۱۰۰ نکتهای که درباره فیلم Spider-Man نمیدانستید! | ۲۰ سالگیت مبارک!
سهگانه اسپایدرمن به کارگردانی سم ریمی و با درخشش توبی مگوایر که در دهه اول هزاره جدید اکران شد؛ توانست محبوبیتی وصف ناشدنی به دست آورد به گونهای که پس از گذشت ۲ دهه، این سهگانه کماکان طرفداران دوآتشه خود را حفظ کرده است و بسیاری از مردم و حتی منتقدان این فیلمها را بهترین فیلمهای ابرقهرمانی تاریخ میدانند! همچنین امروز فیلم محبوب و بی نظیر Spider-Man 2، بیست ساله شد و به همین مناسبت قصد دارم به عنوان عضوی کوچک از عاشقان پرشمار این سهگانه، با نگارش سری-مقالاتی تحت عنوان «نکات جالبی که درباره سهگانه اسپایدرمن نمیدانستید!» در ۳ قسمت، هدیهای ناقابل به این فیلم، خودم و شما طرفداران بی نظیرش دهم! در این مقاله به نکات فیلم Spider-Man 2002 میپردازم:
۱.فیلم اسپایدرمن ۱، اولین فیلم تاریخ سینماست که توانست در opening weekend به فروش ۱۰۰ میلیون دلاری برسد! (حتی با احتساب تورم!)
۲.توبی مگوایر تا پیش از نقش آفرینی این کاراکتر، هیچ کمیک بوکی از اسپایدرمن نخوانده بود! به گفته خود او، دلیل حضورش در فیلم جذابیت فیلمنامه و داستان بود!
۳. ویلم دفو (بازیگر نقش نورمن آزبورن / گرین گابلین) در این فیلم، ۹۰ درصد بدلکاریهایش را خودش انجام داده است!
۴. این فیلم، اولین فیلم تاریخ مارول بود که آن تیزر جذاب ورق خوردن صفحات کمیک بوک را در لوگوی خودش نمایش داده است.
۵. توبی مگوایر برای اینکه در این فیلم به آمادگی بدنی لازم برای ایفای نقش اسپایدرمن برسد، ۵ ماه به صورت فشرده، ۶ روز در هفته و روزی ۴ ساعت را به وزنه برداری، ژیمناستیک و هنرهای رزمی پرداخت! گفتنی است که او در این ۵ ماه رژیم غذایی خاصی هم گرفت و روزانه ۴ الی ۶ وعده غذایی حاوی پروتئین بالا مصرف میکرد.
۶. تبلیغات فیلم اسپایدرمن ۱ در حال انجام بود و پوسترها و تیزرهای تبلیغاتی مختلفی برای اکران فیلم آماده شده و به بازار تحویل داده شده بود که حادثه ۱۱ سپتامبر رخ داد! در یکی از پوسترهای تبلیغاتی تصویری از انعکاس برجهای دوقلو در لنز چشمان اسپایدرمن دیده میشد که پس از حادثه، سریعا آن پوسترها را از بازار جمع آوری کردند!
۷. در طراحیهای اولیه قرار بوده که لباس گرین گابلین حجیمتر و پرجزئیاتتر باشد اما از آنجایی که ویلم دفو قصد داشته بدلکاریهایش را خودش انجام دهد، از عوامل خواسته که لباس راحتتری طراحی کنند. گفتنی است که نسخه نهایی لباس از ۵۸۰ قطعه تشکیل شده بود و به تن کردن آن نیم ساعت زمان میبرده است!
۸. سم ریمی به تم پدر-پسری نورمن آزبورن-هری آزبورن و ارتباط آن دو با پیتر پارکر علاقهمند بود و به همین مناسبت، او گرین گابلین را ویلن اصلی فیلم قرار داد.
۹. در حدود دقیقه ۲۶ فیلم زمانی که پیتر پارکر در پشت بام ساختمان در حال تمرین تاراندازی است؛ او به قهرمانان مختلف دیسی (به طور مستقیم به شزم و به طور غیرمستقیم به سوپرمن) اشاره میکند! جالب این است که چنین چیزی در فیلمنامه نبوده و توبی مگوایر خودش این موارد را به فیلم اضافه کرده است!
۱۰. یکی از دلایل انتخاب سم ریمی به عنوان کارگردان این فیلم، علاقه شدید او به کمیک بوده است. گفته میشود که سم ریمی بالای ۲۵۰۰۰ کمیک در کلکسیون خود داشته است!
۱۱. در فیلمنامه اولیه فیلم اسپایدرمن ۱، قرار بوده دکتر اختاپوس به عنوان دومین ویلن فیلم حضور داشته باشد اما در مراحل پیش تولید، او از فیلم حذف شد و به فیلم دوم منتقل شد.
۱۲. جمله ماندگار و جاودانه WITH GREAT POWER COMES GREAT RESPONSIBILITY براساس کمیک بوک منتشر شده در سال ۱۹۶۲ بوده است.
۱۳. سر صحنه فیلمبرداری، جیمز فرانکو (بازیگر نقش هری آزبورن) توبی مگوایر را مسخره کرده (او را قورباغه مانند خطاب کرده!) و همین مورد باعث ناراحتی توبی و ایجاد یک رقابت و تنش همیشگی مابین آن دو شده است. توبی در طول مصاحبههایش به این تنش اشاره کرده است.
۱۴. وقتی که سم ریمی، توبی مگوایر را برای ایفای این نقش به استودیو پیشنهاد داد؛ آنها به شدت مخالف مگوایر بودند. اما پس از حضور مگوایر در تست، آنها قانع شدند که او میتواند در این نقش بدرخشد!
۱۵. در دنیای کمیک، مردعنکبوتی از طریق web shooter تاراندازی میکند. اما در این فیلم میبینیم که پیتر پارکر به صورت ارگانیک و طبیعی توانایی تنیدن تار دارد! ایده تار ارگانیک ابتدا در فیلم مردعنکبوتی ساخته نشده جیمز کامرون مطرح شد و سم ریمی هم از چنین ایدهای استقبال کرد. او در پاسخ به منتقدانش گفت:« منطقی نیست که یک پسر دبیرستانی در اوقات فراغت خود چنین چیزی اختراع کند درحالی که شرکت بزرگی مانند ۳M نمیتواند آن را بسازد!»
