بازیهای استراتژیک قدیمی که نباید از دست بدهید
تا پایان نسل هفتم بازیهای ویدیویی، بازیهای استراتژیک از جایگاه والایی در بین عموم بازیبازها برخوردار بود و احترام خاص خود را داشت. درست است که امروزه این ژانر همچون گذشته در اوج نیست و بالهایش گشوده نیستند اما همچنان طرفداران دوآتشه خود را داراست. امروز در کنار شما هستم تا یک سری بازیهای این ژانر که عمری بالای ده سال دارند را بررسی کنیم؛ عناوینی که با گذشت سالیان همچنان تجربه کردنشان باعث به هیجان آمدن شما خواهد شد و از بازی کردن آنها پشیمان نخواهید شد.
Company of Heroes 1
این بازی هجده سال پیش منتشر شد و هنوز تجربه دلنشینی برای شما رقم خواهد زد. اثری با حال و هوای جنگ جهانی و فیلم نجات سرباز رایان. پس از گذشت این همه سال هنوز سرورهای این بازی بازیکنهای خود را داراست و این نشان از محبوبیت این اثر است. صداگذاری و گرافیک فوقالعادهاش باعث میشود پس از نصب این بازی فکر کنید با اثری کاملا بهروز طرف هستید. شروع بخش داستانی این اثر با بازپس گیری ساحل نورماندی آغاز میشود و خون هر بازیباز را به جوش میآورد. هر جوخه درون بازی وظیفه خود را به خوبی انجام میدهد و بازیکن خود را در حین جنگیدن تصور میکند. جوخهای که وظیفه بمبگذاری و باز کردن راه را دارد و جوخهای که باید نقش پزشک در میدان نبرد را بازی کند و زیر خط آتش دشمن خطر کشته شدن با به جان بخرد و سینهخیز حرکت کند. یا مثلا مهندسین که با توجه به دستورات شما باید مسیر را با سیمخاردار، مین و یا کیسههای شنی مسدود کنند. بخش داستانی با بازسازی ماموریتهای مهم در جنگجهانی دوم حماسه را به تصویر میکشد و بخش مولتیپلیر این اثر مهارت هر شخص را به چالش میکشد؛ و کیست که دوست نداشته باشد تانکهای آلمانی را جلو بفرستد و با تکتیرانداز و سرباز پیاده تانک خود را پشتیبانی نکند. زمانیکه تانک شما تانک دشمن را از بین میبرد صداگذاری دقیق این بازی به بهترین شکل ممکن منفجر شدن تانک و پخش شدن قطعات فلزی تانک در محیط را پوشش میدهد و یا فرو ریختن ساختمان بر اثر انفجار و پخش شدن تکههای آجر در محیط همگی قابل شنیده شدن است در حالی که صداهای فراوان از جمله فریادها و شلیکها در حال شنیده شدن هستند. از طرفی انیمیشنهای سربازان بسیار واقعگرایانه و دلچسب است؛ مثلا با زوم کردن بر روی ضد تانک آلمانی Pak38 50mm و شلیککردنش شاهد خواهید بود که سربازان کاملا واقعگرایانه پوکه را خارج خواهند کرد و گلوله جدیدی را جایگزین میکنند و در حالیکه خم میشوند گوشهای خود را میگیرند و شلیک میکنند.
