خاطرهانگیزترین بازیهای موبایل برای ایرانیها
امروز قرار است با یکدیگر سری به بازیهای خاطرهانگیز موبایلی بزنیم. اگر دلتان برای این بازیهای محبوب تنگ شده، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
زمانی که موبایلهای هوشمند تازه به بازار آمده بودند را به یاد دارید؟ آن دوران، یک سری از بازیها وجود داشتند که امکان نداشت داخل تلفن همراه افراد پیدا نشوند و حتی اشخاصی که به بازیهای ویدیویی کنسولی علاقه نداشتند، به تجربهی این آثار میپرداختند.
با وجود آن که بازیهای زیادی پتانسیل وجود در این لیست را دارند، اما این بار سعی کردیم به خاطرهانگیزترین این آثار برای ایرانیها اشاره کنیم.
Fruit Ninja
به جرات میتوان Fruit Ninja را محبوبترین اثر تجربه شده میان ایرانیها و یا دیگر کاربران گوشیهای اندرویدی در روزهای ابتدایی عرضهی موبایلهای هوشمند دانست. بازی از یک مکانیزم بسیار ساده بهره میبرد که منجر به اعتیاد بسیاری از کاربران به این بازی شد؛ تا جایی که اکثر مردم در مترو و یا مکانهای عمومی مشغول تجربهای این اثر بودند و این محبوبیت با عرضهی نسخههای فرعی چون Fruit Ninja: Puss in boots دو چندان شده بود.
جالب است بدانید که این بازی به بیش از ۵۰۰ میلیون دانلود دست یافت که یک موفقیت فوقالعاده محسوب میشود؛ با این حال، نسخهی دوم بازی که در سال ۲۰۲۰ عرضه شد، نتوانست به محبوبیت اثر ابتدایی بازی دست یابد. اگر به دنبال یک بازی سرگرم کننده و ساده میگردید، Fruit Ninja بعد از گذشت ۱۳ سال، هنوز هم یک انتخاب مناسب به شمار میرود.
خروس جنگی
شاید به میان آمدن نام یک بازی ایرانی در این لیست کمی عجیب باشد، اما خروس جنگی یکی از نخستین بازیهای ایرانی بود که توانست حسابی میان کاربران محبوب شود و این امر تا جایی پیش رفت که نام بازی در کنار آثار محبوب خارجی چون آثار سوپرسل برده میشد و تبدیل به یکی از موفقترین بازیهای ایرانی در زمان خود شد.
بازی از یک مکانیزم نوبتی استفاده میکرد و در آن میتوانستید با انتخاب یک نژاد به خصوص از خروسهای جنگی، به مبارزه با دیگر بازیکنان بپردازید و یا با شرکت در بخش داستانی، دشمنان مختلف را از سر راه بردارید.
استفاده از عناصر فرهنگ ایرانی در کنار لباسها و آیتمهای جذاب که برگرفته از شخصیتهای محبوب بودند و ارائهی یک گیمپلی ساده، اما سرگرم کننده که به شما این امکان را میداد دوستان خود را به رقابت دعوت کنید از علل موفقیت خروس جنگی محسوب میشدند
Clash of Clans
شاید Clash of Clans هنوز هم فعال باشد و هر ساله آپدیتهای بزرگی برای آن منتشر شود؛ با این وجود، نسخهی ابتدایی این بازی خیلی زود میان کاربران ایرانی و خارجی به موفقیت دست یافت و جمعآوری اکسیر و طلا و البته شرکت در جنگهای میان قبلیهای به روتین و خردهفرهنگی در میان پیر و جوان تبدیل شد.
احتمالا شما بهتر از من میدانید که آن روزها چه شیطنتهایی توسط ایرانیها در بخش چت گلوبال بازی صورت میگرفت و از طرفی، فراموش کردن آن شور و شوق و حس همکاری در میان اعضای کلنها و قبیلههای مختلف و درخواست نیروی کمکی کردن غیر ممکن است، به طوری که آن حس و حال حتی در ورژنهای جدید بازی دیده نمیشود.
Candy Crush
شاید بتوان Candy Crush را یکی از دو عنوانی دانست که لیاقت مقام موفقترین اثر منتشر شده در لیست را داشته باشند. یادش بخیر، هر گاه خانهی دوست و آشنا و فامیل میرفتیم، بزرگترها و گاهی ریشسفیدهای فامیل را میدیدیم که به موبایل خود زل زده و مشغول جور کردن آبنباتهای همرنگ هستند و حسابی از بازی لذت میبرند! با وجود آن که دیگر افراد هم به تجربهی این بازی مشغول بوده و هستند، اما کندی کراش جادویی داشت که تمامی افراد را از هر سن و سالی به خود جذب میکرد و این مورد را حتی میتوان در تعداد دانلود دیوانهوار بازی پیدا کرد.
