روزی روزگاری: طلوع ملت ها | نقد و بررسی Rise of Nations
شاید زمانی که نام سبک “استراتژیک” می آید، بسیاری از افراد، شروع به انتقاد می کنند. خیلی ها بر این باورند که بازی های استراتژیکی، جذابیتی ندارند و بازیکن در اینگونه بازی ها، چالشی را حس نخواهد کرد. شاید باید نگاهی به گذشته کرد و عظمت این سبک را، در عنوان Rise of Nations، مشاهده کرد. عنوانی که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد که توانست از جانب GameSpy، لقب بهترین بازی سال و برترین در سبک استراتژیک را کسب کند. این عنوان توانست به نمره متای ۸۹ دست پیدا کند. جالب است بدانید که از ۳۰ نقدی که از بازی شده است، تمام آنها مثبت بوده اند و حتی یک نقد متوسط از بازی شکل نگرفته است. حال بیایید نگاهی بر یکی از پرشکوه ترین بازی های تاریخ بیندازیم.
نام: Rise of Nations
سازنده: Big Huge Games
ناشر: Microsoft Game Studios
سبک: استراتژیک
پلتفرم: PC
سال انتشار: ۲۰۰۳
جنگ تمدن ها
یکی از مهم ترین بخش های یک بازی، داستان بازی است. در بازی هایی که سبک آنها استراتژیکی می باشد، داستان بازی معمولا شرح وقایع تاریخ است. هدف اصلی داستان بازی، پیش بردن تاریخ توسط خود بازیکن است که باعث می شود تا بازی دارای جذابیت های زیادی شود. عنوان Rise of Nations هم از این امر جدا نیست. در قسمت Camping بازی، شما با دنیایی کاملا متفاوت رو به رو خواهید شد. شما در ابتدا کشور مورد نظر خود را انتخاب می کنید تا وارد دنیایی از نبردها شوید. سپس یک نقشه ی عظیم مقابل شما قرار می گیرد و شما با ارتش خود، انتخاب می کنید که به کدام یک از نواحی اطراف پایتخت خود حمله کنید. سپس با انتخاب کردن، وارد یک جنگ می شوید که این بار جنگ شما، همان گیم پلی بازی می شود (همانند سری بازی های Total war). حال این انتخاب به شما واگذار می شود که کدام نواحی را تسخیر کنید تا بتوانید تمام دنیا را از آن خود کنید. در بازی شما تاریخ را از نو می سازید و می توانید نهایت لذت را از این قسمت بازی، ببرید. استراتژی شما در این قسمت، اهمیت زیادی دارد چرا که انتخاب های غلط، می تواند شما را در آینده با مشکلات زیادی رو به رو کند پس باید انتخاب کنید که چه کسانی دشمن و چه کسانی متحدان شما هستند.
قسمت Camping بازی، یک دنیای کاملا متفاوت نسبت به گیم پلی بازی را به بازیکن ارائه می دهد. اینجا دیگر هدف فقط جنگیدن نیست؛ بلکه، هر نبرد و جنگی برای به دست آوردن منابع یا از میان بر داشتن رقیبان است. این قسمت از بازی، باعث شد که بازی به تکامل خاصی برسد و جنگ های درون بازی، بدون هیچ هدفی برپا نشوند. قسمت Camping بازی، توانست طرفداران زیادی را به خود جذب کند و از شهرت بالایی بهره مند شود. در واقع آزادی زیاد بازیکن در این قسمت، باعث شد که هر بازیکن با سلیقه ی خودش تاریخ را رقم بزند. آزادی عمل در این قسمت، توانست طرفداران زیادی را جذب کند البته عده ای هم عقیده داشتند که چنین بازی عظیمی، پتانسیل آن را داشت که داستانی عظیم تر در خود برگیرد که بعدها یک بسته ی ویژه به بازی اضافه شد و قسمت داستانی بازی را به شدت گسترده کرد که توانست بازی را به آخرین حد تکامل خود نزدیک کند.
قسمت داستانی بازی، یکی از نکات بسیار مثبت بازی است چرا که به بازیکن، چالشی بزرگ و تجربه ای جدید و جذاب را پیشنهاد می کند.
