۱۰ انیمیشن پرهزینه تاریخ
اکثر انیمیشنهای پرهزینه تاریخ، به دلیل افزایش هزینههای توسعه یک انیمیشن، از سال ۲۰۱۰ به بعد منتشر شدهاند. با این حال، تعدادی از این آثار برای استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و جلو بردن فناوریهای این مدیوم، نیاز به بودجه بیشتری داشتند. البته حتی استودیوهای سازنده انیمیشنهای تحسین شده نیز برای بودجه با محدودیتهای بسیاری مواجه هستند.
کمپانی پیکسار بیشترین تعداد پرهزینهترین انیمیشنهای تاریخ را دراختیار دارد، اما در اکثر موارد بیشتر از ۲۰۰ میلیون دلار بودجه را برای تولید آثار خود اختصاص نمیدهد. آثار تحسین شده پیکسار نشان میدهند که این کمپانی از کاری که میتواند و میخواهد انجام دهد به خوبی اطلاع دارد و بودجه را براساس نیاز خود تعیین میکند، اما حتی این کمپانیها نیز برای تعدادی از آثار خود، که در ادامه به آنها میپردازیم، بودجه بیشتری اختصاص دادند.
۱۰. Elemental
- سال اکران: ۲۰۲۳
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
انیمیشن Elemental در زمان اکران با واکنشهای متوسطی از طرف منتقدان و تماشاگران مواجه شد اما با وجود ناامید کننده بودن، نامزدی تعدادی جایزه مهم مانند بهترین انیمیشن در مراسم اسکار را کسب کرد. بااینکه پیکسار از همان فرمول موفق خود برای ساخت این انیمیشن استفاده کرد، طراحی محیط و شخصیتها منحصر به فرد بودند. جیم موریس، رئیس پیکسار، در مصاحبه با Variety گفت که ساخت این انیمیشن هزینه زیادی داشته است.
ساخت عنصرهای آتش، آب، ابر و زمین که در شهر Element وجود دارند، زمان و هزینه زیادی برای پیکسار داشت و باید از تکنولوژیهای جدیدی استفاده میکردند. خوشبختانه پس فروش ناامیدکننده در هفته اول، Elemental به سوددهی رسید تا تلاش انیماتورهای آن بینتیجه نماند.
۹. Lightyear
- سال اکران: ۲۰۲۲
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
محیط کهکشانی، سکانسهای سفرهای فضایی و جزئیات سیارههای انیمیشن Lightyear تاثیر بسیار زیادی در افزایش بودجه آن داشتند. البته دستمزد صداپیشگانی مانند کریس ایوانز، جاش برولین و تایکا وایتیتی نیز بیتاثیر نبودهاند. هزینههایی که پیکسار برای Lightyear انجام داد به نتیجه نرسیدند، زیرا این اثر حدود ۱۰۶ میلیون دلار ضرر در پی داشت.
Lightyear در بازاریابی که برای آن انجام شد، سعی داشت به عنوان یک اسپین آف کاملا متفاوت از Toy Story معرفی شود اما در انجام آن موفق نبود. این انیمیشن پس از پایان یافتن رسمی قرنطینه ویروس کرونا اکران شد، اما به طور کلی افراد زیادی قصد رفتن به سینما نداشتند و ترجیح میدادند آثاری که میخواهند را از خانه تماشا کنند. Lightyear نسبت به کانسپت کلی آن و هزینه ساخت آثار قبلی، انیمیشن پرهزینهایی نبود، با این حال نتوانست به سوددهی برسد.
۸. Toy Story 4
- سال اکران: ۲۰۱۹
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
بااینکه چهارمین قسمت از فرنچایز Toy Story پس از گذشت حدود ده سال از اکران Toy Story 3 منتشر شد، هزینه ساخت آنها برابر بود. درحالی که با پیشرفت تکنولوژی و سادهتر شدن تکنیکهای انیمیشن باید هزینههای تولید یک فرنچایز کاهش پیدا کند، پیکسار با هر انیمیشن Toy Story مرزهای جزئیات شخصیتها و محیط را به جلو میبرد و برای این کار نیاز به بودجه بیشتری دارد. Toy Story 4 نسبت به قسمتهای قبلی شخصیتهای زیباتری دارد، البته اسباب بازیهای پرزداری مانند Ducky و Bunny نیازمند صرف زمان و هزینه بیشتری بودند.
