تاریخ محرمانه | نقد و بررسی The Bureau: XCOM Declassified
ایده ی نبرد با فضایی ها و حمله ی ناگهانی آن ها به زمین دیگر یک ایده ی خلاق نیست. سال هاست که این ایده با گوشت و خون بازی های ویدئویی و فیلم ها درآمیخته اما چیزی که در XCOM جدید با آن مواجه می شویم، همان کلیشه های داستانی مبارزات علیه فضایی ها نیست؛ همان شوتر سوم شخص بکش برو جلو هم نیست. The Bureau XCOM Declassifeid پر از ایده های خلاقانه است اما سازندگان آن طور که باید از پس تک تک این ایده ها برنیامدند.
نام: The Bureau: XCOM Declassified
سازنده: 2K Marin
ناشر: 2K Games
سبک: Third person shooter / Tacticall
پلتفرم ها: PC / X360 / PS3
جالب است بدانید که The Bureau XCOM Desclassified از سال ۲۰۰۶ در حال ساخت است و تا زمان اتمام ساخت و انتشار آن، بین سه استودیو دست به دست شده. زحمت طرح های اولیه ی بازی توسط استودیو خوش سابقه ی Irrational Games کشیده شده. چندی بعد هم تایید شد شعبه ی استرالیای 2K هم دستی در ساخت XCOM جدید خواهد داشت اما تنها چند کانسپت که بهانه ای برای معرفی این بازی بود، به تمام اخبار حول این XCOM خاتمه داد. پس از آن فقط خبر از توقف یا روند کند پیشرفت ساخت این بازی به بیرون درز می کرد. اما پس از نشر یک XCOM استراتژی در سال ۲۰۱۲، وقت آن بود که XCOM بعدی هر چه سریع تر اعلام حضور کند و می ۲۰۱۳، بازی The Bureau XCOM Decalssified معرفی شد اما این بار سازنده ی بازی استودیو خوش سابقه ی 2K Marin اعلام شد. اما به نظر در پیاده سازی همان طرح های اولیه بازی که در سال ۲۰۰۶ به معرض دید گذاشته شده بود هیچ تجدیدی صورت نگرفت و شاید دست به دست شدن های بسیار و متوقف شدن ساخت بازی برای چندین ماه مهم ترین عاملی باشد که اجازه نداده تا ایده های خلاق The Bureau آن طور که باید پویایی داشته باشند.
آغاز، در هاله ای از ابهام
فکرش بکنید که یک مامور CIA هستید و انتظار دارید مانند خیلی های دیگر پس از چند سال انجام وظیفه بازنشسته شوید اما زندگی ویلیام کارتر (William Carter) شخصیت اصلی The Bureau سرنوشتی متفاوت داشت؛ مانند مردم آمریکا و بسیاری دیگر از مردمان زمین. داستان بازی دقیقا از جایی آغاز می شود که ویلیام پس از یک روز کاری ملال آور در اتاق نشیمن خانه اش نشسته و یک موسیقی دهه شصتی و نوشیدنی های الکلی را بهانه ی رفع خستگی اش کرده. اما پس از این که ویلیام چشم باز می کند، می بیند که کشورش در جنگ است؛ جنگی که بعید است به واسطه ی سلاح های شوروی شکل گرفته باشد و آمریکا را به آن حال و روز انداخته باشد. زندگی همه در یک چشم بهم زدن تغییر می کند و حالا، ویلیام کارتر یک مامور معمولی CIA نیست و عضوی از X-COM است. داستان The Bureau یک پیش درآمد برای این سری محسوب می شود از این رو آغاز و پایان The Bureau برای طرفداران این IP می تواند جذابیت خاصی داشته باشد. اما مهم ترین نکته ای که داستان این بازی را از کلیشه ها دور می کند و جذابیت ویژه ای به آن می بخشد، رخ دادن وقایع این بازی در سال ۱۹۶۲ است؛ زمانی که آمریکا درگیر جنگ سرد با کمونیسم و شوروی بوده و اعتقادات مردمی مبنی بر تبعیض های نژادی در آمریکایی ها موج می زند. از همان آغاز بازی کارتر سعی دارد تا از دلایل حمله ی فضایی ها با خبر شود؛ سعی دارد بداند که چرا X-COM نمی خواهد به مردم و جهانیان اطلاع رسانی کامل شود اما برای این کار اول باید از شر فضایی ها راحت شود. به همین بهانه ویلیام کارتر و چند نفر دیگر به عضویت X-COM در می آیند و داستان بازی سعی در نشان دادن همان کلیشه ی مبارزه بر علیه فضایی ها و نجات جان بشریت دارد. اما از آن جایی که ما می دانیم The Bureau به حمله بیگانگان خاتمه نمی دهد، برای جلوگیری از اسپویل داستانی، سازندگان کنجکاوی های ویلیام کارتر را چاشنی داستان بازی کرده اند. از طرفی سیستم پرسش و پاسخ ها بهانه ای برای برقراری ارتباط بیشتر با سایر شخصیت ها شده اما در کل شخصیت ها به قدری بی روح هستند که فاز دوم داستان بازی به هیچ وجه اثرات مثبتی ندارد.