Total War
مجموعه توتالوار از احترام و محبوبیت فراوانی در بین علاقهمندان بازیهای استراتژیک برخوردار است و من در فکر این بودم کدام نسخه را برای نام بردن انتخاب کنم که با خود گفتم بهتر است به جای انتخاب یک نام از بین بازیهای توتال وار، خود نام توتال وار را برگزینم. به عنوان مثال عنوان Shogun 2 برای سیزده سال پیش است و هنوز میتوان برای صد ساعت مشغول این بازی شد و تمام این ساعات زیبایی دید. اثری که با تریلر سینماتیکی فوقالعاده زیبایی شروع میشود و سپس بازیکن را با دنیایی از تصمیمگیریهای عمیق رها میکند. چه کسی است که دوست نداشته باشد با تصمیم گیریهای سیاسی و اقتصادی مناسب ارتش بزرگی از ساموراییهای تعلیم دیده تشکیل دهد و ژاپن را فتح کند و تمام خاندانها را به زانو دربیاورد؟ کافی است پس از به حرکت درآوردن لشکر خود و شروع نبرد، دستورات را صادر کنید و سپس دوربین بازی را تنظیم کرده و مشغول تماشای نبرد تنبهتن هزاران سامورایی با یکدیگر شوید که چطور شمشیرها را به یکدیگر میکوبند و فریاد میکشند. یا مثلا دو عنوان Empire و Napoleon که یکی برای پانزده سال پیش است و دیگری برای چهارده سال پیش. هنوز هم نبرد با سلاحهای مختص آن زمانه در این بازی لذت خاصی را داراست؛ تمام سربازان در صفوف منظمی که شما دستورش را صادر کردهاید گوش به فرمان شما آماده شلیک هستند و همزمان شلیک میکنند و دود خارج شده از سلاحها در برابرشان ابر سفیدی را شکل میدهد. انیمیشن قوی سربازان غیر قابل باور است و متحر خواهید شد که هزاران سربازان با انیمیشنهای مختص به خود در حال پر کردن سلاح هستند. یکی در حال باروت ریختن است و دیگری ساچمه را به داخل لوله تفنگ سُر میدهد؛ و شما با تحیر در حال تماشا هستید. از تجربه نسخه اول و دوم ROME نیز غافل نشوید که با موزیک استثنایی نسخه اول و ترکیبش با تماشای فرهنگ و معماری ساختمانهای رومی روح شما را جلا خواهد داد و یا انیمیشن سربازان در نسخه دوم به هنگام نبرد و صداگذاری فوقالعادهاش باعث میشود صدها و هزاران سرباز را ببینید که هرکدام با انیمیشن مختص به خود در حال نبرد هستند و شما در حال شنیدن فریادها و برخورد سپر با شمشیر هستید و خون در رگهایتان به جوش میآید.
Starcraft 2: Wings of Liberty
چهارده سال پیش بازی فوقالعاده زیبایی منتشر شد که طرفدارانش پس از دوازده سال انتظار به آن دست یافتند. پس از گذشت سالهای فراوان نسبت به نسخه اول همه از انتشار نسخه بعدی ناامید شده بودند تا اینکه با تریلری هیجانانگیز از نسخه دوم رونمایی شد. پس از عرضه طرفداران متوجه شدند این همه سال انتظار بینتیجه نبوده است و حال با اثری شاهکار روبهرو هستند. اگر به دنبال بازی استراتژی هستید که بخش داستانی غنی داشته باشد این عنوان قطعا برای شماست. شخصیت اصلی داستان به همراه یارانش در کشتی فضای خود در کهکشان سفر میکند و اتفاقات مختلفی درون بازی روایت میشود که دنبال کردن آنها منجر به رخ دادن اتفاقات بزرگی است؛ در کنار جنگ داخلی و کشتن نیروهای انسانی امپراتوری، ما با دیگر نژادهای این بازی به عنوان مثال Zerg هم درگیر هستیم و پس از انجام هر ماموریت به داخل سفینه فضایی برمیگردیم. بازیکن میتواند در بخشهای مختلف سفینه گردش کند و قابلیتهای جدیدی برای ارتش خود بهدست آورد و نیروهایش را تقویت کند و سفینه را ارتقا دهد. داستان بازی بسیار حماسی است و کاتسینهای جذابی بین مراحل پخش میکند و باعث میشود بازیباز با شخصیتهای درون بازی ارتباط ویژهای برقرار کند و سرنوشت آنها برایش اهمیت داشته باشد. علاوه بر این، دیالوگهای تاثیرگذار زیادی در این اثر رد و بدل میشود؛ بیایید گوشهای از آن را مرور کنیم. شخصیت اصلی این نسخه، Raynor خطاب به بهترین دوستش Artanis میگوید: «رفقای بیشتری از ما اون ببرون در صحنه نبرد کشته شدند، کسانیکه جنگجو بودند»
دوستش آرتانیس پاسخ میدهد: «این سرنوشت همه جنگجوهاست، سرنوشتی که برای ما نیز رقم خواهد خورد» و Raynor پاسخ میدهد: «سرنوشت نوشته نشده است» تجربه این بازی را به همه شما عزیزان پیشنهاد میکنم و شک ندارم پس از به پایان رساندن این بازی از طرفداران پر و پاقرصش خواهید شد.
