یونان و خدایانش بود. بألاخره روزی رسید که مردم چهره ی دیگری از سرزمینشان را ببینند و با خیالی آسوده، بدون آنکه خبری از تاریکی سایه ی خدایان باشد به زندگی خود ادامه دهند. «کریتوس» را بر بلندای قله ی الیمپوس دیدیم که با فرو بردن شمشیری به شکمش قصد داشت به زندگی خود خاتمه دهد. اما مثل اینکه سرنوشت، وی را در مسیر دیگری قرار داد. آن «کریتوس» ۲۵ یا ۳۰ ساله ای که دیدیم با بدنی زخمی ناپدید شد و ما باری دیگر او را در حالی که پا به میان سالی گذاشته بود در گوشه ای از سرزمین نورس باستان ملاقات کردیم. وقتی که آن پسرک را در حال بازی کردن دیدیم، خیلی قبل تر از آنکه شخصی در سالن فریان بزند “God Of War”، کاملاً می توانست حدس زد که با نسخه ی جدید این سری طرف هستیم. اما از این موارد بگذریم. حال سوالی که پیش می آید این است که «کریتوس» چگونه سر از دنیای اساطیر نورس یا همان اسکاندیناوی در آورد؟ خب، مسلماً تئوری (!) های زیادی در این رابطه وجود دارد که ما قصد نداریم فعلا به آن ها بپردازیم. اما در حد یک اشاره ی کوچک باید گفت که معروفیت «کریتوس» به عنوان شکارچی خدایان، دیگر به گوش هر کسی رسیده بود. شاید او خود را از قلعه ی کوه به پایین انداخته بود و توسط کشتی هایی به این سرزمین آمده بودند نجات یافت، یا چنان نزد «اودین» خدای نورس باستان معرف شده باشد که او قصد ملاقات با «کریتوس» را داشته است. به هر حال جدیدترین ماجراجویی «کریتوس» می تواند زیباترین ماجراجویی او محسوب شود. «God Of War» جدید، تک و تنها، بدون هیچ پسوند و شماره ای، قرار است آغازی بر داستان جدید «کریتوس» به کارگردانی «کوری بارلوگ» در دنیای وایکینگ ها باشد. هنوز تاریخ رسمی انتشار این نسخه مشخص نشده است، اما احتمال عرضه ی بازی در همین سال، بعید نیست.
پر بحثترینها
- ۱۵ مشکل بزرگ سری GTA که طرفداران سرسخت نمیخواهند به آنها اعتراف کنند
- ویدیو: مقایسه Call of Duty Black Ops 6 روی PS5 و Xbox Series X/S [زیرنویس فارسی]
- نقدها و نمرات بازی Dragon Age: The Veilguard منتشر شدند
- رسمی: سونی دو استودیوی Neon Koi و Firewalk، سازنده Concord، را تعطیل کرد
- نقدها و نمرات بازی Call of Duty: Black Ops 6 منتشر شدند
- بیش از ۸۰ بازی برای PS5 Pro بهینه شدهاند
- ادعای سازنده Concord: اثری ساختیم که تجربه فوقالعادهای را به گیمرها ارائه میدهد
- گزارش: کارگردانان بازی Marvel’s Wolverine نقش خود را رها کردند
- شمار بازیکنان همزمان Dragon Age: The Veilguard در روز عرضه به بیش از ۷۰,۰۰۰ نفر رسید
- تحلیلگر: Ghost of Tsushima ارزش سرگرمی و عدم تحمیل ایدئولوژی را در اولویت قرار داد
نظرات
ینی هیچکی مثله کریتوس پیدا نمیشه انقدر قاتل خونسرد ندیدم و نخواهم دید
کریتوس و خونسردی 😐
کریتوس خدای صنعت گیمه
من به خاطر همن هم که شده ps4 رو میگیرم!!