کندی کراش توانست به بیش از ۱ میلیارد دانلود دست پیدا کند و هنوز که هنوز است، بازیکنان بیشماری را به خود جذب کرده و ساعات خوشی را برایشان به ارمغان میآورد. پشتیبانی از این بازی متوقف نشده و چندی پیش بود که جدیدترین آپدیت بازی در تاریخ ۲۴ فوریه منتشر شد.
Subway Surfers
دومین اثری که لیاقت مقام موفقترین بازی را دارد را میتوان Subway Surfers دانست. اصلا این بازی جادویی داشت که نمیتوان به راحتی آن را از یاد برد و تعداد دانلود میلیاردی آن را میتوان یک دلیل خوب برای کسب این لقب دانست. بازی، داستان سادهای داشت و کافی بود که از دست نگهبان مترو فرار کنید و با استفاده از آیتمهای مختلفی که در سر راهتان قرار میگرفت، یک رکورد جدید را ثبت نمایید.
یکی از دلایل موفقیت این بازی را میتوان سبک آن دانست که با توجه محبوبیت آثار ساخته شده در سبک دوندهی بیپایان یا Endless runner در آن سالها، توانست از این موقعیت استفاده کرده و تبدیل به یک بازی طلایی شود. از این بازی بعد از گذشت سالیان سال، همچنان پشتیبانی میشود.
Temple Run
Temple Run از دیگر آثار دوندهی بیپایان این لیست به شمار میرود و جالب است بدانید که نسخهی ابتدایی آن یک سال قبل از Subway Surfers عرضه شده. بازی شما را در نقش یک باستانشناس میگذاشت که در دردسر افتاده و باید از یک سری موجود به شکل میمون فرار میکرد. این بازی هم روی موبایل اکثر کاربران ایرانی یافت میشد و از گزینههایی بود که میتوانست شما را حسابی در مترو و یا اوقات فراغت سرگرم کند.
Jetpack Joyride
Jetpack Joyride یکی از آن بازیهای عجیب و غریبی بود که اکثر ما به تجربهاش پرداختیم و با این وجود، هیچگاه از داستان بازی سر در نیاوردیم! یک مرد عجیب و غریب که قصد داشت با استفاده از جتپک مجهز به مینیگان، از یک آزمایشگاه مجهز فرار و در این بین از وسایل نقلیهی مختلفی از جمله یک اژدهای آهنی بزرگ استفاده کند!
این بازی توسط استودیوی HalfBrick، سازندهی دیگر بازی این لیست یعنی FruitNinja ساخته شده و چندی پیش بود که آپدیت جدیدی برای آن منتشر شد. اگر به دنبال تجربهی یک اثر سرگرم کننده و خندهدار هستید، Jetpack Joyride کماکان یکی از بهترین انتخابها به شمار میرود.
Where’s My Water 2?
Where’s My Water یکی از نخستین آثاری بود که برای تلفنهای هوشمند عرضه شد و با این وجود، این نسخهی دوم بازی بود که توانست میان کاربران بسیاری در سراسر جهان از جمله ایرانیها به موفقیت دست پیدا کند. بازی، راجع به تمساحی بود که قصد حمام کردن داشت و با این وجود، آبرسانی به دوش خانهی او به درستی صورت نمیگرفت و شما وظیفه داشتید تا با حل کردن پازلهای مختلف بازی و باز کردن راه آب به سمت حمام او، شرایط لازم را برایش فراهم سازید.
بازی تجربهی سرگرمکننده و به شدت چالشبرانگیزی بود و در ادامه با اضافه شدن دو خط داستانی جدید و دیگر کاراکترهای بامزه، به یکی از خاطرهانگیزترین عناوین موجود روی پلتفرم موبایل تبدیل گشت.
Angry birds Series
هر یک از بازیهای این لیست، به شکلهای مختلفی میان کاربران ایرانی به محبوبیت رسیدند و با این وجود، Angry birds یکی از آن بمبهایی بود که نامش تا مدتها بر زبان پیر و جوان افتاده بود. آن روزها امکان نداشت کسی موبایل جدیدی تهیه کند و به نصب یکی از نسخههای شدیدا متنوع این سری بازی نپردازد.
Angry birds یک ایدهی خلاقانه بود و این ایده منجر به حضور پرندگان خشمگین ما در جهان آثار محبوبی چون سری جنگهای میان ستارهای و تبدیلشوندگان و … شد و حتی امروزه شاهد ساخت انیمیشنهای سریالی و سینمایی موفقی از روی کاراکترهای محبوب این اثر دوست داشتنی هستیم.