۱۶. تیموتی هولکامب یکی از عوامل پشت صحنه (جوشکار ساختمانی) بوده که در ۶ مارس ۲۰۰۱ سر صحنه فیلمبرداری، بر اثر سقوط یک لیفت تراکِ نگهدار دوربین، کشته شد!
۱۷. در حدود دقیقه ۵۶ فیلم، در دفتر جی جونا جیمسون گفته میشود که «ادی براک هفتههاست که دنبال مردعنکبوتی است تا بتواند از او عکس بگیرد.» جالب است بدانید که قرار بوده ادی براک با نقش آفرینی آر. سی. اوربک در فیلم حضور داشته باشد و حتی در چند صحنه هم حضور داشته است که در نهایت او از این فیلم حذف شد! اما بالاخره در فیلم سوم حضور یافت و نقش آن را توفر گریس ایفا کرد.
۱۸. دیوید فینچر هم جزو گزینههای کارگردانی فیلم بوده است. ظاهرا قرار بوده در نسخه او، اوریجین استوری در تیتراژ اولیه نمایش داده شود و فیلم براساس داستان «شبی که گوئن استیسی کشته شد» ساخته شود.
۱۹. در حدود دقیقه ۳۲ فیلم، هنگامی که پیتر در حال طراحی لباس مردعنکبوتی است، او طرح Stingray (یکی از ابرقهرمانان مارول) را رسم میکند.
۲۰. جیمز منگنلیو (بازیگر نقش فلش تامپسون) در برنامه The Pete Holmes Show اعتراف کرد که ۲ تا از خدمه فیلم به او ۱۰۰ دلار پیشنهاد دادند تا در سکانس درگیری فلش با پیتر در مدرسه، واقعا توبی مگوایر را بزند! اما او ترسیده و گفته چنین چیزی به اخراج شدن از پروژه نمیارزد!
۲۱. در تریلر اصلی فیلم، یک سرقت از بانک به تصویر کشیده میشود. سپس سارقان سوار هلیکوپتری میشوند تا فرار کنند اما در نهایت اسپایدرمن با تار خود هلیکوپتر آنها را گیر میاندازد! در حقیقت هلیکوپتر سارقان توسط تار عنکبوت در بین برجهای دوقلو گیر انداخته شده است. پس از حادثه ۱۱ سپتامبر تریلر فیلم تغییر کرد و این سکانس هم از فیلم حذف شد!
۲۲. پس از آغاز فیلمبرداری، جیمز فرانکو به خاطر افزایش شباهتش با ویلم دفو (پدر او در فیلم) موهایش را قهوهای رنگ کرد.
۲۳. عنکبوتی که در آزمایشگاه پیتر پارکر را نیش میزند به هیچ وجه مصنوعی و ساخت CGI نبوده است! در حقیقت علیرغم تمایل سم ریمی، عنکبوت بیوه سیاه به دلیل سمّی و خطرناک بودن نمیتوانسته در صحنه استفاده شود. به همین دلیل استیون آر. کوچر، حشره شناس معروف، یک عنکبوت Steatoda (بیوه سیاه کاذب) انتخاب کرد و آن عنکبوت را بیهوش و با رنگ آبی و قرمز رنگ آمیزی کردند!
۲۴. دقت سم ریمی به جزئیات، بیش از آن است که در این مقاله بگنجند. در حدود دقیقه ۸۷ فیلم، در سکانسی که مربوط به روز شکرگزاری (thanksgiving) است؛ پیتر لباس سبزرنگ به تن کرده و نورمن لباس آبی با کراوات قرمز به تن کرده است! این نکته از آن جهت جالب است که گرین گابلین (نورمن) کاستوم سبزرنگ، و مردعنکبوتی (پیتر) کاستوم آبی-قرمز دارد! نکته جالب دیگر این است که هری به عنوان فردی که پیتر، صمیمیترین دوستش است و پدرش نورمن است؛ لباسی سبزرنگ (تیره) با کتی آبی و کراواتی قرمز پوشیده است که ترکیبی از هر دوی آنهاست!
۲۵. کریستن دانست گفته است: «جیغ زدن فراوان دخترها در فیلمها آزار دهنده است و از جیغ زدن خودش در پایان فیلم بیزار است!»
۲۶. جلوههای ویژه فیلم برعهده جان دایکسترا است. فردی که ساخت جلوههای ویژه فیلم Star Wars را هم برعهده داشته و سابقه ۲ جایزه اسکار و ۴ نامزدی دیگر را در کارنامه دارد!
۲۷. گزینههای فراوانی برای ایفای نقش جی جونا جیمسون وجود داشته که میتوان به آر. لی ارمی فقید، هیو لوری، هارو پرسنل، دنیس فارینا، مایکل کیتون، فرد وارد و بیل پاکستون اشاره کرد. حتی خود استن لی هم علاقمند به ایفای نقش این کاراکتر بوده است چرا که در اصل، شخصیت جی جی جی برگرفته از خود استن لی است!
۲۸. در دقیقه ۳۶ فیلم هنگامی که پیتر از ماشین عمو بن پیاده میشود، لباس مردعنکبوتی از زیر هودی او پیداست!
۲۹. در ابتدا قرار بوده کامئوی استن لی در نقش یک فروشنده عینکهای X-Men باشد؛ اما در نسخه نهایی این سکانس حذف شده است!
۳۰. در حدود دقیقه ۲۹ فیلم، در سکانسی که پیتر و مری جین شبانه با یکدیگر صحبت میکنند؛ فیلمبرداری در ساعت ۴ صبح انجام شده است! به دلیل نزدیک بودن به طلوع خورشید این سکانس باید به سرعت فیلمبرداری میشده است!