جنگ تغییر کرده!
همان طور که می دانید The Bureau XCOM مانند XCOM های قبلی استراتژی نیست و یک شوتر سوم شخص تاکتیکال محسوب می شود. البته بخش تاکتیکال بازی نشان از احترام به اصالت XCOM دارد چرا که در این بخش هر از گاهی همان طعم استراتژی های خاص ایکس کام چشیده می شود. شیوه ی دریافت ماموریت در این بازی دقیقا مشابه همان چیزی است که پیش از این در سه گانه ی موفق Mass Effect تجربه اش کرده ایم. به این صورت شما خودتان از بین چند ماموریت فرعی و اصلی یکی را انتخاب می کنید و از بین چند نفری هم دو نفر را به عنوان همراه در ماموریت ها انتخاب می کنید. کاورگیری هم که دیگر جزئی از بازی های سوم شخص شده و به کلی با آن درآمیخته. در این TB هم شاهد یک کاورگیری کم نقص و انعطاف پذیر هستیم و باتوجه به طراحی محیط، مکانیک کاورگیری به خوبی از پس کمک به اکشن بازی برآمده. اما از همان اوایل بازی یکی از ایراد های بخش اکشن خود را نمایان می کند که آن هم Gunplay خشک و نسبتا بی روح بازی است. حال این که این خشکی را به حساب اسلحه های دهه شصتی بگذاریم یا کم کاری سازندگان یا فیزیک بد بازی (که بد هم نیست!)، این بخش از اکشن بازی آن طور که باید مخاطب را مجذوب خود نمی کند و این نکته ی منفی برای یک شوتر سوم شخص محسوب می شود. مشکل بعدی بازی هم در هوش مصنوعی است؛ متاسفانه هوش مصنوعی بیگانگان فضایی از بالانس قابل قبولی بهره نمی برد و هر از گاهی بر روی اعصاب شما خواهند بود؛ به خصوص Sectoid ها که خیلی از مواقع حتی از یک زامبی هم احمق تر می شوند و در مقابل Outsiders ها برخی اوقات به قدری باهوش ظاهر می شوند که تمام معادلات بالانس درجه ی سختی بازی را برهم می زند. این عدم تعادل در هوش مصنوعی برای یارهای تان هم کاملا محسوس است به خصوص در درجه های سختی پایین تر که روی کمک آن ها حساب بازکرده اید و از همه مهم تر این که این بازی یک تاکتیکال است و نقش یارهای تان باید پر رنگ تر آن چه که انتظار می رود باشد. البته با توجه به این که The Bureau از سیستم Revive هم بهره می برد، ضعف در هوش مصنوعی یاران بیش از حد خود را نمایان می کند. به طور کلی بازی در بخش گیم پلی آغاز ضعیفی دارد. چرا که در این بخش هنوز مکانیک های بازی قابل استفاده نیستند و مکانیک Battle Focus که بهانه ای برای اجرای دستورات تاکتیکی شما است، کمی استفاده از آن جذاب به نظر نمی رسد یا بهتر است بگوییم در اوایل بازی نیازی به این مکانیک نیست و باعث می شود که تصور کنید بازی از روند یکنواختی برخوردار است اما حقیقتا این طور نیست.
