نقد و بررسی بازی Until Dawn Remake
هنگامی که حرف از ریمسترها و ریمیکهای پیدرپی میشود، همه ما یاد سونی و نسخههای متعدد The Last Of Us میافتیم. ریمستر و ریمیک TLOU توانستند تغییرات بزرگ و کوچکی در راه بهبود نسخه اصلی اعمال کنند، اما عنوانی که امروز با آن روبهرو هستیم، جایزه غیرضروریترین بازسازی دهه را از آن خود میکند.
در نسل هشتم، Until Dawn یکی از خاصترین تجربهها را برای من رقم زد و در واقع آغاز راهی برای ساخت سری The Dark Pictures توسط Supermassive Games بود. با وجود گذشت حدود ۹ سال از این بازی، همچنان جلوههای بصری، کنترل بازی و خلاقیتهایی که در گیمپلی آن پیادهسازی شدهاند، هیچکدام قدیمی به نظر نمیرسند. در وهله اول انتظار نداشتیم که با وجود چنین شرایطی، نسخه ریمیک آن را ببینیم، اما حالا که این اتفاق افتاد، باید پرسید که چه تغییرات و بهبودهایی در آن به وجود آمده است که ارزش ۶۰ دلار را داشته باشد؟
داستان بازی از جایی شروع میشود که گروهی متشکل از چند جوان در منطقهای کوهستانی و در یک کلبه دور هم جمع شدهاند اما طی یک اتفاق دراماتیک، دو نفر از آنها به قتل میرسند. پس از یک سال، ۸ نفر از این گروه مجدداً به همان کلبه قبلیشان باز میگردند اما متوجه میشوند تنها نیستند و کم کم اتفاقهای مرموزی رخ میدهد که جان هر کدام از آنها را به خطر میاندازد. داستان بازی و مسیر پیشروی آن کاملاً به انتخابهای شما بستگی داشته و در مجموع ۲۵۰ راه برای پایان رساندن بازی وجود دارد.
داستان Until Dawn به طور کلی با وجود کاراکترهای جوان و کش و قوسهایی که بین آنها وجود دارد، حالوهوای تینیجری به خود میگیرد که به مذاق برخی خوش نمیآید. جدا از این موضوع، بازی از لحاظ منطق روایی گاهی میتواند ضعیف عمل کند، چرا که منشا و دلایل یک سری از اتفاقات داستان برای بازیکن مبهم میمانند و توضیحی برای آنها ارائه نمیشود. بخش مجزایی درباره میزان نزدیکی رابطه شخصیتها با یکدیگر وجود دارد که در منوی بازی قابل مشاهده و در نوع خود جالب است، اما در عمل آنطور که سازندهها این قسمت را پررنگ کردهاند، به کار نمیآید. دلیل اصلی این است که تعامل برخی شخصیتها با یکدیگر بسیار محدود بوده و اثر پروانهای که بازی به آن میبالد، چندان تاثیرگذار نبوده و سرنوشت اکثر شخصیتها تنها در لحظههای حساس مخصوص به خود رقم میخورد، نه آن که تحت تاثیر انتخابهای قبلی شما بوده باشد.
از سوی دیگر، دو پایانبندی جدیدی که به ریمیک اضافه شده، هیجان و استرس تصمیمگیریها را به مراتب بالا برده و قطعاً ارزش تکرار بیشتری به آن داده است، اما این سوال به طور ویژه مطرح میشود که آیا ارزش ۶۰ دلار را دارد؟ آیا ارزش داشت که منابع مالی و نیروی انسانی سونی و Ballistic Moon صرف چنین ارتقای کوچکی شود؟
در مقایسه یک ریمیک با نسخه اورجینال، اولین چیزی که به ذهن همه خطور میکند و به چشممان میآید، ارتقای جلوههای بصری است. Until Dawn Remake در برخی قسمتها، به خصوص نورپردازی ابتدای بازی که نور خورشید در محیط کوهستانی به چشم میخورد، اصلاً خوب عمل نمیکند. در واقع هنگامی که نسخه اورجینال و ریمیک را در چپتر اول بازی مقایسه میکنیم، بدین گونه است که یک بازی در دو زمان مختلف از روز (به لطف فیلتر زرد رنگ نسخه ریمیک) نمایش داده میشوند.