هیتمن از همه قاتل ها خونسردتره. :laugh:
قاتل خونسرد می خوای فقط agent 47 😎 😎
داداش کریتوس کجا خونسرده
خونسرد ترین قاطلی که صنعت گیم به خودش دیده فقط Agent 47
کریتوس خدای خشونته
شرمنده
قاتل*
عزیزان ینی معنی خونسردو نمی دونید هی می گید خونسرد نیست
کسی که کشت و کشتار و قتل براش یه عادت شده و برای کشتن هیچ یک از خدایان تردیدی نمیکنه خونسرده
کریتوس اصلا خونسرد نیست که مامور ۴۷ خونسرد تر باشه ازش!این سوسول بازیا واسه کریتوس معنایی نداره اصلا نیمی از شهرتش ب خاطر فریادشه 😀
پروردگارا ما گیمرها را تا قیامت از دیدن کریتوس کبیر محرومنگردان.آمین
پروردگارا تمامی گیمرهارا به بازی کردن این ابر شاهکار نزدیک بگردان.آمین
پروردگارا سونی و سانتامونیکای کبیر را تحت محافظت خویش قرار بده.آمین
فقط میتونم بگم تو گاد جدید استیله کریتوس آدمو دیوونه میکنه چ برسه ب بازیش کشتن با تبر چیزیه ک من از کریتوس تو گاداف وار میخام.
بهترین هک اند اسلش تاریخ و جز پنج بازیه برتر زندگیمه سزی گاد اف وار . واقعا ی بازی چقد میتونه خوب باشه ?:-)
کریتوس شاه شخصیتهای دنیای گیمینگ… نماد کسی که هدف وسیله رو براش تعیین میکنه…من شخصا هر موقع کم میارم از کریتوس کبیر انرژی میگیرم و کریتوس برای من فراتر از یک شخصیت ساده کارتونیه..درورد بر سونی به خاطر خلق این شاهکار.
مگر میشه پستی از خشن ترین شخصیت تاریخ این صنعت بیاد و کامنت نذارم بی نهایت با این شخصیت و بازیش خاطره داریم به خصوص در نسل۶ و نسخه سوم رو هم سال ها پیش بازی کردم به واقع برترین بازی سبک خودش هست و حداقل من یکی هیچوقت خاطرات خوبش رو فراموش نمیکنم از زمانی که اولین نسخه امد و هنوز اینترنتی نداشتیم تا ازش تریلر ببینیم صرفا یک بازی جدید با کاور جذاب بود و وقتی بازی رو شروع میکردی میفهمیدی چه جواهری هست من بازی های زیادی از گذشته تا الان در برند پلی استیشن بازی کردم اما هیچکدام حتی نزدیک به خدای جنگ هم نشدن و به نظر من بهترین بازی در پلتفرم پلی استیشن هست
کریتوس یکی از شخصیت های مورد علاقه گیمر هاست که همه با از ۲۰۰۴ و gow1 باهاش خاطره داریم شخصیتی که گاهی اوقات به ضد قهرمان و گاهی به یک قهرمان تمام عیار تبدیل میشه خشونت و غرور بیش از حدش بعضی وقت ها آدم رو ازش زده میکنه اما با فداکاری بزرگش در انتهای gow 3 ثابت کرد که در ته قلبش مهربانی و احساسات وجود داره و همین باعث شد در gow 4 به فردی متفاوت تبدیل بشه. فقط خیلی دوست دارم بدونم چجوری بعد از فدا کردن خودش دوباره زنده شد و سر از اسکاندیناوی در آورد؟
مقاله زیبایی بود. :yes:
امیدوارم نسخه ی جدیدش هرچه زودتر بیاد
ممنون آقای جعفر نیا
دوستان قبلا یه سری مقاله ی بسیار عالی و جامع راجب کریتوس و فرانچایز God of War تو گیمفا منتشر شده بود که هنوزم اگر بگردید پیدا میشه
تو پنج شیش قسمت،می تونین کامل ترین تحلیلی که راجب کریتوس و God of War به زبان فارسی هست رو داشته باشید
دوست عزیز کاش لینکش رو میدادی
ممنون از مقاله ی زیباتون
فک کنم بعد پایان شماره ٣ ممکنه یکی از الهه های اساطیر
اسکاندیناوی کریتوس و پیدا کرده باشه به یه صورتی و بعدش عشق و بچه از اینا…
فرضیه زیاده ولی امیدوارم هرچی که هست شاهد به عنوان
زیبا باشیم
اون طور که تو E3 2016 دیدیم کریتوس با مادر اون پسره ازدواج نکرده بوده . شاید فقط به فرزند خوندگی قبولش کرده. 😕
این سری حتی اگه صد بار هم بازی کنی خسته نمیشی اون موقع که تازه اومده بود همه برای این بازی پلی ۲ میخریدند یا میرفتن کلوپ چون تا حالا بازی نبوده که بخواد رو دستش بلند شه
:yes:
یعنی خاک بر سرش هر گیمری که اینو بازی نکرده بره بمیره
من بازی نکردم 😐
چون هیچ وقت پلی استیشن نداشتم 😐
الان میرم بمیرم 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐
You died
آره
اره برو خوبه اون دنیا به ps میرسی
Xexes شما یا خیلی بی مزه و لوس هستی یا معنی لوده گی رو نمیدونی . اره داداش .
