Gamefa Replay: جنگ مدرن آغاز میشود! | نقد و بررسی COD 4 : Modern Warfare
“جنگ آغاز شده ! همه چیز در معرض نابودی قرار گرفته … ! مردی دیوانه قصد دارد بازهم برای دنیا جنگ جهانی دیگری رقم بزند ! او آغازگر جنگ دیگری است … ! جنگی مدرن ! “و این چیزی است که ما در COD 4 : Modern Warfare آن را تجربه میکنیم.شوتری اصیل که با میراث سه نسخه ای خود سری جدیدی را از عنوان Call Of Duty را به ارمغان می آورد.و این نسخه آغازگر سری پرطرفداری میشود که همه خواهان تجربه ی آن هستند.سری Modern Warfare بواقع تحولی در COD بوجود آورد که تا مدتها ماندگار خواهد بود.ما امروز قصد داریم بسراغ اولین نسخه از این سری یعنی Call OF Duty 4 Modern Warfare برویم.
از آنجایی که این مقاله و سایر مقالات از این دست تحت عنوان بخش Replay درسایت قرار میگیرند ما شرایط زمانی را درنظر نمیگیریم و این نقد و بررسی را با درنظر گرفتن همان بازه ی زمانی انتشار بازی انجام میدهیم. حتما شماهم با من موافقید که Modern Warfare در زمان عرضه شوتری برایمان به ارمقان آورد که تجربه ی آن تا قبل از آن برایمان واقعا دشوار بود.سری MW استاندارد هایی برایمان تعریف کرد که خیلی از بازی های حاضر برپایه ی همان ها درحال گسترش اند.و این واقعا جهشی عظیم برای این سبک بود ! در ادامه با ما همراه باشید تا یکی از خاطره انگیزترین شوتر های عمر گیمریتان را باهم مرور کنیم !
مشخصات بازی
نام : Call of Duty 4: Modern Warfare
سازنده : Infinity Ward
ناشر بازی : Activision
سبک بازی : First-person shooter
پلتفرم مقصد : Microsoft Windows,PlayStation 3,Xbox 360,Mac OS X,Wii
تاریخ انتشار : ۵ نوامبر ۲۰۰۷
سال ۲۰۰۷ بود که Activision و Infinity Ward خبر از ساخت شوتری دادند که میخواهد کمی از جنگ جهانی دور شود!درواقع اینفینیتی بعد از COD 2 تصمیم گرفت تا بسراغ دوران تازه تری برود و جنگ جهانی را کنار بگزارد.این سری همانطور که همه میدانید تا دو نسخه ی دیگر هم پیش رفت اما سرانجام متوقف شد.اینکه آیا ما بازهم شاهد قسمت جدیدی هستیم یا نه بماند. ما امروز قصد داریم تا به بررسی نسخه ی اول این سری یعنی Call of Duty 4: Modern Warfare بپردازیم.عنوانی که توانسته افتخارات زیادی کسب کند و به نوعی موفق ترین نسخه از سری MW بشمار می آید.به عنوان مثال این عنوان توانست در ابتدای انتشار امتیازی معادل ۹۴% از دوسایت معتبر GameRankings و Metacritic کسب کند.به طور کلی بازی تا مدتها افتخارات بسیار ارزشمندی را نسیب این سری کرد.جوایز متعدد و نمرات بسیار موفق این قسمت چیزی است که COD4 MW را به ما ثابت میکند.