پیشرفت مدلِ شخصیتها، بافتها و نورپردازی محیط داخلی پیشرفت خوبی داشته اما یکی از ایراداتی که هم به بازی اصلی و هم ریمیک وارد است، محیطهای بیش از حد تاریکی هستند که گاهی واقعاً آزاردهنده میشود. از یک اثر ترسناک انتظار نداریم که محیطهای روشن و عادی نشانمان دهد، اما حفظ تعادل میان نورپردازی و اتمسفر در انواع محیطهای داخلی و خارجی، مسئله مهمی است.
اما مشکلات بیشتری هم وجود دارند؛ ما با ریمیکی روبهرو هستیم که در زمینههای فنی یک بازگشت رو به عقب مطلق است، نسخه PC متاسفانه با مواردی مانند دیر لود شدن بافتها (حتی صورت شخصیتها)، افت فریم، کرش کردنهای متوالی، اتصال اجباری به PSN و سایر مشکلات فنی دست و پنجه نرم میکند.
حضور دو بازیگر محبوب یعنی Peter Stormare و Rami Malek همچنان من را ذوقزده میکند اما شنیدن صدای آنها باعث نمیشود که مشکلات هماهنگی حرکات لب و صدای شخصیت را نادیده بگیرم. به طور کلی، صداگذاری بازی به مانند نسخۀ اورجینال به خوبی انجام شده و ایرادی به کار صداگذاران وارد نیست اما چیزی که میخواستم در این ریمیک ببینم، وجود احساسات بیشتر در صورت کاراکترها بود. بروز احساسات در یک بازی روایی که مدام به تعامل میان شخصیتها میپردازد و ما باید نسبت به هر کدام یک حس خاص داشته باشیم،اهمیت به سزایی دارد. این ریمیک قطعاً در زمینۀ موشن کپچر به کار بیشتر نیاز داشت.
اگر بازی اصلی را قبلاً تجربه کرده باشید، متوجه میشوید که بخش ابتدایی بازی تغییراتی نسبت به نسخه اول داشته است و حالا میتوان ارتباط بیشتری با پسزمینه داستانی برقرار کرد. علاوه بر این، یکی دیگر از تغییرات مثبت بازی، تغییر دوربین است که حالا به جای این که همانند نسخه اول در اکثر اوقات ثابت باشد، به حالت دوربین روی شانه در آمده و میتوان با آزادی عمل بیشتری محیطهای بازی را جستوجو کرد.
یکی دیگر از مشکلات بازی، عدم توانایی دویدن است. در واقع دکمهای برای دویدن اصلاً در نظر گرفته نشده و تنها در یک سری از مواقع خاص، خود بازی تصمیم میگیرد که شخصیت کِی و کجا بتواند سریعتر حرکت کند. همین مورد به تنهایی میتواند یکی از ایرادات چنین بازیهایی باشد. نیمه اول بازی پر از پیادهرویهای طولانی همراه با کاراکترهایی است که هیچ دیالوگی بینشان رد و بدل نمیشود و از سوی دیگر کاوش در محیط برای پیدا کردن اشیا میتواند بدون دویدن تبدیل به عذاب شود.
Until Dawn remake ناامیدکننده است زیرا علاوه بر برچسب قیمت ۶۰ دلاری و عدم وجود امکان آپگرید از نسخه اصلی با قیمتی پایین، مشکلات فنی متعددی را در خود میبیند و فرصت دوم برای بهینه کردن و بهبود معنادار تجربه قبلی را کاملاً از دست میدهد.
از سوی دیگر، سناریوهایی که شما را از دل تجربه به بیرون پرت کنند نیز وجود دارند. هنگامی که یک موقعیت به شدت هولناک و تراژدی برای شخصیت اتفاق افتاده که او را تا سر حد مرگ ترسانده و مغموم کرده، دلیلی وجود ندارد که سی ثانیه بعد از آن در حین بررسی یکی از اشیای محیط، با لحن کاملاً شاد و بیخیال مونولوگ طنزآمیز بگوید.
همچنین ترسهای ناگهانی که در چند چپتر اول بازی اکثراً شوخیهای خود شخصیتها با یکدیگر است، رفته رفته به جای این که عامل ترساندن باشند، تبدیل به شوخیهای لوس میشوند و این حس را القا میکنند که نویسندگان به زور میخواهند مخاطب را بترسانند. آنها میتوانستند تا رسیدن به نقاط اوج داستان، با خلق اتمسفری درست، بیشتر از ترس محیطی استفاده کنند تا این که دست به دامان محیطهای بیش از حد تاریک و جامپ اسکرهای نخنما بشوند. هنگامی که عنوان ریمیک را به اسم بازی اضافه کردند، دست سازندگان برای تغییر و رفع تمامی این ایرادات کاملاً باز بوده و هیچگونه بهانهای را نمیتوان پذیرفت.
