گزارش: فشار سونی مبنی بر کاهش بودجه بازیها حتی پس از موفقیت Spider-Man 2
بر اساس اطلاعات فاش شده از طریق هک اخیر وبسایت اینسامنیاک گیمز (Insomniac Games)، به نظر میرسد که حتی با موفقیت گستردۀ Spider-Man 2، شرکت سونی روی کاهش و کنترل بودجه تمرکز دارد و این موضوع را به استودیو اطلاع داده است.
این جزئیات در یکی از اسلایدهای مدیریتی مشاهده میشود. در این اسلاید ذکر شده که شرکت سونی به دنبال کاهش سرعت افزایش بودجۀ بازیهای بلاکباستری است. در این اسلاید آمده:
ما [اینسامنیاک] باید بازیهای AAA آینده را با بودجۀ ۳۵۰ میلیون دلاری یا کمتر بسازیم. با محاسبه حول ارزش کنونی دلار، این به مانند آن است که برای Spider-Man 2 فقط ۲۱۵ میلیون دلار میداشتیم که ۶۵ میلیون دلار کمتر از بودجۀ ما برای آن بازی است.
اسلایدی دیگر به این موضوع اشاره دارد که «آیا سرمایهگذاری سه برابری ما در Spider-Man 2 [نسبت به بازی اول] برای پلیرها قابل مشاهده است؟
مدتی بعد، در یک جلسۀ طی ماه نوامبر، به این موضوع اشاره شده که «کاهش مقیاس» Ratchet و حذف یک IP جدید برای سونی کافی نیست. در اسلاید بعدی آمده:
برای حذف ۵۰ تا ۷۵ نیروی کار، بهترین گزینۀ ما آن است که روی Wolverine و Spider-Man 3 متمرکز شویم و نیروی کاریای که بازدهی کمتری دارند را با اعضای تیم Ratchet و IP جدید جایگزین کنیم.
همانطور که میدانید، برنامهها همواره تغییر میکنند و ممکن است در حال حاضر سونی بودجۀ بیشتری را به اینسامنیاک اختصاص داده باشد. نکتۀ قابل توجه دیگر آن است که سونی در همین اسلایدها به تعدیل نیرو در استودیوهای دیگر و همچنین تعطیلی یک استودیو نیز اشاره کرده.
پر بحثترینها
- ۱۰ حقیقت تلخ که گیمر ها نمیخواهند به آنها اعتراف کنند
- چرا GTA IV بهترین ساخته راکستار است؟
- مدیرعامل پلی استیشن: Uncharted برای همیشه صنعت گیمینگ را دگرگون کرد
- گزارش: Intergalactic: The Heretic Prophet شامل عناصر وحشت خواهد بود
- مروری بر عملکرد محتوایی ایکس باکس و پلی استیشن در سال ۲۰۲۴
- روابط عاطفی در The Witcher 4 معنای عمیقتری خواهند داشت
- ۱۰ بازی برتر سال ۲۰۲۴ به انتخاب آرمین مُکاری، نویسنده
- استراتژی ریسکی Xbox که ۱۰ سال آینده آن را تعریف خواهد کرد
- Indiana Jones and the Great Circle بهترین بازی سال Gamescom از دید مخاطبین شد
- کارگردان Silent Hill 2 Remake از علاقه خود به ساخت یک بازی در ژانر وحشت با اقتباس از Lord of the Rings میگوید
نظرات
بنده خدا حق داره
چخبر ۳۵۰ میلیون برای ساخت بازی
گاد اف وار و لست ا اس و اسپایدر من در سال دو تا داریم اینجوری نیس که تک تک بازیها انقدر بودجه ببرن برای تثبیت برند لازمه انخصاری های کم سود ولی بزرگ و کننسول سلر..شخشصا هدف الم از ps4 بازی گوست اف سوشیما بود
دقیقاً نگرانکنندهترین موضوع و عامل اصلی گرایش شدید سونی نسبت به بازیهای سرویسمحور، همین افزایش بیرویۀ هزینۀ تولید بازیهای AAA بلاکباستری و سینماتیک هست. درسته که عناوین پلی استیشن حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار و حتی بیشتر سودآوری دارن، اما متاسفانه درست مطابق چیزی که ذکر شده، برای بازی بعدی استودیو، دیگه بودجۀ سابق کفاف نمیده، هم از نظر دلاری، هم نیروی کار، هم افزایش مدت زمان لازم برای تولید بازیها. در گذر زمان، بازدهی استودیو از نظر مالی به شدت پایین میاد. بازیای که با ۱۰۵ میلیون دلار ساخته شد ۵ سال پیش (Spider-Man 1)، امسال نسخه جدیدش با هزینه ۳۱۵ میلیون دلار تولید شده (Spider-Man 2)، و بازیای که قراره ۵ سال دیگه عرضه بشه، اگر قرار باشه پیشرو در زمینه تکنیکال و فناوری باشه و استانداردهای «بصری» رو بالا ببره، حالا بعید نیست بالای ۴۰۰ میلیون دلار هزینه ببره و این فاصله بین «هزینه» و «درآمد» و در نتیجه سود خالص سال به سال کاهش پیدا میکنه. شرکتی مثل سونی که بزرگترین و بهترین تولیدکنندۀ عناوین سینمایی به حساب میاد، از هر کمپانی دیگری باید بیشتر نگران این موضوع و هزینۀ تولید باشه. و غیر از چند راه حل مضاعف، برای فرار راه خاصی نداره، چون با عدم سرمایهگذاری، کاهش کیفیت رخ میده و مخاطب خودش رو از دست میده.