Warhammer 40000: Dawn of War 2
نسخه اول این بازی اثر خوبی بود و طرفداران زیادی برای خود دست و پا کرد اگر چه اثری بدون خلاقیت بود و همچون دیگر آثار استراتژیک به ساخت ساختمان و تاسیسات و تعلیم نیروها و در نهایت حمله به پایگاههای دشمن ختم میشد. اما برای نسخه دوم سازندگان فکرهای بزرگتری در سر پروراندند و نسخه دوم یکی از انقلابیترین بازیهای استراتژیک است. سازنده تصمیم گرفت تا اِلمانهای نقشآفرینی را به بازی خود اضافه کند و نتیجه فوقالعاده عالی شد. برخلاف دیگر بازیهای استراتژیک که سعی کردند رهبری ارتشهای عظیم را در اختیار بازیکن بگذارند؛ در این بازی شما فقط کنترل چهار جوخه را خواهید داشت؛ اما در عوض کنترل بیشتری بر روی قابلیتهای هر شخص و جوخه خواهید داشت. پس از مراحل ابتدایی نقشه کهکشانهای مختلف در برابرتان قرار خواهد گرفت که شامل نبردها با نژادهای مختلف درون بازی است همچون اورکها و الدارها و پس از به پایان رساندن موفق هر مرحله آیتمهای مختلفی به دست خواهید آورد همچون سلاح یا زره؛ و شما قادر خواهید بود جوخه خود را به انواع سلاحها و قابلیتهای مختلف بسته به سلیقه و نوع بازی کردنتان مجهز کنید و درون هر مرحله استراتژی خاصی را در مبارزات پیش بگیرید. به عنوان مثال جوخهای را به تیربار سنگین مجهز کنید و زرههای سنگین فولادین تنشان کنید، آنها بسیار کند خواهند شد اما در عوض بسیار مرگبار خواند بود و یا جوخهای را به شعله افکن مجهز کنید تا به قلب دشمن نفوذ کنند و همه را بسوزانند. و تمام این مبارزات با گرافیک بسیار بالا و تخریبپذیری بسیار واقعگرایانه رخ خواهد داد و همچنین صداگذاری بینقص این بازی حتی بهروزترین عناوین را هم به چالش خواهد کشید و بازیباز را غرق در صحنه نبرد خواهد کرد.
World In Conflict
سناریو و داستان این بازی بسیار نوآورانه و خاص است و همچون داستان و ساختار گیمپلی این اثر در کمتر بازیای دیده شده است. داستان بازی از این قرار است که بعد از جنگ جهانی دوم و در هنگام جنگ سرد بین روسیه و آمریکا، روسیه تصمیم میگیرد تا با تمام قوا، حمله نظامی همه جانبهای به آمریکا داشته باشد. پس طی عملیاتی بسیار غافلگیرانه پا به خاک آمریکا میگذارد. حالا داستان بازی شروع میشود و ارتش آمریکا که خسارتهای جبرانناپذیر بسیاری دیده است باید از خود دفاع کند. به دلیل حمله قافلگیرانه روسیه، و نبرد در شهرهای آمریکا، ارتش زمان کافی برای تدارکات ندارد؛ به همین دلیل در این بازی همچون دیگر بازیهای استراتژی فرصت ساخت پایگاه نخواهید داشت. در شروع هر مرحله منابع محدودی در اختیار شما که ژنرالی آمریکایی هستید قرار میگیرد و باید تجهزیات و نفرات نظامی که مد نظر دارید تا ماموریت پیش رو را انجام دهید را سفارش دهید تا با هلیکوپتر برای شما منتقل شود و هرچه سریعتر جلوی پیشروی روسیه در خاک آمریکا گرفته شود.
