دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا

دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما

شاهین غمگسار
۰۸:۳۰ ۱۳۹۵/۰۹/۰۸
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا

نگاهی به قیمت بازی های کنسولی نسل هشتم و تغییر ماهیت آنها از یک سرگرمی همه گیر به کالایی تجملی، چیزیست که مدت هاست ذهنم را خوره وار می جود. (شاید ذهن بسیاری را هم جویده باشد) هم از حیث ساز و کار پدیدآیی اش، و هم از آن حیث که خود را در قشر فرودستان ببینی و محروم شدن از یک سرگرمی لذت بخش همچون نفرینی اهریمنی بنماید. و آن را همپایه ظلمی دیگر بدانی که بر یکصد ظلم دیگر افزوده می شود! اگرچه می توان در این مبحث زاویه نگاه خود را روی مقوله هایی دیگری همچون محصولات الکترونیکی و پوشاک و غیره هم چرخاند؛ اما بحث ما روی بازی های کنسولی خواهد بود.

۸th gen consoles

کنسول های نسل هشتم. چه طراحی یی، چه جاذبه ای و چه پولی که باید ریخت پایشان…

طرح مساله
مساله پیش رو بیشتر بحثی ست پیرامون دنیای Game (آن هم روی کنسول ها) در ایران و کم شدن فراوانی و دسترسی این کالا برای ما و هرس شدن جهانی پر از تخیل، از زندگی کسانی که بازی کردن را دوست دارند. در حقیقت این مقاله درد و دلی گیمری و جغرافیایی ست. بیان کردن دردی که احتمالا برای کسانی که فارغ از این دایره اند، مسخره و کم ارزش است. (هر که در این حلقه نیست، فارغ از این ماجراست – سعدی) یقینا چون خودم در این مبحث، همچون بسیاری از ابعاد دیگر این کشور که در سطوح کلان دچار سکته و بیماری و عفونت شدند، تجربه مبتلا بودن به استطاعت نحیف و کم بضاعتی در خرید یکی از دسترس ترین کالاها و تفریح ها را داشته ام، تصور غم انگیز مساله برای بسیاری دیگر، چندان دشوار نیست. قیمت سر به فلک کشیده با نمودار ۲۰ و چند برابر شده یک بازی کنسولی، ناگهان آن را به کالایی لوکس تبدیل کرد که تنها توانمندان و متمولین قادر به تهیه آسانش هستند. و چه چیز از این اندوه بارتر و سرکوب کننده تر، که دنیای خیالی و آزاد و ارزانت را از تو بگیرند؟! (درباه این گرفته شدن هم می توان بحث مفصلی کرد!) اینکه Game هم به دنیای سرمایه داری (کاپیتالیسم) متعلق شود و رابطه اش با تو به دیدن ویدئوها و عکس ها و تعریف و تمجیدهای دیگران از آن محدود شده باشد، دردی ست حسرت آشام! عار که نیست! من تا مدت ها فقط خبر بازی های جدید را پیگیری می کردم بعد هم می نشستم پای Rayman Legends و مرحله Fiesta de los Muertos، تا غصه ها از یادم بروند!

۱۸۱۱۳۸۲۱۲۳۴۱۹۲ t1200x480

این ها نسل هفتم بودند… فوقش سالی یک بار آپدیت جدید می خواستند. خیلی کم توقع بودند

توضیح اینکه چرا یک بازی کنسولی نسل هشتم را باید محصولی لوکس دانست، در ادامه خواهد آمد. اما مهم تر از آن و رویکرد مقاله پیش رو اشاره به چیزی بدیهی و مبرهن همچون بهای گزاف و گران نیست، بلکه آنچه دچار نقص و نوسان شده، دنیایی ست که تهیه اش برای خیل عظیمی از بازی دوستان، بسیار سخت و ای بسا ناممکن شده است. تهیه یک بازی کنسولی نسل هشتمی، یک چهارم حقوق ماهیانه وزارت کاری یک بازی باز را خواهد بلعید! (شاید کسانی برای پاک کردن صورت مساله بگویند، خب! روی Pc بازی کنید. اما این نگاه کوته فکرانه و از روی ساده انگاری ست. چراکه مساله به جای خود باقی می ماند) چیزی که این جریان را برای بازی بازان ایرانی تشدید کرد، کوچ تمام و کمال سازندگان بازی ها از نسل هفتم به نسل هشتم بود. که البته بعید هم نبود. ناگهان با کنسول های نسل قبل خود تنها ماندیم و شرکت هایی که بازی های جدید را با هیجان بسیار برای کنسول های جدید معرفی می کردند، تنها غم در دلمان بار می کردند.

uncharted 4 marooned 1

به سوی Libertalia… باور کنید خود این بازی ها هم کم از یک گنج ندارند. هم ارزششان، هم جلوه هایشان و هم تجربه شان