۳۱. فیلم اسپایدرمن با فروش ۳۹.۴ میلیون دلاری در روز اولِ اکران رکورد زد! همچنین این فیلم با فروش ۴۳.۶ میلیون دلاری در روز دوم اکران، آمار بیشترین فروش، در یک روز را به ثبت رساند.
۳۲. جی کی سیمونز (بازیگر نقش جی جونا جیمیسون) فردی کاملا کچل با سری کاملا تراشیده است. اما برای گریم او در فیلم، از کلاه گیس و سیبیل مصنوعی استفاده شد!
۳۳. اگرچه کاراکتر اسپایدرمن به عنوان نماد نیویورک شناخته میشود اما بیشتر سکانسهای فیلم در لس آنجلس فیلمبرداری شد! تنها ۲ هفته فیلمبرداری در نیویورک انجام شد.
۳۴. مهمترین دلیل انتخاب توبی مگوایر، به دلیل نقش آفرینی او در فیلم The Cider House Rules (1999) بود. سم ریمی به پیشنهاد همسرش با تماشای آن فیلم احساس کرد که مگوایر آن ویژگیهایی که باید کاراکتر پیتر/اسپایدرمن داشته باشد را دارد.
۳۵. برای ایفای نقش مردعنکبوتی، استودیو علاقمند به لئوناردو دیکاپریو، جود لا و فردی پرینز جونیور بوده است. همچنین اسکات اسپیدمن، جی رودان و جیمز فرانکو برای ایفای این نقش تست داده بودند.
۳۶. جالب است بدانید که در سکانسی که پیتر با یک عکسالعمل سریع جلوی افتادنِ سینی غذای مری جین را میگیرد به هیچ وجه از جلوههای ویژه استفاده نشده و این صحنه واقعا فیلمبرداری شده است! در حقیقت سم ریمی و لورا زیسکین (تهیهکننده) تاکید داشتند که این صحنه حتما باید اجرا شود و به همین دلیل این پلان را ۱۵۶ بار ضبط کردند!
۳۷. در نبرد نهایی بین اسپایدرمن و گرین گابلین، طراحان CGI به دلیل محدودیت درجه سنی فیلم (PG-13) مجبور شدند رنگ خونی که از دهان پیتر بیرون میپاشد را به مایعی شفاف تغییر بدهند!
۳۸. توبی مگوایر برای نقش آفرینی در این فیلم، تنها ۴ میلیون دلار دستمزد گرفت. اما او برای نقش آفرینی در فیلم دوم، خواهان دستمزد ۱۷/۵ میلیون دلاری علاوه بر ۵ درصد از سود فروش فیلم شد! مگوایر همچنین در فیلم سوم دستمزد ۱۵ میلیون دلار علاوه بر ۷/۵ درصد از سود فروش فیلم را کسب کرد. گفته میشود که مگوایر برای ایفای نقش در این سهگانه حدود ۷۵ میلیون دلار درآمد کسب کرد!
۳۹. سم ریمی سابقه همکاری با رزماری هریس (بازیگر نقش زن عمو می) و جی کی سیمونز را در فیلم Gift (2000) داشت. او همچنین در فیلم For Love of the Game (1999) با جی کی سیمونز همکاری کرده بود.
۴۰. در ابتدا قرار بوده که لباس گرین گابلین در فیلم، شباهت بیشتری به کاستوم او در کمیک داشته باشد. حتی آن کاستوم، ساخته شده و در چندین تست هم آزمایش شده بود. (صورتِ کاملا سبز، چشمان زرد درشت و کلاهخود بنفش معروف) اما در نهایت به دلایل مختلفی، این کاستوم مورد استفاده قرار نگرفت.
۴۱. فیلم اسپایدرمن پرفروشترین فیلم سال آمریکا شد! البته در بازار جهانی این فیلم، سومین فیلم پرفروش سال ۲۰۰۲ شد. (پایینتر از قسمت دوم ارباب حلقهها و قسمت دوم هری پاتر)
۴۲. جالب است بدانید که در زمان فیلمبرداری، توبی مگوایر ۲۶ سال، جیمز فرانکو ۲۳ سال و کریستن دانست ۱۹ سال داشتند و هر سه در فیلم نقش بچههای دبیرستانی را بازی کردند!
۴۳. در حدود دقیقه ۵۷ فیلم میبینیم که مری جین در کافهای به نام Moondance Diner کار میکند. این کافه همان جایی است که مونیکا در سریال پرطرفدار Friends در آنجا آشپزی میکرد.
۴۴.گفته میشود که هیث لجر یکی از اولین گزینهها برای ایفای نقش پیترپارکر بود اما او این نقش را رد کرده است و گفته که «با انتخاب این نقش، رویای شخص دیگری را از بین خواهم برد!»
۴۵. در طول فیلم حتما متوجه حضور ماسکهای متنوع و گوناگون در خانه نورمن آزبورن شدهاید. حضور این ماسکها در فیلم برای این بود که نورمن را به عنوان یک جمع کننده کلکسیون ماسک معرفی کنند تا وقتی که او ماسک گرین گابلین را طراحی کرد؛ منطقی جلوه کند.
۴۶. پس از اینکه عنکبوت پیتر را نیش میزند و او به خانه برمیگردد؛ در نمایی کوتاه بدن بسیار لاغر او را میبینیم. در حقیقت این بدنِ توبی مگوایر نبوده است و در این نما با تکنولوژی، صورت توبی را روی بدن فرد لاغری قرار دادهاند!
۴۷. در سکانس آزمایشگاه عنکبوت، ادعا میشود که این میکروسکوپ الکترونی پیشرفتهترین میکروسکوپ سواحل شرقی است. اما جالب است بدانید که اصلا میکروسکوپ الکترونیای در کار نبوده و آن سازه با گچ، فایبرگلاس و تخته سهلا ساخته شده است!
۴۸. به گفته لورا زیسکین سم ریمی عادت داشته که کار تدوین را به ۲ تدوینگر مختلف بسپارد تا آنجوری که دوست دارند فیلم را تدوین کنند. سپس او در نهایت هر دوی آن تدوینها را جمع میکرده و خودش تدوین نهایی را با ترکیبی از این دو تدوین انجام میداده است.
