بهترین صحنههای پس از تیتراژ دنیای سینمایی مارول
صحنههای پس از تیتراژ یکی از المانهای مهم و جذاب دنیای سینمایی مارول میباشد که در این مقاله به بهترین آنها خواهیم پرداخت.
زمانی که دنیای سینمایی مارول در سال ۲۰۰۸ آغاز شد، شاید که کمتر کسی در اوایل دهه ۲۰۱۰ میتوانست تصور کند که این فرنچایز به چنین جایگاهی در سینما و تلوزیون امروز دست پیدا کند. فرنچایزی بزرگ و گسترده که با وجود تمامی کلیشهها و کاستیها اما برنامهریزیهای صورت گرفته حول محور آن را باید مورد ستایش قرار داد. مسئلهای که رقیب مارول یعنی دیسی به مدت یک دهه در تحقق آن ناکام ماند تا در نهایت جیمز گان و پیتر سفران وارد ماجرا شده و مدیریت آن را بر عهده بگریند.
یکی از مسائلی که پس از آغاز دنیای سینمایی مارول، به المانی مهم و جذاب در بین آثار سینمایی و تلویزیونی بدل گشت، صحنههای پس از تیتراژ بوده است. موضوعی که اگر که تا پیش از سال ۲۰۱۰ توسط باقی فیلمسازان نیز استفاده میشد اما این مارول بود که چنین المانی را به محبوبیت فعلیاش رساند. المانی که در پایان فیلمها و سریالهای دنیای سینمایی مارول، مخاطبین را برای آثار پیش رو آماده کرده و وقایع و شخصیتهای گوناگونی را در سکانسهایی بسیار کوتاه به تصویر میکشد.
با توجه به این که رسماً وارد فاز پنجم دنیای سینمایی مارول شدهایم و ایده جهانهای موازی و ابرشرور کانگ فاتح به مرکز توجه این فرنچایز بدل گشته است، در نظر گرفتیم تا به معرفی ۱۰ صحنه پس از تیتراژ جذاب، خاطرهانگیز و مهمی بپردازیم که نسبت به سایرین، از ارزش بالاتری بهره بردهاند. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Doctor Strange in the Multiverse of Madness (دکتر استرنج در چندجهانی دیوانگی)
شاید که نخستین همکاری سم ریمی و مارول در فیلم Doctor Strange in the Multiverse of Madness چندان در پاسخ به انتظارات مخاطبین موفق عمل نکرد، اما دنباله دکتر استرنج به خودی خود فیلم جذابی است که از صحنه پس از تیتراژ مهمی نیز بهره برده است.
پس از رویارویی دکتر استرنج با اسکارلت ویچ که در غم از دست دادن فرزندانش، دچار جنون شده بود، این جادوگر قدرتمند مارول مجبور میشود تا برای خنثی کردن تهدیدات واندا، از کتابی نفرین شده استفاده نماید. کتابی که در صحنه پس از تیتراژ Doctor Strange in the Multiverse of Madness شاهد تاثیرات منفی آن بر دکتر استرنج هستیم. با این حال در صحنه پس از تیتراژ دوم این فیلم که بسیار مهمتر است، شاهد حضور ساحرهای به نام کلیا با هنرنمایی شارلیز ترون بودیم که دکتر استرنج را بابت اعمالش توبیخ کرده و از وی برای رویارویی با دورمامو کمک میخواهد. در کنار این که کلیا به عنوان معشوقه حقیقی دکتر استرنج شناخته شده و در آینده احتمالاً شاهد رابطه عاشقانه آنها خواهیم بود، اشاره به دورمامو و تهدیدات وی قطعاً میتواند مخاطبین را برای وقایع پرمخاطره جدیدی آماده نماید.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Spider-Man: Far From Home (مرد عنکبوتی: دور از خانه)
فیلم Spider-Man: Far From Home که روایتگر به چالش کشیده شدن اعتماد پیتر پارکر میباشد، حاوی صحنه پس از تیتراژی است که مخاطبین را برای زیر و رو کردن زندگی این ابرقهرمان جوان دنیای سینمایی مارول آماده میکند.
