۹ بهترین نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن
در دنیای امروز، از نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن به طور گسترده در تبلیغات، تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی، آموزش، سرگرمی و… استفاده می شود. دلیل این همه محبوبیت موشن گرافیک و انیمیشن نیز روشن است. شما به کمک موشن گرافیک و انیمیشن می توانید ایده و پیام خود را به سادگی و با جذابیت بالا به مخاطب منتقل کنید.
شما به عنوان یک موشن دیزاینر یا یک انیماتور باید به خوبی کار با نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن را بدانید تا بتوانید پروژه های مختلف را در آنها طراحی و پیاده سازی کنید. ما در این مطلب قصد داریم تا به بهترین نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن را به شما معرفی کنیم.
بهترین نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن
۱-ادوبی افتر افکتAdobe After Effects) )
ادوبی افتر افکت بر اساس لایه ها ساخته شده و در واقع به صورت ترکیبی از ویرایشگر ویدئو و فتوشاپ کار می کند. افتر افکت به کاربران این امکان را می دهد که به طور یکپارچه از آن در اکوسیستم Adobe Creative Cloud استفاده کنند. همچنین این نرم افزار با سایر سیستم های ویرایش غیرخطی مانند Avid Media Composer و Final Cut Pro X نیز به خوبی کار می کند. علاوه بر این، به طور انعطافپذیری با برنامه های سه بعدی مانند 3ds max، Maya و Cinema 4D ادغام میشود.
از جمله کاربردهای افتر افکت می توان به انتقال گرافیک متحرک و تولید جلوه های بصری با کیفیت، ایجاد و مدیریت آثار گرافیکی متحرک، ایجاد افکت برای انیمیشن های دو بعدی، چیدمان و ترکیب المان ها، ردیابی حرکات، حذف اشیا، جلوه های مدل و ذرات، ایجاد قالب، انجام تصحیح رنگ و ویرایش و… اشاره کرد.
یادگیری ادوبی افتر افکت یکی از مهم ترین گام ها برای تبدیل شدن به یک موشن دیزاینر یا یک انیماتور حرفه ای است. البته یادگیری آن دشوار نیست و می توانید با گذراندن بهترین دوره های آموزش افتر افکت در سایت های آموزشی مانند داناپ (Danup.ir) کار با این نرم افزار را به طور کامل بیاموزید.
۲- سینمافوردی (Cinema 4D)
شما بعد از یادگیری افتر افکت برای ورود به حوزه سه بعدی و تولید آثار ۳ بعدی باید به سراغ سینمافوردی بروید. شما برای صحیح طی کردن مسیر آموزش موشن گرافیک بهتر است یادگیری سینمافوردی را نیز در برنامه های خود قرار دهید.
انیماتورها Cinema 4D را به دلیل راحتی، سهولت استفاده و انعطاف پذیری و ادغام راحت آن با افتر افکت به سایر ابزارهای سه بعدی ترجیح می دهند. این نرم افزار یک جریان کار یا Workflow بصری ارائه می دهد تا کاربران بتوانند به سرعت پارامترهای مختلف را ویرایش کنند.
Cinema 4D دارای ویژگیهای منحصربهفرد و سازگاری با چندین موتور رندر شتابدهنده GPU است که به کاربران کمک میکند تا مدلهای سه بعدی با کیفیت بالا را به سرعت بر روی صفحه نمایش رایانه شخصی نمایش دهند. محبوب ترین موتور در سینمافوردیOctane و مکانیزم های رندر مانند Redshift، V-Ray هستند.
از سینمافوردی در دنیای موشن گرافیک برای مدل سازی، تکسچرینگ، رندرینگ، انیمیت کردن و ایجاد افکت های شبیه سازی استفاده می شود. در واقع از Cinema 4D بیشتر برای کار با جلوه های بصری در سطح صنعتی استفاده می شود. به طور کلی اگر به دنبال آموزش ساخت انیمیشن هستید، یادگیری سینمافوردی یک ضرورت محسوب می شود.
۳- پریمیر (Adobe Premiere Pro)
ادوبی در ادغام افتر افکت و پریمیر با یکدیگر گامهای بزرگی برداشته است و پریمیر را هم برای طراحان موشن گرافیک و هم برای تدوینگران ویدیو تبدیل به یک نرم افزار کاربردی کرده است. یکی از ویژگی های قابل توجه در پریمیر امکان ایجاد پیوندهای پویا با After Effects است. به این ترتیب، کاربران میتوانند تنظیمات نهایی ترکیببندیها و تصاویر را بدون نیاز به رندر اولیه انجام دهند.
ادوبی پریمیر پرو یک نرم افزار فوق العاده برای ویرایش ویدیوها بر اساس جدول زمانی (Timeline) است. موشن دیزاینرها از آن برای کنار هم قرار دادن ویدئو و صدا استفاده می کنند. معمولا موشن دیزاینرها به کمک پریمیر ویدیوهای خود را با هم ویرایش می کنند و کارهای تکمیلی مانند اضافه کردن موزیک، جلوه های صوتی، اضافه کردن انتقال ها و همچنین احتمالاً برش بخش هایی از انیمیشن را انجام می دهند.