بارزترین و واضحترین مشخصۀ یک بازی «سینماتیک» و بلاکباستری، ارتباطش با هزینۀ تولید و بودجه هست و مشخصههای تکنیکال رو به روز پر هزینهتر میشن. نینتندو نسبت به سونی ساختار درآمدزایی به شدت بهینهتری داره، چون بر دو اصل «تمام سنین» و «خلاقیت» تکیه زده و نگرانی بزرگی حول افزایش بیرویۀ هزینه تولید نداره و احتمالا پایدارترین و بهترین سیستم سوددهی رو داره.
-از این آمار میشه اطلاعات بیشتری هم استخراج کرد. مثلاً Miles Morales که اسپین آفه، بازدهی بسیار بالایی داشته. افزایش قیمت بازیها (حالا در قالبهایی هوشمندانه از نظر تجاری مثل دو پارت کردن بازیها که باعث میشه به جای ۷۰ دلار مخاطب ۱۰۰ دلار برای تجربه کل هزینه کنه یا ارائۀ بخشی از بازی اصلی به عنوان dlc پولی)، افزایش ساخت اسپین آف و پروژههای کوچکتر با هزینه تولید پایین تر، ریسکپذیری شدیداً پایین و تمرکز روی آیپی های تثبیت شده یا سیکوئل و asset reuse بیشتر؛ همگی آثار این آمار در آینده میتونن باشن.
این روند هم تا جایی ادامه داره و با اومدن ای پی جدید این روند به پایان میرسه ((تمام سنین )) برای شخصیتی مثله ولویرین 😐 همچین صدق نمیکنه
از یه طرفم ماجرای نبود آی پی جدید و ریسکش تاثیر میزاره
همچنین چیدمان سونی رویه گیم پلی های ثابت شده و کپی پیست بازی های قبلی استدیو هاش بلخره خسته کننده میشن
این نسل نسل سختی واسه سونی هست و باید دنبال گیم سرویس محور بره ولی متسفانه فن بیس و استدیو مناسبش رو نداره
تو بخش سرویس هم که نمیتونه فعالیت خاصی کنه و به بم بست شدید خورده چون پولی نداره و اگر هم بخواد خرج سرویس کنه کی سرمایه میزاره واسه بازی های سینماتیکش؟
با بالا بردن قیمت یا پایین اوردن ساعت گیم پلی در هم فقط گیم پس رو بولد تر میکنه !
باز ایده مود های روگ لایک شکل رو خوب اومدن ولی اگر چیزی که از ولویرین من دیدم این مبارزات این سبک گیم پلی ادامه پیدا کنه تو همهه آی پی هاش یه جا بد سقوط منتظرشه
در قسمت «تمام سنین»، در مورد نینتندو داشتم حرف میزدم نه سونی.
متوجه هستم دارم میگم این سیاست شدنی نیست واسه بازی ای مثله تلو یا ولویرین
منم نگفتم شدنیه، گفتم نینتندو از پایه، ساختار مناسب تری برای سودآوری داره و دلیلش بنای بازیها بر شالودهای به نام «خلاقیت» هست.
طبق آمار متوسط سن گیمرهای پلی استیشن ۳۵ سال هست. چرا باید بازی برای تمام سنین بسازه؟ علاوه بر این چیزی که توی لیک ها اومده، زمانی که اکنیویژن خریده شده و سونی ابراز نگرانی کرده، برنامه آینده رو نمرکز بر بلاک باسترها گذاشته نه بازی های سرویس. در واقع حالا بهتر می شه دید چرا جیم رایان با علاقه اش به سود آوری از سرویس داره می ره تا یکنفر با دیدگاه های نزدیک تر به سونی وارد دفتر بشه، چون سونی بهتر می دونه اگر وارد بازار مایکروسافت بشه توان مالی مقابله باهاش رو نداره (ساخت بازی سرویس محور) و در عوض تمرکز می کنه روی چیزی که تخصص داره (بازی های عظیم داستانی) که دیگران از پسش برنمی یان.