Modern Warfareدرسال ۲۰۰۷ توانست به عنوان پرفروش ترین بازی سال نام خود را ثبت کند.این در حالی است که بازی در آمریکای شمالی بیش از ۷ میلیون نسخه ی کپی فروخت ! Call of Duty 4: Modern Warfare آغازگر سری بود که توانست به عنوان یکی از بهترین شوتر های ساخته شده در یادها بماند .با اینکه نسخه ی سوم بازی نتوانست به همان اندازه که باید منتقدان را جذب کند اما فروش بسیار خوب نسخه ی سوم را هم نباید نادیده گرفت.به هرحال ما نسخه ی سوم را ترد نمیکنیم اما خب بنظر من این نسخه از بازی به اندازه ی نسخه های اول و دوم نتوانست آن چه را که باید نشان دهد .شاید یکی از دلایل این امر همان ترک Infinity Ward توسط کارمندان اصلی این استدیو یاشد.علت این مجادله هم اختلافاتی بود که بین سازنده Infinity Ward و ناشر یعنی Activision افتاد.به هرحال نمیخواهیم تاریخچه ی این سری را ببنیم.وقت بررسی Call of Duty 4: Modern Warfare است !
جهان در معرض تنشی بزرگ ….
خطر اسپویل کامل داستان وجود دارد
در سال ۲۰۱۱ در روسیه جنگی داخلی صورت میگیرد.جنگی که بین دولت و ملی گرایان رخ میدهد ، برسر بازگرداندن روسیه به دوران شوروی سابق است.در همین حال در خاورمیانه فردی بنام خالد ال اسد گروهی جدایی طلب را در یک کشور کوچک اما غنی از نفت ایجاد میکند.آنها کودتایی ایجاد میکنند.ال اسد فردی است که دارای دیدگاه های بشدت افراطی و ضد غربی است.او با همین کارش باعث میشود که ایالات متحده تصمیم بگیرد تا برای نجات کشور دست به یک حمله ی بزرگ بزند.در بعد از ظهر روز دوم تهاجم آمریکایی ها،یک جوخه ی نظامی بنام USMC 1st Force برای دستگیری ال اسد فرستاده میشود.این تیم سعی کرد با حمله به ایستگاه رادیویی آن کشور ال اسد را دستگیر کند.ال اسد از این ایستگاه ها برای سخنرانی هایش استفاده میکند.آنها برای همین امر در جنوب پایتخت همان کشور نام نبرده شده درگیری شدیدی را آغاز میکنند.در همین حال ،نیروی ویژه ی هوایی بریتانیا (SAS) درپی انجام دو عملیات مهم است.یکی از این عملیات ها در یک کشتی واقع در تنگه ی برینگ و عملیات دیگر هم در خود روسیه اتفاق می افتد.اطلاعاتی که پس از این عملیات ها بدست آمد نشان میداد که ال اسد دارای یک سلاح هسته ای مخرب است.
در شب روز سوم،ارتش ایالات متحده به رغم هشدار های مکرر SAS مبنی براستفاده ی ال اسد از سلاح های اتمی یک حمله ی تمام عیار را به محلی ال اسد قراربود در آن مستقر باشد انجام داد.حمله به پایان میرسد اما این پایان کار نیست.درحالی که شما به نجات یک خلبان کمک میکنید و میخواهید با هلکوپتر فرار کنید اتفاقی وحشتناک رخ میدهد.و این اتفاق همان سلاح هسته ای است که ال اسد آن را دراختیار دارد.دریک لحظه با انفجاری مهیب شهر و هرموجودی که در آن قرار دارند نابود میشوند و بیش از ۳۰ هزار سرباز آمریکایی با فشار یک دکمه کشته میشوند ! باتوجه به این اتفاقات دیگر حکم مرگ ال اسد امضا میشود.حملات متعدد SAS در آذربایجان که به کمک نیرو های روسی صورت میگیرد سرانجام به خانه ای در یک روستای کوچک میرسد.این حملات به سرپرستی کاپیتان پرایس صورت میگیرد.پس از اینکه ال اسد دستگیر میشود او مورد بازجویی قرار میگیرد.مدت کوتاهی پس از این بازجویی موبایل ال اسد زنگ میخورد ! پس از شنیدن صدای تماس گیرنده کاپیتان پرایس ال اسد را با یک تیر به سرش، به سزای اعمالش میرساند.پس از این اتفاق مشخص میشود که تماس گیرنده همان ،ملی گرای افراطی یعنی “Imran Zakhaev” است!
