۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ

ارشیا امیری
۱۶:۰۰ ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا

اکثر انیمیشن‌‌های پرهزینه تاریخ، به دلیل افزایش هزینه‌‌های توسعه یک انیمیشن، از سال ۲۰۱۰ به بعد منتشر شده‌‌‌اند. با این حال، تعدادی از این آثار برای استفاده از تکنولوژی‌‌های پیشرفته و جلو بردن فناوری‌‌های این مدیوم، نیاز به بودجه بیشتری داشتند. البته حتی استودیو‌های سازنده انیمیشن‌‌های تحسین شده نیز برای بودجه با محدودیت‌‌های بسیاری مواجه هستند.

کمپانی پیکسار بیشترین تعداد پرهزینه‌‌ترین انیمیشن‌‌های تاریخ را دراختیار دارد، اما در اکثر موارد بیشتر از ۲۰۰ میلیون دلار بودجه را برای تولید آثار خود اختصاص نمی‌‌دهد. آثار تحسین شده پیکسار نشان می‌‌دهند که این کمپانی از کاری که می‌‌تواند و می‌خواهد انجام دهد به خوبی اطلاع دارد و بودجه را براساس نیاز خود تعیین می‌‌کند، اما حتی این کمپانی‌ها نیز برای تعدادی از آثار خود، که در ادامه به آنها می‌‌‌پردازیم، بودجه بیشتری اختصاص دادند.

۱۰. Elemental

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۲۳
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

انیمیشن Elemental در زمان اکران با واکنش‌‌های متوسطی از طرف منتقدان و تماشاگران مواجه شد اما با وجود ناامید کننده بودن، نامزدی تعدادی جایزه مهم مانند بهترین انیمیشن در مراسم اسکار را کسب کرد. بااینکه پیکسار از همان فرمول موفق خود برای ساخت این انیمیشن استفاده کرد، طراحی محیط و شخصیت‌‌ها منحصر به فرد بودند. جیم موریس، رئیس پیکسار، در مصاحبه با Variety گفت که ساخت این انیمیشن هزینه زیادی داشته است.

ساخت عنصرهای آتش، آب، ابر و زمین که در شهر Element وجود دارند، زمان و هزینه زیادی برای پیکسار داشت و باید از تکنولوژی‌‌های جدیدی استفاده می‌کردند. خوشبختانه پس فروش ناامیدکننده در هفته اول،  Elemental به سوددهی رسید تا تلاش انیماتورهای آن بی‌‌نتیجه نماند.

۹. Lightyear

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۲۲
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

محیط کهکشانی، سکانس‌‌های سفرهای فضایی و جزئیات سیاره‌‌های انیمیشن Lightyear تاثیر بسیار زیادی در افزایش بودجه آن داشتند. البته دستمزد صداپیشگانی مانند کریس ایوانز، جاش برولین و تایکا وایتیتی نیز بی‌‌تاثیر نبوده‌اند. هزینه‌‌هایی که پیکسار برای Lightyear انجام داد به نتیجه نرسیدند، زیرا این اثر حدود ۱۰۶ میلیون دلار ضرر در پی داشت.

Lightyear در بازاریابی که برای آن انجام شد، سعی داشت به عنوان یک اسپین آف کاملا متفاوت از Toy Story معرفی شود اما در انجام آن موفق نبود. این انیمیشن پس از پایان یافتن رسمی قرنطینه ویروس کرونا اکران شد، اما به طور کلی افراد زیادی قصد رفتن به سینما نداشتند و ترجیح می‌‌دادند آثاری که می‌‌خواهند را از خانه تماشا کنند. Lightyear نسبت به کانسپت کلی آن و هزینه ساخت آثار قبلی، انیمیشن پرهزینه‌‌ایی نبود، با این حال نتوانست به سوددهی برسد.

۸. Toy Story 4

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۹
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

بااینکه چهارمین قسمت از فرنچایز Toy Story پس از گذشت حدود ده سال از اکران Toy Story 3 منتشر شد، هزینه ساخت آنها برابر بود. درحالی که با پیشرفت تکنولوژی و ساده‌‌تر شدن تکنیک‌‌های انیمیشن باید هزینه‌‌های تولید یک فرنچایز کاهش پیدا کند، پیکسار با هر انیمیشن Toy Story مرزهای جزئیات شخصیت‌‌ها و محیط را به جلو می‌برد و برای این کار نیاز به بودجه بیشتری دارد. Toy Story 4 نسبت به قسمت‌‌های قبلی شخصیت‌‌های زیباتری دارد، البته اسباب بازی‌‌های پرزداری مانند  Ducky و Bunny نیازمند صرف زمان و هزینه بیشتری بودند.

