تاریخچه‌ی ما

تاریخچه‌ی ما | گیمفا

آبان ۱۳۸۸ تا اردیبهشت ۱۳۸۹:

در آبان ماه سال ۱۳۸۸ اولین شماره از مجله الکترونیکی گیمفا منتشر شد و بر روی برخی از سایت ها و تالار های گفتگوی مرتبط به بازی قرار گرفت. گروه گیمفا توانست تا اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹ هفت شماره از این مجله الکترونیکی را منتشر کند که از این حیث موفق ترین مجله الکترونیکی بازی در آن زمان بود. در هفت ماهی که مجله گیمفا منتشر شد نویسندگان و همکاران زیادی به گروه گیمفا پیوستند یا از آن جدا شدند که از مهم ترین آن‌ها می‌توان به آقایان علی حنیفی و علاء منصوری اشاره کرد.

آقای حنیفی با ارائه نقد و بررسی و پیش نمایش در مجله و همچنین راه اندازی بخش Girls of Games که تبدیل به یکی از محبوب ترین بخش های مجله شده بود، توانست جان دوباره ای به مجله ببخشد و قدم بزرگی در ادامه حیات مجله گیمفا داشته باشد. از سویی دیگر علاء منصوری هم که در چند شماره مجله مطالبی راجع به آموزش بازیسازی با موتور Game Maker را ارائه داد، ضمن این کار در سمت مدیر روابط عمومی مجله توانست نقش به سزایی در معرفی و انتشار مجله در سایت ها و تالار گفتگوی مختلف داشته باشد؛ به طوری که ۴ شماره آخر مجله با کمک وی در بیش از ۵۰ سایت و تالار گفتگوی پارسی زبان منتشر شد.

 

اردیبهشت تا شهریور ۱۳۸۹:

در اردیبهشت ماه گروه گیمفا تصمیم گرفت که با همکاری آقای کسری نراقی فعالیت های خود را بر روی یک سایت اینترنتی ادامه دهد. در ابتدا قرار بود که گیمفا سایتی برای نقد و بررسی و تحلیل بازی های ویدئویی باشد، اما در اواخر مرداد ماه سال ۱۳۸۹ بود که تصمیم بر این شد که گیمفا تمرکزش را بر روی خبررسانی در مورد بازی های ویدئویی بگذارد و به همین صورت سایت خبری گیمفا که جزو معدود سایت های خبری مختص به بازی است افتتاح شد.

 

۱۳ شهریور ۱۳۸۹:

پس از کش و قوس های فراوان و انتخاب و تنظیم قالب و در حالی که بسیاری از نویسندگان قبلی از گروه گیمفا جدا شده بودند، در تاریخ سیزدهم شهریور ماه سال ۱۳۸۹ اولین پست بر روی خروجی سایت خبری گیمفا قرار گرفت و فعالیت تیم خبری گیمفا آغاز شد.

 

خرداد ۱۳۹۰:

در خرداد ماه سال ۱۳۹۰ در حالی که تنها چیزی حدود هشت ماه از افتتاح سایت می‌گذشت، سایت خبری گیمفا توانست در رتبه بندی سایت معتبر الکسا در بین ۵ هزار سایت برتر ایرانی قرار بگیرد. همچنین در همین ماه بزرگترین رویداد مربوط به بازی های ویدئویی در شهر لس آنجلس آمریکا یعنی E3 2011 برگزار شد و گیمفا توانست با قرار دادن جدید ترین اخبار این نمایشگاه بر روی خروجی سایت و همچنین در اختیار گذاشتن جدید ترین ویدئو ها از کنفرانس ها و تریلر ها، یکی از بهترین پوشش دهندگان این نمایشگاه به زبان پارسی باشد.

بهمن ۱۳۹۰ :

پس از خرداد ماه همین سال،فعالیت های سایت گیمفا به سبب خروج تعداد زیادی از نویسندگان و کسانی که بیشترین حضور را در این سایت داشتند،روزگار رو به افولی را سپری کرد تا جایی که در زمستان این سال تنها آقای نراقی در سایت گیمفا باقی مانده بود و هنوز این سایت را سرپا نگه داشت.در این برهه ی زمانی بود که بهمن ماه ۱۳۹۰،آقای دانیال نوروزی به عنوان مدیر جدید سایت گیمفا مشغول به کار شد و دوران جدیدی در تاریخچه ی گیمفا رقم خورد.

بهار ۱۳۹۱ :

سیستم مدیریتی جدید در گیمفا سبب شد تا نویسندگان کارآمدی جذب این سایت بشوند و گیمفا برای اولین بار توانست به رتبه ی ۱۰۰۰ در سیستم آماری آلکسا دست پیدا کند.این موفقیت سبب شد گیمفا جزو ۴ سایت برتر گیم ایران قرار بگیرد و روز به روز بر محبوبیتش بیافزاید.نمایشگاه E3 2012 در خرداد ماه را میتوان سکوی پرتاب بزرگی برای گیمفا دانست و پوشش خارق العاده ی تک تک ویدئوها،کنفرانس ها و خبرها در کنار live blog و مقاله های متعدد سبب شد گیمفا به سرعت محبوبیت پیدا کند و آمار بازدید ۳۷ هزار نفر در ۱ روز را برای اولین بار کسب کند.