یکی از نکات مثبت این بازی علاوه بر صداگذاری و گرافیک بصری فوقالعاده، صحنههای نبرد در مقیاس بزرگ است؛ شاید نیروهای خیلی زیادی در اختیار نداشته باشید اما به هر گوشه و کنار محیط اطراف که نگاه کنید نیروهای آمریکایی و روسی در حال جنگ هستند و خون در رگهای بازیباز با دیدن این صحنههای حماسی به جوش خواهد آمد و شنیدن فریاد و کمک سربازان صحنههای احساسی زیادی خلق خواهد کرد. از دیگر نکات مثبت این بازی ماموریتهای متنوع بخش داستانی است. به عنوان مثال در یکی از مراحل در نبردی شهری، در حالی که خط دفاعی تشکیل دادهاید تا از ورود دشمنان از قسمت اتوبان جلوگیری کنید؛ در همین حین از طرف فرمانده پیامی دریافت خواهید کرد که کودکان درحال خارج شدن از مدرسه هستند و روسها در حال تدارک حمله به اتوبوس مدرسه هستند. سریعا وارد عمل شو و از اتوبوس محافظت کن. وجود چنین مراحل متنوع و خلاقانه کمتر در بازیهای استراتژیک دیده میشود.
در پایان مقاله باید بگویم بازیهای استراتژیک ژانری است که میتواند حتی پس از گذشت بیست سال همچنان برای طرفداران خودش لذت بخش باشد و این ژانر دارای بازیهای شاهکار زیادی است که نباید هیچ کدام را از دست داد.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
وقتی گیمفا به سرج هیستوری من دسترسی داره:
یعنی چی
🔶 با اجازه آقای حقیقی اینارو هم من اضافه کنم
🔸Robin Hood: The Legend of Sherwood
🔸Desperados 1
🔸Red Alert 2
🔸Commandos: Behind Enemy Lines
🔸The Lord of the Rings: The Battle For Middle-Earth 1/2
🔸Age of Mythology
🔸Stronghold: Crusader
و…
🔸یک زمانی خوره بازی های استراتژیک بودم اونم رو PC ای که با نفت کار میکرد در واقع قدرت PC ای که داشتم فقط توان اجرای همچین بازی هایی رو داشت یک جمله هم آقا حقیقی آخر مقاله گفت که واقعا حقیقت داره (بازیهای استراتژیک ژانری است که میتواند حتی پس از گذشت بیست سال همچنان برای طرفداران خودش لذت بخش باشد) یعنی بازی های استراتژیک اگر مال ۲۰ سال پیش هم باشن بازم جذابن یعنی منسوخ نمیشن که بگیم چرا بازسازیشون نمیکنن این بازی هایی که نام بردم بالا ۲۰ سال قدمت دارن ولی هنوزم که هنوزه بعضیاشونو پلی میدم و برام مثل اون قدیما جذابن، در کل ممنون آقای حقیقی مقاله خیلی خوبی بود ❤️🙏
سلام و درود. لیست رو میشد خیلی اسامی بیشتری بهش اضافه کرد مثل بازی هایی که نام بردید بعلاوهAOE و c&c ها و battle of realms و battle for troy و…. اما بازی های لیست عناوینی هستند که همین امروز بعد گذشت این همه سال کسی نصب کنه و شروع کنه تجربه کردن هیچ کمبودی نسبت به عناوین امروزی ندارن و میتونه کاملا لذت ببره فرد
🔶 عرض سلام و ارادت، بله درست میفرمایید چون تعجب کردم دیدم تو تیتر نوشتید بازیهای استراتژیک قدیمی که نباید از دست بدهید با خودم گفتم چرا اسم این بازی های معروفی که تو کامنت گفتم نیست، بعد که الان توضیح دادین متوجه شدم هدفتون چی بوده تازه اگرم میخواستید اینایی که گفتم رو هم اضافه کنید باید یک مقاله چند قسمتی درست میکردید، در هر حال زحمت کشیدین خسته نباشین ❤️
Total war نسخه های جدیدش بهبود یافته نسخه های قدیمی هستن پس اون نسخه های که گذاشتین ارزش تجربه چندانی ندارن از لحاظ داستانی هم که حرفی برا گفتن نداره مگه اینکه بخوای به خاطر تم و طراحی بری سراغش که باز موارد فنی تو ذوق میزنه.
