رتبه بندی بهترین فیلمهای پاد-آرمانشهر و جنگی سینما
به لطف فیلمهای پاد-آرمانشهر و جنگی میدانیم که در پایان دنیا انسانها به بهانههای مختلف به جان یکدیگر افتاده و کشتار به راه میاندازند.
فیلمهای پاد-آرمانشهر و جنگی به آن دسته از آثاری گفته میشود که در آیندهای دور یا نزدیک، اتفاقاتی زمینی و یا فرازمینی به وقوع پیوسته که انسانها را به ناچار وارد نبردی ویرانگر و نابود کننده میکند؛ نبردی که گاهاً میتواند خود انسانها را روبروی یکدیگر قرار داده تا برای حفظ منافع و چه بسا باقی مانده منابع حیاتی، سیاره زمین را تا مرز نابودی پیش خواهند برد. ایده جذاب و در عین حال کابوسوارانهای که منجر به تولید فیلمهای هیجان انگیزی شده است.
نکته حائز اهمیت ماجرا در این است که اگرچه با ژانر بسیار جذابی طرف هستیم اما سینمای هالیوود به شکلی گزیده و محتاطانه به سراغ آن رفته و بسیاری از فیلمسازان به دلایل مختلف علاقه چندانی به آن نشان نمیدهد. با این حال پخش و اکران فیلم تحسین شده و در عین حال جنجال برانگیز Civil War سبب شده تا باری دیگر آثار پاد-آرمانشهر و جنگی به مرکز توجه مخاطبین و دوست داران سینما تبدیل بشود.
به همین منظور نیز در مقالهای جذاب و خواندنی به سراغ معرفی و رتبه بندی ۱۰ فیلم برتر پاد-آرمانشهر و جنگی رفتهایم که هر یک به شیوهای خاص و منحصر به فرد سعی داشته تا چنین ایدهای را بسط و گسترش دهد.
۱۰. فیلم Civil War ساخته الکس گارلند در سال ۲۰۲۴
به راه افتادن جنگ داخلی کابوس مردم هر کشوری محسوب میشود که تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند تا حتی برای یک روز چنین واقعهای را در مرز و بوم خود تجربه نمایند. ایده وحشتناکی که کارگردان خلاقی همچون الکس گارلند به سراغش رفته تا یکی از بهترین فیلمهای امسال را پدید بیاورد.
فیلم Civil War ساخته کمپانی A24 جنگ داخلی را به کشور ایالات متحده آمریکایی میبرد که از قدرت نظامی ویرانگر و غیرقابل تصوری بهره برده است. جنگی میان دولتمردان آمریکایی و گروههای جدایی طلب که هر یک سعی دارند تا به شیوههای مختلف و بیرحمانهای دیگری را از قائله حذف نمایند. نکته حائز اهمیت این است که ساخته الکس گارلند به نمایش وضعیتی میپردازد که نشان میهد حتی قدرتمندترین کشور جهان نیز در صورت گرفتار شدن به آن تا چه اندازه میتواند به نابودی کشیده شده و عملاً چیزی از آن باقی نماند و Civil War مردمانی را نشان میدهد که قربانی اصلی یک جنگ داخلی خواهند بود. افراد بیگناهی که در صورت کسب قدرت هر یک از طرفین، سودی برایشان نداشته و تنها شاهد نابودی اموال و مرگ عزیزانشان خواهند بود.
۹. فیلم World War Z ساخته مارک فورستر در سال ۲۰۱۳
فیلمهای پاد-آرمانشهر و جنگی همیشه قرار نیست درباره جنگ میان انسانها و یا حمله بیگانگان بوده باشد و گاهاً همچون World War Z میتواند به بدترین کابوس بشریت رنگ و بوی واقعیت دهد. کابوسی به اسم حمله زامبیها آن هم موجوداتی که تحت هیچ شرایطی فرصت فرار را به شما نخواهند داد.
تاکنون آثار زامبی محور گوناگونی در سینما و تلویزیون ساخته و پخش شدهاند اما هیچکدام به اندازه ساخته مارک فورستر تمام دنیا را درگیر موجوداتی غیرقابل توقف نشان نداده است. زامبیهای World War Z هیچ بمب اتم و دیواری مانع حملهشان نبوده و در دستههای چند صدتایی میتوانند هر چیزی و هر کسی را به مانند امواج دریا در خود غرق نمایند. فیلم تماشایی و هیجان انگیز برد پیت اثر برجسته و دست کم گرفته شدهای محسوب میشود که نشان میدهد در صورت بروز یک جنگ زامبیمحور در سطح بین المللی، هیچ کشوری توان توقف آنها را نداشته و عملاً بشر کارش تمام خواهد شد.