ساخت بازی سرویس محور در این مقیاس، ارتباطی به توان مالی و این بهانهها نداره، بلکه یک رویۀ خلاقیت محور و از نظر ذهنی چالشبرانگیزه. اپیک گیمز زمانی که Fortnite رو عرضه کرد، هیچ سرمایه هنگفتی نداشت و این بازی حاصل درآمدی سرشار نبود بلکه خودش عامل یک سود هنگفت جریاندار بود، حالا ارزش Epic Games با دوره قبل از شکل گیری فورتنایت قابل مقایسه نیست. توان مقابله با مایکروسافت در بحث بازی های سرویس محور معنای خاصی نداره، در حقیقت هر کدوم بازی خلاقانه با طول عمر بیشتری تولید کنن، بیشتر سود میکنن و گاهی اوقات این شرکتها تنها با یک بازی سرویس محور مشخص بار خودشون رو میبندن.
مایکروسافت یا رقابت در بحث سرویسمحور و همچنین نداشتن توان مالی، عرصه رو برای سونی تنگ نکرده، بلکه نداشتن ایدۀ خلاقانه در بحث «بازی به صورت جمعی»، تک بُعدی بودن در تمامی این سالها حول بازی های داستانی و در نتیجه جمعآوری نکردن تخصص در این زمینه از توسعه عرصه رو براشون تنگ کرده. یه مثال میزنم از این موضوع، چرا استودیویی که در زمینۀ ساخت FPS مهارت داشت یا حداقل نشانههایی از استعداد رو نشون میداد و بخش چندنفره خوبی هم داشت، به سمت ساختن یک بازی دیگه از ژانر اکشن ادونچر سوم شخص سوق داده شد و Horizon رو ساخت. گوریلاً میتونست به fps پایبند باشه و تجربه کسب کنه طی این سالها به جای این که به لیست بلند بالای بازیهای اکشن ادونچر سونی ملحق بشه. japan studio میتونست به چندین تیم کوچک برای ساخت بازیهای کوچک و خلاقانه اما با اهداف متفاوت از قدیم تقسیم بشه و بازیهایی مدرنتر با المان های اجتماعی بسازه. مدیریت پلی استیشن به طور تعمدی خودش رو به نوع خاصی از بازیها و جامعۀ مشخصی از گیمرها محدود کرد و یک جامعۀ گیمری که حالا بسیار بزرگ شده رو نادیده گرفت و به برای ارضای نیازهاشون به Call of Duty اکتفا کرد. حالا هزینههای تولید و مسائل پیرامونش در بازی های داستانی گریبانگیر شدن.
باید بگم که بهترین توضیح ممکن بود. واقعا تومدت این چند سال یه تصمیماتی گرفتن که ادم شاخ درمیاره.
توضیح کاملا درست و منطقی ایه
بنظرم همین الان هم میتونه شروع کنه چند سال عقب بمونه و تجربه کسب کنه تا بالاخره به یه جایی برسونه ، حالا نمیدونم بعد تحریما علیه روسیه وضعیت خرید و فروش و همکاری با استودیوهاش چجوری میشه ، ولی مثلا الان استودیوی ماند فیش اومده و اتمیک هارت رو داده بازی در مقیاس خودش و استودیوش عالی عمل کرده شوتر خوبی هم هست ، اگه شرایط خرید یا همکاری با این استودیو فراهم باشه سونی میتونه با سرمایه گذاری و در اختیار گذاشتن منابعش باهاش کم کم ازش بازی های شوتر خوبی بگیره تواناییشو داره . فقط موضوع اینه ازی لاک و منطقه امنی که با بازیای اکشن ادونچر برای خودش ساخته بیاد بیرون . الان تو سمت مقابل ، آیپیای هیلو ، کاد ، دووم ، ولفن اشتاین وجود داره که باید برای جبران این کمبود واقعا یه تصمیم برای سرمایه گذاری بلند مدت توی این ژانر بکنن
بنظرم باید خیلی بیشتر روی رویکرد خلاقانه تمرکز کنه و ریسکش رو به جون بخره وگرنه در آینده کارش خیلی سخت میشه.
سونی باید روی استودیوهای indie و ترد پارتی کوچک سرمایهگذاری کنه، مخصوصاً اون دسته از تیمهایی که پتانسیل ساخت آثار آنلاین اعتیادآوری مثل among us و fall guys و Lethal Company رو دارن که البته با سازندگان FALL GUYS قرارداد داشتن. البته این کار آسون نیست، سالانه بازیهای کوچک زیادی عرضه میشن که موفقیت قبلی ها رو به دست نمیارن، این به تیم استعداد یابی SIE بر میگرده که پروژهای رو انتخاب کنن که صرفاً کپی موفقیت های قبلی نباشه بلکه ویژگی منحصر به فردی هم برای جذب مخاطب جدید در خودش داشته باشه. به طور کلی، این پروژههای کوچک بازدهی به شدت بالاتری دارن.