۴۹. در سکانس مربوط به روز شکرگزاری، هنگامی که زن عمو می، بوقلمون را سر میز میآورد تداعی کننده نقاشی Freedom From Want از نورمن راکول است.
۵۰. پیش تولید فیلم اسپایدرمن از سال ۱۹۸۶ توسط Cannon Films آغاز شد. سپس Cannon Films حق تولید را به Carolco Pictures فروخت. سپس آنها هم حق تولید را به Sony Pictures فروختند و در نهایت سونی با همکاری مارول و Columbia Pictures فیلم را ساخت و اکران کرد.
۵۱. کیت هادسون و تارا رید جزو گزینهها برای ایفای نقش مری جین واتسون بودند. کیت هادسون بسیار به ایفای نقش نزدیک بود اما او برای بازی در فیلم The Four Feathers این نقش را رد کرد.
۵۲. پیش از اینکه ویلم دفو برای ایفای نقش نورمن آزبورن انتخاب شود؛ گزینههای مطرحی از جمله نیکلاس کیج، جان مالکوویچ، بیل پاکستون، مل گیبسن، جان تراولتا و حتی رابرت دنیرو اعلام شده بودند! اما آنها ایفای این نقش را رد کردند. حتی نقش آفرینی دکتر اختاپوس در فیلم Spider-Man 2 به رابرت دنیرو پیشنهاد شده بود که او آن نقش را رد کرد.
۵۳. فیلم اسپایدرمن ترکیبی از دنیای کمیک Ultimate Spider-Man و سری کمیک اورجینال Amazing Spider-Man است.
۵۴. توبی مگوایر به دلیل اینکه ادعا کرده بود دچار آسیب نخاعی شده است، خواهان افزایش دستمزد برای فیلم دوم شد! اما مدیران سونی او را اخراج کردند و تقریبا چیزی نمانده بود که در فیلم دوم، جیک جیلنهال جایگزین او شود!
۵۵. در حدود دقیقه ۲۰ فیلم، زمانی که پیتر در حال دویدن به سمت اتوبوس بود و در نهایت بنر به دست او میچسبد، قرار بوده لحظهای وجود داشته باشد که برای اینکه با کامیونی برخورد نکند با یک پرش بلند جان خود را نجات دهد! اما این صحنه به دلیل محدودیت بودجه حذف شد.
۵۶. اولین سکانسی که جیمز فرانکو در سر صحنه فیلمبرداری حاضر شد؛ سکانس مربوط به بیمارستان بود که او مری جین و پیتر را دست در دست یکدیگر میبیند!
۵۷. دندانهای ویلم دفو چندان منظم نبوده و برای تهیه کنندگان غیرقابل قبول بوده که فرد مولتی میلیاردری مثل نورمن آزبورن نتواند دندانهایش را درست و مرتب کند. به همین دلیل دفو در این فیلم از دندان مصنوعی استفاده میکرده!
۵۸. در سکانس نبرد پایانی مردعنکبوتی و گرین گابلین، لحظهای وجود دارد که دست گرین گابلین مثل یک زامبی از خاک بیرون میآید. سم ریمی از قصد این نما را در فیلمش ثبت کرده است تا ادای دینی به فیلمهای ژانر وحشت کرده باشد. گفتنی است که سم ریمی فیلمهای معروف و موفق زیادی در ژانر وحشت کارگردانی کرده است. (ازجمله سهگانه مشهور Evil Dead)
۵۹. در ابتدا نام جیمز فرانکو به عنوان یکی از گزینهها برای ایفای نقش پیترپارکر مطرح بوده است. اما همسر سم ریمی، او را متقاعد کرد که جیمز فرانکو گزینه بسیار خوبی برای ایفای نقش هری آزبورن است.
۶۰. تیم بازیگری فیلم از منظر آکادمی اسکار هم تیم قویای است. کلیف رابرتسون فقید، جی کی سیمونز و اوکتاویو اسپنسر (نقش بسیاره کوتاه) سابقه بردن جایزه اسکار را دارند و کریستن دانست، جیمز فرانکو، ویلم دفو و رزماری هریس هم نامزد اسکار شدهاند.
۶۱. ساخت صحنه پایانی فیلم، که تاب خوردن اسپایدرمن در سطح شهر نیویورک را نمایش میدهد زمانبرترین صحنه کل فیلم بوده است. کار جلوههای ویژه برای این صحنه از همان شروع تولید فیلم آغاز شده و به عنوان آخرین صحنه آماده شده است! ساخت این صحنه بیش از ۸ ماه زمان برده است!
۶۲. خانه نورمن آزبورن بارها در فیلمهای استودیوی برادران وارنر استفاده شده بود. (از جمله فیلم Batman 1989 تیم برتون) سم ریمی فیلم را به گونهای فیلمبرداری کرد که بینندگان متوجه این موضوع نشوند.
۶۳. طرح کاغذ دیواری اتاق پیتر، تار عنکبوت است! (در سکانسی که پیتر در اتاقش تمرین تاراندازی میکند به خوبی دیده میشود.)
۶۴. همان طور که گفته شده در اواخر دهه ۸۰ میلادی حقّ تولید فیلم براساس کاراکتر اسپایدرمن در دست Cannon Films بود. باور کردنی نیست اما رؤسای این شرکت، مردعنکبوتی را مانند کاراکتر Wolfman، یک هیولا میدانستند نه یک ابرقهرمان! به همین دلیل آنها آلبرت پیون و لزلی استیونز (خالق سریال علمی-تخیلی و ترسناک The Outer Limits) را استخدام کردند تا فیلمنامه فیلم را بر همین مبنا بنویسد! قرار بوده در داستان او، پیترپارکر که یک عکاس بوده است توسط یک داشنمند دیوانه مورد آزمایش قرار بگیرد و به یک هیولای هشت دست تبدیل شود! پس از شکست تجاری فیلم Superman IV رؤسای شرکت، ساخت این فیلم را از ذهن خود بیرون کردند! جالب است بدانید که Cannon Films پس از چندین سال ورشکستگی در سال ۱۹۹۴ منحل شد!