۸. فیلم Elysium ساخته نیل بلومکمپ در سال ۲۰۱۳
نیل بلومکمپ جزو کارگردانان ارزشمند سینمای هالیوود محسوب میشود که از دیدگاهی منحصر به فرد در به تصویر کشیدن فیلمهایش بهره برده که در کمال تاسف، آن بازخوردی که میبایست را هیچگاه دریافت نکرده است.
یکی از فیلمهای نه چندان مورد استقبال قرار گرفته وی که از قضا روایتی پاد-آرمانشهر و جنگی را به معرض نمایش میگذارد، Elysium با نقش آفرینی مت دیمون نام دارد که ایده فاصله طبقاتی را به شیوه متفاوتی در مرکز توجه داستان قرار داده است. در این فیلم با زمین آلودهای طرف هستیم که ثروتمندان با ساخت یک سفینه فضایی بسیار عظیم و پیشرفته، به خارج از جو رفته و زندگی مرفهی را سپری کرده و در عین حال انسانهای فقیر بر روی زمین باقی مانده و یک جهنم را تحمل میکنند. Elysium مملو از سکانسهای اکشن با جلوههای بصری چشم نوازی است که پس از گذشت بیش از یک دهه همچنان میتواند هر مخاطبی را شیفته خود نماید.
۷. فیلم Oblivion ساخته جوزف کوشینسکی در سال ۲۰۱۳
در رتبه هفتم به سراغ یکی از فیلمهای نه چندان دیده شده تام کروز به نام Oblivion میرویم که در سینمای امروز میتوان از آن به عنوان یک جواهر کشف نشده یاد کرد؛ اثری که تنها موسیقی متن آن میتواند هر شنوندهای را غرق در خود نماید.
ساخته جوزف کوشینسکی روایت متفاوتی حول محور حمله بیگانگان به زمین را دستمایه روایت داستان قرار میدهد. جایی که آنها عملاً پیروز جنگ شدهاند و انسانها را یا به نابودی کشانده و یا آنها را با دستکاری خاطراتشان به صورت غیرمستقیم کنترل میکنند. یکی از این انسانها سرباز و فضانوردی به نام جک نام دارد که در جریان یکی از ماموریتهایش با حقیقت پشت پرده روبرو شده و زندگیاش دگرگون میشود. حال او در دنیای داستان Oblivion وظیفه دارد تا با انسانهای باقی ماندهای که در پناهگاهها پنهان شدهاند، تهدید بیگانگان مرموز را یکبار برای همیشه پایان داده و سیاره زمین را به مالکین اصلی خود بازگرداند. متاسفانه این فیلم در سال ۲۰۱۳ میلادی مورد توجه قرار نگرفت و سپس در سالهای بعدی توسط دوستداران آثار آینده نگرانه کشف شد و مورد تحسین قرار گرفت.
۶. فیلم Spectral ساخته نیک متیو در سال ۲۰۱۶
پس از معرفی چندین و چند فیلم مشهور با بازیگرانی شناخته شده، حال در رتبه ششم به سراغ اثری به نام Spectral میرویم که قطعاً بسیاری از شما حتی اسم آن را هم نشنیدهاید. اثری به شدت تماشایی که در سال ۲۰۱۶ میلادی عملاً فرصتی برای خودنمایی پیدا نکرد.
این فیلم در فضای دهه ۲۰۱۰ میلادی همراه با سلاحهای بسیار پیشرفته جریان دارد، جایی که در گرفتن یک جنگ غیرمنتظره و ناگهانی کشور کوچک مولداوی را به سمت فروپاشی کامل سوق میدهد و سربازان درگیر در این نبرد با مشکل عجیب و غریبی روبرو هستند؛ آنها در عین این که روبروی خود با سربازان دشمن درگیر هستند، با نیروی ماورایی عجیب و غریب و مرموزی نیز طرف میشوند که هیچ سلاحی توان کشتن آنها را نخواهد داشت. مهمترین ویژگی فیلم Spectral به برخورداری از نیروی ویرانگر و مرموزی مربوط میشود که شما را به ترس و وحشت دچار کرده و شخصیتهای داستان را در موقعیتهایی قرار میدهد که هیچ راه فراری نداشته و به معنای واقعی کلمه نمیدانند که با چه چیزی در جنگ و نبرد هستند.
