روزی روزگاری: سرگذشت یک ملت | نقد و بررسی Age of Empires III
اگر از طرفداران قدیمی سبک استراتژی بی درنگ باشید عنوان Age of Empires II را بخاطر دارید که در سال ۱۹۹۹ عرضه شد. AoE II: The Age of Kings (عصر امپراطوری ها ۲: عصر پادشاهان) نیز توسط همین استدیو و آقای Bruce Shelley طراحی و منتشر گردید. در آن زمان، بازی توسط منتقدین ستوده و نمرات بسیار عالی ای را از آن خود کرد. نسخه سوم یعنی Age of Empires III نیز با گیم پلی و جلوه های بهینه شده، باری دیگر رقبای سبک استراتژی خود را کنار زد و تبدیل به یکی از برترین بازی های زمان شد.
نام بازی: Age of Empires III (عصر امپراطوری ها ۳)
سازنده: Ensemble Studios
ناشر: Microsoft Game Studios
طراح: Bruce Shelley
موتور: نسخه بهینه شده BANG
پلتفرم ها: PC/Mac OS X/Windows Mobile/N-Gage
ژانر: استراتژی بی درنگ real-time
تاریخ انتشار: ۱۸ اکتبر ۲۰۰۵
حالت های قابل بازی: تک نفره – چند نفره
سال ۲۰۰۵ یکی از قدرتمند ترین عناوین استراتژیک در همه زمینه های شناخته شده این ژانر توسط Ensemble Studios ساخته و توسط Microsoft منتشر شد. Age of Empires III (به فارسی: عصر امپراطوری ها ۳) سنت نسخه های قبلی خود را ادامه داد. این سنت چه بود؟ موفقیت.
به آمریکا خوش آمدید! | داستان
داستان بازی اکثرا در قاره آمریکا به وقوع می پیوندد و ماجراهای خانواده بلک (Black) را روایت می کند. شما در نقش مورگان بلک (Morgan Black) یکی از شوالیه های سینت جان (St. John) بازی را آغاز می کنید و به مبارزه با ترکان عثمانی می پردازید. داستان بازی پیشرفت و ادامه پیدا می کند تا به جایی میرسد که افسانه “چشمه جوانی – The Fountain of Youth” به میان می آید و دشمنان اصلی خود یعنی گروه اُساس (Circle of Ossus) را می شناسید.
خط داستانی در قرن ها و به صورت بخشی ادامه پیدا می کند. داستان مورگان بلک بخش اول بازی می باشد و در بخش دوم با جان بلک (John Black) نوه مورگان بلک یک دشمنی قدیمی (میان گروه اساس و خانواده بلک) ادامه پیدا می کند. بازی با افسانه چشمه جوانی آغاز شده و تا انقلاب آمریکا و مبارزه با سفید پوستان و سرخ پوستان ادامه دارد. داستان غنی آمیخته شده با افسانه های تاریخی یکی از نکات مثبت بازی بود که محیط را جذاب تر کرده و بازیکن را به طرف خود می کشد. همچنین در این سفر تاریخی شخصیت های بزرگ دیگری را می بینید که شما را در اهدافتان یاری می دهند. یکی از این شخصیت های بزرگ جرج واشنگتن رهبر انقلاب آمریکا در قرن ۱۸ می باشد که در کنار ناتانیل بلک (Nathaniel Black) با نیروهای انگلیسی مبارزه می کند. تمامی بخش ها توسط اِمیلیا بلک (Amelia Black) داستان سرایی می شوند. همچنین بخش ۳ (Act III) در ارتباط با همین شخصیت که دختر ناتانیل بلک است، می باشد.
تلفیق نوآوری و خلاقیت | گیم پلی
وقتی به این بخش رسیدم نمیدانستم از کجا شروع کنم. عناوین استراتژی real-time یا بی درنگ از نظر گیم پلی بسیار وسیع هستند و این مسئله در ارتباط با AoE III بیش از هر بازی دیگری صدق می کند. در نقشه بازی، شما ابتدا Town Center (مرکز شهر) را بنا می کنید. سپس از کارگران و جمعیت استفاده می کنید تا ساختمان های دیگر را بسازید و منابع مورد نیاز را جمع آوری کنید.