وقتی تو e3 کریتوس از سایه بیرون اومد اشک تو چشم هام جمع شد
اشکاتو میبینم اصن اشک تو چشات جمع شده 😥 :-/
😐
mohammad of rivia@
من سکوت میکنم 😐
منم همینطور کنفرانسش رو زنده دیدم، قبلش که پسرش داشت با عروسک ها بازی میکرد به خودم گفتم این یه آیپی جدیده اما وقتی کریتوس از تاریکی اومد بیرون پریدم فریاد زدم! صبح زود بود همه خواب بودن 😀
کسانی که با این صحنه خیلی زوق کردن و اشک ریختن،با کریتوس از نسخه اول بزرگ شدن و زندگی کردن :yes: :yes:
خشن اما دوست داشتنی،کریتوس سلطان بی چون و چرایه هک اند اسلش نماد پلی استیشن و البته محبوبترین شخصیت خیلی ها از جمله خودمه
خسته نباشید،این چندوقت گیمفا با مقالهای نوستالژیک آدمو میبره یه دورانی که بازار کلوپای بازی تو محلها گرم بود،
کریتوس نماد گیم و نماد پلی استیشن کبیر
فکر کنم بهترین خلاصه برای این مقاله این باشه که کریتوس بزرگترین پارادوکس دنیای گیم بود ، هست و خواهد ماند کسی که با صفات ضد قهرمانی ، بزرگترین قهرمان دنیای گیم است .درود خدایان بر تو باد ای روح اسپارتا بیا که شیفته ی فریاد هایت که لرزه به اندام دشمن می اندازد هستیم.بیا که با تو اسگارد را به خاک و خون کشیم.
بازی آبکی شخصیت آبکی . به مارکوس فینیکس کبیر نمیرسه :laugh:
!?What does the box say 😐
برترین شخصیت تاریخ صنعت گیم
من میشناسمش
بسیار قاتل و بسیار مهربان با قلبی رئوف ، پوشک هم بلده عوض کنه(بالاخره اون بچه حتما قبلا نوزاد بوده، نبوده!؟) :sarcasm:
اساطیر یونان رو نابود کرد حالا اومده سراغ اساطیر اسکاندیناوی خدا به داد اودین و ثور برسه
اسطوره بازیهای پلی استیشن نه بازیهای رایانه ای. 😀
ما که کریتوس رو نمیشناسیم.
تا جایی هم که من میدونم این بازی فقط یک نسخه اش متای ۹۴ داره.بقیه نسخه های امتیاز کمتری دارن.
حقیقتا اتزیو ادیتوره از این سرشناس تره.
هک اند اسلش هم جز سبک هایی هست که عامه پسند نیست.
برو sea of thives با جعبه ایکست بازی کن
نه فقط flash point عامه پسند هست
😐 😐
از بس عاشق این شخصیتم مجبورم موقع کارم نظری بدم.