۵. فیلم The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 ساخته فرانسیس لارنس در سال ۲۰۱۵
برخلاف باقی فیلمهای این مقاله که آثاری تک قسمتی به شمار میروند، در رتبه پنجم با فیلمی از یک فرنچایز طرف هستیم که در دهه ۲۰۱۰ میلادی توجه هر مخاطبی را به سمت خود جلب کرده بود. یکی از معدود فرنچایزهای جذاب سینمای هالیوود که از یک قهرمان زن در روایتی فارغ از جنسیتزدگی و کلیشه بهره برده است.
فیلم The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 که به عنوان قسمت پنجم و نهایی از فرنچایز بازیهای گرسنگی محسوب میشود، ماجراجویی کتنیس اوردین را از حضور در یک بازی برای بقا به جنگی داخلی و در قامت یک قهرمان ملی سوق میدهد که به تنهایی میتواند آینده کشورش را برای همیشه متحول نماید. دنیای این فرنچایز تحت دیکتاتوری بیرحم کنترل میشود که صرفاً برای برقراری صلح، نوجوانان هر منطقه را برای سالهای بسیار به جان یکدیگر انداخته و حال شخصیت جنیفر لارنس به پا خواسته تا به چنین رویه خونین و وحشیگرایانهای برای همیشه پایان دهد. فارغ از المانهای اکشن و عاشقانه The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 مهمترین ویژگی این فیلم پیامهای آزادگی آن میباشد که هر مخاطبی را در فکر فرو خواهد برد.
۴. فیلم Edge of Tomorrow ساخته داگ لیمان در سال ۲۰۱۴
کارنامه تام کروز به حدی درخشان و ارزشمند است که در هر ژانری میتوان فیلم جذابی در آن پیدا کرد؛ مخصوصاً آثار اکشنی که با موضوعات پاد-آرمانشهر و جنگی گره خورده باشد که در همین مقاله ۲ تای آنها را به شما معرفی کردهایم.
فیلم Edge of Tomorrow دقیقاً به همان بلای Oblivion دچار شد: اثری به شدت سرگرمکننده و تماشایی که فدای بازاریابی ضعیف شد و آنطور که میبایست مورد استقبال سینماگران قرار نگرفت. اثری که بشریت را در جنگی ناعادلانه با بیگانهها قرار داده و در این بین سرگرد ویلیام کیج با برقراری تماس خونی یکی از این موجودات، به توانایی تکرار روزها پس از مرگ دست پیدا میکند؛ توانایی منحصر به فردی که میتواند جنگ را به نفع انسانها پایان داده و سیاره زمین را از شر موجودات بیگانه خلاص نماید. ایده تکرار چرخه مرگ و زندگی به نمایش در آمده در Edge of Tomorrow به حدی هیجان انگیز کار شده که خط داستانی غیرقابل پیش بینی و سکانسهای اکشن دیوانهواری را رقم زده است.
۳. فیلم The Matrix ساخته خواهران واچوفسکی در سال ۱۹۹۹
نوبتی هم که باشد در جایگاه سوم این مقاله به سراغ یکی از شاهکارهای تاریخ سینما یعنی The Matrix میرویم که بیش از ۲ دهه پیش ایدهای را بنیانگذاری کرد که ژانر علمی تخیلی را برای همیشه متحول نموده است.
این فیلم که از کیانو ریوز یک ستاره به تمام معنا ساخت، در آیندهای بسیار دور جریان دارد؛ جایی که ذهن انسانها در برنامهای به نام ماتریکس آپلود شده و به صورت ناخوداگاه در زندگی درون آن میپردازند. جایی که تمام و کمال توسط ماشینها و هوش مصنوعی کنترل میشود. در این بین گروهی که فرصت فرار از ماتریکس را پیدا کردهاند، به سراغ شخصیتی به نام نئو رفته که میتواند کلید پیروزی انسان بر ماشین باشد. در حالی که دنبالههای The Matrix از کیفیتی لازم برخوردار نبوده و هر یک در جنبههای مختلفی ناکام ظاهر میشود اما محصول سال ۱۹۹۹ میلادی یک رویداد سینمایی تاثیرگذار به شمار میرود که آثار پس از خود را تمام و کمال دگرگون کرده است.