مثلاً اخیراً بازی Lethal Company فن بیس بزرگی رو به خودش جلب کرده، چرا نباید تحت حمایت و نشر اختصاصی سونی یا مایکروسافت باشه؟ چرا خیلی از این پروژهها کشف نمیشن و پتانسیلشون تحلیل یا کشف نمیشه قبل از عرضه؟
فقط این نیست که یک استدیو پیدا کنن که بازی ایندی بسازه خیلی از ایندی ساز ها با کمپانی ها کج هستن خیلیاشون اصلا علاقه به عرضه رو کنسول ندارن خیلی هاشونم اون دولوپر های کوچکی بودن که تو شرکتا زیر دستو پا لهه شدن رفتن سراغ ایندی
همچین روندی خیلی سخته ولی نشدنی نیست …….اول سونی باید رسالتشو نشون بده مثله مایکرو که ای دی اکس باکس اورد
گرچه در آخر دیدیم سونی علاقشو فقط به بازی های خیلی پولیش شده ایندی نشون داده فکر نمیکنم این روند تغیر بکنه قبلا هم گفتم سونی توهم اپل بودن داره در صورتی که خیلی با این ایده فاصله داره تقریبا از اینجا تا خود مریخ :))
بعید میدونم این کار شدنی باشه
معمولا اونایی ک بازیایی تو لول بالا دارن ، خودشونم خبر دارن و هزینه همکاری باهاشون خیلی زیاده (اگ حاضر باشن تازه)
اوناییم ک خودشون نمیدونن بازیشون چقدر خوبه ، احتمالا دونستن این موضوع برای سونی و مایکروسافتم ممکن نیست ک از بیرون بیان و قبل لانچ کشفشون کنن (مگ اینکه اینا خودشون درخواست همکاری بدن)
درکل بنظرم بجز روی اتفاقات ، نمیشه روی همچین چیزی حساب کرد و مثلا نمیشه ی تیمی ساخت ک کارش پیدا کردن این بازیا باشه
بنظرم تو این روش بهترین کاری ک میشه کرد حمایت از ایندیا تو ابعاد وسیعه ، مثلا گسترش id@xbox یا مشابهش ک سونی داره و دیگه بقیش توکل ب خدا ک چیز خوبی دربیاد😅
اگر پای صحبت های این استودیوها بشینیم، اصولاً ذکر میکنن هیچکس نمیدونست بازیمون موفق میشه، حرف من اینه که باید افرادی متخصص متمرکز روی این قضیه باشن، یعنی پیدا کردن بازیهای خاص و پر از پتانسیل. حتی بالدرز گیت که فراتر از یه بازی ایندی کوچکه، خودشون نمیدونستن تا این حد موفق میشن. چیزی که گفتم کار سادهای نیست، اما نشدنی هم نیست.
تنها آینده معنادار برای صنعت گیم همینه چه برای مایکرو (دیرتر) چه سونی (زودتر)
جناب کریمی متاسفانه خیلی از دوستان عزیز احساسی برخورد کردند و انتقاد بسیار شدیدی کردند به سونی که نباید بازی های سرویس محور بسازی باید فقط بازی های داستانی بسازی در صورتی که ساخت یک انحصاریه با کیفیت داستانی نیاز به یک همچین بودجه ای داره حالا این بودجه چطوری بدست میاد؟ فکرمیکنید سونی برای چی انقدر خودشو به آبو آتیش زد که جلوی خرید «Activision» رو بگیره بخاطر اینکه از طرف «Call of Duty» سود زیادی بهش میرسید سودی که به تنهایی از فروش بازی های بلاک باستر سونی در میاد کفاف ساخت نسخه جدید یا آیپی جدید رو نمیده پس باید با سود بازی های سرویس محور و یا محتوای انحصاریه زمانی بازی های تردپارتی ادغام بشه تا بتونه یک فرست پارتیه با کیفیت بسازه تا الانم سونی رو امثال «Call of Duty» حساب باز کرده بوده اما بعد از خرید «Activision» توسط کمپانیه مایکروسافت اوضاع کاملا فرق کرده و این مقصر خودش بود که زودتر به فکر نیوفتاد و رو امثال Call of Duty حساب ویژه باز کرده بود
سیاست ساخت بازی های سرویس محور هم فقط نظر آقای جیم رایان به تنهایی نبود و دلیلش هم این نبود که این آقا و مدیران سونی طمع کرده باشند بلکه سیاستی بود که مجبور شدند اینکارو بکنند بخاطر هزینه های بالای ساخت بازی های داستانیشون در واقع چاره ای جز این کار نداشتند فقط نمیدونم چه اتفاقی افتاده که باز سیاستشون رو عوض کردند و یک سری از بازی های سرویس محورشون رو لغو کردن مثل پروژه چند نفره The Last of Us و Spider-Man چیزی که مشخصه اینه که سونی از لحاظ مالی مشکلاتی داره و احتیاج به یک پشتوانه بزرگ داره که باهاش بتونه نیرو و بودجه کافی برای استودیوهاش و ساخت فرست پارتیاش تامین کنه تنها راه حلی هم که الان هست همون ساخت بازی های سرویس محوره منتها باید از کمیتشون بکاهه و به کیفیتشون برسه و از استودیوهای پشتیبانی که داره برای لایو موندن این عناوین تا چندسال آینده ازشون استفاده کنه