شخصیت شرور و زیرک میستریو وقایع چالشبرانگیزی را برای پیتر پارکر به ارمغان آورد تا در نهایت توسط اشتباهات خودش کشته شود. با این حال حتی پس از مرگ نیز او دست از سر پیتر برنداشته و با دستکاری یک ویدیو از پیش ضبط شده، هویت مرد عنکبوتی را برای تمام جهان فاش کرده و وی را به عنوان یک قاتل جا میزند. به لطف این صحنه پس از تیتراژ از یک سو شاهد برگ جدیدی از زندگی پیتر پارکر بودیم که باید با وقایع مختلفی دست و پنجه نرم کرده و از سوی دیگر نیز به شکلی شوکهکننده و شگفتانگیز شاهد معرفی شخصیت جیمز جونا جیسون با بازیگر نمادینش یعنی جی. کی. سیمونز بودیم که با واکنشهای به شدت مثبتی از سوی مخاطبین مواجه شد.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Avengers: Infinity War (انتقامجویان: جنگ ابدیت)
قطعاً پایانبندی حماسه بینهایت و شخصیت شرور و نمادین آن یعنی تانوس نیازمند سکانسهای شوکهکننده و ماندگاری است که سبب شده تا در فیلم Avengers: Infinity War شاهد یکی از معدود سکانسهای تاریک و شوکهکننده تاریخ دنیای سینمایی مارول باشیم.
فیلم Avengers: Infinity War مملو از سکانسهای اکشن و حماسی پر ضد و خوردی است که در نهایت به تصاحب تمامی سنگهای بینهایت توسط تانوس منتهی میشود. جایی که انتقامجویان در برابر قدرتهای وی تسلیم شده و خشم و کینه ثور نیز حواس وی را از ماموریت اصلیاش پرت میکند تا تانوس در نهایت با بشکن مشهور خود، نیمی از موجودات تمامی هستی را پودر کند. در صحنه پس از تیتراژ این فیلم شاهد شهر آشوبزدهای هستیم که مردمانش در حال پودر شدن هستند و در این میان نیک فیوری که دیگر چارهای پیدا نمیکند، مجبور میشود تا سیگنال کمکی را برای یکی از قدرتمندترین ابرقهرمانان تاریخ مارول بفرستند. در حالی که این سکانس به خودی خود وحشتناک و شوکهکننده جلوه کرده و زمینه را برای حضور کاپیتان مارول مهیا میکند اما استودیو مارول ایده پودر شدن مردم را خیلی زود فراموش کرده و چنین واقعه مهم و هولناکی را تنها در سکانسهایی معدود از برخی پروژههای خود به تصویر میکشد که رویه کاملاً انتقادآمیزی بوده است.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Doctor Strange (دکتر استرنج)
دکتر استرنج یکی از قدرتمندترین ابرقهرمانان مارول میباشد که سرانجام با فیلم Doctor Strange و هنرنمایی جذاب بندیکت کامبربچ در سال ۲۰۱۶ وارد دنیای سینمایی مارول شده است.
در حالی که به خودی خود صحنه پس از تیتراژ Doctor Strange از اهمیت چندانی برخوردار نبوده و تنها تبلیغی برای فیلم Thor: Ragnarok (ثور: رگناروک) محسوب میشود اما تعامل ۲ تن از قدرتمندترین ابرقهرمانان MCU برای نخستینبار و شیمی جذاب و مفرح بین آنها قطعاً اتفاقی جذاب و خاطرهانگیز خواهد بود. همچنین تماشای این که دکتر استرنج با قدرتهای خود کنار آمده و در استفاده از آنها استادانه عمل میکند، مسئله جالب توجهی است که در فیلمهای بعدی دنیای سینمایی مارول بیش از پیش مورد کنکاش قرار میگیرد.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Eternals (جاودانگان)
فیلم Eternals یکی از آثار متفاوت دنیای سینمایی مارول بود که با واکنشهای نه چندان مثبتی نیز روبرو شد. اثری که وظایف ابرقهرمانان را به چالش کشیده و حتی آنها را به سبب عقایدشان روبروی یکدیگر قرار میدهد.
با وجود تمام حواشی و ۲ دستگیها اما صحنه پس از تیراژ این فیلم که حول محور دین ویتمن قرار داشت، به سبب حضور کیت هرینگتون از ارزشی دو چندان بهره برده است. به مانند شخصیت جان اسنو، در Eternals نیز شاهد جوانی هستیم که تکلفیش را با خودش مشخص نکرده و نمیداند که برای داشتن مسئولیت یک ابرقهرمان آماده است یا خیر! همچنین نباید از یاد ببریم که در پس این صحنه نیز شاهد صدای ماهرشالا علی در قامت شخصیت بلید بودیم که به خودی خود اتفاقی شوکهکننده و هیجانانگیز قلمداد میشود.