یعنی اگه کسی بگه خدای جنگ و کریتوس بهترین بازی و شخصیت تاریخ بنظرم دروغ نگفته.بدون شک خدای جنگ بهترین انحصاری نسل ۶ و ۷ سونی بوده.خب البته بعضی ها میگن اخرین ما بهترین انحصاری نسل ۷ بوده.دی.هر کی یک نظری داره.
تنها بازی که هر نسخه از اون را بیشتر۳ تا ۷ بار رفتم.در صورتی که جز خدای جنگ فقط بازی های تایتان فال ۲ و سری مدرن وارفر و بلک اپس ۱و ۲ بوده که بیشتر از ۲ بار بازی کردم و احساس خواب و خستگی و تکراری بودن بهم دست نداده.
با تشکر.حتما بعد از کار تمام مقاله را میخونم.
دی
😀
کبیر ترین شخصیت دنیای گیم 😯 😯
به احترامش سر تعضیم فرود میاریم :pray: :worship: :pray: :worship:
هر کی موافقه بزنه لایکو
بزرگترین شخصیت rico rodriguez تو سری جاست کاز است.کریتوش یک شخصیت گمنامه.
احمق ترین فرد بین تمام گیمر ها(که البته لقب گیمر برای این فرد زیاد مناسب نیست) هم آلادار هست که آرام آرام به دلیل حماقت کم نظیرش داره مشهور میشه.
Flashpointداداش تنت میخواره مگه نه. هرچی میگی یه حاشیه ای داره :reallypissed:
درسته همه کریتوس رو.میشناسن و همه باش حال میکنن ولی کبیر ترین توی دنیای گیم یه اغراقه بزرگه
پس کیه کبیرترین؟ :-))
اگه بخوای واقع بینانه نگاه کنی ماریو از همه کبیر تره ‘-‘
از همون اول بوده هنوزم هست و خواهد بود
…
حالا به دور از شوخی کبیر ترین نداریم.هرکدوم از کاراکترا پیچیدگی های خودشون دارن که خاصشون کرده
برای من کریتوس ، لارا کرافت ، جان مارستن ، war , death اینا جای ویژه ای دارن.
کبیرترین و اینطور صفت هارو فقط یه طرفدار متعصب استفاده می کنه
عشقه :dazed:
اصلا فکر نمیکردم که عاشق این سری از بازی بشم،ولی وقتی نسخه یک رو شروع کردم همه چی فرق کرد 😀 :evilgrin:
مگه از کریتوس خفن ترم داریم؟
نظرم درباره ی کریتوس: :struggle: :struggle: به جز عاللللللللللی و یکی از بهترین جلوه های بصری گیمنیگ دنیا چیزی نیمتونم بگم :yes: :yes:
نمیدونم شما هم با من موافقین یا نه ولی ترتیب بندی من به این صورته:
۱-گاد آو وار ۲
۲-گاد آو وار ۱
۳-گاد آو وار ۳
و حالا پس از سال ها دوباره کارگردان نسخه ی دوم یعنی کوری بارلوگ دست به کار شده تا شاهکاری مثل نسخه ی دوم ریلیز کنه :inlove:
با رتبه بندیت بد طور موافقم :yes: 😉
گاد ۲ از شاهکار هم شاهکارتر بود ، واسه من که یه معجزه بود .