برخلاف تنوع نه چندان قابل قبول اسلحه ها، سطح قدرت دشمنان تنوع پذیری قابل قبولی دارد. در هر ماموریت با برخی موجودات قوی پیکر و غول پیکر مبارزه می کنید که به نوعی حس و حال باس فایت را به بازی تزریق می کند و در هر میدان نبرد، با چند نوع از بیگانگان فضایی درگیر می شوید (که بلا استثنا هیچ کدام از آن ها هد شات نمی شوند!). وقتی هم که مکانیک های جدید بازی اضافه می شوند مانند کنترل ذهن و کنترل هواپیما های بدون سرنشین. بخش تاکتیکال بازی هم از اواسط بازی کارآمدی خود را نمایان می کند. البته با توجه به ضعیف بودن هوش مصنوعی، باز هم آن طور که باید این اهمیت احساس نمی شود. به هنگام ورود به منوی Battle Focus Mode، حرکت زمان آهسته تر می شود و شما می توانید دستورات خود مبنی بر شلیک کردن بر روی یک هدف خاص، حرکت کردن و یا Revive یا چند دستور دیگر، اِعمال کنید. همین سیستم تاکتیکال نسبتا وسیع بازی است که The Bureau را به اصالت XCOM نزدیک کرده و این بازی از هر شوتر سوم شخص دیگری مسثنی کرده است. سیستم نوار سلامتی بازی و چندی دیگر از قابلیت ها هم مرحله به مرحله ارتقا می یابند و شما می توانید در کنار شخصی سازی، مهارت های خود و یارهای تان را هم ارتقا دهید. شخصی سازی لباس خود و یاران تان، متاسفانه تاثیر و پویایی خاصی ندارد. هر چند خود بازی در هر مرحله زحمت تغییر لباس شخصیت اصلی بازی می کشند اما لباس ها همگی کلاسیک و مشابه هم هستند و شخصی سازی در این بخش فقط در تغییر رنگ خلاصه می شود اما به طور کلی وجود این مکانیزم در The Bureau خالی از لطف نبوده. اما مقوله ی پرسش و پاسخ ها The Bureau که متاسفانه به هیچ وجه جذاب و کارآمد نیستند. سوالات و جواب هایی که در این بخش رد و بدل می شوند دیالوگ هایی ساده و پرداخته نشده هستند و فقط کمکی به سازندگان بوده تا از زیر بار ساخت چند کات سن دیگر هم راحت شوند. به هر حال هر کسی ترجیح می دهد تا به جای تلف کردن وقتش با این پرسش و پاسخ ها، طی چند کات هیجان انگیز شاهد گفتگوی میان شخصیت ها باشد!
عقبگرد به سبک X-COM
به موازات این که داستان بازی یک پیش درآمد است و وقایع قبل از نسخه های پیشین را روایت می کند، گرافیک بازی که چند سالی ما را به عقب تر می برد. The Bureau XCOM Decalssified با بهره گیری از موتور گرافیکی Unreal Engine 3 ساخته می شود و دقیقا از تک تک مشکلات این موتور گرافیکی در این بازی بیداد می کند به جز کیفیت بافت ها که باید به حساب کم کاری سازندگان بگذاریم. طراحی بافت های در این بازی واقعا در حد و اندازه های یک تجربه ی کنسولی در سال ۲۰۱۳ نیست. البته طراحی های هنری و فضاسازی ها به داد بازی رسیده اند تا محیط ها در عوض غیرقابل تحمل شدن، خیلی هم جذاب و گیرا باشند. برای خیلی ها نمایش آمریکا و رویای آمریکایی در دهه های ۵۰ و ۶۰ میلادی جذابیت خاصی دارد. بازی The Bureau با بهره گیری از همین تم محیط هایی جذاب به وجود آورده و با ترکیب آن با جو علمی تخیلی بازی، بر این جذابیت افزوده است. به علاوه با استفاده از رنگ بندی های سرد و مرده و مردم به دار آویخته شده و جنازه های خونینی که پهن بر زمین هستند و شهری ویران، آخرالزمان به سبک دهه ۶۰ میلادی را به ارمغان آورده. به طور کلی بازی در بخش طراحی هنری عملکردی خوبی داشته و اگر بتوانید با این تم ارتباط برقرار کنید، پس خیلی هم راحت می توانید اهمیت چندانی برای افت فریم ها و دیر لود شدن بافت ها و عدم تخریب پذیری ها و نورپردازی نه چندان قدرتمند بازی، قائل نشوید.