طراحی محیط عتیقه فروشی و کارناوال به خاطر جزئیات آنها، کار بسیار دشواری برای استودیو سازنده بود. با این حال، فرنچایز Toy Story تا به امروز فیلمی که از نظر تجاری ناموفق باشد نداشته است، و باید صبر کرد که آیا Toy Story 5 نیز میتواند این موفقیت را ادامه دهد یا با شکست مواجه خواهد شد.
۷. Incredibles 2
- سال اکران: ۲۰۱۸
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
در انیمیشن Incredibles 2 تمام صداپیشگان قسمت اول برای ایفای نقشهای خود بازگشتند، اما صداپیشگان تنها دلیل بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری این انیمیشن نبودند. قبل از اکران اولین قسمت از Incredibles در سال ۲۰۰۴، پیکسار تا جای ممکن سعی داشت از شخصیتهایی که انسان هستند دوری کند، به همین دلیل تولید آثاری مانند Toy Story و Finding Nemo را دنبال کرد، زیرا ساخت اسباب بازی و ماهی کار بسیار آسانتری بود. پیکسار با شگفتانگیزان این سنت را کنار گذاشت، اما محدودیتهای تکنولوژی به این استودیو اجازه نداد آن طوری که میخواهند شخصیتها را خلق کنند. اما پیکسار با اختصاص بودجهای ۲۰۰ میلیون دلاری، Incredibles 2 را به بهترین نحو ممکن تولید کرد.
شخصیتهای Incredibles 1 کمی عحیب و غریب به نظر میرسند، اما پیکسار برای Incredibles 2 از هیچ هزینهای دریغ نکرد تا تمام شخصیتها به دنیای واقعی نزدیک شوند. تلاش سازندگان بینتیجه نماند زیرا این انیمیشن با استقبال فوقالعاده منتقدان و البته تماشاگران همراه بود.
۶. Finding Dory
- سال اکران: ۲۰۱۶
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
الن دیجنرس از طریق Business Insider اعلام کرده بود که برای صداپیشگی شخصیت Dory در انیمیشن Finding Nemo برای سه سال کار حدود ۷۵ هزار دلار دستمزد دریافت کرد، Finding Nemo دقیقا همان سالی اکران شد که اولین قسمت از The Ellen DeGeneres Show به نمایش درآمد. از آن زمان تا شروع ساخت انیمیشن Finding Dory شهرت و محبوبیت الن دیجنرس افزایش زیادی داشته و به همان نسبت او دستمزد بیشتری را میخواهد، البته از حقوق صداپیشگان دیگری مانند سیگورنی ویور نیز نباید صرف نظر کرد.
علاوهبر حقوق صداپیشگان، یکی از دلایل بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری Finding Dory، چالشهای طراحی اقیانوس و محیطهای آکواریوم بود. بااینکه Finding Dory اثر بینقصی نبود، با استقبال تماشاگران مواجه شد و فروشی بیش از یک میلیارد دلار را در باکس آفیس تجربه کرد.
۵. Monsters University
- سال اکران: ۲۰۱۳
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
Billy Crystal و John Goodman، صداپیشگان مایک و سالیوان، جزو ستارگانی بودند که در Monsters. Inc حضور داشتند، به همین دلیل پیکسار برای انیمیشن پیش درآمد Monsters University دوباره با این دو بازیگر همکاری کرد. علاوهبر دستمزد صداپیشگان، درست مانند Elemental استفاده از تکنیکهای همیشگی انیمیشنهای شخصیتهایی که در پسزمینه حضور داشتند، به خاطر منحصر به فرد بودن کارکترها ممکن نبود.
اکثر آثار جدید پیکسار مانند Finding Dory و Incredibles 2 ادامهای برای انیمیشنهای موفق این استودیو هستند، اما Monster University رویکرد متفاوتی را پیش گرفت، زیرا یک پیش درآمد برای Monster. Inc بود و با وجود اینکه مشکلاتی داشت، به اثری جذاب و پرفروش تبدیل شد.
۴. Cars 2
- سال اکران: ۲۰۱۱
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
در Cars 2 شاهد بازیگرهای بیشتر، محیطهای متنوعتر و مسابقات بیشتری بودیم، البته ایده ترکیب فیلمهای جیمز باند با فرنچایز Cars بیشتر از آن چیزی که سازندگان فکرش را میکردند برای پیکسار هزینه داشت. با وجود بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری، Cars 2 در جلب رضایت طرفداران موفق عمل نکرد، البته این انیمیشن در باکس آفیس توانست به سوددهی برسد.