طراحی محیط عتیقه فروشی و کارناوال به خاطر جزئیات آنها، کار بسیار دشواری برای استودیو سازنده بود. با این حال، فرنچایز Toy Story تا به امروز فیلمی که از نظر تجاری ناموفق باشد نداشته است، و باید صبر کرد که آیا Toy Story 5 نیز می‌‌تواند این موفقیت را ادامه دهد یا با شکست مواجه خواهد شد.

۷. Incredibles 2

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۸
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

در انیمیشن Incredibles 2 تمام صداپیشگان قسمت اول برای ایفای نقش‌‌های خود بازگشتند، اما صداپیشگان تنها دلیل بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری این انیمیشن نبودند. قبل از اکران اولین قسمت از Incredibles در سال ۲۰۰۴، پیکسار تا جای ممکن سعی داشت از شخصیت‌‌هایی که انسان هستند دوری کند، به همین دلیل تولید آثاری مانند Toy Story و Finding Nemo را دنبال کرد، زیرا ساخت اسباب‌ بازی و ماهی کار بسیار آسان‌‌تری بود. پیکسار با شگفت‌انگیزان این سنت را کنار گذاشت، اما محدودیت‌‌های تکنولوژی به این استودیو اجازه نداد آن طوری که می‌‌خواهند شخصیت‌‌ها را خلق کنند. اما پیکسار با اختصاص بودجه‌‌ای ۲۰۰ میلیون دلاری، Incredibles 2 را به بهترین نحو ممکن تولید کرد.

شخصیت‌‌های Incredibles 1 کمی عحیب و غریب به نظر می‌‌رسند، اما پیکسار برای Incredibles 2 از هیچ هزینه‌‌ای دریغ نکرد تا تمام شخصیت‌‌ها به دنیای واقعی نزدیک شوند. تلاش سازندگان بی‌‌نتیجه نماند زیرا این انیمیشن با استقبال فوق‌‌العاده منتقدان و البته تماشاگران همراه بود.

۶. Finding Dory

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۶
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

الن دی‌‌جنرس از طریق Business Insider اعلام کرده بود که برای صداپیشگی شخصیت Dory در انیمیشن Finding Nemo برای سه سال کار حدود ۷۵ هزار دلار دستمزد دریافت کرد، Finding Nemo دقیقا همان سالی اکران شد که اولین قسمت از The Ellen DeGeneres Show به نمایش درآمد. از آن زمان تا شروع ساخت انیمیشن Finding Dory شهرت و محبوبیت الن دی‌‌جنرس افزایش زیادی داشته و به همان نسبت او دستمزد بیشتری را می‌‌خواهد، البته از حقوق صداپیشگان دیگری مانند سیگورنی ویور نیز نباید صرف نظر کرد.

علاوه‌‌بر حقوق صداپیشگان، یکی از دلایل بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری Finding Dory، چالش‌‌های طراحی اقیانوس و محیط‌‌های آکواریوم بود. بااینکه Finding Dory اثر بی‌‌‌نقصی نبود، با استقبال تماشاگران مواجه شد و فروشی بیش از یک میلیارد دلار را در باکس آفیس تجربه کرد.

۵. Monsters University

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۳
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

Billy Crystal و John Goodman، صداپیشگان مایک و سالیوان، جزو ستارگانی بودند که در Monsters. Inc حضور داشتند، به همین دلیل پیکسار برای انیمیشن پیش درآمد Monsters University دوباره با این دو بازیگر همکاری کرد. علاوه‌‌بر دستمزد صداپیشگان، درست مانند Elemental استفاده از تکنیک‌‌های همیشگی انیمیشن‌‌های شخصیت‌هایی که در پس‌‌زمینه حضور داشتند، به خاطر منحصر به فرد بودن کارکترها ممکن نبود.

اکثر آثار جدید پیکسار مانند Finding Dory و Incredibles 2 ادامه‌‌ای برای انیمیشن‌‌های موفق این استودیو هستند، اما Monster University رویکرد متفاوتی را پیش گرفت، زیرا یک پیش درآمد برای Monster. Inc بود و با وجود اینکه مشکلاتی داشت، به اثری جذاب و پرفروش تبدیل شد.

۴. Cars 2

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۱
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

در Cars 2 شاهد بازیگرهای بیشتر، محیط‌‌های متنوع‌‌تر و مسابقات بیشتری بودیم، البته ایده ترکیب فیلم‌‌های جیمز باند با فرنچایز Cars بیشتر از آن چیزی که سازندگان فکرش را می‌‌کردند برای پیکسار هزینه داشت. با وجود بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری، Cars 2 در جلب رضایت طرفداران موفق عمل نکرد، البته این انیمیشن در باکس آفیس توانست به سوددهی برسد.

به طور کلی Cars 2 را می‌‌توانیم یکی از ضعیف‌‌ترین آثار پیکسار یا حداقل ضعیف‌‌ترین دنباله این استودیو به شمار بیاوریم. هر چیزی که قسمت اول را به اثری دوست‌‌ داشتنی تبدیل می‌‌کرد در Cars 2 کنار گذاشته شدند، خوشبختانه پیکسار از اشتباهات خود درس گرفت و در Cars 3 به ریشه‌‌های این فرنچایز بازگشت.