چطور به اینجا رسیدیم
بگذارید کمی به عقب برگردیم. از نوامبر سال ۲۰۰۵ که مایکروسافت و سال بعد از آن سونی و نینتندو، نسل هفتم بازی ها را معرفی کردند، تا نوامبر سال ۲۰۱۳ که پای نسل هشتم به دنیای بازی بازها باز شد، ۸ سال به طول انجامید. ۸ سال پر از خاطره و پویایی و عناوینی شاهکار و زندگی کردنی. یکی از یکی پرشکوه تر و جذاب تر. چه روی PS3 و چه روی Xbox 360. از مشخصه های بارز نسل هفتم کیفیت HD ایکس باکس ۳۶۰، توانایی پخش دیسک های Blu-ray بر روی PS3 و Joystick حرکتی نینتندو بود. در آن هشت سال، منهای سال های آخرش که مثلا ایکس باکس ۳۶۰ آرکید از ۲۵۰ هزار تومان به یک میلیون و خورده ای تومان افزایش یافت، برای هیچ یک از ما ایرانی ها قیمت یک بازی کنسولی، قیمت گزافی نبود. (به این خاطر به PC اشاره نمی کنم که بازی ها بر روی این Platform همچنان دست یافتنی و ارزان است. حتا اگر بحث سیستم قدرتمند و قیمت آن را هم حساب کنیم، PC بازها از قیمت بالای بازی ها در نسل حاضر، متضرر نشده اند) اگر فروشنده خیلی می خواست توی پاچه مان کند، ۱۰ هزار تومان یک بازی تک دیسک را به ما می فروخت. نهایتا روی بازی های دو دیسک یک خورده دل دل می کردیم. کما اینکه گاهی پیش می آمد چهار-پنج بازی را همزمان میخریدیم و خوشحال و پر از کیف می آمدیم پای کنسولمان. تا اینکه در پی بی ارزش شدن واحد پولی کشورمان، (به علت های آشکار و آشکارتر) و همزمان، ورود نسل هشتم به صنعت گیم و معرفی کنسول های Xbox One و PS4، که از قضا قفل هم داشتند، (چه قفلی!) به ناگهان خود را در اغما یافتیم. آن روزها تا مدت ها منتظر خبری بودیم که حاکی از هک شدن کنسول های نسل جدید باشد. اما هر چه انتظار کشیدیم گشایشی نشد. جلوتر توضیح خواهم داد که چرا هک شدن هم دردی را دوا نکرد.

۷۳۱۴۱۹ ۸۹۷

گیمری که به آرزوی خود رسیده است

قیمت بازی ها شد ۲۰۰ هزار تومان. (بازی های تازه منتشر شده تا ۲۷۰ هزار تومان هم فروخته می شوند. بماند که روی چه حسابی و با کدام منطق و مرامنامه). حتی اگر بنا را اینگونه بگذاریم که بازی باز شغلی ثابت داشته باشد و ماهی یک بازی به قیمت ۱۸۰هزار تومان بخرد، باز هم این کار آنقدر نا معقول و پول دوریختن به نظر می آید که در چشم دوستان و خانواده مجنون و شیدا به حساب خواهید آمد. (آن هم با این وضع اقتصادی تراژیک) پس به خودی خود نیرویی بازدارنده که چندان هم غیر منطقی نیست، شما را از پرداختن به یک سرگرمی ساده که از ارزان ترین ها بود، منع می کند. چرا که کالای مورد توجه شما دیگر به کالایی لوکس تبدیل شده است و ناگزیر از لیست نیازهای درجه یکتان کنار می رود. به آن خاطر که وسع تان نمی رسد.

reviews hud 01 forzahorizon2

اگر پول داشته باشید، این نور و این آفتاب می آید خانه تان را هم روشن می کند! روی ۳۶۰ که خبری از آن نبود!!!

کالای لوکس یا به قول نوآموختگان لاکچری (Luxury Good) چیست؟
اجازه دهید کالای لوکس را تعریف کنیم، تا مساله روشن شود که وقتی می گوییم بازی های نسل جدید به محصولی لوکس بدل شده اند، منظور چیست. در فرهنگ اقتصادی برای تعریف کالای لوکس نوشته شده است: کالایی که درصد تغییرات تقاضا برای آن، بیش از درصد تغییرات درآمد باشد، کالای لوکس و تجملی محسوب می شود. یعنی با افزایش درآمد، تقاضا برای آن کالا هم افزایش پیدا می کند. در حالی که قیمت همان است. در حقیقت این تعریف رابطه مستقیمی با درآمد سرانه و قدرت خرید دارد. یعنی همین بازی کنسولی نسل هشتمی که موضوع این مقاله است، و قیمتش بنده را واداشته تا مقاله ای بنویسم، آن طرف مرزها مثلا در آمریکا یا اروپا بنا بر درآمد سرانه، مبلغ ناچیزی ست. بیایید ریزتر شویم. درآمد یک آدم شاغل در ایران در سال ۱۳۹۵ با حقوق وزارت کار، ساعتی ۴ هزار و دویست تومان است. که با احتساب ۱۹۲ ساعت کاری در ماه، (بدون تعطیلی/ چهار هفته کاری) می شود ۸۰۰ و ۱۰-۱۵ هزار تومان. قیمت یک بازی کنسولی نسل هشتمی ۵۰ دلاری، با احتساب قیمت روز دلار در ایران (۳۶۰۰ تومان)، ۱۸۰ هزار تومان است. که می شود یک چهارم حقوق یک کارگر عادی. آنطرف دنیا مثلا در آلمان (بنا به آمار سال گذشته!) یک فرد عادی شاغل، ساعتی ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان حقوق می گیرد. که با احتساب ساعت کاری کشور خودمان می شود ماهی ۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان. این در حالی است که قیمت یک بازی نسخه استاندارد، هم برای ما و هم برای آن آلمانی ۵۰ دلار (به طور میانگین) هزینه دارد. بازی یی که برای ما لوکس شده، برای آن آلمانی قیمتی معقول دارد. در واقع یک بیست و پنجم حقوق ماهیانه او هزینه یک بازی خواهد شد. تازه حقوق ساعتی در کشورهایی چون فرانسه و آمریکا و استرالیا بیش از آلمان است. پس اطلاق کالای لوکس به یک بازی کنسولی نسل هشتمی، نه تنها عنوانی بیراه نیست، بلکه کاملا با ماهیتش برای ما منطبق است.