گاد ۱ هم داستانش محشر بود و گاد ۳ تو چارچوب قبلی باس فایت های خیلی خوبی داشت ، در کل از کل سری راضی بودم …
از لحاظ پیچیدگیه داستانی کاملا درسته اما از نظره هک اند اسلش خالص نسخه سوم برترینه سریه
عالی بود ممنون خسته نباشی :yes: :yes: :yes:
خیلی گیمر هایه قدیمی بخاطر این بازی گیمر موندن شاید از این ۶ تا نسخه قبلی ۴ یا ۵ بار هر کدوم رو تموم کردم نتنها دیگه برام تکراری نشدن بلکه هر روز هم تشنه تر شدم تا بازیشون کنم
قطعا روزی که god of war iv منتشر بشه روزی حماسی خواهد بود هم فروش کنسول هم هم فروش بازی
خوب معلومه هر کسی تنهایی بره قاضی ، راضی برمیگرده
این کریتوس مثل خودش یکی دیگه تو بازی باشه (شخصیت مقابلش) از اون شمشیرای با عرض ۴ متر و قد ۷ و زنجیر ۲۰ متری ضد زنگ داشته باشه که ازش آتش بیرون میاد که دیگه افقی میشه
بجاش یه لشکر دشمن لاکپشتی با شمشیر معمولی کنارش میزارن همه رو حریفه
==============
توی ورژن جدیدش هم یک کیلو ریش بهش اضافه کردن(ضربان قلبش از پیری بالا رفته) یه بچه استخونی که توی تریلر راه رفتن بلد نیست هم دادن دستش میخان کریتوس رو افقیش کنن ، اون بچه رو هم میخان جاش بشونن
قال قضیه سری رو بکنن
:rotfl: شوخی بود زیاد جدی نگیرید دی
اینجا چه خبره یک هو ۵۰ تا منفی میاد دوباره ریفرش میکنی ۱۰۰ تا مثبت میاد!
گیمفا چه خبره؟
امسال بیا و انتقام نیتن رو بگیر ای بهترین شخصیت تاریخ . رقیب امسالش کلش رویال هست تو گوتی شدن تازه اشتباه نکنید کلش رویال داستان داره زیر هر سرباز داستانش رو گفته :rotfl: :rotfl:
از کی بگیره؟
از افسانه زلدا با متای ۹۷؟
مگه سونی تا حالا بازی متای ۹۷داشته؟ :laugh:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: زلدا جلو این بازی جوکه
تمام انحصاریهای سونی هم جلو این جوک هستن چون یکیشون هم ۹۷ نشده .حتی یکی. :rotfl:
۹۷ چیه ؟ سونی یه بازی با متای ۹۸ داره با نام Tony Hawk’s Pro Skater 2 خیلی مونده بدو شاید بهش برسی :rotfl: تازه با ارفاق انحصاری Grand Theft Auto III برای ps2 هست با متای ۹۷ . حالا برو سوت بزن 😀 😀
گرن توریسمو یکم تحقیق کن برادر
بهترین که تا به حال بازی کردم ، اصلا خدای جنگ یه چیز دیگه است. بی صبرانه منتظر نسخه جدید این بازی هستم. بیشتر منتظر تریلر جدید و تاریخ عرضه ام چون به این زودی ها که عرضه نمیشه منتظر عرضه شدنش بشم اول تریلر و تاریخ بعد خود بازی.
با تشکر از نویسنده این بخش ، هم چنین اگه میشه یه بحث کامل روی این بازی باشه از ارتباط نسخه ها و شخصیت ها و … . یه هم چنین بخشی هست ولی ناقصه حال یا یه چیز جدید درست کنید یا اون رو کامل کنید.
واقعا بازیه عالیه خدای جنگ.کریتوسم که عشقه.جزو ۵ بازی برترم.
خداییش فن سونی نیستم ولی این عنوان فوق العادست 😀 😀 🙂 :yes: :yes: :dazed:
یک بازی چرت و پرت. :rotfl:
لقب جدید شما:god of fools
نه’! تو تنت میخواره :pissedoff:
کاش بعد از پایان کامل سری god of war سانتامونیکا باز از اساطیر و هک اند اسلش بسازه….. مطمئنم شاهکار میشه
هر کاری میکنه کریتوس رو ول نکنه. 😥
فقط اونجاش که با بغض میگه
The gods of Olympus abandoned me
بعد خودش رو از صخره میندازه پایین
Zus!Your son had return. I will distraction of Olympus. :reallyangry:
جزو بهترین شخصیت های گیم :inlove: :inlove:
GOD OF THE GODS
اسم بازی از همه چرت تره
مردی که هیچگاه خود را یک قهرمان ندانست…
کاملا درسته.خودش هم میدونسته قهرمان نیست.