طلوع تمدن ها
گیم پلی بازی را تنها در یک کلمه می توان وصف کرد. شاهکار! گیم پلی بازی به نحوی زیبا و متفاوت در بازی قرار گرفته بود که حتی بسیاری از افرادی که از این سبک متنفر بودند هم، علاقه مند به این عنوان شدند. گیم پلی بی نقص و متفاوت که توانست یک شاهکار را خلق کند. در این بازی، شما یک ملت، از ده ها ملتی را که می توانید انتخاب کنید، را انتخاب می کنید. در ابتدای بازی، شما باید قدیمی ترین تمدن ها را هدایت کنید؛ یعنی تمدن هایی که برای به دست آوردن زمین های بیشتر، با سنگ و چوب یکدیگر را به خون می کشیدند! بله شروع شما، از یک تمدن باستانی است. شما با پرورش دادن کارگر ها، زمین های کشاورزی و یا چوب بری هایی را احداث می کنید تا از لحاظ اقتصاد غنی شوید. با افزایش در آمد، می توانید تکنولوژی های جدیدی را در تمدن خود ایجاد کنید. در واقع هدف اصلی بازیکن در این بازی، پیشی گرفتن از دیگر رقیبان خود است. اگر حتی بتوانید یک دوره زمانی از رقیب خود جلوتر باشید، مزیت ها و توانایی های بسیار بیشتری نسبت به او خواهید داشت که نسبت آنها، بستگی به زمان آن دوره و نوع ملیت خود و رقیبتان دارد. برای مثال، اگر دشمن شما ملیت آلمان باشد و در دوره ی دوم تکنولوژی به سر ببرد، اگر با شما که ملیت پارس ها را داشته باشید و هنوز در دوره اول به سر ببرید، می توانید در بسیاری از نبرد ها، رقیبتان را شکست دهید که دلیل آن نیز به میزان باستانی بودن از ملیت، بستگی دارد. هر ملیت، نیروها و سرباز های خاص خود را دارند. برای مثال ملیت آمریکا، بمب های اتم قدرتمند تری نسبت به ملیت روسیه دارد و این در حالی است که تانک ها روسیه، کشنده تر از تانک های آمریکا هستند. قابل ذکر است که اگر نبردهای دریایی را دوست دارید، ملت بریتانیا را انتخاب کنید و به کشتی های عظیم خود، تمام نبرد های دریایی را پیروز شوید.
چالش، حرف اول را در این بازی می زند. شما با چالش های باور نکردنی رو به رو خواهید شد که اگر سریع نباشید، در عرض ۵ دقیقه ممکن است کاملا نابود شوید! شما باید همزمان با هم حواستان به منابع خود و افزایش زمین های زیر سلطه خود باشد و این در حالی است که باید سیستم دفاعی شهر را قوی کنید و در این حین سعی در ساخت بنای های ویژه همانند اهرام ثلاثه و … باشید تا بتوانید از دشمنانتان یک قدم جلو بیفتید. این در حالی است که باید حمله های زمینی خود را به دشمن برنامه ریزی کنید و کشور گشایی را آغاز کنید ولی هرگز نباید غافل از دریاها شوید. منابع دریایی بسیار غنی است و در بین بازیکنان، خواهان بسیاری دارد! چاه های نفتی غنی و ماهی های بزرگ که همه به منابع شما اضافه می کنند، هدفی برای دیگر رقیبان هستند. حواستان باشد که برای ادامه ی حیات، نیاز به اقتصادی قدرتمند دارید پس هیچ گاه اجازه ندهید اقتصادتان ضعیف شود. پس باید از لحاظ دریایی، خود را به شدت آماده کنید و هرگز هم با بریتانیا از طریق دریا وارد جنگ نشوید! در واقع برای گسترش امپراطوری خود، از هیچ فرصتی نباید دریغ کنید چرا که اگر استراتژی مناسبی برای جنگیدن نداشته باشید، به راحتی نابود می شوید. شرط پیروزی، سرعت است و شرط بقا، ترساندن دیگر ملیت ها می باشد. هوش مصنوعی دشمنان شما، وحشتناک زیاد است و شاید تفاوتی با بازیکنان واقعی نداشته باشند! هر حرکتی که بر ضد دشمن خود انجام می دهید، باید کاملا با احتیاط باشد. اگر شما با نقشه ی درست نتوانید با یک حمله، ملیتی را نابود کنید، کینه ی ملت مقابل، می تواند شما را به کل نابود کند! هواپیماها و انواع موشک ها و حتی بمب ها اتمی، می توانند کاملا شما را به خاک سیاه بکشانند! پس باید امپراطوری گسترده ای داشته باشید تا حتی اگر یکی از ایالت هایتان توسط بمب اتم نابود شد، ضرر چشمگیری را متحمل نشوید. پس اگر حواستان لحظه ای به بازی نباشد، تا آخر بازی جز ضرر چیزی را نمی بینید.