به طور کلی Cars 2 را میتوانیم یکی از ضعیفترین آثار پیکسار یا حداقل ضعیفترین دنباله این استودیو به شمار بیاوریم. هر چیزی که قسمت اول را به اثری دوست داشتنی تبدیل میکرد در Cars 2 کنار گذاشته شدند، خوشبختانه پیکسار از اشتباهات خود درس گرفت و در Cars 3 به ریشههای این فرنچایز بازگشت.
۳. Toy Story 3
- سال اکران: ۲۰۱۰
- هزینه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
پیکسار با Toy Story 3 تمام بخشهای قسمتهای قبلی را ارتقا داد و استانداردهای جدیدی را برای آثار آینده دنیای انیمیشن تنظیم کرد. شخصیتهای انسانی پس از سالها واقعی به نظر میرسیدند، صداپیشگان فوق العادهای در انیمیشن حضور داشتند و درکل همه المانهای این فرنچایز پیچیدهتر و بزرگتر شده بودند. Toy Story 3 با استقبال بیسابقه منتقدان و تماشاگران همراه بود و حتی موفق شد در کنار انیمیشنهای Beauty and the Beast و Up به سومین انیمیشنی تبدیل شود که نامزد بهترین فیلم سال در مراسم اسکار شده است.
در Toy Story 3 مهد کودک Sunnyside جزئیات زیادی داشت و تنوع عروسکها نیز بیشتر شده بود، همچنین این انیمیشن اولین ساخته پیکسار بود که از تکنولوژی صدای Dolby Surround 7.1 استفاده میکرد و تمام این المانها هزینههای زیادی داشتند.
۲. The Lion King
- سال اکران: ۲۰۱۹
- هزینه ساخت: ۲۶۰ میلیون دلار
به احتمال بسیار زیاد دلیل بودجه ۲۶۰ میلیون دلاری انیمیشن The Lion King، به کارگردانی جان فاورو را میتوانید حدس بزنید. حتی اگر تمام شخصیتها با بیشترین جزئیات و دقت ممکن طراحی شده باشند، همچنان از این اثر باید به عنوان یک انیمیشن یاد کرد. اثر دیگر جان فاورو یعنی فیلم The Jungle Book، حدود ۱۷۵ میلیون دلار هزینه داشت، به این دلیل که از ترکیب جلوههای ویژه برای حیوانات و بازیگرهای واقعی استفاده شد.
با اینکه تعدادی از طرفداران دیزنی از بازسازی انیمیشنهای قدیمی رضایت ندارند، این آثار همچنان فروش بسیار خوبی را تجربه میکنند. البته از دستاورد بزرگی که The Lion King در زمینه جلوههای ویژه به دست آورد نباید چشم پوشی کرد. پس از موفقیت این انیمیشن در باکس آفیس، دیزنی روند توسعه پیش درآمد Mufasa: The Lion King را آغاز کرد که برای اکران در ماه دسامبر ۲۰۲۴ برنامهریزی شده است.
۱.Tangled
- سال اکران: ۲۰۱۰
- هزینه ساخت: ۲۶۰ میلیون دلار
پرهزینهترین انیمیشن تاریخ نه به پیکسار تعلق دارد نه به یک لایواکشن، بلکه اولین انیمیشن سه بعدی دیزنی از پرنسسهای خود، لقب پرهزینهترین انیمیشن تاریخ را یدک میکشد. Tangled طی پروسه ساخت، برای طراحی موهای شخصیت راپونزل، بارها با تغییرات اساسی مواجه شد که یکی از دلایل بودجه بالا این اثر محسوب میشود. پس از اینکه دیزنی در دهه ۲۰۰۰ آثار تحسین شده زیادی را منتشر نکرد، Tangled اثری بود که باید موفق میشد. درنهایت تلاش سازندگان نتیجه داد و در ادامه آنها سه سال بعد با انیمیشن Frozen جایگاه خود را دوباره اثبات کردند.
تلاشهای قبلی دیزنی در زمینه انیمیشنهای سه بعدی با Treasure Island و Meet the Robinsons شکست خورده بودند، اما آنها برای Tangled هزینه و زمان زیادی صرف کردند، البته این هزینهها یک سرمایه گذاری بلند مدت بود، زیرا دیزنی در آثار آینده نیز میتوانست از این تکنولوژی استفاده کند و حتی هزینهها را کاهش دهد.