پهلوان، نه قهرمان. 😀
فقط اونجاش که می گفت
zeus your son has returned
و شمشیرش رو میکوبه زمین
عالییییییییییییی
اقا واقعا دستتون درد نکنه خیلی زیبا نوشیتن خیلی لذت بردم تا اخر خواندم خسته نباشی اقای جعفرنیا.
شما ها که داستان بازی ها رو به این زیبایی مینویسین خب چرا مقاله در مورد داستان بازی های دیگه نمینویسین بازی های زیادی هستن که داستان جالب دارن نمی خواد هر بازی ای رو داستانش رو بنویسین فقط اون هایی جالبن.
در مورد کریتوس باید بگم که تا حالا لحظه های زیبا تر از مبارزات کریتوس با خدایان باستان یونان ندیدم هیچ وقت اون مبارزش با هرکولس ندیدم یعنی به معنای واقعی قدرت و خشم رو به مخاطب القا میکنه این یعنی شاهکار این یعنی اوج هنر.متاسفانه توی این چند سال که نسخه جدید گاد وار نیومده هیچ شرکتی نتوانسته بازی ای در حد شاهکار god of war خلق کنه. خیلی امد دارم به این نسخه جدید گاد وار امید دارم میدونم که کوری بارلوگ کارش خوب بلده.
برای همین یک شخصیت کنسول ارزش خرید داره این قدر گیم پلی جذاب و گیرایی داره بعد از نیم ساعت بازی کردن نه فریم ریت ۳۰ تایی کنسول برای پلیر مهم هست نه گرافیک الترا نسبت به پی سی هر چند سانتامونیکا تو هر نسخه از این گیم کم نذاشته و نسبت به قدرت نسل ۷-۸ کنسول گیم قابل قبولی ارایه داده
فقط کافیه یه نسخه از این سری بازی کنید تا برای همیشه عاشق این فرانچاز بشید :yes: :yes: :yes:
دوستانی که میخوان پلی استیشن ۴ یا کلا کنسول و تلویزیون و مانیتور بخرن
من یک مقاله نوشتم که اگر خواستید بیاید پیغام خصوصی بهتون بدم
که سرتون کلاه نزارن
اگه امکانش هست بفرستید برای مدیریت یا نویسندگان سایت تا در سایت قرار بگیره با تشکر.
من دو تا شخصیت رو تو دنیای بازی های رایانه ای خیلی دوست دارم یکیش کریتوس اونیکی هم کاپیتان پیراس
بدون شک برترین شخصیت مجازی ساخته شده به دست انسان کریتوس کبیر :yes:
کریتوس خودش شبیه جانی سینزه پسرش شبیه دنی دی لامصبا با هم میرن ماتو به فنا میدن 😀
خودت فک کنم شبیه مانوعل فررایی
بسیار متشکرم بخاطر این مقاله زیبا و شرح حال اسطوره دنیای گیم.
بین نسخه های خدای جنگ نسخه یک رو من به عنوان بهترین نسخه انتخاب میکنم.چون اولین باری بود که با کریتوس اشنا شدم و برلم اون موقع همیچین بازیی واقعا یه رویا بود!تک تک لحظات بازی پر از صحنه های به یاد ماندنی بود و یک داستان و روایت فوق العاده عالی داشت و موسیقیی که لذت این شاهکار رو چند برابر کرده بود.نسخه های بعدی به خصوص گاد ۲ هم کم از نسخه یک برام نیست،ولی چون اون اولین تجربع فوق العادم از این سری بود،من اون رو انتخاب کردم.نسخه ۳ هم که.گل سرسبد نسل ۷ بوداین نسخش از همهشون خشن تر و خونیین تره و باس فایت هاش از بقیشون لذت بخش تره.واقعا باید برای سازندگان این سری بازی سره تعظیم فرود اورد :worship:
من
اسنیک خودش رو قهرمان نمی دونست 🙂
بهترین شخصیت تاریخ بازی ها بعد از John marsten :yes:
منم وقتی تیتر رو خوندم فک کردم منظور اسنیکه
در وصف اسطورم نمیدونم چی بگم
خدایی که دیگر قدرت براش مهم نبود
خدایی که بعد کشته شدن خانواده ش دیگر فقط انتقام براش مهم بود
دختر زیباش کالیوپ و زنش لیساندرا دو بانویی که در دستش جون دادند
کریتوسی که دیگر هیچی براش مهم نبود
تنها با صدایه اون دوتا اروم میشد
.