۳۹۰۰۰۹ebafbf4ea5d2

رابطه مستقیم پول با دنیای بازی های رایانه ای

هک نشد؟
مساله هک شدن کنسول های پیشین و مقاومت کنسول های نسل جدید در Unlock شدن هم بیش از پیش مساله را برای ما بزرگ کرد. اما هم نظارت دقیق شرکت های سازنده بر روی شبکه های آنلاین خود و همچنین پیچیده تر شدن نرم افزاری و سخت افزاری این دستگاه ها باعث شد که هک شدن کنسول های نسل جدید هم دوایی موثر برای بازی باز ایرانی (و هر جای دیگری) نباشد. چرا که پیشرفت امنیتی شبکه های آنلاین بازی، باعث می شود عملا هیچ کاربری نتواند از محتویات آنلاین آن استفاده کند یا حتی جرات کند کنسول خود را به اینترنت متصل کند. مساله قفل های امنیتی همچون Denuvo و جلوگیری از هک شدن بازی ها، PC داران را هم تهدید می کند. (وقتی از واژه تهدید استفاده می کنم، نظر به قرص تر شدن دنیای سرمایه داری و در مقابل شکننده تر شدن دنیای پرولتاریا است. (پرولتاریا طبقه ای از جامعه است که هزینه زندگی خود را فقط از فروش نیروی کار خود به دست می آورد؛ نه از منافع یک سرمایه)) در درون خود صنعت Game هم با به بازار آمدن بازی هایی همچون Titanfall و Destiny و اخیرا Overwatch که بخش Campain یا آفلاین نداشتند، و همچنین تمرکز استدیوها و شرکت های سازنده بر روی محتویات آنلاین بازی ها، هک کردن کنسول ها لوث شد و در واقع از اعتبار افتاد. هک شدن کنسول های نسل هشتم در برزیل و حتی ایران اتفاق افتاد. اما دلیل رواج پیدان نکردن آن، مساله ای ست که پیشتر عنوان شد.

games

احتمالا در نسل گذشته خیلی از گیمرها اینقدر بازی داشتند! خودم هم همینقدر داشتم خداوکیلی. اما حالا…

از طرفی برای خود بازی باز، گرافیک بازی ها و کیفیت بصری آنها آنقدر گیرایی و کشش دارد، که حتا PC داران را به تلاش و تقلا می اندزاد تا پول خرج کنند و سیستمشان را ارتقا دهند، بلکه بتوانند بازی ها را با بهترین و بیشترین کیفیت گرافیکی و بصری بازی کنند. این خود یکی از ابعاد چرایی اندوهی ست که این مقاله از آن سخن می گوید. یعنی چشم پوشی از بازی کردن، برای آن هایی که با Game بزرگ شده اند، امکان پذیر نیست. آنانی هم که با دنیای امروزین آمیخته اند نمی توانند از قواعد بازی آن هم عدول کنند. یعنی در نهایت بازی جدید و کیفیت های بصری تازه آفریده اهمیت پیدا می کنند. این همه بازی Remaster برای چیست؟ فرونشاندن همین عطش جنون آمیز است. (منظورم تایید این فرآیند ویروسی نیست) به دیگر سخن اساسا فراغت انسان از بازی ممکن نیست. نمی خواهم دامنه بحث را بگسترانم، اما قدری فکر کنید. چطور می شود بازی نکرد؟! آنان را که به قول خودشان بزرگ شده اند و بازی برایشان رفتاری بچگانه تعبیر می شود، رها کنید. در ابتدا هم گفتم که این مقاله درد و دلی گیمری ست.

در حقیقت عنصر اصلی در فرآیند لوکس شدن ناگهانی بازی های کنسولی، ارزش واحد پولی کشور عزیزمان است! تصور کنید اگر ریال در برابر دلار، همان قیمت ۹۰۰ و خورده ای تا هزار تومان را می داشت، (پیش از عروج ناگهانی به ۳ هزار و خورده ای) آن وقت بهای یک بازی کنسولی نسل هشتمی می شد ۵۰ هزار تومان. خیلی فرق می کند، نه؟! قیمت کنسول ها هم می شد ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار تومان. کارت های Gold ایکس باکس و PSN PLUS یک ساله هم که ۶۰ دلار قیمت دارند، می شد ۶۰ هزار تومان. نه ۲۰۰ هزار تومان. مرز میان سهل و مشکل همین اندازه باریک است. و زمین ما همیشه زمین پرسنگلاخ تری بوده است!