منبع: اسکرینرنت
پر بحثترینها
- گزارش: شرکت تنسنت در حال بررسی خرید یوبیسافت است
- نقدها و نمرات Silent Hill 2 Remake منتشر شدند
- نقدها و نمرات Starfield: Shattered Space منتشر شدند
- ۵۳ درصد گیمرها بازیهای تکنفره را ترجیح میدهند
- ۱۵ شخصیت مکمل برتر در بازی های ویدیویی
- نقد سریال The Boys | اثری فوقالعاده اما تراش نخورده
- مدیران رده بالای سونی از واکنشهای منفی به رونمایی Ghost Of Yōtei راضی نیستند
- شایعه: سونی قصد دارد ریمسترهای بیشتری عرضه کند
- مایکروسافت میخواهد بداند که چرا توسعهدهندگان PS5 را به Xbox Series ترجیح میدهند
- جذابترین مرد دنیا در سال ۲۰۲۴ انتخاب شد
نظرات
فقط Incredibles هنوز کراشم مادرست 😂😅
😂👍
سلام Dota2 میشه بگی عکس پروفایلت ماله کدوم بازیه ؟ هرچی فکر میکنم یادم نمیاد
وار کرافت
جدی شغلت چیه داش؟
گالری بابام کار میکنم
پس سر این همستر نمیزنی برادر
ن برادر
قدر دان این انیمیشن ها و فیلم ها نبودیم … الان همه کاراکترا از دم سیاه پوست و زشت شدن .
ویلن قسمت دومم بد چیزی بود خدایی
اون که ایکس نصف ملت 😅
هم اون و هم اون خاله داخل شش قهرمان
👏👏👏😁
اون خیلی خوب بود
من به این فکر میکنم اگه دختره بزرگ شه عجب چیزی میشه
بنظرم مامان چه چیزی بشه لامصب عین دخترای ۱۷ ساله😂
ای آدم زرنگ
البته باید با توجه به سال ساخت و تورم در نظر گرفت
از Tangled یه بازی ساختن که بدک نبود
دیگه انیمیشن سازی داره به جایی میرسه که هرچی. هزینه کنی اثر ضعیف تری میدی بیرون.البته انیمیشن های لیست همشون عالس بودند.
حیفه این همه برای لایتیر هزینه کنی و انیمیشن ضعیفی باشه
تو این لیست
Toy Story 3
Monsters University
رو بیشتر از همه دوست دارم شگفت انگیزان ۲ هم خوب بود ولی می تونست خیلی بهتر باشه ۱۴ سال زمان داشتند برای ساختنش!
تازه لایو اکشن سفید برفی هم شایعه شده بودجهش ۳۰۰ و خورده ای میلیون دلاره 🗿🗿
سفید برفی،سیاه برفی نشه صلوات😂💀
نگووووو
سیاه برفی بگو
سیاه ذغالی🤣🤣🤣
قهوهای برفی
۳۰۰ میلیون دلار 😐 بودجه انتقام جویان با اون همه ستاره جلوهای ویژه ترسناکش ۲۵۰ میلیون دلار !!!
اینا که همه مال دیزنی و پیکسارن😂
تاریخ❌
دیزنی و پیکسار✅
کل لیست فیلمای خوبین بجز لایتیر ، درسته هزینه بالایی داشتن ولی اثر قابل قبولی رو ارائه دادن حداقل
Cars 2 ❤
انمیشنی خیلی جالبی بود نمیدونم چرا منتقدا کوبیدنش خیلی معمایی بود باحال
Cars1 یه داستان و جادوی خاصی داشت اینکه مک کوئین یه ماشین مسابقه ای مغرور بود و به هیچکس جوز خودش اهمیت نمیداد ولی وقتی به طور تصادفی وارد شهر رادیاتور اسپرینگز شد و با بقیه ماشین ها زندگی کرد و به یه بلوغ ذهنی رسید و عاشق شد و دوست پیدا کرد و شهر رو دوباره زنده کرد. و وقتی خبر ساخت قسمت دوم رسید مردم دوست داشتن ادامه اون داستان رو ببینن ولی وقتی داستان به کل عوض شد ناراحت شدن مثلا ماتر شده بود نقش اصلی به جای مک کوئین و اون داستان جاسوس بازی با این که عالی بود داستانش ولی چون با قسمت اول متفاوت بود مردم کوبیدنش و قسمت سوم رو بیشتر دوست داشتن چون برگشته بود به حال و هوای قسمت اول شهر رادیاتور اسپرینگز و…