۶۵. در فیلم اسپایدرمن، پیتر پارکر تازه در دقیقه ۵۴ هویّت اسپایدرمن را انتخاب میکند. این نمایانگر این است که سازندگان فیلم به خوبی سعی داشتهاند تا در طول ۱ ساعت ابتدایی فیلم پیریزی شخصیتهای خود و داستان خود را با صبوری و به بهترین شکل ممکن انجام دهند و برای ساخت و قراردادن صحنههای اکشن اسپایدرمنی شتابزده عمل نکردهاند.
۶۶. به گفته لورا زیسکین، سکانس جشنواره وحدت جهانی در میدان تایمز پرزحمتترین سکانس کل فیلم بوده است! به گونهای که فیلمبرداری آن ۳ هفته زمان برده است.
۶۷. در کمیک چشمان پیتر قهوهای است و چشمان هری آبی است. اما در فیلم کاملا برعکس است و چشمان پیتر (توبی) آبی است و چشمان هری (فرانکو) قهوهای است.
۶۸. سم ریمی میخواست که بیل پاپ (فیلمبردار فیلم Matrix) مدیرفیلمبرداری فیلم باشد اما پاپ به دلیل فیلمبرداری قسمت دوم و سوم ماتریکس نتوانست حضور یابد. (پاپ فیلمبرداری فیلم دوم اسپایدرمن را انجام داد.) همچنین سم ریمی دوست داشت پیتر دمینگ (فیلمبردار چند فیلم دیوید لینچ از جمله Mulholland Drive) مدیرفیلمبرداری باشد اما او هم به دلیل حضور در پروژهای دیگر نتوانست حضور یابد تا در نهایت این وظیفه برعهده دان برگس (فیلمبردار Forrest Gump) قرار گرفت.
۶۹. در طول فیلم در ۲ جا به سوپرمن اشاره لفظی میشود. اولی هنگام اولین تلاش پیتر برای تارتنی است که پیشتر ذکر کردم و دومی هم موقعی است که زن عمو می به پیتر میگوید:«تو سوپرمن نیستی که انقدر کار از خودت میکشی!»
۷۰. فیلم اسپایدرمن دقیقا ۳ روز پس از تولد ۲۰ سالگی کریستن دانست اکران شد!
۷۱. در دقیقه ۳۷ فیلم، زنی که مسئول نام نویسی شرکت کنندگان در مسابقه کشتی کج است؛ اوکتاویا اسپنسر، بازیگر برنده اسکار، است.
۷۲. توبی مگوایر برای آمادگی بیشتر برای نقش آفرینی در فیلم، ۱۰۰ شماره نخست کمیک The Amazing Spider-Man را مطالعه کرد!
۷۳. برایان سینگر (کارگردان فیلمهای X-Men و Usual Suspects) به پروژه تولید فیلم اسپایدرمن بسیار علاقمند شده بود و خواستار حضور در سر صحنه فیلم شد. در نهایت او توانست سر صحنه حاضر شود اما در مطبوعات چیزی درباره فیلم نگفت و فقط به گفتن عبارت «هیجان انگیز» بسنده کرد! سم ریمی هم برای به چالش کشیدن او از او پرسید:«ولورین پیروز میشود یا اسپایدرمن؟!»
۷۴. رزماری هریس (زن عمو می) و مریسا تومی (زن عمو می MCU) در فیلمی به کارگردانی سیدنی لومت در سال ۲۰۰۷، Before the Devil Knows You’re Dead، با یکدیگر همبازی بودهاند.
۷۵. ساخت این فیلم به تیم برتون هم پیشنهاد شده بود اما او این پیشنهاد را رد کرد و خود را «مردِ فیلمهای DC» نامید!
۷۶. در حقیقت این آوی آراد (تهیه کننده) بوده است که حضور استن لی در فیلمهای مارول به شکل کامئو را به یک سنّت تبدیل کرد. در این فیلم هم علیرغم مخالفتهای سم ریمی، او ریمی را مجاب کرد تا یک کامئو از استن لی در فیلم قرار دهد.
۷۷. در ۶ ژوئن ۲۰۰۲ استیون اسپیلبرگ گفت که ساخت این فیلم و دنباله آن به او پیشنهاد شده بود اما علیرغم علاقه فراوان او به مردعنکبوتی، او خواستار ساخت فیلم مهمتری (حتی نسبت به کارهای قبلی خودش) بود!
۷۸. فیلم اسپایدرمن توانست در ۴۵ روز متوالی فروشی حداقل بالای ۱ میلیون دلار داشته باشد که از این حیث بهترین فیلم فرنچایز اسپایدرمن محسوب میشود!
۷۹. فیلم اسپایدرمن در زمان خود به پرفروشترین فیلم ابرقهرمانی تبدیل شد. اسپایدرمن این عنوان را پس از ۱۳ سال از فیلم بتمنِ تیم برتون گرفت!
۸۰. جالب است بدانید که هر دو دنباله فیلم اسپایدرمن، در سال مشترکی با دنباله انیمیشن محبوب شرک (سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۷) اکران شدند!
۸۱. این فیلم نه تنها اولین فیلم کمیک بوکیِ ساخته ریمی نبود بلکه سومین فیلم بود! ریمی پیش از اسپایدرمن، ۲ فیلم کمیک بوکی Darkman (1990) و Army of Darkness (1992) را کارگردانی کرده بود.
۸۲. یکی از صحنههایی که از توبی مگوایر تست گرفتند همان سکانس پایانی فیلم بود که پیتر مری جین را رد میکند و به دلیل محافظت از او، ام. جی. را صرفا یک دوست خطاب میکند.