۳. Toy Story 3

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۰
  • هزینه ساخت: 200 میلیون دلار

پیکسار با Toy Story 3 تمام بخش‌‌های قسمت‌های قبلی را ارتقا داد و استانداردهای جدیدی را برای آثار آینده دنیای انیمیشن تنظیم کرد. شخصیت‌‌های انسانی پس از سال‌‌ها واقعی به نظر می‌‌رسیدند، صداپیشگان فوق العاده‌‌ای در انیمیشن حضور داشتند و درکل همه المان‌‌های این فرنچایز پیچیده‌‌تر و بزرگ‌‌تر شده بودند. Toy Story 3 با استقبال بی‌‌سابقه منتقدان و تماشاگران همراه بود و حتی موفق شد در کنار انیمیشن‌های Beauty and the Beast و Up به سومین انیمیشنی تبدیل شود که نامزد بهترین فیلم سال در مراسم اسکار شده است.

در Toy Story 3 مهد کودک Sunnyside جزئیات زیادی داشت و تنوع عروسک‌‌ها نیز بیشتر شده بود، همچنین این انیمیشن اولین ساخته پیکسار بود که از تکنولوژی صدای Dolby Surround 7.1 استفاده می‌‌کرد و تمام این المان‌‌ها هزینه‌‌های زیادی داشتند.

۲. The Lion King

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۹
  • هزینه ساخت: 260 میلیون دلار

به احتمال بسیار زیاد دلیل بودجه ۲۶۰ میلیون دلاری انیمیشن The Lion King، به کارگردانی جان فاورو را می‌‌توانید حدس بزنید. حتی اگر تمام شخصیت‌‌ها با بیشترین جزئیات و دقت ممکن طراحی شده باشند، همچنان از این اثر باید به عنوان یک انیمیشن یاد کرد. اثر دیگر جان فاورو یعنی فیلم The Jungle Book، حدود ۱۷۵ میلیون دلار هزینه داشت، به این دلیل که از ترکیب جلوه‌‌های ویژه برای حیوانات و بازیگرهای واقعی استفاده شد.

با اینکه تعدادی از طرفداران دیزنی از بازسازی‌ انیمیشن‌‌های قدیمی رضایت ندارند، این آثار همچنان فروش بسیار خوبی را تجربه می‌‌کنند. البته از دستاورد بزرگی که The Lion King در زمینه جلوه‌‌های ویژه به دست آورد نباید چشم پوشی کرد. پس از موفقیت این انیمیشن در باکس آفیس، دیزنی روند توسعه پیش درآمد Mufasa: The Lion King را آغاز کرد که برای اکران در ماه دسامبر ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است.

۱.Tangled

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
  • سال اکران: ۲۰۱۰
  • هزینه ساخت: 260 میلیون دلار

پرهزینه‌‌ترین انیمیشن تاریخ نه به پیکسار تعلق دارد نه به یک لایواکشن، بلکه اولین انیمیشن سه بعدی دیزنی از پرنسس‌‌های خود، لقب پرهزینه‌‌ترین انیمیشن تاریخ را یدک می‌‌کشد. Tangled طی پروسه ساخت، برای طراحی موهای شخصیت راپونزل، بارها با تغییرات اساسی مواجه شد که یکی از دلایل بودجه بالا این اثر محسوب می‌‌شود. پس از اینکه دیزنی در دهه ۲۰۰۰ آثار تحسین شده زیادی را منتشر نکرد، Tangled اثری بود که باید موفق می‌‌شد. درنهایت تلاش سازندگان نتیجه داد و در ادامه آنها سه سال بعد با انیمیشن Frozen جایگاه خود را دوباره اثبات کردند.

تلاش‌‌های قبلی دیزنی در زمینه انیمیشن‌‌های سه بعدی با Treasure Island و Meet the Robinsons شکست خورده بودند، اما آنها برای Tangled هزینه و زمان زیادی صرف کردند، البته این هزینه‌‌ها یک سرمایه گذاری بلند مدت بود، زیرا دیزنی در آثار آینده نیز می‌‌توانست از این تکنولوژی استفاده کند و حتی هزینه‌‌ها را کاهش دهد.

منبع: اسکرین‌رنت

●𝑴𝒓.𝑵𝒐𝒃𝒐𝒅𝒚●گیمر ساده (در انتظار تیک آبی)RTNSeraCopy NinjaBLACK GOKUمحمدحسینLone_wildPayaCastخر شرک(نه به بن)هایزنبرگDaniel WaynenimaRichmanDARKSIRENPEDrooMoonwalkerred-eyed Banished KnightmohammedARSHIAAAAmore

ایرانیکارت

مطالب مرتبط سایت

تبلیغات

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا
۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ - گیمفا