تکامل نیروهای نظامی، جالب ترین المان این بازی است که توانست طرفداران زیادی را به خود جذب کند. نیروهای شما به زیبایی تمام تکامل پیدا می کنند که این امر فقط درباره نیروهای شما صدق نمی کند؛ بلکه، ساختمان ها و بناهای شما نیز با پیشرفته تر شدن تمدن، به روزتر می شوند که این تکامل ساختمان و بناها، در همه تمدن ها همانند یکدیگر نیست. مثلا بناهای تمدن مصر، با ظاهر متفاوتی نسبت به بناهای ژاپنی یا بناهای هندی تکامل پیدا می کنند که این بستگی به قدرت معماری آن تمدن دارد. در واقع هیچ نکته ریزی درباره ی ملت ها، فراموش نشده است.
در نهایت باید گفت که گیم پلی بازی، نمی توانست قدرت بیشتری نسبت به این را داشته باشد و سازندگان در گیم پلی بازی، نهایت تلاش خود را نشان دادند و توانستند که یک بازی با گیم پلی بی نقص را، تحویل طرفداران دهند.
جلای تمدن ها
گرافیکی که در این بازی مشاهده شد، تا آن زمان بی سابقه بود! سال ۲۰۰۳ و یک گرافیک و طراحی بی نقص باعث شد که همه انگشت به دهان بمانند! گرافیکی بی نقص و بدون باگ که نمای زیبایی از نبردها و جلالی وصف ناپذیر از بناها را به بازیکن پیشنهاد می کرد. شاید بتوان گفت که طراحی و قدرت گرافیک این بازی، توانست جرقه ای را در وجود دیگر شرکت ها به وجود آورد. گرافیکی که بازی به معرض نمایش گذاشت، بی نظیر بود و این امر به حدی واضح است که حتی اگر امروزه این بازی را انجام دهید، گرافیک آن را هرگز مسخره نخواهید دانست چرا که قدرت گرافیکی بازی، از بسیاری از عناوینی که در سال ۲۰۰۸ هم منتشر شد، بیشتر بود. در واقع به دلیل آنکه بازی در انحصاری PC بود، سازندگان این توانایی را داشتند که تمام تمرکز خود را برای بهبود گرافیک بازی به خرج دهند. سازندگان با استفاده از اوج قدرت این پلتفرم، توانستند تا گرافیک بی نقصی را به این عنوان اضافه کنند تا این عنوان را هرچه بیشتر بی نقص کنند. این عنوان گرافیکی بی نقص را ارائه کرد و باعث شد هیچ انتقادی نسبت به گرافیک بازی، گرفته نشود.
نورپردازی بازی نیز، در سطح بالایی است. نورپردازی در تمدن های قدیم، بیشتر در قالب تیرهای آتشی است ولی با پیشرفته شدن تمدن و ظهور سلاح های قدرتمند بیشتر، شما شاهد نورپردازی های قدرتمند تری هستید. اوج نورپردازی، در انفجار موشک ها و صد البته در انفجار بمب های اتمی مشاهده می شود. قارچ نورانی که پس از انفجار سلاح هسته ای ایجاد می شود، بسیار واقعی است و از نورپردازی قدرتمندی بهره می برد. در واقع نورپردازی نیز همانند گرافیک بازی، بی نقص و عیب است و شما شاهد یک نورپردازی پر عظمت، در بازی هستید.