درامد که فقط فروش بازی نیست سونی داره کنارش پلاس میفروشه سخت افزار میفروشه ای پی اجاره میده مثلا اسپایدی به خود مارول! یا مثلا کریتوس به مرتال کمبت تبلیغات میگیره از بازی های دیگه تردپارتی پورسانت میگیره کنار اینا درسال دو تا بازی پرهزینه با سود کم هم جای دوری نمیره اینجوری نباشه دیگه ما رگنوراک با اون عظمت رو نخواهیم داشت
در این تحلیل یک فاکتور بسیار مهم رو نادیده گرفتید. اصولا بازی های بلاک باستری سونی نیاز شدیدی به سود اوری ندارند چون سونی برعکس خیلی از ناشرهای دیگه صاحب پلتفرم و کنسوله. بخش زیادی از درآمد سونی از سود بازی های تردپارتی بدست میاد پس در نتیجه بررسی فقط سود اوری بازی های سونی درست نیست. بازی های سونی علاوه بر فروش خوب به بازخورد و واکنش مثبت مخاطبان پلی استیشن نیاز داره. مثلا بین مایلز مورالز و نسخه دوم در ظاهر شاید به نظر برسه مایلز سود اوری بهتری داره اما با تحلیل عمیقتر و دقیقتر میشه فهمید نسخه دوم به شدت سود اورتر بوده چون نسخه دوم باعث فروش بیشتر کنسول میشه و به طور غیر مستقیم تاثیر زیادی داره.
فکر میکنم کاهش بودجه اونم در حد چند ده میلیون دلار برای نسخه جدید فرنچایزی که فروش بسیار بالایی داره پس از برآوردهای قیمت روز دلار و tech، مشخص میکنه که سونی از این قضیه وحشتزده هست و سیستم سلر بودن چندان عامل تاثیرگذاری نیست. فاکتوری که شما ذکر کردید چندان اهمیتی نداره در مقیاس بزرگ و در تعداد زیاد پروزههای ۳۰۰ ۴۰۰ میلیون دلاری. خوبی این قضیه اینه که دیگه لازم نداریم اثبات کنیم چیزی رو، این کاهش بودجه شدید خودش داره عملاً به شما میگه قضیه چیه و سونی چی فکر میکنه که دقیقاً مطابق چیزیه که گفتم.
بنظر میرسه اینام بزودی تعدیل کنن
توی پست راجب بودجه ها من گفتم اون درامد در مقایسه با اون بودجه ها افتضاحه ، ب دوستان بر خورد (مخصوصا برای اینسامنیاک ک عملا بار سونی کلا ب دوششه ، پس کی قراره سود خفن بده ب سونی؟ مگ بقیه تیما چند وقت یبار بازی میدن)
ولی واقعیت همینه
بنظر میرسه ps برای بهبود شرایطش ، حداقل یکی دوتا لایو سرویس خوب و موفق نیاز داره (شاید یکیش ماراتن باشه) ، + چند تا بازی سینگل پلیر هیت درحد لست اف آس یک
وگرنه ک دوران خوبیو براش متصور نیستم
حالا باز بگید چرا داره لایو سرویس میسازه
ببین اتزیو جان ما از اول داد میزدیم لایوسرویس لازمه ولی یه انتقاد هم داشتیم. تعدد زیاد لایوسرویس ها هم خودش مشکل ساز بود که شد و دو تا بازی لایوسرویس تا حالا کنسل شده به طور رسمی .
سونی باید تمرکز میذاشت رو مثلا ۶ تا لایوسرویس. و بعد اونی که بهتر بولد شده بود رو ازش پشتیبانی مادام العمر میکرد تا بتونه از این جریان وحشتناک درآمدی لایو سرویس استفاده کنه.
و بعدش هم سونی میتونست یا خرید چند تا لایوسرویس تثبیت شده مستقل راه صد ساله رو پنجاه سالش رو یک شبه بره مثل مایکروسافت که بازی های لایوسرویس خفنش از خریدها بودند.
ماینکرفت –» خریده شده
اکتیویژن با کالافش–» خریده شده
بلیزارد که همش سرویس محوره–» خریده شده
کینگ یه بازی موبایل سرویس محور داره–» خریداری شده
الان سرویس محورهای خود مایکروسافت از اینا ارزش کمتری دارند. سونی هم میتوانست مثلا استودیو هایوورس بخره، یه ناشر سرویس محور خوب کره ای بخره، بانجی رو که خوب تونستن خریدن دو تا اونجوری هم روش.