بسیار منتظره این نسخه هستم
ایشالله مثله قبلی ها شاهکار و فراتر از شاهکار بشه
خسته نباشید آقای جعفرنیا مقاله ی خوبی بود.
نکته ای که لازمه اشاره بشه اینه که ۴۶۰۳روز (۱۲٫۶سال) بین وقایع نسخه ی دوم و سوم فاصله هست(با توجه به ساخت labyrinth توسط daedalusکه ۱۲٫۶سال طول کشید) کریتوس حدود۱۲سال خدا بوده وقایع الیمپوس هم ۱۰ سال به طول انجامید(که کریتوس به عنوان یه برده خدمت میکرد) و حتی قبل از اون هم در کنار eurybiadesبا ایرانی ها و پادشاهشون(که احتمال میره خشایار شاه باشه)مبارزه کرد.با توجه به الگوی صدا و ریتم تغییرش هنگام پایان وقایع گاد۳ باید دور و بر ۵۰ سالش باشه(نه ۲۵ تا ۳۰ سال!)
ایکاش بیشتر در مورد شخصیت خود کریتوس مینوشتید مخصوصا وقایع نسخه های دیگه مثل COOو GOSو betrayal و عواملی و اتفاقاتی که همه ی اون ها شخصیت کریتوس رو شکل دادن.
همه میدونند که کریتوس قهرمان نیست و مشخصه ی اصلی شخصیتیش خشم بی پایانش هست اما ایکاش به این میپرداختید که دلیل اصلی این خشم خود کریتوس هست و کارهایی که خودش در حق خودش انجام داده.دنیای اطرافش بازتاب اعمالش هستن و عوامل خارجی تنها حکم جرقه رو برای انفجار این خشم بی پایان داره
وقتی دخترش رو در underworld میبینه برای اولین بار لبخند رو روی صورتش میبینیم و وقتی تصویری از زنش رو می بینه برای بخشش التماس میکنه.
میبینیم که سعی میکنه از جنگ با برادراش(هرکول و پرسیوس و دیموس)خودداری کنه اما در نهایت مجبور به مبارزه با اون ها میشه و حتی با دیموس هم با تمام توان نمیجنگه(اشاره به اچیومنت let him win)
مثل یک پدر با پاندورا رفتار میکنه و برای orkos ارزش قائله و به چشم یه دوست بهش نگاه میکنه
این ها علاوه بر اون تصویر سازی فوق العاده ی این کرکتر(که نویسنده ی محترم بهش اشاره کرد)،روایت بینظیر در بستری که کاملا کشش چنین کرکتری رو داشت،اسپین اف های کاملا به جا که غالبا فلش بک بودن و مارو تا حدود زیادی با شخصیت کریتوس(قبل از اینکه به یه ماشین کشتار جمعی بدل شه)آشنا کردن و نکات ریزی که بالا به چندتاشون اشاره کردم همه نکاتی هستند که شخصیت کریتوس رو باورپذیرتر میکنن وگرنه کریتوس هم فرقی با asura نداشت که مثل یه ماشین کشتار جمعی هر چی بود و نبود رو برای خیانتی که بهش شده بود و رسیدن به دخترش سلاخی کرد!
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
به نظر بنده با اینکه این کاراکتر ، زاده تفکر بشره اما کریتس شخصیتی است که هر وقت زندگی تو ایران به آدم فشار وارد میکنه ، انسان میتونه با فکر به او قدرت مبارزه با مشکلات رو در خود بیدار کنه .