پس بهترین نسخه همون warhammer هست مخصوصاً نسخه ۲ که از لحاظ داستانی هم خوب عمل میکنه و به نظرم اوج گیمپلی سری به حساب میاد.
الان داری میگی دیپلماسی Medival 2 از warhamer 2 کمتره
الان داری میگی انیمیشن های تک تک سربازا تو shogun 2 از انیمیشن های warhamer 2 ضعیف تره.
ایا میگی که….
درود
خاطراتم یاری نمیکنه
اون نسخه ها ۱۰ تا ۱۵ سال پیش بازی میکردم(فقط از rome اون انمیشن سینمایی که جاسوس میفرستادی رو یادمه منتظر بودم ببینم میمیره یا نه😂) ، warhammer 2 چهار سال پیش بازی میکردم.
زیاد حضور ذهن ندارم پس وارد جزئیات نمیشم اما بهترین تجربه total war برای من وارهامر ۲ بود و بیشتر از ۵۰۰ یا ۶۰۰ ساعت بازی کردم، مابقی نسخه ها را نهایتا ۵۰ ساعت بازی کردم.
برای همین به نظرم بهترین تجربه warhammer 2 بود.
در کل به نظرم لیست خوبی نبود چون بازی هایی مثل Age of empires 2 و قلعه و جنگ های صلیبی ۱ و به ویژه warcraft 3 که حتی الان هم کلی پلیر دارن نسبت total war که نسخه های جدید و خوبی داره می تونست تو لیست قرار بگیره.
یک نکته هم اضافه کنم بعد warhammer 2 استراتژیک رو کنار گذاشتم.
رابین هود اولین بازی بود که تو ۷ سالگی رو کتمپیوترم نصب کردم ، چقد زیبا بود ، بخاطر چنتا موس خراب کردم از اون موس توپیا قدیمی … یادش بخیر
🔶 احسنت دقیقا، قطعه های موسیقیش هم قشنگ بود مخصوصا موسیقی منوی بازی، آره یادش بخیر واقعا اون موس توپیا کلافه میکردن آدمو ولی نمیدونم چرا با اینکه سختی میکشیدیم ولی الان که فکرمیکنم چقدر لذت بخش بود، تو لحظه آدم متوجه نمیشه و قدر نمیدونه بعدها میفهمه که چه دورانی قشنگی بود
Rise of nations را فراموش کردی داداش.
🔶 اونو متاسفانه من تجربشو نداشتم ولی ممنون که اسمشو آوردی رفیق ❤️
بازیش زیاد قدیمی نیست ولی من مقدار آزادی عمل پلیر تو سال ها و … رو خیلی دوست دارم فکر کن تو یه بازی هم بتونی جنگ های قرون وسطی رو بری هم مدرن یا حتی از قرون وسطی شروع کنی بسمت مدرن
فکر کنم باید بازیها رو به دو دسته تقسیم کنیم RTS یا Real time strategy و RTT یا Real time Tactic کماندوها و دسپرادو و عناوین مشابه در رده بندی دوم جای میگیرند . البته سری ها RTS بعضی وقتها بخشی شبیه عملیات تک یا چند نفره داشتند مثلا بازی Red alert 2 که بهش داستانی بازی چند تا ماموریت اینطوری داشت.
هر چند که امثال این بازی های وقت زیادی از آدم میگیرند ولی واقعا سرگرم کننده اند. شب اول که تا دیروقت رم توتال وار یک رو بازی کردم و بعد خوابیدم توی بالکن خونه خوابیده بودم و یک دفع با توهم از خواب پریدم و داد زدم حمله کردند . محاصره شدیم . منجنیق دارند. تیر اندازان کجان😂 که بابام لیوان آبش رو ریخت روم گفت زهرمار . بخواب دیوانه.