یک قدم رو به عقب دیگر
متاسفانه بازی در بخش موسیقی و صداگذاری عملکرد مثبتی نداشته. بخشی اکثر بازی های امروزی به خوبی آن را ارائه می کنند اما علیرغم تجارب سازندگان The Bureau، این بازی در این بخش موفق ظاهر نشده است. موسیقی های بازی تا حدودی آن تناسب های لازم را با سبک های دهه شصتی دارد اما مشکل این جاست که تنها پس از یک ساعت از گوش دادن به موزیک های این بازی خسته می شوید و تنها طعم تلخ تکرار آن را می چشید. در بخش صداگذاری هم، خوشبختانه صداپیشه ها خیلی خوب انجام وظیفه کرده اند ولی صدا های ناشی از محیط و سلاح ها، پرداخته شده نیست و سر و صدا های زاید و بی ربط، باری دیگر توجیه سازندگان برای کم کاری بوده!
The Bureau XCOM Decalssified بازی خوبی است. بازی که پر از ایده های خلاقانه است اما این که چرا سازندگان در پردازش این ایده کم کاری کرده اند خود سوالی بزرگ است. بازی که می توانست یک پیش درآمد رویایی برای IP دوست داشتنی XCOM باشد. اولین چیزی که باعث می شود تا The Bureau را به شما پیشنهاد کنم، تاکتیکال بودن و فضای جذابش است. فضایی که تلفیقی از آمریکایی دهه ۶۰ و اتمسفر علمی تخیلی است و طعم متفاوت نبرد با تیپ ها کلاسیک با کلاه شاپو و کراوات را، برای شما معنی خواهد کرد و حتی اگر تجربه ی لذت بردن از یکی هشت XCOM را دارید، این کم لطفی را در حق این IP نکنید و تجربه ی The Bureau را از دست ندهید.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- برترین و داغترین اخبار و حواشی گیمینگ در سال ۲۰۲۴
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- سیدی پراجکت همکاری با Sweet Baby را رد کرد: «ما حتی نام آنها را هم نشنیده بودیم»
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- RTX 5090 بدون DLSS عنوان Black Myth: Wukong را با نرخ ۲۹ فریم بر ثانیه اجرا میکند
- رسمی: سونی بازی سرویس محور God of War از بلوپوینت و پروژه جدید Bend Studios را لغو کرد
- اشاره سونی به PS6 در ماه گذشته که از چشم همه پنهان ماند؛ عرضه در سال ۲۰۲۸؟
- ۲۰ بازی خاطرهانگیز دیگر برای گیمرهای ایرانی
- گیمپلی جدید بازی Black State گرافیک خیرهکننده آن را به تصویر میکشد
نظرات
فکر نکنم بازی خیلی خوبی باشه :-/
نا امیدم کرد میتونست خیلی بهتر باشه :-((
نمره کاملا درخور بازی بود. من که در کل خوشم نیومد از بازیش یعنی بازی کنی نکنید هیچ فرق خاصی نداره اصولا بازی هایی که خیلی روند ساختشون طولانی میشه این بلاها به جونشون می افته از دست میرن
:no:
مرسی بازی خوبی نیست :no:
حیف شد 🙁
همین الان خواستم پارته یکشو دان کنم خوب شد نکردم
وقتی بازیش میکردم به یک باگ عظیمی برخوردم که دیگه جلو تر از اونجا نمیشه رفت میرم جلو یه دفعه همه چی ناپدید میشه همه جا سفید میشه منم سقوط میکنم میمیرم خخخخخ در کل خوشم نیومد از بازی 😐 ممنون بابت نقد :yes:
منم بازی کردم 😎
اصلا از بازیش خوشم نیومد 🙁
خیلی سخته :sweat:
گرافیکشم انچنان خوب نیس 😐
نورپردازیش هم ضعیفه :sick:
باگ و افت فریم هم خیلی داره :sick:
:no: :no:
متأسفانه این تابستون از بدترین ها بود! به نظرتون ۳ تا بازی درست و حسابی که خودشم آخر تابستون اومدن وضعیت خوبیه؟!