فریاد تمدن ها
تنها یادآور جنگ، صدای تیر و فولاد است. کمی بعدتر، صدای موشک و بمب و فریاد مردمانی که برای جان خود می دوند. شاید این امر باور نکردنی باشد که من بگویم که صداگذاری در بازی به شیوه ای استادانه تعبیه شده است که بسیاری از عناوین کنونی، در مقابل آن به زانو در می آیند اما این نهایت واقعیت است! یک صداگذاری واقعی و جذاب که حس نبرد و جنگ را به شما منتقل خواهد کرد. به هم خوردن شمشیر های فولادی و صدای تیرهایی که آسمان را شکاف می دهند تا همین بلا را سر قلب دشمن هم بیاورند، در کاملا بی عیب است. شما در یک جنگ بزرگ، صداگذاری را به طرزی حس خواهید کرد که جو تمام بدن شما را می گیرد و احتمالا با تولید نیروهای بیشتر و فرستادن آن ها به میدان نبرد، سعی می کنید تا این صداگذاری بی نقص را، هر چه بیشتر در وجود خود حس کنید. در واقع در این بازی، شما فقط افراد را نمی بینید که بر روی زمین می افتند؛ بلکه، صدای جان دادن تک تک افرادی که کشته می شوند را، خواهید شنید. در واقع صداگذاری بازی در یک کلام عالی است.
در سبک استراتژیک، به موسیقی توجه خاصی نمی شود اما در این عنوان، شما می توانید چندین موسیقی زیبا را در حین بازی گوش فرا دهید که واقعا یکی دوتا از آن موسیقی هایی که در هنگام صلح پخش می شود، می تواند شما را به زیبایی تحت تاثیر قرار دهد. شما در حال گوش دادن به این موسیقی های دلنواز هستید و لذت می برید که ناگهان دشمن به شما حمله می کند و موسیقی بازی نیز به گونه ای تغییر می کند که انگار شما را از خواب بیدار می کند و به سمت یک نبرد، فراخوان می دهد. در واقع موسیقی بازی در حد بسیار والایی نمی باشد ولی برای یک عنوان در سبک استراتژیکی، بسیار زیبا و مناسب است.
در نهایت باید بگوییم که عنوان “طلوع ملت ها”، یکی از بهترین بازی های در سبک استراتژیکی می باشد که با بازی کردن آن متوجه می شوید که چه بازی های زیبایی در این سبک هستند که شما هرگز جذابیت های این نوع بازی ها را در سبک دیگری ندیده اید. در واقع بازی کردن این عنوان، به تمام هواداران این سبک و صد البته اشخاصی که از این سبک خوششان نمی آید، به شدت توصیه می شود.
پر بحثترینها
- ۱۰ بازی ویدیویی با گیمپلی عالی و داستان ضعیف
- ویدیو: Marvel’s Spider-Man 2 در حالت Fidelity ویژه PS5 Pro با نرخ فریم ثابت ۶۰ اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- سونی از ۲۰۲۵ به بعد سالانه بازیهای انحصاری تکنفره بزرگی را برای PS5 عرضه خواهد کرد
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- کار ساخت STALKER 2: Heart of Chornobyl به پایان رسید
- ۱۴ دقیقه از گیمپلی Indiana Jones and the Great Circle را مشاهده کنید
- گزارش: ایکس باکس درحال آمادهسازی پیشنمایشهای South of Midnight است
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- مدیرعامل Take-Two نگران عملکرد GTA 6 روی Xbox Series S نیست
نظرات
غلط کرده هر کی گفته بازی های استراتژیک جذابیتی ندارند.محبوب ترین سبک برا من همین سبکه و اکثر بازی های استراتژیک رو تجربه کردم.
رایس اف نیشن هم خیلی بازی خوب و متفاوتی بود اما گیم پلی یکم مشکلات داشت.
ممنون بابت مقاله عالی :yes:
قبول کنید که هرکی یه سلیقه ای داره.باید به سلیقه دیگران احترام گذاشت 😀
بله.راست میگید شما 😀
ببخشید 🙁
اخه خیلی از این حرفا شنیدم در مورد این سبک واسه همین دیگه این نظرات اعصابمو خورد میکنه
وای فقط خدا میدونه من چقدر دنبال این بازی گشتم :silly: خونه دوستم بازیش کردم با اسم فارسی “عصر تمدن ها”! بعد از هرکی این اسمو میپرسیدم میگفت اطلاعی نداره ازش :-((
ولی همون ۱ساعت بازی هم بهم حال داد 😛 گیم پلی فوق العادش مپلا جاسوس میفرستادی به یه مملکت هیچکی حتی نگات هم نمیکرد :giggle: یا مثلا بمب اتم! کلی فاز میداد به آدم
دمتون گرم :yes:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
EMIN3M ام ادد کن :rotfl: :rotfl: :rotfl:
با این که بازی خوبیه به نظر من سری توتال وار در سبک استراتژیک واقعا رقیب ندارند
در مقایسه با این بازی rome total war در سال ۲۰۰۴ گیم پلی بسیار بسیار جذاب تر و گرافیک چشم نواز تری داره
متاسفانه همه ی توتال وار ها خیلی باگ دارند و دیر لود شدن تکسچرها، توشون بیداد می کنه! گرافیکشون خیلی بالا هست ولی مشکلات خاص خودشونو دارن… این بازی حتی یک باگ گرافیکی هم نداشت! با توجه به تلاشی که روش شده بود، نداشتن این مشکلات، خیلی مهم هست. البته توتال وار ها بیشتر رو جنگ تمرکز کردن و تو قسمت نبرد ها بهتر هستند ولی تو قسمت ساخت و ساز و چالش برای جلو افتادن از رقیب، این عنوان بهتر کار کرده بود 😉
در نهایت ممنون بابت نظرتون 😉 :yes:
شاید
برای من این بازی بهترین بازی استراتژیک بعد از Stronghold Crusader و C&C Generals هست، امیدوارم نسخه بعدیش در دست ساخت باشه :smug:
من که بازی نکردمش پس :quiet:
دوستان میدونم شاید هیچ ربطی نداشته باشه اما میخوام بپرسم کیا sonic generations رو بازی کردن؟ ?:-)
من تازه هفته پیش گرفتمش بی نظیر بود :inlove: :inlove:
:yes:
بازی خوبی بود،به نظر من خیلی شبیه Civilization بود،البته با سبک متفاوت. :yes:
هیچ بازی به پای Civilization نمیرسه و نخواهد رسید
بهترین بازی استرا ژتیکی که تا به حال به عمرم کردم الانم دارمش :yes: :mean:
خیلی قشنگ بود یکی از بهترین های زمان خودش بود :yes: :yes: :-)) :-))
هرکی گفته استراتژیک جذابیت نداره مطمئن باشید از این دو حالت خارج نیست: ۱- یا نووبی بیش نیست ۲- اولین وسیله بازیش احتمالا کنسول بوده و تاحالا حتما نشسته یه دست WoW یا Dota بازی کنه تا ببینه چقدر حال میده اتفاقا چند روز پیش یکی از همین بچه هایی که جزو دو دسته بالا هستش تو نقد بازی Infamous اومده بود نوشته حالا pc بازها بدبخت بیان حرف ازگرافیک بزنن که در جواب یه همچین ابلهی منم اینارو گفتم:ببین توهین نداشتیم دیگه گنده تر از دهنت داری حرف میزنی اول از همه اینکه بد بخت هیکلته یه کارت گرافیک pc من هم اندازه قیمت کنسول تو پس off باش دوما اگه این بازی رو pc می اومد گرافیکی ده