xbox games with gold for november

وقتی دایره حق انتخاب کوچک و کوچک تر می شود می گویید: خیرشو ببینی…

راه حل چیست؟
این گونه شد که سر و کله سایت های اجاره بازی پیدا شد. در چنین شرایطی مجبور شدیم بازی ها را تنها چند روز در اختیار بگیریم. می توان اینگونه بازی ها را تجربه کرد؛ اما به شرطی که محل اجاره دهنده بازی همه بازی ها را داشته باشد. که معمولا دچار محدودیت در تعداد بازی های اجاره ای هستند. تازه مشکل بعدی یعنی زمان اجاره شده هم مهم است. مثلا یک بازی Open World را نمی توان یک هفته ای تمام کرد. (مگر آنکه یک هفته از دنیا فارغ باشید و هیچ کاری جز بازی کردن نکنید) راه حل بعدی این است که بازی ها را معاوضه کنید یا قرض بدهید و یک بازی هم قرض بگیرید. این هم روش خوبی ست. اما باز هم محدودیت دارد. توجه داشته باشید که هدف از عنوان کردن معایب این روش ها، نمایاندن محدود شدن دنیای آزاد و ارزان گیمرهاست. عیب روش معاوضه ای این است که مگر چند دوست گیمر دارید که بتوانید عناوین بیشتری را تجربه کنید. حتی اگر در فضای مجازی هم به دنبال چنین افرادی بگردید باز هم محدودیت ها شما را رها نخواهند کرد. (تصور کنید شما یک بازی دارید و می خواهید با معاوضه همین یک بازی تمام عناوین دوست داشتنی تان را بازی کنید. خب کار سختی دارید) روش بعدی استفاده از سرویس های تخفیف شرکت هاست. مایکروسافت و سونی و EA Access و… در برخی موارد تخفیف های نادری به کاربرانشان عطا می کنند. علاوه بر قیمت کم گاهی هم بازی ها را کاملا رایگان در مدتی محدود برای کاربران قرار می دهند. با اوضاعی که ما داریم، کندن یک مو از خرس (کاپیتالیسم) غنیمت است. بالاخره نمی توان بدون بازی ماند. و کسی که دغدغه بازی کردن داشته باشد بازی خواهد کرد و از زیر سنگ هم شده بازی بیرون می کشد.

حرف آخر

شاید به نظر بیاید که با طرح راه حل ها مساله به کلی حل شده است. اما پندار من اینگونه نیست. من آن دسته از بازی دوستانی را می بینم که از نداشتن بازی جدید حسرت می خورند. آنانی را می بینم که حتی خرید کنسول جدید، یا حتی همان کنسول های نسل پیش گران شده هم، برایشان سخت است. آری سخت است. به همین سبب به نظر نویسنده این مقاله، صنعت گیم، به هر دلیل موجه و غیر موجهی، برای ما ایرانی ها به یک سرگرمی تجملی و گران و لوکس مبدل شده است. به محصولی که خیلی ها فقط در ویترین ها نگاهش می کنند. بازی هایی که تنها باید عکس و فیلم هایشان را دید و آهی از سینه بیرون داد و هیچ نگفت. همچنان که در تمام تاریخ، مفاهیم و محدودیت ها را، جغرافیاهای گوناگون به وجود آورده اند، لوکس شدن بسیاری کالاها برای ما، که از بخت بد “بازی” هم به جرگه آنان پیوسته، همین حکایت را دارد. دوست دارم همه آنانی که عاشق Gameاند، این محصول را با فراوانی و فراغ بال تهیه کنند. هرچند شاید این یک آرزوی دور و دراز باشد، و رد سرمایه داری شوم من را از به یاد آوردن این آرزو سرد کند، اما میلم به آن سو می کشد که آن را دوباره بر زبان بیاورم… و دوباره آرزو کنم و از آن جا که عالم خیال و تخیل در سرزمین ما توجهی ندارد، خود هم سهمی در گستراندن دنیای تخیلی یک نفر داشته باشم. به هر طریقی و به هر زحمتی…

ایرانیکارت

مطالب مرتبط سایت

تبلیغات

دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا
دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

  • Saman_hk گفت:

    تیتر رو که خواندم اشک تو چشمام حلقه زد. 😥

    • mhs gamer گفت:

      نسل هفتم کنسول ها کم خرج بودنو بازی های شاهکار زیاد.این نسل کنسول ها پر خرج شدنو شاهکار ها کم :-(( 😥

      • سلام
        شما همش میگید کنسول دارا مظلوم واقع شدن فقط بخاطر این که بازیشون ۲۰۰ تومنه درحالی که pc باز از همه مظلوم تره تا حالا گذرت افتاده چهار راه ولیعصر پاساژ ایران؟؟ یا بازار رضا؟؟
        الان بخوای یه pc بگیری باید پنجاه تا غول رو رد کنی کنسول دارا دو تا مشکل دارن یک: خرید کنسول دو:خرید بازی
        اما حالا ما pc بازا :
        ۱) خرید کارت گرافیک
        ۲)خرید cpu
        ۳) خرید مادر بورد
        ۴)خرید رم
        ۵) خرید پاور
        ۶) خرید کیس
        ۷) خرید فن
        ۸)خرید هارد
        ۹)خرید درایو نوری
        ۱۰) خرید مانیتور
        ۱۱) خرید موس
        ۱۲) خرید کیبورد
        دلم سر مورد ۱۱ و ۱۲ پره تا حالا شده چشمت موس و کیبورد ریزر یا استیل سریز رو بگیره؟؟
        خوب تسلیت میگم چون قرار نیست بهشون برسی چون قیمتش ۳ تا ۴ برابر قیمت اصلیشه فکر کنم دلار برای اونا ۹۰۰۰ تومنه
        ………
        خوب خودتون حساب کنید هر کدوم از اون قطعات چقدر کشیده میشه روش
        صبر کنید هنوز تموم نشده
        ………
        خوب pc رو با بدبختی خریدی میای بازی بتمن رو نصب کنی اوه تبریک میگم چون شرکت بی شر.فش وقت نذاشته واسه pc و درست پرت نکرده
        خیلی از بازیا اینجوریه
        صبر کن تموم نشده
        ……..
        با بدبختی پولارو جمع میکنی بری بازی اورجینال pc بگیری اصلا توی کشور فکر نکنم نسخه اورجینال فیزیکی pc باشه من تهرانو گشتم نبود
        خوب میخوای بری از استیم بازی بخری یه تبریک دیگه چون مردم کشورمون نمیتونن پس بال و مستر کارت داشته باشن(مردم معمولی)
        خوب دو راه داری راه اول بری استیم والت بگیری استیم والت ده دلاری رو با دلار ۴۱۰۰ باهات حساب میکنن
        راه دو بری بازی رو از سایتا بصورت گیفت بگیری بازیو با دلار ۴۳۰۰ حساب میکنن
        بعدش با آی پی ایران تازه نمیتونی خیلی از بازیا رو بگیری مثل gta v