صحنه پس از تیتراژ فیلم The Avengers (انتقامجویان)
فیلم The Avengers نه تنها یکی از معدود آثار همهچی تمام دنیای سینمایی مارول میباشد، بلکه اثری مهم و جریانساز در ژانر ابرقهرمانی محسوب میشود که MCU را به جایگاه فعلیاش در سینما رسانده است.
پس از رویارویی حماسی و همهجانبه اعضای گروه جدید انتقامجویان با لوکی که درصدد بود تا شهر نیویورک را با خاک یکسان کند، اعضای این گروه که دیگر رمقی برایشان باقی نمانده و ساعاتی پیش تا مرز از دست دادن تونی استارک نیز پیش رفته بودند، در صحنه پیش از تیتراژی مفرح و ساده، شاهد هالک، استیو راجرز، ثور، ناتاشا رومانوف، کلینت بارتون و تونی استارک در رستورانی درب و داغان هستیم. نکته جالب توجه که بارها در رسانهها به آن اشاره شده است، طرز نشستن استیو راجرز میباشد؛ زیرا در آن زمان کریس ایوانز مشغول فیلمبرداری فیلم Snowpiercer (یخ شکن) بود و برای حضور در آن پروژه ریش گذاشته بود؛ به همین سبب نیز برای فیلمبرداری این صحنه پس از تیتراژ مجبور بود تا حالتی خسته و داغان به خود گرفته تا صورتش را از دید مخاطب پنهان نماید.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Captain America: Civil War (کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی)
در حالی که اقتباس سینمایی از کمیک Captain America: Civil War به هیچ وجه در حد و اندازه منبع خود ظاهر نشده و تنها یک حقه تبلیغاتی برای کشاندن مردم به سینما بوده است اما رویارویی دو همتیمی را نشان میدهد که بر سر دوستی استیو و باکی به جان یکدیگر افتاده و تا سر حد مرگ به مبارزه مشغول میشوند.
با وجود آن که در پایان Captain America: Civil War اختلافات و درگیریها فروش کرده و گروه انتقامجویان تمام و کمال از هم پاشیده است اما در صحنه پس از تیتراژ این فیلم شاهد حضور تیچالا با هنرنمایی جذاب چادویک بوزمن فقید هستیم که سعی در جبران اشتباهات خود داشته و باکی بارنز و استیو راجرز را به واکاندا برده است. جایی که او به عنوان امپراتور شناخته شده و از یک سو زمینهچینی برای فیلم Black Panther (پلنگ سیاه) محسوب شده و از سوی دیگر نشان میدهد که تیچالا تا چه اندازه قدرتمند بوده و برای محاظفت از دوستانش با هیچکس شوخی ندارد.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Captain America: The Winter Soldier (کاپیتان آمریکا: سرباز زمستان)
در حالی که Captain America: The Winter Soldier مربوط به سال ۲۰۱۴ و فاز دوم دنیای سینمایی مارول میشود اما هنوز هم جزو معدود آثار جدی و تاریک این فرنچایز است که تماشای آن هیچگاه تکراری و خستهکننده نخواهد شد.
نخستین ساخته مشترک برادران روسو در دنیای سینمایی مارول نه تنها شخصیتی مهم را وارد داستان کرده و وقایعی جذاب و تکرار نشدنی را به تصویر میکشد، بلکه صحنه پس از تیراژ آن نیز زمینهچینی برای فیلم دوم انتقامجویان محسوب شده و دوقلوهای معروف ماکسیموف را سرانجام به دنیای سینمایی مارول وارد میکند. دوقلوهایی که یکی از آنها یعنی واندا بعدها و در فاز چهارم MCU به شخصیتی اصلی و تاثیرگذار بدل گشته و وقایع دردناکی که طی این دوره تجربه میکند، منجر به جنون غیرقابل مهاری میشود که از وی شخصیتی شرور و بیرحم میسازد.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Iron Man (مرد آهنی)
میتوان ساعتها از اهمیت فیلم Iron Man سخن گفت و باز هم ارزشهای این پروژه را تمام و کمال ادا نکرد. اثری که نه تنها آغازگر دنیای سینمایی مارول بود، نه تنها یکی از قهرمانان نمادین تاریخ سینما با هنرنمایی استادانه رابرت داونی جونیور را برای مخاطبین به تصویر کشید، بلکه شخصیت تونی استارک را نیز دگرگون کرد و از فردی درجه ۲ در کمیکهای مارول، به یکی از مهمترین شخصیتها بدل گشت.