۸۳. ویلم دفو به قدری از حضور در این فیلم و ایفای این نقش خوشحال بود که از سم ریمی خواست تا در صورت امکان، داستان را برای حضور او در فیلمهای بعدی مهیا کند! به همین مناسبت بود که در فیلم دوم و فیلم سوم هم نورمن به صورت کوتاه در ذهن هری آزبورن حضور دارد و ما ویلم دفو را در آن ۲ فیلم هم میبینیم.
۸۴. در دقیقه ۶۹ فیلم در سکانس جشنواره وحدت جهانی، هنگامی که مری جین سقوط میکند؛ اسپایدرمن ابتدا او را میگیرد و سپس با تاراندازی او را به یک جای امن میبرد. این نکته کاملا مطابق با علمی است چرا که اگر از ابتدا به سمت او تاراندازی میکرد تا او را از سقوط نجات دهد؛ گردنش میشکست و کشته میشد! (این اتفاق ناگوار برای گوئن استیسی در کمیک افتاده است!)
۸۵. فیلمنامه فیلم اسپایدرمن جیمز کامرون در دهه ۹۰ آماده شده بود و از این بابت کامرون به ساخت یک فیلم اسپایدرمن خیلی نزدیک شده بود. اما در نهایت با ورشکستگی کمپانی Carolco Pictures این پروژه به سونی پیکچرز منتقل شد و آنها روند متفاوتی را در پیش گرفتند. حتی ایده تارهای ارگانیک اولین بار توسط جیمز کامرون مطرح شده بود! جیمز کامرون بعدها اعلام کرد «اسپایدرمن، بهترین فیلمی است که هرگز نساختم!»
۸۶. همان طور که بسیاری از شما میدانید؛ بروس کمپبل رفیق صمیمی سم ریمی است و سم ریمی در اکثر فیلمهای خود از او استفاده کرده است. در این فیلم هم بروس کمپبل به عنوان گزارشگر کشتی حضور دارد و برای اولین بار در فیلم، لقب Spider-Man را به زبان میآورد!
۸۷. تد ریمی، برادر سم ریمی، هم در فیلم حضور دارد. او نقش دستیار بامزه و احمق جی جونا جیمسون را برعهده دارد!
۸۸. کریستن دانست در ابتدا فکر میکرد که قرار است نقش «گوئن استیسی» را بازی کند چرا که موهای او هم به مانند گوئن طلایی بود! اما وقتی فهمید قرار است نقش مری جین واتسون را بازی کند تحقیقات فراونی درباره این کاراکتر انجام داد.
۸۹. سم ریمی در یک مصاحبه اذعان داشته که:«توبی مگوایر و کریستن دانست حدودا در اواسط فیلمبرداری فیلم اول، با یکدیگر وارد رابطه شده بودند و با یکدیگر قرار میگذاشتند و من هم از آن بی خبر بودم! سپس رابطه آنها کمی پیش از آغاز فیلمبرداری فیلم دوم خراب شد و من نگران بودم که مبادا آنها نتوانند در سر صحنه فیلم، آن شیمیِ لازم و خوب را با یکدیگر برقرار کنند! البته ناراحتی من بیهوده بود!»
۹۰. در صحنهای که عنکبوت دست پیتر را نیش میزند؛ آن دستِ توبی مگوایر نیست! آنها یک عنکبوت واقعی را روی دست یک فرد دیگر قرار دادند و فیلم گرفتند و آن فرد توبی نبود! (درباره نوع عنکبوت در فکت ۲۴ توضیح دادم.)
۹۱. کاستوم مردعنکبوتی مقداری برای توبی مگوایر اذیت کننده بوده و اگر او قصد داشت که به دستشویی برود و یا کمی آب بخورد ۳۰ دقیقه طول میکشید تا این کاستوم را از تنش در بیاورد!
۹۲. هیو جکمن (بازیگر نقش ولورین) در مصاحبهای در سال ۲۰۱۳ اعلام کرده که:«قرار بود من به صورت یک کامئو –در نقش ولورین- در فیلم اسپایدرمن ۲۰۰۲ حضور داشته باشم اما کاستوم مخصوص من پیدا نشد و نتوانستیم در نیویورک آن کامئو را ضبط کنیم!»
۹۳. سم ریمی به هیچ وجه دوست نداشت فیلمش فضایی فانتزی (به مانند فیلمهای بتمنِ دهه ۹۰) داشته باشد و به نیل اسپیزاک (طراح صحنه فیلم) تاکید کرد که حتما نیویورکی واقعی را به تصویر بکشد که برای بینندگان قابل باور باشد!
۹۴. دنی الفمن، آهنگساز فیلم مردعنکبوتی، پیش از این در دو فیلم بتمنِ تیم برتون آهنگسازی کرده بود (الفمن یکی از یارهای همیشگی برتون بوده) و موسیقی متنِ دو فیلمِ کمیک بوکی سم ریمی (Darkman 1990 و Army of Darkness 1992) را ساخته بود.
۹۵. سم ریمی به فیلم Superman (1978) با نقش آفرینی کریستوفر ریو بسیار علاقمند بوده و در چند جا از فیلم ارادتش را نشان میدهد. برای مثال در سکانس جشنواره وحدت جهانی، هنگامی که پیتر دکمههای پیراهنش را با عجله باز میکند و در زیر آن کاستوم اسپایدرمن پیداست مشابه به چنین صحنهای در فیلم سوپرمن است!
۹۶. ماشین عمو بن، ماشین مدل Oldsmobile 1973 delta 88 است که تقریبا در تمامی فیلمهای سم ریمی از این ماشین استفاده شده است! برای مثال ماشین اَش ویلیامز در Evil Dead همین ماشین است!
۹۷. در ابتدا لنزهای کاستوم اسپایدرمن به رنگ سیاه بوده است اما سپس این لنزها به رنگ سفید تغییر یافتند!
۹۷. جی کی سیمونز برای اینکه بتواند نقش خود را به عنوان رئیس روزنامه Daily Bugle بهتر ایفا کند؛ چند روز در نیویورک پست کار کرد! او همچنین در چند روزی که آنجا بود، توجهش به یک تلسکوپ جلب شد. به همین دلیل و با پیشنهاد او تلسکوپی در دفتر جی جونا جیمسون در فیلم دیده میشود!