ولی پایانش غمگین بود
ارع ولی شمار سوم بیشتر رو حالت بازنشستگی مک کوئین بود شمار دوم باعث شد بیشتر دنیایی ماشین هارو بشناسیم خیلی جالب بود بنظرم مخصوصن اینکه ماشین ها میتونن خطرناک باشن کارگردانش واسه نسخه دوم چنتا کشور رفته بودن که جزییات دقیق دربیارن بی میلی کردن به شمار دوم خیلی
من که قسمت دوم رو بیشتر دوست داشتم
منم خیلی دوسش داشتم
ربط خاصی به قسمت اول نداشت بیشتر یه تلفیق از mission:impasible و بازی need for speed بود
تو این لیست همه انیمیشنا برام خاطره انگیزن (بجز این جدیدا) بخصوص گیسوکمند، واقعا داستان زیبایی داشت
دیزنی،پیکسآرت،دریم ورکس الان فقط پول خرج کار هاشون میکنن در حالی که دیگه اون عشق به کار درونشون نیست😔
جهش لازم است
و پول فقط میتواند دلیل آن باشد نه خود آن
ولی برای هر جهشی نیز دلیل لازم است
اینا که همشون ساخته های دیزنی و پیکسار بودن😅
Cars 2 عجیبه اینقدر بهش نمره کم دادن
بخواطر قسمت اول بود اگه cars 2 اولین انیمیشن سری بود خیلی موفق تر میشد
۲۰۰ میلیون دلار برای یه انیمیشن 🤔 هزینه میشه و اکثریت مردم گیر ۱۰۰۰ دلار هستن تا بتونن زندگی کنن روزگار عجیبی شده!
اینو باش، داره بودجه انیمیشن رو با پولی که بشه باهاش زندگی کرد مقایسه میکنه
عمو تا حالا شده چیزی رو بخوای ولی نتونی بخریش ؟ خیلیها این حصرت دارن!
حالا ۲۰۰ میلیون دلار هزینه یه آشغال میکنن که مثلاً ۷۰ دقیقه بچهها رو سرگرم کنه
با این ۲۰۰ میلیون دلار میشه کلی سریال انیمیشنی خوب شاهکار تولید کرد نمونه TMNT 2003 با ۱۷۳ قسمت که سالها بچه ها رو سرگرم کرد
یعنی انقدر جوابت غیرمنطقی هست جوابی براش ندارم
ابل.ه خب اون ۲۰۰ میلیون دلار رو ۳ یا ۴ برابر میکنن می خورن
آره از در پشتی چند برابر میکنن 😂 میخورن یه تعداد انیمیشن شکست خورده که حتی ۱۰۰ میلیون هم فروش نداشتن تو فعلآ باید 🍦بخوری عمو قربونش بره
داداش من متولد ۷۵ هستم
من باید به تو بگم عمو این یک دو اینکه الان داغون ترین انیمیشن ها هم سود آور هستن
الآن فکر میکنی رفتن ۲۰۰ میلیون دلار دادن، تخم انیمیشن خرید و کاشتن تا ازش انیمیشن بدست بیارن؟
…
این ۲۰۰ میلیون دلار برای پرداخت دستمزد افرادی که انیمیشن رو ساختن هزینه شده. یعنی برای پرداخت همون پولی که یکسری بتونن باهاش زندگی کنن.
از درب بان ساختمان استودیوی ساخت انیمیشن تا انیماتور و صدتا شغل دیگه از همین بودجه ها خرج زندگیشون رو در میارن.
میانگین درآمد دلاری توی آمریکا ماهیانه ۶ هزار دلار یعنی یک انسان سالی ۷۲ هزار دلار درآمد داره _ نهایتش برای یک انیمیشن آشغال ۳ سال وقت و ۵۰۰ نفر نیرو کار میخاد _ که تغریبا میشه ۱۰۰ میلیون دلار هزینه به نظر منطقی میاد 😐
ولی بازم نمیتونم هضم کنم ۲۰۰ میلیون دلار برای یه انیمیشن آشغال ۸۰ دقیقه ای 😂🤦🏻♂️
حیف که cars دو اینقدر ضرر رسوند
کلا اگر این یکی اولی بود بجای دوومی به نظرم بهتر میشد واسش چون خدایی داستانشو دوست داشتم
متاسفانه خارجی ها سلیقه ندارن