جواب بدین!!!!!
mercenary:امسال بدترین تابستون بود؟؟؟!!ببین دوست عزیز انگار یادت رفته بهترین بازی سال Goty که قراره نمره ۱۰ بگیره میخواد در ۲۶ شهریور منتشر بشه :heh:
۲۶ شهریور که تابستون تموم شده!!
kamyab1:ما تا جایی که میدونستیم شهریور جرو تابستونه شاید توی شهر شما پاییز باشه!!!! : :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
۴ روز مونده به آخر تابستون دیگه…
تا ایران بیاد و … میشه اول مهر دیگه تابستونی نمیمونه که
عزیزم فوقش دو روز.همون روز اول توی تمام سایت ها حتی سایت های ایرانی هم برای دانلود گذاشته میشه. :laugh:
دوست عزیز—من منظورم اینه که بازی کردن تو این ۲ روز تابستون کنار-
بقیش میمونه تو پاییز—این جمله به این موضوع مربوط میشه—
(امسال بدترین تابستونه)
اوه اوه! یه کامنت دادم یه ملت داغ کردن! با تشکر از دوستمون kamyab1 که یه حمایتی از ما کردن باید بگم که اگه شما ۴ روز آخر اردیبهشت که نوز جزو سال تحصیلیه مدرسه میری بله! این هم ممکنه که وقتی تابستون تموم شده و ما برای بازی های قبل از تاریخ طلایی ۲۶ شهریور صحبت میکنیم و شما توی آینده زندگی میکنی ممکنه! داداش فردا چی میشه؟! خبر بده با پ.خ!
آخ! سوتی رو دیدید؟!
نوز = جزو! :no:
? ?:-) ?:-) ?:-)
بازی جالبی نبود :no: :no: :no: :no:
اصلا بازیه خوبی نبود ونمره ای که بهش دادین خیلی زیاد بود(البته نقد عالی بود) تنها جذابیتی که این بازی برام داشت جایی بود که یاراتو می ساختی باید بگم قدرتی که در اختیاردشمنت بود خیلی زیاد وناعادلانه بودولی بستگی به قدرت گیمر داشت که چجوری بازی کنه در ضمن تو این بازی راز بشقاب پرنده ها هم برملا شد.(البته در روز انتشار این بازی این راز برملا شد)
اقا بهزاد ممنون
پرسش و پاسخ های موجود در این بازی یه چیز بیخود و بی ارزش هست اونطوری که دیدم چون تم این بازی تمی کاراگاهی نیست و اصلا با این چیزها آمیخته نمیشه!ولی چیزی که میشه روش ساب کرد فقط ایده های بازی هست که خیلی بینظیرن.ممنون بهزاد جان کامل و مفصل بود! :yes:
بهترین بازی کلمکترکی :evilgrin:
چقدر شبیه vito scalleta هستش 😐 😐
خوشم نیومد،خیلی چرت بود :no: :no: :no: :no: :no:
:no:
نامردیه خداییش ۲۸ از چهل! برای یک تاکتیکال خیلی عالیه!
شرط می بندم شما به هیچ وجه نقد رو نخوندین..لطفا با یک ذهنیت و دیدن یک عدد برای خودتون تحلیل و تفسیر نکنین! 😉
اگه کسی اهل بازی تاکتیکال باشه خیلی هم بازی خوبیه متاسفانه بعضیها بدون اینکه ننقد رو بخونن نظر میدن.به نظر من این بازی با همه مشکلاتش گیم بلی خوبی داره و برای من همین کافیه. ممنون بهزاد
:yes: دقیقا همین طور هست که میگید! 😉 :yes:
بازیش زیاد بدم نیست میشه بازی کردش.درکل به نظر من ارزش بازی کردن رو داره.