۹۸. در مدت زمان ساخت فیلم اسپایدرمن، ۴ تا از کاستومهای اسپایدرمن دزدیده شد! پس از تحقیقات طولانی و گسترده پلیس مشخص شد که نگهبان سابق استودیوی سونی، این کاستومها را دزدیده است!
۹۹.در حین تدوین فیلم، تدوینگران برای شوخی کردن با سم ریمی، جامپ اسکیرهایی را در نسخه تدوین شده خودشان قرار داده بودند اما سم ریمی حسابی از این جامپ اسکیرها خوشش آمد و آنها را وارد تدوین نهایی کرد!
۱۰۰. فیلم اسپایدرمن موفق به کسب ۱۷ جایزه معتبر و ۶۵ نامزدی شد که از مهمترین آنها میتوان به ۲ نامزدی اسکار (بهترین صداگذاری، بهترین جلوههای ویژه) اشاره کرد. فیلم اسپایدرمن اولین فیلم تاریخ براساس کمیکهای مارول بوده که توانسته در اسکار جایی داشته باشد!
منبع: گیمفا
پر بحثترینها
- ادعای مدیر سابق Sweet Baby: استودیوها سراغ ما میآیند تا داستان بازیهایشان را بهبود دهیم
- مشخصات کامل سختافزار پلی استیشن ۵ پرو فاش شد
- مدیرعامل پلی استیشن: طرفداران باید انتظارات خود را کاهش دهند، PS5 Pro یک کنسول نسل بعدی نیست
- سازنده سابق راکستار: مردم سالها از واقعگرایی GTA 6 صحبت خواهند کرد
- ۷ بازی مخفیکاری با پیشرفتهترین هوش مصنوعی دشمنان
- ادعای سازنده Concord: اثری ساختیم که تجربه فوقالعادهای را به گیمرها ارائه میدهد
- تهیهکننده Final Fantasy: اسکوئر انیکس میخواهد بازیهای آینده را همزمان روی Xbox منتشر کند
- شمار بازیکنان همزمان Dragon Age: The Veilguard در روز عرضه به بیش از ۷۰,۰۰۰ نفر رسید
- نقد و بررسی فیلم Joker: Folie à Deux | هیچ جوکری وجود ندارد
- Horizon Zero Dawn Remastered در زمان عرضه روی استیم تنها ۲.۵ هزار بازیکن فعال داشته است
نظرات
🟢 میشه گفت توبی مگوایر برای ایفای نقش مرد عنکبوتی و دنیل جیکوب برای ایفای نقش هری پاتر، هردو تونستند در زمان خودشون حسابی در یاد و خاطرهها ابدی بشن …💫🥰💚
و همینطور آرنولد در نقش ترمیناتور 👍👍❤️
حری پاطر 🤡
یادش بخیر بچه بودم فک کنم هر نسخه از این سگانه رو بیش از ۱۰ بار دیدم😂😁
واقعاً بالای ۱۰۰ بار هم ببینی کمه ، این ۳ گانه مرد عنکبوتی واقعاً شاهکاره ، ۲ گانه مرد عنکبوتی شگفت انگیز هم به شدت عالی بود و حال کردم باهاش ، یاد زمان قدیم بخیر ! 🥲
کاستوم اولیه “گرین گابلین” عالی بود. خیلی حیف شد که از این کاستوم در فیلم نهایی استفاده نشد.
…
کلاً یه سکانس هم در فیلم بود که اسپایدرمن بین برج های دوقلو تار میزنه و هلیکوپتره دزدان بانک رو داخلش گیر میندازه. که بخاطره حادثه ۱۱ سپتامبر از فیلم نهایی حذف شد (این صحنه در یوتیوب موجوده)
رفقا حقیقتا برای آماده سازی این مقاله خیلی وقت گذاشتم و سعی کردم از هر جایی که درباره این فیلم صحبتی شده در مقاله استفاده کنم. افتخار داشتم که عاشقانه، روی این مقاله وقت بذارم تا شما عزیزان از خوندن این مقاله لذت ببرید. فیلم شاهکار، نوستالژی و فراموش نشدنی اسپایدرمن ۲ هم که امروز ۲۰ ساله شد! امیدوارم از این مقاله حسابی استقبال کنید و کامنتها رو بترکونید تا با روحیهای مضاعف به سراغ نوشتن نکات جالب فیلم Spider-Man 2 و Spider-Man 3 برم! دم همتون گرم!
کل مقاله رو خط به خط و با علاقهی تمام خوندم. خیلی ممنون بابت وقتی که برای آماده کردن این پست گذاشتید. خسته نباشید!
فیلم نوستالژیک و خوبی بود
یادآور دورانی که فیلمای ابرقهرمانی آدمو دلزده نمیکردن و هر چندسال یکبار باید منتظر چنین فیلم هایی میبودیمد
خسته نباشید ❤
خسته نباشید
فقط چرا اون کاستوم اولیه گرین گابلین رو کنار گذاشتن؟ از هر نظر از کاستوم نهایی خیلی بهتر بود
یکجا خوندم که روسای سونی باهاش مخالف بودن. به عقیده اونا ممکن بود که این کاستوم برای مخاطبان کم سن و سال تره فیلم ترسناک باشه.
…
لینک زیر ویدئوی از تست نقاب این کاستوم هست.