اگر نسخۀ اورجینال را تجربه کرده باشید، حتماً به یاد دارید که در برخی سناریوها نمیبایست کنترلر را تکان بدهید. از آنجایی که روی PC علاوه بر دوال سنس، با موس و کیبورد و حتی کنترلرهای دیگر مثل کنترلر ایکس باکس میتوان این بازی را تجربه کرد و خب روی آنها خبری از حسگرهای حرکتی و ژیروسکوپ نیست، بنابراین تیم توسعه قابلیت جدیدی برای کنترل استرس کاراکترها اضافه کردهاند که جایگزین آن روی کیبورد و کنترلرهای غیر از دوالشاک و دوالسنس باشد. این قابلیت به خوبی پیادهسازی شده و البته باید بگوییم که روی پیسی هم تمامی قابلیتهای جذابی که از دوال سنس در بازی میبینیم پشتیبانی میشود.
نکتهای که ممکن است آزاردهنده باشد، لرزش بیش از حد کنترلر در اکثر مواقع بازی است. بله میتوان لرزش دستهها را از تنظیمات خاموش کرد اما کسی که مثل من به تعامل بیشتر با محیط بازی علاقه دارد، باید لرزشهای بیش از حدی که حتی در پیمایش منوی بازی هم دست بردار نیستند را تحمل کند.
با وجود این که چند سالی از شروع نسل نهم میگذرد، اما همچنان در یک بازی ریمیک، فیزیک و انیمیشن حرکت کرکترها خشک و مصنوعی به نظر میرسد و گاهی اوقات شخصیتهای NPC طوری میایستند یا حرکت ناگهانی میکنند که اصلاً در حد یک ریمیک نسل نهمی نیست.
Until Dawn Remake
در دنیای بازیهای ویدیویی تعریف خاصی از یک بازسازی یا همان ریمیک در چهارچوب مشخص وجود ندارد که بایدها و نبایدهایی برای تیم توسعه وضع کند، اما بلاتکلیفی سازندگان با این اثر، و این که خودشان هم نمیدانستند باید روی چه مواردی کار کنند، مشهود است. نسخه اورجینال Until Dawn با وجود مشکلاتی که در روایت داستان داشت، یک اثر سرگرمکننده با ارائه تجربهای متفاوت بود که خاطره خوشی را برایم به جا گذاشته بود؛ اما متاسفانه ریمیک آن نه تنها باعث بهبود تجربه قبلی نشد، بلکه تصورم از این سری را به یک بازی بینظم با مشکلات ریز و درشت فراوان تغییر داد.
نکات مثبت:
- پایانبندیهای جدید و ارزش تکرار بالا
- مکانیزم کنترل استرس جدید برای کنترل ترد پارتی
- القای حس فیلمهای ترسناک کلاسیک
- بهبود زاویه و کنترل دوربین
نکات منفی:
- مشکلات فنی متعدد از جمله کرش کردن و افت فریم
- قیمت ۶۰ دلاری
- نورپردازی نامناسب در اکثر صحنهها
- مشکلات روایی
- انیمیشنهای بدن و صورت ناامیدکننده
- جامپ اسکرهای بیش از حد
- بازگشت ایرادات متعدد از بازی اصلی
- عدم توانایی دویدن
- اجبار اتصال به PSN
۵
این بازی روی PC تجربه و بررسی شده است
پر بحثترینها
- رسمی: Death Stranding Director’s Cut برای ایکس باکس عرضه شد
- آیپی Death Stranding دیگر متعلق به سونی نیست
- ۱۰ بازی ویدیویی با گیمپلی عالی و داستان ضعیف
- ویدیو: Marvel’s Spider-Man 2 در حالت Fidelity ویژه PS5 Pro با نرخ فریم ثابت ۶۰ اجرا نمیشود
- دیجیتال فاندری: پلی استیشن ۵ پرو نمیتواند برخی بازیها را با نرخ فریم ۶۰ اجرا کند
- دیجیتال فاندری: کیفیت Horizon Forbidden West روی PS5 Pro معادل با قویترین رایانههای شخصی است
- سونی از ۲۰۲۵ به بعد سالانه بازیهای انحصاری تکنفره بزرگی را برای PS5 عرضه خواهد کرد
- کار ساخت STALKER 2: Heart of Chornobyl به پایان رسید
- ۱۴ دقیقه از گیمپلی Indiana Jones and the Great Circle را مشاهده کنید
- گزارش: ایکس باکس درحال آمادهسازی پیشنمایشهای South of Midnight است
نظرات
اکثر ایرادات منفی انتظار میرفت حداقل تو بازی ای که برچسب ریمیک گرفته برطرف شده باشه ولی نشده
سایلنت هیل ۲ کجا و این کجا
بازی با وجود این که هم افت فریم های یهویی داره، هم کرش میکنه هم این که مشکل audio داره (این میتونه به خاطر نسخه ای که دانلود کردم باشه نه بازی اصلی) ولی بازم انقدر جذابه که اگه از این سبک بازی خوشتون بیاد لذت میبرین. این بازی زیاد گیم پلی نداره بیشتر شبیه فیلم ترسناک اینتراکتیوه که شما خودتون داستانشو انتخاب میکنین یا نهایتا کاراکترا رو راه میبرین و تو دنیای داستان میچرخین. ریمیک کیفیت مورد نظرو نداره ولی اصلا این بازی ریمیک نمیخواست! من رو ps4 م بازیش کرده بودم و انقد خوب بود که کافیه یه پورت میدادن ازش فقط.