        • ali fan bf گفت:

          :weep: :weep: :weep: 😥 😥 😥
          دلم کباب شد

        • ای گفتی موس وکیبرد خوب خواستم بگیرم از لیون.موس کیبردهای گیمینگ از هفتاد هشتاد تومن یه بالا تازه شروع میشه .در نتیجه ارزونتر رو خریدم با هشتاد تومن یک موس ۴۰ تومنی وی کیبورد ۴۰ تومنی گرفتم.موسش بعد سه ماه الان به قیر و وقار افتاده!!!

        • سلام
          لطفا تایید چیزی نگفتم که
          راستی سرعت اینترنت و تعرفه های عجیب و غریب رو یادم رفت

          • مرد.م ما این هم.ه به وضع ممل.کت و دز.دی مس.ئولین و …. گیر میدن ، ولی خیلی هاشون اکه تو اون موقعیت قرار بگیرن صد برابر بدترشو انجام میدن ،مگه اینایی که رو کارن چی و کی اند ! همین مردمن که با پول و پارتی و … به اونجا رسیدن و دارن مملکتو به تاراج میبرن
            ملت ما فقط بلدن حرف بزنن . از رشد اق.تصادی چین میگن ولی نمیدونن یه چینی روزی ۱۲_۱۶ ساعت کار میکنه !!!
            از پیشرفت ژاپن حرف میزنن ولی ذره ای حرف از فرهنگ مل.ت ژاپن نمیزنن
            از رفاه تو سوئد حرف میزنت ولی نمیدونن یه سوئدی سالی ۱۰_۱۲ کتاب میخونه … ما حقمونه
            اینو بدونین اگه بخواین جامعه رو اصلاح کنید . اول باید خودتون رو اصلاح کنید ….

            سم ناشناخته
            • mahdi m77 گفت:

              داداش فقط سطح و نوع درس خوندن جوونای مملکتو نگاه کن تروخدا؟
              چه انتظاری داریم از خودمون که کل کارمون پیچوندن کلاسو در رفتن از درسه
              الان خودم دانشجوام ولی تو بگو دو دقیقه برا درس خوندن وقت میذارم کل کارمون پیچوندن کلاسا و تفریح وقت گذرونی عشقو حاله
              حالا جالبه تابستونا برو مدارس ببین وضعشون دقیقا مثل روزای عادی ۱۰ ها کلاس برا شهریور تشکیل میشه و همه هم حداقل ۱ دونه درسشون مونده این حداقل میری میبینی طرف ۱۰ تا افتاده!
              باز میتونم به خودم افتخار کنم تو دوران مدرسه هیچوقت حتی یه درسو نیفتادم بمونم شهریور 😀
              هممون تقریبا اینطوریم جز عده محدودی مملکتی که فکر اغلب جووناش توجه کنید نمیگم همه میگم اغلبشون (فک کنم خودتونم قبول دارید) وقت گذرونی با جنس مخالفه هیچ انتظاری برای پیشرفت و اینده نداشته باشید.
              متاسفانه ما هم از تو داغونیم هم از بیرون نگاه کنید تا چه حدی تو همین مذاکرات کوتاه اومدیم؟
              اخرش باز تقریبا تحریم ها هستن و تازه دارن تحریم جدید وضع میکنن ترامپم که اومد دیگه هیچی…
              ما ها ادعا داریم ولی عمل نداریم ملت حاظر میشن مثلا جای خریدن ایفون برن glx بخرن نه نتیجش میشه هیچوقت از داخل پیشرفت نمیکنیم نگید جنس داخلی فلانه ژاپنی ها همون جنس داخلی داغونشونو خریدن تا الان به اینجا رسیدن.

            • mahdi m77 گفت:

              ۴۰ خط نوشتم رفت بررسی تایید کنید مرسی اه.

            • درسته مهدی جان و من خودمم همش سعیم پیچوندن درس و مدسه بود 🙁 ولی الان پشیمونیش رو درک میکنم .
              این ها بماند ، این چند روزی که برف اومد و هوا خیلی سرد شد . یسری از راننده تاکسیای کم شع.ور خط رو بسته بودن فقط در بست میبردن مل.ت هم چاره نداشتن تو سرما قبول میکردن ،!!!! یعنی ما به خودمونم رحم نمیکنیم

            • Saman_hk گفت:

              متاسفانه آدم های عاقل و فهمیده ای مثل شما کم هستند که الان به این روز افتادیم.

          • Sam Gideon گفت:

            ما ایرانیا تو همه چیز عقبیم و خواهیم بود
            صنعت بی صاحابه گیم تو ایران بزرگترین دغدغه ی ماست
            بازی صرفا شده تفریحی واسه بچه های پولدار
            اگه فرهنگ کپی رایت بین ما رعایت نمیشه باید حق داد
            کسی رو خودم میشناسم که خرج خونواده میده و کنسول هم داره ولی شاید ۲ ماه یه بار بازی بخره
            فرهنگ بازی بین ما اصلا جا افتاده نیست
            هرکی بازی میکنه رو میگن بچه ست ! بزرگترینش پدرها و مادر های گرامی
            همین الان پلی استیشن پرو رو ببینید
            روز اول ۳/۵۰۰ فروخته میشد
            یعنی ۲ برابر قیمت واقعی الان شده ۲ تومن
            خب مرد مومن از اول نمیتونی ۲ تومن بدی
            وقتی نظارتی نباشه اوضاع همینه دیگه
            یه بنیاد ملی بازی داریم که بود و نبودش فرقی نداره فقط بعضی وقتا یه سری بازیهارو ممنوع میکنن که مبادا بر جوانان اثر بد نذاره !
            گیمرها یه جامعه ی بزرگن که با فقر فرهنگی دیگران دچار فقر شدند

        • ELITE KNIGHT گفت:

          درود بر شما آقای Iran_peyma_rah_miravad
          اتفاقا کنسول باز ها هم مشکلات بسیاری دارن
          شما فکر کردی کنسول باز ها دل ندارن؟
          اونا دلشون میخاد که رو جوی استیک خودشون اسکین و لایت بار داشته باشن
          اونا دوست دارن اخرین مدل کنسول دلشته باشن
          حالا قیمت بازی ها به کنار
          حق اشتراک ماهیانه که خودش هزار درد سر و بد بختی داره و با این اوضاع افتضاه و گرون بستع های اینترنتی ، یه کنسول باز حداقل باید ماهی ۳۴۰ یا حتی بیشتر برای انلاین پول خرج کنه
          همه ما مشکل داریم
          چه پی سی باز چه کنسول باز

      • alegha گفت:

        در واقع باید گفت خلاقیت ندارن همش دارن گرافیک ارتقا میدن.
        نمونه بارز ryse و the order
        البته بعضی ها هم همباز در حال تولید شاهکار یا حداقل بازی های خوبی هستن.

    • آقای غمگسار مقاله فوق العاده ای بودش. متفاوت و زیبا. امیدوارم که حد اقل دلار دیگه از این بالاتر نره و بازی ها گرونتر نشن. هرچند که الان دلار ۳۸۰۰ شده.
      دوستان اگه چیزی میخواید بخرید، الان وقتشه. شاید سه ماه دیگه نه تنها از گیم بلکه از خیلی چیزای دیگه هم با قیمت دلار محروم بشیم

      • Saman_hk گفت:

        دکتر جان همین الانش هم کسایی که وضع مالی خوبی ندارند تقریبا از بازی های جدید محروم هستند.

      • ali gc گفت:

        متأسفانه با این شرایط اقتصادی کشور گیم احتمالا برای خیلی ها به یه چیز دست نیافتنی تبدیل شده و با همین دلار ۳۸۰۰ هم که شما میگی باز هم دردی دوا نمیشه شخصه خودمو جای کسی می زارم که حقوق ماهیانش ۸۰۰ تومن باشه ( واقعا ظلمه ) خجالت می‌کشم که به خودم بگم گیمر ، گیم یه سرگرمیه که اصلش اینه باید دسترسی آسونی داشته باشه برای همه ی اقشار جامعه نه این که درصد کمی از مردم به عنوان یه چیز لاکچری بهش دسترسی داشته باشن وقتی با خودم فکر میکنم یه نوجوون ( درصد اعظم گیمر ها ) نتونه به یه بازی که دوسش داره برسه واقعا عذاب می کشم خودمو تصور میکنم که تو اون دوران اگه خودم به گیم که بزرگترین علاقه زندگیم بود ( و هست ) دسترسی نداشتم چه حالی میشدم به امید روزی که همه به این هنر ناب کمال استفاده رو ببرن

        • ironmahdi گفت:

          من خداروشکر وضعیت مالى خانوادم تو سطحى هست که حسرت نداشتن بازى رو نخورم ، وقتى میرم مدرسه میبینم گیم شده وسیله ى پوز دادن بچه خرپول ها به هم دیگه ، آدمایى که تا دوسال قبل اسم شرکتارو نمیدونستن حالا باهم تو رینبو قرار میذارن و یه ربع بازى میکنن و یه روز از خاطره هاش میگن و میخوان اطلاعات گیمینگ نداشتشون رو به رخ همدیگه بکشن ، هییییییى خوش به حال خیلى از شما که حداقل این صحنه هارو به چشم نمیبینید ، باورکنید بدتر از نداشتن کنسول و بازى جدید

      • vergil2max گفت:

        کاملا با شما موافقم.اینم حکایت حال ماست
        امروز گرانتر از دیروز…..
        درمورد مقالم بگم این جز سه مقاله برتری که در تاریخ گیمفا خوندم.
        حرف زیاد دارم که شاید پایین تر قسمتیشو را بگم.

    • Alinematit گفت:

      واقعا قلم زیبایی بودش.
      وقتی اسم نسل هفت اومد داغ دلم تازه شد
      بدون شک بهترین دوران عمرم همون دوران نسل هفتم بود واقعا با چ شوقی میرفتم سر کوچه و چند تا بازی میگرفتم اون موقع هم زیاد اخبار بازی هارو دنبال نمیکردم میشستم جلوی کنسول فقط یک ساعت فکر میکردم که کدوم یکیش رو اول بزارم داخل دستگاه ولی حیف ک اون دوران تموم شد.