خب منطقیه
هزینه ها سنگینه
این فاجعه ایی که برای اینسامیاک اتفاق افتاد بسیار ناراحت کننده بود و هر گیمری وقتی می بینه چه قدر راحت زحمات چندین ساله بازی ساز ها هدر می ره ناراحت می شه
ولی نکته های جالبی هم داشت
در اوایل نسل ۸ بود که سونی گفت بازی های انحصاری ما سود انچنانی ندارن ولی ما همچنان تاکید بر ساخت بازی داستانی داریم
من خودم باورم نمی شد ولی امروز با این امار فروش ها و مشخص هست که سونی داره به زحمت دخل و خرجش رو مدیریت می کنه و در لبه تیغ راه می ره
خیلی از این انحصاری ها حتی اندازه بودجه بازی بعدی استودیو هم سود ده نیستن
ساخت بازی های داستانی با کیفیت بسیار ریسکی و پر هزینه هست چرا که وقتی داری یک بازی داستانی خلق می کنی هزار جور ایراد توسط منتقد بی منطق دنبالش می اد
اینجا نینتندو نیست که ما دنبال نجات پرنسس بعد از ۱۰۰۰ بار باشیم
این که امروز می شینیم و به راحتی می گیم سونی لیدر بازی های داستانی و بازار کنسول هست با هزینه های سنگینی به دست اومده و اگه گیمر ها کمی معرفت داشته باشن بزرگی کاری رو که سونی داره انجام می ده درک می کنن
نابود شدن سونی و پلی استیشن برابر هست با نابود شدن گیمینگ واقعی یعنی بازی های داستانی
باور کنید اگه سونی ایی وجود نداشت کیفیت بازی های داستانی مولتی پلتفرم هم اینجوری نبود
ساخت سرویس محور فک کردی اسونه؟
شک نکن صدها برابر سخت تر از داستانیه ، بخاطر همینم اکثرا شکست میخورن ، درامدشونم درصورت پیروزی بسیار بالاتره (ساخت سخت تر و درامد بیشتر )
منم داستانی دوست دارم ، ولی دلیل نمیشه بگم ساختشون سخت تره و منتقدا فلانش میکنن و…
و اینکه با وجود علاقم ب بازیای داستانی ، تقریبا علاقه ای ب هیچ کدوم از بازیای سونی ندارم بخاطر گیمپلیشون ، نبود بازیای سونیم رو زندگیم تاثیری نداشته ک بخوام ازش ممنون باشم بابت ساختش ، شاید یزمونی اصرار سونی ب داستانی ب رویه ساخت این بازیا کمک کرده باشه ولی الان اینطوری نیست ، مثلا اسپایدرمن پارسال نمیومد حتی ی سنگم تو گیمینگ جابجا نمیشد(کدوم لیدر بازیای داستانی اخه) ، شما یسری احساسات دارید و باهاش برای ی صنعت تصمیم میگیرید
سختی بازی سرویس محور بیشتر به هسته گیمپلی و ایده ای که تو خودش داره قسمت سختشه
برای این نیاز به یه استودیو با خلاقیت زیاده نمونش بیلیزارد قدیمی که چقدر با بازی هاش پلیر جذب میکرد
بنظرم همون حرف آقای کریمی درسته استودیو های کوچیک بهترین گزینه ان
راجب لیدر بودن سونی تو بازی داستانی یه سوال میپرسم جواب منو بده چقدر تو مبحث مولتی پلتفرم فرنچایز داستانی داریم که کاملا بتونن با بازی هایی مثل گاد آف وار و لست رقابت کنن؟
اولا ک یبازی باعث نمیشه لیدر بشه کسی
دوما (تقریبا) اکثر بازیای راکستار ، اکثر بازیای بتسدا ، اکثر بازیای فرام سافتور ، اکثر بازیای کپکامو …. ب گاد اف وار ترجیح میدم و بهتر و مهمتر میدونم تو صنعت گیمینگ
شما حرفتون اینه ک مسعود دهنمکی اگ ی فیلم ترسناک خفن بسازه (اصلا خفنترین) ، لیدر فیلمسازی ترسناکه
من میگم خیر ، دهنمکی باید جریانساز باشه تو این عرصه ، تعدد کارش مهمه ، تاثیرش مهمه ، و شرایط حال حاضرشم مهمه
الان شما واقعا میبینید ک سونی داره لید میکنه این بخشو؟🤦
از نظر من کسی لیدر نیست ، همونطور ک تو مالتیپلیر کسی لیدر نیست
بله منم کاملا قبولت دارم
قرار نیست هیچ استودیو ناشر یا شخصی با دو سه تا بازی داستانی حتی تا نوک برجم جذاب لیدر بشه ولی مگه سونی فقط داره یه بازی داستانی میده
گاد لست انچارتد گوست آف سوشیما هورایزن (اسپایدرمن رو نمیگم چون بتمن بهتره) اینا شبیهشون یا قابل مقایسه باهاشون داریم تو گیمینگ؟ الان بازی هک اند اسلش خوب چی هست به جز گاد آف وار