۲. فیلم War for the Planet of the Apes ساخته مت ریوز در سال ۲۰۱۷
زمانی که از قدرت کارگردانی مت ریوز صحبت میکنیم، باید به یاد داشته باشیم که یکی از فرنچایزهای معمولی ژانر علمی تخیلی را به دست گرفت و ۳ گانهای شاهکار از آن تولید نمود.
پایاندهنده این ۳ گانه War for the Planet of the Apes نام دارد که جنگ میان میمونها و انسانها را به نقطه نهایی رسانده جایی که هر یک از جناحین در صورت کوچکترین خطایی میتواند توسط دیگری از صفحه روزگار محو شود؛ مخصوصاً انسانها که این بار در سمت ضعیف ماجرا ایستادهاند. در حالی که War for the Planet of the Apes روایت حماسی و هیجان انگیزی را با سکانسهای تماشایی و جلوههای بصری ناب ترکیب کرده اما در بطن داستان روایت مظلوم بر علیه ظالم را به شیوهای معکوس نمایش میدهد که پیشتر در فیلم Dawn of the Planets of the Apes میمونها را در سمت ضعیف داستان و انسانها را قدرت مطلق نشان داده بود.
۱. فیلم Threads ساخته میک جکسون در سال ۱۹۸۴
در نهایت به رتبه نخست مقاله امروز میرسیم که قطعاً نه تنها انتظار حضور آن را در چنین جایگاهی نداشتید، بلکه احتمالاً حتی نام آن را نیز نشنیدهاید.
اثری به نام Threads که تماشای آن میتواند دیدگاه شما به زندگی را دگرگون نماید و تا ابد در یادتان باقی بماند. فیلمی تلویزیونی ساخته شده توسط شبکه بیبیسی که ورود کشور بریتانیا را به یک جنگ هستهای نمایش داده و تبعات آن را مورد کنکاش قرار میدهد. اثری که نمایانگر دوران جنگ سرد بوده و خطری را به معرض نمایش میگذارد که انسانها حتی امروزه نیز میتوانند آن را بیخ گوششان حس نمایند. خطر در گرفتن جنگی هستهای بین قدرتهای غربی و شرقی از دههها پیش تا به امروز همچنان جریان داشته و Threads به شکلی بسیار ترسناک و ویرانگر این مسئله را در مرکز توجه داستان خود قرار داده تا تلنگری به بشریت زده و از خطرات احتمالی پس از چنین نبردی، ما را آگاه نماید. در مقالهای با فیلمهای پرزرق و برق و چند صد میلیون دلاری، ساخته میک جکسون بیش از هر کدام از آثار نام برده شده میتواند مفهوم پاد-آرمانشهر و جنگی را به تاثیرگذارترین شیوه ممکن به تصویر بکشد.
منبع: کولایدر
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
نظرات
🟢 مدیریت عزیز گیمفا، درود برشما خواهشا و لطفا به مخاطبین خود احترام گذاشته و پیامهای کاربران قابل اعتماد را سریع تأیید کنید، نمیدونم علت این تأخیر در تأیید پیامها چیست!!، اما همین یک تأثیر منفی برای سایت شما به شمار میآید… اینجانب در اکانت قبلی خود، تیک آبی را داشتم، اما شما به ناحق اکانت بنده را پاک کردین، حتی اگر مجدد نگاه کنید، بنده هیچ عیب و بیاحترامیای نکردم، جز اینکه خیلی از کاربران شروع به بحث و بیادبی بااینجانب کردند، خواهشمندم تیک بنده را که در گذشته با اکانت قبلی داشتم، به اکانت جدیدم منتقل کنید، سپاسگزارم💚🙏🏻
با سلام خدمت مدیریت عزیز گیمفا ، اینجانب “میگ ویک ” به تیک نامرئی خود احتیاجی ندارم ؛ لذا درخواست دارم آن را به رنگ آبی درآورده و سپس به دوست عزیزم “🟢 گیمرگیاهخوار 🔵” که سالهای زیاد با کامنت های شیرین خود دل ما را شاد نموده است و چراغ گیمفا را روشن تر کرده است بدهید . باتشکر ♥️
تیک نامرئی شما برداشته شد!
تیک فوق نامرئی اضافه شد!
لابد گوشتخواره
چه بامزهای شما😏
تیک آبی مال گوشت خواراس فقط
خندیدم😂
حاجی شما گیاه خوارا وقتی می خندید ، صدای شاخ و برگ میاد ؟
پس چه با صفا هستم😍💚
همشون عالی هستن، ولی با ماتریکس،خیلی حال کردم،البته همه عالین.