واحدهای نظامی بسیار متنوع هستند. این واحدها از سطح ساده (سربازان پیاده نیزه دار و کمانداران) آغاز می شوند و در عصر (Age) های پیشرفته تر به تفنگداران و سربازان منظم می رسند. ۸ قوم در بازی حضور دارند که از آن ها می توان به: انگلیس، آلمان، فرانسه و روسیه اشاره داشت. ساختمان ها و واحدهای نظامی هر کدام از این قوم ها متفاوت هستند و هرکدام مزیت خود را در این زمینه ها دارند. برای مبارزه با هر کدام از اینها باید واحدها و استراتژی خود را به خوبی انتخاب و مشخص کنید. توپخانه ها تاثیر بسیار زیادی در نبردها دارند و قدرتمند ترین واحدها هستند. همانطور که قبل تر نیز گفته شد، در این بازی می توانید با عصرهای (Age) مختلف ارتقا پیدا کنید. هر عصر یک برهه تاریخی را نشان داده و به شما امکان ارتقا ساختمان ها، تکنولوژی و واحدهایتان را می دهد. عصرهای بازی بدین ترتیب می باشند:
- Discovery Age (عصر اکتشاف)
- Colonial Age (عصر مستعمراتی)
- Fortress Age (عصر نظامی)
- Industrial Age (عصر صنعتی)
- Imperial Age (عصر امپراطوری)
در بازی برای اولین بار در سری، Home City (شهر اصلی) ها حضور دارند. به آن ها حمله نمی شود و نابود نمی شوند و شما می توانید با یک پنجره نظاره گرشان باشید. در Home City ها همیشه منابع و سربازان وجود دارند که شما می توانید آن ها را از شهر به بازی اصلی و پایگاهتان بیاورید. همچنین باید گفت که این منابع و سربازان قابل ارتقا هستند و ارقام آنها می تواند افزایش یابد.
مبارزات واحدهای بازی اکثرا از دور بوده و تعداد کمی از نیروها به صورت تن به تن مبارزه می کنند و این هم بخاطر تاریخ بازی است که با پیشرفت در مراحل، کمانداران و نیزه داران کم کم جایشان را به تفنگداران و توپ های جنگی غول پیکر می دهند.
بی رقیب | گرافیک
گرافیک بازی در زمان خود فوق العاده بود. جزئیات محیط و به خصوص مناطق طبیعی نقشه ها بسیار واقع گرایانه و بی مانند بودند. در یک پیشنمایش، IGN گفت:« بعد از مشاهده تصاویر بازی، فکِّ ما از جزئیات بالا بر روی زمین نقش بست(!)» ۱UP بازی را اینگونه توصیف کرد:« یکی از زیباترین بازی هایی که تا آینده ای قابل پیش بینی بر روی PC بازی می کنید.» GameSpy گفت:« گرافیک Age of Empires III در سبک استراتژی بی رقیب است.»
افکت های صدا یکی دیگر از زیبایی های بازی بودند. صدای شلیک توپ ها، تفنگ هایی که بی وقفه و پشت سر هم پُر و شلیک می شوند و خراب شدن ساختمان ها بافراط واقع گرایانه بوده و بازی را زنده تر می کنند.
فروش بازی نیز عالی بود بطوریکه تا مه ۲۰۰۷ دو میلیون نسخه فروخته شد.
بسته های گسترده سازی
AoE III: The Warchiefs و AoE III: The Asian Dynasties دو بسته دیگری بودند که برای بازی منتشر شدند. در Warchiefs (رهبران جنگی) شما دو بخش داستانی دیگر دارید که خط خانواده بلک را ادامه می دهد؛ ناتانیل بلک که قبل تر به او اشاره شد و همچنین شیتون بلک (Chayton Black) که نوه ناتانیل بلک و پسر Amelia Black است. Asian Dynasties نیز ۳ بخش داستانی دارد: کمپین ژاپنی، چینی و هندی. هرکدام از این بخش ها، برهه ای تاریخی از قوم های گفته شده را روایت می کنند و تنها همین سه قوم تمدن های اضافه شده هستند.
بخش چند نفره
بازی دارای بخش چند نفره می باشد که به بازیکنان اجازه می دهد با یکدیگر به مبارزه پرداخته و با دیگر بازیکنان چت کنند. هنگامی که بازیکن دیگر رقیبان را در بخش چند نفره و در نبردها شکست می دهد، سطح و رتبه اش بالاتر می رود. یک سیستم رده بندی قدرت و بر اساس سختی نبردها و فعالیت در بازی سطح ها را مشخص می کند. به عنوان مثال، اگر شما بازیکنی با Home City سطح بالا را شکست دهید، امتیاز بیشتری می گیرید و اگر بازیکنی با سطح ضعیف تر از شما، شکستتان بدهد امتیازات بیشتری از دست می دهید.
Age of Empires III به مانند نسخه پیشین یکی از بزرگ ترین عناوین استراتژی real-time بوده و انتخاب خوبی برای طرفداران این سبک است. عوامل گوناگون از جمله نوآوری در گیم پلی، خلاقیت در طراحی مبارزات، تنوع ساختمان ها، واحدهای نظامی و محیط همگی باعث موفقیت این اثر شدند. البته نباید داستان غنی و صداگذاری و موسیقی فوق العاده را از قلم انداخت.