    • khozeimeh گفت:

      متاسفانه مسئولانه ما فکر میکنند مردم ما تا میتونن از داخل خرید بکنند و از جنس ایرانی استفاده کنند قدرت اقتصادی خوبی دارند اما این حقیقت که نماد اقتصاد یک کشور قدرت خرید مردم از اجناس خارجی هست را درک نکردند و تا درک هم نکنند وضع به همین منوال است
      و محبوبیت دولتمان با این رویه در بین مردم کاهش پیدا میکنه
      واقعا برا منی که طرفتار این نظ..ام هستم گفتن این حرف سخته اما واقعیت تلخ است

      • argada گفت:

        سلام
        دوست گرامی وضع بدی هست… حتی برای غیر گیمر هم وضع بده …

        برخلاف حرفی که زدی صنایع داخلی ما بسیار ضعیف هستند… اصولا ما صنایع داخلی نداریم همه در حال مونتاژ و تولید محصولات خارجی با کیفیت پایین تر هستند… خیلی از این کارخانه های توسط یه مشت سرمایه دار و تاجار بنا شده اند صرفا برای پول شویی…
        در واقع فساد هست که نمی زاره صنایع واقعا رشد کنند…
        برای رشد و توسعه باید تولید در کشور افزایش پیدا کنه… تا شغل بیشتری ایجاد بشه… جلوی قاچاق گرفته بشه با فساد مبارزه بشه…تا قدرت خرید مردم افزایش پیدا کنه…اونوقت ارزش پول بیشتر میشه و کشور به رشد اقتصادی می رسه….

        الان کی از تولید داخلی حمایت می کنه!؟ اصلا چند درصد خریدهامون داخلی هستند!؟ حتی همین ماشیتهای داغون هم مونتاژ خارجی هاست …

    • khozeimeh گفت:

      در ضمن پول آلمانی از صد سال پیش ثابت بوده اما پول ایران از ۴ سال پیش از ۱۰۰۰ تومان رسید ۳۸۴۰ تومان برای خرید یک دلار!!!!!!!!
      یعنی آلمانیه همون بازی را چهار سال پیش یه قیمت میخرید اما ما باید چهار برابر چهار سال پیش پول بدیم :no: :reallypissed: :reallypissed: :reallypissed:

    • رکورد جدید.مثبت دادم از ۴۸ پرید ۶۴
      جریان چیه!!!!

    • KOROUSH. گفت:

      خیلی این پست بجا بود متاسفانه همه بچه های ایران از گیم فاصله گرفتن بخاطره نبود کار خرید بازی اورژینال :-X 🙁

  • یک مقاله فوق العاده عالی و با کیفیت برای روز تعطیل گیمفایی های عزیز. اقای غمگسار که به تازگی به تیم نحریریه اضافه شدن نویسنده بسیار توانمندی هستن مثل بقیه اعضای تیم و این موضوع از همین مقاله نخستشون مشخص هست. امیدوارم که در آینده هم شاهد مقالات خوبشون باشیم تا کاربرای عزیزمون لذت ببرن از مطالب.
    همچنین باید خدمت دوستای عزیزم بگم که چهارشنبه و پنجشتبه دقیقا قبل از مراسم بازی سال، مقاله تیم گیمفا که بازی های منتخبشون رو در بخش های مختلف برگزیدن هم تقدیم حضورتون خواهد شد.

  • عالی بود.الان کنسول دارها مشکل قیمت بالای بازی رو دارن و pc بازها مشکل قیمت گران سخت افزار قدرتمند.البته بشکنه کمر دنوو.اشتراکی هم که دنگ و فنگ داره.

  • Abbas... گفت:

    هک نشد؟ 😀
    هر روز خدا یکى از من میپرسید اینو

  • Big Boss گفت:

    واقعا حرف دل خیلی از گیمرا بود .
    یادش بخیر من انقدر نسل هفت و شیش بازی داشتم که بعضیاشونو یادم میرفت بازی کنم!
    اما نسل هشت … نسلی که بازی مافیا ۳ رو که مال دوماه پیشه تازه تونستم به قیمت ۶۰ هزار تومن (۴۵ تومن اکانت و ۱۵ هم نصب) بگیرم!
    و این خودش عند نامردیه چون اونور آب با همین قیمت دیسکیش رو میگیرن . بعد میگن ما بچه مسلمونیم و آدمای خوبی هستیم و اونا کافرن!
    کالاف اینفنیت روز اول خواستم بگیرم ۳۰۰ هزار تومن!
    .
    و همچنان مرگ بر آمریکا !

  • mj.m گفت:

    واقعا قلبم به درد اومد چقدر ما گیمر ها تو این کش.ور باید زجر بکشیم مگه چه گناهی کردیم ما هم ادمیم خب!!ما هم دل داریم!
    بعد حالا همه ی این حرف هایی که نویسنده ی عزیزگفتن به کنار
    ما باید از دوستان فروشنده هم زخم بخوریم
    تخفیفات سری دوم بلک فرایدی مایکروسافت که شروع شد من از چند ماه قبلش واسه خرید فورزا هورایزون ۳(عکسش تو مقاله هست!)برنامه ریزی و نقشه کشده بودم با هر بدبختی ای که بودم پولمو تکمیل کردم و رفتم که از سایت گیم ش.ی.ر.ی.ن.گ بازی رو بخرم که دیدم تخفیف رو اعمال نکردم وقتی پرسیدم چرا اعمال نمیکنید گفتن چون از قبل خرید با قیمت ۶۰ دلار داریم نمیشه ۴۰ دلار بدیمشون(با تخفیف استور)
    بعد گفتم اره راست میگن بهشون پیشنهاد دادم جنس های قیمت قدیم رو بزارن بعد بلک فرایدی بفروشن هرطوری بود بحث رو پیچوندن
    خلاصه سرتون. درد نیارم تخفیفات بلک فرایدی رو به بهونه ی نا پایداری دلار تموم کردن و اخرش هم نتونستم فورزا رو بخرم
    هی روزگار