درسته من نگفتم خود بازی بده صرفا ریمیک خوبی نداشته
در ضمن چون گیم پلی برای من مهمه سراغ این سبک بازیا نمیرم ولی یه چندتایی از تل تیل و داوود قفس رفتم خوب بودن
😂😂😂😂 وا
اصلا چرا وقت گذاشتن برا ساخت این زباله
به خاطر نسبت دادن این گند کاری به زباله،سوئیت بیبی و تمام جامعه زباله ها از شما شکایت خواهند کرد
😂
اگه قرار اینجوری ریمیک کنی خب اصلا برای چی ریمیک میکنی
اقای مکاری . اون پایانی که میگفتن به نسخه ۲ بازی اشاره داره تو بازی بود؟
درود، شرمنده بابت تاخیر، بله یکی از پایانها مثل این که به نسخه بعدی اشاره میکنه و همین الان خبری رو کار کردم روی سایت که بازیگر نقش دکتر هیل هم یه سرنخهایی بهمون داده D:
حد اقل یه نکته مثبت داره
ممنون
نسخه اورجینال بازی هم کم مشکل نداشت ؛ همون هم بیشتر گند زدن توش
از لحاظ بهینه سازی هم موقعی که اجرا کردم از بازی های هم رده خودش واقعا سیستم بیشتری میخواست و همون هم با مشکل تکسچر مواجه شدم
یا خدا 🗿😂
چرا اینجوریه نمرش
پرام ریخت اصا
جالب نیست
مقاله بعدی:
بررسی بازی فلان ریمیک پرومکس پلاس🗿💔
این موضوع برای tlou صدق میکنه
ریمیک کردن بازی ریمستر واقعا نهایت پول پرستیه
بنظرت برای کمپانیا چیزی به غیر از پول مهمه؟؟؟
وگرنه که یه بازی مثل هورایزن که خیلی احتیاجی به ریمستر نداشت، به غیر از پول دلیلی واسه ریمستر کردنش داشتن؟
ولی می بعضی بازیا نیاز به ریمستر داشتن و خب بعضیاشونم اصلا نیازی نداشتن
این که میگی پول درسته ولی چرت و پرت ننویس تو که از ریمستر بازی چیزی نمیدونی .
اصلا از خود بازی هم چیزی نمیدونی.نسخه اول هورایزون با نسخه دوم اصلا قابل مقایسه نیست نیاز بود به ریمستر
بنظر من بازی کردن silent hill 2 remake بهتره و مورد پسند تر
دوباره ریمیک های بدردنخور😒
حداقل حالا برای pc قابل بازی هست🤷
یکی از مشکلاتش روی ps5 که خیلی هم مشکل بزرگیه
۳۰ فریم اجرا شدن و نداشتن مود ۶۰ فریم
نه داش ببین استار ۳۰ فریمه🤓
ما تو نسل جدید ۶۰ فریم میخوایم
چه از ایکسباکس چه از پلیاستیشن
دلیل نمیشه چون طرفدار پلیاستیشنیم از خواسته هامون کوتاه بیایم. این بازی چیز خاصی نداره که نتونه ۶۰ فریم اجرا شه.