تابستان ۱۳۹۱ :

فصل تابستان برای گیمفا بسیار موقعیت خوبی بود تا تواناییهایش را در زمینه های مختلف نشان دهد.مرداد ماه در پی تصمیم آقای نوروزی،مجله ی الکترونیکی گیمفا دوباره احیا شد و این بار به نام گیمفاپلاس معرفی شد.اولین شماره از مجله ی گیمفاپلاس که به بازیهای ایرانی پرداخته بود،توانست لقب بزرگترین رخداد مطبوعاتی صنعت بازی سازی ایران را با داشتن بیش از ۹ مصاحبه با ۹ نفر از بازی سازان مشهور ایرانی و بیش از ۱۶ مقاله ی نقد و پیش نمایش از بازی های ایرانی ،را کسب کند.این حرکت بزرگ و آمار دانلود بالای ۳۰ هزار نسخه ای مجله سبب شد تا راه گسترش هر چه بیشتر مجله ی الکترونیکی گیمفاپلاس بیشتر شود.

پاییز ۱۳۹۱ :

همانطور که گفتیم موفقیت گیمفاپلاس سبب گسترش هرچه بیشتر آن شد.در مهرماه این سال تصمیم گرفته شد تا ماهنامه ای با عنوان گیمفاپلاس:دیجیتال مخصوص بازی های خارجی تاسیس شود.جالب است بدانید تیمی که برای این مجله دعوت شدند تماما از اعضای سابق مجله ی منحل شده ی گیملند هستند و آقای حامد افرومند که زمانی مدیر و طراح گیملند بود،این بار به عنوان سردبیر و طراح گیمفاپلاس:دیجیتال وارد عمل شد و اولین شماره از این ماهنامه ی الکترونیکی آبان ماه متتشر شد که با استقبال بی نظیری نیز روبه رو شد.

زمستان ۱۳۹۱ :

پیشرفت وب سایت و مجله ی گیمفا غیرقابل پیش بینی بود و هر روز بر گستره ی فعالیت این مجموعه افزوده میشد.در بهمن ۹۱ تصمیمی گرفته شد تا شماره ی دوم گیمفاپلاس:ایرانی را با تیمی جدیدتر درست کنیم.شماره ی دوم گیمفاپلاس ایرانی در اسفند ماه ۹۱ منتشر شد و مورد استقبال علاقه مندان نیز قرار گرفت.

بهار ۱۳۹۲ :

گیمفا وارد مرحله ی جدیدی از رقابت شده بود و با پشت سر گذاشتن بیشتر رقبا،پس از پردیس گیم و بازی سنتر،سومین سایت برتر گیم ایران لقب گرفت.گیمفاپلاس:دیجیتال بیش از حد انتظار ظاهر شده بود و با داشتن مصاحبه های اختصاصی با بازی سازان و چهره های مطرح خارجی مانند یاسین آریف از یوبیسافت یا گانررایت،صدا پیشه و بازیگر نقش آیزاک کلارک،زبان زد خاص و عام شده بود.E3 2013 باز هم نقش نقطه ی جهش را ایفا کرد و گیمفا در یک حرکت عالی،توانست رقیب سرسخت خود یعنی بازی سنتر را نیز پشت سرگذاشته و پس از پردیس گیم دومین وب سایت پرمخاطب بازی های ویدئویی ایران لقب بگیرد و جزو ۵۰۰ سایت برتر ایران نیز قرار بگیرد.

 

پاییز ۱۳۹۵:

روند رشد گیمفا از بهار ۱۳۹۵ و با تغییر کادر سردبیران تحربریه و خبری سرعت بسیار بالایی گرفت و در عرض ۶ ماه تا انتهای تابستان از رتبه ۵۰۰ سایت های ایران به رتبه ۲۸۰ رسید و جزو ۳۰۰ سایت برتر ایران قرار گرفت . افزایش محسوس کیفیت مقالات، به روز بودن نقد و بررسی بازی ها و قرار دادن آن ها در سایت، آیتم های ویدئویی، افزایش کیفیت چشمگیر مجله گیمفا، پوشش کامل و دقیق اخبار روز دنیا و پوشش کامل مراسم معتبر گیم در دنیا از جمله موارد مهمی بودند که نقش بزرگی را در روند رشد سریع گیمفا بر عهده داشتند و در دوره ای ۶ ماهه سایت از لحاظ مخاطب و کیفیت بهبود بسیاری یافت.

مطالب مرتبط