پس از این اتفاق کاپیتان پرایس برای ما داستان عملیات Pripyat اکراین را میگوید.عملیاتی که در سال ۱۹۹۶ رخ داد.پس از حادثه ی نیروگاه اتمی Chernoby و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی Zakhaev از آشفتگی اوضاع استفاده کرد و به فکر گسترش سلاح های اتمی افتاد.او با استفاده از موقعیتش سربازان شوروی سابق را به گروه ملی گرایانه ی خود جذب کرد.کاپیتان پرایس آن زمان برای ترور Zakhaev به یک عملیات فرستاده شده بود.او به همراه همراهش از بالای ساختمان یک هتل متروکه در پی انجام این عملیات بودند.زمان عملیات فرا میرسد!پرایس شلیک میکند اما تیر اسلحه ی Barrett M82 بازوی Zakhaev را قطع میکند.پرایس پس از این اتفاق به سختی از آن موقعیت فرار میکند و…. برمیگردیم به زمان حاضر ! SAS درتلاش است تا پسر Zakhaev را دستگیر کند تا بوسیله ی او از نقشه ی بعدی پدرش مطلع شوند.ویکتور پسر Zakhaev پس از یک تعقیب و گریز به بالای یک آپارتمان میرسد و درنهایت خودکشی میکند. Zakhaev که حالا بسیار خشمگین است موشک های بالستیک هسته ای را به سوی سواحل شرقی آمریکا پرتاب میکند.اگر این موشک ها به سواحل آمریکا برسند، بیش از ۴۱ میلیون نفر کشته میشوند.حالا همه چیز به SAS بستگی دارد ! SAS و نیروی دریایی پس از یک جنگ تمام عیار در روسیه موفق میشوند کنترل اتاق فرمان موشک ها را بدست بگیرد و آن ها را برفراز اقیانوس اطلس خنثی کنند.
پس از این اتفاق آنها که میدانند حالا Zakhaev درپی کشتنشان است، وارد یکی از ماشین ها میشوند و فرار میکنند.در این بین یکی از هلکوپتر های دشمن با نابودی پل تعادل ماشین نیروهای SAS را به هم میزند .پس از این اتفاق Price و Mactavish به همراه دیگر نیرو ها درحال دفاع هستند که ناگهان با حمله ی شدید هلکوپتر دشمن هرکسی که در صحنه حضور دارد زخمی میشود.حال آن لحظه فرا میرسد ! Zakhaev به همراه دوسرباز دیگر به صحنه میرسند و شروع به کشتن سربازان باقی مانده میکنند که ناگهان هلکوپتر دشمن (Mi-24) توسط نیروهای خودی نابود میشود.در یک لحظه کاپیتان پرایس که بشدت زخمی است اسلحه اش را به سمت ما (soap) میندازد.ماهم در یک لحظه Zakhaev را با تیراندازی به سزای اعمالش میرسانیم ! درهمین حال است که نیروهای روسی میرسند و شروع به رسیدگی به زخمی ها میکنند.Kamarov برسر ما می آید ! کاپیتان پرایس هم هنوز زخمی است و به هوش نیامده … آیا این پایان ماجرا است ؟
***********
واقعا Modern Warfare از لحاظ داستان بی رقیب بوده.داستانی بسیار جذاب و دنبال کننده که سعی کردیم دربالا بسیار خلاصه به آن بپردازیم ، اما واقعا داستان بی نقص و بی نظیر بود.شما واقعا یک چنین پیچیدگی داستانی را در یک شوتر نمیتوانستید بیابید ! همین داستان فوق العاده ی بازی به تنهایی چیزی است که میتواند شما را باخودش همراه سازد.ما واقعا یک داستان عمیق با شخصیت پردازی های بسیار بالا داشتیم.شما در بخش داستانی کنترل ۶ شخصیت مختلف را بدست میگیرید که درحالت اول شخص قابل بازی هستند.اصلی ترین نقشی که شما در بازی آن را کنترل میکنید یکی از اعضای نیروی SAS کاپیتان Mactvish یعنی Soap است.شما اکثر مراحل بازی رابا او طی میکنید.اولین بخشی که دربازی قرار میگیرید مرحله ی آشنایی با گروه ۲۲ SAS است.پس از این شخصیت Paul Jackson قرار دارد.او یکی از اعضای USMC 1st Force Recon است که درطول بازی ما وی را بطور کلی در ACT اول مراحل میبینیم که البته مرگ دردناکی هم خواهد داشت.خود Captain John Price هم یکی از کسانی است که در مرحله ی ترور Zakhaev کنترل او رادردست خواهیم داشت.