مجموعه فیلمهای Divergent و Maze Runner
دقیقا مخصوصا قسمت سوم maze runner
و بنظرم war of the worlds از اسپیلبرگ هم میتونست باشه
یه سوال
میز رانر به نظرت فیلم خوبیه؟
یک فیلم علمی تخیلی بقامحور و هیجان انگیز هستش و هیچ چیز خاص دیگهای که بشه گفت نکتهی مثبت هست نداره
واقعا هانگر گیم بر خلاف طرح کلیش یه شاهکاره رسما
Edge of Tomorrow
Maze runner
I am legend
War of the worlds
Terminator salvation
یک نکته جالب بگم شاید بعضی از دوستان ندونند و اون اینه که فیلم iam legend دو پایان متفاوت داره که هر دو پایانش توسط تهیه کنندهها پخش شده، توی یکیشون ویل اسمیت فدای دوستان تازهاش میشه و توی یکی دیگه زنده میمونه…
شماره ۱ رو همونطور که خودتون اشاره کردید واقعا نمیشناختم و انتظار نداشتم یه چنین فیلم گمنامی رتبه یک و بالاتر از ماتریکس باشه
منم تاحالا اسمش رو نشنیده بودم!
…
Threads 1984 یه فیلم تلویزیونی محصول بریتانیا و استرالیا هست که توسط شبکه BBC ساخته و پخش شده. با امتیازات:
IMDb امتیاز ۸ از ۱۰
100% Rotten Tomatoes
92% Metacritic
منم ندیدم ، فکنم باید فیلم شاهکاری باشه ، یا امشب یا فردا میبینمش
حتما ببینمش. دلیل اینکه شماره یک لیست قرار گرفته رو متوجه میشی. به شدت فیلم خوب و خوش ساختیه
من یکی دوسال پیش که دنبال یه فیلم دیگه بودم اتفاقی این فیلمو پیدا کردم و واقعا از دیدنش لذت بردم.
در لیست اسم فیلمهایی مثل Edge of Tomorrow و World War Z اومده و برخی کاربران از فیلمهایی چون War of the worlds و I am legend نام بردن. لازمه یه نکته مهّم رو ذکر کنم:
نباید فیلمهای “آخرالزمانی” (Apocalyptic) رو با فیلمهای “پاد-آرمان شهری” (Dystopia) یا ویران شهری اشتباه گرفت.
فیلمهایی که در بالا ذکر کردم همگی در سبک آخرالزمانی هستن. در این سبک از فیلمها همیشه دنیا رو درحال وقوع یک اتفاق آخرالزمانی که موجب نابودی زمین میشه میبینیم. حالا این اتفاق میتونه یه جنگ باشه، یا شیوع ویروس، حمله زامبی ها، تهاجم فضایی ها و… ولی در سبک Dystopia داستان عمدتاً در یه دنیای “پساآخرالزمانی” (post-apocalyptic) که حالا بعداز اون اتفاقی که منجر به نابودی دنیا شده، مردم جوامع و شهرهایی رو برای زندگی ساختن که چندان شرایط ایدآل و مناسبی رو برای زندگی ندارن. مثلاً جامعهای که توسط رایانهها و رباتها اداره و کنترل میشود (فیلم Matrix) یا جامعهای که در آن همهچیز و همهکس همانند و یکسان است و در آن ابراز احساسات و نمایاندن جنبههای فرهنگی ممنوع است (فیلم Fahrenheit 451 و فیلم Equilibrium) یا جامعهای که در آن انسانها تنها نقش خوراک برای موجودات دیگر را دارند یا اینکه انسانها را برای برداشت اندام و احشاء آنها پرورش میدهند (فیلم Delicatessen)
با احترام به نگارنده و یا مترجم مقاله فوق، یکی از مهمترین فیلمهای پاد آرمانشهری که از قلم افتاده بی شک Equilibrium (توازن) هست که با بازی متفاوت و جالب کریستین بیل فیلم خوبی شده، دوستانی که این فیلم رو ندیدن بگم که فیلم جوی مشابه رمان ۱۹۸۴ جورج اورول داره و حتما ارزش یکبار دیدن رو داره، ببینید و لذت ببرید.
War for the Planet of the Apes کراشه منه
سنت شکن هم میتونست باشه