    • mj.m گفت:

      تایید لطفا حرف دل خیلیاس

      • mj.m گفت:

        واقعا قلبم به درد اومد چقدر ما گیمر ها تو این ک.ش.و.ر باید ز.ج.ر ب.ک.ش.ی.م مگه چه گ.ن.ا.ه.ی کردیم ما هم آدمیم!!ما هم دل داریم!
        بعد حالا همه ی این حرف هایی که نویسنده ی عزیزگفتن به کنار
        ما باید از دوستان فروشنده هم ز.خ.م بخوریم
        تخفیفات سری دوم بلک فرایدی مایکروسافت که شروع شد من از چند ماه قبلش واسه خرید فورزا هورایزون ۳(عکسش تو مقاله هست)برنامه ریزی کرده و نقشه کشیده بودم با هر سختی و ب.د.ب.خ.ت.ی ای که بودم پولمو تکمیل کردم و رفتم که از س.ا.ی.ت گ.ی.م ش.ی.ر.ی.ن.گ بازی رو بخرم که دیدم تخفیف رو اعمال نکردم وقتی پرسیدم چرا اعمال نمیکنید گفتن چون از قبل خرید با قیمت ۶۰ دلار داریم نمیشه ۴۰ دلار بدیمشون
        بعد گفتم اره راست میگن بهشون پیشنهاد دادم بازی های قیمت قدیم رو بزارن بعد بلک فرایدی بفروشین گفتن به شما ر.ب.ط.ی نداره ف.ر.و.ش.گ.ا.ه در اعمال کردن یا نکردن تخفیف ها م.خ.ت.ا.ر.ه و کسی نمیتونه تو کار ف.ر.و.ش.گ.ا.ه د.خ.ا.ل.ت کنه!!!
        خلاصه سرتون درد نیارم تخفیفات بلک فرایدی رو به بهونه ی ناپایداری دلار تموم کردن و اخرش هم نتونستم فورزا رو بخرم
        هی روزگار

    • amir_hosine گفت:

      خودت نمی تونستی خرید کنی؟
      من توی استیم حساب کردم خودم والت بخرم باهاش بازی بخرم ارزون تر در میاد
      تو همین تخفیف ها ۵ تا بازی گرفتم لازم هم نبود منت کسی رو بکشم برام بازی بخره

  • sam fisher گفت:

    ای بابا کیه که به حرف ما جامعه گیمر گوش کنه!!! یادش گرامی نسل هفتو میگم واقعا دنیایی بود برای خودش الان بحس ۴k کنسول های میان نسلی تی وی اچ دی ار هم اضافه شده دست رو دلم نزار که خونه:-(( 😥

  • pro gamer2016 گفت:

    عالی بود آقا شاهین.واقعا با این مقاله زیباتون حرف دل خیلی از ما ها رو زدین.همه ما مجبوریم تو این نسل برای رسیدن به کنسول یا بازی های مورد علاقمون کلی دست و پا بزنیم و کلی خرج کنیم وقتی هم اون بازی رو بدست میاریم پشتش کلی بازیه خفن دیگه هم روانه بازار میشه و دل ما از اینکه نمیتونیم همشونو بدست بیاریم میشکنه 😥 😥 😥 در ضمن ورودتون به تحریریه گیمفا رو تبریک میگم :rose: :rose:

  • pedramdante گفت:

    مقاله بسیار زیبا و کامل،بدونه هیچ شکی بهترین مقاله چند سال اخیر در صنعت گیم درود دوست من

  • مقاله بسیار جالبی بود :yes: :yes:
    متاسفانه در کشوری زندگی میکنیم که کلمه “نظارت” در اون هیچ معنایی نداره هر کی هر چی خواست میفروشه هر کی هر قیمتی خواست روی یک محصول میذاره توی یک خیابان اگر بخوای یه چ.یزی بگیری قیمت فروش توی هر مغازه با مغازه بعدی متفاوته و …… کاریش هم نمیشه کرد پس باید ساخت تا یه روزی بلاخره …….. اما چه باید کرد من خودم نسبت به نسل قبل وضعیت بازی هام فاجعه هست کجاست بازی های ۲ تومن و ۵ تومن و حالا یه گیرز۴ میشه ۲۳۰ تومن یا کوانتوم بریک شد ۲۲۰ تومن خب خیلی ساده هست کل بازی های نسل قبل که قیمت هاشون رو بذاری رو هم به ۲۵۰ تومن نمیرسید ولی الان :rotfl: :rotfl: در این گونه مواقع من حداقل خیلی از بازی های مولتی پلتفرم رو نمیگیرم یا بازی های تمام انلاین رو نمیگیرم و صرفا به بازی های انحصاری و بازی های رایگان گلد و سرویس ea بسنده میکنم چون واقعا صرف نمیکنه مگر اینکه اون بازی مولتی پلتفرم گرفتنش واجب و خاطره انگیز باشه در نهایت با توجه به شرایط درامد مردم در کشور ما چاره ای جز هک شدن کنسول ها نیست وگرنه مجبوریم به همون روش بالا عمل کنیم

دلار رو به رشد و حس تحقیر! / بازی‌های کنسولی لوکس و جیب کوچک ما - گیمفا