برابر کنسولت رو به نمایش می ذاشت سوما ما pc بازا گرافیک رو دوست داریم ولی همه چیز برامون گرافیک نیست آره داداش فک نکن همه چیز گرافیک یه تاره موی بازی های بیلیزارد رو به صدتا infamous نمیدم میفهمی چی میگم که کنسول فقط یه درد انحصاری میخوره و بس وگرنه تا سلطان pc هست کنسول دوهزارم نمی ارزه من خودم فن سونی ام ولی قبلش فن سر سخت pc ام بعد کنسول ps3 خریدم فقط به خاطر انحصاری هاش وگرنه فارکرای ۳ رو هم رو کنسول بازی کردم که حالم بهم خورد هم رو pc که وصلش کردم با HDMI به LED خونمون با ۴۲ اینچ تلویزیون که واقعا عالی بود فقط حیف نتونستم این شرایط رو زیاد حفظ کنم و خیلی زود مجبور شدم جمش کنم دوباره وصلش کنم به مانیتورم بعدشم یکم سطح اطلاعاتتو ببر بالا بعد بیا نظر بده تو کجا بودی وقتی کرایسیس ۳ رو داشتن تست میگرفتن هیچ کنسولی نتونست گرافیکی pc داد رو نشون بده هر وقت تونستی قدرت یه سیستم ۴ کارت گرافیکSLI شده رو اونم اگه سری تایتان باشه با ۱۶ گیگ رم و یه سی پی یو i7 نسل هاسول درک کنی اون موقع میفهمی گرافیک تو چی بیشتره والا گیر کیا افتادیم مشتی بچه سال – من بحثم گرافیک نیست اینجا میخوام بفهمونم که هم گرافیک و هم استراتژیک توی pc یه چیز دیگست اینایی که میگن pc مرده این حرفا بیان این بازی هایی که میگم رو بشینن انلاین بازی کنن بعد حرف …… بزنن
اینم بازی ها:
1- Generals
2- WoW
3- Dota
3- Diablo
4- Star Carft
5- LoL
6- StrongHold
این بازی هایی که گفتم رو بشینید یه بار آنلاین بزنید دیگه معتادش میشید الان من ۵ سال دارم Dota بازی میکنم لامصب هنوزم باحاله در ضمن دوستان صبر کنید تا بازی Heroes of Storm بیاد اونم ترکیبی از Diablo – WoW و Star Craft هستش که مطمئنم کولاک میکنه تو تریلر که خیلی باحال بود
کارت گرافیک من اندازه ی قیمت کنسول تو
اینم یکی از دلایل برتری کنسول :yes: :yes: :yes:
ببین Army بالا بری پایین بری کنسول فقط به درد انحصاری میخوره و بس وگرنه هیچ بازی نیست که گرافیکش تو کنسول بیشتر از pc باشه این بازی های انحصاری هم فقط واسه فروش کنسولا هستش در ضمن کنسول واسه کسانی که توان خرید pc ندارن، اره اگه نمیتونی pc بخری تنها کاری که باید بکنی اینه یه کنسول بخری با یه لپتاپ معمولی واسه کارهات وگرنه هنوز تو گرافیک رو دست pc نیومده
من که حرفی در مورد گرافیک نزدم معلومه که کسی ۸ میلیون برای یهpc خرج میکنه گرافیک بهتری میگیره تا کسی که ۱۵۰۰ خرج میکنه اگه کنسول ۴یا۵میلیون بود گرافیکش تا چند سال باpc برابری می کرد ولی دیگه اون وقت همه نمیتونستند بازی کنند به نظر من کنسول ازpc قویتره چون هیچ pc وجود نداره که بتونه با این مقدار پول بتونه بازی های روز رو با گرافیگ نسبتا خوب اجرا کنه.
فرشاد جان انگار شما gta iv رو یادت نیست یا assassin’s creed II
به بعد رو یا COD 5 به بعد رو کلا بخوام همه رو بگم باید وبلاگ بزنم ولی جدا از گرافیک.