به طور کلی ما کنترل شخصیت هایی مثل اپراتور هواپیمای بمب افکن ، Al-Fulani و چندتن دیگر که نقشی جزئی دربازی دارند را بدست میگیریم.درمورد شخصیت هایی هم که قابل بازی نیستند(Npc) باید بگویم که ما شخصیت هایی مثل Gaz (دستیار کاپیتان پرایس)،Griggs و Nikoli (از جاسوسان SAS) و بسیاری از شخصیتهای دیگر که درطول بازی آنها را ملاقات میکنید را داریم.شخصیت های آنتاگونیست بازی هم شامل افرادی مثل Imran Zakhaev (موسس گروه افراطی ملی گرایان روسی)، Khaled Al Asad (تروریست خطرناک خاورمیانه) و Victor Zakhaev پسر Imran Zakhaev میشود.اینها درواقع افرادی هستند که نقش بد داستان بازی را ایفا میکنند.خب….بنظرم تاحد کافی به داستان بازی پرداختیم به سراغ یکی از فاکتور های مهم بازی یعنی “گرافیک” میرویم.
شوتر تحول گرافیکی بزرگی به خود میبیند …
مبحث گرافیک عنوان Call of Duty 4: Modern Warfare یکی از نقاط قوتی است که این عنوان به خود دیده.درواقع مابه لطف یکی از بهترین موتور های موجود گرافیک چشم نوازی را تجربه میکنیم.(تعجب نکنید دوستان،ما در زمان عرضه ی بازی واقعا گرافیک بسیارخوبی رامشاهده کردیم و این مسئله هم تماما وابسته به انجین بازی است.در اینجا ما هرصحبتی که راجب گرافیک میکنیم زمان عرضه ی بازی را ملاحظه میکنیم ،پس لطفا از مقایسه ی گرافیک حال بازی با عناوینی که درحال حاضر داریم بپرهیزید.)ما موتوری داریم که واقعا ازلحاظ مواردی مثل فیزیک،تخریب ها و پارتیکل ها تقویت شده است.حالا میخواهیم به چند مورد از جزییات گرافیکی که در بازی با آن ها روبه رو هستیم بپردازیم چراکه واقعا این عنوان در زمان عرضه اش تبدیل به یکی از الگو های گرافیکی برای بازیسازان مستقل شده بود.
مدل ها– واقعا طراحی ها درخصوص مدل ها در سطح بسیار بالایی قرار دارند.ببینید ما واقعا در قبل از زمان عرضه ی بازی عناوین شوتر متعددی مشاهده میکردیم که از لحاظ مدلینگ در سطح پایینی قرار داشتند.اما واقعا در MW1 اینگونه نیست ما غالبا اجسامی را مشاهده میکنیم که از لحاظ تعداد پولیگون ها واقعا در سطح بسیار خوبی قرار دارند.کمتر میشود که ما در بازی از تعداد چندضلعی ها شکایت کنیم چون واقعا طراحی ها به قدری خوب بوده که ما را راضی کند.البته در بعضی موارد هم اگر بخواهیم خیلی سخت گیری کنیم میتوانیم ضعف هایی پیدا کنیم اما غالب آنها با پوشش مناسب تکسچر ها ضعف ها را پرکرده اند.