B2n.ir/u41719
اطلاعات دقیق و صددرصدی موجود نیست از اینکه دقیقا به چه علت این اتفاق افتاده به خاطر همین تو متن چیزی ننوشتم. ولی یکی از منابع میگه که چون این کاستوم برای بچهها ترسناک بوده آوی آراد (تهیه کننده) گفته که از فیلم حذف بشه و کاستوم دیگهای جایگزین بشه. این حرف رو به آوی آراد نسبت دادن:
《هدف ما اینه که به بچهها اسباب بازی بفروشیم، نه اینکه اونا رو بترسونیم!》
برای اینکه سونی میگفت خیلی ترسناک و باعث میشه که درجه بندی سنی فیلم تغییر کنه
نمیدونستم فیلم اسپایدرمن این همه نکته داره
مخصوصا یازده سپتامبر که رکب بزرگی بود
واقعا این سه گانه فوق العاده بود
مقاله هم خیلی خوب بود. خسته نباشید
از حق نگذریم جیمز فرانکو قلب تپنده سهگانه سم ریمی بود 💙
عالی بود مقاله
ممنونیم
از ۱ تا ۱۰۰ با حوصله نشستم خوندم و لذت بردم واقعا
بعضی موارد مثل ۱۳ و ۲۰ خیلی برام جالب بود
ی نکته هم من اضافه کنم بروس کمپبل قرار بود نقش Mysterio رو بازی کنه تو فیلم های بعدی
اتفاقا من این قضیهٔ برج های دوقلو رو همین چند روز توی یوتیوب دیده بودم
جالب بود برام تو این مقاله هم اومده بود
در ضمن مقاله جذابی بود خسته نباشید
جالبه منم اتفاقا اواخر ذهنم درگیرشه الان الگوریتم یوتیوب و اکسپلوررم پر شده از محتوای یازده سپتامبر
بعد یه چیز جالبتر اینه که همین امروز از چت کوپیلوت درمورد فیلم هایی که این اتفاق بین فیلمرداری و اکرانشون افتاده پرسیدم اونم دو تا فیلم خیلی بی ربط که مال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ بودنو آورد
اصلا خیلی عجیب شده این الگوریتم های یوتیوب و این اواخر اینستا هم خیلی عجیب شده الگوریتمش
چیزی که توی گوگل سرچ میکنی و یا حتی تو ذهنت هم هست میان تو اکسپلور و این خیلی جالبه برام
مقاله عالی بود
و صد البته اون سکانس کشتی کج خیلی واقعی در اومده بود چون از یه رسلر واقعی توش استفاده کردن یعنی رندی سویج
و میگن توی اون سکانس کشتی کج پدر مت مورداکم هست
به به عجب مقاله پر و پیمانی
ایول واقعا دست خوش
خسته نباشید عالی.سکانس هاش برام زنده شد
مقاله جالبی بود
برای مابقی فیلم ها هم بسازید لطفا
نوستالژی فوق العاده
“منبع: گیمفا”
باید اعتراف کنم که جا خوردم. فوقالعاده بود. خسته نباشید.
چیزی که در مورد ۳ گانه ریمی (خصوصاً ۲ فیلم اول) هست اینه که به معنای واقعی کلمه «فیلم» بودن.به همین دلیله که میشه چندین بار هم تماشا کرد و لذت برد.
بر خلاف فیلمای ابرقهرمانی الان که اکثرا آبکی هستن و به زحمت میشه تحملشون کرد
چه جالب
من دقیقا تو سالگرد بیست سالگیش بالاخره تونستم marvel’s spider-man 2 رو بگیرم
مبارکه 😁🤍
منم تازه اسپایدرمن ۱ رو دارم بازی میکنم
متاسفانه کامل از نسل ۸ و ۹ جا مونده بودم اما الان فایو گرفتم خداروشکر
عجب چیزیه پسر 😐👌😁
الکی نیست اینهمه از انحصاری های سونی تعریف میکنن
همچنین ❤
تازه دو خیلی خفن تره👌👌
بهترین اسپایدرمن کل تاریخ با بازی توبی مگوایر 💚💚
با احترام به طرفدارای سه گانه بتمن نولان هیچ سه گانه ابرقهرمانی هیچ کجا به سه گانه مرد عنکبوتی سم ریمی نمیرسه مخصوصا فیلم مرد عنکبوتی دو که بهترین فیلم ابرقهرمانی بود
فیلمای سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ بهترین فیلمای کل اعصار بودن حتی فیلمهای ژانر ابرقهرمانی که به شخصه مشتریشون نیستم
عالی🔥
عالی بود
بهترین فیلم مردعنکبوتی بدون شک
عالی بود مقاله
خداقوت
بدون هیچ شکی میتونم بگم اسپایدرمن ۲ بهترین فیلم سوپرهیرویی تاریخ و یکی از بی نقص ترین فیلمای تاریخه. هنوزم درک نمیکنم چرا باید داخل Spider man No Way Home همچین کاری رو با توبی مگوایر که یکی از محبوب ترین و نوستالژی ترین کاراکتر هاس برای هممون بکنن ! بدون هیچ دیالوگ خاص یا اکت خاصی و صرفا برای اینکه داخل اندینگ فیلم بیان تماشاگر هارو نگران کنن که نکنه بمیره همین ! ما رسما تو No Way Home یه فایت ساده بین گرین گابلین و پیتر پارکر (ورژن توبی) ندیدیم و میشه گفت حدودا هییییچ دیالوگی به هم نگفتن …. ولی احتمال خیلی زیاد تو اورجنز بعدی قراره شاهد حضور توبی و هیوجکمن و حتی بازگشت رابرت دنی جونیور به عنوان ۳ تا کاراکتر اصلی فیلم باشیم و واقعا جای شکر داره. به نظرم میشه به هیستوری ولورین و اسپایدرمن(توبی) بدون اینکه بمیرن پایان داد ❤️❤️مرسی از مقالتون خیلی عالی بود💖
راستیییی این نکته رو از قلم انداختین که بروس کمپل قرار بود توی Spider man 4 فیلم نقش میستریو رو بازی کنه و به طوری به پیتر بگه که من توی تمام این سه فیلم قبل تورو زیر نظر داشتم ( سکانس اولین فایت اسپایدرمن توی رینگ داخل اسپایدرمن یک – سکانس بلیط نمایش مری جین داخل اسپایدرمن دو و سکانس دیت پیتر و مری جین داخل اسپایدرمن سه) که نشون از این میده که چه شاهکاری میخواستن بسازن داخل اسپایدرمن ۴ ! حیف شد که سونی گند زد تو همه چی
شاهکار بود