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- دل نوشتههای یک گیمر خسته؛ نگاهی به حواشی پیرامون The Witcher 4
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
- تحلیلگر: آینده درخشانی در انتظار Xbox خواهد بود
- گپفا ۲۷؛ پنج بازی برتر شما در سال ۲۰۲۴
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
نظرات
بازی عالی بود ولی من با رایز اند فال بیشتر حال کردم
عاشقشمممممممممممم :yes: :yes:
یادش بخیر آنلاین میزدیم خدایااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
:reallypissed: :reallypissed:
انلاین اون زمان 😯
بازی بسیار عالی بود؛ مخصوصا داستان انقلاب هند :yes:
دنیا فقط Rise Of Nations
وای وای وای که چه دورانی داشتیم باهاش
یادش بخیر فــتــح جــهــان
خیلی خاطره دارم با این بازی با گرافیک ۱۲۸ mb بازیش میکردم حالا اینا به کنار یکی از فامیلامون گرافیکش 16mb بود باهاش مکس پین یک بازی میکرد به زور یادش بخیر واقعا -__-
بچه ها کدوم بازی رو بخرم با این سیستم: pes 15 یا assassins creed unity
ram 8
core i7 2.10 ghz up to 3.10
intel hd grachic 4000 😀
بچه ها کدوم بازی رو بخرم با این سیستم: pes 15 یا assassins creed unity
ram 8 😀
core i7 2.10 ghz up to 3.10 😀
intel hd grachic 4000 :-((
چون سیستمت کارت گرافیک نداره و از چیپ intel استفاده میکنه unity رو اجرا نمی کنه. :-((
پس pes رو بگیر. 🙂
راستی مجله ۶ رو چرا نمی زنید :reallyangry: :reallypissed:
واقعا از این بازی ۹ سال میگذره؟!!
یعنی این قدر سال زود گذشت 😯 😐 :sweat: :-((
یادش بخیر ولی با تمام داستانی که نسبت به ۲ داشت ولی راحتی گیم پلی
2 رو نداشت و داستانش تقریبا در اخر دور از انتظار بود و سردرگم بود تا اونجا که یادمه :-/
روزگار یادت بخیر 🙁 :-((
:yes:
یادش بخیر چه خاطراتی بود….
ولی با rise of nation خیلی بیشتر حال کردم.
fبازیش حرف نداره :pain:
این بازی فوق العاده بود مخصوصا که ما نسخه فارسیش رو داشتیم واقعا دوبله خفنی داشت :yes: :yes: :yes:
عالی بود،،،،یادش بخیر
:yes: :yes:
بهترین بازی استراتژیکیه که تا حالا بازی کردم. :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
:yes:
داداش حسن من نسخه ی ۲۰۱۳ رو بازی کردم با تمام دی ال سی ها و محتویات اضافه اش 😀
اینم از شانس ما رفتیم بازی Age OF Empire III خریدیم رو windows 8.1 ارور direct play میده بقیه بازی ها رو اجرا میکنه ولی اینو نه :no: :no: :no: مایکروسافت هم تازگی با خودش درگیری پیدا کرده ها رو ویندوز جدید بازی استدیو خودش هم اجرا نمیکنه راه حلی چیزی بلدین بگین تا منم اینو بازی کنم خسته شدم :yawn:
کسی نیست جواب منو بده پیر شدم با کانتر؟؟ :hypnotized: :X-P: :yawn: :ZZZ:
سلام دوستان هرکی gta online بازی میکنه میتونه ادد کنه باهم بازی کنیم
Psn ID :Mohammad1378A
واقعا یکی از بهترین بازی هایی بوده که کردم :inlove:
یادمه اولین بازی که روی کامپیوترم نصب کردم نسخه اول این بازی بود
هر سه نسخش زیبا و عالی هستن و این آخریش که دیگه با داستانش غوغا به پا کرد
به جرات میتونم بگم بهترین بازی استراتژی که کردم یکیش این بوده و یکیش جنرال
راستی میتونم خواهش کنم نقد و بررسی جنرال رو بذارید؟ البته همه میشناسن این بازی رو ولی اسم کاملش Command & Conquer Generals که البته نسخه zero hour ش از همه محبوب تر بود
من با شماره قبلی این بازی زندگی کردم
اولین بازی که با کامپیوتر بازی میکردم و واقع لذت میبردم چون استراتژیک بود و جالب
شهر ساختنش و لشکرکشی واقعا باحال بود
یادش بخیر
از عکساش معلومه این شمارش خیلی بهتره
حتما نصبش میکنم تا خاطره ها زنده بشه
bazie gashngie man hanoz daramesh 😀 😀 🙂
با عرض سلام
با احترام به همه ولی یه سوال دارم؟
وقتی که rome total war 2 اومد بقیه بازیهای استرتژک زدن گاراژ 😉
هر چقدر که قشنگ تر باشه به پای وارکرفت ۳ نمیرسه
سلام
بازی خیلی خوبیه من هم یکشو دارم هم دو رو دارم سه رو هم ریختم ولی وقتی می خوام برم توش از من یه رمز می خواد ولی من سی دی رو کرایه کردم رمزش رو نمی دونم اگه میشه بگین چیه