بازی توی PC مزه خودش رو داره وکنسول هم همین مثل این می مونه که بگی لامبورگینی بهتر از همبرگر هر کدوم مزه خاص خودشو داره بازی با کیبورد و موس یه چیزه بازی با Controller یه چیز دیگه اصلا از ریشه فرق میکنه کنسول ها رو باهم مقایسه کنی nvidia رو هم با ATI کارت گرافیک هارو برای این گفتم که هنوز رقیبی که بشه PC رو باهاش مقایسه کرد اختراع نشده بعد هم به نظر من بازی با کنسول جذابیت بیشتری داره وکم هزینه تره( این نظر منه دو دقیقه دیگه لشکر کشی نکنید) 😐
عجبی یه فن بلیزارد دیدیم تو سایت 😀 حرفت رو شدیدا لایک می کنم 😀 :yes: دوتا که خودم معتادش شدم… بخاطر بدبخت نشدن در آینده WoW رو ترک کردم 🙁
در جواب جناب Army: عزیز کنسولا ۴ یا ۵ سال برابری نمی تونن بکنن! باورت بشه یا نه الان کارت گرافیک هایی که AMD و انویدیا معرفی کردن، ۳ ماهی میشه PC رو تا حدی از کنسولای نسل هشتم جلو انداخته… کنسولا هیچ وقت برابری گرافیکشون با PC به ۱ سال نمی کشه 😉 البته کنسولا هم طرفدارای دو آتیشه دارن که ما همیشه ارادت داریم خدمتشون 😀 :yes:
ارادتتون سر خبرWD ps4 900pنشون دادین :no: هرچی بی احترامی بلد بودین کردین بالاخره یه روزی نوبت ما میشه و ما تلافی میکنیم :reallyangry:
بی احترامی نکردم دوست عزیز که! فقط یکم تند شاید رفتم… بابت اون هم معذرت می خوام..
رفت رو دانلود 😀
راستی دوستان کسی نمیدونه نسخه جدیدی از Red Alert در دست ساخت هست یا نه خیلی بازی توپی بود خیلی وقته ازش خبری نیست
سری بازی توتال وار روم۱ اصلا باگی نداشت
توتال ور روم۲ که گرافیکش رو به زور اجرا میکنن با فریم۴۰ روی بهترین کیفیت با رم۸ و گرافیک۴ میتونن خوب اجرا کنن
این بازی من عاشقش بودم
راستی انلاین داشت بازیش؟
این بازی که بله قسمت آنلاین هم داره 😉 توتال وار هم من درباره روم ۲ گفتم حواسم نبود شما گفتید روم ۱ :sweat: بله روم ۱ شاهکار بود خداییش. :yes:
من از بازی استراتژیک متنفرم! نظرم هم عوض نمیشه! خیلی هم به نظرم اهمیت میدم! 😀
بازی استراتژیک آشغاله!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛
ولی مقاله کیوان عزیز عالی بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yes:
😀 😀 😀 😀 😀
:idk: :idk:
اگر میشه بازی metal gear solid 4 را نقد نکنید تا ملت بفهمند بازی انحصاری چی هست :yes: :yes: :yes:
بازیش خیلی توپ یه نسخه دیگه هم داره که تو ۲۰۰۶ منتشر شد
مقالتون هم عالی بود
من سبک استراتژیک رو با هیچی عوض نمیکنم
بزرگترین دلیلی هم که تا حالا کنسول نگرفتم همین سبک بوده
ایم بازی هم یکی از بهترین بازی های عمرم بود
خیلی حال میداد
.
اینم رنکینگ من: 😀 😀
1.star craft
2.stronghold
3.civilization(اگه درست نوشته باشم 😀 )
4.C&C
.
البته منظورم کل این فرانچایز ها هستن نه یه شمارش
…
..
.
لطفا نقد بازی METAL GEAR SOLID 4 رو هم بزارید
ممنون
دمت گرم اخوی نقد متال گیر ۴ را عشقه Yes Yes Yes
قربون اواتارت In Love In Love In Love In Love
آقا لطفا اینقدر اسپم نده درباره متال ۴! آخر همه پستا ۶ تا نظرش درباره همینه 😀
در آخر، من کنسول ندارم و فقط اون رایزینگ رو بازی کردم 😐 :yes:
ca با دادن روم۲ و باگ زیادش اسم این سری بازی هارو بدنام کرد
خیلی بد بود اما با این من دنیایی داشتم