بافت ها-واقعا آنها را میتوانیم یکی از ویژگیهای بسیار خوب در cod 4 mw بدانیم.ما واقعا باتوجه به قدرتی که موتور بازی به ما میدهد رنگ و لعابی زیبا از محیط میبینیم.البته ضعف های مشهودی هم وجود دارد به عنوان مثال یکی از آن ها وقتی است که به بافت ها نزدیک میشوید مخصوصا در حالت سینه خیز ! البته نباید بخاطر این امر سازنده را سرزنش کنیم چون این واقعا یکی از ایراداتی است که ما در نسخه های بعدی این عنوان و عناوین دیگر هم مشاهده میکنیم.اگر بخواهم توجیهتان بکنم باید بگویم که ما تازه در عناوین نسل بعد میتوانیم این ایرادات را اصلاح شده ببینیم.البته موتور بازی نقش بسزایی در کیفیت بافت ها دارد و شاید بتوانیم کیفیت بافت ها در MW را بخاطر انجین آن بدانیم.درثانی همانطور که گفته شد بستر سخت افزاری هم برای کیفیت پردازش بافت مهم است.این امر هم میتوانید از تفاوت های نسخه های کنسولی و pc مشاهده کنید.
سیستم های ذره ای-سیستم های ذره ای همیشه یکی از نقاط قوت سری Call Of Duty بوده است.واقعا تابحال کسی نتوانسته از این سیستم بسیار خوب این سری ایراد بگیرد .ما در هوا ذرات معلق گرد و غبار میبینیم.آتش گرفتن تانکها و ماشین ها را تماشا میکنیم اینها همه و همه حاصل همین سیستم ذره ای است.ما در MW هم واقعا یکی از بهترین پارتیکل ها را داریم و اینها همه حاصل همین موتوری است که حالا بنظر کهنه شده ! یکی از لحظاتی که واقعا قدرت پارتیکل ها را دیدیم همان مرحله ای بود که ما در آن شاهد باریدن باران بودیم !
تخریب پذیری-تخریب پذیری در این نسخه از بازی بسیار خوب بنظر میرسد.مثلا شما زمانی که به یک تکه چوب شلیک کنید شاهد آن خواهید بود که ذرات ریز و درشتی از آن جدا میشوند و در فضا پخش میشوند.یا مثلا یکی دیگر از صحنه هایی که ما در آن بوضوح قدرت تخریب پذیری را دیدیم صحنه ای بود که در آن یک ساختمان به طور کامل فرو میریزد و این واقعا شگفت انگیز بود.به طور کلی تخریب پذیری در بازی در حد بسیار قابل قبولی قرار دارد.
درکل اگر بخواهیم بحث گرافیکی بازی را برایتان توصیف کنیم واقعا باید بگوییم که بازی از نهایت قدرت موتور استفاده کرده و یکی از بهترین گرافیک هارا در زمان خودش ارایه کرده است.البته تفاوت های نسخه ی کنسولی و پی سی واقعا مشهود است اما در کل واقعا گرافیک بازی در زمان خودش از بهترین ها بوده و حتی حالا هم جذاب بنظر میرسد.به شخصه من جلوه های زیبایی که بازی از دنیایش به ما نشان میدهد را پذیرفتم.ما واقعا باوجود یک همچین جلوه هایی حس و حال جنگ واقعی را پیدا میکردیم.گرافیک بازی واقعا واقع گرایانه است !
عنوان Call of Duty 4: Modern Warfare بااستفاده از نسخه ی سوم موتور IW engine ساخته شده است.این موتور دارای ویژگی هایی مانند نفوذ گلوله،سیستم بهبود یافته ی AI،موتور نور بهبود یافته وسیستم ذره ای بسیار پیشرفته است.بعد از Modern Warfare استدیوی Treyarch از این موتور بهبود یافته، برای Call Of Duty World At War استفاده کرد.این موتور قابلیت های ویژه ی دیگری مانند سیستم فیزیک جدید و سیستم تخریب پذیری جدیدی را هم داراست.سیستم flamethrower قادر است قابلیت های ویژه ای مانند شعله ور کردن آتش ها ، سوزاندن پوست ویا لباس را انجام دهد. Treyarchپس از MW برای ساخت یکی از قسمتهای سری جیمز باند هم از این موتور استفاده کرد.
یکی از جذاب ترین گیم پلی ها را با Modern Warfare تجربه کنید…!
Modern Warfare بنایی تازه برای سری Call Of Duty رقم زد.بنایی که شاید بتوانیم آن را زمینه ساز ایجاد عناوینی مانند Black Ops بدانیم.این عنوان در واقع در تضاد بانسخه های قبلی COD دارای شکل و شمایل امروزی است.تجهیزات مدرن و ویژگی های جدید اینها چیز هایی هستند که باعث میشوند گیم پلی بازی در MW متفاوت باشد.این ویژگی ها و تغییرات باعث ایجاد بخش چندنفره ی متفاوتی میشود به عنوان مثال یکی از بخش هایی که در بخش چندنفره ی بازی ایجاد شده بخش ” killstreaks” است.این بخش این قابلیت را داردکه بازیکن به کشتن دشمنان بپردازد بدون آنکه خودش حذف شود و همین امر هم امکان پشتیبانی از هلیکوپتر و حملات هوایی را میدهد.گیم پلی بازی بواقع تغییرات زیادی نسبت به قسمت های قبلی کرده است.
بخش Campaign
در این بخش طبق معمول بازیکن در نقش کاراکترهای مختلف به ایفای نقش در بخش تک نفره میپردازد.احتمالا اکثر افراد با این بخش از بازی آشنایی دارند .در این بخش از Modern Warfare بازیکن در مراحل مختلف بین کاراکتر های مختلفی قرار میگیرد و ماموریت های متعدد و متفاوتی را تجربه میکند.هریک از ماموریت هایی که انجام میدهید در نهایت باعث میشوند که بخش های متعددی از پازل داستان حل شود.شما همیشه در این بخش آزاد هستید که چگونه جلو بروید و اهدافتان را پیش بروید حداقل میتوانیم بگوییم این بخش گسترده تر از نسخه های پیشین Call Of Duty است.در بازی شما باید در نقاط مختلفی قرار بگیرید تا بتوانید یک CheckPoint داشته باشید.البته این اتفاق فقط در جا به جایی بین نقاط اتفاق نمی افتد بلکه شما ممکن است با از بین بردن تعداد مشخصی از دشمنانتان هم بتوانید این رویه را داشته باشید.در واقع راه ها و کار های متفاوتی هستند که باعث میشوند شما یک چک پوینت داشته باشید.شما در آخر انجام مراحلتان دارای یک بخش ویژه بنام بخش epilogue هستید که شامل یک مرحله بنام مرحله ی hijack میباشد.درواقع این مرحله را میتوانید به عنوان یک هدیه ی پایان بازی فرض کنید.شما در این مرحله باید قبل از انفجار هواپیما گروگان را نجات دهید و آنجا را ترک کنید.
بخش MultiPlayer
Call Of Duty 4 برای شما بخش چند نفره ی متفاوتی می آورد.بخش های مانند مبارزه مبتنی برکارگروهی یا deathmatch ها که همه بروی بستر بخش چندنفره قرار دارند.شما همچنین دارای نقشه های متعددی برای هریک ازاین بخش ها هستید.هریک از حالات قابل بازی دارای اهدافی هستند که باید با استراتژی منحصر بفرد خود تکمیل شوند.بازیکن در هریک از این حالت ها و نقشه ها میتواند از قابلیت هایی مانند UAV ها،حملات هوایی و یا حمله ی هلیکوپتر ها بهره ببرد.در پایان هر بازی امتیازات هردو طرف محاسبه میشوند و برند مشخص میشود.عملکرد بازیکن در طول بازی در بدست آوردن امتیازات تاثیر بسزایی دارد.امتیازات میتواند با کشتن دشمنان بدست آید یابا خنثی کردن بمبی بدست آیند.چگونگی بدست آوردن امتیازات به طور کلی به حالت های مختلف بازی بستگی دارد.بیشترین امتیازیکه در یک مرحله میتوان بدست آورد ۵۵ امتیاز است.یعنی کسی که زودتر از رقیبش بتواند به این امتیاز برسد برنده است.اگرهم کسی نتواند به این امتیاز دست پیدا کند زمانی که تایم بازی تمام شود کسی که توانسته باشد امتیازبیشتری بدست آورد به عنوان برنده انتخاب میشود.در ضمن شما در نسخه ی کنسولی بازی دارای حالتی بنام حالت “پرستیژ” هم هستید که میتواند به شماویژگی های منحصر بفردی هم بدهد.به طور کلی بخش چندنفره ی Modern Warfare چیزی است که حتما میتواند شما رابه خود مشغول کند.
صداگذاری …
بخش صدا در “جنگ های مدرن” اصلا ناامید کننده نیست.بگزارید از موسیقی شروع کنم.بیشتر موسیقی های Call Of Duty Modern Warfare بدست آهنگساز بریتانیایی یعنی Stephen Berton ساخته شده اند.ما درطول بازی شاهد یکی از جذاب ترین موسیقی های حماسی هستیم.البته شاید با خود بگویید که این موسیقی در مقایسه با شاهکار های هانس زیمر برای قسمت دوم در حد متوسطی است.قبول دارم اما ما آن زمان را در نظر داریم .زمان عرضه ی بازی.ما در زمان انتشار بازی در آن زمان واقعا با موسیقی جذابی طرف بودیم و هستیم.و همین موسیقی بود که کل مجموعه ی داستان و گیم پلی را به هم جوش میداد.بنابراین ما موسیقی بازی را یکی از بهترین ها تلقی میکنیم.چراکه به عنوان موسیقی اولین نسخه ی این سری، واقعا خوب عمل کرد.درخصوص صداگذاری بازی باید بگویم که افکت ها واقعا بی نظیرند ! درواقع تجربه ی شخصیمان هم همیشه ثابت کرده که سری Call Of Duty هیچ وقت نمیتواند مشکلی در افکت های صدا داشته باشند.واقعا ما صدای برخورد گلوله ، انفجار های عظیم و … را به طرز ایده عالی حس میکنیم.به طور کلی واقعا صدا ها دربازی به طرز شگفت آوری جلوه میکنند !
جنگ مدرن آغاز میشود! ….
“جنگ مدرن آغاز میشود !” این همان چیزی است که ما آنرا در Modern Wafare تجربه کردیم.چیزی که باعث شد کمی از آن دوران ترسناک جنگ جهانی دور شویم و به دوران جدید تری در سری COD وارد شویم. Call Of Duty 4 Modern Warfare تجربه ای است که کم تر کسی پیدا میشود که آنرا ملاقات نکرده باشد.واقعا عرضه ی نسخه ی مدرن سری COD به ما نشان داد که این سری فقط محدود به بازه ی زمانی خاصی از تاریخ نیست ، بلکه همیشه میتواند پایش را فراتر از آنچه همگان تصور میکنند بگذارد.Modern Warefare زمینه ای است که نادیده گرفتن آن در پیشرفت این سری کاملا غلط است.شاید میتوانیم علت ترقی این سری را همین ModernWarfare بدانیم که سنت های COD را شکست و دنیایی بازتر را به ما نشان داد.مسلما اگر COD همانطور در جنگ جهانی میماند دیگر تا این حد که الان میبینیم پیشرفت نمیکرد.آیا فروش BO2 را میبینید ؟ آیا فروش سری Cod را دیدید ؟ این ها مقرر نبود مگر آنکه Activision به فکر یک تحول در این سری می افتاد و همین اتفاق هم افتاد.آنها با کمک Infinity Ward شوتری برای ما عرضه کردند که هیچگاه نمیتوانیم با خاطره اش خداحافظی کنیم.واقعا هم Modern Warfare بنایی محکم بود که توانست چنین پایه ای را برای این سری آماده کند.این رابدون تعصب میگویم!شما اگر حتی یکی ازطرفداران سرسخت Battlefield باشید هیچگاه نمیشود که سمت سری MW نروید.این توصیه را به کسانی میکنم که COD 4 MW را از دست داده اند : “اگر میخواهید یکی از شاخص ترین شوتر های این نسل و یکی از خاطره انگیز ترین بازی های عمر گیمریتان را از دست ندهید ، زمان را تلف نکنید و خیلی سریع بروید و بازی را شروع کنید.چون اگر آن را از دست دهید یکی از برترین شوتر های نسل حاضر را رد کرده اید….بروید و سرنوشت این جنگ را دردست بگیرید….!”