اگه دویل می کرای رو میخوای بگی که راحت بگم من کلی زجه زدم بریزم بازیش کنم ببینم اون چطوریه اصلا قابل مقایسه با گاد نبود
یا بازی ای با داستان جدی ای مثل لست که بلد باشه با احساسات بازی کنه و ریسک کنه داریم؟ من که ندیدم
راکستار یه استثناعه چون واقعا بودجه و امکانات زیادی دارن
بتسدا هم که با این وضع خرید انحصاری شده
کپکام رو اظهار نظر نمیکنم چون واقعا با سبک بازی هاش به جز رزیدنت ایول ۴ و ۸ و ۷ حال نمیکنم
بنظرم بیشتر حرفت اینه که یه استودیو انقلاب کنه پس راحتت میکنم ما دیگه قرار نیست انقلاب بزرگی تو صنعت گیم داشته باشیم نهایت ژانر جدید مثل سولز میاد تو قضیه
انقلاب و پیشرفت و اینا مال زمان دووم و پرتال و بایوشاک بود
صنعت گیم از لحاظ روح مرده قرار نیست مثل قدیما بشه
ینی چی شبیهشون یا قابل مقایسه باهاشون داریم😐
گاد اف وار ک هک اند اسلش نیست دیگه
اگ بحث اکشن ادونچر سوم شخصه ، بعله سونی از بهتریناس تو تولیدش
ولی بحث داستان و بازی داستانی باشه ، الن ویک ۲ از همشون بهتره
من میگم لیدر نمیبینم تو این عرصه ، امسال ea بازی داستانی خفن داده ، رمدی داده ، کپکام داده ، اسکوئر داده ، سونی هم داده
از لحاظ ژانری ام یجا شما اشاره کردی ، میشه گفت از محدودترین ناشرا بین ناشرای بزرگ از لحاظ ژانری همین سونیه
انقلابم بنظر من همیشه بوده ، شاید اخریش فورتنایت بوده و منتظر بعدی ایم
تو زمینه بازی داستانی ، بازیایی مثل بایوشاک و هف لایف انقلاب کردن و سونی هیچوقت مطرح هم نبوده جز برای فناش
کدوم بازی سونی داستانی درحد هف لایف یا بایوشاک داشته
کدوم بازیش روایتی درحد اینا یا حتی پورتال و ویچر و… داشته
از نظر من سونی قدیم گیمپلی داشت ، تنوع داشت ، شما جک ان دکستر بازی میکردی ، گاد اف وار بازی میکردی ، توئیستد متال بازی میکردی و…
الان تنوع تقریبا صفره و فقط گرافیک با ته مایه های گیمپلیه
دلیل اینکه فکر میکنید سونی بازیای داستانیو زنده نگه داشته ، بیشتر بخاطر ضعفش تو بازیای لایو سرویسه ، چون همش داستانی ساخته ، من میگم هورایزن ها این وسط نخودین
همین الانشم رمدیو پیشگامتر میبینم تو بحث داستان نسبت ب سونی
مگه بازی های داستانی نیازی به ریسک و ایده ندارن؟
کاری که سانتا توی گاد ۲۰۱۸ کرد رو کدوم بازی سرویس محوری جرات انجامش رو داره؟
فورتنایت یک فورمول پیدا کرده ۱۵ ساله همون رو نگه داشته
وارزون همسن طور دستنی همین طور
راجع به بخش دوم صحبتتون نظر اقای کریمی رو نمی دونمولی از نظرم سونی روی استودیو هاس کوچک هم خوب سرمایه گذاری کرد مثل هاوس مارک ولی نتیجه نهایی چی شد؟
چرا باید ریترنال اینقدر کم بفروشه؟
اسپایدر من ۲۰۱۸ بود که باعث شد این ای پی یک جون تازه بگیره اصلا شما بازی های قدیمی این ای پی رو با اسپایدرمن مقایسه کن
راکستادی که زده جاده خاکی (البته من قبول ندارم) و داره بازی سرویس محور می سازه
اسپایدر من ۲ نباشه بهترین بازی ابرقهرمانی چند سال اخیر همون گاتهام نایته
اگه اسپایدرمن نبود تو خوابت هم نمی دیدی ماکرو برات بازی از بلید بسازه
هیچ احساسی وجود نداره سونی لیدر بازی های داستانی هست
از طرف دیگه ایی می فرمایید بازی های داستانی سونی گیم پلی ندارن که کذب کامل هست همین الان در بین بازی های کیم پلی محور هم گیم پلی گاد اف وار و است ۲ و حتی هورایزن و… حرف های زیادی برای گفتن داره
بازی سرویس محور اول از همه بی خیال حرف منتقد هستن دوم اینکه فقط یک فرصت ندارن بر خلاف بازی های داستانی مثل دیزگان که روز عرضه مشکل داشتن ولی با ابدیت درست شدن بازی های سرویس محور کاملا بر اساس تجربه روز اول مورد انتقاد قرار می گیرن