با این حال صحنه پس از تیتراژ فیلم Iron Man در سال ۲۰۰۸ تمامی معادلات را در ژانر ابرقهرمانی به چالش کشید. ملاقات تونی استارک و نیک فیوری برای ایجاد گروهی از قدرتمندترین ابرقهرمانان زمین ایدهای بود که مارول سالها برای آن برنامهریزی کرده بود و صحبتهای این دو شخصیت به چیزی فراتر از دنباله فیلم مرد اهنی مربوط میشد. مسئلهای که نخستین محصول آن را ۴ سال بعد با فیلم The Avengers مشاهده کردیم.
صحنه پس از تیتراژ فیلم Black Panther: Wakanda Forever (پلنگ سیاه: واکاندا برای همیشه)
در حالی که فاز چهارم دنیای سینمایی مارول یک عقبگرد واضح برای این فرنچایز عظیم بوده که حتی جرقههای آن Black Panther: Wakanda Forever را نیز گرفتار کرده اما دنباله فیلم پلنگ سیاه مملو از غم و اندوه مرگ تیچالا با هنرنمایی چادویک بوزمنی است که در نهایت به نور امیدی به یاد ماندنی منتهی میشود.
پس از اتمام جنگ میان واکاندا و نیمور و در حالی که شوری، خواهر تیچالا تمام عزیزان زندگی خود را از دست داده و در ساحل، مشغول عزاداری برای مادر و برادرش میباشد، معشوقه تیچالا یعنی ناکیا وارد صحنه شده و شخصیتی را با خود به همراه آورده که تمام غم و اندوه و ناامیدی موجود در فیلم Black Panther: Wakanda Forever را زیر و رو میکند. این شخصیت کودک کسی نیست جز پسر تیچالا، کسی که پادشاه واکاندا پیش از مرگ از ناکیا درخواست کرده تا مخفیانه وی را بزرگ نماید. فرزندی که قرار است نماد آینده دنیای سینمایی مارول باشد و احتمالاً در سالهای آینده و با پرشهای زمانی شاهد پوشیدن لباس پلنگ سیاه توسط وی خواهیم بود.
به نظر شما دلیل محبوبیت فعلی “صحنههای پس از تیتراژ” در آثار سینمایی و تلویزیونی چه میباشد؟ از دید شما بهترین صحنه پس از تیتراژ خلق شده در دنیای سینمایی مارول به کدام پروژه تعلق میگیرد؟ نظرات و دیدگاههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: CBR
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
سکانس پس از تیتراژ فقط ددپول متوجه شدیم سازنده ها برای ساخت آنونس بودجه ندارند و این خیلی دردناک بود . اونجرز عصر التران هم خیلی خوف بود .
۲ بهتر بود.رفت خودشو کشت و به معشوقه اش یعنی جکی رسید
اندگیم تیتراژ نداشت ولی
اخراش صدای چکش های تون میومد(قبلا بوده تو فیلماش)
اونم جالب بود با اینکه نداشت کلا
همشون عالین
یهترین صحنه پس از تیتراژ مربوط به فیلم Ant-Man and the Wasp بود که واقعا شوکه کننده بود
معرفی دوقلوها رو خیلی دوست داشتم، پسره مثل روانیها خودشو به اینور و اونور میزد و دختره هم مثل بچهکوچولوها با اسباببازیها بازی میکرد (جو عجیبی داشت زمان خودش، گُرخیده بودم وقتی دیدم)
عصر اولتران چی😐😐
خفن ترینش اون بود که تانوس میگه :
Fine, I will do it myself
خیلی خوب بود
تانوس چیزیه که مارولو تبدیل به یکی از بهترین کمپانیهای فیلم سازی کرد
مطمئنا مارول اوجی مثل دوران اوج تانوسو تجربه نخواهد کرد مگر این که یکی مثل اونو بسازه
دقیقا
بنظرم بهترینش همون بود که تانوس دستکش رو میزاره دستش میگه خودم انجامش میدم
سکانس پس از تیتراژ مال عصر التران باحال بود که معرفی واندا و برادرش بود
یادش بخیر جدا هیجان این صحنه های پس از تیتراژ یه طرف کل فاز اول و دوم و سوم یه طرف الان تو فاز چهارم هم این قسمت ها هیجان انگیزن ولی کلا جنبه هیجانی دارند توی فاز های قبل اینجوری بود که میدونستی این یه سرنخه ولی الان بنظر میاد همچینم مهم نباشه کلا