ب خاطر نقد هم ممنون. :yes: ولی یکم نمره پایین دادین :-/
۲۸/۴۰=۷/۱۰ پایینه؟ 😐 😐 😐
زیاد حال نمیده :no:
بهزاد دمت گرم.لذت بردیمومنتظر بودم ببینم چجوریه بازیش
:yes: :yes:
مرسی سعید جون :yes: 😉
این بازی برا ی سال چارمی ارزش بازی کردن نداره :yes:
مرسی عالی بود :yes: :yes:
خسته نباشی بهزاد جان :yes:
بازیش خدایی خوبه مخصوصا برای طرفداران XCOM و کمی که از بازی رو تجره کردم احساس کردم حداقل ارزش یک بار بازی کردن رو داره .
قسمت داستان رو به خاطر اینکه بازی رو تموم نکردم ، اصلا نگاه نکردم ولی انتظار داشتم که نمره خوبی تو این بخش بگیره .
بهزاد خسته نباشی خیلی عالی . :yes:
زیاد بازی جالبی نبود :no:
بازی یکنواخته چند تا مرحله که میری حالت بهم میخوره :sick:
تنها نکته ی مثبت بازی اینه که محیط شبیه Mafia II هست :evilgrin:
Mafia II :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
بازی فوقوالعاده آشغال و یکنواختیه.
جاش باید مافیا۳ رو میساخت نه این بازی تخیلی :pissedoff:
خوب منم بهتره عقیدم رو بگم شاید بشه روی انتخاب شما عزیزان تاثیر بگذاره و دوست هم دارم که این نمرات سلیقه ای نیست چون من همه ی جوانب رو درنظر گرفتم 😐
خوب دوست عزیزمون جناب اقای بهزاد شعبانی نقدشون رو کردن و من میپذیرم
داستان که فکر کنم نکته ی قوت در اینجاست ۶/۱۰
گیم پلی که بعضی وقت ها کلیشه ای میشد ۴/۱۰
صداگذاری که من به شخصه رو این تاکیید موکد دارم واقعا بد بود ۲/۱۰
گرافیک بازی که باگ از سر و کله بازی میبارید و قاعدتا لطمه ای به بازی زده بود ۳/۱۰
و چون اولویت من داستان و در اخر گرافیکه پس بر این اساس این بازی ۳.۲۵/۱۰ گرفت و این یعنی:بد
فعلا
خسته نباشید خیلی عالی بود ، من تا سه چهارمشو خوندم باعث شد بازی رو سفارش ندم بعد از چند ساعت که آومدم آخرش رو هم خوندم آلان عین سگ پشیمونم 😥
آقایون گول این افراد نوب رو نخورید که میگن باگ داره باگ داره… هیچ هم باگ نداره… آقایی که میگی کل صفحه وسط بازی سفید میشه بهتره این داستان های مادر بزرگت رو یه جای دیگه تعریف کنی :rotfl: آقایی که میگی بدترین تابستون این بوده، شما یا گیمر نیستی یا اصلا معنی گیم رو نمی دونی…. :rotfl:
گرافیکش که اصلا جای حرف نداره… نقطه قوتش هم گیم پلیش هست… داستانش و صدا گذاری هم تقریبا خوبه…. کلا یه عنوان بسیار زیبایی هستش…. من که خیلی باهال حال می کنم….
تقریبا اگه دقت کنید یه ترکیبی از Mafia 2 و The Line هستش… ماشین ها تقریبا مربوط به مافیا ۲ هستن… شخصیت اصلی شبیه به ویتو اسکالتا هست…. تقریبا در دوران مافیا ۲ به سر میبرن…. گیم پلی بازی مثل The Line می تونید به دوستانتان دستور بدید تا به دشمنا حمله کنن البته این بخش خیلی بزرگ تر شده و قابلیت های بیشتری داره….
شماهایی که اصلا این بازی رو تجربه نکردید، حرف زیادی نزنید و بقیه اشخاص رو از خریدن این بازی منصرف نکنید :heh:
میخوامت متین جان ! ایول داری ! من واقعا لذت بردم ازش ! :yes: :yes: :yes:
:no: :no: :no: :no: