بهترین فیلمهای عاشقانه سینمای ایران
در این مطلب قصد داریم به سراغ معرفی برخی از بهترین فیلمهای عاشقانه سینمای ایران برویم.
ژانر عاشقانه از جمله ژانرهای جذاب دنیای سینما به شمار میرود که توجه مخاطبان بسیار زیادی را به خودش جلب میکند و آثار درخشانی نیز در این ژانر ساخته شدند که تحسین منتقدان و مخاطبان را برانگیختند. با اینکه سینمای ایران شاید آثار بسیار زیادی در این ژانر نداشته باشد و معمولاً نیز این ژانر را در ترکیب با دیگر ژانرها به کار برده اما همچنان آثار جالبی در این ژانر وجود دارند که تماشای آنها میتواند اوقات دلنشینی برای شما رقم بزنند.
فیلمهای عاشقانه با پرداختن به مسائل مختلف میتوانند احساسات مخاطبان را برانگیزند و دیدگاه آنها نسبت به زندگی و عشق را تغییر بدهند و در عین حال، لحظاتی شاد و غمگین را رقم بزنند. همین نیز سبب شده تا فیلمهای عاشقانه جایگاه ویژهای در بین مخاطبان داشته باشند. در سینمای ایران و بهخصوص در یکی دو دهه اخیر تمرکز بیشتری روی این ژانر وجود داشته و فیلمساز آزادی عمل بیشتری در ساخت آثارش به کار برده است. در ادامه همراه با ما باشید تا به معرفی برخی از بهترین فیلمهای عاشقانه سینمای ایران بپردازیم.
فیلم هامون
- محصول سال: ۱۳۶۸
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: خسرو شکیبایی، عزت الله انتظامی و بیتا فرهی
داریوش مهرجویی نهتنها سکان کارگردانی فیلم «هامون» را در دست داشته بلکه فیلمنامه آن را نیز خودش قلم زده است. این فیلم علاوه بر اینکه مضامین عاشقانه را درون خودش دارد، اثری اجتماعی و سوررئالیستی نیز به شمار میرود که در سال ۱۳۶۸ به روی پرده سینماها آمد و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
فیلم «هامون» داستان زوجی به نام حمید هامون و همسرش به نام مهشید را دنبال میکند که زندگی پر از جدالی با یکدیگر دارند. در همین حین نیز به دنبال پیدا کردن دوست قدیمی و مرادش به نام علی عابدینی است. این در حالی است که سعی دارد رسالهای درباره عشق و ایمان بنویسد.
فیلم «هامون» از جمله معدود فیلمهای عاشقانه بعد از انقلاب و در اواخر جنگ است که سعی داشته تا در میان جنبههای عاشقانه خودش، دغدغههای نسل جوان و روشنفکر را بهتر به تصویر بکشد و در عین حال، تصویری خوب از دنیاخواهی در مقابل آرمانخواهی را برای مخاطبان به نمایش بگذارد. این اثر در جشنواره فیلم فجر توانست جوایز مختلفی از جمله جایزه ویژه هیئت داوران، جایزه بهترین کارگردانی، جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کند.
فیلم خواستگاری
- محصول سال: ۱۳۶۸
- کارگردان: مهدی فخیمزاده
- بازیگران: هادی اسلامی، ثریا قاسمی، اسماعیل محرابی
فیلم عروس
- محصول سال: ۱۳۶۹
- کارگردان: بهروز افخمی
- بازیگران: ابوالفضل پورعرب
فیلم لیلا
- محصول سال: ۱۳۷۵
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: لیلا حاتمی، علی مصفا، جمیله شیخی
فیلم «لیلا» داستان دختری به نام لیلا و پسری به نام رضا را دنبال میکند که پس از آشنایی با یکدیگر، ازدواج میکنند اما زندگی آنها بدون مشکل نیست و نمیتوانند فرزندی به دنیا بیاورند. با اینکه رضا مشکلی با این موضوع ندارد اما اصرارهای مادرش سبب میشود تا در نهایت، لیلا به رضا اجازه بدهد تا بتواند همسر دیگری اختیار کند تا فرزندی داشته باشد اما در شب عروسی، لیلا پشیمان میشود.
فیلم «لیلا» با نقشآفرینی درخشان لیلا حاتمی است و این اولین همکاری این بازیگر با داریوش مهرجویی به شمار میرفت که توانست در آن سال مورد تحسین بسیاری از منتقدان و مخاطبان قرار بگیرد. این فیلم که ۱۲ مین فیلم بلند داریوش مهرجویی به شمار میرود، به نویسندگی خود او است و اثری اقتباسی محسوب میشود که بر اساس داستانی نوشته مهناز انصاریان ساخته شده است.
فیلم درخت گلابی
- محصول سال: ۱۳۷۶
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: همایون ارشادی، گلشیفته فراهانی، نعمتالله گرجی
فیلم تکیه بر باد
- حصول سال: ۱۳۷۸
- کارگردان: داریوش فرهنگ
- بازیگران: امین حیایی، مریلا زارعی، لعیا زنگنه
فیلم شبهای روشن
- محصول سال: ۱۳۸۱
- کارگردان: فرزاد مؤتمن
- بازیگران: مهدی احمدی، هانیه توسلی
فیلم «شبهای روشن» داستان زندگی یک زن و مرد تنها را روایت میکند. مرد در دانشگاه بهعنوان استاد مشغول به کار است که با تدریس ادبیات، کتاب خواندن و گشتوگذار در خیابانها زندگی خودش را سپری میکند و یک انزوای اجتماعی را در پیش گرفته است. یک شب، این مرد با رؤیا آشنا میشود، دختری که به دنبال ملاقات با عاشق خودش به نام امیر است. همین ملاقات استاد دانشگاه با رؤیا نیز زمینه دلبستگی میان این دو را ایجاد میکند.
سعید عقیقی فیلمنامه فیلم «شبهای روشن» را نوشته که برداشتی آزاد از داستانی به همین نام اثر داستایوفسکی است. فیلم «شبهای روشن» این داستان عاشقانه معروف را با درونمایهای سرد و آرام برای مخاطبان به نمایش در میآورد اما حس و حال عاشقانه این اثر سبب شده تا ریتم کندش به چشم نیاید و این اثر را به یک عاشقانه آرام و موقر تبدیل کند.
فیلم شهر زیبا
- محصول سال: ۱۳۸۲
- کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: ترانه علیدوستی، فرامرز قریبیان، بابک انصاری
اصغر فرهادی از جمله فیلمسازان برجسته ایرانی به شمار میرود که بهخاطر ساخت فیلمهای اجتماعیاش شهرت دارد. این در حالی است که او در همین آثار اجتماعیاش نیز توانسته مضامین ژانر عاشقانه را بگنجاند. فرهادی پس از اینکه فیلم «رقص در غبار» را به روی پرده آورد، به سراغ ساخت فیلم «شهر زیبا» رفت، فیلمی که خودش فیلمنامه آن را قلم زده است.
فیلم «شهر زیبا» داستان جوانی را دنبال میکند که از کانون اصلاح و تربیت نوجوان آزاد میشود و قصد دارد تا به دوستش به نام اکبر کمک کند. اکبر دو سال پیش دختری را کشته و حالا که به سن هجده سالگی رسیده، زمان قصاصش فرا رسیده است. همین نیز باعث شده تا این جوان به دنبال جلب رضایت خانواده مقتول باشد تا دوستش را نجات بدهد اما در این میان، با خواهر اکبر آشنا و عاشق او میشود.
فیلم رویای خیس
- محصول سال: ۱۳۸۴
- کارگردان: پوران درخشنده
- بازیگران: محمدرضا غفاری، افسانه پاکرو، فرامرز قریبیان
فیلم سنتوری
- محصول سال: ۱۳۸۵
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: بهرام رادان، گلشیفته فراهانی، مسعود رایگان
فیلم «سنتوری» توسط داریوش مهرجویی در سال ۱۳۸۵ ساخته شده شد اما رویکرد انتقادی این اثر که تم اصلی آن تضاد سنت و مدرنیته در جامعه امروزی ایران بود و به مسئله سقوط هنرمند و خود ویرانگری او در جامعهای میپرداخت که هنر را مدام محدود و سرکوب میکند؛ همین نیز سبب شد تا این فیلم توقیف شود و اجازه اکران پیدا نکند. با این حال، در سال ۱۳۸۹ این اثر در شبکه نمایش خانگی عرضه شد.
فیلم «سنتوری» برداشتی آزاد از «عقاید یک دلقک» نوشته هاینریش بل است و یادداشتهای نویسنده رامین اسکندری نیز دستمایه اصلی فیلمنامه این اثر بوده، فیلمنامهای که توسط خود داریوش مهرجویی به همراه وحیده محمدی فر نوشته شده بود.
فیلم تنها دو بار زندگی میکنیم
- محصول سال: ۱۳۸۶
- کارگردان: بهنام بهزادی
- بازیگران: علیرضا آقاخانی، نگار جواهریان، عباداله کریمی
فیلم حوض نقاشی
- محصول سال: ۱۳۹۱
- کارگردان: مازیار میری
- بازیگران: شهاب حسینی، نگار جواهریان، فرشته صدر عرفایی
فیلم عصبانی نیستم
- محصول سال: ۱۳۹۲
- کارگردان: رضا درمیشیان
- بازیگران: نوید محمدزاده، باران کوثری، رضا بهبودی
فیلم «عصبانی نیستم» داستان دانشجویی به نام نوید را دنبال میکند که با دختری به نام ستاره نامزد کرده است؛ ستاره از سوی پدرش تحت فشار زیادی قرار دارد و این در حالی است که نوید تلاش دارد تا مشکلات ستاره را حل کند و در عین حال باید با مشکلات خودش مربوط به اخراجش از دانشگاه به دلیل فعالیتهای سیاسی نیز دست و پنجه نرم کند.
فیلم «عصبانی نیستم» دومین فیلم رضا درمیشیان به شمار میرود و اولین اثر وی نیز فیلم «بغض» نام داشت که در سال ۱۳۹۰ اکران شد و مورد تحسین قرار گرفت. فیلم «من عصبانی نیستم» یکی از فیلمهای جنجالی آن دوران به شمار میرود و به دلیل اشارههای مختلفش به دانشجوی اخراجی و ستارهدار، با هجمههای بسیار زیادی روبهرو شد. همین نیز سبب شد تا این فیلم نتواند مجوز اکران بگیرد و حواشی بسیار زیادی پیرامون آن شکل بگیرد تا اینکه در نهایت ۲۱ دقیقه کوتاهتر از نسخه اصلی روانه سینماها شد.
فیلم دوئت
- محصول سال: ۱۳۹۴
- کارگردان: نوید دانش
- بازیگران: هدیه تهرانی، علی مصفا، نگار جواهریان
فیلم «دوئت» داستان ملاقات دو عاشق قدیمی با یکدیگر را روایت میکند. حامد و سپیده در دوران دانشگاه عاشق یکدیگر بودهاند و حالا بعد از گذشت سالها با یکدیگر ملاقات میکنند و این در حالی است که هر کدام از آنها ازدواج کردهاند و زندگی جداگانه خودشان را دارند. این ملاقات که توسط همسر حامد به نام مینو شکل گرفته، باعث شده تا خاطرات این دو عاشق دوباره تازه شوند ولی این کار زخمی کهنه را نیز باز میکند.
فیلم «دوئت» اثری در ژانر عاشقانه به شمار میرود که تهیهکنندگی آن را احساس رسول اف برعهده داشته و نوید دانش علاوه بر اینکه سکان کارگردانی آن را در دست داشته، فیلمنامه آن را نیز قلم زده است.
فیلم رگ خواب
- محصول سال: ۱۳۹۵
- کارگردان: حمید نعمتالله
- بازیگران: لیلا حاتمی، کوروش تهامی، الهام کردا
فیلم بمب یک عاشقانه
- محصول سال: ۱۳۹۶
- کارگردان: پیمان معادی
- بازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، سیامک انصاری
پیمان معادی از جمله بازیگران برجسته سینمای ایران به شمار میرود که در آثار درخشان و برجستهای نقشآفرینی کرده و توانسته کارنامه هنری خوبی را برای خودش رقم بزند. این در حالی است که او در برخی از آثار هالیوودی نیز حضور داشته است. فیلم «بمب یک عاشقانه» اثری به کارگردانی خود پیمان معادی است و خود وی نیز بر اساس طراحی ارائه شده توسط مانی حقیقی، فیلمنامه این اثر سینمایی را قلم زده است. حضور النی کارایندرو بهعنوان سازنده موسیقی این فیلم نیز یکی از نکات جالب آن به شمار میرود.
فیلم «بمب یک عاشقانه» داستان عشق و دلدادگی در میان سالهای جنگ و بمبارانهای شهر تهران را روایت میکند. در آن روزگار پر از بیم و ترس، عشق، زندگی و امید توانست بر مرگ چیره شود و زندگان را بر رفتگان برتری بدهد. این اثر به هنگام اکرانش بهخوبی مورد استقبال قرار گرفت و علاوه بر جشنواره فیلم فجر، در جشنوارههای بینالمللی نیز حضور پیدا کرد.
فیلم شبی که ماه کامل شد
- محصول سال: ۱۳۹۷
- کارگردان: نرگس آبیار
- بازیگران: الناز شاکر دوست، هوتن شکیبا، فرشته صدر عرفایی
فیلم «شبی که ماه کامل شد» بر اساس داستان واقعی عبدالحمید ریگی و همسرش فائزه منصوری ساخته شده است و داستان دختری جوان اهل مناطق جنوب تهران را دنبال میکند که عاشق پسری از شهرستان میشود و پس از ازدواج با وی، مجبور میشود تا به خارج از ایران مهاجرت کند. با باز شدن پای برادر این پسر به زندگی آنها، اتفاقات مختلفی برای آنها رقم میخورد.
فیلم «شبی که ماه کامل شد» را نرگس آبیار کارگردانی کرده و خود او نیز به همراه مرتضی اصفهانی فیلمنامهاش را قلم زدهاند. این فیلم پس از اکرانش در جشنواره فیلم فجر توانست ۶ سیمرغ بلورین از جمله جایزه بهترین فیلم، جایزه بهترین کارگردانی، جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد، جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن، جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن و جایزه بهترین چهرهپردازی را دریافت کند.
فیلم لاتاری
- محصول سال: ۱۳۹۶
- کارگردان: محمد حسین مهدویان
- بازیگران: ساعد سهیلی، هادی حجازیفر، حمید فرخنژاد
فیلم «لاتاری» همانطور که از نامش پیدا است، داستان دو نوجوان به نام امیرعلی و نوشین را دنبال میکند که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند اما خانوادههایشان مخالف هستند. با این حال، آنها صبر پیشه کردند و رؤیایشان نیز برنده شدن در لاتاری و به دست آوردن گرین کارت آمریکا است. نوشین بهواسطه یکی از آشنایان برای کار ترجمه به دبی میرود اما بعداً مشخص میشود که خودکشی کرده و حالا امیرعلی به دنبال آن است تا راز پشت این ماجرا را پیدا کند.
ابراهیم امینی و محمدحسین مهدویان فیلمنامه فیلم «لاتاری» را قلم زدهاند و خود محمدحسین مهدویان نیز سکان کارگردانی آن را در دست داشته است. این فیلم که در ژانر عاشقانه است، مضامین اجتماعی مهم و تأملبرانگیزی همچون قاچاق دختران را نیز درون خودش جای داده است.
فیلم طلا
- محصول سال: ۱۳۹۷
- کارگردان: پرویز شهبازی
- بازیگران: نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی
فیلم سرخپوست
- محصول سال: ۱۳۹۷
- کارگردان: نیما جاویدی
- بازیگران: نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، آتیلا پسیانی
در این مطلب به معرفی برخی از بهترین فیلمهای عاشقانه سینمای ایران پرداختیم. نظر شما درباره این آثار چیست؟
منبع: گیمفا
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
این بنده خدا داخل تصویر مقاله چرا صورتش کجه؟🤧🤧🤧
به جز فیلم…. اعم…. چیزه …
ای بابا یه فیلم خوب از تو این لیست پیدا نکردم
حوضه نقاشیه لعنتی ابروی من رو پیش همدانشگاهیم برد .(پسر بود😐) هیچ وقت نمیخواستم من رو توی اون وضعیت ببینه . داشتم دق میکردم.
ولی فیلم عجیب و غمگینی بود
قضیه چیه؟😂
هیچی تو سینما بودیم . خیلی بهم فشار وارد شد تا کاری نکنم . بعد که فیلم تموم شد اومدیم تو ماشین نشستیم و زدم زیر گریه و زاری و به دوستم گفتم از مایین پیاده شو . برو و ۱۰ دقیقه دیگه برگرد . کلا آبروم رفت😁 اون حوض نقاشیه لعنتی
این قسمت: چند میگیری گریه کنی 🙂
سوسمار بهترین بازیگر ایرانی از نظر تو کیه؟
بازیه پیمان معادی به نظرم واقعا قشنگه . نمیشه گفت بهترین بازیگر . حتی یه بازیگر معمولی هم در یک نقش خاص میدرخشه . مثلا عزت الاه انتظامی در نقش گاو واقعا میدرخشید . یا پرویز پرستویی در نقش رضا مارمولک عالی بود .راستش نمیتونم نظر بدم کدوم بهترن چون در زمینه ی سینما صاحب نظر نیستم . ولی مرسی که نظرم رو پرسیدی .
احسنت👌👌
پیمان معادی از نظر من بهترین بازیگر ایرانیه، فوقالعاده طبیعی و بی نقص بازی می کنه.
درخت گردو، ملبورن، متری شیش و نیم، برادران لیلا و… اکثر آثاری که توشون بازی کرده جزو بهترین فیلم های ایرانن.
بعد از اونم شهاب حسینی و نویدمحمدزاده.
البته منم تخصصی تو سینما ندارم صرفاً به عنوان یه بیننده نظرم رو میگم.
آخ آخ راست میگی چقد فوق العاده بازی کرد شهاب حسینی
سام و نرگس،سالاد فصل،مجنون لیلی…
بهترین لیست هامون.
بدترین لیست شبی که ماه کامل شد.
هامون یکی از ارزشمند ترین فیلم های ایرانه که بدون اینکه با احساسات مردم بازی کنه حرف دل مردم میزنه. چه دیالوگ هایی که تو این فیلم گفته شد. چه بازی ماندگاری زنده یاد خسرو شکیبایی از خودش بجا گذاشت
به به، فیلم سنتوری چقدر خوب بود.محسن چاووشی و اردوان کامکار موسیقی دل انگیزی به این فیلم بخشیدند
شبی که ماه کامل شد رو ندیدم اما تعریف شنیدم
الان تازه فهمیدم داستان برادر ریگی و زنشه
قشنگه واقعا؟
فیلم عالی ایی هست.
بخدا تو یه چیزیت میشه
این همه دیس برا چیه؟؟چرا بعضیا دیگه خیلی از ایران نا امید شدن الکی الکی
یکی از یکی زباله تر، با بازیگرای درپیت دوزاری 😒
کسیکه ملاک فیلم دیدنش فقط حضوره بازیگره مورد علاقه اشه اصلاً نباید درباره فیلمها نظر بده.
و کسی هم که ملاک نظرش کارگردانه همینطور
باشه تو دنیات بزرگ و خفنه انقدر که سرت گیج میره، کامنتات همه بی اثره مسئله به دور حلقت پیچیده، مشکلت اینه یکی مثل من نخواسته تورو نخبه ببینه، فقط چون بلده بهتر از من توی اینترنت سرچ بکنه