۴- موکا Mocha Pro))
نرم افزار حرفه ای Tracking دو بعدی و سه بعدی Mocha Pro محصول کمپانی Imagineer Systemsاست. موکا در واقع یک نرم افزار ترکینگ المان های صحنه در تصویر است. نرم افزار Mocha Pro یکی از محبوب ترین و معروف ترین نرم افزارهای Trackingبرای کارهای VFX و پردازش تصاویر است. این نرم افزار از جریان کار مبتنی بر spline استفاده می کند که ترکینگ یا ردیابی هر حرکتی را آسان می کند.
همچنین Mocha Pro می تواند به عنوان یک افزونه در After Effects یا Premiere Pro عمل کند. این بدان معنی است که می توانید به راحتی کار را با After Effects شروع کنید تا یک عکس را در Mocha ردیابی کنید و سپس با داده های دوربین ردیابی شده به After Effects برگردید!
۷- ایگل (Eagle)
Eagle یک گزینه عالی برای سازماندهی و مدیریت فایلها برای پروژههای طراحی گرافیک است که با یکسری ابزارهای موشن گرافیک مفید ارائه میشود. با استفاده از ایگل می توانید تصاویر خود را در پوشه های مختلف قرار دهید و برای تسهیل در جستجو، تگ ها یا همان برچسب ها را به آنها اضافه کنید.
هنگام استفاده از Eagle، می توانید بسته به نیاز خود طیف وسیعی از افزونه ها را در مرورگرهای مختلف نصب کنید. ایگل ذخیره اسکرین شات ها و تصاویر را در اینترنت برای شما آسان تر می کند. همچنین این نرم افزار دارای افزونه هایی برای کروم، سافاری، فایرفاکس و اج است.
۸- مایا (Maya)
این یک نرم افزار صنعتی شناخته شده برای مدل سازی، انیمیشن سازی و رندرینگ سه بعدی کاربرد دارد. البته شما می توانید به جای مایا از Cinema 4D استفاده کنید، اما مایا ابزاری است که بهترین استودیوهای هالیوود از آن برای مدل سازی و انیمیشن استفاده می کنند. Maya به کاربران این امکان را می دهد تا اسکریپت هایی بنویسند که عملکرد را فراتر از آنچه که فقط با ابزارهای یکپارچه امکان پذیر است گسترش دهد.
Maya یک برنامه با امکانات کامل برای توسعه منابع سه بعدی برای فیلم، تلویزیون و بازی های ویدیویی است. اما می توان از آن در حوزه موشن گرافیک نیز استفاده کرد. مایا برای سالها نرمافزار برتر در حوزه گرافیک سه بعدی بوده و اکنون با Cinema 4D رقابت واقعی دارد.
۹- نوک (Nuke)
Nuke و After Effects را می توان به راحتی در پروژه های ترکیبی مشابه استفاده کرد. اما Nuke به طور خاص برای پاسخگویی به نیازهای کاربران حرفه ای طراحی شده است. نوک یک نرمافزار کامپوزیت دیجیتال مبتنی بر گره حرفهای (node-based) است که در بالاترین سطح در زمینه طراحی حرکت برای ترکیب عناصر س بعدی و ویدئو استفاده میشود. این نرم افزار هنگام کار بر روی پروژه های مشترک بزرگ بسیار موثر است.
از Nuke در سرتاسر جهان برای ساخت فیلمهای سینمایی و تلویزیونی پس از تولید استفاده میشود. همچنین نوک به دلیل داشتن قابلیت های دو بعدی و سه بعدی، در میان سازندگان برجسته گرافیک و انیمیشن سازهای حرفه ای نیز محبوب است. همچنین این نرم افزار به دلیل استفاده از سیستم مبتنی بر گره نسبت به After Effects حرفه ای تر می باشد.
پر بحثترینها
- رسمی: Death Stranding Director’s Cut برای ایکس باکس عرضه شد
- آیپی Death Stranding دیگر متعلق به سونی نیست
- ۱۰ بازی ویدیویی با گیمپلی عالی و داستان ضعیف
- ویدیو: Marvel’s Spider-Man 2 در حالت Fidelity ویژه PS5 Pro با نرخ فریم ثابت ۶۰ اجرا نمیشود
- دیجیتال فاندری: پلی استیشن ۵ پرو نمیتواند برخی بازیها را با نرخ فریم ۶۰ اجرا کند
- دیجیتال فاندری: کیفیت Horizon Forbidden West روی PS5 Pro معادل با قویترین رایانههای شخصی است
- سونی از ۲۰۲۵ به بعد سالانه بازیهای انحصاری تکنفره بزرگی را برای PS5 عرضه خواهد کرد
- کار ساخت STALKER 2: Heart of Chornobyl به پایان رسید
- ۱۴ دقیقه از گیمپلی Indiana Jones and the Great Circle را مشاهده کنید
- گزارش: ایکس باکس درحال آمادهسازی پیشنمایشهای South of Midnight است
نظرات
مقاله خوبی بود
اگر از هر نرمافزار یه نمونه کار میزاشتید خیلی عالی میشد 👌
نرم افزار بلندر (blender) رو فراموش کردین. خیلی نرمافزار خوبیه کاملا رایگان با کلی قابلیت خودم یکساله ازش استفاده میکنم.