برای آشنایی با بخش Gamefa Replay کلیک کنید
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مورد انتظارترین بازی های سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
اون مرحله ای که با مک میلان برای گشتن زاخائف میریم . موقع شلیک اسنایپ یکی از رفاقا گفت نمیشه تو باد شلیک کرد گلوله خطا میره . گفتم میخوای تو باد شدید بزنم ! گفت : عمرا اگه بتونی , نشونه رو ۲ متر بردم به سمت چپ شلیک کردم عین شوت های بکهام کات دار رفت خورد به زاخائف ملعون ! 😉
من : 😀 :laugh:
دوستم : :reallypissed: 😯 :pain: !!!!!!!!
مولتی پلیر بازی حرف نداشت . بالای ۴۰ روز Time Play داشتم . :evilgrin: :rotfl: :yes:
این بازی تاریخ بازی های اول شخص رو به قبل و بعد از خودش تقسیم کرد
یا بهتر بگم سبک روایت این بازی دقیقا این کار رو برای کل صنعت بازی ها انجام داد
واقعا بازی محشری بود.ولی به نظر من محشرتر از اون MW2بود.ولی من با همشون خیلیییییی حال کردم و مطمئنم خیلی ها حس منو دارن.
لامصب بعد از این همه سال بازم گرافیکش خوبه
بهترین مرحله بازی تو کل سری های کال همون ۱۵ سال پیش کاپیتان پرایس بود. یادش بخیر
واقعا بعضی از این دیالوگ هایی که تو بازی رد و بدل میشد رو من هنوزم خاطرم هست و هنوزم تو بعضی جمع ها ازشون به عنوان تیکه انداختن استفاده می کنم مخصوصا بعضی حرف کاپیتان مک میلان با اون صدای دلنشینش:
It’s now or never
stay in shadows
keep moving
go!go!go
یا وقتی gaz توی فشار حملات دشمن با صدای بلند فریاد می زد:get back!get back!o
حتی الان هم به یادشون میارم یه جورایی تنم مور مور میشه
واقعا یادش بخیر من که هدفون میزدم به گوشم با اون موسیقی حماسی اش تو بازی غرق می شدم
دستورات همه به کنار اون دستورایی که gaz با اون صدای جوان و هیجانی اش به soap میداد رو هیچ جوری نمی شه فراموش کرد. البته gaz توی نقد و معرفی این بازی توی این سایت یه جورایی فراموش شده.
وقتی با کاپیتان مک میلان بودی و از زیر ماشین در میای و به طرف کانتینر ها میدوی، با اون موسیقیش یه حسی به آدم میده که آدم می خواد مانیتورو گاز بگیره!!! یا اون دیالوگ کاپیتان مک میلان وقتی اسنایپر طبقه ۴ رو بعد از قسمت ماشین ها با تفنگ اسنایپت میزنی و کاپیلان میگه: Beautiful!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
موفق باشین.
هر روز تو گیم نت با دوستام بازیش میکنم
اینو سال ۲۰۱۵ روی کامپیوتر بازی کردم. اینو جزو بهترین تجربه های بیست سال گیمر بودن خودم میدونم. واقعا بازی ارزشمندی هست.