حتی اگه میداشت باز هم باید هر جور که شده مود ۶۰ فریم میزاشتن
بهتر نبود بجای این روی ریمستر کالکشن گاد آف وار کار میکردن؟
ریمیک برای چی بود یک ریمستر یا پچ ۶۰ فریم میدادید
بازی خودش زمان عرضه اش از لحاظ گرافیکی خیلی جلو بود و گرافیکش نسبت به الان هم دور ریختنی نشده و باز هم گرافیک بالایی داره حداقل میزاشتید برای نسل ۱۰ ریمیک میکردید برای این نسل ریمستر بس بود
دقیقا، نه به اون راکستار که یه ریمستر یا ریمیک از ردمپشن ۱ نمیده، نه به اینا که میان همچین ویژوالی رو “ریمیک” میکنن :))
خود بازی اصلی هم ضعیف بود
بازی اصلی با تمام مشکلاتی که از نظر روایی و داستانگویی داشت، بازی خلاقانه و قابل احترامی بود/هست
این نسل همش پر شده از ریمیک ها و ریمستر هایی که واقعا نیازی بهشون نیست ولی واقعا باید یه فکری به حال ریمستر یا پورت بلادبورن رو پیسی بکنن خیلی ها درخواستش رو دارن از جمله خودم
داداش الان همتون دارین برای پورت PC بلاد بورن له له میزنید فردا که پورت بشه همین شماها شروع میکنید به کوبیدن بازی که آشغاله و در مقایسه با الدن رینگ و دارک سولز هیچی نیست, اگر من جای سونی بودم یه قفل دنوو میزدم رو پورت pc بازیام تا امثال شماها حساب کار دستتون بیاد, خوبی کردن به گیمر ایرانی جماعت نیومده.
چه ربطی داره؟! بلادبورن یکی از بهترین بازیهای سولزلایک تو زمان خودش بوده هرکی از این سبک خوشش اومده و تجربش کرده هم راضی بوده مگه کسی گفت بلادبورن بده که این حرف رو میزنی؟!
این ریمیک که اصلا و ابدا حرفی توش نیست یک زباله ی به تمام معناس و فقط به درد کسایی میخوره که تو نسل ۸ بازیش نکردن
اما من اون اوایل که انتیل داون اومد واقعا شیفتش شدم و اگه کسی از بچه ها بازیش نکرده حتماااا بره بازیش کنه
لازم به ذکره زبانتون نه تنها خوب بلکه باید عالی باشه تا از بازی لذت ببرید و پیش ببریدش
داستان عالی و مخصوووصا دکمه زنی های عالی که فرصت خیلی کمیو بهت میدن واقعا حس تنش و هیجان قشنگی رو به پلیر میده و به نظرم گل سرسبد بازی هم سکانس آخرشه که نهایته هیجانه😍😍😍😍😍😍
به درد کسایی که بازی نکردن هم نمیخوره
فضا سازی انتیل دان خیلی خوب بود
تو ریمیک با اون نورپردازی مسخره گند زدن توش
چچوریه نور پردازیش مگه؟ همین که گفته زیادی تاریکه؟
https://youtu.be/YQ1CwG4XXWo?si=rIYCRnEeTfdLNAk1
این رنگ زرد کلا فضاشو عوض کرده
نمیدونم چرا تو ریمیکا از این رنگ استفاده میکنن
ریمیک رزیدنت اویل ۴ هم همین بود
واقعا چه نیازی به این بود اونم تو این زمان و پشت سر یک ریمیک مورد انتظار ؟!! حداقل میزاشتین تو سالگی نسخه اصلی منتشرش میکردین !
شت گیم
احساس میکنم میخواستید هرطوری که شده از بازی ایراد بگیرید و نمره کم کنید.
مشکلات روایی
انیمیشنهای بدن و صورت ناامیدکننده
جامپ اسکرهای بیش از حد
عدم توانایی دویدن
باورم نمیشه همچین ایراد هایی گرفتید. گیمفا داره به کجا میره ؟
زباله 😂😂😂😂😂😂😂
با توجه به این ایراداتش، کلیت بازی از the quarry بهتر هستش؟! و اینکه الان ارزش تجربه داره؟!
درود، بنده متاسفانه فرصت تجربه the quarry رو نداشتم، اما در مورد آنتیل داون، اگه به سبک چنین بازیهای تعاملی داستانیای علاقه دارید، صبر کنید آپدیت بدن و توی تخفیفها خرید کنید.
انقدر بدم میاد از این بازی ها که انقدر تاریک میکنن که هیچی معلوم نیست . الان اون عکس نوشتین به سر کرکتر توجه کن انقدر تاریکه هیچی معلوم نیست اصن ، شاید مانیتور من مشکل داره
بازیش که عالی بود اون زمان که رفتم کاش بهتر هم بشه فیلمش هم قراره بیاد امید وارم بازیگراش کسایی باشن که تو گیم بودن مخصوصا رامی ملک