راستی! اگر این سری بازی را دوست داشتید و هنوز از آن یاد میکنید، پیشنهاد میکنم که برای یک بار هم که شده، سری به یکی از نسخههای فرعی و صدالبته چالشبرانگیز و جذاب آن یعنی Bad Piggies بزنید و مطمئن باشید که از تجربهی آن پشیمان نخواهید شد.
Cut the Rope
Om Nom را به یاد دارید؟ موجود سبز رنگ و بامزهای که عاشق آبنبات بود و در بازی وظیفه داشتیم تا با استفاده از ابزار و جادوهای مختلف و البته برش زدن طنابهای مختلف این آبنبات را به او برسانیم؟ Cut the Rope را میتوان یکی از محبوبترین آثار منتشر شده روی موبایل دانست که حتی در میان ایرانیها به محبوبیت بسیار بالایی دست یافت و شاهد دوبله و پخش انمیشنهای ساخته شده از روی این اثر بودیم.
نسخههای بسیاری از روی این بازی تا به امروز منتشر شده و هر یک مکانیزمهای جدیدی را به بازی افزودهاند. اگر به هر دلیل این بازی را تجربه نکردهاید و به دنبال تجربهی یک اثر فکری و تفننی ساده هستید، این بازی بعد از گذشت مدتها کماکان ارزش امتحان را دارد.
بد نیست از این دو بازی تاریخی نیز یاد کنیم!
Bounce
Bounce بازی عجیب و غریبی بود! هیچ ویژگی به خصوصی در گیمپلی این بازی وجود نداشت و در آن صرفا کنترل یک توپ قرمز رنگ را برعهده میگرفتید که باید مسیر مشخصی را طی میکرد و در این بین یک سری مراحل وجود داشت که در آن توپ شما تغییر اندازه میداد و یا قابلیت چسبندگی پیدا میکرد!
با این وجود، آن روزها Bounce یکی از محدود آثاری بود که میتوانستیم روی آن گوشیهای نوکیای قدیمی پیدا کنیم و تجربهی بازی حال و هوای دیگری داشت. شاید بازی دیگر آن جذابیت گذشتهاش را نداشته باشد و تنها در خاطرات ما پیدا شود، با این وجود بد نبود تا اشارهای به این عنوان دوست داشتنی داشته باشیم.
Snake
و اما میرسیم به آخرین بازی این لیست یعنی سری Snake! اثری که به صورت پیشفرض روی تمامی موبایلهای قدیمی نوکیا یافت میشد و در هر نسخهی جدید از این تلفنهای همراه شاهد نسخههای جدید و گرافیکیتر بازی بودیم و برای مثال به یاد دارم که نسخهی ۳ بعدی این بازی از آن آثاری بود که حسابی سر و صدا کرد!
سناریوی بازی ساده بود! شما نقش یک مار را برعهده میگیرید و باید با خوردن آیتمهای مختلف بزرگ و بزرگتر شوید و البته حواستان را جمع کنید که یک وقت خودتان را نبلعید! اگر دلتان برای حال و هوای آن روزها تنگشده است، پیشنهاد میکنم که عنوان Classic Snake – Nokia 97 Old را نصب کنید تا برای مدتی کوتاه به خاطرهبازی با این عنوان دوست داشتنی بپردازید.
پر بحثترینها
- رسمی: Forza Horizon 5 بهار امسال برای PS5 عرضه خواهد شد
- گزارش: بازی بعدی God of War با محوریت اساطیر مصر در دست ساخت قرار دارد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Ori: پلی استیشن بهزودی استراتژی چندپلتفرمی ایکس باکس را دنبال خواهد کرد
- منبع داخلی: Halo: The Master Chief Collection به PS5 میآید
- شایعه: Halo: Infinite به پلی استیشن خواهد آمد
- سیستم مورد نیاز Marvel’s Spider-Man 2 مشخص شد + تریلر نسخه PC
نظرات
خروس جنگی 😅
ساکر استارهم خیلی……
واقعا مار بازی لجند بود چه فشار هایی که سرش نمیخوردیم🙂
و Clash of Clans به خاطر وصل نکردن ایمیل به بازی و بلد نبودنمون همش میپرید و بازیو از اول شروع میکردیم. Subway Surfers هم که نیازی به گفتن نداره بالایه ۳ تا ۵ ساعت در روز بازی میکردیم و فکرمیکردیم بالاخره به آخر بازی میرسیم درحالی که آخری وجود نداشت
و بقیه لیست هم واقعا عالی بود
کلش رو آنقدر محتوای اضافه بهش اضافه کردن که در زدن بهش