بازی های سرویس محور معمولا همه پسند می شن و یا نابود می شن دو گانگی ایی پیش نمی اد مثل این داستان کریتوس جدید
و هزار تا دلیل دیگه
دقیقا زدی ب هدف ، افرین
من ن اسپایدرمن ب جاییمه ، ن بلید ، ن مارول ، ن…
اونیکه جریان سازه ، راکستدیه و براش احترام قائلم
بقیه خس و خاشاکن تو ساختن سوپرهیرویی
بدون سوپر هیرو ها بنظر من دنیا هم بهتره😅
نیازی نمیبینم با لایسنس شخصیتای دیگ بهم کلک بزنن و اصل اصلی بازی ک گیمپلیه رو فراموش کنم ، بخاطر اینکه عاشق تار های یکیم ، یا شمشیر اونیکی
راکستدی لایق احترامه بابت نواوریش
بحث ب هیچ وجه سوپر هیرو ام نبود ، اصلا مگ همچین ژانری داریم
بحث بازی داستانی بود
شما ب بازیایی میگی گیمپلی محور ، ک من شک میکنم ک بازی گیمپلی محور بازی کردی یا ن
اون دوتای اولی ک گفتیو اصلا کاری باهاشون ندارم ، هورایزن چ حرف های زیادی برای گفتن داره اخه😅
تو هیچی حرفی ندارن جز گرافیک ، کدوم گیمپلی یا داستان نابیو ارائه دادن اینا
بدون سونی و زیرمجموعه هاش کوچکترین اتفاقی برای بازیای داستانی نمیوفته ، نهایتا سالی یدونه بازی داستانی خوب یا خیلی خوب کمتر میاد
راجب سرویس محورم اشتباه میکنید ، چون فقط موفقارو دنبال میکنید ، اون کامبکی ک میزننم حاصل وقت گذاشتن و کار زیاده ، سایبرپانکم تونست ، سینگلام اگ بفکر شیردوشی بابت هایپ اولیه نباشن فقط ، بازار بهشون شانس دوباره میده و فقط یک فرصت ندارن
بذار این گاد آو وار حرف بزنه بعد وایسا چرت و پرت بگو. تا حرف از سونی میشه سریع ایکس باکس رو علم میکنید. بابا داره درمورد بازی داستانی حرف میزنه نه مقایسش با سرویس محور. داره در مورد خود سونی حرف میزنه. نشستی سریع مقایسه میکنی. متاسفانه درک و فهمشو نداری بفهمی منظورش چیه. حرف از ایکس باکس زد که سریع سرویس محور رو کشیدی وسط؟؟؟؟؟
اروم باش حالا
من کجا با اکسباکس مقایسش کردم معلوم الحال
وقتی انقد اذیتی ، بجای بی ادبی ،تو خلوت خودت لباتو ب هم فشار بده و سعی کن گریه نکنی
اوضاع بشدت خرابه صبر کنید تجارت مایکروسافت کامل جا بیوفته اونوقت که کابوس سونی که تو اسناد لو رفته به حقیقت تبدیل خواهد شد
تا الان این نسل رو استودیوی اینسامنیاک برای سونی جمع کرده .
ناتی داگ که افتاده به ریمستر و ریمیک و با لغو آخرین پروژه شون به نظر نمیاد بتونیم حالا حالا ها شاهد بازی جدیدشون باشیم . بعد از گذشت بیش از ۳ سال هنوز اون طور که باید نیاز به خرید یک کنسول نسل نهمی حس نمیشه . مگر بخوایم بازی های چند پلتفرمی که فقط برای این نسل منتشر شدن تجربه کنیم – Dead space – Alan wake 2 – Ghostwire Tokyo و …
هنوز نمیدونید که پروژه ریمستر و ریمیک یعنی چی. وایسادید تحلیل من درآوردی انجام میدید. این پروژه های ریمستر و ریمیک برای اینه که افراد جدیدشون رو با ناتی داگ و روند کاریش وفق بدن، تا بتونن بازی جدید بسازن. اینا برای بالا بردن سطح افراد تازه کار با بقیس. حالا بشینید بگید ناتی داگ کارش شده ریمستر و ریمیک. حالا خوبه گرون هم نیست که بگید ناتی داگ کرده تو پاچمون
معمولا این ارقام برای ساخت بازی های جهان بازه، حق داره بگه برای یه بازی داستانی بودجه زیادی صرف میشه
مگه دوستان معتقد نبودن سونی یه خرید بزرگ داره سونی کلی سرمایه داره رو نمیکنه پس چیشد بودجه بازی های خودشم نمیتونه تامین کنه بعد بیاد جواب خرید اکتیویژن رو بده ؟
البته که این اتفاق اصلا خوشایند نیست مایکرو و سونی هر کدومشون از صنعت خارج بشن مخاطبای پلتفرم باقی مانده بیچاره میشن
چون دیگه رقابتی وجود نداره با خیال راحت بدون اینکه فکر کنن ممکنه کسی جاشون رو بگیره محصولات گرون قیمت و گیمای بی کیفیت میکنن تو پاچمون
مثل صنعت خودرو خودمون