🔶 دقیقا همینطوره هرکدومشون باز سبک مخصوص به خودشون رو دارن
🔸آره قشنگ معتاد میشی با این بازی ها طوری که تا مدت ها ولشون نمیکنی از بس سرگرم کننده ان
🔸اوه اوه خوبه نپریدی از بالکن پایین، تصور که میکنم داد زدی حمله کردن خندم میگیره مخصوصا حرکت پدرتو 😂
این دوتا هم عالین هرکی نوستالژیک میپسنده امتحان کنه من که عاشق موسیقیاشونم محشرن
America: No Peace Beyond The Line_1 سال ۲۰۰۰
Anno 1503_2 سال ۲۰۰۲
🔶 ممنون دوست من ❤️
واقعا این بازی ها محشر بودن. رایز اف نیشن هم خوبه یه نسخه خاصش ایرانم داشت میشد انتخاب کرد بازی کرد.
Rome 2 فوق العادس
اون اوایل انتشارش بسیار ضعیف بود و باگ های زیادی داشت ولی به لطف آپدیت ها و بسته های الحاقی خیلی بهتر شده ولی همچنان یه سری مشکلات داره، مثلا میتونستند رو تنوع یونیت های شرقی یا همون ایرانی بهتر کار کنند و همین تا حدودی آزار دهنده است(حتی دمیج سواره نظام ها بخصوص سواره های اشکانی میتونست بیشتر باشه)، یا میتونستند رو قدرت پایکمن ها بیشتر تمرکز کنند
اگه نسخه آتیلا پلی داده باشی میدونی که یونیت های سواره نظام با قدرت بیشتری ساخته شدن و هم برخی پیاده نظام ها مثل پایکمن ها(رسما هر چی جلوشون باشه سیخ میکشند)
.
.
البته من سری ناپلئون و DLC سقوط سامورایی شوگان۲ رو بیشتر میپسندم
یک تیم ایرانی DLC ای برای روم ۲ ارایه کرده به اسم parthian invasion.
درش خیلی از مواردی که ذکر کردی بهبود یافته و همینطور چند فکشن جدید با کلی جزییات به بازی اضافه کرده.
آره خوشبحتانه تیم های ایرانی مادهای زیادی برای بهبود و جزئیاتش زدن
بعدا میخوام ماد انتقام خشایارشاه دان کنم شنیدم ماد خفنیه
واقعا سری توتال وار یکی از بهترین بازی های استراتژیکی بود که پلی دادم همین الان دارم نسخه امپایر نصب میکنم
تو این لیست جایMen of war بشدت خالیه
سلام
بیزحمت ادرس سایت رو بدید چون خیلی وقته دنبال نسخه empire هستم.🙏🏻
تو پیام خصوصی میفرستم
واقعاً مقاله خوبی بود من که خیلی با گیم world in conflict حال کردم و بنظر جدای چند تا گیم مثل men of war و Hearts of Iron خالی بود
Warcraft lll:بعد از گذشت ۲۳ سال از زمان انتشار این بازی هنوزم الهام بخش خیلی از بازی های استراتژیک ریل تایم دنیاست
مکانیزم های بازی در این عین آزادی عمل بالا و غنی بودن هنوزم ساده و رونن
از نظر داستانی هم این بازی اونقدر قدرتمند بود که پایه و اساس بزرگترین و بهترین mmo تاریخ شد و کاراکتر های درجه یک و بزرگ زیادی مثل آرتاس منتیل،ایلیدن استروم ریچ،سیلواناس ویندرانر،ترال و جنا پرومینر رو به ما معرفی کرد که هر کدومشون می تونستن قلب فرنچایز اختصاصی خودشون باشن .
از نظر من وارکرافت ۳ قراره تا ابد بهترین بازی RTS تاریخه
دقت کردین اونایی که استراتژیک بازی میکنن زیاد اهل کامنت گذاشتن نیستن !
البته هیچی به لست نمی رسه دوستان 🤣😂
بشدت خندیدم🤣🤣😐😶
لست شاهکاره
هنوز درکش برام سخته که چرا سونی پورتش کرد برای پی سی
هرچند پی سی پلیرارو خدازده و خدارو شکر لانچ بدی داشت
Rise of nation_age of mythology_stronghold crusader_ Age of emires 2
اینا را هرکی باز نکنه نیمه عمرش به فناس
چرا کامند و کانکور نبود