Snake و subway surfers مدت های زیادی وقت منو گرفت :))) الانم که کلش رویال رو مخ ترین بازی که کره زمین به خودش دیده 😡😂 هر ترکیبی میچینی سوپر سل ضد اونو میزاره جلوت یعنی اگر این شرکت ایران نمایندگی داشت من باهاشون کار داشتم :)))))
یادمه یه موقعی اینقدر چرت و پرت نبود. یه لجندری گیر میاوردی انگار دنیارو بهت دادن. من خودم اولین لجندریم لول ۱۰ بود. اونوقت الان لول ۵ چند تا لجندری داره. کلا خیلی چرت و پرت شده. بدون رویال بلیت هم بازی معنی نداره
اقای نوروزی مقاله قبلی گفتم ایده از این بهتر برای نوستالژی ممکن نیست
ابن یکی خیلی خوب بود کلی خاطره از جلو چشمم رد شد
واقعا عجب بازی های خلاقانه ایی بودن
بازی های نوبایل الان در مقابل این ها هیچ بویی از خلاقیت نبرده اند
تنها بازی های اندرویدی که واقعا موفق بودن ماینکرافت و کالاف دیوتی موبایله،بقیه بازی ها نه به پای این دو تا بازی می رسن،نه حتی به پای بازی های قدیمی محبوب
مطمئنم شما در مورد صنعت گیم چیزی نمیدونی پس زود اکانتتو بپاک و از سایت فرار کن.ماینکرافت و کالاف دیوتی موبایل در رتبه اول و دوم نیستن و ربطی ندارد این مقاله صرفا برای بازی های هست که ما دوست داشتیم و اکثر شون رو بازی کردیم و باهاشون خاطره داریم خواهشاً تیتر رو بخون D:
نخوندم🗿
آره تو فقط از گیم میدونی باشه عمو تو خوبی🤏
یادش بخیر.
چه قدر با بازی کرد اینا کیف میکردیم.❤
یکی از دوستان راست میگفت جای وکتور خالی هست.
نوکیا حکم سیستم اتمی رو داشت برام مار بازی هم حکم خدا 😂😂الان بازی های موبایلی اصلا حال نشنیده شاد از ۱۰ تا یکیش خوب باشه
یک پیام از ریچارد شیردل :
هعی ، گذر عمر …. 💔
یه پیام دارم برای ریچارد شیردل عزیز:
پیر شدیم رفت😂
ببخشید.
شما تو گروه گاد آف وار توی کلش آف کلنز هستید؟
چون من اسم شما رو دقیقا دیدم.
یک پیام از ریچارد شیردل :
خیر دوست عزیز
خاطرات کودکی..❤️
اه. همنام منی😂
چرا جفتتون خالیین
😂❤️
همرو بازی کردم
یک یکشونو…
اصلا وقتی وارد سایت شدم عکس مقاله رو دیدم حس عجیب و خوبی بهم دست داد یه لحظه فکر کردم رفتم به گذشته
Where’s My Water 2? و Cut the Rope برام با بقیه بازیها فرق داشتن
من نسخه bounce Tales رو بازی کردم یادش بهخیر تا پارسال هم نوکیا رو داشتم
تشکر بابت مقاله
پ.ن: doodle jump رو عکس مقاله دیدم، میتونید تو پارتهای بعدی مقاله بنویسید😉
جای vector خالیه
..اون انیمیشن اول بازی خدا بود ..شاید چون بچه بودم اینطور فک می کردم ..ولی خیلی خفن بود ..بازیش که کلا شاهکاری بود واسه خودش
اسمشو آوردی خاطرات ام زنده شد
واییی وقتی Fruit ninja رو بازی میکردی و دستت عرق میکرد و بعد از کلی تلاش میرسیدی به رکوردت و نزدیک بودی که بشکنیش که میبازی
یعنی انقدر آدم از درون نابود میشد که …. بگذریم 😂
به شخصه با بازی piano tiles 2 از تمام این بازیا بیشتر خاطره دارم . اون موسیقی های خفن و اون گیم پلی سادش واقعا بی نظیر بود 👌👍
همه ی فامیل دور هم جمع میشدیم بازی میکردیم ، پز امتیازمونو میدادیم ، استرس میگرفتیم ، چه روز هایی بود
همشو بازی کردم یادش بخیر واقعا ده ها بازی همه گیر دیگه هم میشه به لیست اضافه کرد که اکثرمون بازی کردیم یه بازیاییم که کلا به بازی مترویی معروف بودن میدیدی همه تو مترو دارن بازیشون میکنن😅
Where’s My Water 2 به جز این و خروس جنگی ، همشو بازی کردم ، البته خروس جنگی چون آنلاین بود و از سبکش زیاد خوشم نمیومد ، بازیش نکردم ولی اصلا اسم اون یکی رو نشنیدم
اون رو صد بار ریختم پاک کردم
همشون بازی های عالی و البته خاطره انگیز
این مقاله نیاز بود
همه رو بازی کردم…
چقد زود گذشت لعنتی
فقط اون دو تا بازی آخری چقدر این ۲ تا رو تو نوکیا پدربزرگم انجام میدادم🗿👌